Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gosick / Goshikku (2011)


Korlando

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30502
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  6
  • Reputation:   51
  • Achievement Points:  6
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3462 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

gosick-victorique-de-blois-gosick-35777444-1280-720.jpg

 

 

Το Gosick για μένα είναι ένα από τα καλύτερα animes που κυκλοφόρησαν ποτέ για δύο λόγους: 

 

  1. Ξεκινά το ενδιαφέρον από το πρώτο μόλις επεισόδιο και συνεχίζεται μέχρι το τέλος
  2. Είναι ρομαντικό όμως όσο για να έχει ενδιαφέρον η ιστορία. Δεν το παρατραβούν ούτε υπάρχουν αυτές οι αηδίες του τύπου σήμερα θα φιλιούνται όλη μέρα και την επομένη θα μαλώσουν για κάτι αχρείαστο κτλ...

 

Η ιστορία ξεκινά το 1924 σε μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα κοντά στην Ελβετία, Ιταλία. Ο ήρωάς μας, ο Kazuya Kujo είναι ένας Ιάπωνας ο οποίος ήρθε στη χώρα ως μαθητής της ακαδημίας Saint Marguerite. Στην ακαδημία αυτή αλλά και γενικά στην περιοχή υπάρχουν διάφοροι μύθοι και θρύλοι. Για τον ίδιο υπάρχει ο μύθος πως είναι ο σκοτεινός "Θεριστής"(Dark reaper) που έρχεται την Άνοιξη και γι' αυτό τα παιδιά στο σχολείο τον φοβούνται λίγο. Ο ίδιος δεν πιστεύει γενικά στους θρύλους αλλά σε μερικές περιπτώσεις πίστευε πως πίσω από κάποια μυστήρια κρύβονταν φαντάσματα και γενικά ανύπαρκτα μυθικά πλάσματα.

 

Στην ακαδημία υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη στην οποία θα γνωρίσει την Victorique. Η Βικτόρικα βρίσκεται συνεχώς στον πιο ψηλό όροφο του κτιρίου, ένα ωραίο βοτανικό κήπο. Δεν κατεβαίνει ποτέ από εκεί και συνεχώς βαριέται. Είναι το μόνο παιδί που δεν πάει ποτέ στα μαθήματά του.

Παρόλα αυτά, η Βικτόρικα μπορεί να λύσει μυστήρια που οι καλύτεροι ντετέκτιβ στον κόσμο δεν μπορούν να λύσουν! Είναι ένα πανέξυπνο κορίτσι το οποίο φέρνει στο Sherlock Holmes. Ο Kujo από τότε που την γνώρισε της παίρνει συνεχώς νέα μυστήρια να λύσει έτσι ώστε η Βικτόρικα να σταματήσει να βαριέται. 

 

Οι δύο βασικοί μας ήρωες είναι μοναχικοί τύποι αλλά σκέφτονται ο ένας για τον άλλο. Αν και στην αρχή φαίνονται ως δύο φίλοι, η προστατευτικότητά τους για τον άλλο, μόνο φιλική δεν είναι. 

 

Και εδώ ξεκινά το ενδιαφέρον...

 

Η Βικτόρικα λόγω της "Ανεξάντλητης πηγής σοφίας" που έχει πολλές φορές την χρησιμοποιούν/εκβιάζουν για να λύθουν κάποιες υποθέσεις. Ο Kujo κάποτε μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες που κάποτε βάζει την ζωή του σε κίνδυνο. 

Κι έτσι, επειδή οι δυο τους προσπαθούν να σώσουν ο ένας τον άλλο, μπλέκουν και οι δύο σε τρελά μυστήρια...

 

Μέσω όλων αυτών των μυστηρίων θα φτάνουμε ολοένα και πιο κοντά σε ένα πιο μεγάλο μυστήριο. Ποιά είναι η Βικτόρικα και τι ρόλο παίζουν οι συγγενείς της και το παρελθόν της ίδιας αλλά και της μητέρας της; 

 Εδώ πλέον μπλέκονται κι άλλοι χαρακτήρες. Για κάποιους δεν ξέρουμε τίποτα (όπως ένας μάγος με κόκκινα μαλλιά που βρίσκεται σε όλα τα μυστήρια), ενώ κάποιοι έχουν συνεχώς επαφή με τους δύο.

 

Γενικά το Gosick είναι ένα πάρα πολύ ωραίο anime αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Αν από 20 επεισόδια που έχει η σειρά, σας αποκαλύψω τα 5 τότε θα σας χαλάσω το ενδιαφέρον. Όσο παιδικό/κοριτσίστικο κι αν φαίνεται είναι ένα από τα must watch animes και ένα από τα recommendations του anilinkz. 

 

Εγώ που είμαι κάθετως σε όλες τις ρομαντικές ταινίες και ιστορίες, το έχω δει!

 

[mal type=anime id=8425]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.