Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE EXECUTOR [ JON EVANS - ANDREA MUTTI ]


BladeRunner1992

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25407
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  345
  • Reputation:   4167
  • Achievement Points:  345
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4298 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

post-25002-0-48389000-1427297513_thumb.jpgpost-25002-0-91380200-1427297514_thumb.jpg

 

Εφόσον έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη ιστορία της σειράς Vertigo Crime που διάβασα (Area 10), προμηθεύτηκα άλλα δυο βιβλιαράκια, το The Executor που μόλις τελείωσα και το The Chill που θα διαβάσω σύντομα, με συνολικό κόστος δέκα ευρώ. Και το δεύτερο με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, μιας και η ιστορία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και συναρπαστική και το σχέδιο πολύ καλό.

 

Πως έχει η ιστορία: Ο Joe Ullen έκανε μια σχετικά μεγάλη καριέρα σαν παίκτης του χόκεϊ στο NHL, αν και προερχόταν από μια μικρή και απομονωμένη πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, την Elohra. Ξαφνικά θα ενημερωθεί ότι ορίστηκε εκτελεστής της διαθήκης μιας γυναίκας, με την οποία είχε σχέση όταν πήγαιναν και οι δυο στο λύκειο. Η γυναίκα αυτή, ονόματι Miriam, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Joe θα γυρίσει στην πόλη όπου μεγάλωσε και θα δει ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με το υποτιθέμενο ατύχημα της Miriam και πολλά μυστικά από το παρελθόν του θα βγουν στην επιφάνεια. Ο Joe θα ψάξει να βρει την αλήθεια, όσο και αν αυτή πονέσει και τον ίδιο, μόνο που κυκλοφορεί ένας δολοφόνος που δεν θέλει να αποκαλυφθούν κάποια τρομακτικά πράγματα...

 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την μέτρια βαθμολογία στο Goodreads. Σίγουρα δεν πρόκειται για αριστούργημα, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία, γεμάτη δράση, συνταρακτικές αποκαλύψεις, ανατροπές και σούπερ ατμόσφαιρα. Και το σχέδιο είναι πολύ καλό και ιδιαίτερο, αρκετά σκοτεινό, όχι ασπρόμαυρο, αλλά περισσότερο γκρι με μαύρο. Οπωσδήποτε μου φάνηκε απόλυτα ταιριαστό με το ύφος της ιστορίας. Σίγουρα στην αρχή η πλοκή κινείται με κάπως αργούς ρυθμούς, αλλά από ένα σημείο και μετά απογειώνεται με πολλές αποκαλύψεις και σκηνές δράσης.

 

Χαίρομαι πολύ που γνώρισα την συγκεκριμένη σειρά αστυνομικών ιστοριών της Vertigo και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος για την ποιότητα και το μέγεθος των βιβλίων. Βέβαια στην βιβλιοθήκη μου έχω ένα μόνο ακόμα βιβλιαράκι στα αδιάβαστα και μετά πάπαλα, μιας και δύσκολα θα βρω τόσο φτηνά άλλα βιβλία της σειράς σε κάποιο κομιξάδικο στο άμεσο μέλλον. Όμως δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια, σίγουρα θα ψάχνω από δω και από κει για παρόμοιας ποιότητας crime graphic novels, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχω κανένα πρόβλημα τελικά να τα διαβάζω στα αγγλικά.

 

8.5/10

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.