Jump to content

Αυτοκίνητο από Lego


germanicus
 Share

Recommended Posts

όχι αυτοκινητάκι από Lego. Αυτοκινούμενο διθέσιο όχημα που έχει πιάσει τα 30χαω φτιαγμένο από Lego και κινούμενο με φιάλη πεπιεσμένου αέρα.

 

http://www.naftemporiki.gr/story/745131

 

"Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego, το οποίο λειτουργεί με αέρα, εμφανίστηκε στους δρόμους της Μελβούρνης.
Οι κατασκευαστές του, Στιβ Σαμαρτίνο από την Αυστραλία και Ράουλ Οάιντα από τη Ρουμανία, χρησιμοποίησαν 500.000 τουβλάκια για τη δημιουργία του. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet, με το οποίο ζητούσαν τη βοήθεια του κοινού μέσω crowdfunding.
«Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1000 δολάρια σε ένα project που είναι φανταστικό και παγκόσμια πρωτιά, ας μου στείλει tweet. Χρειαζόμαστε περίπου 20 συμμετέχοντες» είχε γράψει ο Σαμαρτίνο στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012.
 
Το όχημα κινείται χάρη σε τέσσερις κινητήρες πεπιεσμένου αέρα (είναι αποθηκευμένος σε δύο μικρές δεξαμενές) και 256 πιστόνια – σε όλες τις περιπτώσεις κατασκευασμένα από Lego. Η ταχύτητά του φτάνει γύρω στα 30 χλμ την ώρα – ενδεχομένως να μπορούσε να πάει και πιο γρήγορα, αλλά οι δημιουργοί του φοβούνται μία «έκρηξη» από τουβλάκια.
Όπως είπε στο BBC ο Σαμαρτίνο, δεν ήταν φανατικός με τα αυτοκίνητα ή τα Lego. «Είμαι φανατικός με την τεχνολογία, και ήθελα να δείξω τι είναι δυνατόν όταν το κοινό χρηματοδοτεί μια ιδέα και χρησιμοποιείς νέους, ταλαντούχους ανθρώπους».
«Συνάντησα αυτόν τον τρελό ρουμάνο έφηβο στο web και μας ήρθε η ιδέα, αλλά ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή της» λέει, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στο προαναφερθέν tweet. Σαράντα Αυστραλοί έδωσαν χρήματα και το «Super Awesome Micro Project» ξεκίνησε.
 
Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη Ρουμανία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, όπου έκανε την βόλτα του σε προάστιο της Μελβούρνης.
Όπως επισημαίνει ο Σαμαρτίνο, προς το παρόν δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τον «στόλο»: «ήμουν για τέσσερις εβδομάδες χωμένος στα Lego ως τον λαιμό, και τα δάκτυλά μου πονάνε ακόμα, οπότε δεν βιάζομαι να φτιάξω άλλο ένα αυτή τη στιγμή».
Όσον αφορά στο συνολικό κόστος, ο ίδιος εκτιμά στο Mashable ότι ξεπερνά τα 60.000 δολάρια – εκ των οποίων τα 20.000 προήλθαν από επενδυτές και επιχειρηματίες, με τον ίδιο να βάζει τα υπόλοιπα. «Φοβάμαι να τα προσθέσω. Δεν θα κοιμηθώ απόψε αν το κάνω» αναφέρει σχετικά."

 

 

στο λινκ έχει μια φώτο και έναν βίντεο

 

:cheers5:

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

καμία σχεση με το άρθρο απο πάνω αλλά έφτιαξα ενα speedbuild για πλάκα και είναι lego και αυτοκίνητο.. οπότε :D

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το θέμα είναι αρκετά παλιό. Παρακαλούμε σκεφτείτε μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα αντί να απαντήσετε σε αυτό.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.