Jump to content
Sign in to follow this  
petross21

ΞΑΝΤΟΥΜ / ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΞΑΝΤΟ [XADHOOM]

Recommended Posts

post-30826-0-85386700-1436006442.txt

 

<<Ξαντούμ>> στη γλώσσα του πλανήτη Ξαντάρ σημαίνει <<πιστωτής>>...

 

 

post-30826-0-69654900-1436006559.txt

 

 

Η Ξαντούμ ανήκει στο σύμπαν των Νέων Περιπετειών του Φάντομ Ντακ. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στην ιστορία Evroniani (ελληνικά: Εβρονιανοί) η οποία είναι σε σενάριο Alessandro Sisti και σχέδιο Alberto Lavoradori και δημοσιεύτηκε το 1996 στο πρώτο τεύχος του ιταλικού περιοδικού Paperinik New Adventures, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως τεύχος # 00.

 

 

post-30826-0-65121800-1436006593.txt

 

Στην ιστορία <<Εβρονιανοί>> εμφανίζεται μόνο στον πρόλογο της ο οποίος είναι και πρόλογος όλου του συγκεκριμένου σύμπαντος ιστοριών κατά μια έννοια, καθώς η ιστορία <<Εβρονιανοί>> αποτελεί την πρώτη ιστορία του σύμπαντος των Νέων Περιπετειών του Φάντομ Ντακ. Από αυτόν τον πρόλογο (που είναι χωρίς λόγια) μπορούμε να καταλάβουμε ότι πριν από πολλά χρόνια οι Εβρονιανοί επιτέθηκαν στον πλανήτη της Ξαντούμ για να αντλήσουν εγκεφαλικά συναισθηματα από τα οποία τρέφονται.

 

 

post-30826-0-22383800-1436006618.txt


 

Στην ιστορία <<Xadhoom!>> (ελληνικά: <<Ξαντούμ!>>) μαθαίνουμε το όνομά της και περισσότερα πράγματα για την ιστορία της ίδιας καθώς και του πλανήτη της!

 

 

post-30826-0-92197300-1436006659.txt

 

Η Ξαντούμ πριν την μετάλλαξή της, όταν ακόμα λεγόταν Καθηγήτρια Ξαντό.

 

 


 

Κατοικούσε στον Πλανήτη Ξανταρ που βρίσκεται κοντά στον Κυανο Αστερα. Επιστημονικά, οι κάτοικοι του πλανήτη ήταν πολύ εξελιγμένοι.Η ενέργεια του αστεριού τους, όμως, αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Εβρονιανούς. Τότε, η Ξαντούμ, ονομαζόταν Ξαντό και ήταν η επικεφαλής της επιστημονικής κοινότητας του πλανήτη. Ενώ, οι άλλοι επιστήμονες την προειδοποιούσαν ότι οι Εβρονιανοί μπορεί να μην έρχονταν με ειρηνικούς σκοπούς, όπως οι ίδιοι έλεγαν, η Καθηγήτρια Ξαντό ήταν ανένδοτη. Είχε πειστεί ότι οι Εβρονιανοί ήταν φιλικός λαός και ότι δε χρειαζόταν να πάρει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του λαού της. Ήταν απασχολημένη με ένα πείραμα με το οποίο θα έλεγχε την ύλη και την ενέργεια και αν το πείραμα πετύχαινε ο λαός της θα είχε ένα λαμπρό μέλλον.

 

 

Για να πραγματοποιήσει το πείραμα έπρεπε να πάει στον Κυανό Αστέρα.Το πείραμα πέτυχε και η ίδια μεταλλάχτηκε και απέκτησε μεγάλες δυνάμεις αλλά όταν επέστρεψε στον πλανήτη της, τον βρήκε κατεστραμμένο από τους Εβρονιανούς, ενώ οι συμπατριώτες της είχαν γίνει μάλλον Παγοφλογες. Ήξερε καλά ότι η ίδια ήταν ο μοναδικός υπαίτιος γι αυτήν την καταστροφή καθώς δεν είχε φροντίσει να πάρει μέτρα ασφαλείας παρά τις προειδοποιήσεις των συναδέλφων της. Άλλαξε όνομα κι από τότε, άρχισε να μάχεται τους Εβρονιανούς με λύσσα, χρησιμοποιώντας τις νέες δυνάμεις της και έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό: Να εξαφανίσει τους Εβρονιανούς από όλο το σύμπαν!!!

 

 

post-30826-0-11789500-1436006790.txtpost-30826-0-01218000-1436006869.txtpost-30826-0-41574800-1436006920.txt

 

Εξώφυλλα με την Ξαντούμ

 

 

 

Γενικά, όλο το σύμπαν των Νέων Περιπετειών του Φάντομ θυμίζει λίγο υπερηρωικά κόμικς αλλά η Ξαντούμ, κατά τη γνώμη μου, ίσως να είναι ο πιο κοντινός Ντίσνευ χαρακτήρας στα υπερηρωικά κόμικς!!!

 


 

Μερικά στοιχεία για την Ξαντούμ από το 3ο τεύχος του περιοδικού <<Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ>>:

 

Όνομα: Ξαντούμ-στη γλώσσα του Πλανήτη Ξαντάρ σημαίνει <<πιστωτής>>.

Είδος: Μεταλλαγμένη

Αιτία μετάλλαξης: Αποτέλεσμα ανολοκλήρωτου πειράματος σχετικά με τη μεταβλητότητα της ύλης, που έκανε η επιστημονική κοινότητα με επικεφαλής την καθηγήτρια Ξαντό.

Καταγωγή: Πλανήτης Ξαντάρ

Εξωτερική όψη: Γυμνασμένη και ευλύγιστη

Ύψος: 1,78 μέτρα

Βάρος: Ευμετάβλητο

Ανατομία: Απροσδιόριστο μείγμα ύλης και ενέργειας, άγνωστο στους γήινους επιστήμονες.

Διατροφικές συνήθειες: Δε χρειάζεται τροφή για να επιβιώσει. Αντλεί ενέργεια από θερμοπυρηνικές εκρήξεις.

Χαρακτήρας: Αποφασισμένη, οξύθυμη και αδίστακτη

Εκπαίδευση: Πριν μεταλλαχτεί ήταν η Καθηγήτρια Ξαντό, η καλύτερη επιστήμονας του πλανήτη Ξαντάρ. Δε διαπιστώθηκαν εγκεφαλικές αλλοιώσεις κατά τη μετάλλαξή της.

Αποστολή: Σκοπός της είναι να καθαρίσει το Σύμπαν από τους Εβρονιανούς.

Στρατηγική: Χωρίς δεύτερη σκέψη κάνει οτιδήποτε μπορέι να τη βοηθήσει να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Αδύνατο σημείο: Συχνά, κατά τη διάρκεια της μάχης, κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της δύναμής της. Αν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, θα μετατραπεί σε έκρηξη νόβα που μπορεί να καταπιεί ολόκληρο γαλαξία.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ονόματα της Ξαντούμ ανά τον κόσμο:

 

Βραζιλιάνικα-Πορτογαλικά
Xadhoom
Γερμανικά
Xadhoom
Δανέζικα
Xadhoom
Ελληνικά
Ξαντούμ
Ιταλικά
Xadhoom
Νορβηγικά
Xadhoom
Ολλανδικά
Xadoem
Πολωνικά
Xadhoom
Σουηδικά
Xadhoom
Φινλανδικά
Xadhum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LINK

 

Ξαντούμ

 

Ξαντό

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΗΓΕΣ:

 

inducks

  • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.