Jump to content

VAMPIRELLA / ΒΑΜΠΙΡΕΛΛΑ


SFKOURT
 Share

Recommended Posts


 • Member ID:  13,393
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  370
 • Reputation:   2,978
 • Achievement Points:  370
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,437 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

 gallery_13393_371_65548.jpg

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Όταν η Vampirella εκδόθηκε για πρώτη φορά από την Warren Publishing το 1969, ήταν ένας κάτοικος του πλανήτη Drakulon, έναν κόσμο όπου η φυσιολογία των κατοίκων του απαιτει να πίνουν αίμα (όπως εμείς το νερό). Εκεί τα ποτάμια και οι θάλασσες ήταν γεμάτα με αίμα. Ο Drakulon είναι σε τροχιά γύρω από δυο δίδυμους ήλιους, τον Σάτυρο και την Κίρκη. Ο Σάτυρος σε τακτά χρονικά διαστήματα εκρύγνειται και καίει την επιφάνεια του πλανήτη, καταστρέφοντας όλα τα έμβια όντα. Στη συνέχεια, όταν ο ήλιος επιστρέφει στην φυσιολογική του κατάσταση, δημιουργείται ξανά νέα ζωή και ένας νέος πολιτισμός αρχίζει να υπαρχει εκ νέου.

 

Η Vampirella ανήκει στην φυλή των Vampiri, οι οποίοι είναι σε θέση να μετατραπούν σε νυχτερίδες, βγάζουν φτερά στους ώμους τους για να μπορούν να πετάξουν και πίνουν αίμα αντι νερό. Αργά αλλά σταθερά, οι κάτοικοι της Drakulon εξαφανίζονται από την τελευταία έκρηξη του Σατύρου. Καθώς η ηρωίδα μας είναι από τους τελευταίους των Vampiri, αγωνίζεται για την επιβίωσή της ώσπου ένα διαστημόπλοιο από τη Γη (το "Arthur C. Clarke") κάνει ανώμαλη προσγείωση στον Drakulon. Οι αποπροσανατολισμένο γήινοι της επιτέθηκαν, και όταν εκείνη ανταπέδωσε και φισικά τους νίκησε, ανακάλυψε ότι είχαν αίμα στις φλέβες τους. Τελικά κατάφερε να πιλοτάρει το σκάφος πίσω στη Γη, όπου ξεκίνησε τις περιπέτειές της.

 

Μετά την προσγείωση, η Vampirella συνειδητοποιεί ότι στη Γη χρειάζεται χρήματα και τρόφιμα. Τα τρόφιμα δεν είναι πρόβλημα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι εν αφθονία γύρω της, που σφύζουν από ζωή και... αίμα! Για τα χρήματα πιάνει δουλειά σε ένα γραφείο Μοντέλων που την στελνουν στο Hollywood αλλά στη διαδρομή για την πρώτη της δουλειά το αεροπλάνο της θα χτυπηθεί από κεραυνό και θα πέσει σε μια απομακρυσμένη οροσειρά. Η Vampirella είναι ο μόνος επιζών, όμως τα φτερά της έχουν σπάσει από την πτώση της, και αναγκάζεται να τραφεί με τα πτώματα των άλλων επιβατών πριν πεθάνει μέσα στο κρύο. Ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους είναι ο Kurt Van Helsing αδελφός του τυφλού Conrad Van Helsing. Ο τυφλός αδελφός νομίζει ότι για τον χαμό του αδελφού του ευθύνετα η Vampirella, οπότε ορκίζεται αιώνιος εχθρός της, παρασύρωντας στον ορκο του και τον γιο του Αδάμ. Η οικογένεια Van Helsing έχει παράδοση στο κυνήγι των βαμπίρ όπως στο «Δράκουλα» το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ.

