Jump to content
Sign in to follow this  
WhySee?

stranded

Recommended Posts

ένας ναυαγός στο ξερονήσι...

 

ξέρω ότι το σχέδιο δν είναι τπτ ιδιαίτερο...οπότε δεκτή η οποιαδήποτε κριτική...για το σενάριο έχω περισσότερες ελπίδες, οπότε κ πάλι δεκτή η οποιαδήποτε κριτική...

post-30642-0-61793000-1422270819_thumb.jpg

post-30642-0-45312500-1422270839_thumb.jpg

post-30642-0-42012100-1422270870_thumb.jpg

post-30642-0-86660600-1422270896_thumb.jpg

post-30642-0-77859500-1422270920_thumb.jpg

 • Like 22

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not bad at all. Το σχέδιο, μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά μ' αρέσει η απουσία χαρακτηριστικών στα πρόσωπα.

Όσον αφορά τις ιστορίες... αυτή με τους Μουσουλμάνους τη βρήκα καλή. :P

Συνέχισε να το ψάχνεις. ;)

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι ιστοριες κατι εχουν και το σχεδιο είναι λιγο παραξενο,ετσι όπως εχεις φτιαξει τους χαρακτήρες χωρις προσωπα.Παντος οι ιστοριες είναι καλες,ισως λιγο χρωμα κυριος στο περιβαλλον να εδινε εμφαση.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου αρέσει το χιούμορ σου και αν το στριπάκι είναι κάτι καινούριο και σε φάση επεξεργασίας θα ήθελα να δω πού θα το πας. Καλή πάντως σαν ιδέα.

 

Το σχέδιο όπως το λες και ο ίδιος, νομίζω θα έφτιαχνε αισθητά με περισσότερη λεπτομέρεια. Σε επόμενη φάση μπορείς να παίξεις και λίγο με το στήσιμο των πάνελς και τη σκηνοθεσία (δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος) ώστε να μην είναι συνέχεια το ίδιο background . Λίγο freaky πάντως οι απρόσωποι χαρακτήρες!

 

Το μόνο που με χάλασε είναι το lettering: μου φαίνονται πολύ άσχημα και ψυχρά τα τυπωμένα γράμματα. Πιστεύω ότι αν φτιάξεις τα μπαλονάκια και τα λόγια στο χέρι θα είναι πολύ καλύτερο.

 

Εννοείται ότι όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις. Εγώ ούτε ένα καρπούζι δεν μπορώ να ζωγραφίσω, απλά λέω τί θα μου άρεσε σαν αναγνώστης.

 

Συνέχισε λοιπόν και ανέβασε κι άλλα!

 

:clap2:

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτα από όλα, να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε αρχίσει να ποστάρουμε κριτικές. Νομίζω ότι οι σχεδιαστές τις εκτιμούν, και έτσι υπάρχει και εποικοδομητική δραστηριότητα στην ενότητα.

 

 • Τα Αγγλικά είναι τέλεια.
   
 • Το χιούμορ είναι γενικά συμπαθητικό, αν και δεν με ενθουσιάζει το τυπικό trope του πρωταγωνιστή που την λέει στους άλλους χαρακτήρες. Είναι κάπως φθηνό χιούμορ. Κάπως. Πάντως έχεις επιλέξει ένα setting και έχεις αρχίσει να το χρησιμοποιείς για να κάνεις κάποια αστεία. Μια χαρά, δηλαδή.
   
 • Τα συννεφάκια και το lettering είναι προβληματικά. Συμφωνώ με τον Oufis. Μπορείς εναλλακτικά να κάνεις τα μπαλονάκια με το χέρι, και να βρεις μια καλύτερη γραμματοσειρά για το lettering. Αν ψαχτείς λίγο περισσότερο, και πειραματιστείς με διάφορους συνδυασμούς, ίσως να μπορείς να συνεχίσεις να τα κάνεις και τα δυο ψηφιακά.
   
