Μετάβαση στο περιεχόμενο

HOKUTO NO KEN-FIST OF THE NORTH STAR [ BURONSON, TETSUO HARA ]


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55520
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Ένα πολύ δυνατό manga, από τα πρώτα που έπεσαν στα χέρια μου και με εισήγαγαν στην Ιαπωνική σχολή Κόμικς ήταν το Hokuto No Ken ή για την Αγγλική έκδοση, FIst of the North Star[Η γροθιά του Άστρου του Βορρά]. Ας το δούμε αναλυτικά.

 

                                                                                                                                                   

  Hokuto_no_Ken_tankobon.jpg

 

 

Αυτή η σειρά εκδόθηκε αρχικά σε 245 κεφάλαια από την εκδοτική Shueisha Inc.  στο περιοδικό Weekly Shonen Jump, ένα από τα μακροβιότερα εβδομαδιαία περιοδικά manga στην Ιαπωνία, την περίοδο 1983-1988.Ακολούθησαν πολλές επανεκδόσεις με πιο γνωστή αυτή από την Viz Communications που εξέδωσε την σειρά στα Αγγλικά το 1989 σε μηνιαία έκδοση μέχρι και το κεφάλαιο 16. Στο διάστημα 1995-1997 έβγαλε μηνιαίως τα κεφάλαια 17-44, τα οποία εν τέλει συγκέντρωσε σε 4 graphic novels(που περιέχουν τα κεφάλαια 1-44). Κυκλοφόρησε και μια Master έκδοση από την Gutsoon Entertainment που περιείχε 9 τόμους και εκδόθηκε στο δίαστημα Ιανουάριος 2003 - Μάιος 2004 (περιέχει τα κεφάλαια 1-74).Η σειρά επανεκδόθηκε από την Jump Comics σε 27 tankobon τομάκια(ανεξάρτητοι τόμοι και όχι συνέχειες, κάτι αντίστοιχο με τα graphic novel).Είναι ένα από τα πιο γνωστά manga με τεράστιες πωλήσεις τόσο στην πρώτη του επαφή με το κοινό το 1983 μέχρι και σήμερα, που συνεχίζει να εκδίδεται σε master εκδόσεις με καινούργια artwork του σχεδιαστή Hara Tetsuo. 

 

Υπόθεση:

 

Σε κείμενα του Buronson και σχέδια όπως αναφέραμε του Hara Tetsuo, η υπόθεση είναι η εξής: Ο πλανήτης έχει σχεδόν καταστραφεί από έναν πυρηνικό πόλεμο το έτος 199Χ. Μέσα από τις στάχτες και το χάος που επικρατεί, διάφορες συμμορίες βρίσκουν ευκαιρία να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους αποδυναμώνοντας τις ήδη αδύναμες κυβερνήσεις. Η δικαιοσύνη πλέον δεν υφίστανται σε ένα κόσμο που επικρατεί ο νόμος του ισχυρού και οι λιγοστοί άνθρωποι που έχουν απομείνει παλεύουν για τα τελευταία αποθέματα νερού και φαγητού. Ένας μοναχικός άνθρωπος είναι το επίκεντρο της υπόθεσης. Ο Kenshiro (πολύ badass μιλάμε!!) είναι ο διάδοχος και γνώστης μιας επικίνδυνης πολεμικής τέχνης που λέγεται Hokuto Shin ken (北斗神拳), η οποία δίνει την δυνατότητα στον μαχητή να διαλύει( να κατασφάζει δηλαδή) τους αντιπάλους του μέσω της γνώσης των ευαίσθητων σημείων του ανθρωπίνου σώματος(αρτηρίες,κλειδώσεις κλπ) δηλαδή σημεία πίεσης που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο από το εσωτερικό του, με τις περισσότερες φορές τα θύματα να εκρήγνυνται . Συνήθως η κατάληξη είναι πολύ γκορ σπλατεριά, σήμα κατατεθέν πολλών manga των 80s.

