Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ


The_Sandman

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Τάσος Ζαφειριάδης
Σχέδιο:
Πέτρος Χριστούλιας
Hμερ. έκδοσης:
05-2014
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Πολεμικό,Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
16.5 x 24.0
Σελίδες:
100
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5116-04-0
Ονομαστική τιμή:
7,50€(α' έκδοση) 8,00€(β' έκδοση)

  • Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Reputation:   52789
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  5386 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

ZARAKOMATA_0001.jpgZARAKOMATA_0001z.jpg

 

“Καλωσορίσατε στην Οδό Γάγγραινας, ένα γραφικό χαράκωμα του Δυτικού Μετώπου με μαγευτική θέα στο Ύψωμα 35, ένα τυπικό μέρος για να περάσει κανείς τον Μεγάλο Πόλεμο.

Οι «κάτοικοι» της Οδού Γάγγραινας βρίσκονται συνεχώς σε αναβρασμό. Ασκήσεις, επιθέσεις, αναφορές, αγγαρείες… Σύντομα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στα χαρακώματα από τους εχθρούς: η λάσπη, τα ποντίκια, οι λοχίες και η… ποίηση.

Όταν έρχεται η ώρα, η επίθεση για 8η φορά στο Ύψωμα 35 είναι σχεδόν ανακουφιστική”!

 

 

Μια συλλογή που έχοντας διαβάσει το μεγαλύτερο μέρος της ψηφιακά, ανυπομονούσα να δω και σε έντυπη μορφή. Σαν έκδοση είναι υπέροχη. Ενώ ψηφιακά τα Χαρακώματα δημοσιεύθηκαν ασπρόμαυρα με τόνους του γκρι, στην έντυπη έκδοση επιστρατεύτηκε η Σοφία Σπυρλιάδου (των Frogs & Dogs) και ανέλαβε να περάσει μπλε τόνους στις στολές των στρατιωτών. Εκείνο που ουσιαστικά κάνει την διαφορά είναι το ότι εκτός από τις ιστορίες των Χαρακωμάτων, περιλαμβάνονται και 22 σελίδες με σημειώσεις και σχόλια για τα γεγονότα στα οποία βασίστηκε (σχεδόν) η κάθε ιστορία.

 

:beer:

 

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα της επανέκδοσης τον germanicus.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Υπέροχο! Το φοβόμουνα, αλλά μου έκανε κλικ! Τιμήθηκε και το καταπόλαυσα! :best:
 
Να πούμε ότι κυκλοφόρησε στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την αρχή του Α' ΠΠ και έκανε πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί!
 

Φύλλο Πορείας
 
Τα πρώτα Χαρακώματα (και συγκεκριμένα οι σελίδες 6 και 7) σχεδιάστηκαν τον Ιούλιο του 2010 για τις σελίδες της ανθολογίας BiG BANG COMIX #2 [Vol.2], κόμικς του Τάσου Μαραγκού που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 (εκδ. Ένατη Διάσταση).
 
Από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 δημοσιεύτηκαν σε σταθερή βάση στο «Κομικsοδρόμιο» της Ελευθεροτυπίας.
 
Η έκδοσής τους συνέχισε διαδικτυακά από τον Δεκέμβριο του 2012 στην ιστοσελίδα so-comic.gr με την υποστήριξη της ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΣ ΙΟΝ. Εκεί ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2013.
 
Τα αρχικά στριπ ήταν ασπρόμαυρα με γκρίζους τόνους. Πήραν το δεύτερο γαλάζιο χρώμα τους ειδικά γι'αυτήν την έκδοση.

 
 

post-556-0-73041500-1402008333_thumb.jpg

 
 
Και πραγματικά η γαλάζια πινελιά ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Συνδυάζει απίστευτα γεγονότα του Α' ΠΠ με κάποιες ντόπιες καταστάσεις στον στρατό, χαρίζοντας τόσο γέλιο όσο σκέψη. Μια πολύ πολύ καλή δουλειά που πρέπει να τιμήσετε! Βάζω κι ένα ενδεικτικό (αν και α/μ) από το SoComic με το οποίο χτυπιόμουνα:
 

39-1.gif


 
 

