Μετάβαση στο περιεχόμενο

NEJI (SCREW) [YUKI KAORI]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

neji_14022004.jpg

 

Μικρό, ωραίο, γρήγορο. Το Neji σε σενάριο και σχέδιο της Yuki Kaori κυκλοφόρησε σε 3 κεφάλαια στο περιοδικό Hana to Yume της εκδοτικής Hakusensha, αποκλειστικά αφιερωμένο σε shojo manga. Το πρώτο μέρος ονομάζεται Awakening (1992), το δεύτερο X (1993)  και το τρίτο Noma Jean P013 (2001). Τον Ιούνιο του 2001 κυκλοφόρησε και το graphic novel που περιέχει και τα 3 μέρη. Στην Αγγλική έκδοση του έχει δοθεί η ονομασία Screw. Έχει αρκετά ιδιόρυθμο στυλ, μιας και κατατάσσεται σε sci-fi/supernatural shojo.

 

Είδος: Action, Mature, Sci-fi, Shojo, Supernatural

 

Υπόθεση: Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Neji, ξυπνάει ξαφνικά έχοντας μακριά άσπρα μαλλιά και αιχμάλωτος σε ένα δωμάτιο που δεν γνωρίζει. Πέθανε το 1992 μαζί με την κοπέλα του Snow White, και επανέρχεται στη ζωή το 2033 έχοντας ειδικές δυνάμεις (κάτι σαν τηλεκίνηση). Μια οργάνωση ονόματι GERA είναι υπεύθυνη για το "ξύπνημα" του, τον αντιμετωπίζει σαν πειραματόζωο και αρνείται να επαναφέρει στη ζωή την κοπέλα του, η οποία είναι εγκλωβισμένη σε μια κάψουλα σε κατάσταση τεχνητού κώματος . Σιγά σιγά η μνήμη του επαναφέρεται και θυμάται όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην αιχμαλωσία του, καθώς και την δολοφονία της Snow White.Αρχικά γίνεται εκτελεστικό όργανο για διάφορες βρωμοδουλειές της οργάνωσης, με αντάλλαγμα τη ζωή της. Τελικά ο Neji (screw) συνεργάζεται με διάφορους ανθρώπους και πολεμά εναντίον της GERA για να πάρει την εκδίκησή του. Συναντιέται και αποκτά φιλία με τον εγγονό του αδερφού του, που είναι πλέον μεγάλος άντρας και μπλέκουν μαζί σε διάφορες περιπέτειες. 

 

Ενδεικτικά δύο σελίδες για να δείτε το σχέδιο:

 

neji_act_1_016.jpgneji_act_1_017.jpg

 

Μπορείτε να διαβάσετε το manga δωρεάν εδώ:mafia: 

 

Είναι μικρό. Ίσως μικρότερο απ'όσο έπρεπε. Θα μπορούσαν να γραφτούν 2-3 κεφάλαια παραπάνω γιατί η υπόθεση είχε ψωμί να δώσει. Είναι αρκετά συμπαγές παρόλα αυτά, τόσο ώστε να σε κρατήσει και σε μια - δυο ώρες να το ξεπετάξεις. Συμπαθητικό σχέδιο, όχι από τα καλύτερα της Kaori (π.χ. υπάρχουν πάνελ που περιέχουν στο βάθος ένα πρόσωπο στο οποίο λείπουν τα μάτια , η μύτη και το στόμα). Υπάρχουν κάποιες ασυνέχειες από καρέ σε καρέ, και σε αυτό ίσως φταίει το σχέδιο μαζί με την συμπιεσμένη σεναριακή πληροφορία. Μ'αρέσουν τα πρόσωπα και εδικά τα μάτια, που ξεφεύγουν από την νόρμα του τεράστιου manga ματιού που μας γνώρισε ο Tezuka. Πολύ έξυπνο σενάριο και ωραία εκτελεσμένο παρόλο που αποτέλεσε τον πρώτο πειραματισμό της Kaori με επιστημονική φαντασία, συνδέθηκα συναισθηματικά αρκετά με τον Neji και το προσωπικό του δράμα που έχασε (ή έτσι νομίζει) την γυναίκα που αγαπούσε. Σε αυτό βοήθησε και η άριστη ανάπτυξη του χαρακτήρα της Snow White, τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά - απίστευτη ομορφιά.Το τέλος δεν με άφησε ικανοποιημένο, σε ποιον άλλωστε αρέσουν τα cliffhangers σε σειρές που ξέρει ότι τελείωσαν; Έψαξα αρκετά πιστεύοντας ότι έχει συνέχεια αλλά μάταια. Shit Happens.  Η ιστορία έχει λίγο απ'όλα, λίγο επιστημονική φαντασία, λίγο υπερφυσικό, λίγο πολιτική ίντριγκα, λίγο συμβόλαια θανάτου, λίγο στεγνό μιλιταρισμό, λίγο παρακυβερνητική αυθαιρεσία - δεν σε αφήνει ανικανοποίητο. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά, ειδικά το πρώτο μέρος της ιστορίας, και ίσως το ξαναδιαβάσω σύντομα. Μέχρι να το ξεκινήσεις το τελείωσες. 

 

632.jpg

 

Παρουσίαση της δημιουργού Yuki Kaori εδώ.

 

Καλή ανάγνωση!

 

:cheers2: 

 

 

[mal type=manga id=1059]

 

 

neji_14022004.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.