Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιάνης Βαρουφάκης και σε κόμικ: Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά [Δεμέτης Χρήστος, news247.gr, 07/01/2016]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1611
  • Content Count:  5042
  • Reputation:   34518
  • Achievement Points:  5050
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6178 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στο αριστερό, Αμερικανικό περιοδικό Jacobin. Τι λέει για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αλλά και για ένα "ελεγχόμενο" Grexit.

 

post-2298-0-34084400-1452390376_thumb.jpg

 

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει επανέλθει τις τελευταίες ημέρες και πάλι στην επικαιρότητα, μετά την προαναγγελία του ονόματος του ευρωπαϊκού του κόμματος με το οποίο ελπίζει να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρωζώνη. Το νέο του πανευρωπαϊκό, αριστερό κόμμα, θα λέγεται DiEM25 ή "Democracy in Europe Movement 2025". Η παρουσίαση του θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου σε αμφιθέατρο του Βερολίνου. Στόχος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι να να προσφέρει έναν "τρίτο δρόμο" στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική  λύση απέναντι στις "αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών Ευρωπαϊκών θεσμών", όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

 

Τώρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Jacobin που θεωρείται προπύργιο των αριστερών φωνών της Αμερικής. Είναι ένα περιοδικό που στηρίζει ανοιχτά και ο Noam Chomsky. "Το Jacobin Magazine με τίμησε με μια έκδοση συνέντευξης που είχα παραχωρήσει στον δημοσιογράφο και κομίστα Francisco de Zarate, συντάκτη της εφημερίδας της Αργεντινής Clarin, που εικονογραφήθηκε από τον Fernando Calvi. Ευχαριστώ Francisco, Fernando και Jacobin. Δείτε εδώ το site του Jacobin", έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο προσωπικό του blog.

 

Ο τίτλος της συνέντευξης είναι "Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά" και βασίζεται σε δηλώσεις του Βαρουφάκη στο περιοδικό. Ο πρώην υπ. Οικονομικών της χώρας μας στηλιτεύει την αδιαφάνεια της Ε.Ε., κάνει λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους πολίτες της Ευρωζώνης, θεωρεί πως το "μεγάλο αφεντικό" είναι το Eurogroup και κάνει ιστορική αναδρομή στον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στη χώρα μας και στην εμπλοκή τους στα εσωτερικά μας, πριν από το 1821.

 

Παραδέχεται πως ήλπιζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στήριζε ένα "ελεγχόμενο Grexit" και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη. "Μόνο μέσα από τις νέες τεχνολογίες και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Δυστυχώς κάνουμε το αντίθετο. Ρίχνουμε τους μισθούς, μειώνουμε τις επενδύσεις και τις χρηματοδοτήσεις στην καινοτομία και κάνουμε περικοπές στην εκπαίδευση. Αυτό γίνεται ακόμα και μέσα στη Γερμανία και είναι το μεγαλύτερο λάθος", λέει ο Γ. Βαρουφάκης.

 

Δείτε τη συνέντευξη σε κόμικ:

 

post-2298-0-84993700-1452390293_thumb.jpg post-2298-0-65265900-1452390297_thumb.jpg post-2298-0-24192300-1452390301_thumb.jpg post-2298-0-73905800-1452390304_thumb.jpg

 

 

 

Και το σχετικό link...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1611
  • Content Count:  5042
  • Reputation:   34518
  • Achievement Points:  5050
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6178 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Παρόμοιο άρθρο και από τον Στέλιο Βογιατζάκη στο Έθνος της Κυριακής 10/01/2016.

 

 

Ο Γιάνης έδωσε συνέντευξη (και) ως... ήρωας κόμικς

 

Τύφλα να 'χει ο Σπάιντερμαν

 

Η 9η τέχνη κρατά στο προσκήνιο τον Γιάνη Βαρουφάκη λίγες εβδομάδες πριν από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα που έχει προαναγγείλει.

 

post-2298-0-57768400-1452457481_thumb.jpg

 

Σε μια εποχή στην οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είναι πλέον ο πολιτικός αστέρας του πρώτου εξαμήνου του 2015 και έχει δει τις περισσότερες κινήσεις του να πέφτουν στο κενό, η δημοσιότητα που κέρδισε τις τελευταίες δέκα μέρες με το πεντασέλιδο κόμικς που του αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και η συνέντευξη, ανήμερα της γιορτής του, στο περιοδικό «Jacobin», η οποία παρουσιάστηκε επίσης με τη μορφή κόμικς, του προσφέρουν «ενέσεις» της απαραίτητης δημοσιότητας. Η συντακτική ομάδα του «Jacobin» θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης της συνέντευξης ταιριάζει στον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς, όπως εξηγεί, «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παρουσιάζεται από τον Τύπο περίπου ως ο κακός από τα καρτούν».

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ελπίζει ότι το πανευρωπαϊκό αριστερό κόμμα DiEM 25 (Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), το οποίο θα ιδρύσει σε μια εκδήλωση που θα γίνει στο γήπεδο του εχθρού, δηλαδή στο Βερολίνο, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις ατυχείς μέχρι σήμερα απόπειρές του να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την προβολή του, κάτι που δεν φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Ο λιτός βίος

 

Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα. Όταν ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν το «πρόσωπο της ημέρας» και ο «δημοφιλής ροκ σταρ υπουργός» έδωσε τη διαβόητη πλέον συνέντευξη στο περιοδικό «Paris Match» με την οποία μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Η συνέντευξη, και κυρίως η φωτογράφηση, παρουσίασε ένα μπον βιβέρ υπουργό ο οποίος έμοιαζε να ζει πλουσιοπάροχα, ενώ λίγες μέρες πριν μιλούσε στους πολίτες για τον «λιτό βίο» και τα προτερήματά του.

 

 

post-2298-0-73259000-1452457478_thumb.jpg

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την προβολή του,

παρότι πολλές φορές αυτό γύρισε... μπούμερανγκ

 

 

Λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και αφού ο κ. Βαρουφάκης είχε παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «New Yorker», η οποία είχε τίτλο «Ο Έλληνας Πολεμιστής». Αυτό που κράτησαν όσοι διάβασαν τη συνέντευξη δεν ήταν η άνιση μάχη του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά η ατάκα «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» που είπε γελώντας στη σύζυγό του. Από αυτήν συμπέραναν ότι ο κ. Βαρουφάκης αστειευόταν με μια απόφαση που είχε οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες. Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε από το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον «This Is A Coup» και την εικόνα του κ. Βαρουφάκη να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα, ενώ οι υπόλοιποι υπουργοί ήταν εμφανώς ανήσυχοι.

 

Η τελευταία απόπειρα του κ. Βαρουφάκη να κερδίσει δημοσιότητα ήταν όταν μπήκε μπροστά στο εγχείρημα των «1.101». Το μυστηριώδες διαφημιστικό σποτ, με το πρόσωπό του σε πρώτο πλάνο, το οποίο υποσχόταν ότι την 1η Νοεμβρίου οι πολίτες θα μάθαιναν για τους 1.101 έκανε τους περισσότερους να υποθέσουν ότι αυτό θα ήταν το κόμμα που ετοίμαζε. Τελικά επρόκειτο για ένα συνδρομητικό ειδησεογραφικό site το οποίο δεν μοιάζει να έχει συγκινήσει τους πολίτες.

 

 

 

Και το σχετικό link...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.