Jump to content

SCHWARTZ JULIUS [ (1915 - 2004) ]


falconara90

Recommended Posts

Δημιουργός:
SCHWARTZ JULIUS
Ημερ. γέννησης:
19/06/1915
Τόπος γέννησης:
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Ημερ. θανάτου:
08/02/2004
Εργογραφία:

 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,671
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,499 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  33

Julius_Schwartz_in_2002.jpg

 

Τον θείο Ιούλιο τον ξέρετε; Όχι; Καιρός να τον μάθετε.

 

 

Ο Julius "Julie" Schwartz ήταν συντάκτης κόμικς, κατά κύριο λόγω, για την DC Comics. Γεννημένος στο Bronx της Νέας Υόρκης και γιος Ρουμάνων μεταναστών.

 

Το 1932 έγινε συν-εκδότης του περιοδικού Time Traveller μαζί με τους Mort Weisinger και Forrest J. Ackerman, ένα από τα πρώτα περιοδικά επιστημονικής φαντασίας. Μαζί με τον Weisinger ίδρυσαν επίσης την Solar Sales Service literary agency (1934–1944), όπου ο Schwartz παρουσίασε συγγραφείς όπως τον Alfred Bester, τoν Stanley G. Weinbaum, τoν Robert Bloch, τoν Ray Bradbury και τον H.P. Lovecraft. Επίσης, ο Schwartz βοήθησε στην οργάνωση του πρώτου World Science Fiction Convention το 1939.
 

sffans.jpg

 

Το 1944 έγινε συντάκτης στην All-American Comics, μια από τις εταιρίες που θα εξελισόντουσαν στην DC Comics.
 
Το 1956 ανέθεσε στον σεναριογράφο Robert kanigher και στους σκιτσογράφους Carmine Infantino και Joe Kubert να κάνουν τη πρώτη προσπάθεια για την αναβίωση των υπερηρώων. Η πρώτη απόπειρα έγινε με τον νέο Flash που εμφανίστηκε στο Showcase #4 (Οκτώβριος του 1956). Η επιτυχία του νέου Flash οδήγησε στην ολοκληρωτική επιστροφή των υπερηρώων στα κόμικς και την αρχή της Silver Age of Comics.

 
O Julius Schwartz είναι ο δημιουργός του χαρακτήρα Adam Strange (στα ελληνικά παρουσιάστηκε ως Παράξενος Αδάμ) που έκανε το ντεπούτο του στο Showcase #17 (1958).

 
Προσέλαβε τους Gardner Fox και Mike Sekowsky για να δημιουργήσουν τη Justice League of America ως μια αναβάθμιση της Justice Society. Η ομάδα πρωτοεμφανίστηκε στο The Brave and the Bold #28 (1959) και απέκτησε το δικό της τίτλο το 1960. Έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Silver Age.

 
To 1961 έκανε τη σύνταξη του "Flash of Two Worlds", μιας ιστορίας που εκδόθηκε στο The Flash #123 και εισήγαγε την Earth-Two και την έννοια του Multiverse για την DC Comics.

 
Το 1964 θεωρήθηκε υπεύθυνος για την αναβίωση των τίτλων του Batman. O Broome και ο Infantino εξαφάνησαν τα χαζά στοιχεία που είχαν παρεισφρήσει στη σειρά, όπως ο Ace the Bat-Hound και ο Bat-Mite και έδωσαν στο χαρακτήρα μια νέα αισθητική που έκανε πρεμιέρα στο Detective Comics #327 (1964). Ο Schwartz, ο Gardner Fox και ο Carmine Infantino εισήγαγαν τη Barbara Gordon ως τη νέα εκδοχή της Batgirl στην ιστορία "The Million Dollar Debut of Batgirl!" στο Detective Comics #359 (1967).

 
Βοήθησε το συγγραφέα Dennis O'Neil και το σκιτσογράφο Neal Adams να γίνουν γνωστοί στη DC Comics. Το δίδυμο, υπό τη καθοδήγηση του Schwartz, ανανέωσαν τον Batman με μια σειρά ιστοριών που επανέφεραν τη σκοτεινή και σκυθρωπή φύση του χαρακτήρα. Ο Schwartz ήταν συντάκτης στο Detective Comics μέχρι το τεύχος #481 και στο Batman μέχρι το τεύχος #309.

 
Από το 1971 μέχρι το 1986 ο Schwartz ήταν συντάκτης στους τίτλους του Superman, βοηθώντας στον εκσυχρονισμό της σύστασης των τίτλων και να αλλάξει η τακτική των ιστοριών με κομπίνες, σε ιστορίες που να εστιάζουν στους χαρακτήρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη προσπάθεια να αυξήσουν τις δυνάμεις του Superman αφαιρώντας το κρυπτονίτη, ως μια υπερχρησιμοποιημένη πλοκή. Αυτό δεν ευδοκίμησε, καθώς ο Schwartz υπέκυψε στη πίεση να επανέλθουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Ο Schwartz επέβλεψε το ξεκίνημα του DC Comics Presents το 1978 και έκανε τη σύνταξη και για τα 97 τεύχη του τίτλου.

 
Ως συντάκτης, ο Schwartz εμπλεκόταν πολύ στη συγγραφή των ιστοριών των περιοδικών που εξέδιδε. Επεξεργαζόταν τη πλοκή της ιστορίας μαζί με τον συγγραφέα σε συσκέψεις. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας θα ανέλυε τη πλοκή σε μια συνέχεια πάνελ-προς-πάνελ, και θα έγραφε τους διαλόγους και τα κείμενα. Ο Schwartz στη συνέχεια θα διόρθωνε το σενάριο, μερικές φορές και με εκτεταμένες αλλαγές.
 

230149.jpg

 
O Schwartz αποσύρθηκε από τη DC Comics το 1986 μετά από 42 χρόνια στην εταιρία. Πέθανε το 2004 από πνευμονία, σε ηλικία 88 ετών.
 
πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Julius_Schwartz

 

 

Edited by falconara90
 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

 • GeoTrou changed the title to SCHWARTZ JULIUS [ (1915 - 2004) ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.