Μετάβαση στο περιεχόμενο

BARANKO IGOR [ (1970) ]


GeoTrou

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
BARANKO IGOR
Ημερ. γέννησης:
17/04/1970
Τόπος γέννησης:
Κίεβο, Ουκρανία
Εργογραφία:

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3656 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Borisbaranko.jpg

 

Ο Ιγκόρ Μπαράνκο είναι Ουκρανός σχεδιαστής και σεναριογράφος κόμικς, γνωστός κυρίως για τις δουλειές σου σε γαλλικούς εκδοτικούς οίκους.

 

Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1970 στο Κίεβο της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Σε ηλικία 7 ετών ανακάλυψε τον κόσμο της 9ης τέχνης, μέσα από δουλειές των Ούγκο Πρατ και Γκρεγκόρ Ροζίνσκι. Μετά το σχολείο σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Κιέβου. Ακολούθησε η διετής στρατιωτική του θητεία, περίοδος κατά την οποία ανέπτυξε έντονα αντιμιλιταριστικά αισθήματα. Στη συνέχεια ταξίδεψε για αρκετούς μήνες σε ανατολικές περιοχές της Ρωσίας και το Τατζικιστάν, ένα ταξίδι που τον σημάδεψε ως δημιουργό μέσα από τον διαλογισμό που πραγματοποίησε. Επιστρέφοντας στην Ουκρανία το 1992, δημοσίευσε κάποια κόμικς και έστειλε δουλειές του σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης.

 

Couv_158907.jpg

 

Το 1999 μετακινήθηκε στις ΗΠΑ και έκτοτε έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλούς τίτλους, τόσο γαλλικούς, όσο και αμερικανικούς. Έχει συνεργαστεί με τον Jodorowsky στην ανθολογία Astéroïde hurlant (η ιστορία «Εισβολή» δημοσιεύτηκε στο τεύχος 269 του περιοδικού 9), αλλά και για τα εξώφυλλα των άλμπουμ 4, 5 και 6 της σειράς Πριν το Ινκάλ.

 

lddt.jpg princesses.jpg

 

Από το 2003 σχεδιάζει τη συνέχεια του Εκτελεστή 17 (Exterminateur 17), σε σενάριο του Jean-Pierre Dionnet. Στα προσωπικά του έργα περιλαμβάνονται το Skaggy the Lost (2002-2003), μια μίνι σειρά για την SLG Publishing, και τα La Danse du temps (2005-2011) και Les princesses Égyptiennes (2010-2011) για την Humanoïdes Associés. Το γνωστότερο ίσως κόμικ του παραμένει η Ορδή (L'empereur-Océan ή Jihad), που ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2012 και στην Ελλάδα ήρθε επίσης μέσα από τις σελίδες του 9.

 

horde0.jpg horde.jpg

 

Το σχέδιο του Μπαράνκο είναι καθαρό και λεπτομερές. Αν και δεν κάνει πάντοτε τους χρωματισμούς, τα κόμικς του χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα και συνήθως μια ευρεία παλέτα. Τα περισσότερα σενάριά του είναι περίεργα και ξέφρενα, με έντονο το μυστικιστικό στοιχείο. Η ιστορία και η φαντασία μπλέκονται σε ένα ενδιαφέρον μείγμα, συχνά σε εξωτικό φόντο, όπως τα βάθη της ρωσικής στέπας ή η Προκολομβιανή Αμερική.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.