 • OK, το σχέδιο είναι πράγματι απλό, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που κάνεις τους μινιμαλιστικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρώσεις την προσοχή σου στο φόντο. Εκεί πράγματι, η έλλειψη λεπτομέρειας δεν μου αρέσει προσωπικά. Δεν με πειράζει που σε πολλά καρέ το φόντο είναι απαράλλακτο. Η "κάμερα" δεν αλλάζει θέση, και ειλικρινά, για χιουμοριστικό στριπάκι, δεν νομίζω ότι απαιτείται κάτι παραπάνω. Αλλά αυτό το φόντο θα πρέπει να είναι κάπως πιο προσεγμένο.
 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γενικά κατανοώ τν κριτική όλων σας...αλλά θέλω να τονίσω το εξής...θέλω να είναι "φθηνό"(μαζικό, γρήγορο)...χωρίς βεβαίως να υστερεί σε βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά...

 

Α)Όσον αφορά τους χαρακτήρες κ το attitude του stranded(ο ναυαγός, ντε :P ). Απολύτως σεβαστή η άποψη όλων κ ιδίως του κου Tightwad αλλά πιστεύω ότι είναι ΚΑΙ θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Κατανοώ απόλυτα τι θέλετε να πείτε αλλά:

 

i)Aυτό είναι το στιλ γραψίματος μου.

ii)Κατανοώ ότι το "υφάκι" κ η συνολική στάση του δν καθιστούν τον stranded ιδιαίτερα "συμπαθή" αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι αυτός ο σκοπός :) ...σκεφτείτε Garfield...όλοι τν διαβάζουν αλλά αν ήταν ο γάτος σας θα τον είχατε ανασκολοπίσει προ πολλού...

 

Β)Με το lettering όντως υπάρχει θέμα...προσπαθώ στο πνέυμα της προαναφερθείσας "φτήνιας" να κάνω οικονομία χρόνου όπου μπορώ ούτως ώστε να βγαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες. Αυτό χωρίς να πέφτει αισθητά η ποιότητα. Τουλάχιστον όχι στα μάτια του μέσου αναγνώστη...όσο περισσότερο τα βλέπω τόσο περισσότεερο αντιλαμβάνομαι ότι στο lettering απλά απέτυχα...*sigh*...μάλλον θα πρέπει να συνεχίσω τους πειραματισμούς αλλά μόνο που σκέφτομαι lettering στο χέρι πανικοβάλλομαι...από άποψη χρόνου πάντα...

 

Γ)Κ πάλι κατανοώκ υπενθυμίζω τν αρχή της καλώς εννοούμενης "φτήνιας"...πάντως κ εμένα κάτι δν μου πάει καλά με το φόντο...αλήθεια είναι πάντως πως σκεφτόμουν να το κάνω ακόμα πιο minimal ΑΝΤΙ να προσθέσω λεπτομέρεια...με βάζετε σε σκέψεις κε Tightwad, πάντως... θα κάνω έναν επανασχεδιασμο κάποιο από τα παραπάνω αλλάζοντας μόνο το φόντο...ένα πιο minimal κ ένα πιο detailed, τα ανεβάζω κ ελπίζω σε περαιτέρω κριτική...

 

Ευχαριστώ κ που ασχοληθήκατε παίδες!!! Δν έχω καμία επαφή με άτομα του χώρου κ any feedback is good feedback as far as I'm concerned!!! :up:

 

PS: Πολύ μου αρέσουν τα emoticons σας, παρεμπιπτόντως...

Edited by WhySee?
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου άρεσε όλο το concept με τον faceless και τον όχι και τόσο έρημο βράχο του : p

 

Θα το διάβαζα άνετα είτε σε έντυπο είτε σε webcomic!! 

 

Από χιούμορ προσωπικά με κάλυψαν οι ιστορίες!! 

 

Ναι το σχέδιο είναι λιτό αλλά δεν είναι απαραίτητο κακό αυτό.  Μου θυμίζει strips εφημερίδας!

 

Περιμένουμε συνέχειες!!

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τα Αγγλικά είναι τέλεια.

 

+1

 

Όσο για τα υπόλοιπα περί κριτικής κλπ, προφανώς εσύ αποφασίζεις, ανάλογα και με το τί ακριβώς έχεις στο μυαλό σου για το συγκεκριμένο στριπάκι.

Όπως και να έχει, μπορείς να πειραματιστείς λίγο και με τα όσα προτείνουμε εδώ πέρα και μπορεί να σου αρέσει και εσένα περισσότερο στο τέλος!

