Μετάβαση στο περιεχόμενο

BE THERE! [Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κέρκυρας, 16/10-19/10]


Strativarious

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  13626
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  256
  • Content Count:  1846
  • Reputation:   22771
  • Achievement Points:  1847
  • Days Won:  16
  • With Us For:  4895 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Για 4η συνεχή χρονιά στην Κέρκυρα το BE THERE! CORFU ANIMATION FESTIVAL


post-13626-0-83963000-1412277656_thumb.jpg


Ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, το Be there! επιστρέφει και φέτος, φθινοπωρινό και ανανεωμένο, με ένα μοναδικό τετραήμερο αφιερωμένο στα animation. Για την 4η έκδοση του, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κέρκυρας συγκεντρώνει πάνω από 100 ταινίες τόσο για το διαγωνιστικό τμήμα όσο και για το επίσημο μη διαγωνιστικό «Πανόραμά» του. Οι συμμετοχές πολλές, συνολικά από 35 χώρες, ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και την ευρωπαϊκή αισθητική τους. Μεταξύ αυτών και πολυβραβευμένες ταινίες, όπως το αναστοχαστικό Boles της Spela Cadez (Σλοβενία, 2013), το βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Annecy Man on the Chair της Dahee Jeong (Γαλλία, 2014), η πολιτική αλληγορία Rabbitland (Ana Nedeljkovic & Nikola Majdak, Σερβία), αλλά και η τελευταία δραματική ταινία του βραβευμένου με Oscar Daniel Greaves (Mr. Plastimime, Μ. Βρετανία, 2014), ενταγμένες όλες τους στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
 
Τα highlights του φεστιβάλ
 
Το Be there! 4 τιμούν 3 ταινίες μεγάλου μήκους με πρεμιέρες σε πανελλήνιο επίπεδο. Η πολυαγαπημένη μικρών και μεγάλων Μάγια η Μέλισσα κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και προβάλλεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό από το Be there! (Maya the Bee, Alexs Stadermann, Γερμανία /Αυστραλία, 2014). Ακολουθούν η κωμωδία Έως ότου μάς χωρίσει η Σμπόρνια (Until Sbornia do us part, Otto Guerra & Ennio Torresan Jr., Βραζιλία, 2013) με θέμα τον απελπισμένο έρωτα και την πολυπολιτισμικότητα και, τέλος, η σάτιρα Οι αγωνιώδεις περιπέτειες του Στρογγυλοκέφαλου και του Τετραγωνοκέφαλου (The Stressful Adventures of Boxhead and Roundhead, Elliot Cowan, Ην. Πολιτείες /Ρουμανία, 2014).
 
Σημεία-κλειδιά του Φεστιβάλ αποτελούν, πέρα από τις πρεμιέρες του, και τα μελετημένα αφιερώματά του. Ενδεικτικά αναφέρεται η φετινή συνεργασία του Be There! με το αντίστοιχο διεθνές φεστιβάλ Etiuda & Anima στην Πολωνία, φέρνοντας, έτσι, σε επαφή το κοινό του με τις τάσεις της Πολωνικής Σχολής Animation. Να σημειωθεί, επίσης, ο πολυδιάστατος εορτασμός των 50 χρόνων από την «γέννηση» της Μαφάλντα και -ίσως, το βασικότερο όλων- η τιμητική παρουσία στο φεστιβάλ της πολυβραβευμένης και υποψήφιας για Oscar Michaela Pavlátová.
 
Η διεθνούς φήμης animator θα επισκεφτεί την Ελλάδα για πρώτη φορά προκειμένου να παραστεί στα δρώμενα του φεστιβάλ, στα οποία περιλαμβάνεται και αντίστοιχη ρετροσπεκτίβα για το έργο της. Η ίδια θα δώσει σχετικό masterclass για τη ματιά της στην τέχνη του animation ενώ, παράλληλα, θα τελέσει ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
 
To 4ο Βe there! Corfu Animation Festival θα διεξαχθεί από 16 έως 19 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα του θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του Σεπτέμβρη.
 
Σχετικά με το φεστιβάλ

post-13626-0-61027200-1412277657_thumb.jpg

 
To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Έχει μια σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τις Πρεσβείες της Τσεχίας, της Πολωνίας, του Ισραήλ και της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ για την 3η έκδοσή του, στα 3 διαγωνιστικά του τμήματα παρουσιάστηκαν συγκεντρωτικά 182 ταινίες animation, με παράλληλα θεματικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες.
 
Διοργάνωση: Great Events Παραγωγή: ANIMATE CORFU
Χορηγοί επικοινωνίας: Zippyframes - Dailymotion - Culturenow - Cosmo - Corfuland - Corfu Wall - Κύμα FM 90,3 - Νέο Ραδιόφωνο 97,9


Πληροφορίες

E-mail: info@betherefest.gr
Site: http://www.betherefest.gr/
Facebook: facebook.com/betherefest
 
 
Πηγή: artic.gr
  • Like 14
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.