10'/10! Από τις must have Ελληνικές Δουλειές! Δεν πήρε άδικα το 2ο βραβείο σεναρίου στο «Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κόμικς» το 2011! Και οι ιστορικές και μη σημειώσεις στο τέλος κλείνουν ιδανικά ένα πολύ καλό τομάκι. Τρε μπιέν! :congrats: 


Αντιγράφω και άρθρο από το Καρέ-Καρέ της Εφημερίδας Των Συντακτών:
 

11/05/14

Κείμενα: Γιάννης Κουκουλάς Eπιμέλεια: Λουίζα Καραγεωργίου, Γιάννης Κουκουλάς


Στα λασπωμένα χαρακώματα το χιούμορ επιβίωσε

post-556-0-08737700-1402008460_thumb.jpg


Εκατό χρόνια μετά την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου, ύστερα από ατέλειωτα βιβλία Ιστορίας, επιστημονικές έρευνες, ακαδημαϊκές μελέτες, πολιτικές αναλύσεις, κινηματογραφικές ταινίες, λογοτεχνικά έργα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι, ακόμα και στα λασπωμένα χαρακώματα, είχαν χιούμορ. Οι Τάσος Ζαφειριάδης και Πέτρος Χριστούλιας καταγράφουν αυτό το χιούμορ σε κόμικς.

Γελώντας στην οδό Γάγγραινας
 

 

Εχει μείνει στην Ιστορία ως ο Μεγάλος Πόλεμος, καθώς άφησε πίσω του περισσότερους από εννέα εκατομμύρια νεκρούς, πολλαπλάσιους τραυματίες και ανάπηρους, ενώ ενεπλάκησαν σ’ αυτόν δεκάδες χώρες σ' όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και την Ασία. Επίκεντρό του ήταν οι κεντροευρωπαϊκές πεδιάδες, και μεγάλοι αντίπαλοι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αγγλία.

Χαρακτηρίστηκε από ατελείωτες περιφερειακές συρράξεις και κατά τη διάρκειά του χρησιμοποιήθηκαν νέα όπλα, πρωτόγνωρα έως τότε (χημικά όπλα, αέρια μουστάρδας, φλογοβόλα κ.ά.). Ηταν η πρώτη φορά που υπήρξε γενικευμένη φωτογραφική και κινηματογραφική καταγραφή και ευρεία χρήση βομβαρδιστικών και καταδρομικών αεροπλάνων. Ηταν ο πόλεμος που, όπως ισχυρίζονται πολλοί ιστορικοί, κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί και όταν ξεκίνησε όλοι πίστευαν ότι θα τελειώσει σε λίγες εβδομάδες. Κι όμως, διήρκεσε περισσότερο από τέσσερα χρόνια (1914-1918).

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και σ’ αυτό το πλαίσιο, όχι φυσικά εορταστικό αλλά αναψηλάφησης της μνήμης και εντρύφησης στην Ιστορία, πραγματοποιούνται διεθνώς πολλά συνέδρια, διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκδίδονται βιβλία και μελέτες που διερευνούν τα γεγονότα του Μεγάλου Πολέμου, τις αιτίες και τα αποτελέσματά του. Τα «Χαρακώματα – Ιστορίες από την Οδό Γάγγραινας» των Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο – Οι απίθανες περιπέτειες των Σπιφ και Σπαφ, Ο Κυρ-Κονγκ και Αλλες Ιστορίες κ.ά.) και Πέτρου Χριστούλια (σχέδια – Η πόλη της νίκης, Παπούτσι από τον τόπο σου κ.ά.) είναι μια μικρή συμβολή των κόμικς στην ιστορική έρευνα και καταγραφή του παρελθόντος, μα περισσότερο είναι μια μεγάλη αντιπολεμική, καλλιτεχνική και πάνω απ’ όλα χιουμοριστική συμβολή στο τι ακριβώς συνέβη στα υγρά, λασπωμένα, σκαμμένα χωράφια της κεντρικής Ευρώπης πριν από εκατό χρόνια, δίπλα στους τετράπαχους αρουραίους και τις ευμεγέθεις ψείρες, εκεί όπου το φαγητό σπάνιζε την ώρα που οι σφαίρες σφύριζαν αδιάκοπα και οι αρρώστιες αποδεκάτιζαν τους στρατούς. Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι άνθρωποι, που από λεπτό σε λεπτό ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν ή να αφαιρέσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου τους, διατήρησαν το χιούμορ τους.

