Μετάβαση στο περιεχόμενο

Science Ninja Team Gatchaman / Kagaku Ninjatai Gatchaman [Ομάδα Τζι] (1972-1974)


BATNICK

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4373 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Μερικές φορές είναι πέντε, και άλλες πάλι μόνο ένας...
Είναι η λευκή σκιά που κινείται μυστικά, χωρίς να εμφανίζει την πραγματική της μορφή...

 

Μια ομάδα πέντε νεαρών, η Ομάδα Τζι (G-Force), με πτηνόμορφες στολές και υψηλής τεχνολογίας οχήματα και όπλα, μάχεται για να υπερασπίσει τον πλανήτη Γη και τις διαστημικές αποικίες του από εξωγήινες απειλές, από τον σατανικό Ζόλταρ και την παλιοπαρέα του...
 

 

post-24985-0-66149200-1395673510_thumb.jpg

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ


Οι Science Ninja Team Gatchaman είναι μια πενταμελής ομάδα νεαρών νίντζα και οι κύριοι πρωταγωνιστές στην ομώνυμη σειρά ανιμέ που δημιούργησε ο Tatsuo Yoshida και η Tatsunoko Productions στις αρχές του '70.

 

 

 

 

Η αρχική σειρά έκανε πρεμιέρα τη 1η Οκτωβρίου 1972 και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του '74. Πολύ σύντομα η αμερικανική εταιρία παραγωγής Sandy Frank Entertainment διασκεύασε τη σειρά και την 1η Σεπτεμβρίου 1978 τη κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο Battle of the Planets.

Το 1986 η σειρά δέχτηκε τη δεύτερη αμερικανική προσαρμογή της και κυκλοφόρησε εκ νέου υπό τον τίτλο G-Force: Guardians of Space.

Την αρχική σειρά του '72 ακολούθησαν η ταινία Science Ninja Team Gatchaman: The Movie και δυο σειρές σίκουελ: το Gatchaman II (1978) και το Gatchaman Fighter (1979). Τη δεκαετία του '90 επεισόδια και από τις δυο σειρές διασκευάστηκαν από την Saban και αποτέλεσαν το πυρήνα του Eagle Riders.

Δυο χρόνια νωρίτερα, το 1994, η Tatsunoko Production ανασχεδίασε την αρχική σειρά και την προσάρμοσε σε μια μίνι σειρά OVA τριών επεισοδίων. Η σειρά είναι γνωστή ως Gatchaman (OVA) και κυκλοφόρησε σε Ιαπωνία και Αμερική.

ΟΜΑΔΑ ΤΖΙ: ΟΙ ΓΚΑΤΣΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα οι Gatchaman μετονομάστηκαν σε Ομάδα Τζι και τους γνωρίσαμε μέσα από τις σειρές: Η Μάχη των Πλανητών και Ομάδα Τζι που προβλήθηκαν τη δεκαετία του '80 και αρχές του '90 από την κρατική τηλεόραση, καθώς από τη σειρά κόμικ Η Μάχη των Πλανητών που κυκλοφόρησε η HARMI-PRESS στις αρχές του '80. Το κόμικ κυκλοφορούσε σε δεκαπενθήμερη βάση στην τιμή των 30 Δρχ. και ολοκληρώθηκε έπειτα από 23 τεύχη.


post-24985-0-51694500-1395673529_thumb.jpg


BATTLE OF THE PLANETS (Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ)


Η Μάχη των Πλανητών είναι διασκευή της ιαπωνικής σειράς Kagaku Ninja Tai Gatchaman, γνωστή και ως Science Ninja Team Gatchaman ή σκέτο Gatchaman η οποία δημιουργήθηκε το 1972. Αν και η διασκευή παρέμεινε πιστή στην αρχική πλοκή, έγιναν ωστόσο πολλές αλλαγές στα επεισόδια προκειμένου η παραγωγός εταιρία να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους γονείς της Αμερικής, δεδομένου ότι η αρχική σειρά ήταν γεμάτη με βίαιες σκηνές και βωμολοχίες.

