Μετάβαση στο περιεχόμενο

THANOS THE MAD TITAN


Dio

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  29478
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  771
  • Reputation:   6420
  • Achievement Points:  772
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3889 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

post-29478-0-38565400-1426186022_thumb.jpg

 

O Τhanos είναι δημιούργημα του συγγραφέα και σκιτσογράφου JIM STARLIN. Ο ίδιος ανέφερε πως εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα κατά την διάρκεια ενός μαθήματος ψυχολογίας που παρακολουθούσε στο κολέγιο, κάνοντας τον να έχει φανερά προβλήματα διαχείρισης θυμού. Θέλοντας να εξασφαλίσει κάποια χρήματα, προσέγγισε τότε την Marvel και τον Roy Thomas,παρουσιάζοντας την ιδέα του. Ο Thomas είδε προοπτική και καθώς εκείνο τον καιρό η εταιρεία έψαχνε δυναμικό για να επεκταθεί, του έδωσε να γράψει ένα τεύχος του Iron Man. Αποτέλεσμα όλου αυτού, η πρώτη εμφάνιση του Thanos στο Iron Man #55, αλλά και του χαρακτήρα του Drax the Destroyer.

 

post-29478-0-07920500-1426183481_thumb.jpg

 

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το κόμικ ξεκινά με τον Drax να προειδοποιεί τον Iron Man για τον απειλή των Blood Brothers και παράλληλα παρακολουθούμε τον ήρωα να τους μάχεται ήδη και να χάνει.. Μένοντας αναίσθητος τα δύο αδέρφια τον μεταφέρουν σε ένα είδος οχυρού.

Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην οπτική γωνία του Drax, ο οποίος μας αφηγείται πολύ περιορισμένα την ιστορία τόσο του ίδιου όσο και του Thanos. Αργότερα που η δημοτικότητα των χαρακτήρων θα αυξηθεί κατακόρυφα,η ιστορία τους θα διευρυνθεί και θα δοθούν πολλές περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρακολουθούμε λοιπόν τον Mentor,ένα ων που κυβερνά το φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα, και τα δύο παιδιά του, Thanos και Eros να ζουν ήσυχα και ειρηνικά στον πλανήτη τους που εσωτερικά αποτελούνταν από εναν τεράστιο υπερυπολογιστή τον Isac.

 Ο υπερυπολογιστής αυτός φρόντιζε τόσο την ευημερία όσο και την φιλειρηνικότητα του πλανήτη. Οταν ο Thanos μεγάλωσε ήρθε και η μεγάλη ρήξη. Προσπάθησε να δημιουργήσει κατακτητικά όπλα πολέμου μέσα από την τεχνολογία του Isac, σε έναν πλανήτη που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ όπλο, και γι'αυτό τον λόγο εξορίστηκε  από τον πατέρα του προσπαθώντας να τον κάνει να καταλάβει την σημασία της γαλήνιας και ειρηνικής ζωής. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ακριβώς το αντίθετο, καθώς το μίσος και η απέχθεια τουThanos για την ίδια την ζωή αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο σε βαθμό παράνοιας.

 Έτσι γύρισε στον Τιτάνα με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα και να στεφθεί ο ίδιος μοναδικός και παντοτινός του κυβερνήτης. Ο Mentor ζητά την βοήθεια της ουράνιας οντότητας Chronos και εκείνος δημιουργεί τον Drax ένα παντοδύναμο ων που μοναδικό του σκοπό έχει να ανιχνεύει και να προσπαθεί να καταστρέψει τον Thanos.

Oι δυο τους μάχονται σε έναν πλανήτη, O Thanos νικά και παίρνει τον Drax αιχμάλωτο μαζί του στην γη, στο οχυρό που πριν είδαμε αιχμάλωτο τον Iron Man.Εκεί ο τελευταίος καταφέρνει να ξεφύγει από τα αδέρφια και σπεύδει να βοηθήσει τον Drax,σε αυτήν την προσπάθεια του όμως θα βρει μπροστά του τον Thanos

. Αυτή θα είναι και η πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλο καρέ, εμφάνιση αρκετά διαφορετική από την σημερινή καθώς παρουσιάζεται πιο μικρόσωμος και αδύνατος.Ο Starlin ήθελε να δώσει έναν πιο κοντά σε γήινο τόνο αντίπαλο για τους ήρωες, με μεγαλύτερο του προσόν το μυαλό και την στρατηγική του, αργότερα όμως ο Roy Thomas τον "συμβούλεψε " να τον κάνει πιο ογκώδη,να πάρει δηλαδή την μορφή που έχει σήμερα.

