Jump to content

ATTACK ON TITAN (SHINGEKI NO KYOJIN) [ HAJIME ISAYAMA ]


Recommended Posts

post-19150-0-48368100-1368735428_thumb.jpg

Attack on Titan

ή αλλιώς Shingeki no Kyojin

 

post-19150-0-56881500-1368738427_thumb.jpg

 

Είναι μια σειρά manga,από τον  Hajime Isayama,που πρωτοκυκλοφόρησε το 2009 στο ιαπωνικό περιοδικό Bessatsu Shōnen Magazine.Από τότε έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχει μάλιστα βραβευθεί με το ανάλογο βραβείο καλύτερου shonen manga της χρονιάς.

 

post-19150-0-32926700-1368738383_thumb.jpg

 

Ο πληθυσμός της Γης είναι κλεισμένος μέσα σε πόλεις οχυρωμένες σε ψηλά τείχη ύψους 50 μέτρων.Γιατί;Λόγω των Τιτάνων.Πλασμάτων δηλαδή περίπου 3-15 μέτρα που είναι κύρια απειλή για τους ανθρώπους.

 

post-19150-0-01361400-1368738318_thumb.jpg

 

Ο κόσμος δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο.Επί αιώνες είναι κλεισμένος σε αυτά τα τείχη και δεν γνωρίζει τίποτα για τη ζωή έξω από τη ''φυλακή''.

 

Σε μία τέτοια πόλη αναπτύσσεται η ιστορία μας.Σε μία πόλη που δεν έχει απειληθεί από τιτάνες τα τελευταία 100 χρόνια.

 

Οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να βγαίνουν και να μπαίνουν στην πόλη όποτε θέλουν είναι τα μέλη της ομάδας των ανιχνευτών,μιας ομάδας που στόχο έχει την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους τιτάνες ώστε να γίνει δυνατή η εξόντωση τους.Βέβαια οι συμπλοκές με αυτούς είναι πάρα πολλές και τα θύματα αμέτρητα.

 

Μια συνηθισμένη μέρα η ομάδα γυρίζει έχοντας χάσει περίπου 80 ανιχνευτές από τους 100.

 

Λίγο αργότερα οι Τιτάνες εισβάλουν στην πόλη σκοτώνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα γύρω τους.

 

Ο κόσμος αναγκάζεται να εγκαταλείψει ότι απέμεινε και φεύγει προς τον άγνωστο έξω κόσμο

 

 

post-19150-0-30230800-1368738361_thumb.png

 

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας,Eren Jaeger,θέλει να ξεφύγει από το ''κλουβί'' που άλλοι ονομάζουν πόλη.Το όνειρο του είναι να γίνει ανιχνευτής και να καταλάβει τον κόσμο έξω από τα τείχη.Όλοι τον θεωρούν τρελό μιας και το να έχεις ένα τέτοιο όνειρο θεωρείται κάτι πολύ χαζό και ανώριμο.Στότωσε πρώτη φορά στα 9 του,δυο απαγωγείς που σκότωσαν τους γονείς της υιοθετημένης αδερφής του.Είναι πολύ καλός στη μάχη σώμα με σώμα ενώ όσο προχωράει η ιστορία ανακαλύπτει μία πολύ σημαντική ικανότητα του...

 

post-19150-0-07180400-1368736472_thumb.png

 

Δίπλα του είναι πάντα η υιοθετημένη αδερφή του,Mikasa Ackerman,η οποία είναι πιο λογική από αυτόν και τον βοηθάει σε πολλά κρίσιμα σημεία.Προέρχεται από οικογένεια σκλάβων,οι γονείς της σκοτώθηκαν και αυτοί βρέθηκε από την οικογένεια του Eren.

 

Ο κολλητός φίλος του Eren,Armin Arlert,βοηθάει στις περιπέτειες των παραπάνω αλλά είναι ψυχικά και σωματικά αδύναμος.Παρόλα αυτά είναι αρκετά χρήσιμος αν και θεωρεί τον εαυτό του απολύτως άχρηστο και δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση.

