Jump to content
GeoTrou

LEMIRE JEFF [ (1976) ]

Recommended Posts

Δημιουργός:
LEMIRE JEFF
Ημερ. γέννησης:
21/03/1976
Τόπος γέννησης:
Καναδάς
Εργογραφία:

Jeff-Lemire.jpeg

 

Ο Jeff Lemire είναι Καναδός σχεδιαστής και σεναριογράφος κόμικς. Πολυγραφότατος, έχει ασχοληθεί με μια πληθώρα υπερηρωικών και creator-owned τίτλων. Από τα πρώτα του κιόλας βήματα μάλιστα απολαμβάνει την αναγνώριση κοινού και κριτικών, κερδίζοντας σημαντικό αριθμό βραβείων.

 

Ο Lemire γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της κομητείας Essex, στην επαρχία του Ontario. Αρχικά ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και πράγματι παρακολούθησε μια σχολή στο Toronto. Αποφάσισε, όμως, ότι τα κόμικς του ταίριαζαν περισσότερο κι έτσι πήρε αυτή την κατεύθυνση. Τα πρώτα του κόμικς ήταν φανζίν σύντομων ιστοριών.

 

lostdogs.jpg essexcountysoftcover.gif the-nobody.jpg

 

Το 2005 σχεδίασε και έγραψε το Lost Dogs, μια αυτοέκδοση 96 σελίδων, που κέρδισε ένα Xeric Award. Ακολούθησαν μερικές δουλειές σε καναδέζικες εταιρείες και το 2007 ήρθε ο πρώτος τόμος του Essex County Trilogy, για λογαριασμό της Top Shelf. Η τριλογία αυτή ολοκληρώθηκε το 2008 και του χάρισε διάφορα βραβεία, ενώ προτάθηκε και για Ignatz, Harvey και δύο Eisner Awards. Λίγο αργότερα ήρθε η συνεργασία με την Vertigo, για το graphic novel The Nobody.

 

Sweet Tooth 001.jpg Sweet Tooth 002.jpg Superboy.jpg

 

Το 2009 ξεκίνησε το Sweet Tooth, μια post-apocalyptic σειρά, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012 στα σαράντα τεύχη. Προτάθηκε για Harvey και Eisner Awards και θεωρείται από πολλούς η σημαντικότερη δημιουργία του Lemire. Το 2010 μπήκε στα υπερηρωικά λημέρια, καθώς έγραψε το σενάριο για ένα one-shot του Atom, ενώ το 2011 η σειρά Superboy, προτάθηκε για Eisner Award for Best New Series.

 

animalman.jpg uw.jpg GrAr.jpg Descender.png

 

Ως μέρος του New 52, ανατέθηκε στον Lemire το reboot του Animal Man, σε σχέδιο του Travel Foreman. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το 2011 και ο τίτλος έλαβε καλές κριτικές, καθώς και υποψηφιότητες για βραβεία. Ένα χρόνο αργότερα, ο Lemire επέστρεψε στις προσωπικές του δουλειές με το The Underwater Welder, ένα graphic novel για την Top Shelf. Πλέον ο Lemire μοιράζει το χρόνο του μεταξύ υπερηρωικών τίτλων (Green Arrow, Bloodshot Reborn, All-New Hawkeye κ.ά.) και creator-owned κόμικς, όπως τα Descender (2015) και Royal City (2017).

 

Ως αυτοδίδακτος δημιουργός, ο Lemire έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο σχεδίασης. Φαινομενικά πρόχειρο, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στις εκφράσεις του προσώπου, το σκίτσο του είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Οι προσωπικές του δουλειές είναι συνήθως ασπρόμαυρες για να δένουν με τη μελαγχολική τους ατμόσφαιρα και η αφήγηση παρουσιάζει αρκετές πρωτοτυπίες. Ανάμεσα στους ανθρώπους που επηρέασαν τον Lemire είναι οι Alan Moore, Seth, αλλά και οι David Lynch, Wim Wenders, John Steinbeck και Nick Cave.

 

Άλλα κόμικς του Lemire:

 

MOON KNIGHT

 

TRILLIUM

 • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτι που μάλλον δεν είναι πολύ γνωστό για τον Lemire είναι ότι έχει κάνει και animation για την ιστορία του Chanie Wenjack. Αφήνω τον ίδιο να πει τις λεπτομέρειες.

 

Royal City 008-022.jpg

 

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίο animation. Έχει τη σφραγίδα του Lemire αλλά ταυτόχρονα διαφέρει και όσο χρειάζεται :) 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να και κάτι που ήθελα να δω καιρό τώρα. Moon Knight σε σχέδιο (αλλά και στυλ) Lemire!
 

40903459_522561358196905_8517132160438632448_n.jpg

 • Like 9
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Lemire ξεκινησε ένα εβδομαδιαίο newsletter ΕΔΩ.

 

Στο εναρκτήριο κείμενο, ανάμεσα στις άλλες επερχόμενες δημιουργίες του που ήδη έχουμε συζητήσει σε άλλα θέματα του φόρουμ (Black Hammer/Justice League crossover, Berserker Unbound, Sentient, Ascender), αναφέρει την κυκλοφορία του καινούριου του Graphic Novel με το όνομα Frogcatchers. Ιστορία τρόμου, με έναν άντρα που ξυπνάει μέσα σε ένα άδειο ξενοδοχείο το οποίο είναι κλειδαμπαρωμένο ώστε να μην μπορεί να βγει έξω. Θα κυκλοφορήσει από την Simon & Shuster's Gallery 13 imprint τον Σεπτέμβριο. 

 

1.thumb.jpg.a932301318ac46807498eace7f87eb01.jpg

 • Like 3
 • Thanks 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο τελευταίο newsletter του o Jeff Lemire μας δείχνει το στούντιό του.

 

Quote

Thought I would share some photos of my workspace. I've been in this studio for about seven years. It's in an old warehouse building in Toronto's east end, that used to be a shoe factory long ago. I've drawn Roughneck, Royal City, AD: After Death, Trillium, Secret Path, Underwater Welder and about 1/2 of Sweet Tooth here. I have also created  Descender, Black Hammer, Gideon Falls, Plutona and pretty much everything else I've ever written for DC or Marvel here. Though, truth be told, I do a lot of my writing at home. This space is used about 70% of the time for whatever I am drawing at the moment, and, as you can see, to house all my books and artwork.

Here is my drawing desk. I have been drawing at a standing desk since working on Roughneck in 2014. I like the movement it gives me, and I get less tired after a long day of drawing. I do all my artwork traditionally and only use a Cintiq to scan and format my pages when they are done, and to do minor digital tweaks and corrections. 

 

unnamed.jpgunnamed1.jpgunnamed2.jpgunnamed3.jpgunnamed4.jpgunnamed5.jpgunnamed7.jpgunnamed6.jpg

 • Like 6
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην δεύτερη και την τρίτη φωτογραφία, πολλή μπίχλα βρε παιδί μου. :P

 

 

:beer:

 • Funny 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.