Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Έλληνας Υπεράνθρωπος [?, lolanaenaallo.blogspot.gr, 13/01/2013]


BATNICK

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4372 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Το 1951 ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000), με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης, άρχισε να δημοσιεύει σε 96 εβδομαδιαία τεύχη, που σχημάτισαν 12 τόμους, τις δυναμικές και ηρωικές περιπέτειες ενός υπερήρωα εξωγήινης προέλευσης, του Υπερανθρώπου. Ο Σούπερμαν ήταν φυσικά «πηγή έμπνευσής» για τον Ανεμοδουρά. Η εμφάνιση όμως του υπερανθρώπου του, όπως βέβαια τον απέδιδε ο σκιτσογράφος Βύρων Απτόσογλου (1921-1990) μας παρέπεμπε σ' έναν ακόμη ήρωα, γνωστόν επίσης από τα αμερικάνικα κόμικς, πνευματικό παιδί των Φώσετ Κόμικς. Πρόκειται για τον Κάπτεν Μάρβελ (Captain Marvel), ο οποίος με την κόκκινη στολή του, τη χρυσοκέντητη άσπρη μπέρτα και τις χρυσές μπότες του έμοιαζε σαν δίδυμος με τον «δικό» μας Υπεράνθρωπο. Η διαφορά στη στολή τους ήταν το ότι του Κάπτεν Μάρβελ είχε στο στήθος κεντημένη μια χρυσή αστραπή, ενώ του Υπερανθρώπου ένα «Υ» (προφανώς το αρχικό του).



post-3930-0-91210700-1395504302_thumb.jpg

 

Ο Απτόσογλου δεν έμεινε μόνο στην ομοιότητα του κεντρικού ήρωα μας με τον Κάπτεν Μάρβελ. Έδωσε και σε άλλους πρωταγωνιστές της σειράς τη μορφή που είχαν οι αντίστοιχοι ήρωες του αμερικανικού κόμικς. Για παράδειγμα, ο μεγάλος εχθρός του κόσμου, ο τρελός επιστήμονας Δόκτωρ Φάουστ, άξιος αντίπαλος του Υπερανθρώπου, που ήταν πανομοιότυπος με τον αντίστοιχο «κακό» αντίπαλο του Κάπτεν Μάρβελ, Δρ. Σιβάνα ή ο Σατούρ, που ήταν πανομοιότυπος με τον Μαύρο Αδάμ.

Υπήρχαν όμως διαφορές: Το όνομα κατ' αρχήν, ο Κλαρκ Κεντ μετονομάστηκε από τον Ανεμοδουρά σε Τζιμ Μπάρτον. Όπως ο Κλαρκ Κεντ εργαζόταν σαν δημοσιογράφος, αλλά ο Υπεράνθρωπος του Θάνου Αστρίτη δεν φοβόταν τον κρυπτονίτη όπως ο Αμερικανός φιλαράκος του, αλλά είχε ένα διαφορετικό τρωτό σημείο: ήταν η πίσω επιφάνεια της πτέρνας του, ακριβώς όπως ο μυθικός ήρωας Αχιλλέας. Κάθε χτύπημα εκεί είχε αποτέλεσμα την προσωρινή απόσυρσή του απ' τη μάχη, προς όφελος των αντιπάλων του.



post-3930-0-59514900-1395504309_thumb.jpg

Όπως ήδη είπαμε ο Υπεράνθρωπος, σαν Τζιμ Μπάρτον, ήταν δημοσιογράφος μιας μεγάλης εφημερίδας της Νέας Υόρκης. Στην ίδια εφημερίδα εργαζόταν η όμορφη Έλσα Πάρεν, που πολύ σύντομα θα γινόταν το έτερον του ήμισυ και μητέρα των παιδιών του. Η διαφορά της Έλσας με τη Λόις Λέιν ήταν ότι ήξερε την ταυτότητα του Υπερανθρώπου και δεν αγαπούσε κρυφά σαν την Λόις Λέιν τον Σούπερμαν χωρίς να ξέρει την ταυτοπροσωπία των δυο τους. Τον παντρεύτηκε λοιπόν η Έλσα, γέννησε τα παιδιά του και μεγάλωνε φυσιολογικά μαζί του, άλλη μια διαφορά με τον Κλαρκ Κεντ που έμενε πάντα αναλλοίωτος στο χρόνο!