«Σε μια καταστροφική επίθεση του 1917, οι Γάλλοι στρατιώτες, καθώς διέσχιζαν την ουδέτερη ζώνη, βέλαζαν – ακριβώς σαν πρόβατα που οδεύουν στη σφαγή. Μια συλλογική διαμαρτυρία για την άσκοπη θυσία τους από έναν ανίκανο στρατηγό κάπου στο Παρίσι. Το χιούμορ ριζώνει βαθιά στην τραγωδία. Θα ήθελα να σφίξω το χέρι του στρατιώτη που το σκέφτηκε πρώτος. Ή μάλλον, να επισκεφτώ τον τάφο του. Θα έσφιγγα με χαρά και το χέρι των συντακτών της “The Wipers Times”, μιας σατιρικής εφημερίδας που άρχισαν να τυπώνουν κάποιοι στρατιώτες στα χαρακώματα της Υπρ, όταν βρήκαν σε χαλάσματα μία μηχανή εκτύπωσης απείραχτη από τους βομβαρδισμούς. Το χιούμορ είναι όπλο αντοχής, όπλο επιβίωσης. Σίγουρα δεν έσωσε κανέναν από τις σφαίρες, αλλά έδιωξε προσωρινά τον φόβο» επισημαίνει ο Τάσος Ζαφειριάδης στο εισαγωγικό του σημείωμα. Οι πρωταγωνιστές των Χαρακωμάτων που διαβιούν στην Οδό Γάγγραινας (σαρκαστικά αποκαλούμενο υπαρκτό τοπωνύμιο χαρακώματος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου) έχουν χιούμορ, λοιπόν, ή τουλάχιστον μεταφέρουν ιδανικά το χιούμορ των δημιουργών τους (αυτή η λέξη μπορεί να διαβαστεί με διπλή ερμηνεία…) που τους σκηνοθετούν στις πιο απίθανες και παράλογες καταστάσεις (εν καιρώ ειρήνης), δηλαδή στη ζοφερή καθημερινότητά τους εν καιρώ πολέμου.

Οι Ζαφειριάδης – Χριστούλιας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις απλές καθημερινές στιγμές, αποφεύγουν τα μεγάλα πλάνα, τις πομπώδεις διδαχές και τις επικές εξελίξεις και επικεντρώνονται στους ανθρώπους κάτω από τις ομοιόμορφες λασπωμένες και τρύπιες στολές. «…Αγάπησα τους συναγωνιστές, τον Ζαν Πιερ, τον Γκιγιώμ, τον Ζοφρουά, τον Πουαλύ, τον Τιζαμπού… αλλά και τον Φριτς, τον “καλύτερο εχθρό”. Αλλοι αισιόδοξοι, άλλοι απαισιόδοξοι, άλλοι βρωμιάρηδες, ή με καλλιτεχνικές ανησυχίες, κάποιοι θαρραλέοι και μερικοί νοσταλγικοί. Ολοι ανορθόγραφοι! Αν χωρίσεις έναν κανονικό άνθρωπο σε κλώνους που χαρακτηρίζονται ξεχωριστά από διαφορετικές ιδιότητες και τους ντύσεις με -απλοποιημένη- στρατιωτική στολή του γαλλικού στρατού του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έχεις το λιγότερο ένα λόχο φαντάρους των χαρακωμάτων» σημειώνει ο Πέτρος Χριστούλιας στην εισαγωγή του. Στα Χαρακώματα, στην οδό Γάγγραινας και στο Υψωμα 35, παντού όπου οι άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, το χιούμορ τους έμεινε ζωντανό. Δυστυχώς, μαζί με τη ματαιότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα «Χαρακώματα – Ιστορίες από την Οδό Γάγγραινας» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Jemma Press και συνοδεύονται από εκτενείς ιστορικές και επεξηγηματικές σημειώσεις του συγγραφέα που τεκμηριώνουν και φωτίζουν τα σκοτεινά, ανθρώπινα λαγούμια του πολέμου. Εχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ και εκθέσεις στο εξωτερικό ενώ η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μαζί με το, αντίστοιχης θεματικής, «Les godillots» των Γάλλων Olier και Marko θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13 στη ΔΕΘ).