 

post-19150-0-35608600-1368738402_thumb.jpg

 

Η μητέρα τους σκοτώνεται και τρώγεται κυριολεκτικά από έναν τιτάνα μπροστά στα μάτια τους.

 

Μετά από αυτό ο Eren ορκίζεται να σκοτώσει όλους τους τιτάνες.

 

Από τα καλύτερα ενήλικα manga που έχω διαβάσει!Τόσο το σχέδιο όσο και η πλοκή είναι πραγματικά απίστευτα!Ένα επικό δημιούργημα!Θεωρείται από πολλούς το καλύτερο των τελευταίων χρόνων.Περιέχει πολύ δράση,έντονες βίαιες σκηνές,πολύ αίμα και δράμα.

 

Η ιστορία κυλάει γρήγορα και δεν κάνει ''κοιλιά''.

 

Στις 6 Απριλίου φέτος βγήκε και το πρώτο επεισόδιο της anime σειράς η οποία τα σπάει!Μέχρι τώρα έχουν βγει 6 επεισόδια ενώ αύριο(18/5) και το 7ο!

 

Αν δεν το έχετε δει τρέξτε!Η σειρά τα σπάει πραγματικά!

 

post-19150-0-22494300-1368738334_thumb.jpg

 

 

85 Cover

Shingeki no KyojinAttack on Titan (2009)

 1. 34 volumes
 2. 141 chapters
 3. Manga


Hundreds of years ago, horrifying creatures which resembled humans appeared. These mindless, towering giants, called "titans," proved to be an existential threat, as they preyed on whatever humans they could find in order to satisfy a seemingly unending appetite. Unable to effectively combat the titans, mankind was forced to barricade themselves within large walls surrounding what may very well be humanity's last safe haven in the world.

In the present day, life within the walls has finally found peace, since the residents have not dealt with titans for many years. Eren Yeager, Mikasa Ackerman, and Armin Arlert are three young children who dream of experiencing all that the world has to offer, having grown up hearing stories of the wonders beyond the walls. But when the state of tranquility is suddenly shattered by the attack of a massive 60-meter titan, they quickly learn just how cruel the world can be. On that day, Eren makes a promise to himself that he will do whatever it takes to eradicate every single titan off the face of the Earth, with the hope that one day, humanity will once again be able to live outside the walls without fear. written by myanimelist.net
 1. #1 popularity
 2. 520K members
 3. 62 favorites
Updated
 • All Names
 • English Attack on Titan
 • Original 進撃の巨人

 

 • Like 39
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ένα καταπληκτικό anime με εξίσου καταπληκτικό theme song. Το κομματι εχει τίτλο Feuerroter Pfeil und Bogen (Crimson Bow and Arrow) από τους Linked Horizon και δυστυχώς άλλαξε και από το 14ο ακούμε το Die Flügel der Freiheit (Wings of Freedom).
 
Πόσο επικ!  Shingeki no Kyojin
 
Στην αρχή που ακούς το σενάριο λες οκ, φαίνεται καλό αλλά είναι;; Ω, ναι ειναι!! Τόοοσο καλοοο! Έχει συμβολισμούς, αντιστοιχίες, προβληματισμούς και μια ροή που ξεδιπλώνει τα πάντα με τη σωστή δόση ανα επεισόδιο. Κάθε επεισοδιο είναι περιπου 24λεπτα, όμως ουσιαστικά είναι λιγότερο, ~20λεπτα..
 
Είμαι στο 16ο επεισόδιο και αναμονή προς το παρόν. :(
Εκτος από τους 3 πρωταγωνιστές, γνωρίζουμε αρκετούς χαρακτήρες που αναπτύσσονται, εξελίσσονται και παίζουν ρολο κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Το ωραιο είναι ότι..


Παρ’όλο αυτά, ο σεναριογράφος δε διστάζει να τους σκοτώσει. Έτσι, δε γνωρίζουμε πραγματικά το τι θα γίνει και ποιος θα μείνει ζωντανός!