post-3930-0-46046300-1395504314_thumb.jpg

Το πρώτο παιδί του Υπερανθρώπου και της Έλσας ήταν ο Ντάνυ ή Κεραυνός, που φορούσε μια κίτρινη στολή και είχε όλες τις υπερφυσικές δυνάμεις του πατέρα του. Ήταν ο φυσικός συνεχιστής του έργου του Υπερανθρώπου.



post-3930-0-11725300-1395504317_thumb.jpg

 

Το δεύτερο παιδί του ζευγαριού ήταν η Ντιάνα ή Αστραπή, που φορούσε μια αρκετά συντηρητική κόκκινη στολή με άσπρη μπέρτα και κίτρινες μπότες. Η ομορφιά της ήταν μοναδική. Ήταν γενναία και με φοβερές υπερδυνάμεις ώστε να μπορεί να στέκεται επάξια δίπλα στον πατέρα και στον αδελφό της. Η ομορφιά της ήταν μοναδική.



post-3930-0-47661900-1395504322_thumb.jpg

Στην οικογένεια θα έρθει προς βοήθεια ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Ελ Γκρέκο. Θα ερωτευτούν με την Αστραπή και σύντομα θα παντρευτούν με κουμπάρο τον Κοντοστούπη. Ο γαμπρός του Υπερανθρώπου, ο Ελ Γκρέκο, ήταν ένας κοινός θνητός. Όμως χάρη στις επιστημονικές ανακαλύψεις του - θα το αναφέρουμε παρακάτω - κατάφερε κάποτε να γίνει τόσο δυνατός όσο ο πεθερός του, ίσως μάλιστα και περισσότερο από εκείνον, όπως άλλωστε ομολογούσε ο τελευταίος. Μαζί με την υπερφυσική δύναμη είχε αποκτήσει και τεράστια σωματική αντοχή, έχοντας γίνει και αυτός ουσιαστικά άτρωτος σε κάθε χτύπημα και ανεπηρέαστος από κάθε μορφής ενέργειας που πολύ συχνά χρησιμοποιούσαν εναντίον του οι εχθροί.

 

 

post-3930-0-87149300-1395504326_thumb.jpg

 

Με τη βοήθεια μιας τέλειας, μικροσκοπικής και αθέατης πτητικής συσκευής μπορούσε ακόμα και να πετάει με την ταχύτητα και τη σβελτάδα που είχαν οι άλλοι υπερήρωες. Φορούσε ένα γαλάζιο παντελόνι με ένα άσπρο πουκάμισο με γαλάζιους μαιάνδρους, καθότι Έλληνας! Ήταν, τέλος, εξοπλισμένος με ένα ειδικό «πιστόλι», που ήταν εφοδιασμένο με πολλές σκανδάλες. Κάθε μια απ' αυτές ελευθέρωνε και κάτι διαφορετικό και αποτελούσε ένα μοναδικό όπλο στους συνεχείς αγώνες του.

Η πρώτη εξακόντιζε κύματα ψύχους που πάγωναν τα πάντα γύρω. Η δεύτερη ανέβαζε τη θερμοκρασία σε ύψη δυσθεώρητα. Η τρίτη ελευθέρωνε ηλεκτρομαγνητικά κύματα που προκαλούσαν αποσύνθεση των μορίων κάθε οργανισμού και αντικειμένου, εξαφανίζοντας τα πάντα τριγύρω. Η τέταρτη προκαλούσε τύφλωση σε κάθε αντίπαλο κλπ. Κάθε σκανδάλη, λοιπόν, ήταν και ένα φοβερό όπλο στα χέρια του μεγάλου αυτού υπερασπιστή της ανθρωπότητας... Και κάθε τόσο, η συνεχής επιστημονική του έρευνα έφερνε στο φως και νέες ανακαλύψεις, που είχαν αποτέλεσμα την προσθήκη και μιας νέας σκανδάλης στο μοναδικό αυτό όπλο.

 

 

 

post-3930-0-51503600-1395504331_thumb.jpg


Το πρώτο εγγόνι του Υπερανθρώπου θα 'ναι ο Υπερέλληνας, το παιδί της Αστραπής και του Ελ Γκρέκο, που φορούσε μια γαλάζια στολή με έναν λευκό σταυρό στο στήθος (κάτι σαν την ελληνική σημαία). Ο Υπερέλληνας ήταν όντως ένας υπερέλληνας, που έκανε περήφανα όλα τα παιδάκια της εποχής.
 