 

Αδύναμη και τραυματισμένη, η Vampirella διασώζεται από τον Δρ. Tyler Westron που την φέρνει στην κλινική του. Εκεί η Vampirella ανακαλύπτει ότι ο Δρ. Westron είναι στην πραγματικότητα μάγος και ηγέτης της Αδελφότητας του Χάους, μιας λατρείας αφιερωμένης στον τρελό θεό Χάος. Κατά τη διάρκεια μιας ανθρωποθυσίας για να έρθει ο θεός Χάος στη Γη, η Vampirella καταστρέφει τα Crimson Chronicles (Τα Άλικα Χρονικα, την "Βίβλο" του Χάους) και αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας για την καταστροφή της κλινικής και όλης της αδελφότητας. Έτσι αρχίζει μια μακρά και διαρκή διαμάχη με την Αδελφότητα του Χάους και τους δαίμονες από το Υπερπέραν.

 

med_gallery_13393_371_94382.jpg

 

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ταξίδια και οι περιπέτειες της προκειμένου να καταστρέψει την Αδελφότητα του Χάους. Σε μια άλλη σειρά περιπετειών της η Vampirella συναντά ένα γερασμένο, αλκοολικό μάγο με κατεστραμένη καριέρα, γίνονται ομάδα και δίνουν παραστάσεις μαζί. Ενώ σε μια άλλη ιστορία η Vampirella συναντά την Pantha – άλλη μια εξωγήινη από έναν άλλον πλανήτη στο σύστημα Σάτυρος και Κίρκη. Σ’αυτόν τον πλανήτη οι κάτοικοι μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλες γάτες. Η Pantha μεταμορφώνεται σε ένα μαύρο πάνθηρα. Σε μια άλλη κλασική ιστορία, ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με το ψευδώνυμο Ella Normandy και συναντά τον Κόμη Δράκουλα, ο οποίος την ερωτεύεται. Η Vampirella συνεργάζεται με τους Van Helsings εκείνης της εποχής για να τον νικήσουν.

 

Οι εξωγήινοι, οι δαίμονες, οι θεοί, τα τέρατα, τα βαμπίρ και οι λυκάνθρωποι είναι στην ημερήσια διάταξη για την Vampirella μαζί με μια ποικιλία από μικρές ιστορίες που αφορούν την εμβάθυνση της σχέσης της με τον Adam van Helsing τον οποίο ερωτεύεται και την δυσπιστία που αντιμετωπίζει από τον Conrad van Helsing για εκείνη, και την ανάγκη της για την καθημερινή έγχυση ορού, υποκατάστατου του αίματος, για να την κρατήσει μακριά από την σφοδρή επιθυμία της για αίμα.

 

Οι Ιστορίες της Βαμπιρέλλας τόσο σε ύφος όσο και σχεδιασμό διαφοροποιούνται σε σχέση με τις τρεις περιόδους που οριοθετούνται από τους τρεις εκδοτικούς οίκους που είχαν διαδοχικά τα δικαιώματα των ιστοριών της. Έτσι έχουμε την περίοδο του Warren, την περίοδο του Harris και την περίοδο του Dynamite.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ WARREN (1969-1983)

 

Toν Σεπτέμβριο 1969 οι Εκδόσεις Warren εγκαινίασαν ένα νέο τίτλο για να συμπληρώσει την γκάμα τους από περιοδικά φρίκης. Ο Eerie και ο Creepy ήταν οι ναυαρχίδες των τίτλων τους, με μια ετερόκλητη συλλογή από ιστορίες τρόμου σε κάθε τεύχος. Ως αντίστιξη με τους αρσενικούς, μακάβριους παρουσιαστές Eerie και Creepy, αποφασίστηκε ότι ο νέος τίτλος θα πρέπει να παρουσιάζεται από μια γυναίκα – και μάλιστα πολύ όμορφη!

 

sml_gallery_13393_371_1545.jpg

Το πρώτο σκίτσο της Βαμπιρέλλας του Frazetta.