 
Ας κάνω και μερικά quotes (μπορεί να μη λένε πολλά μονά τους αλλά εντός των διαλόγων σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι απίστευτα εύστοχα..) Τα τρια πρωτα ειναι από το 1ο επεισοδιο, δε βαζω από τα αλλα για να μην το χαλάσω..
 
1. Carla, nothing can suppress a human’s curiosity.. 
    Κάρλα, τίποτα δεν μπορεί να καταστείλει την περιέργεια ενός ανθρώπου
 
2. People who are content living like a livestock are more stupid.. 
    Οι άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι/ικανοποιημένοι με το να ζουν ως ‘’ζωικό κεφάλαιο’’ είναι πιο ηλίθιοι
 
3. So, the King’s government banned people from showing interest to the outside word..
    Έτσι, η κυβέρνηση του Βασιλιά απαγόρευσε στους ανθρώπους να δείχνουν ενδιαφέρον για τον Έξω Κόσμο
 
4. I considered that maybe the things we see are not the things that are actually there..
    Θεώρησα ότι ίσως τα πράγματα που βλέπουμε δεν είναι τα πράγματα που είναι πραγματικά εκεί ..
 
 

:cheers3:

Edited by Strativarious
 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

όντως πολύ καλό άνιμε το έχω φτάσει μέχρι το 20ο επεισόδειο.
Μια μικρή διόρθωση για το spoiler αυτό συμβαίνει μόνο στα πρώτα επισόδεια

και για αυτό δίνει την ψευδέσθηση ότι όντως γίνεται έτσι.

 

Γενικώς η δράση με τους διαλόγους βρίσκονται σε μία ισορροπημένη

κατάσταση, χωρίς να εξελίζεται η ιστορία μονόπλευρα, για να μην αναφέρουμε

ότι με το τέλους κάθε επισοδείου αναμένεις με ανυπομονεσία το επόμενο.

 

Edited by splash
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

διαβάστε το manga!!!

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Εγώ παρακολουθώ τη σειρά του anime (που τελειώνει -σαν 1η σαιζόν μάλλον- την Κυριακή στο 25ο επεισόδιο), και με έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Πραγματικά από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με τον τρόπο που παρουσιάζει τους χαρακτήρες, για να τους σκοτώσει μετά από λίγο ( :P ), δε σε αφήνει να ησυχάσεις! Ανατρεπτικό, όμορφα δομημένο, με αρκετό μπλα-μπλα γενικά, για να επανορθώσει στις δυνατές σκηνές δράσεις που έχει.

 

Είτε anime είτε manga, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Εγώ παρακολουθώ τη σειρά του anime (που τελειώνει -σαν 1η σαιζόν μάλλον- την Κυριακή στο 25ο επεισόδιο)

 

Τι;;;;;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο πράγμα ρωτάς;

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

ΜΑ ΓΙΑΤΙ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ!!!!!!

 

 

Τι κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού του Eren??? Ο Τιτάνας που κοιτάζει στο τέλος είναι από την εσωτερική ή την εξωτερική; ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ;;;;;;;

 

 

Μιλάμε τέτοιο τέλος τύφλα να'χει το Lost! WE WANT MOARRR!!! :crying:

 

Οκέη, must watch ani. :giati: Τι να λέμε τώρα. Πανάξια παγκόσμια επιτυχία!!! Από τους χαρακτήρες θα μου μείνουν χαλαρά οι Mikasa, Hanji & Potato Girl!!! Χώρια όλη η μοναδική ατμόσφαιρα, οι στολές και ο 3D μανουβροεξοπλισμός με τα σπαθιά που ήταν λες και πετάγαν! Ακολουθούν κάποιες bonus εικόνες...

 

post-556-0-03062800-1381089346_thumb.jpgpost-556-0-64538300-1381089340_thumb.jpgpost-556-0-19889300-1381089028_thumb.jpg

 

mikasa_ackerman_render_o2__shingeki_no_k

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Είδα τα πρώτα 12 επεισόδια.....