 

post-3930-0-76451600-1395504336_thumb.jpg

 

 

Ο γιος του Υπερανθρώπου ο Κεραυνός θα παντρευτεί κι αυτός σαν τον πατέρα του μια κοινή θνητή, τη Λάουρα και θα χαρίσει το δεύτερο εγγόνι στον Υπεράνθρωπο, τον Σιμούν, που έχει φοβερές, τηλεπαθητικές, τηλεκινητικές και πνευματικές δυνάμεις!

 

 

post-3930-0-94271300-1395504341_thumb.jpg


Μαζί τους ήταν και ο κολλητός φίλος του Υπερανθρώπου, συνάδελφός του (δημοσιογράφος δηλαδή), ο Μπιλ Φακτ ή Κοντοστούπης (παρατσούκλι που βγήκε απ' το ότι ήταν κοντός, σχεδόν νάνος). Είχε μια τεράστια γαμψή μύτη σαν μελιτζάνα και ήταν ο «αστείος» της ιστορίας. Ο καημένος ήταν φοβερά δειλός, βαθιά μέσα του όμως έκρυβε μια χρυσή καρδιά. Πολλές φορές όταν κάποιο απ' τ' αγαπημένα του πρόσωπα κινδύνευε, ο φοβισμένος νάνος κατάφερνε να αποδιώχνει την παροιμιώδη δειλία του και να πραγματοποιεί άθλους μοναδικούς. Ο συμπαθής αυτός αντιήρωας ήταν βέβαια ένα μικρόσωμο και αδύναμο πλάσμα. Κάποτε όμως απόκτησε και αυτός υπερφυσική μυϊκή δύναμη, ώστε να γίνει ένας από τους δυνατότερους ανθρώπους της υφηλίου.

 

 

 

post-3930-0-21511900-1395504347_thumb.jpg


Ο Ελ Γκρέκο, που ήταν ακόμα ένας κοινός θνητός, έφτιαξε κάποτε μια ουσία που σε μετέτρεπε σε υπεράνθρωπο. Τα υλικά ήταν όμως πολύ σπάνια και δεν θα μπορούσε να το ξαναφτιάξει. Γέμισε, λοιπόν, ένα ποτήρι με το κόκκινο «φάρμακο», που έφτανε για δύο άτομα. Πρώτα ήπιε το μισό ποτήρι, μπροστά σ'όλη την οικογένεια, ο Ελ Γκρέκο γιατί κανείς δεν ήξερε τις παρενέργειες, όμως όπως ήταν φυσικό, ο Έλληνας επιστήμονας είχε πετύχει και το «φάρμακο» τον μετέτρεψε από ένα φυσιολογικό νέο άντρα σε ένα «τέρας» δύναμης και αντοχής!

Η οικογένεια είχε συμφωνήσει το άλλο μισό να το πιει η γλυκιά Έλσα, που χρόνια ολόκληρα ο Υπεράνθρωπος και η οικογένειά του δεν έκανε άλλη δουλειά απ' το να σώζει την αδύναμη και ανυπεράσπιστη γυναίκα από τα χέρια των σατανικών υπερηρώων! Δεν ήταν γραφτό όμως, αφού εκείνη τη στιγμή έρχεται απ’ έξω που χιόνιζε ο ξεπαγιασμένος Κοντοστούπης και νομίζοντας ότι το «φάρμακο» ήταν ποτήρι με κόκκινο κρασί, πριν προλάβει κανείς να τον σταματήσει το πίνει για να ζεσταθεί! Έτσι έγινε ο Υπερκοντοστούπης, ο νέος φοβερός και τρομερός ήρωας του Καλού. Ωστόσο κάθε φορά που αντίκριζε απότομα τον εαυτό του στον καθρέφτη τρόμαζε τόσο πολύ που φοβόταν μήπως και τον πιάσει η καρδιά του, όπως συχνά έλεγε ο ίδιος.

