Μετάβαση στο περιεχόμενο

SPERA [ VARIOUS ] ( 2011 - )


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αντιγράφω το αφιέρωμα του popaganda:

40 καλλιτέχνες σχεδιάζουν 1 κόμικ
 
Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες που έχουν βάλει το προσωπικό τους στίγμα στο υπέροχο κόμικ Spera.
 
14.10.2013, Άρτεμις Στίγκα

post-556-0-27365600-1388281346_thumb.jpg


Σε ένα από τα διαμάντια που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο ανήκει και ο παρών τίτλος. Το SPERA, γραμμένο από τον ταλαντούχο Josh Tierney, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, του επικού και του μυστηρίου. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την ομάδα τεσσάρων συντρόφων να περιπλέκονται σε μια σειρά περιπετειών, ξετυλίγοντας το χαρακτήρα και τις προθέσεις τους.
Η ομάδα αποτελείται από δύο ασυνήθιστες πριγκίπισσες και τους ακόμα πιο ασυνήθιστους φίλους και sidekicks τους. Η Lono, είναι μια γλυκιά και καλομαθημένη πριγκίπισσα που τρέφει απεριόριστη αγάπη για τα βιβλία και υπερλατρεύει τον πατέρα της. Είναι ένα ευγενικό και ντελικάτο πλάσμα, που αντιπαθεί τις (δια)μάχες και προσπαθεί να τις αποφεύγει.
Από την άλλη πλευρά, η Pira, με το αγορίστικο παρουσιαστικό και τη δυναμική της προσωπικότητα, έχει μεγαλώσει με μια φιλοπόλεμη μητέρα-βασίλισσα, η οποία έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολεμικών της ικανοτήτων, αλλά και στη ροπή της για φυγή από το μητρικό κάστρο προς την ελευθερία. Τα δύο κορίτσια συνδέονται με βαθιά αισθήματα φιλίας προστατεύοντας η μία την άλλη με κάθε τρόπο.
Η αιτία που συντέλεσε στην ανάπτυξη του τόσο ισχυρού δεσμού μεταξύ τους είναι οι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες τους. Η Pira είναι άγρια, ατρόμητη και περιπετειώδης, ενώ η Lono ήσυχη και ντροπαλή, έξυπνη και ρομαντική. Έτσι η μια παρέχει συναισθηματική και η άλλη φυσική υποστήριξη στην άλλη.
 

post-556-0-10318000-1388281367_thumb.jpg


Στη συνέχεια, συναντάμε τον Yonder, ένα πνεύμα-πολεμιστή της φωτιάς, το οποίο παίρνει ανθρώπινη μορφή όποτε χρειάζεται, ενώ συμβουλεύει και συντροφεύει τα κορίτσια, τα οποία βρίσκονται ακόμη στην εφηβική τους ηλικία. Ο τελευταίος της συντροφιάς είναι ο μυστηριώδης γάτος Ghobo, ο οποίος νιαουρίζει, γνέφει, επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή και κλέβει θησαυρούς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι έχει σχεδιαστεί από περισσότερους από σαράντα καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Παρόλο που το στυλ αλλάζει σε κάθε κεφάλαιο, η σύνδεση δεν θα μπορούσε να έχει γίνει με καλύτερο τρόπο. Οι ήρωες εύκολα αναγνωρίζονται καθώς ο ρυθμός αλλάζει συνεχώς, προσφέροντας μια τεράστια γκάμα τεχνοτροπιών, οι οποίες κυμαίνονται σε επαγγελματικά επίπεδα.
Ανάμεσα στους δημιουργούς συγκαταλέγονται και ο Μιχάλης Διαλυνάς, με το μοναδικό του στυλ, και ο Γιάννης Μιλονογιάννης με το προσωπικό του πενάκι. Ο δεύτερος μάλιστα έχει συνθέσει και ένα ambient soundtrack πέντε κομματιών που διατίθεται ελεύθερα και συνοδεύει την εικόνα.
Το SPERA ξεκίνησε ως webcomic το Δεκέμβριο του 2011, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησε και σε έντυπη μορφή από την Archaia Entertainment. Οι τίτλοι συνεχίζονται μέχρι σήμερα και στις δύο μορφές. Η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον κόσμο που πλαισιώνει τις ηρωίδες και στον οποίο εκτυλίσσονται οι ιστορίες. Ένας κόσμος γεμάτος χρώματα και αναπάντεχα πλάσματα με αθώο, διάχυτο ερωτισμό και μυστηριώδεις χαρακτήρες παραμυθιών και επικών μύθων.
Πολύ σημαντικό είναι και το ότι ο αναγνώστης καλείται να αντιληφθεί την ίδια ιστορία από διαφορετικές οπτικές γωνίες, μένοντας όμως πιστός στο ίδιο συναίσθημα. Μια ιστορία που εξελίσσεται αποτελεί ωδή στην ενότητα και την αλληλεγγύη. Τα δύο κορίτσια προέρχονται από αντιμαχόμενα βασίλεια, από τα οποία δραπετεύουν, προκειμένου να αποφύγουν τον πόλεμο και κάθε τους μέρα είναι ένα ακόμη ταξίδι.
Τυχαία νομίζεις ότι ήταν προτεινόμενο φέτος για βραβείο Will Eisner, στην κατηγορία Best Publication for Teens;


 

post-556-0-49551400-1388281498_thumb.jpg

Επίσημη Ιστοσελίδα / Facebook

:beersanta:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • DaDiRa changed the title to SPERA [ VARIOUS ] ( 2011 - )

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.