 

OMG! Τι έπος ήταν αυτό! Τα είχε όλα. Είχε καλοστημένους χαρακτήρες, είχε μπόλικη δράση, επικές μάχες, δράμα, πολύ πολύ αγωνία και εξαιρετικότατο animation. Σε κάθε επεισόδιο το έλεγα. :P

 

Σου πετάει την μία ανατροπή μετά την άλλη. Ειδικά στην μεγάλη αποκάλυψη γύρω στο 8ο επεισόδιο (που αφορά τον Eren), με το που το έδειξε, άρχισα να τρέχω στο δωμάτιο ενώ είχα βγάλει την μπλούζα μου. Τέτοιος ενθουσιασμός λέμε. :P Και όταν στο 5ο επεισόδιο περίπου

πέθανε ο Eren

, όσοι το βλέπαμε (εγώ και άλλοι δύο φίλοι μου) είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. 

 

Κάτι όμως με χαλάει. Στα τελευταία επεισόδια έκανε μια μικρή κοιλιά, το γύρισε υπερβολικά πολύ σε διαλόγους και προχώρησε ελάχιστα την κεντρική ιστορία. Θέλω να δω τι θα γίνει με αυτό το @#$%^&* κλειδί! :trixes: 

 

Συμπέρασμα: τέλειο animation, τρομερή ιστορία με ανατροπές και καλογραμμένους χαρακτήρες, ωραία σκηνοθετημένη δράση και ένας κόσμο με πολύ ψωμί. Επίσης μ'αρέσει το design των τιτάνων :P (άντε οκ, κυρίως του τεράστιου), ενώ το όλο θέμα των τιτάνων για μια στιγμή μου φάνηκε μεταφορά για τους ανθρώπους των σημερινών, υπερκαταναλωτικών κοινωνιών. Τρέχα γύρευε. :lol: 

 

Υ.Γ. Ο Armin είναι για μπάτσες. :gun2: 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα σύμπτωση :DJO:

 

Έχεις δίκιο πάντως, η Mikasa ξεχώρισε like a true badass, ενώ και η Potato Girl έχει πολύ φάση.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

True Badass ;;; Ποιά Mikasa , Ο Levi είναι αληθεινός badass και είναι αυτός που παρέχει την τρελή δράση

και είναι και ο OP [ overpowered ]  της σειράς. :devil::minigun:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αν έχω σωστές πληροφορίες, ο Levi θα εμφανιστεί κυρίως στα επόμενα επεισόδια από αυτά που είμαι.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

True Badass ;;; Ποιά Mikasa , Ο Levi είναι αληθεινός badass και είναι αυτός που παρέχει την τρελή δράση

και είναι και ο OP [ overpowered ]  της σειράς. :devil::minigun:

 

Είναι όντως

 

ειδικά εκεί που κάνει ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΙΟΝΙ :giati:

 

 

αλλά είναι πολύ αχώνευτος. :P Όχι ότι ο Loser Eren που τα παίρνει και τα κάνει όλα spoiler πάει πίσω... :lol: 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Αν και θα ήθελα πολύ να έχει και 2ο κύκλο γιατί έγινε συνήθεια τόσους μήνες,καλύτερα να περιμένουν για να μην γεμίσει fillers.Μια ταινιούλα θα ήταν μια χαρά πάντως...

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

διαβάστε το manga . βγαίνει μία φορα το μήνα και είναι ένα 50σέλιδο αλλά αξίζει. έχει προχωρήσει αρκετά μετά το anime....

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

post-556-0-20337300-1384682985_thumb.png


http://jake-clark.tumblr.com/


  :P


:update:

Βγήκε το πρώτο από τα 2 OVA που είχαν ανακοινωθεί, ονόματι Ilse's Notebook. Καλό, με τους ελίτ των Survey Corps να μπλέκουν σε μία αδιανόητη περιπετειούλα... Λίγα πράγματα αποκαλύπτονται και τα γεγονότα του προηγούνται χρονικά της μαζικής επιδρομής που γίνεται στο ani.

