Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Έλληνες δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι γυμνοί


leonidio

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  848
  • Content Count:  3050
  • Reputation:   41683
  • Achievement Points:  3061
  • Days Won:  28
  • With Us For:  5156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Οι Έλληνες δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι γυμνοί

 

O Ηλίας Κυριαζής που τιμήθηκε για την συνολική δουλειά του στο φετινό Comicdom – μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτόν εδώ – όταν δεν φτιάχνει κόμικς, ασχολείται μεταξύ άλλων και με ένα side-project που λέγεται Artists in The Nude. Το Artists in the Nude είναι ένα μπλογκ στο tumblr που κάθε βδομάδα ζητάει από περισσότερο και λιγότερο γνωστούς κομιξάδες και εικονογράφους να απεικονίσουν τους εαυτούς τους όπως τους γέννησε η μητέρα τους. Η ιδέα είναι πολύ απλή και έξυπνη και θυμίζει ανάλογα tumblr του εξωτερικού. Τα σχέδια που συναντάει κάνεις, συνήθως είναι χιουμοριστικά  ενώ σε ορισμένα οργιάζει η φαντασία των δημιουργών τους. Ζητήσαμε από τον Ηλία να μας πει λίγα λόγια για το πρωτότυπο αυτό πρότζεκτ και το κατά πόσο οι καλλιτέχνες είναι ανοικτοί σε τέτοιες προτάσεις.  

 

Τι είναι το artists in the nude;

'Ενα tumblr όπου δημιουργοί κόμικς, εικονογράφοι και λοιποί καλλιτέχνες καλούνται να σχεδιάσουν τον εαυτό τους γυμνό. Όπως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι αυτό τον όρο.  

Πώς το  σκέφτηκες; Γιατί γυμνοί;

Oι αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών δεν είναι κάποια καινούργια ιδέα, ούτε τα γυμνά. Με ενδιέφερε καιρό το θέμα και με ενδιέφερε και πως θα το αντιμετώπιζαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Αυτό είναι για μένα και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του project, να βλέπω πως ο κάθε καλλιτέχνης επέλεξε να αντιμετωπίσει το θέμα. Νομίζω οτι βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα έτσι, όχι μόνο για τους συγκεκριμένους δημιουργούς αλλά και γενικότερα για τη σχέση που έχουμε με το σώμα μας.  

Πόσοι καλλιτέχνες έχουν λάβει μέρος μέχρι τώρα;

Αυτή τη στιγμή μετράμε περίπου 65 άτομα. Το site ανανεώνεται δυο φορές τη βδομάδα, με μια αντρική και μια γυναικεία συμμετοχή.  

Είναι πρόθυμοι να το κάνουν;

Οι περισσότεροι ναι. Κάποιοι αρνούνται γιατί δε νιώθουν άνετα με το θέμα, κάποιοι επειδή φοβούνται ότι θα τους δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλο τομέα της ζωής τους (επαγγελματικό, οικογενειακό...) και κάποιοι απλά δεν ενδιαφέρονται (γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλάμε ως επί το πλείστον για επαγγελματίες καλλιτέχνες και η συγκεκριμένη δουλειά δυστυχώς δεν πληρώνεται).  

Ποια είναι τα αγαπημένα σου από αυτά που σου έχουν στείλει μέχρι στιγμής; Και το πιο αστείο που σου έχουν στείλει;

Δε θέλω να πω. Το βρίσκω άκομψο ως διοργανωτής του project να κρίνω τις δουλειές αυτών που ο ίδιος κάλεσα να λάβουν μέρος.  

Τι feedback έχει;

Από Likes και Views καλά πάει. Και συχνά προκύπτουν και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με αφορμή συγκεκριμένων κομματιών.  

Το έχει βρει κάποιος προσβλητικό;

Αν το έχει βρει το κράτησε για τον εαυτό του. Αδυνατώ να μπω στο μυαλό κάποιου που θα το θεωρούσε ως concept "προσβλητικό".  

Τι προσδοκίες έχεις;

Θα μου άρεσε μέσα από αυτό το tumblr να γνωρίσει ο κόσμος καλλιτέχνες που δεν ήξερε και να γνωρίσει καλύτερα αυτούς που ήξερε.   

 

http://artistsinthenude.tumblr.com   

 

Το άρθρο με την είδηση (γραμμένο από τη Μαρία Παππά) βρίσκεται εδώ. Όποιος/α θέλει να δει τα σκίτσα μπορεί να μεταβεί στις σελίδες των συνδέσμων με δική του/της ευθύνη. Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσει η σελίδα spoilers. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.