 

Ο Forrest J. Ackerman και ο James Warren (εμπνευσμένοι από την ταινία Barbarella) έφεραν την ιδέα της "Βαμπίρ-ellaς". Ένα ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο της τέχνης δημιούργησε το πρώτο εξώφυλλο, ετσι ο πλέον θρυλικός Frank Frazetta παρέδωσε στον κόσμο την πρώτη εικόνα της Βαμπιρέλλας. Η Βαμπιρέλλα του Warren είναι φυσιογνωμικά περισσότερο λατίνα αλλά λιγότερο δυναμική, περισσότερο “ένα κορίτσι μόνο ψάχνει” και λιγότερο μια femme fatale έτοιμη για όλα, αλλά το όλο στήσιμο της έκδοσης, αποπνέει μια υπέροχη μαγεία ρετρό και μια αξεπέραστη ατμόσφαιρα νουάρ σε κάθε πανέμορφο καρέ της. Οι Εκδόσεις Warren εξέδωσαν 112 τεύχη, το τελευταίο δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 1983.

 

med_gallery_13393_371_83553.jpg

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ HARRIS (1988-2010)

 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα στο κενό μετά την κατάρρευση των Εκδόσεων Warren, Οι εκδόσεις Harris Comics αγόρασαν τον τίτλο Vampirella και την έβαλαν πάλι στο προσκήνιο.

Η πρώτη τους προσπάθεια ήταν μια «συνέχεια» του περιοδικού Warren με το τεύχος #113, η οποία είχε περιορισμένη επιτυχία. Ως εκ τούτου, το συγκεκριμένο τεύχος, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα και σπάνια κόμικς Vampirella που υπάρχουν. Αφού είδαν τις αντιδράσεις του κοινού, οι εκδόσεις Harris, στη συνέχεια, παρήγαγαν ένα μεγάλο εύρος από κόμικς, κυρίως συλλεκτικούς τόμους και περιοδικά, καθώς και διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα όπως αγάλματα και κάρτες ανταλλαγής. Η Βαμπιρέλλα αυτής της περιόδου γίνεται ένα κακό κορίτσι, μια femme fatale, τώρα είναι φυσιογνωμικά μια καυκάσια ώριμη γυναίκα, γεμάτη έξαψη και πάθος.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ DYNAMITE (2010-Σήμερα)

 

 Μετά από μια σταθερή μείωση στις πωλήσεις οι Εκδόσεις Harris αποφάσισαν ότι ο χαρακτήρας της Vampirella δεν ήταν πλέον βιώσιμος. Το 2010 η Vampirella πωλήθηκε στην Dynamite Entertainment. Αρχικά, μερικές συλλογές του Warren και Harris δημοσιεύθηκαν για να κρατήσουν το σήμα στα μάτια του κοινού και, στη συνέχεια, η Dynamite ξεκίνησε μια νέα περίοδο για την Vampirella με μια σειρά μηνιαίων τευχών από τον Νοέμβριο του 2010.  Αυτή η περίοδος εστιάζει στα comics, στους συλλεκτικούς τόμους και σε περιοδικά. Η τελευταία σειρά την στιγμή που γραφτηκε το παρόν, ειναι η Vampirella V3 2016. Η Βαμπιρέλλα της Dynamite συνεχίζει στο στυλ της προηγούμενης περιόδου με εκπληκτικούς καλλιτέχνες να αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του υπέροχου χαρακτήρα.