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Εάν θέλετε να διαβάσετε μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση της θηριωδίας του Α'ΠΠ, διαβάστε το αριστουργηματικό Charley's War.

 

  :coffee:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23287
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  161
  • Content Count:  4890
  • Reputation:   33635
  • Achievement Points:  4890
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4553 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

To διάβαζα ως webcomic στο socomic. gr. Καταπληκτικό χιούμορ, αλλά χρησιμοποιεί κυριολεκτικά κάθε στερεότυπο που υπάρχει για τον Α' ΠΠ. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53885
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3629 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Υπέροχο! Το φοβόμουνα, αλλά μου έκανε κλικ!

Εγώ το είχα καταχωρήσει στα "κόμικς που θ' αγοράσω αν κερδίσω το στοίχημα", δηλαδή σε αυτά που πιθανώς δε θ' αγοράσω ποτέ. Τώρα όμως, θα μπει αρκετά ψηλά στη λίστα!  :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  14558
  • Group:  Members
  • Topic Count:  49
  • Content Count:  3365
  • Reputation:   28681
  • Achievement Points:  3365
  • Days Won:  2
  • With Us For:  4783 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

το τσιμπησα με τη μια οταν βγηκε στη ΔΕΘ.Ομως λογω εξεταστικης και διαβασματος διαβαζα λιγο καθε φορα σαν διαλειμμα (και αμα).Σημερα το πιασα και το τελειωσα. Καταπληκτικη δουλεια,απο τα καλυτερα ελληνικα κόμικ,πραγματικα. Οι ιστοριες ειναι αρκετα εξυπνες και καλογραμμενες,με διαχυτο το χιουμορ (που και που σκανε και κατι ατακες που κανουν το χαμογελο δυνατο γελιο :) ). Σχεδιαστικα ειναι πανεμορφο, πολυ ταιριαστο το καρτουνιστικο στυλ του Π Χριστουλια ο οποιος ντυνει καθε σελιδα με αστεια gag στο background (πχ ποντικια με μπερεδες και κλασικα γερμανικα κρανη κλπ).

 

Οι σημειωσεις στο τελος σε κανουν να εκτιμησεις αλλα και να ευχαριστηθεις πολυ περισσοτερο τη δουλεια που διαβαζεις  (χωρια οτι ξεστραβωνομαστε και λιγο :P ).

Τελος οι μπλε τόνoι που μπηκαν αντι του γκρι μου φαινονται πιο ωραιοι :D

Αρτιότατη δουλειά και μάλλον το κόμικ με την καλύτερη σχέση περιεχομενου/τιμης,ειναι χορταστικότατο (για αυτους που αποφασιζουν το αν θα παρουν ενα κομικ κοιτωντας τις σελιδες και τα ευρω αντι για το περιεχομενο :) )!!!

9+/10

ΣΠΕΥΣΑΤΕ

 

:beer:

Επεξεργασία από dimious
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  29774
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  541
  • Reputation:   4748
  • Achievement Points:  541
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3772 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Το πηρα σημερα!!! Παρα μα παρα πολυ γέλιο!!!! Έξυπνα αστεία και πολυ προσεγμένο σχέδιο!

Θυμαμαι που τα τυπωνα απο το ιντερνετ οταν τα ανέβαζε η ιον, αλλα πλεον τα εχω ολα ομορφα τυπωμένα σε μια πολυ ωραια εκδοση!!

Στα συν ειναι οι σημειώσεις στο τελος που σου εξηγούν πολλες απορίες.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  23328
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  2301
  • Reputation:   28439
  • Achievement Points:  2302
  • Days Won:  20
  • With Us For:  4551 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Δεν ειχα διαβασει τα "ψηφιακα" Χαρακωματα κι δεν ηξερα τι θα διαβασω η αληθεια ειναι...

Ειχα την προσμονη ενος εντελως χιουμοριστικου κομικς ενω δεν ειναι.

