Μετάβαση στο περιεχόμενο

OTOYOMEGATARI (A BRIDE'S STORY) [KAORU MORI]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Otoyomegatari.jpg

 

Αχ αυτή η Kaoru το έκανε πάλι το θαύμα της. Η πολύ γνωστή (από την επιτυχία της με το Emma) mangaka δουλεύει σε ένα καινούργιο σχετικά τίτλο που κυμαίνεται στα ίδια θεματολογικά επίπεδα με τον προκάτοχό του. Το A Bride's Story κυκλοφόρησε αρχικά σε κεφάλαια στο περιοδικό Harta - πριν γνωστό ως Fellows! όπου είχε κυκλοφορήσει και το Golden Six της ίδιας - που αποτελεί ιδιοκτησία της Ιαπωνικής εκδοτικής Enterbrain. Στην Ευρωπαϊκή/Αμερικανική αγορά κυκλοφορεί από την μικρομεσαία και σχετικά καινούργια στο χώρο Yen Press. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 7 tankobon με έναρξη τον Οκτώβριο του 2008 και είμαστε σε αναμονή για τον 8ο. Φυσικά υπάρχει σε διάφορα scanlation στα ίντερνετς. Να αναφέρω εδώ ότι έχει κερδίσει το έβδομο ετήσιο βραβείο Manga Taishou το 2014 και το Intergenerations prize στην Ανγκουλέμ το 2012. 

 

f135e407013df6682731d4ed06f956bf.jpgotoyomegatari-1016867.jpg

 

Υπόθεση: Όπως το Emma, το Otoyomegatari ακολουθεί μια αναπάντεχη ηρωίδα από την Ασία η οποία καλείται να προσαρμοστεί σε μία τελείως διαφορετική κουλτούρα και τρόπο ζωής.  H Kaoru έχει ρίξει για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή ιστορική και κοινωνική έρευνα για να ζωντανέψει στο χαρτί τον δρόμο του μεταξιού του 19ου αιώνα. Η εικοσάχρονη Amira Halgal από μια ασκητική νομαδική φυλή παντρεύεται με συνοικέσιο τον κατά 8 χρόνια μικρότερό της, δωδεκάχρονο Karluk από μια πόλη κοντά στην Κασπία θάλασσα. Οι διαφορές τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο είναι χαώδεις, και η Amira βρίσκεται ξαφνικά μεταξύ σφύρας και άκμονος αποτραβηγμένη πλέον και από τα πεθερικά της αλλά και τους δικούς της που ξαφνικά αποφασίζουν να την πάρουν πίσω (μπας κι είναι κανένα σακί με πατάτες) . Σε ρεαλιστικές αναλογίες μου θυμίζει σύγκρουση δύο εκ βάσεως διαφορετικών λαών αλλά εξίσου θρησκευτικά πολωμένων, των Τούρκων και των Μογγόλων με κέντρο μια αθώα αλλά ενεργητική γυναίκα. Θα γίνει η πέτρα του σκανδάλου ή η γέφυρα; (Τώρα η ερωτησούλα ήταν και καλά για να σας μπριζώσω να το διαβάσετε)

 

 

Είδος: Drama, Historical, Romance, Slice of Life, Seinen

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένας τίτλος που θα σε τραβήξει με την δράση και την τρελή δολοπλοκία. Περισσότερο τραβάει επειδή είναι ένα πολιτιστικό κατηγορώ της δημιουργού απέναντι στον εσωτερικό ρατσισμό και την άκρατη αντικειμενοποίηση της γυναίκας τον 19ο αιώνα, με μοτίβο τον χτισμένο πάνω στο όπιο και τις εκδιδόμενες Ασιάτισες silk road. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Kaoru χρησιμοποιεί μόνο γυναίκες ηρωίδες που αντιμετωπίζουν με σθένος και μαχητικότητα τα όποια εμπόδια και δεν στρέφεται προς εκφράσεις ακραίου φεμινισμού όπως άλλες Ιαπώνισσες mangaka. Επίσης είδα σε πολλά φόρα του εξωτερικού ένα ξέσπασμα όσον αφορά την μικρή ηλικία του αγοριού (12 ετών). Όσο και να ζόρισα το μικρό μου μυαλουδάκι δεν μπορώ να εξηγήσω πως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το κόμικ μιλάει για μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα σε μία εποχή που οι ακρότητες χρήζουν άμεσου επαναπροσδιορισμού με βάση τις σημερινές. 

 

04.jpg

 

Τώρα ας περάσουμε στο πραγματικά ξεχωριστό  χαρακτηριστικό αυτού του manga. Το σχέδιο. Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σχέδιο. Ανήκει δικαιωματικά στα καλύτερα manga στον τομέα του σχεδίου που έχω διαβάσει και μακράν το καλύτερο τον τελευταίο καιρό. Η πένα της Kaoru δίνει ρέστα όσο δεν πάει και λίγο ακόμα, βγάζοντας πραγματικά ένα στολίδι των κόμικς. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δείτε τις ενδεικτικές σελίδες και τα συμπεράσματα δικά σας. 

 

otoyomegatari-chapter-1-02-03.jpgs001.jpg

 

Μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν εδώ:mafia:

 

Φοβερός τίτλος. Σε όλους όσους τους τραβάνε τα ιστορικά κόμικς, συνιστώ με κλειστά μάτια. Buraboo Kaoru! GC από Θρηνωδό,σήματα σας δυνατά καθαρά αναφέρατε και δικά μου ΕΤΟΙΜΟΣ! (έπρεπε)  :dance:  :lol:

 

 

 

Otoyomegatari.jpg

 

[mal type=manga id=11514]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.