 

med_gallery_13393_371_734522.jpg

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

 

Πέρα από τον θρυλικό Frank Frazetta που έχει αποδόσει την Βαμπιρέλλα για πρώτη φορά, αλλά έχει φτιάξει και πάρα πολλά εξώφυλλα, άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί με τον χαρακτήρα είναι ο μοναδικός Jose Gonzales, ο Chris Dien, ο Mike Hoffman, ο εκπληκτικός Joe Jusko, o Alex Ross, ο Ray Lago, ο Ed Lloyd, ο Mike Mayhew, ο Manuel Sanjulian, ο Mark Texiera, ο Enrique Torres και φυσικά ο βετεράνος Tom Sutton. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες δοκιμάζουν συνεχώς να αποτυπώσουν στο χαρτί το φαινόμενο που ονομάζεται Βαμπιρέλλα, με μεγάλη επιτυχία, μεταξύ αυτών και ο δικός μας Ηλίας Χατζούδης.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Το 1975  εγινε η πρώτη άκαρπη προσπάθεια από την Hammer films με πρωταγωνίστρια την Barbara Leigh αλλά δυστυχώς η ταινία δεν ολοκληρώθηκε.

Ενω το 1996 είχαμε την παραγωγή της βιντεο-ταινίας Vampirella (1996) με πρωταγωνίστρια την Talisa Soto. 

 

gallery_13393_371_20513.jpg 

Barbara Leigh

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Δυστυχώς ελληνικές εκδόσεις δεν υπάρχουν, πέρα από κάποια scanlations.

 

ΠΗΓΕΣ

http://www.vampilore.co.uk/index.html

http://www.comicvine.com/vampirella/4005-1677/

http://en.wikipedia.org/wiki/Vampirella

http://www.comics.org/series/1916/

http://www.imdb.com/title/tt0118063/

http://www.sinfulcelluloid.com/

http://www.barbaraleigh.net/Vampirella.php

 • Like 35
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  5,259
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  207
 • Content Count:  9,437
 • Reputation:   76,595
 • Achievement Points:  9,439
 • Days Won:  100
 • With Us For:  5,363 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

:thanks: για την παρουσίαση και για τα scanlations btw! :best:

 

φιγουρίτσα της Βαμπιρέλλας έχει εμφανιστεί και σε επεισόδιο της Buffy! :P

 

seeing_red.jpg

 • Like 16
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Ωραία παρουσίαση. :best: Το μόνο με το οποίο δεν συμφωνώ είναι η κατάταξη του στα υπερηρωικά. :)

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,633
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,132 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  32

Debatable... Εγώ λέω πως ίσως και να είναι.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Σιγά μην κάνουμε και τον δράκουλα υπερήρωα επειδή έβγαλε κόμικ με αυτόν και η Μάρβελ. :P

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  13,393
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  370
 • Reputation:   2,978
 • Achievement Points:  370
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,437 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Δεν σας κρύβω ότι η κατάταξη με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Η διαφορά με τον Δράκουλα ας πούμε είναι ότι αυτός είναι γήινο ον ενώ αυτή όχι, τουλάχιστον την κατά Warren εποχή.

Από την άλλη κατατάσσουμε τον Iron Man στα υπερηρωικά ενώ είναι ένας απλός άνθρωπος ουσιαστικά με έναν μηχανικό εξωσκελετό.

Η τελική απόφαση πάρθηκε όταν διάβασα στο ακόλουθο λινκ τις δυνάμεις της Βαμπιρέλλας.

 

http://www.comicvine.com/vampirella/4005-1677/

 

Τόσες δυνάμεις δεν μπορεί, μόνο ένας υπερήρωας διαθέτει. :clap2:

Edited by Spirous Fon Kourt
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Πλάσματα των οποίων η έμπνευση προέρχεται από το φολκλόρ και την μυθολογία, συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να τα κατατάξω στα υπερηρωικά. Μην τα εξισώνουμε όλα. :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,633
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,132 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  32

Σιγά μην κάνουμε και τον δράκουλα υπερήρωα επειδή έβγαλε κόμικ με αυτόν και η Μάρβελ. :P

Κατά την Marvel είναι super-villain.