 

Το χιουμορ του γενικα ειναι miss or hit και σε συνδυασμο με την βαρια θεματολογια του,

ηταν λιγες οι φορες που μου εβγαλε γελιο, βεβαια ειναι ενα αμιγως χιουμοριστικο κομικς,

με πολλες ιστορικες αναφορες, οποτε δεν μπορω να πω οτι αυτο ειναι κατι κακο.

 

Το υπεροχο της εκδοσης αυτης, οπως γραφει και ο Sandman στο αρχικο ποστ,

ειναι οι 22 σελιδες στο τελος, με τις σημειωσεις, τα σχολια και τις αναφορες στα γεγονοτα

που βασιστηκε το κομικ. Σε αυτο το κομματι εχει γινει υπεροχη δουλεια, ενα πραγματικο

companion που συνοδευει την κυριως εκδοση :up:

 

Στο δϊα ταυτα, πολυ καλη εκδοση και σε πολυ καλη τιμη!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Παρουσίαση των Χαρακωμάτων στη Χαλκίδα (13 Δεκεμβρίου)

 

Στο πλαίσιο της επετείου των εκατό χρόνων από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Jemma Press παρουσιάζει το κόμικς: «Χαρακώματα: Ιστορίες από την Οδό Γάγγραινας» των Πέτρου Χριστούλια και Τάσου Ζαφειριάδη (εκδόσεις Jemma Press).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 20:00, ΚΛΕΙΔΙ CafeBar, στον Πεζόδρομο της Χαλκίδας, Διεύθυνση: Ερμού 7.

Συμμετέχουν: 
- ο Πέτρος ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ, εικονογράφος του κόμικς «Χαρακώματα».
- ο Τάσος ZAΦΕΙΡΙΑΔΗΣ, σεναριογράφος του κόμικς «Χαρακώματα».

Προλογίζει: ο 
Νίκος Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, φιλόλογος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι Τάσος ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ και Πέτρος ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ θα υπογράψουν αντίτυπα των Χαρακωμάτων, ενώ θα διατίθενται προς πώληση αντίτυπα και από άλλα κόμικς-άλμπουμ τους.

 

από το FB της Jemma

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  26001
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  97
  • Content Count:  7145
  • Reputation:   85677
  • Achievement Points:  7165
  • Days Won:  165
  • With Us For:  4182 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  57

Hταν πολύ καιρό στη λίστα μου το συγκεκριμένο .Και όλο κατι γινόταν και δεν το αγόραζα.Μεχρι χτες που το πήρα από τη Λέσχη .Εχοντας διαβασει και ακούσει καλά σχόλια και κριτικές από πολλούς απο σας ήμουν ευνοικά προκατειλημμένος .

 

Πηγαινοντας σπίτι το βράδυ και διαβαζοντας σχεδόν το μισό ,συχτίριζα τον εαυτό μου που δεν το είχα αγοράσει νωρίτερα ....

Πρόκειται κατα τη γνώμη μου για την καλύτερη ίσως Ελληνική δημιουργία που έχω διαβασει εδώ και πολύ καιρό (μαζί με το Αιβαλί) .

Θεωρώ οτι θα μπορουσε άνετα να κυκλοφορήσει με επιτυχία και σε άλλες χώρες .

 

Πολύ καλό σκίτσο και πολύ καλό χιούμορ μαζί με μια εξαιρετική προσθήκη σημειώσεων και σχολίων που δείχνει καθαρά οτι οι δημιουργοί τό χαν "ψάξει" το θέμα .

 

Αν προσθέσουμε και την πολύ όμορφη έκδοση της Jemma (ποιότητα χαρτιού ,χρωματισμός ,βιβλιοδεσία) καθώς και την προσιτή τιμή (6 euro για τα μέλη της Λέσχης) νομίζω οτι έχουμε την  απόλυτη  must have  κυκλοφορία της χρονιάς που έφυγε.

 

:respect::)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94400
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το διάβασα κι εγώ και μόνο θετικά έχω να κάνω...!

 

Πρόκειται για εξαιρετική δουλειά,τόσο στο κόμικ,όσο και στην ποιότητα της έκδοσης...!Εντάξει,όπως είναι λογικό,δεν βγάζουν όλα τα strips τρελό γέλιο,αλλά αρκετά είναι αυτά που σε κάνουν να γελάς...!Γενικά όμως περνάς καλά με το κόμικ...!Όμορφο βρήκα και το σχέδιο...!Όχι πολλές γραμμές και με αστεία ποντίκια στο background...!Επίσης το μπλε των στρατιωτών πιστεύω ότι του πηγαίνει και σπάει λίγο το ασπρόμαυρο...!