 

Στο σύμπαν που διαδραματίζεται η  ιστορία υπάρχουν κι άλλων ειδών πολεμικές τέχνες όπως η Nanto Sei Ken(南斗聖拳, South Dipper Holy Fist) που είναι πιο στο στυλ κεκαλυμμένων δολοφονιών (κάτι σαν league of assassins), το τάγμα Nanto Goshasei(南斗五車星 , South Dipper Five Chariot Stars) το τάγμα Tentei(天帝, Heavenly Emperors) το οποίο αποτελείται από διαδόχους της πολεμικής τέχνης Gento Ko Ken, και η πολεμική τέχνη Hokuto Ryuken. Η συγκεκριμένη αποτελεί παρακλάδι της Hokuto Shin Ken, με κύρια διαφορά ότι χρησιμοποιεί 1109 ευαίσθητα σημεία (Keiraku Hako) του ανθρωπίνου σώματος σε σχέση με τα 708 σημεία της αρχικής. 

 

O Kenshiro λοιπόν αναλαμβάνει τον ρόλο του Vigilante και προστατεύει παντώς τύπου αδυνάτους και αθώους από διάφορους κακούς συμμορίτες αλλά και μέλη της ίδιας του Φατρίας, που γνωρίζουν την ίδια πολεμική τέχνη και είναι εξίσου επικίνδυνοι.

 

Κύριοι Χαρακτήρες:

 

Kenshirō

 

Kenshiromanga.jpg

 

Γενημμένος στην γη της Asura το έτος 197Χ, μέλος της οικογένειας Hokuto Soke, στάλθηκε στην Ιαπωνία όταν ήταν βρέφος για να σωθεί από την αναταραχή που επικρατούσε στην Asura, λόγω πολέμου. Έχει έναν αδερφό, τον Hyoh. Μαζί του στην Ιαπωνία στάλθηκαν ο Raoh και ο αδερφός του Raoh, o Toki. Oι τρεις τους μαζί με ένα τέταρτο παιδί, τον Jagi, εκπαιδεύονται στην τέχνη του Hokuto Shin ken από τον δάσκαλο Ryuken, μέχρι που αυτός ονομάζει τον Kenshiro επόμενο διάδοχο της τέχνης αυτής. Μετά τον πυρηνικό πόλεμο προσπαθεί να ζήσει ειρηνικά με την μνηστή του Yuria, μέχρι που ο Jagi προκαλεί τον Shin, έναν αντίπαλο μαχητή της σχολής Nanto Sei ken, σε μονομαχία με τον Kenshiro. Ο Shin κερδίζει και χαράζει στο στήθος του Kenshiro εφτά ουλές και τον νομίζει για πεθαμένο. Ο Kenshiro δεν πεθαίνει και πλέον ξεκινά μια ανελέητη εκστρατεία εναντίον των παλιών και νέων εχθρών του.

 

Επίσης γνωστός ως: The Man with the Seven Scars, The savior of the Century's End

 

Raoh

 

Raoul01f.jpg

 

Ο Raoh είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του πρωταγωνιστή.  Έχασε την μητέρα του σε μία φωτιά, και στάλθηκε μαζί με τον αδερφό του στον Ryuken για να εκπαιδευτεί. Γεμάτος με την επιθυμία να γίνει ο δυνατότερος και καλύτερος μαχητής του Hokuto Shin ken, οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια και γίνεται εχθρός του Kenshiro,συμπαρασύροντας σε αυτή τη διαμάχη και τον αδερφό του, Toki.

 

Επίσης γνωστός ως: Ken-oh ("King of Fist"), The Emperor, The Conqueror of the Century's End

 

Toki

 

Tokiideen.jpg

 

O δεύτερος από τους τέσσερις αδερφούς Hokuto, βιολογικός αδερφός του Raoh, ειρηνιστής , θέλει να χρησιμοποιήσει την πολεμική του τέχνη ως θεραπευτική τέχνη. Έχει δημιουργήσει δική του χαρακτηριστική τεχνική (signature move) που ονομάζεται Hokuto Ujō Ken (North Star Humane Fist) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θεραπεία όσο και για καταστροφικούς σκοπούς. Όταν σκοτώνει κάποιον με αυτή την τεχνική, αυτός αντί να αισθάνεται απίστευτο πόνο, αισθάνεται ευφορία και απόλαυση. Από τους τέσσερις αδερφούς είναι ο πιο εκλεπτυσμένος. 