 

Πλάσματα των οποίων η έμπνευση προέρχεται από το φολκλόρ και την μυθολογία, συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να τα κατατάξω στα υπερηρωικά. Μην τα εξισώνουμε όλα. :)

Μη ξεχνάμε ότι οι δύο μεγάλες εταιρίες έχουν μια τάση να πέρνουν τέτοιου είδους χαρακτήρες και να τους κάνουν είτε υπερήρωες είτε villains. πχ Frankenstein, Werewolf by night κ.ο.κ. Με αυτή τη λογική, ακόμα και ο Blade δεν είναι υπερήρωας.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Δεν είναι. Και αν το δούμε ψυχρά, ούτε και ο Άιρον Μαν και ο Μπάτμαν είναι. Απλά δρουν σε υπερηρωικό περιβάλλον και οι ιστορίες τους καθορίζονται από την αρχή της δημιουργίας τους από το διαμοιραζόμενο σύμπαν της εταιρίας που τους κατέχει, για αυτό έχουν το «χρίσμα» του υπερήρωα. Αλλά η Marvel και η DC είναι εταιρίες που βγάζουν κατά βάση υπερηρωικά και ακόμα και τους χαρακτήρες που δεν εντάσσονται σε αυτό το κλίμα, τους βάζουν να «παίζουν με τα άλλα παιδιά» και με τους κανόνες του ίδιου σύμπαντος, γιατί έχουν ξεχάσει το πως να κάνουν κάτι τελείως αποκομμένο από αυτό τον κόσμο και να είναι επιτυχημένο. Η Warren και Harris, αλλά ακόμα και η Dynamite εν πολλοίς, δεν επικεντρώνονται στα υπερηρωικά. Γιατί σώνει και καλά να καταχωρίσουμε έναν χαρακτήρα μιας εταιρίας σε αυτό το ιδίωμα επειδή ένας άλλος εκδότης αποφάσισε να εντάξει έναν παραπλήσιο χαρακτήρα εκεί, λόγω ανικανότητας να προωθήσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό στο οποίο είναι γνωστός;

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,633
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,132 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  32

Το ξέρεις ότι με αυτές σου τις δηλώσεις δίνεις βήμα για να ανοίξει πόλεμος;

Το μόνο που θα πω είναι ότι δεν κάνουν οι υπερδυνάμεις έναν υπερήρωα...

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Και Μάχη να ανοίξει, Κράνος, Τανκς και Έφοδος να γίνει. :)

 

Και όπως βλέπεις στο κείμενο, αναγνωρίζω πως το γενικό περιβάλλον/σύμπαν, καθορίζει τον χαρακτήρα. Απλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι. :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29,478
 • Group:  Members
 • Topic Count:  43
 • Content Count:  766
 • Reputation:   6,303
 • Achievement Points:  767
 • Days Won:  0
 • With Us For:  3,422 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  41

Το υπερ το αντιλαμβανομαι σαν καποιος με παραπανω δυναμεις απο τον κανονικο ανθρωπο.Ειτε με εξωσκελετο.ειτε μεταλλαγμενος,εξωγηινος,μεταφυσικοςη ραδιενεργος κτλ,ολοι εχουν εξτρα δυναμεις απο το κανονικο.Τωρα αν ειναι ηρωες οι κακοι προφανως εξαρταται απο τις πραξεις τους.oποτε ναι ειναι υπερηρωες, τοσο ο Αιρονμαν οσο και το ιπταμενο ποντικι.Γα την συγκεκριμενη κυρια, δεν βλεπω διαφορα σε αυτην και τον πλανητη της τον ντρακουλον, με τον τυπο με την πυτζαμα και την μπερτα που ηρθε κι αυτος απο αλλον πλανητη τον κρυπτον και εχει υπερδυναμεις...

Edited by Diot
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  13,393
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  370
 • Reputation:   2,978
 • Achievement Points:  370
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,437 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Συγνώμη παιδιά αλλα αυτή η ανάρτηση έχει θέμα την Βαμπιρέλλα και όχι πως γίνεται η κατάταξη των διαφόρων ηρώων.

