Jump to content

Recommended Posts


 • Member ID:  2,285
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  943
 • Content Count:  4,370
 • Reputation:   35,766
 • Achievement Points:  4,423
 • Days Won:  26
 • With Us For:  6,275 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  41

THARG'S CREEPY CHRONICLES

 

Creepy Chronicles A.jpgCreepy Chronicles B.jpg

 

Τον Οκτώβριο του 2012, δηλαδή ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Tharg's Terror Tales, οι εκδόσεις 2000AD προχωρούν σε μία ακόμα συλλογή ιστοριών τρόμου, από κόμικς που είχαν δημοσιευτεί φυσικά στο περιοδικό 2000AD. Σε αυτό που διαφέρει η μία έκδοση από την άλλη είναι ότι, ενώ μεν στο Terror Tales οι ιστορίες είχαν ως κοινό παρανομαστή τον σχεδιαστή Frazer Irving, στο Creepy Chronicles δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κοινός παράγοντας ως προς την επιλογή των ιστοριών. O Tharg που αναφέρεται στον τίτλο είναι ο "οικοδεσπότης" του περιοδικού 2000AD, και φυσικά μας φιλοξενεί και σε αυτή την έκδοση (περισσότερες πληροφορίες για τον Tharg εδώ). Το Creepy Chronicles έχει 148 σελίδες. Ας δούμε τις ιστορίες με τη σειρά:

 

Silo: H πρώτη ιστορία της έκδοσης είναι ασπρόμαυρη, και καταλαμβάνει 36 σελίδες. Είχε πρωτοδημοσιευτεί στα τεύχη 706 - 711 του 2000AD. Το σενάριο είναι του Mark Millar, το σχέδιο του Dave D' Antiquis, και το lettering της Annie Parkhouse. O Ted και ο Jim είναι δύο φίλοι και συνάδελφοι, που εργάζονται για τελευταία φορά σε μια υπόγεια πυρηνική βάση. Ώσπου εντελώς ξαφνικά ο Jim παθαίνει αμόκ και αρχίζει ο χαμός...

 

Storming Heaven: Αυτή είναι η μεγαλύτερη ιστορία του τεύχους, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη και η χειρότερη. Το σενάριο είναι του Gordon Rennie, το σχέδιο του Frazer Irving, και το lettering της Ellie De Ville, μια ομάδα που συναντήσαμε σε αρκετές από τις ιστορίες του Terror Tales στο οποίο θα μπορούσε και να είχε άλλωστε δημοσιευθεί. Παρά το όμορφο χρωματιστό σχέδιο του Irving, η υπόθεση είναι αρκετά περίεργη ώστε να μου χαλάσει τη συνολική εικόνα. Ένας επιστήμονας πειραματίζεται με διάφορες δοσολογίες LSD, την ακούει κανονικότατα και γίνεται ένα είδος προφήτη. Αν έπαιρνα κι εγώ λίγο LSD ίσως να μου άρεσε κάπως καλύτερα. 47 έγχρωμες σελίδες, σε μια ιστορία που είχε πρωτοδημοσιευθεί στα τεύχη 1273 - 1278.

 

Shok!: 7σέλιδη χιουμοριστική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, σε ασπρόμαυρο σχέδιο, σε σενάριο Steve MacManus, σχέδιο Kevin O'Neill και lettering Tony Jacob. Πρωτοδημοσιεύθηκε στο Judge Dredd Annual του 1981. Ο Mike αποφασίζει να κάνει δώρο στην κοπέλα του το κεφάλι ενός ρομπότ-στρατιώτη, το οποίο όχι μόνο συνέρχεται αλλά αρχίζει και να αυτοσυναρμολογείται... Αρκετά αστεία και ενδιαφέρουσα.

 

Reapermen: 5σέλιδη έγχρωμη ιστορία, σε σενάριο Gordon Rennie, σχέδιο Jock και lettering Ellie De Ville. Πρωτοδημοσιεύθηκε στο τεύχος 1170 του 2000ΑD. Δύο θεριστές διαφωνούν ως προς το πώς να χειριστούν την ψυχή μιας γυναίκας που επέζησε/πέθανε σε αεροπορικό ατύχημα... Συμπαθητική αλλά όχι και να τρελαίνεσαι.

