Μετάβαση στο περιεχόμενο

DINI PAUL [ (1957) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
DINI PAUL
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
07/08/1957
Τόπος γέννησης:
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3650 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Paul-Dini.png

 

Ο Paul Dini είναι Αμερικανός σεναριογράφος, που έχει ασχοληθεί με διάφορα μέσα. Τα projects του περιλαμβάνουν, εκτός των κόμικς, τηλεοπτικές σειρές και video games. Στον χώρο της ένατης τέχνης και του animation, είναι κυρίως γνωστός για την συνεργασία του με την DC. Διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό βραβείων και υποψηφιοτήτων: επτά Βραβεία Eisner, δύο Harvey, πέντε Emmy Awards και τέσσερις προτάσεις για Annie Awards είναι μερικές από τις διακρίσεις που έχει λάβει.

 

Ο Dini γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1957. Σαν παιδί προτιμούσε χιουμοριστικά στριπάκια, όπως τα PeanutsPogo και Gordo. Στα λυκειακά του χρόνια ήρθε σ’ επαφή με πιο ενήλικους χαρακτήρες, αλλά προτιμούσε την underground σκηνή (Robert Crumb, Gilbert Shelton κ.ά.). Παρακολούθησε μαθήματα στο Emerson College της Βοστώνης, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην δημιουργική γραφή. Τη δεκαετία του 1980, ο Dini ασχολήθηκε με διάφορες animation τηλεοπτικές σειρές (He-Man and the Masters of UniverseStar Wars: EwoksTiny Toon Adventures κ.ά.).

 

Mad_Love.jpg

 

Το 1992 ξεκίνησε το Batman: The Animated Series, όπου συμμετείχε ως σεναριογράφος και παραγωγός. Η σειρά βραβεύτηκε επανειλημμένως και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του Batman έξω από τις σελίδες των κόμικς. Για τις ανάγκες της σειράς, ο Dini δημιούργησε, από κοινού με τον Bruce Timm, τον χαρακτήρα της Harley Quinn. Λίγα χρόνια αργότερα, η ερωτοχτυπημένη βοηθός του Joker, απέκτησε το δικό της one-shot The Batman Adventures: Mad Love (1994), για το οποίο ο Dini βραβεύτηκε με Eisner και Harvey Awards. Άλλες σημαντικές animation σειρές του Dini είναι οι The New Batman Adventures (1997-1999), Batman Beyond (1999-2001), Justice League (2001-2004) και Duck Dodgers (2003-2005).

 

Batman_Harley_and_Ivy_Vol_1_1.jpg spoe.jpg Batman_Streets_of_Gotham_Vol_1_9.jpg

 

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλά κόμικς για την DC, αλλά και τις Oni Press και Top Cow. Ξεχωρίζουν τα Batman: Harley Quinn (1999), Batman: Harley and Ivy (2004) και η σειρά graphic novels The World’Greatest Superheroes (1998-2003), σε σχέδια των Yvel Guichet, Bruce Timm και Alex Ross αντίστοιχα. Μεταξύ 2004 και 2005 συμμετείχε στην δημιουργική ομάδα του Lost, ενώ το 2008 του ανατέθηκε η συγγραφή της πλοκής του βιντεοπαιχνιδιού Batman: Arkham Asylum, που κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο. Το 2009 ο Dini επέστρεψε στον τηλεοπτικό Batman, γράφοντας σενάρια για επεισόδια της σειράς Batman: The Brave and the Bold και παράλληλα ήταν ο κύριος σεναριογράφος των Gotham City Sirens (2009-2011) και Batman: Streets of Gotham (2009-2011).

Black_Canary_and_Zatanna_Bloodspell.jpg

 

Ο Dini συνεχίζει να συμβάλλει σε διάφορα κόμικς, κυρίως για λογαριασμό της DC, συμπεριλαμβανομένων των Batman: Arkham Asylum (2011) και Black Canary and Zatanna: Bloodspell (2014). Το 2011 δούλεψε για το video game Batman: Arkham City και ένα χρόνο αργότερα ήρθε η πρώτη συνεργασία με την Marvel για την animated σειρά Ultimate Spider-Man. Πλέον ασχολείται και με το Hulk and the Agents of S.M.A.S.H., που έκανε ντεμπούτο το 2013.

 

Άλλες δουλειές του Paul Dini:

 

BATMAN: MASK OF THE PHANTOM

 

BATMAN BEYOND - RETURN OF THE JOKER

 

DARK NIGHT: A TRUE BATMAN STORY

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.