Δεν νομίζω ότι της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. :(

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  25,521
 • Group:  Members
 • Topic Count:  13
 • Content Count:  621
 • Reputation:   6,347
 • Achievement Points:  623
 • Days Won:  0
 • With Us For:  3,795 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  47

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Δυστυχώς ελληνικές εκδόσεις δεν υπάρχουνm πέρα από κάποια scanlations.

 

 

 

 

 

Ακριβώς αυτό ανέκαθεν με παραξένευε: Οι έλληνες εκδότες απο το 1960 έφερναν κάθε λογής κομικς απο Αμερική-Ευρώπη, ακόμα κι απο άγνωστους εκδοτικούς οίκους... Πως "παρέλειψαν" να φέρουν τέτοιους καταξιωμένους τίτλους, απορώ... :(

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Γιατί έντυσαν την Βαμπιρέλλα με τα ρούχα της Ντιάνας από τον Μικρό Αρχηγό/Σερίφη/Καουμπόη. :)

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,633
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,132 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  32

Συγνώμη παιδιά αλλα αυτή η ανάρτηση έχει θέμα την Βαμπιρέλλα και όχι πως γίνεται η κατάταξη των διαφόρων ηρώων.

Δεν νομίζω ότι της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. :(

Έχει δίκιο ο άνθρωπος.

 

Παρότι και ΄γω απορώ που δεν έχει εκδοθεί ποτέ Vampirella στην Ελλάδα, θα πω ότι ίσως να φταίει η προτίμηση των εκδοτών σε Marvel και DC.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  25,521
 • Group:  Members
 • Topic Count:  13
 • Content Count:  621
 • Reputation:   6,347
 • Achievement Points:  623
 • Days Won:  0
 • With Us For:  3,795 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  47

τι λες

 

εδώ φέραν τα ιταλικά (και...πιο "βαριά") τύπου ZACULA, LUPIANA και δεν συμμαζεύεται...

 

--------------------

 

εντιτ: Άλλωστε, το σχέδιο και τοτε 70'ς των εικονογράφων ήταν ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ επιπέδου. Ρίξτε μια ματιά στις "τιμητικές" επανεκδόσεις της dynamite να καταλάβετε τι εννοώ...

Edited by Malk
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  21,842
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  1,519
 • Reputation:   9,633
 • Achievement Points:  1,519
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,132 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  32

Σε άλλες εποχές όμως. Άσε που η λέξη κλειδί είναι τα "ιταλικά". Τα ίδια θα πληρώσεις σε δικαιώματα για τα Ιταλικά φουμέτι και τα ίδια για Vampirella; Δε νομίζω...

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Άμα έπαιρνες τα δικαιώματα πριν ξαναπάρουν τα πάνω τους με την Dynamite, να μην σου πω πως θα έδινες και λιγότερα από τα Ιταλικά. :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

 • Member ID:  25,157
 • Group:  Members
 • Topic Count:  14
 • Content Count:  425
 • Reputation:   2,611
 • Achievement Points:  453
 • Days Won:  1
 • With Us For:  3,867 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  54

Η βαμπιρέλλα είναι από τις περιπτώσεις ηρώων των κόμικς που δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στην μεγάλη - και στην μικρή οθόνη,

ειδικά με τα σημερινά δεδομένα που επικρατεί το κριτήριο του ρεαλισμού όσο αφορά την ενδυματολογική εμφάνιση.

Των περισσότερων κόμικς χαρακτήρων το ντύσιμο μεταλλάσσεται όταν μεταφέρονται αυτοί στο γυαλί,σε μεγάλο βαθμό,

ώστε γίνονται αγνώριστοι,αλλά το υποτυπώδες μαγιό της αγαπημένης ηρωίδος,σε τι μπορεί να μεταλλαχθεί;

αν μπορεί να δώσει κάποιος καμιά ιδέα;

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  25,521
 • Group:  Members
 • Topic Count:  13
 • Content Count:  621
 • Reputation:   6,347
 • Achievement Points:  623
 • Days Won:  0
 • With Us For:  3,795 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  47

με τον ανάλογο τρόπο που..."μεταλλάχθηκε" το 60'ς χίπικο στύλ του...Falcon  στο 'C.A.:Winter Soldier' σε κάτι λιγότερο φανταχτερό και αναχρονιστικό.