 

Ryuken

 

Ryuken.jpg

 

O προηγούμενος διάδοχος στο στυλ πολεμικής τέχνης Hokuto Shin Ken. Ήταν ο sifu( δάσκαλος, επιδέξιος άνθρωπος σε μια συγκεκριμένη τέχνη) των τεσσάρων αδερφών Raoh,Toki,Jagi,Kenshiro. Αφού ορίζει διάδοχο τον Kenshiro,πεθαίνει από τον Raoh ως εκδίκηση(την στιγμή που θα κέρδιζε τον Raoh παθαίνει εγκεφαλικό) 

 

Jagi

 

images.jpg

 

O πιο φρικαρισμένος από τους τέσσερις αδερφούς. Εκ φύσεως κακός και δολοπλόκος πατάει επί πτωμάτων για να φανεί σε κάθε ευκαιρία και προσπαθεί να κερδίζει τις μάχες του πάντα με απάτες. Πότε δεν μπήκε πλήρως στο πνεύμα της τέχνης του, χρησιμοποιώντας πολλές φορές μια κομμένη δίκαννη καραμπίνα για να σκοτώνει τους αντιπάλους του. Αυτό το ωραίο πρόσωπο που βλέπουμε στο παραπάνω σχέδιο το απέκτησε μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει τον Kenshiro.

 

Shin

 

357352-shu_manga.jpg

 

O Shin, μέλος της σχολής Nanto Sei Ken, είναι ο διάδοχος του στυλ μάχης Nanto Koshuken(南斗孤鷲拳, South Star Lone Eagle Fist). Παλιά ήταν φίλοι με τον Kenshiro, αλλά κρυφά επιθυμούσε την μνηστή του, Yuria. O Jagi σιγά σιγά διέφθειρε το μυαλό του και τον έστρεψε εναντίον του Keshiro, τον οποίο τελικά προκάλεσε σε μάχη και κέρδισε, πέρνοντας δια της βίας μαζί του την Yuria. Είναι ο πρώτος μεγάλος εχθρός του Kenshiro, που βλέπουμε στο manga.

 

Yuria

 

download.jpg

 

H Yuria είναι απόγονος της Nanto Bloodline και αντιπροσωπεύει το Αστέρι της Στοργικής Μητέρας(Star of the Compassionate Mother,慈母星 Jibosei). Ανήκει και αυτή στην Nanto Sei Ken. Είναι η μνηστή του Kenshiro, αλλά την ποθούν και πολλοί άλλοι άνδρες, με κυριότερους τους Raoh,Toki,Shin,Juza. Αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Shin όταν κέρδισε τον Kenshiro στην πρώτη τους μονομαχία.

 

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι χαρακτήρες των διαφόρων ταγμάτων και πολεμικών σχολών αλλά υιοθετούν σημαντικό ρόλο μετά από κάποια γεγονότα και παρουσιάζοντας τους θα χάλαγα την υπόθεση για όποιον θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω.

 

Λίστα Κυκλοφορίας των Κεφαλαίων 1-44 από την Viz Communications σε 4 Graphic Novels:

 

1. Fist of The North Star,Απρίλιος 1995 (Κεφάλαια 1-16)

2. Fist of The North Star:Night of the Jackal,Σεπτέμβριος 1997(Κεφάλαια 17-27)

3. Fist of The North Star: Southern Cross,Δεκέμβριος 1997(Κεφάλαια 28-55)

4. Fist of The North Star:Blood Brothers, Μάιος 1998(Κεφάλαια 36-44)

 

Λίστα Κυκλοφορίας Κεφαλαίων 1-74 από την Raijin Comics(GutSoon Entertainment) σε 9 τομάκια:

 

1. Fist of the North Star Volume 1, 28 Ιανουαρίου 2003 (Κεφάλαια 1-8)

2. Fist of the North Star Volume 2, 25 Φεβρουαρίου 2003 (Κεφάλαια 9-17)

3. Fist of the North Star Volume 3, 18 Μαρτίου 2003 (Κεφάλαια 18-26)

4. Fist of the North Star Volume 4, 14 Μαϊου 2003 (Κεφάλαια 27-34)

5. Fist of the North Star Volume 5, 26 Ιουλίου 2003 (Κεφάλαια 35-42)

6. Fist of the North Star Volume 6, 11 Νοεμβρίου 2003 (Κεφάλαια 43-50)

7. Fist of the North Star Volume 7, 25 Νοεμβρίου 2003 (Κεφάλαια 51-58)

8. Fist of the North Star Volume 8, 18 Φεβρουαρίου 2004 (Κεφάλαια 59-66)

9. Fist of the North Star Volume 9, 19 Μαίου 2004 (Κεφάλαια 67-74)

 