Η ιστορία τελειώνει με τους Iron Man και Drax να ελευθερώνονται  με την βοήθεια του Mentor, και να ανακαλύπτουν πως ο αντίπαλος τους  είναι ένα ρομπότ-ομοίωμα του τρελού τιτάνα! Έτσι το κόμικ τελειώνει με τον αποχαιρετισμό των δύο αφήνοντας το ανοιχτό πως ο Thanos μπορεί να επέστρεφε στην γη.

 

Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΚΥΒΟΣ

post-29478-0-27215800-1426186919_thumb.jpg

 

O Τhanos θα επανεμφανιστεί στα τεύχη 26-33 του Captain Marvel

Μέσα στην ιστορία που εξελίσσεται σε αυτή την σειρά των τευχών μαθαίνουμε πως ο ίδιος ο Thanos βρίσκεται στην γη, πολύ δυνατότερος από το ρομπότ που είχε στείλει,και βρίσκεται στην αναζήτηση του κοσμικού κύβου, συνοδευόμενος από μια αμίλητη φιγούρα καλυμμένη με κουκούλα.

Αυτό το άτομο είναι η Mistress Death , ο Thanos είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και θα έκανε τα πάντα για να την κερδίσει. Γι'αυτό και θέλει να αποκτήσει τον κοσμικό κύβο, έτσι ώστε να αποκτήσει τεράστια δύναμη και να της κάνει δώρο την εξάλειψη ολόκληρου του πληθυσμού στην γη.

Εκεί εμπλέκεται ο Captain Marvel, και ο Thanos εμφανίζει αντίπαλους όπως ο Ronan, ο Νamor, και ο Ηulk για να τον καταστρέψουν. Ο Mar Vell κατορθώνει να τους νικήσει όλους, για να βρεθεί αργότερα πλάι στον Thing να αντιμετωπίζουν τον Thanos, αλλά εκείνος με ένα απλό άγγιγμα κατατροπώνει τον Thing και αναγκάζει την βίαιη μεταμόρφωση του Captain στο alter ego του, τον Rick Jones.

 Αργότερα εμφανίζεται και πάλι ο Drax για να ηττηθεί και αυτός. O Mar Vell αναζητά την βοήθεια των εκδικητών αλλά ο Thanos αποκτά αυτό που ζητούσε και μεθυσμένος από την τεράστια δύναμη, γίνεται  ένα με το σύμπαν, νικώντας και την οντότητα Chronos. Κάποια στιγμή ο Mar Vell καταφέρνει να ξεγελάσει τον Thanos, πείθοντας τον να τον αντιμετωπίσει χωρίς τις θεϊκές του δυνάμεις, βρίσκει τον κοσμικό κύβο και τον καταστρέφει. O Thanos θα μείνει χωρίς δυνάμεις και θα υπαναχωρήσει.

 

ADAM WARLOCK

post-29478-0-85616500-1426188986_thumb.jpg

 

 

Αργότερα  θα επανεμφανιστεί στην σειρά Warlock στο τεύχος #2. O Adam Warlock είναι ένα ον που ζει και περιπλανιέται μέσα σε διαστάσεις και έχει στην κατοχή του το Soul Gem ένα από τα έξι Infinity Gems. Σε αυτό το τεύχος θα βοηθήσει τον Warlock να ξεφύγει από μία διάσταση που είχε αιχμαλωτιστεί με αντάλλαγμα το πετράδι.Μετά από μια δυνατή μάχη θα καταφέρει να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του πετραδιού.  Αργότερα ο Thanos μετά από λίγες και μικρές εμφανίσεις σε κάποια τεύχη, θα εξαφανιστεί για πάνω από 20 χρόνια από όλους τους τίτλους της Marvel και θα θεωρηθεί νεκρός…

 

INFINITY QUEST

post-29478-0-08347800-1426190071_thumb.gif

 

Το 1990 ο Thanos θα επιστρέψει στην καθημερινότητα των εκδόσεων της Marvel και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, έχοντας την δική του limited series με τίτλο Thanos Quest. H ιστορία θα ξεκινήσει με την Mistress Death να αισθάνεται μία αλλαγή στο σύμπαν. Ο Thanos πλέον από μια αγνή καταστρεπτική δύναμη είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του και δημιουργούσε ανισορροπία. Γι'αυτό και τον επανέφερε στην ζωή ζητώντας του να διορθώσει την κατάσταση. Εκείνος από υπερβάλλον ζήλο ξεκινά ένα ταξίδι για να τα βάλει με τα ισχυρότερα όντα του γαλαξία, έτσι ώστε να αποκτήσει τα 6 infinity gems.