 

 

post-3930-0-79480600-1395504351_thumb.jpg

 

 

Στον «Υπεράνθρωπο» εκτός από τον Κοντοστούπη το κωμικό στοιχείο συμπλήρωνε ο Τσιπιτσίπ, ένα μικρόσωμο εξωγήινο τερατάκι που είχε έρθει στη Γη από άλλον πλανήτη και πλαισίωσε τους ήρωες μας, και έμενε μαζί τους στο φιλόξενο σπίτι του Υπερανθρώπου. Με τον Κοντοστούπη έκαναν ένα πολύ απολαυστικό δίδυμο. Οι τσακωμοί τους άφησαν εποχή. Ο Τσιπιτσίπ ειρωνευόταν συχνά το νάνο για τη δειλία του, εκείνος θύμωνε και άρχιζε ο μεγάλος καβγάς. Τότε έμπαινε σε δράση το φοβερό ράμφος που διέθετε το τερατάκι, κάτι που ο Κοντοστούπης έτρεμε στην κυριολεξία. Κατά βάθος όμως ο ένας αγαπούσε τον άλλον και έκανε πάντα ό,τι μπορούσε για να τον προστατεύσει σε κάθε δύσκολη περίπτωση.

 

 

post-3930-0-86175300-1395504354_thumb.jpg


Στους αστείους ήρωες του περιοδικού προστέθηκε κάποτε και η Ελχίνα, ένα πράσινο πλάσμα γένους θηλυκού, με δέρμα βατράχου και απερίγραπτη ασχήμια, που ήταν επίσης εξωγήινη. Η Ελχίνα ήταν βασίλισσα στη φυλή της και ζούσε σ' έναν μακρινό πλανήτη, απ' όπου ξεκίνησε για να καταλήξει ξαφνικά στη φιλόξενη Γη όπου και μονιμοποιήθηκε. Έμεινε και αυτή μαζί με τους άλλους ήρωες στο σπίτι του Υπερανθρώπου! Χαρακτηριστικό ήταν ότι η «πράσινη βασίλισσα» υπήρξε ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που θεωρούσε ωραίο και ατρόμητο τον μυταρά Υπερκοντοστούπη, τον οποίον ειλικρινά θαύμαζε και λάτρευε.

Οι αντίπαλοι του Υπερανθρώπου ήταν φυσικά αμέτρητοι και με φοβερές υπερδυνάμεις και προσπαθούσαν αδιάκοπα να πετύχουν τους καταχθόνιους σκοπούς τους. Ας θυμηθούμε τους πιο σημαντικούς...

Ο Σατούρ, ο Μαύρος Υπεράνθρωπος του Κακού, με την κόρη του τη Σατούρνα. Φοβεροί και τρομεροί, τα «μαύρα» είδωλα του Υπερανθρώπου και της Αστραπής, φορούσαν φυσικά μαύρες στολές και για αρκετά επεισόδια ταλαιπώρησαν την οικογένεια του Υπερανθρώπου.

 

 

post-3930-0-39070900-1395504359_thumb.jpg

 

 

Φυσικά ο Δρ. Φάουστ και η κόρη του Φάουστα. Ο σατανικός επιστήμονας, που οι φοβερές εφευρέσεις του έφερναν αξεπέραστους κινδύνους στους αγαπημένους μας ήρωες!
 

 

 

post-3930-0-97283500-1395504361_thumb.jpg

 

 

Υπήρχαν ακόμη ο Τρόμος, ο θεός του πολέμου. Ο Άλλος, το ρομπότ που είχε δημιουργήσει ο Φάουστ. Είχε τρομερή δύναμη και μεγάλη τεχνητή ευφυΐα. Ο δαιμόνιος ιπτάμενος Μαύρος Πάνθηρας της φυλής Αντάλα, με την υπερφυσική δύναμη και τις πολλές επιστημονικές γνώσεις. Ήταν ακόμα ο Φωτοδότης, η Ρεγγίνα η βασίλισσα των 10, ο Δόκτωρ Χ, η Φλόγα η βασίλισσα του Κακού, ο Ακαταμάχητος και τέλος ο περίφημος Εκείνος που η παρουσία του δέσποζε στην πυραμίδα των κακών για πολλές πολλές συνέχειες!

 
-------------------------------------------------------

Τα κείμενα και οι εικόνες είναι από το βιβλίο: «Τα Χάρτινα Όνειρα των παιδικών μας χρόνων» του Νίκου Ζωιόπουλου
Πηγή: http://lolanaenaallo.blogspot.gr/2013/01/supermen.html
Επεξεργασία από JAMESNG8
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to Ο Έλληνας Υπεράνθρωπος [?, lolanaenaallo.blogspot.gr, 13/01/2013]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.