Τα αμερικανικά στούντιος συνηθως συνεργάζονται με μεγάλους οίκους μόδας (πολλά τα λεφτά, ε...) και οι τελευταίοι πάντα βρίσκουν τέτοιες λύσεις (ιδανικές ΄η όχι, θέμα γούστου του καθενός), δουλειά τους είναι...

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  25,157
 • Group:  Members
 • Topic Count:  14
 • Content Count:  425
 • Reputation:   2,611
 • Achievement Points:  453
 • Days Won:  1
 • With Us For:  3,867 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  54

μήπως ολόσωμη δερματινιά τύπου φόρμουλα 1;;;;

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1
 • Group:  Root Admin
 • Topic Count:  1,707
 • Content Count:  8,984
 • Reputation:   62,950
 • Achievement Points:  8,896
 • Days Won:  155
 • With Us For:  5,930 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  59

Αξιαγάπητη ηρωίδα για μένα και ο μοναδικός τίτλος που μαζεύω σε μη ελληνική γλώσσα. 

 

Σε ευχαριστώ φίλε μου για ένα υπέροχο αφιέρωμα....εύχομαι κάποια στιγμή να δούμε και μια ελληνική έκδοση με αυτόν τον χαρακτήρα

 

:cheers3:

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

 • Member ID:  30,723
 • Group:  Members
 • Topic Count:  1
 • Content Count:  81
 • Reputation:   803
 • Achievement Points:  81
 • Days Won:  0
 • With Us For:  2,861 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Ευχαριστώ για το αφιέρωμα! Χτες ξεκίνησα να διαβάζω Vampirella από τα scanlations (ευχαριστώ τα παιδιά που τα ανέβασαν :respect: ) και μου άρεσε πάρα πολύ!! Διάβασα μόνο τα origins και το blood lust προς το παρόν αλλά μου τράβηξαν πολύ το ενδιαφέρον!! 

 

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν κάποια πράγματα τους γνώστες του αντικειμένου για να μπω πιο γρήγορα στο κλίμα. Η Vampirella είναι εκ φύσεως ευαίσθητη και αναγκάζεται να γίνεται άγρια ή το αντίθετο; 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

 • Member ID:  13,393
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  370
 • Reputation:   2,978
 • Achievement Points:  370
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,437 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Νομίζω ότι συμβαίνουν κάπως "ταυτόχρονα" αυτά τα δύο πράγματα, η φύση της είναι σίγουρα "κυνηγός" αλλά παλεύει μέσα της να την καταπολεμήσει, όμως αν το δείς αλλιώς όπως στο origin καταλαβαίνεις ότι είναι ένα κορίτσι με ευαισθησίες που στον "πλανήτη της" το να πίνεις αίμα είναι φυσικό σαν να πίνεις νερό, εκ των συνθηκών αναγκάζεται να γίνει άγρια για λόγους επιβίωσης.

Από τη οπτική γωνία ενός γήινου ισχύει το πρώτο, αλλά απο την οπτική γωνία ενός Ντρακουλόνιου ισχύει το δεύτερο. Σίγουρα όλα αυτά εξαρτώνται κυρίως από τους δημιουργούς της κάθε ιστορίας της ξεχωριστά, οι οποίοι δίνουν την δική τους ερμηνεία και βάζουν και την προσωπική τους σφραγίδα σε κάθε περίπτωση. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να σε μπερδέψει είναι ο εκδοτικός οίκος γιατί η ηρωίδα μας έχει αλλάξει πολλά χέρια και ο κάθε εκδότης, για εμπορικούς λόγους, της έδινε/δίνει διαφορετικούς ρόλους και προσωπικότητες. Σημασία έχει στην τελική η δική σου Vampirella, αυτή που εσύ νοιώθεις και αισθάνεσαι όταν διαβάζεις τις ιστορίες της.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή ανάγνωση

(Αν έχεις πρόσβαση στην λέσχη έχω φτιάξει ένα τόμο με όλες της ιστορίες που έχω μεταφράσει.)