 

:beer5:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω καθόλου πρόβλημα με την "φτήνια". Δεν είμαι της σχολής του "λίγο και καλό". Πρέπει να παράγουμε υλικό, έτσι ώστε να βελτιώσουμε και το γράψιμο μας και το σχεδιαστικό στύλ μας. Κατά δεύτερον, δεν θα έλεγα ότι είσαι και τόσο "φθηνός". Υπάρχουν πολύ πιο μινιμαλιστικά στριπάκια, και ας μην μιλήσουμε για την γελοιογραφία. Νομίζω ότι είναι μια λογική επιλογή, και προσωπικά την θεωρώ και καλή.

 

Πάνω στο θέμα της "φτήνιας", να προσθέσω ότι στα κινούμενα σχέδια, το παρασκήνιο σχεδιάζεται ξεχωριστά από το προσκήνιο για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Επειδή δεν είναι "φθηνό" το να σχεδιάζεις καινούριο φόντο σε κάθε frame. Οπότε σχεδιάζεται ένα καλό και προσεγμένο φόντο, το οποίο επαναχρησιμοποιείται σε πολλά frame. Mπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο.

 

Tη ψιλο-μετανιώνω την κριτική για τον πρωταγωνιστή που την λέει στους άλλους χαρακτήρες. Όχι ότι θεωρώ ότι δεν είναι λίγο φτηνό (και πάλι, λίγο) χιούμορ, αλλά επειδή χρησιμοποιείται μόνο σε 2 στριπάκια. Και ΟΚ, 2/5 στριπάκια δεν είναι λίγο, αναλογικά, αλλά αν ήταν μόνο 2 στριπάκια στα 10; Τότε θα ήταν αναλογικά λίγο. Απλά το δείγμα είναι μικρό και δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο επαναχρησιμοποιείται αυτό το χιούμορ.

 

Τώρα το ότι ο Stranded είναι κυνικός και ότι το χιούμορ του είναι καυστικό, δεν το βλέπω σαν αρνητικό. Το ξεκαθαρίζω, γιατί άλλο το καυστικό χιούμορ και άλλο το "την λέει σε άλλους χαρακτήρες". Όπως προείπα, το χιούμορ είναι, overall, αρκετά συμπαθητικό. Oύτως ή άλλως, εσύ αποφασίζεις για το πως θα δουλέψεις με έναν χαρακτήρα. Οι κριτικές υπάρχουν μόνο για να βλέπεις την ανταπόκριση των αναγνωστών.

 

Νομίζω ότι έχεις την σωστή ιδέα, τόσο όσον αφορά την φιλοσοφία σου για το θέμα ποιότητα vs ποσότητα, αλλά και επίγνωση των αδυναμιών σου. Έχεις κάνει μια καλή αρχή και θα βελτιωθείς ακόμα περισσότερο. Θα ήθελα να δω και άλλα Stranded στο GC!

 

:best:

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε όχι και τίποτα ιδιαίτερο....ίσα-ίσα 1 χαρά τα πας με το σχέδιο....επίσης μ'αρέσει και το χιούμορ που χρησιμοποιείς! :best:

 

Όσο για το σενάριο...μπορείς να βγάλεις περισσότερες σελίδες αν θες,για κάθε μέρος...θα είχε πλάκα  πιστεύω... :)

 

 

Συνέχισε έτσι πάντως! :beer5:

Edited by 1530
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry γκια το κατυστέρηση...είμαι βραδύκαυστος...

 

Λοιπόν, δοκιμάζω νέο lettering...καινούρια φοντ(MV Boli, Segoe Print Bold) για τς ομιλίες του stranded κ λοιπών χαρακτήρων πέραν του Θεού(όσο να'ναι σηκώνει bold & sans serif, όσο γίνεται πιο μονολιθικό για να τονίζει το κύρος του...)

 

Προσωπικά με καλύπτει το αισθητικό αποτέλεσμα αλλα θα ήθελα να ακούσω κ απόψεις...όλο κ κάτι θα το παρατηρήσει ένα φρέσκο μάτι που το δικό μου δεν έπιασε...

 

Ανεβάζω το Divine Encounter με καινούριο lettering κ καινούριο επεισόδιο God's Herb...