 

 

Λίστα Κυκλοφορίας των Αρχικών 245 Κεφαλαίων εδώ

Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν και τα 245 κεφάλαια στα Αγγλικά από την Jump Comics εδώ

 

Ακολούθησε και το Anime της σειράς που προβαλόταν εβδομαδιαίως με τίτλο Seikimatsu Kyūseishu Densetsu: Hokuto no Ken (世紀末救世主伝説 北斗の拳,Legend of the Century's End Messiah: Fist of the North Star), η παρουσίαση του οποίου θα ακολουθήσει σύντομα. Επίσης κυκλοφόρησαν  και πολλά  βιντεοπαιχνίδια για την σειρά τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ

 

Προσωπική άποψη, είναι ότι το Fist of the North Star είναι πλέον κλασσικό Manga, με τον ήρωα να μάχεται τόσο με τον εαυτό του όσο και και με τους αντιπάλους του σε έναν post-apocalyptic κόσμο ποτισμένο με καταστροφή και πόνο,αλλά και ελπίδα στα πιο παράξενα και ανύποπτα σημεία. Ίσως λίγο πιο σκοτεινό από το συνηθισμένο των manga της δεκαετίας του '80, με αρκετές σκηνές χιούμορ αλλά και δράματος που σε κρατάνε να το συνεχίσεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι σχετικά μικρή σειρά και διαβάζεται γρήγορα, χωρίς να κουράζει. Για μένα έδωσε αρκετά μοτίβα χαρακτήρων σε πασίγνωστα manga που ακολούθησαν , όπως το Naruto και το One Piece, αλλά ψιλο-θάφτηκε γιατί ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άρχισε να βγαίνει στο ίδιο περιοδικό, το Weekly Shonen Jump, το Dragon Ball που έκανε πάταγο και το εκτόπισε αρκετά. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαρία όσοι σας αρέσει η ιαπωνική σχολή!

 

Καλή ανάγνωση!

 

[mal type=manga id=1149]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  12801
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  645
  • Reputation:   3994
  • Achievement Points:  645
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5043 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

*Manly tears*

Το Hokuto no ken αποτελεί τον πρώτο διδάξα στα shonen manga. Και το Dragon Ball από αυτό "έκλεψε". Σκοτεινή πλοκή και μπουκωμένη με περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των ηρώων, μπακαλίστικα θα λέγαμε πως το manga έχει "πολύ ψωμί". Το πρώτο arc είναι ένα αριστούργημα, το δεύτερο είναι αρκετά κατώτερο και το τρίτο διαβάζεται με το ζόρι. 

Το art στο manga είναι πολύ δεμένο, ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του και έχει πολύ λεπτομέρεια. 

 

Προτείνεται σε όσους γουστάρουν ξυλίκι με δυνατό σενάριο. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27518
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5716 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Λάτρευα το Dragonball  και το θεωρούσα το καλύτερο anime ξύλου, μέχρι που μετά απο πολλές παροτρύνσεις του phantomduck διάβασα το Hokuto No Ken και είδα και τα αντίστοιχα anime.

 

Είναι το αγαπημένο μου ξυλοάνιμε. Τέλος. Και δεν είναι άμυαλο ξύλο. Είναι ξύλο με σκοπο και όραμα. Γιατί κάποιος πρέπει να είναι ο καλός σε τούτο το ρημαγμένο κόσμο. Και αυτός ο καλός θα είναι ο Kenshiro. Και ας του στοιχίσει, και θας θυσιάσει φίλους, οικογένεια, αγάπη. Γιατί είναι ο καλός ρε φίλε. Και αυτή είναι η κατάρα του.

 

You are already dead ρε.

 

kenshiro ζεις μέσα μου. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Θρηνωδός changed the title to HOKUTO NO KEN-FIST OF THE NORTH STAR [ BURONSON, TETSUO HARA ]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.