Jump to content

Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ [30/9-13/10]


Recommended Posts

index.php?app=core&module=attach&section

 

 

 

 

Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ

 

Τριάντα (30) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, και με την αφορμή αυτή το ΚΕΘΕΑ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό για ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, ανοικτό σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να … γελοιογραφηθούν.

 

Τα έργα της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια απεξάρτησης φωτίζουν, άλλοτε ελπιδοφόρα και άλλοτε με περίσκεψη, διαφορετικές πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών. Με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς.

 

Την ώρα που η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

 

Με αλφαβητική σειρά στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:

 

Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης), Μαρία Τζαμπούρα.

 

Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19:00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 19:00-21:00& Κυριακή 11:00-13:30

Περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυρoπoύλoυ 29, 112 52 Αθήνα τηλ. 210 8640943, 210 8653960, 210 866337, mail: politistiko@kethea-diavasi.gr

 

 

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

 

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από το 1990. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Via Comicdom.

 

 

post-556-0-32022500-1379867697_thumb.jpg

 

  • Like 14
Link to post
Share on other sites

Τριάντα (30) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, και με την αφορμή αυτή το ΚΕΘΕΑ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής,  από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Με αλφαβητική σειρά στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:

 

Δημήτρης Γεωργοπάλης

Κώστας Γρηγοριάδης

Σπύρος Δερβενιώτης

Πάνος Ζάχαρης (Πάνος)

Πέτρος Ζερβός

Γιάννης Ιωάννου

Hλίας Μακρής

Πάνος Μαραγκός

Παναγιώτης Μήλας

Κώστας Μητρόπουλος

Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup)

Σπύρος Ορνεράκης

Βασίλης Παπαγεωργίου

Ανδρέας  Πετρουλάκης

Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης)

Μαρία Τζαμπούρα

 

Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, 19:00΄

 

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό για ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, ανοικτό σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να  … γελοιογραφηθούν.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυρoπoύλoυ 29, 112 52 Αθήνα τηλ. 210 8640943, 210 8653960, 210 866337, mail: politistiko@kethea-diavasi.gr

post-5763-0-92003000-1380096466_thumb.jpg

  • Like 11
Link to post
Share on other sites

Τα τόπικς συμπτύχθησαν.

 

+++ μπορείτε να δείτε κάποιες γελοιογραφίες της έκθεσης ΕΔΩ.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites

:banana: 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Είχα την τύχη, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, μέσω fb, τής ξεχωριστής μου φίλης Μαρίας, να παρευρεθώ στα εγκαίνια τής έκθεσης. ΄Ηταν μια θαυμάσια εκδήλωση, σ' ένα ωραιότατο φωτεινό νεοκλασικό που διατηρείται σε άριστη κατάσταση σε μια υποβαθμισμένη πια -δυστυχώς- περιοχή και στεγάζει μια οργάνωση που εδώ και 30 χρόνια προσφέρει ανεκτίμητο έργο σε μια κατηγορία συνανθρώπων μας, που αγωνίζονται να απαλλαγούν από τις εξαρτησιογόνες ή εθιστικές ουσίες.

 

Δεκαέξι λοιπόν άξιοι γελοιογράφοι μας, με μοναδική γυναικεία παρουσία την Μαρία μας, εκθέτουν 18 (με την αφίσα 19) υπέροχα έργα τους, εμπνευσμένα από τον αγώνα τών ανθρώπων αυτών.

 

Πέρασα λοιπόν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ώρα, με τη συντροφιά τών εκλεκτών δημιουργών, αρκετούς από τους οποίους, με πρώτη φυσικά την Μαρία, γνώριζα από παλιότερες εκδηλώσεις, όπως τον soloup, με τον οποίο τα είπαμε λίγη ώρα, τον Δερβενιώτη, τον Γεωργοπάλη, τον Μαραγκό, τον Γρηγοριάδη, τον Παπαγεωργίου, άκουσα την ομιλία τού εκπροσώπου τής Λέσχης Γελοιογράφων Παναγιώτη Μήλα και μετά, επικαλούμενος την ηλικία μου, έκατσα σε μια καρέκλα και έπιασα κουβέντα με έναν συμπαθέστατο κύριο, που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο σύζυγος τής Μαρίας.

 

Φεύγοντας, πήρα μαζί μου μια καλαίσθητη χαρτονένια θήκη με εξαιρετικής ποιότητας αντίτυπα όλων τών σκίτσων σε διαστάσεις 19 Χ 19 cm.

 

΄Οσοι πιστοί, λοιπόν, πηγαίνετε να θαυμάσετε τα έργα που εκτίθενται. Αξίζει τον κόπο.

Edited by tryfev
  • Like 8
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.