Από τα 105 επεισόδια της αρχικής σειράς μόνο 85 χρησιμοποιήθηκαν στην αμερικανική προσαρμογή. Άλλαξαν επίσης τα ονόματα των χαρακτήρων, η ομάδα μετονομάστηκε σε G-Force, και η σειρά κυκλοφόρησε με τον τίτλο: Battle of the Planets (Η Μάχη των Πλανητών).

H αφαίρεση των βίαιων σκηνών, απαιτούσε την προσθήκη νέων, έτσι εισήχθη ένα ανθρωποειδές ρομπότ ονόματι 7-Ζαρκ-7, για να καλυφθεί το κενό. Ο 7-Ζαρκ-7 σαφώς επηρεασμένος από τον Πόλεμο των Άστρων δεν ήταν παρά μια κακή απομίμηση του R2-D2 με τη προσωπικότητα του C3PO. Όλες αυτές οι παρεμβολές στην αυθεντική ιαπωνική σειρά, έβλαψαν τη συνοχή των επεισοδίων και τα περισσότερα από αυτά δεν έβγαζαν νόημα. Και όμως η σειρά έγινε τεράστια επιτυχία σε πάρα πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, καθώς προβλήθηκε τη περίοδο 1980-81 από την ΕΡΤ.



G-FORCE: GUARDIANS OF SPACE (ΟΜΑΔΑ ΤΖΙ)

Το 1986, μια νέα ομάδα παραγωγών θα δοκίμαζε ξανά να διασκευάσει τη σειρά με αποτέλεσμα μια μίξη του Gatchaman και του Battle of the Planets, με τίτλο G-Force: Guardians of Space. Ευτυχώς, o 7-Ζαρκ-7 πήρε πόδι και το ιαπωνικό σενάριο έμεινε σχεδόν άθικτο. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της επικής μουσικής της αρχικής σειράς αντικαταστάθηκε από 80s synthpop και τα ονόματα των χαρακτήρων που άλλαξαν για δεύτερη φορά ήταν από βαρετά έως ηλίθια. Η σειρά προβλήθηκε στη χώρα μας από την ΕΤ-2 το 1992.

Σε αντίθεση με το Battle of the Planets, το G-Force ακολούθησε τη σειρά επεισοδίων της αρχικής σειράς, παρακάμπτοντας μόνο τα επεισόδια 81 (εξαιτίας του περιεχομένου του) και 86 (για άγνωστους λόγους). Δυστυχώς μόνο τα πρώτα 87 (85) επεισόδια της αρχικής σειράς διασκευαστήκαν για το G-Force, με αποτέλεσμα η σειρά να κλείνει με μια δραματική σκηνή χωρίς ξεκάθαρο φινάλε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο τα 85 αυτά επεισόδια είχε αγοράσει η παραγωγή, ενώ άλλοι λένε ότι λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού ή έλλειψης ενδιαφέροντος αποφασίστηκε η διακοπή της σειράς.

Από τις διασκευές του Battle of the Planets και του G-Force, μεταφράστηκαν 99 από τα συνολικά 105 επεισόδια. Τα τελευταία 6 αμετάφραστα επεισόδια ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της ιστορίας. Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν μερικές από τις πιο βίαιες, αλλά πιο αξέχαστες, σκηνές της σειράς. Σχεδόν 30 χρόνια μετά τη πρώτη αμερικανική διασκευή η ADV Film μετέφρασε και κυκλοφόρησε το σύνολο των επεισοδίων χωρίς λογοκρισία και περικοπές.
 

 

 

EAGLE RIDERS

Βασισμένη στις σειρές Gatchaman II και Gatchaman Fighter το αυστραλό-αμερικανικής παραγωγής Eagle Riders κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου 1996 από την Saban Entertainment. Από τα συνολικά 65 επεισόδια της σειράς, μόνο 13 μεταδόθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι δυο σειρές αναπροσαρμόσθηκαν σε μεγάλο βαθμό, κόπηκαν οι αμφιλεγόμενες σκηνές και αντικαταστάθηκε όλη η μουσική επένδυση της σειράς. Όπως και στις προηγούμενες διασκευές τα ονόματα των χαρακτήρων άλλαξαν ξανά.