 

Αυτό όμως που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση,είναι τα επεξηγηματικά σχόλια στο τέλος του κόμικ...!Έμεινα έκπληκτος με το πόσο έχουν ψάξει τα παιδιά το θέμα "Α Παγκόσμιος Πόλεμος"...!Ομολογώ ότι έμαθα πάρα πολλά πράγματα που δεν ήξερα γι'αυτό το μεγάλο γεγονός...!Γι'αυτό,όποιος δεν θέλει το κόμικ,μπορεί να αγοράσει τα "Χαρακώματα" καθαρά για ενημέρωση και γνώση...! :P

 

Όσον αφορά το θέμα της έκδοσης και τιμής,μία λέξη έχω να πω : Jemma...!Θέλετε άλλη απόδειξη ότι είναι τέλειο...? ;)

 

Πολλά μπράβο σε όλους...!Πολύ καλή δουλειά...! :best: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28715
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6416 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Χμ... είναι που το αμέλησα να σχολιάσω κάτι εδώ ενώ το έχω διαβάσει από καιρό. Ουσιαστικά όλα όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω αποτελούν πιθανά σχόλια που θα μπορούσα να είχα γράψει εγώ ο ίδιος. Σε όλα του προσεγμένο και όμορφο, από σχεδίαση και σενάριο, σε ποιότητα έκδοσης και τιμής, καταφέρνει να δώσει την χαριστική βολή σε όποιον προσπαθήσει να αντισταθεί στην αγορά του. Πολύτιμο και από πλευράς γνώσεων (σε συνδυασμό και με τις επεξηγηματικές σημειώσεις) για ένα παγκόσμιο γεγονός που έχει περάσει πια στα πίσω ράφια της ιστορίας, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι δεν είναι αξιόλογο και κρίσιμο μάθημα ιστορίας και αυτό. Ναι, από τα κόμικ που πρέπει να έχεις και να διαβάσεις φυσικά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  29811
  • Group:  Members
  • Topic Count:  99
  • Content Count:  2130
  • Reputation:   23351
  • Achievement Points:  2130
  • Days Won:  6
  • With Us For:  3748 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αρκετά καλό σε όλα τα επίπεδα, αν και θα ήθελα και ένα κοκκινάκι στον χρωματισμό...

 

Πετυχαίνει να εκφράσει το τραγελαφικό του πολέμου με χιούμορ - στα δικά μου μέτρα. Περιττό να πω πως αγαπάω τον Γκιγιόμ :P

 

 

Οι σημειώσεις πράγματι κάνουν καλή δουλειά αφού σου δίνουν ωραίες πληροφορίες αλλά και trivia καθώς, στα σχολικά μου χρόνια, ο Μεγάλος Πόλεμος έχανε από τους Βαλκανικούς..

Επεξεργασία από totally_wired
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53885
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3629 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Για καιρό απέφευγα να το αγοράσω. Χθες αποκτήθηκε, σήμερα διαβάστηκε.

Τι να πω. Από τα πιο αστεία κόμικς που έχω διαβάσει ποτέ και μια από τις πληρέστερες ελληνικές εκδόσεις.

Πολλά :respect: στους δημιουργούς.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 11 months later...

  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Πολύ καλό, δεν γέλασα παρά ελάχιστα αλλά το φαντάστηκα όταν είχα διαβάσει ότι όλοι ξεκαρδίζονται με το συγκεκριμένο, πως εμένα δεν με φτάσει σε αυτό το σημείο. Με διασκέδασε πολύ, ειδικά αυτό το καιρό που έπιανα πολλές ατάκες που δεν θα είχα καταλάβει αλλιώς.

 

Αλλά μέσα από την χαζομάρα τους και την διακωμώδηση τραγικών καταστάσεων οι κακόμοιροι Γάλλοι στρατιώτες μας μας πέρασαν ακριβώς την φρίκη που ζούσαν τότε. 