Edited by Spirous Fon Kourt
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

 • Member ID:  2,265
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,001
 • Content Count:  20,072
 • Reputation:   115,372
 • Achievement Points:  20,162
 • Days Won:  334
 • With Us For:  5,684 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  45

Είδα τον τόμο που δώρισες στην λέσχη. Μερακλίδικη δουλειά. Την ζήλεψα, και δεν το συνηθίζω. :)

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

 • Member ID:  13,393
 • Group:  Members
 • Topic Count:  15
 • Content Count:  370
 • Reputation:   2,978
 • Achievement Points:  370
 • Days Won:  0
 • With Us For:  4,437 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Γιατί έντυσαν την Βαμπιρέλλα με τα ρούχα της Ντιάνας από τον Μικρό Αρχηγό/Σερίφη/Καουμπόη. :)

 

Κοιτάξτε αυτό, δεν έχει πολύ πλάκα. Ούτε τα σκουλαρίκια δεν έκαναν τον κόπο να αλλάξουν!

Ο τύπος με το μπουκάλι είναι ο Ταχυδακτυλουργός Πέντραγκον στην παράσταση του οποίου

εμφανίζεται η Βαμπιρέλλα για τα προς το ζειν.

 

post-13393-0-49375600-1455809369_thumb.jpg

Edited by Spirous Fon Kourt
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  31,289
 • Group:  Members
 • Topic Count:  34
 • Content Count:  664
 • Reputation:   5,678
 • Achievement Points:  681
 • Days Won:  3
 • With Us For:  2,541 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  58

Αναθερμαίνω το νήμα με δύο αναφορές στην ενδυματολογία της Vampirella όπως κάποτε προτάθηκε απο την ίδια τη HARRIS

 

post-31289-0-56643400-1456410041_thumb.jpg post-31289-0-49091200-1456410116_thumb.jpg

 

το αποκαλούμενο battle costume, σχεδιασμένο απο τον Luis Small Jr. και φορεμένο απο την

Julie Srain για τις ανάγκες εναλλακτικού εξωφύλλου. Για κάποιο λόγο - για μένα προφανή - το outfit δεν περπάτησε με την ηρωίδα να ξαναγυρνά στο κλασσικό σχεδίασης Frazetta κοστούμι.

 

Και φυσικά και manga εκδοχή απο τον Kevin Lau

 

post-31289-0-01966200-1456410089_thumb.jpg

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  31,289
 • Group:  Members
 • Topic Count:  34
 • Content Count:  664
 • Reputation:   5,678
 • Achievement Points:  681
 • Days Won:  3
 • With Us For:  2,541 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  58

Και μια τελαυταία παράθεση για να ζηλέψει ο φίλος Fon Kourt


post-31289-0-86773400-1456418829_thumb.jpgpost-31289-0-00877700-1456418843_thumb.jpg
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  24,335
 • Group:  Members
 • Topic Count:  11
 • Content Count:  1,402
 • Reputation:   9,320
 • Achievement Points:  1,402
 • Days Won:  0
 • With Us For:  3,965 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  34

Δε ζήλεψε μόνο ο Fon Kourt. Το θέλω κι έγω αυτό το cd-rom. For research purposes of course... :lmao:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • Γάντζος changed the title to VAMPIRELLA / ΒΑΜΠΙΡΕΛΛΑ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.