INTRO

 

 

GATCHAMAN (OVA)

Στη σειρά OVA η εμφάνιση και η ηλικία των χαρακτήρων άλλαξαν, μαζί με άλλα στοιχεία, ως μέρος της διαδικασίας "επικαιροποίησης" της σειράς. Ο Κεν έχει πλέον κοντά μαλλιά και ο Τζο επανασχεδιάστηκε για να αποκτήσει την εικόνα του "κακού παιδιού". Η Τζουν ενώ αρχικά είχε μακριά πράσινα μαλλιά, τώρα έχει κοντά καστανά και αναπτύχθηκε περισσότερο σωματικά. Ο Τζινπέι μετονομάστηκε σε Τζίμμυ, του δόθηκε η εικόνα ενός "παιδιού του δρόμου" και παράλληλα απέκτησε την ιδιότητα του χάκερ. Ο Ράιγιου μεγάλωσε ηλικιακά και άλλαξε το χτένισμα και χρώμα των μαλλιών του. Επίσης επανασχεδιάστηκε το διαστημόπλοιο "Φοίνικας" για να μοιάζει μεγαλύτερο από το πρωτότυπο. Τέλος, η ομάδα "Κόκκινη Ώθηση" ενώ αρχικά αριθμούσε τρία μέλη, τώρα έχει περισσότερα.


post-24985-0-90318000-1395673547_thumb.jpg


Η ΟΜΑΔΑ ΤΖΙ

 

Τα ονόματα με τη σειρά που αναφέρονται αντιστοιχούν στην αρχική σειρά Gatchaman και εντός της παρενθέσεως στις σειρές: Battle of the Planets, G-Force, Eagle Riders και Gatchaman OVA

 

 

Γκάτσαμαν ή Κεν ο Αετός ή Τζι-1 (Α.Κ.Α. Μαρκ, Έης Γκούντχαρτ, Χάντερ Χάρρις, Κεν ο Αετός)

Ο Κεν Γουάσιο είναι πιλότος και ο αρχηγός της Ομάδας Τζι. Ο πατέρας του χάθηκε κατά τη διάρκεια μια πτήσης και την ανατροφή του ανέλαβε ο Δρ. Ναμπού. Δεν γνωρίζει όμως πως ο πατέρας του ζει και είναι ο Κρόνος, ο αρχηγός της ομάδας "Κόκκινη Ώθηση".


post-24985-0-61815700-1395673557_thumb.jpg



Τζο ο Κόνδορας ή Τζι-2 (Α.Κ.Α. Τζέησον, Ντιρκ Ντέρινγκ, Τζο Θαξ, Τζο ο Κόνδορας)

Ο Τζο Ασακούρα είναι ιταλό-ιαπωνικής καταγωγής. Δρομέας αυτοκινήτων και ο υπαρχηγός της Ομάδας Τζι. Το αληθινό όνομά του είναι Τζωρτζ Ασακούρα. Οι γονείς του Τζουζέπε και Κατερίνα Ασακούρα σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από την Γκαλάκτορ (ή Ζόλταρ). Ο Δρ. Ναμπού τον έσωσε, τον μετονόμασε Τζο για να τον κρύψει από την Γκαλάκτορ και τον μεγάλωσε σα να ήταν γιος του.


post-24985-0-65994800-1395673568_thumb.jpg


Τζουν ο Κύκνος ή Τζι-3 (Α.Κ.Α. Πριγκίπισσα, Άγκαθα "Άγκι" Τζουν, Κέλι Τζενάρ, Τζουν ο Κύκνος)

Η Τζουν είναι αμερικανίδα με ιαπωνική καταγωγή. Είναι η τρίτη σε ιεραρχία στην Ομάδα Τζι και το μήλον της έριδος ανάμεσα στον Κεν και τον Τζο. Ανατράφηκε σε ορφανοτροφείο και στην αρχική σειρά δε μάθαμε ποτέ το επώνυμο της. Οδηγεί μοτοσικλέτα και περνάει τον ελεύθερο χρόνο της στο Σνακ Μπαρ Τζέι. Σωστό μανούλι και ο παιδικός έρωτας πολλών.

post-24985-0-90567300-1395673575_thumb.jpg

Τζινπέι το Χελιδόνι ή Τζι-4 (Α.Κ.Α. Κίοπ, Πη Γουί, Μίκυ Ντάγκαν, Τζίμμυ το Γεράκι)