 Πετράδια με ξεχωριστές δυνάμεις , που όταν ενωθούν δίνουν απεριόριστη δύναμη στον κάτοχο τους, ίση με αυτή του The One Above All, την απόδοση του Θεού στο σύμπαν της Marvel,και μάλιστα λέγεται πως αυτά προήλθαν από την ίδια την ουσία του…


ΤHE INFINITY GAUNTLET

post-29478-0-45984200-1426190824_thumb.jpg

 

Και περνάμε στο Crossover event το Infinity Gauntlet, που για πολλούς ήταν η αποκορύφωση της δουλειάς του Starlin στην Marvel,και από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν αποτυπωθεί σε υπερηρωικό κόμικ.

Εδώ θα δούμε να επιστρέφουν ήρωες μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια όπως ο Silver Surfer .αλλά και ο Warlock που μετά την προηγούμενη σειρά  που αναφερθήκαμε,απομακρύνθηκε λέγοντας ότι θα επέστρεφε μόνο εάν το σύμπαν βρίσκονταν σε κίνδυνο.

 Η σειρά αρχίζει με τον Thanos έχει στην κατοχή του το Infinity Gauntlet, το γάντι που έχει επάνω του συγκεντρωμένα όλα τα infinity gems, και δίπλα του σε συμβουλευτικό ρόλο τον Mephisto.

 Παράλληλα βλέπουμε τον Silver Surfer πληγωμένο στον οίκο του Dr Strange , να προσπαθεί να τον προειδοποιήσει για την κατάσταση του Thanos και να του λέει ότι κατάφερε μαζί με τον Drax να εντοπίσει τον Warlock, και θα έρθει να βοηθήσει. Στιγμές αργότερα η Mistress Death δείχνει την περιφρόνηση της στον Τhanos γιατί την ξεγέλασε ώστε να αποκτήσει τα πετράδια, κι εκείνος σε μια κίνηση παράνοιας και απόδειξης της αγάπης του, με ένα χτύπημα των δαχτύλων εξοντώνει τον μισό πληθυσμό του σύμπαντος.

Αργότερα αφού ο Warlock καταφέρνει να φτάσει στην γη, με την βοήθεια του Strange μαζεύει μια ομάδα από υπερήρωες αλλά και κακούς όπως ο Dr Doom σχεδιάζοντας να επιτεθεί στον παράφρονα πλέον θεό. Ταυτόχρονα μεταφέρει την ύπαρξη του στο διάστημα με τον Surfer και τον Quasar και οργανώνει μια σύμπραξη μεταξύ των ισχυρότερων ουράνιων όντων . Η ιστορία συνεχίζεται με τον Thanos να κατατροπώνει με την σειρά όλους τους γήινους και ουράνιους αντιπάλους του μέχρι που βρίσκεται απέναντι στην ίδια την αιωνιότητα. Οταν κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή την μάχη, μεταφέρει την ύπαρξη του και γίνεται ένα με το σύμπαν, αφήνοντας όμως το σώμα του σε ευάλωτη κατάσταση.

Τότε το ζωντανό κουφάρι της εγγονής του Nebula, που είχε μετατρέψει για να ικανοποιήσει το διεστραμμένο του εγωισμό, αρπάζει το γάντι και επαναφέρει τα πάντα όπως ήταν ,με την τάση όμως να γίνει και αυτή θεότητα ώστε να πραγματοποιήσει όλες τις διαταραγμένες της επιθυμίες, πράγμα που την κάνει αυτόματα τον νέο αντίπαλο των ηρώων μας.

Οι ήρωες με τον ίδιο τον Thanos στο πλευρό τους, καταφέρνουν να νικήσουν την nebula. Το γάντι καταλήγει στο χέρι του Warlock ο οποίος χωρίζει ξανά τα πετράδια δίνοντας το καθένα ξεχωριστά σε μερικούς από τους έμπιστους του φίλους και σχηματίζει την Infinity Watch, ομάδα 6 ατόμων που θα ασχολείται αποκλειστικά με την ισορροπία του σύμπαντος .

 

 

Τα επόμενα χρόνια ο Thanos θα σημειώσει ελάχιστες παρουσίες στις εκδόσεις, ώσπου το 2004 έλαβε τον δικό του τίτλο που διήρκησε για 12 τεύχη.

. Το 2006, ο χαρακτήρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο crossover Anihilation και έπειτα εμφανίστηκε ξανά το 2010 στους Guardians of the Galaxy vol. 2, # 24-25 και πρωταγωνίστησε στα Thanos Imperative # 1-6.

