Jump to content

STAR WARS ( NEW SERIES - MARVEL 2015 ) [ JASON AARON - JOHN CASSADAY ]


Dredd
 Share

Recommended Posts

STAR WARS COMICS ARE BACK

 

 

Με μεγάλη μου χαρά παρουσιάζω την επιστροφή των Star Wars Comics στην Marvel. Από τις αρχές του 2015, και μετά την εξαγορά της LucasArts από την Disney, η Marvel, η οποία ανήκει και αυτή στη Disney, άρχισε την έκδοση νέων σειρών στο σύμπαν του Star Wars. Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτή την παρουσίαση, έχουν κυκλοφορήσει 4 σειρές, 2 ongoing ( Star Wars, Darth Vader ) και 2 mini-series των 5 τευχών

( Kanan - The Last Padawan, Princess Leia ). Επίσης, έχουν ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσουν οι σειρές Lando ( mini-series με 5 τεύχη ), καθώς και τα Shattered Empire και C-3PO στα πλαίσια της γενικότερης κατηγορίας Journey to the Force Awakens, η οποία θα μας οδηγήσει μέχρι την καινούρια ταινία που θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2015. Ας περάσουμε όμως στην παρουσίαση της κεντρικής σειράς, της ομώνυμης.........

 

 

 

STAR WARS

 

 

 

Star_Wars_1_Cassaday_cov-2400x1200-746103676315.jpg        star-wars-1-joe-quesada-cover-1536x864-199902441259.jpg

 

 

 

Η νέα σειρά ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος της 4ης ταινίας ( A New Hope ), την μάχη στο Yavin και την καταστροφή του Death Star. Μας παρουσιάζει όλους τους γνωστούς ήρωες των ταινιών στην προσπάθεια τους να καταστρέψουν ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της Αυτοκρατορίας. Η προσπάθεια τους διακόπτεται από την άφιξη του Darth Vader στο φεγγάρι όπου βρίσκεται το εργοστάσιο και από την προσπάθεια του Luke να τον σκοτώσει καθώς νομίζει ακόμα ότι αυτός έχει σκοτώσει τον πατέρα του.........

 

 

 

star-wars-1-threepio.jpg    star-wars-1-page-3.jpg

 

 

 

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 6 τεύχη, τα οποία αποτελούν το πρώτο mini-arc της σειράς με τον τίτλο Skywalker Strikes. Διαβάζοντας και τα έξι, αποκόμισα το συμπέρασμα ότι, για την αρχή τουλάχιστον, ο συγγραφέας Jason Aaron ( προηγούμενες δουλειές τα Scalped, Thor, X-Men, Wolverine κλπ) δεν ρισκάρει ιδιαίτερα. Γράφει πιστά τους ήρωες, τους παρουσιάζει όπως τους ξέρουμε και όπως τους έχουμε γνωρίσει από τις ταινίες, αλλά δεν πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι προσπαθεί να κάνει γνωστό το σύμπαν και τους χαρακτήρες του σε νέους αναγνώστες που πιθανόν να μην τους γνωρίζουν μέχρι τώρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι λίγο "μία από τα ίδια" για εμάς τους παλιότερους. Βέβαια, στο 6ο επεισόδιο, έχουμε την εμφάνιση ενός νέου προσώπου το οποίο πιθανόν να ανοίξει καινούρια μονοπάτια στην αφήγηση. Σεναριακά πάντως, μέχρι τώρα, έχω μια αίσθηση "ούτε κρύο, ούτε ζέστη".

 

 

 

54b3f300525cc.jpg   STW2015001-int-1-cc0e4.jpg   STW2015002008_col_2.jpg

 

Ο σχεδιαστής John Cassaday ( προηγούμενες δουλειές τα Planetary, Astonishing X-Men κλπ ) παρουσιάζει ένα "γυαλιστερό" comic, με έντονα χρώματα και μεγάλα - ως επί το πλείστον - panels δίνοντας ένα λίγο "παλιακό" ύφος στη σειρά. Όμορφο μεν, προσεγμένο αλλά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι προσπαθεί περισσότερο να εντυπωσιάσει παρά να ντύσει αισθητικά την ιστορία. Όπως και στο σενάριο, έχω την αίσθηση ότι στο 6ο τεύχος "σκοτεινιάζει" λίγο το ύφος του, δίνοντας του - κυρίως μέσα από κάποιες σελίδες που απεικονίζουν μια μονομαχία του Luke με τον Boba Fett - μια πιο ενήλικη χροιά.

 

Γενικές εντυπώσεις : Θετικές, χωρίς να μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Αν δεν ήμουν Star Wars fanboy;;; Δεν ξέρω αλλά μάλλον θα το συνέχιζα.

 

Βαθμολογία : Λόγω του 6ου τεύχους και των αλλαγών που αυτό ελπίζω να φέρει θα του δώσω ένα 7/10

 

 

 

Star-Wars-1-Big-Three-850x560-720x365.jpg

 

 

 

 

Ακόμα από τον Jason Aaron εχει κυκολοφορησει στα ελληνικα το Thor : God Of Thunder απο την Anubis

 

Αλλα κομικς του Jason Aaron :

 

Scalped

 

Κομικς απο τον John Cassaday :

 

ASTONISHING X-MEN (ελληνικη εκδοση)

 

PLANETARY
 

Edited by jpentz
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι έχει βγει κι αυτό

Star wars Episode IV New hope OGN

http://marvel.com/comics/collection/52674/star_wars_episode_iv_-_a_new_hope_hardcover

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα κι εγώ τα 5 πρώτα τεύχη μέχρι στιγμής του Star Wars και είμαι ικανοποιημένος (αν και δεν μου άρεσε που έφυγαν τα κόμικς από την Dark Horse). Είχα αμφιβολίες για το αν ο Cassaday θα τα πήγαινε καλά σε κάτι τέτοιο, αλλά τελικά ανταπεξήλθε και με το παραπάνω! Αναμένω τη συνέχεια :)

Edited by Lord Makro
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τα διάβασα, Μου άρεσαν! Είναι λίγο ρετρό. Ίσως γι αυτό να μου άρεσαν.....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολυ ευχαριστα τα πρωτα 5 τευχη παντως και οσον αφορα τον Cassaday ειναι σιγουρα η καλυτερη δουλεια του εδω και πολυ καιρο.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.