Ήταν ορφανός μέχρι που τον βρήκε η Τζουν και μεγάλωσε μαζί της στο ίδιο ορφανοτροφείο. Το επώνυμό του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στο ανιμέ. Ζει μαζί με την Τζουν στο Σνακ Μπαρ Τζέι.

post-24985-0-17875600-1395673588_thumb.jpg

Ράιγιου η Κουκουβάγια ή Τζι-5 (Α.Κ.Α. Τάινυ Χάρπερ, Χουτ "Χούτι" Όουλ, Όλι Κηγουάνι, Ρόκυ η Κουκουβάγια)

Ο Ράιγιου Νακανίσι είναι γιος ψαρά. Είναι ο ιδιοκτήτης μιας μαρίνας για γιότ και ο κύριος πιλότος του Φοίνικα, του θρυλικού διαστημόπλοιου της Ομάδας Τζι. Έχει ένα μικρότερο αδερφό και είναι το μόνο μέλος της ομάδας που δεν είναι ορφανός.

post-24985-0-76314400-1395673600_thumb.jpg

ΓΚΑΛΑΚΤΟΡ

Μια μυστική οργάνωση της οποίας η ακριβής προέλευση παραμένει άγνωστη. Σκοπός της είναι η απόλυτη κυριαρχία και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της Ομάδας Τζι.

Σοσάι Εξ (Α.Κ.Α. Λούμινους Ένα (Φωτισμένος) ή Μεγάλο Πνεύμα, Κομπιούτορ, Σάιμπερκομ, Άρχων Ζόρτεκ).

Την οργάνωση διοικεί ένας εξωγήινος ονόματι Σοσάι Εξ, γνωστός και ως Άρχοντας Χ. Δεύτερος στην ιεραρχία είναι πάντα ένας άνθρωπος με τον τίτλο του Διοικητή. Είναι ο μόνος που έχει άμεση επικοινωνία με τον Άρχοντα Σοσάι.

post-24985-0-28828800-1395673611_thumb.jpg

Μπεργκ Κάτσε (Α.Κ.Α. Ζόλταρ, Γκαλάκτορ, Λούκαν, Σολάρις)

Δημιουργήθηκε από τον Σοσάι Εξ για να διευθύνει την Γκαλάκτορ. Είναι αποτέλεσμα της συνένωσης διζυγωτικών διδύμων, ενώ αυτά βρίσκονταν στη μήτρα. Ο Μπεργκ Κάτσε γεννήθηκε ερμαφρόδιτος με την ικανότητα να αλλάζει ανεξέλεγκτα φύλο. Γεγονός που τον ανάγκασε να κρύβει την αληθινή του ταυτότητα. Σε ορισμένες αγγλόφωνες διασκευές η θηλυκή μορφή του Μπεργκ Κάτσε παρουσιάστηκε ως αδερφή του.

post-24985-0-74984300-1395673621_thumb.jpg

Η ΟΜΑΔΑ ΤΖΙ ΑΠΟΚΤΑ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

Το 2013 η Nikkatsu Studios μετέφερε τις περιπέτειες των Γκάτσαμαν στη μεγάλη οθόνη σε μια live-action ταινία με το τίτλο Gatchaman.
 

 

-------------------------------------------------------
 

Πηγές: Οι σχετικές σελίδες της wikipedia, καθώς και το άρθρο του Ιωσήφ Βικτωράτου για το sevenart.gr με τίτλο "Η Μάχη των Πλανητών".

Μετάφραση-Επιμέλεια: JAMESNG8
 
 

[mal type=anime id=2389]

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

  :respect: και μεταφέρθηκε στις Σειρές των Κινουμένων Σχεδίων. Πληρέστατο αφιέρωμα!

 

Btw τώρα παίζεται το νέο ani, ονόματι Gatchaman Crowds. Προσωπικά το βρήκα εκνευριστικά απαίσιο.

 

index.php?app=core&module=attach&section

 

+ 3 λινκς:

 

Η Μάχη Των Πλανητών ~ Η ταινία που δε γυρίστηκε ~ Η live-action που γυρίστηκε

 

  :beer5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4373 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

  :respect: και μεταφέρθηκε στις Σειρές των Κινουμένων Σχεδίων. Πληρέστατο αφιέρωμα!