Η προέλευση του χαρακτήρα επεκτάθηκε στις πέντε εκδόσεις Thanos Rising από τους Jason Aaron και Simone Bianchi το2013, ενώ τον ίδιο χρόνο, ο Θάνος έπαιξε κεντρικό ρόλο στις miniseries Infinity που έγραψε ο Jonathan Hickman ..

Αργότερα ο Jim Starlin και ο Ron Lim εργάστηκαν μαζί σε μια νέα τριλογία graphic novel αφιερωμένη στον τρελό Τιτάνα.

Τα  Thanos: The Infinity Revelation ,Thanos: The Infinity Relativity και Thanos: The Infinity Finale.

Το 2017, ως μέρος του Marvel Now, ο Thanos έλαβε και πάλι τον δικό του σόλο τίτλο που έγραψε ο Jeff Lemire και σχεδίασε ο Mike Deodato..

Κι έτσι φτάνουμε στο 2018, και την ταινία Avengers Infnity War ,όπου τον Τιτάνα θα υποδυθεί ο Josh Brolin ρόλο που θα συνεχίσει να έχει και την επόμενη χρονιά όπου θα βγει η συνέχεια , το Avengers Endgame..

Η ταινία θα εξελιχθεί στην πιο επτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών και ο Thanos έχει πάρει πλέον περίοπτη  θέση στο πάνθεον των κινηματογραφικών κακών στις συνειδήσεις του κόσμου, θέτοντας τον ως καινούριο Darth Vader της εποχής…

.

 

ΔΥΝΑΜΕΙΣ

post-29478-0-81644800-1426193387_thumb.jpeg

 

Ανήκοντας στην επονομαζόμενη φυλή των Titanium Εternals, ακόμη και χωρίς το γάντι η δύναμη του είναι τεράστια. Αυτό γιατί δεν είναι απλός Eternal που οι ικανότητες τους είναι τρομερες, αλλά μεταλλαγμένος, κάτι που του προσθέτει πολύ περισσότερη δυναμική και τον κάνει μοναδικό , ξεχωρίζοντας ακόμη και από την ίδια του την φυλή.. Επίσης έχοντας υψηλότατου επιπέδου  τεχνολογικές γνώσεις αναβάθμισε την στολή και τα όπλα του και από την στιγμή που η Death τον επανέφερε στην ζωή απέκτησε και αθανασία.Η φυσική του δύναμη είναι μεγαλύτερη και από τα δυνατότερα όντα της γης όπως ο Hulk και ο Juggernaut, αν και θα πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια για να τους νικήσει. Εχει τεράστια αντοχή καθώς μπορεί να αντέξει για παράδειγμα την κραυγή του Black Bolt και να συνεχίσει να στέκεται. Η μεγαλύτερη του ικανότητα όμως που τον καθιστά τον πιο επικίνδυνο του σύμπαντος και τον πιο δυσκολοκατάβλητο, είναι η πανουργία και η στρατηγική του σκέψη. Βρίσκεται πάντα πολλά βήματα μπροστα από τον αντιπαλο του και ζυγίζει πολύ την κάθε του κίνηση.


post-29478-0-78642300-1426194547_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 9 months later...

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53885
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3620 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Χρόνια πολλά στον κυρ-Θάνο για την ονομαστικ... <snap> 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31159
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  283
  • Content Count:  5004
  • Reputation:   32743
  • Achievement Points:  5005
  • Days Won:  99
  • With Us For:  3079 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

1 ώρα πριν, GeoTrou είπε:

...κυρ-Θάνο...

 

Κανένας σεβασμός πλέον λες και απευθύνονται στον ψιλικατζή της γειτονιάς! :moutra2:

 

:out:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  751
  • Content Count:  12877
  • Reputation:   94171
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  425
  • With Us For:  4615 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

10 λεπτά πριν, Retroplaymo είπε:

 

Κανένας σεβασμός πλέον λες και απευθύνονται στον ψιλικατζή της γειτονιάς! :moutra2:

 

:out:

 

Μιλάει αυτός που όταν είδε το Infinity War φώναζε : "Θανασάκη άρχοντα, πάρε μας τα υπάρχοντα"!  :lmao:

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31159
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  283
  • Content Count:  5004
  • Reputation:   32743
  • Achievement Points:  5005
  • Days Won:  99
  • With Us For:  3079 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

@Indian Άλλο εγώ! :ego:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  29478
  • Group:  Members
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  771
  • Reputation:   6420
  • Achievement Points:  772
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3889 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

 

Επεξεργασία από Dio
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.