 

Tales of Telguuth: A Little Knowledge: Έγχρωμη ιστορία 8 σελίδων, που ανήκει σε έναν ευρύτερο κύκλο ιστοριών υπό τον γενικό τίτλο Tales of Telguuth. Στη συγκεκριμένη περιπέτεια, ο Morgath διψάει για δύναμη και γνώσεις, οπότε κάνει συμφωνία με τον διάβολο για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του. To σχέδιο είναι του Steve Moore, το σενάριο του Greg Staples και το lettering του Steve Potter. Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 1191 του 2000AD.

 

Skeleton Crew: Αν και μόλις 5 σελίδων, είναι μία από τις καλύτερες ιστορίες της έκδοσης, με ένα πολύ ωραίο - παρότι αναμενόμενο - twist ending. Το σενάριο είναι του Steve Moore, το ασπρόμαυρο σχέδιο του Frazer Irving και το lettering της Ellie De Ville. Πρωτοδημοσιεύθηκε στο τεύχος 1209 του 2000AD. Το διαστημόπλοιο Προμηθέας βρίσκεται σε αποστολή σε μια ζώνη αστεροειδών, προκειμένου να εντοπίσει μεταλλεύματα απαραίτητα στις αποικίες του Άρη. Κάποια στιγμή θα πέσει πάνω σε μια μεγάλη εξωγήινη μεταλλική μάζα, που κρύβει κάποια επικίνδυνα μυστικά.

 

Scene of the Crime: Επίσης 5σέλιδη ασπρόμαυρη ιστορία και επίσης πολύ καλή! Το σενάριο είναι του Al Ewing, το σχέδιο του Dom Reardon και το lettering του Tom Frame. Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 1296. Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Richard Webb ερευνά μια σειρά αυτοκτονιών που έγιναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο... και κάθε φορά στον τόπο του εγκλήματος υπάρχει το ίδιο ακριβώς περίεργο grafitti.

 

Revelations: Έγχρωμη ιστορία 6 σελίδων, σε σενάριο και χρωματισμό Chris Blythe, σχέδιο Cam Kennedy και lettering Annie Parkhouse. Πρωτοδημοσιεύθηκε στο τεύχος 1343 του 2000AD. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, και μια ομάδα στρατιωτών βρίσκουν καταφύγιο σε μια εκκλησία, παρέα με έναν τρελοπαππά που τους διαβάζει την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Συμπαθητική!

 

Counts as one Choice: Ακόμα μία έγχρωμη ιστορία, 5 σελίδων αυτή τη φορά, από τη φαντασία και το ταλέντο του Chris Weston, και σε lettering της Ellie De Ville. Από το τεύχος 1645 του 2000AD. Ένας αναγνώστης του 2000AD απαντάει σε μια προσφορά για την αγορά σε μοναδική τιμή του συγκεντρωτικού έργου του Judge Dredd, αλλά μέρα με τη μέρα αρχίζει να λαμβάνει και άλλα πακέτα από την εκδοτική που δεν είχε παραγγείλει. Ενδιαφέρον φινάλε, και ενδιαφέρουσα ιδέα να δημιουργήσουν μια ιστορία που αν δημοσιευόταν κάπου αλλού θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν διαφημιστική για το περιοδικό 2000AD.

 

Pea Patch Podlings: Κι αυτή από τις πολύ καλές ιστορίες της έκδοσης, καθώς οι στοιχειωμένες κούκλες που πρωταγωνιστούν είναι πάντα μια καλή ιδέα για να σου τεντώσουν τα νεύρα. Το σενάριο είναι του Arthur Wyatt, το σχέδιο του Edmund Bagwell και το lettering της Ellie De Ville. Όμορφο έγχρωμο σχέδιο, 5 σελίδες, και προέρχεται από το τεύχος 1674 του 2000AD.

 

Οι τρεις τελευταίες σελίδες περιέχουν ένα σύντομο ιστορικό του κάθε δημιουργού.

 

comicbookresources

 • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.