Μετάβαση στο περιεχόμενο

JLA: Earth 2 [ GRANT MORRISON - FRANK QUIETLY ]


Dark Chris

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5032 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

post-12722-0-22880900-1407331899_thumb.jpg

 

O Alexander Luthor, ο μοναδικός ήρωας μιας Γης Αντιύλης στην οποία όλοι οι ήρωες είναι κακοί και το κακό κυριαρχεί, ταξιδεύει στην Γη της JLA για να ζητήσει την βοήθεια τους να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς του Crime Syndicate of Amerika, της εκδοχής της JLA εκείνης της Γης. Σε εκείνη την Γη, ο Superman είναι γνωστός ως Ultraman, ο οποίος δεν έχει καμία ηθική αρχή και έχει ως δούλο τον Brainiac, η Wonder Woman ως Superwoman, μια σαδίστρια, ο Flash ως Johnny Quick, εθισμένος σε ένα ναρκωτικό που του δίνει τις δυνάμεις του, ο Green Lantern ως Power Ring, ένας δειλός τον οποίον το δαχτυλίδι τον ξεγέλασε για να το φορέσει και ο Batman ως Owlman. Αυτοί οι δύο είναι οι μοναδικοί που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους και υπάρχει και ένα ωραίο twist το οποίο είναι ψιλο-spoiler.

 

Όμως τα πάντα πρέπει να ισορρπούνται μεταξύ της Γης της Ύλης και της Αντιύλης και αφού οι 5 ήρωες μεταφέρθηκαν στην άλλη Γη, οι 5 κακές εκδοχές τους θα μεταφερθούν στην Γη της Ύλης. Εκεί όμως θα συνειδητοποιήσουν κάτι για την σχέση του καλού και του κακού στις δύο Γαίες.

 

post-12722-0-57061100-1407332025_thumb.jpg

 

Ενώ ο Morrison είναι γνωστός για τις περίπλοκες, γεμάτες συμβολισμούς και meta στοιχεία ιστορίες του, το run στον τίτλο της JLA στα μέσα των 90's είναι πιο ξεκάθαρο, όχι όμως και λιγότερο συναρπαστικό. Η συγκεκριμένη ιστορία ουσιαστικά είναι μέρος του run αυτού. Ο Morrison ξέρει πως να μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στους χαρακτήρες του, ακόμα και όταν τους αφήνει στο παρασκήνιο, όπως έγινε με τον Aquaman και τον Martian Manhunter. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να κάνει τα μέλη του CSA κάτι παραπάνω από "σατανική εκδοχή του εκάστοτε ήρωα", να τους δώσει προσωπικότητα, ο περιορισμένος όμως χώρος (96 σελίδες) και οι υπόλοιπες ανατροπές και στοιχεία που προσπαθεί να εντάξει στην ιστορία κάνουν πολύ πιο δύσκολη την δουλειά του.

 

Παρά όμως τις λίγες σελίδες, γρήγορα δίνει την ουσία κάποιου ήρωα, με μια ατάκα ή ένα καρέ. Το characterization είναι από τα ισχυρότερα όπλα του.

 

post-12722-0-59451800-1407332105_thumb.jpg

 

Ένα ακόμα ισχυρότατο όπλο του είναι ο Frank Quietly. Μπορεί μετά από λίγα χρόνια να έγινε ο κορυφαίος σχεδιαστής, όπως εγώ τον θεωρώ, και στις ιστορίες αυτής της περιόδου όμως, είναι καταπληκτικός. Η ροή μεταξύ των καρέ είναι ξεκάθαρη, έχει πολύ καλό μάτι στην αποτύπωση δράσης, δεν σχεδιάζει βαρετές σκηνές στις οποίες οι χαρακτήρες απλά μιλούν και φυσικά από τώρα φαίνεται πόσο καλός είναι στην χρήση της γλώσσας του σώματος.

 

Παρ'όλο που όπως είπα, οι JLA ιστορίες του Morrison δεν είναι τόσο περίεργες και δεν χρησιμοποιεί ιδέες παρόμοιες με αυτές που έχει χρησιμοποιήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό στα runs του με τον Animal Man και τον Batman, αυτό που συνειδητοποιούν τα μέλη του CSA για το καλό και το κακό στους δύο κόσμους ανήκει σε αυτή την κατηγορία ιδεών.

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε deluxe έκδοση, η οποία έχει περίπου 40 σελίδες από επιπλέον υλικό όπως character designs, thumbnails και μέρος του σεναρίου.

 

 

 

 

Αφιερωμα στον Grant Morrison στο GC

 

Aλλες δουλειες του Grant Morrison :

 

Animal Man

 

Batman: Gothic

 

Batman: The Return Of Bruce Wayne

 

JLA: Earth 2

 

HAPPY!

 

Morrison και Quietly εχουν ξανασυνεργαστει και στα:

 

X-Men : Ε Οπως Εξαλειψη

 

X-Men : Αυτοκρατορικη Εισβολη

 

All Star Superman

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.