 

Btw τώρα παίζεται το νέο ani, ονόματι Gatchaman Crowds. Προσωπικά το βρήκα εκνευριστικά απαίσιο.

 

index.php?app=core&module=attach&section

 

+ 3 λινκς:

 

Η Μάχη Των Πλανητών ~ Η ταινία που δε γυρίστηκε ~ Η live-action που γυρίστηκε

 

  :beer5:

 

Δε το 'χω δει και δεν έχω ιδέα τι παίζει από πλοκή. Από ότι μου 'πε ένας φίλος, πέρα από το όνομα δεν έχει ουδεμία σχέση με τις προγενέστερες σειρές. Βλέποντας δε και μόνο την εικόνα όχι απλά θα συμφωνήσω, αλλά νομίζω ότι το "εκνευριστικά απαίσιο" δε είναι ικανό να περιγράψει το αναγούλιασμα που νιώθω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Που να δεις και τις στολές:

 

post-556-0-63828900-1395663065_thumb.jpg

 

Επίσης η κοπελίτσα που είναι στο κέντρο και είναι η νέα Gatchaman, αγαπάει να έχει σημειωματάρια. Ένα για το σπίτι, ένα για το σχολείο, ένα για ημερολόγιο κλπ... :collapse: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4373 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Που να δεις και τις στολές:

 

attachicon.gifgatchamancrowdsmain.jpg

 

Επίσης η κοπελίτσα που είναι στο κέντρο και είναι η νέα Gatchaman, αγαπάει να έχει σημειωματάρια. Ένα για το σπίτι, ένα για το σχολείο, ένα για ημερολόγιο κλπ... :collapse:

 

Μόλις μου κάηκε ο εγκέφαλος...

laser-gun.gif

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Μα γιατί; Οι στολές φαίνονται πολύ πρακτικές και βολικές... :lol: :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Στο 1ο επεισόδιο που ήταν το μοναδικό που άντεξα να δω, ο λευκός (αριστερά) πάγωνε τον χρόνο ώστε να μην αντιληφθεί κανένας τη μάχη του με τον κακό.

 

Και φυσικά κάτι παίζει με εξωγήινα παραφυσικά όντα. :P 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μάλλον κάτι παίζει με ενδογήινα παρασιτικά όντα. Αναρωτιέμαι ποιος έβαλε το χέρι στην τσέπη... :antekale:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  519
  • Reputation:   1692
  • Achievement Points:  519
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5634 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Σπουδαίο αφιέρωμα!  :clap2:

Και να προσθέσω πως από τους Gatchaman και το μοτίβο των πτηνών εμπνεύστηκε και μια super sentai (είδος τηλεοπτικών σειρών στη Ιαπωνία με ομάδες υπερηρώων, απ'τις οποίες πήραν υλικό οι Αμερικάνοι και έφτιαξαν τους Power Rangers) σειρά 50 επεισοδίων, οι Chōjin Sentai Jetman.

5 μέλη, με στολή εφοδιασμένη με φτερά, που τους επιτρέπουν να πετούν.

Και ο χαρακτηριστικός χονδρός, ο Yellow Owl. :P

 

Η οποία σειρά θεωρείται από πολλούς μία απ'τις καλύτερες sentai σειρές που έχουν γυριστεί (συμφωνώ ότι ήταν καλή,αλλά υπήρχαν αρκετά πράγματα που με χάλασαν :P ). 

 

Και επίσης να αναφέρω πως η Saban, η εταιρία που πήρε τα δικαιώματα απ'τους Ιάπωνες για να φτιάξει αντίστοιχες live-action αμερικάνικες σειρές, σχεδίαζε αρχικά ως πρώτη ομάδα Power Rangers να μεταφέρει τους Jetman. Πράγμα που τελικά δεν έγινε, και οι πρώτοι Power Rangers βασίστηκαν στους Kyōryū Sentai Zyuranger με μοτίβο τους δεινοσαύρους.

 

Και εδώ το opening για να πάρετε μια ιδέα. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.