Jump to content

Μπλεκ: Ο ξανθός γίγαντας επανακυκλοφορεί [?, naftemporiki.gr, 15/07/2015]


Recommended Posts

                                                                  mplek.jpg 

   Μαζί με το Μίκυ Μάους, τα Κλασικά Εικονογραφημένα, τον Σεραφίνο, τη Δράση και τόσα άλλα, ο Μπλεκ μεγάλωσε αρκετές γενιές.

 

 

Ο ήρωας του δημοφιλούς περιοδικού κόμικ Μπλεκ, επανακυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας, ευελπιστώντας όχι μόνο να προκαλέσει νοσταλγία στους 50άρηδες αλλά να δημιουργήσει και νέο κοινό. Μαζί με το Μίκυ Μάους, τα Κλασικά Εικονογραφημένα, τον Σεραφίνο, τη Δράση και τόσα άλλα, ο Μπλεκ μεγάλωσε αρκετές γενιές.

Ο αγαπημένος ήρωας - ο οποίος δίνει ραντεβού με τους αναγνώστες του κάθε μήνα - είναι κάτι παραπάνω από ένα περιοδικό, είναι σύμβολο που στιγμάτισε τον εκδοτικό χώρο για αρκετές δεκαετίες και επομένως αξίζει να κρατηθεί ζωντανό με την επανέκδοσή του.

 

                                                                   o-mplek-egine-59-eton.jpg

 

Κυκλοφορεί ανανεωμένος, με νέες αδημοσίευτες ιστορίες, ποικιλία χαρακτήρων, μηνιαίους διαγωνισμούς με δώρα και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει τον «Τετρακοσάρη», έναν ρεαλιστικό χαρακτήρα εμπνευσμένο από την ελληνική πραγματικότητα σε εικονογράφηση  του Κώστα Φραγκιαδάκη και σενάριο του Νίκου Νικολαΐδη.

 

                                                                  1.jpg

 

Πρωταγωνίστησε για μια ολόκληρη 25ετία

Ήταν ο Στέλιος Ανεμοδουράς που αποφάσισε να εισαγάγει στην Ελλάδα τον χαρακτήρα, δημιουργώντας το ομώνυμο έντυπο, το οποίο πρωταγωνίστησε στις επιλογές του νεαρόκοσμου (υπό εβδομαδιαία συχνότητα) για μια ολόκληρη 25ετία, έως τον Ιούνιο του 1994 που διακόπηκε η έκδοσή του. Η κυκλοφορία του έφτασε πολλές φορές και τα 130.000 αντίτυπα.

 

                                                                  22.jpg

 

Προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία 

Το περιοδικό εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα της χώρας μας τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική  Ιταλία  («Il Grande Blek Magigno», ο ιταλικός τίτλος), καρπός των διάσημων δημιουργών Sartoris, Sinchetto και Guzzon («EsseGesse»), οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου 1954 εμπνεύστηκαν τη χαρακτηριστική φιγούρα του ξανθού γίγαντα κυνηγού με το γούνινο καπέλο με ουρά, ο οποίος διακρίθηκε στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, κατά τα τέλη του 18ου αιώνα.

Στην πρώτη περίοδο του Μπλεκ (Ιούνιος 1969 - Δεκέμβριος 1975) το περιοδικό κυκλοφορούσε σε μικρή διάσταση. Περιελάμβανε, εκτός της κύριας ιστορίας, τις περιπέτειες του Ρίνγκο, του Τομ και το ανάγνωσμα Παιδί - Φάντασμα, ενώ τις επόμενες δύο δεκαετίες η θεματολογία πολλαπλασιάσθηκε.

 

                                                                 233.jpg

 

Σαν πρώτη ιστορία παρέμειναν σταθερά οι περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα, τον οποίο πλαισιώνουν οι φίλοι του, ο καθηγητής Μυστήριος και ο μικρός Ρόντυ, τρεις φιγούρες με την τύχη των οποίων ταυτίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Οι ήρωες του κόμικ έδιναν αγώνα μαζί με τους άλλους πατριώτες για την ανεξαρτησία από τους Άγγλους στην περίοδο της αμερικανικής επανάστασης, στα τέλη του 18ου αιώνα.

Μέσα σ’ αυτό το ιστορικό πλαίσιο, με φόντο τις πόλεις, τα δάση του αμερικανικού βορρά, με τις ινδιάνικες φυλές, τους παράνομους της εποχής, εκτυλίσσεται η δράση των περιπετειών της παρέας. Από τις σελίδες του αγαπημένου περιοδικού παρέλασαν ένα μεγάλο πλήθος από ιστορίες κόμικς τόσο Ευρωπαίων όσο και Αμερικανών δημιουργών.

 

                                                                32.jpg

 

Πληροφορίες
Για προηγούμενα τεύχη ή και τεύχη παλαιότερων εικονογραφημένων εκδόσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ccpublic.gr

 

 

πηγη

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Λίγο αργά δεν το πήραν χαμπάρι ότι επανακυκλοφορεί ο Μπλεκ...? :P

 

Δεν πειράζει...!Ας ελπίσουμε ότι με τις περισσότερες διαφημίσεις θα γίνει πιο γνωστή η προσπάθεια του Λεωκράτη,με όλες τις θετικές συνέπειες...! :yes:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά τα άρθρα που αναπαράγουν σχεδόν αυτούσια τα ίδια πράγματα, ένα  μόνο σκοπό έχουν: Να διαφημίσουν την έκδοση για όσους δεν την έχουν πάρει χαμπάρι. Advertorials δηλαδή.  :)

Edited by GreekComicFan
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Valtasar changed the title to Μπλεκ: Ο ξανθός γίγαντας επανακυκλοφορεί [?, naftemporiki.gr, 15/07/2015]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.