Μετάβαση στο περιεχόμενο

WILLINGHAM BILL [ (1956) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
WILLINGHAM BILL
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
1956
Τόπος γέννησης:
Fort Belvoir, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53885
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3629 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Willingham.jpg

 

Ο William «Bill» Willingham είναι Αμερικανός σεναριογράφος και σχεδιαστής κόμικς. Είναι γνωστότερος για την σειρά της Vertigo Fables, η οποία κυκλοφορεί από το 2002 και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κόμικς των ‘00s. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως η DC, η Marvel, η IDW και η Fantagraphics.

 

Ο Willingham γεννήθηκε το 1956 σε μια στρατιωτική βάση στη Βιρτζίνια, όντας γιος στρατιωτικού. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έπιασε δουλειά ως σχεδιαστής στην TSR, γνωστή μεταξύ άλλων και για το επιτραπέζιο Dungeons & Dragons. Η ενασχόλησή του με τα κόμικς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. H υπερηρωική σειρά Elementals, δημοσιευμένη από την μικρή εκδοτική Comico, έγινε αρκετά δημοφιλής και συνέχισε μέχρι και το 1996. Τη δεκαετία του 2000, ο Willingham δούλεψε κατά κύριο λόγο σε διάφορους τίτλους της DC (Batman, Shadowpact κλπ), αλλά και στην Vertigo γράφοντας σενάρια σε spin-offs της βραβευμένης σειράς Sandman. Στα πιο πρόσφατα έργα του περιλαμβάνονται τα Justice Society of America (Vol. 3) και Legenderry: A Steampunk Adventure.

 

Elementals.jpg Thessaly.jpg Legenderry.jpg

 

Δίχως αμφιβολία πάντως, η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Willingham είναι η δημιουργία του Fables. Στο πλαίσιο της σειράς αυτής, ο Willingham συνεργάστηκε με πλήθος σχεδιαστών. Οι Lan Medina, James Jean, Steve Leialoha, Mark Buckingham, Brian Bolland, Gene Ha και Andrew Pepoy είναι μόνο λίγοι από τους πολλούς που φιλοτέχνησαν τεύχη και εξώφυλλα για το Fables ή τα (ουκ ολίγα) spin-offs του. Λίγες μέρες πριν γραφτούν οι αράδες αυτές, είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο τεύχος του Fables, υπ’ αριθμόν 150. Η σειρά έχει βραβευτεί με μια ντουζίνα και πλέον Βραβεία Eisner, ενώ κάποια arcs είχαν προταθεί για Βραβείο Hugo.

 

fables_1.jpg fables_40.jpg fables_101.jpg

 

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι η βιβλιογραφία του Willingham, πέρα από το Fables φυσικά, δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ωστόσο, μιλάμε για ένα εκπληκτικό magnum opus, ένα κόμικ που αξίζει να διαβαστεί από κάθε κομιξόφιλο. Έτσι, ο Willingham αποτελεί πλέον σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των κόμικς.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.