Μετάβαση στο περιεχόμενο

The Fang


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Η Markosia συνεχίζει να στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς που επιχειρούν άνοιγμα προς το εξωτερικό!

 

post-556-0-28973200-1389985924_thumb.jpg

 

Writer: K.I. Zachopoulos
Artist: Christos Martinis
Publisher: AAM/Markosia
Price: $3.99 (Comixology) $14.99 (Markosia.com)
Release Date: 11/20/13

http://www.thefangcomic.blogspot.de/

 

 

 

Αντιγράφω το μίνι αφιέρωμα από το CiG:

Γνωρίστε το «The Fang», ένα σκοτεινό Graphic Novel από τους Κώστα Ζαχόπουλο και Χρήστο Μαρτίνη!

Απόψε, το Comics in Greece, έχει διάθεση σκοτεινή και αιμοδιψή… Θα πάμε πίσω στον χρόνο, στα μέσα του 19ου αιώνα, και θα αναμετρηθούμε με το πιο σκοτεινό και φονικό πλάσμα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα… Ετοιμαστείτε για μάχη με τον… Δράκουλα! Και ξέρετε ποιο είναι το καλό? Εσείς δεν θα κουνηθείτε καθόλου από τις θέσεις σας. Θα σας μεταφέρουν εκεί το γλαφυρό γράψιμο του Κώστα Ζαχόπουλου και η ολοζώντανη τέχνη του Χρήστου Μαρτίνη!
Το “The Fang” μας μεταφέρει στη Βικτωριανή Αγγλία για να γίνουμε μάρτυρες του κυνηγητού που εξαπολύει ο πασίγνωστος κυνηγός βαμπίρ, Van Helsing ενάντια στον Δράκουλα, το θρυλικό βαμπίρ που ζει ανάμεσα μας αιώνες ολόκληρους, προσπαθώντας να σύρει την ανθρωπότητα στο αιώνιο σκοτάδι. Η μάχη αυτή είναι χαμένη από χέρι και αν και το ξέρει αυτό ο ήρωας μας, δεν διστάζει ούτε λεπτό να κυνηγήσει τον Δράκουλα ως τη Νέα Υόρκη και να τον αντιμετωπίσει!


Με τη πρώτη ματιά, το βιβλίο μοιάζει πολύ σκοτεινό. Αναμενόμενο θα μου πείτε, αφού το θέμα του βιβλίου έχει να κάνει με τον Δράκουλα. Αυτό όμως που με χαρά ανακάλυψα είναι, ότι η όλη αισθητική των χρωμάτων παραπέμπει σε ελαιογραφία, δουλεμένη μάλιστα με εκπληκτική λεπτομέρεια! Διάβολε, υπάρχει ακόμα και μια εξαίσια θαλασσογραφία στις πρώτες σελίδες του βιβλίου! Αυτό δεν το συναντάς πολύ συχνά, και το θεωρώ σαν ένα απ’ τα δυνατά ατού του βιβλίου. Και είναι πολλά τα ατού, πιστέψτε με.


Από την άλλη μεριά, το σενάριο του κύριου Ζαχόπουλου είναι πολύ καλά δομημένο, χωρίς τρύπες, και μ’ ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό ύφος. Χρησιμοποιεί τη σωστή γλώσσα της εποχής, και τα σωστά ιδιώματα, όπου αυτά χρειάζονται. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το ποιητικό ύφος που έδωσε σε μερικές σελίδες, γεγονός που απογείωσε την αφήγηση στο συγκεκριμένο σημείο! Επιπλέον, οι χαρακτήρες που έπλασε έχουν το απαραίτητο βάθος, και δεν πετάχτηκαν σαν κούτσουρα στην ιστορία, όπως έχουμε δει να γίνεται αμέτρητες φορές…


Αγαπημένη μου σκηνή, η περιήγηση στο freak show… Τα συγκεκριμένα σόου ήταν σήμα κατατεθέν της εποχής, και ο κόσμος συνέρεε για να δει από κοντά τα φρικιά της εποχής… Η δίψα του ανθρώπου για το περίεργο και το υπερφυσικό μας συνοδεύει από την αρχή της ύπαρξης μας σαν είδος πάνω σ’ αυτό το πλανήτη.


Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, από δύο πολύ ταλαντούχους ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αυτό αποτυπώνεται στις σελίδες του βιβλίου με φοβερά αποτελέσματα! Προσωπικά, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που διάβασα αυτό το Graphic Novel, και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Το «The Fang» μπορείτε να το αποκτήσετε σε έντυπη μορφή εδώ: http://www.markosia.com/titles/the-fang/
Σε ψηφιακή μορφή από το Comixology: http://www.comixology.com/The-Fang/digital-comic/52200
Και σε έκδοση για το Kindle: http://www.amazon.com/The-Fang-Kostas-Zachopoulos-ebook/dp/B00GU6MTLG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386836533&sr=8-1&keywords=the+fang+markosia
Από τις εκδόσεις Markosia.

 
 
post-1537-1211402946.gif

 

 

 

 :update: 

 

Το τόπικ κλειδώνεται, για την παρουσίαση περάστε εδώ.

 

 :coffee: 

  • Like 15
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.