Jump to content

SHITORASU - CITRUS [SABURO UTA]


Recommended Posts

1.jpg

 

Το Citrus είναι μια σειρά manga σε σχέδιο και κείμενο του Uta Saburo. Ανήκει στο είδος Yuri, δηλαδή ιστορίες που εστιάζουν στις ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ γυναικών. Τα Yuri (όπως και τα yaoi) σε αντίθεση με τα ero και τα hentai, περιέχουν σχετικά λίγες σεξουαλικές σκηνές που είναι δοσμένες με αρκετά αρτιστίκ τρόπο και συχνά αποσκοπούν να πλησιάσουν την συναισθηματική πλευρά της σχέσης παρά την σαρκική. Η σειρά είναι ongoing, εκδίδεται από τον Νοέμβριο του 2012 στο διμηνιαίο περιοδικό Yuri Hime της εκδοτικής Ichijinsha. Έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 17 κεφάλαια, εκ των οποίων τα 12 κυκλοφορούν σε 3 tankobon τόμους. Κυκλοφορεί στα Αγγλικά από την Seven Seas Entertainment από τον Δεκέμβριο του 2014.

 

Είδος: Drama, Romance, School Life, Shojo Ai, Yuri

 

Υπόθεση: Η Yuzu (η ξανθιά), είναι μια καλομαθημένη μαθήτρια του λυκείου που μετακομίζει σε ένα νέο μέρος και καινούργιο σχολείο επειδή η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε. Φαντάστηκε την πρώτη μέρα στο σχολείο πως θα βρει γκόμενο, θα γίνει η Miss Popular, και θα αποκτήσει κοινό. Δυστυχώς για αυτήν, το σχολείο είναι συντηρητικότατο,πολύ αυστηρό και θηλέων. Αντί λοιπόν να βρει τον αγαπημένο των ονείρων της, κοντράρεται συνεχώς με την πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου, την Mei. Όταν μαθαίνει πως η Mei είναι πλέον θετή αδερφή της, το μίσος μεταξύ τους γιγαντώνεται. Ίσως δεν ήξερε ότι από τα εντονότερα μίση προκύπτουν τα δυνατότερα πάθη. 

 

Χαρακτήρες:

 

Yuzu Aihara (藍原 柚子)

3.jpg

 

Η Yuzu είναι Gyaru, ανήκει στην συνομοταξία των γυναικών που ο τρόπος που συμπεριφέρονται, ντύνονται, μιλούν, αποσκοπεί στο να κάνουν σεξ με άντρες. Ήταν μαθημένη στα λούσα και στην προσοχή όλων. Είχε πεθάνει ο πατέρας της όταν ήταν μικρή, και υπονοείται σε αρκετά σημεία ότι αυτό το attention whoring της οφείλεται στην έλλειψη ανδρικής φιγούρας στην πρώιμη καθημερινή της ζωή. Είναι βαμμένη ξανθιά με πράσινα μάτια, αυθάδης, δήθεν και όλα τα συναφή. Παρόλα αυτά, όταν συγκεντρώνεται μπορεί να σκοράρει πολύ καλούς βαθμούς στα τεστ και υπάρχουν στιγμές που βγάζει ευαισθησίες στους συγγενείς της.

 

 

 

Mei Aihara (藍原 芽衣)

2.jpg

 

 

Η Mei είναι η πανέμορφη, σοβαρή, συντηρητική πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου, άριστη μαθήτρια, εγγονή του διευθυντή του σχολείου και πλέον θετή αδερφή της Yuzu. Είναι οξύθυμη, ψυχρή,σκληρή και μπλέκεται σε διαφόρων ειδών απάτες εντός της σχολικής κοινότητας. Παρόλο που θα περιμένατε το αντίθετο, αυτή έκανε την πρώτη προσπάθεια να προσεγγίσει σεξουαλικά την Yuzu με αρχικό σκοπό να την χειραγωγεί.

 

 

Harumi Taniguchi  (谷口 はるみ) 

4.jpg

 

Είναι η πρώτη φίλη που απέκτησε η Yuzu στο καινούργιο της σχολείο. Επειδή ήρθε και αυτή από μεταγραφή, δεν ακολουθεί τη συντηρητική και άχρωμη γραμμή των υπολοίπων αλλά είναι συνεχώς χαρωπή και της αρέσει να σπάει τους "κανόνες" (να έχει δηλαδή κινητό στην τάξη και άλλα παρόμοια). Βλέπουμε ότι παρόλο την ευγένεια, το χιούμορ και την τσαχπινιά της, ζει την ζωή της μέσα από την Yuzu, όντας, όπως λέει και η ίδια, "Gyaru in disguise".

 

 

Himeko Momokino (桃木野 姫子)

5.png

 

Η πρώτη "αντίπαλος" της Yuzu, η Himeko είναι παιδική φίλη της Mei,μέλος του μαθητικού συμβουλίου και δεξί της χέρι. Η οικογένεια της είναι πολύ πλούσια, ενώ η ίδια εξαιρετικά ζηλιάρα και απόλυτη. Είναι ερωτευμένη με την Mei και πολύ κτητική, οπότε αντιμετωπίζει την Yuzu σαν εχθρό από την πρώτη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι η Mei δεν την βλέπει απλά σαν ένα πρόσθετο βάρος.

 

Ενδεικτικά δύο σελίδες για να δείτε το σχέδιο:

 

kcitrus_ch001_015.jpgkcitrus_ch001_016.jpg

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε και τα 17 κεφάλαια του manga δωρεάν εδώ :mafia:

 

Ωραίο σκίτσο, κλασσική Yuri υπόθεση, θα μου άρεσε να μην ήταν το σχολείο θηλέων αλλά μεικτό, για να δω πως θα έβλεπε ο mangaka τις αντιδράσεις των αγοριών στα γεγονότα της ιστορίας. Το θέμα με αυτές τις ιστορίες είναι ότι εστιάζουν αποκλειστικά σε 2 άτομα και συχνά δεν παράγουν μια μεγαλύτερη αξιόλογη και με ενδιαφέρον υπόθεση, στην οποία θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί και η σχέση τους. Πάντως, για μια εισαγωγή στα Yuri αυτός ο τίτλος είναι από τους πλέον κατάλληλους γιατί δεν σε ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά αλλά προσεγγίζει το θέμα από διάφορες εισαγωγικές οπτικές. 

 

Καλή ανάγνωση!

 

:cheers2:

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το ίδιο ισχύει και για γυναίκες, που γράφουν σενάρια για ρομαντικούς-σεξουαλικούς έρωτες μεταξύ αγοριών.;)Αλλά για κυρίες και όχι μόνο............

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.