 

Ελπίζω να απολαμβάνετε την ανάγνωση, όσο εγώ τη  δημιουργία... :sun:

 

PS: :spidey_yeah_that:  :iron::yahoo::angel::pinokio::sorry:  επιμένουν να μου αρέσουν πάρα πολύ τα emoticons σας...

post-30642-0-65909000-1422542683_thumb.jpg

post-30642-0-35835300-1422542702_thumb.jpg

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ' εμέ, πολύ καλύτερα από πριν. :up:

 

Keep experimenting  :nek:

 

PS :relax::PPP:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετά καλύτερο το καινούριο lettering. Τα μπαλονάκια είναι βελτίωση, αλλά και πάλι, ίσως μπορούν να καλυτερεύσουν. 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα μπαλονάκια είναι βελτίωση, αλλά και πάλι, ίσως μπορούν να καλυτερεύσουν. 

 

 

Δεκτόν κ κατανοητόν...δν επιθυμώ να γίνω ενοχλητικός αλλά ίσως καμία πρόταση...?

 

Η τουλάχιστον, για να μν κουράζω, κανένα link να διαβάσω/κατεβάσω τπτ να ξεστραβωθώ...?

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεκτόν κ κατανοητόν...δν επιθυμώ να γίνω ενοχλητικός

 

Ρε συ, γι'αυτό είμαστε εδώ, για να χαζέψουμε κόμικ και να ποστάρουμε κριτικές!

 

αλλά ίσως καμία πρόταση...?

Επειδή και εγώ έχω πρόβλημα με τα συννεφάκια, είμαι διστακτικός στο να προσφέρω κάποια πρόταση όσον αφορά το lettering. Μην διαδώσω καμιά βλακεία. 

 

Πάντως εγώ προσωπικά δουλεύω με αυτή τη μέθοδο:

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=30714

 

Η τουλάχιστον, για να μν κουράζω, κανένα link να διαβάσω/κατεβάσω τπτ να ξεστραβωθώ...?

 

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=32004

 

Τσέκαρε τα tutorial υπό την κατηγορία "ΛΟΓΟΣ". Όλα τα tutorial που αφορούν το lettering είναι εκεί πέρα.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως τα στρογγυλά συννεφάκια νομίζω ότι θα ταιριάζουν πιο καλά. Αυτά του θεού όμως άστα, για αντίθεση.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και το χειροποίητο lettering όπως είχε προτείνει ο Oufis αρχικά. :best:

 

EDIT:

 

@Tightwad: μήπως να ξεκινήσουμε δικό μας στριπάκι, τον πρήξαμε τον άνθρωπο

 

:xai:

:lol:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tightwad: μήπως να ξεκινήσουμε δικό μας στριπάκι, τον πρήξαμε τον άνθρωπο

 

:xai:

Edited by Oufis
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tightwad: μήπως να ξεκινήσουμε δικό μας στριπάκι, τον πρήξαμε τον άνθρωπο

 

:xai:

 

Όχι ρε σεις!!! Πρήχτε με!!! :help:

 

κ θα με ενδιέφερε πολύ ένα πιθανό collaboration με ανθρώπους που έχουν εμπειρία στον χώρο του ελληνικού/ξένου comic/strip...όπως δήλωσα είμαι αυστηρά εραστέχνης(κ όχι ακριβώς από επιλογή...)...οπότε κ εφόσον με καταδεχτείτε βεβαίως θα ήθελα  να με υπολογίζετε για κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο!!!

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομιζω πρεπει να δεις λιγο το μπαλονακι με την ομιλια του θεου,ετσι όπως το εχεις τονισει επισκιαζει ολη την συνθεση.Ωραια είναι τα γραμματα,δεν είναι αναγκη να το κανεις τοσο επιβλητικο.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

ξέρω, έμεινε λίγο πίσω ο stranded αλλά ανακάλυψα τον Deadpool...που ήτανε τούτος κ μου ξέφυγε?

post-30642-0-06736500-1423406316_thumb.jpg

post-30642-0-29453100-1423406328_thumb.jpg

post-30642-0-19058300-1423410940_thumb.jpg

post-30642-0-54217800-1423410954_thumb.jpg

post-30642-0-20226900-1423410968_thumb.jpg

Edited by WhySee?
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου αρέσει ο χρωματισμός του Deadpool. :)

 

To φόντο είναι πολύ...αμπστράκτ; Δεν ξέρω την σωστή λέξη. Δεν ταιριάζει πάρα πολύ.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.