 

Θα ήθελα και άλλα τέτοια στριπάκια, τα ευχαριστήθηκα. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Επανεκδίδεται :)

ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ 
2η έκδοση
Σχέδια: Πέτρος Χριστούλιας 
Κείμενα: Τάσος Ζαφειριάδης 
96 Σελ. Δίχρωμο. 
Τιμή: 8,00 € 
ISBN: 978-618-5116-04-0

 

 

:cheers5: 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6395
  • Reputation:   63201
  • Achievement Points:  6458
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Το θέμα είναι να το κάνανε μια συλλεκτική χαρτκόβερ έκδοση σε BD μέγεθος με ακόμη περισσότερα έξτραζ και διαφορετικό εξώφυλλο για να το ξαναέπαιρνα :tik:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  722
  • Content Count:  12978
  • Reputation:   104435
  • Achievement Points:  12997
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6016 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Κι εγώ θα το ξανάπαιρνα σε μιά καλύτερη έκδοση, σκληρόδετη και μεγαλύτερο μέγεθος με αρκετά extras. :) 

 

:Paingiver:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Η καλή και η ανάποδη της βου έκδοσης :) 

 

:cheers5: 

 

Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  25407
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  345
  • Reputation:   4167
  • Achievement Points:  345
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4298 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία των Χαρακωμάτων και αμέτρητες φορές που είχα πει να το πάρω επιτέλους αλλά είτε δεν το έβρισκα μπροστά μου είτε το μετάνιωνα τελευταία στιγμή, εδέησα να αγοράσω τελικά την Β' έκδοση, γιατί είναι ξεφτίλα με τέτοια τιμή να μην αγοράσεις ένα τέτοιο κόμικ. Λοιπόν, πρόκειται όντως για ένα ωραίο κόμικ, γεμάτο μονοσέλιδα στριπάκια από μια συγκεκριμένη ομάδα Γάλλων στρατιωτών που "καλοπερνάνε" στα λασπωμένα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα στριπάκια είναι γεμάτα τραγελαφικές καταστάσεις, μαύρο χιούμορ και αστείες ατάκες, τα οποία καταφέρνουν να αναδείξουν την παράνοια του πολέμου και την τρέλα του στρατού. Σίγουρα δεν είναι όλα τα στριπάκια εξίσου αστεία ή πετυχημένα (βέβαια αυτό είναι και υποκειμενικό), αλλά σαν σύνολο βγάζει γέλιο και προσφέρει τροφή για σκέψη. Επίσης το σχέδιο είναι πολύ καλό και αισθητικά έτσι όπως θα έπρεπε με βάση τη λογική του κόμικ. Η όλη έκδοση είναι επίσης πολύ καλή και ιδιαίτερα προσεγμένη, ενώ οι είκοσι και βάλε σελίδες στο τέλος με σημειώσεις και επεξηγήσεις, είναι όλα τα λεφτά. Προσωπικά οι δυο συντελεστές του κόμικ με έβαλαν στο τριπάκι να ψάξω γεγονότα και τρελές ιστορίες από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (π.χ. ξετρελάθηκα με τη σημείωση για το ταχυδρομικό περιστέρι που παρασημοφορήθηκε). Συμπερασματικά: Ένα απολαυστικό κόμικ!

 

9/10

Επεξεργασία από BladeRunner1992
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  31052
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  121
  • Content Count:  2070
  • Reputation:   15086
  • Achievement Points:  2070
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3153 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Εξαιρετικό. Άψογη ισορροπία μεταξύ αντιπολεμικής σάτιρας και θλιβερής σαπίλας (κυριολεκτική και μεταφορική) στα χαρακώματα. Αστεία κοντά στα γούστα μου που ταυτόχρονα δίνουν και συμπυκνωμένη πληροφορία για την κατάσταση εκεί. Τόσο συμπυκνωμένη που και οι 20 σελίδες εξηγήσεων στο τέλος περιείχαν μόλις τα απολύτως απαραίτητα. Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες και κυρίως ο εξοπλισμός, όπου εμφανίζεται. Η παλέτα επίσης ωραία ιδέα, εννοείται ότι βελτίωσε το σκέτο ασπρόμαυρο.

Νομίζω πως αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη όλων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Loss changed the title to ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.