Τώρα το 2ο OVA θα βγει στις 9 Απριλίου 2014 και θα ασχολείται με τους εκπαιδευόμενους της 104ης στρατιάς.

shingeki_no_kyojin___jiyuu_wo_by_nuriko_
 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

AoT + Φόρεστερ = :awesome:

 

 

:P

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

:cool:

 

Να το πούμε στα παιδιά στο τείχος..  μην αγχώνονται που σε καθε αποστολή γυρνάνε οι μισοί..

τωρα με τη subaru, υπάρχει λύση.. :P

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται πάρα πολύ καλό... Πολύ καλό το σενάριο. Υπάρχει link με τα επισόδια? Χριστίνα (Strativarious) πολύ καλό το τραγούδι!!!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Attack on Titan: Colossal Edition!

 

post-2298-0-30688800-1393461279_thumb.jpg

 

The Colossal Edition collects the first five volumes of Attack on Titan, bigger than you’ve ever seen them before. Clocking in at 7”x10.5” and around 1,000 pages, this enormous book will be printed on premium-quality paper for the best Titan reading experience.

 

Priced at $59.99, the Colossal Edition is lumbering to stores on May 27!

 

 

 

Και το σχετικό link...

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Βγήκε το πρώτο από τα 2 OVA που είχαν ανακοινωθεί, ονόματι Ilse's Notebook. Καλό, με τους ελίτ των Survey Corps να μπλέκουν σε μία αδιανόητη περιπετειούλα... Λίγα πράγματα αποκαλύπτονται και τα γεγονότα του προηγούνται χρονικά της μαζικής επιδρομής που γίνεται στο ani.

 

Τώρα το 2ο OVA θα βγει στις 9 Απριλίου 2014 και θα ασχολείται με τους εκπαιδευόμενους της 104ης στρατιάς.

Βγήκε και το 2ο, και ήταν μια ούφο ιστοριούλα με ένα...διαγωνισμό φαγητού ανάμεσα στον Jean και την Potato Girl. Είχε τη φάση του. Ενδιάμεσα έδειχνε τη Mikasa να γυμνάζεται. :P Ναι, μιλάμε για τον ορισμό του filler..

 

Το 3ο και τελευταίο θα είναι πάλι μια ιστοριούλα ανάμεσα σε εκπαιδευόμενους της 104ης στρατιάς και θα βγει στις 8 Αυγούστου.

 

 

Btw, ο 2ος κύκλος από ό,τι φαίνεται πηγαίνει πλέον για το 2015. Ενώ το manga συνεχίζεται κανονικά ώστε να τελειώσει το 2018-2019.

 

post-556-0-83664700-1397674306_thumb.jpg

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

http://www.youtube.com/watch?v=Hg2PTVi7fl8

 

με μουσική attack on titan

Edited by splash
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Είδα τα δύο OVAs, είχε την πλάκα του το δεύτερο. Πάντως το πρώτο δεν ήταν και

τελείως άσχετο. Παρουσίασε ένα γεγονός που είναι σημαντικό για την κετρική ιστορία

καθώς μπορεί να την επιρέασε σε μεγάλο βαθμό. Μου κάνει εντύπωση πως κάτι τέτοιο

δεν ενσωματώθηκε στο άνιμε.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Έχω να ασχοληθώ με manga πάνω από χρόνο. Έμαθα για το συγκεκριμένο πριν λίγο σε μια παρωδία για τις προσφορές στο steam και σαν geek που σέβεται τον εαυτό του το έψαξα αρκετά ώστε να ξέρω τα βασικά.

 

Θα καταφύγω στη πλέον κλισέ ερώτηση αν αξίζει, η οποία έχει υπωθεί πιο πάνω, αλλά ρωτάω γιατί γενικά περνάω φάση αποτοξίνωσης από κόμικς και δε θέλω να το αρχίσω(είτε το manga είτε το anime) και να το παρατήσω.

 

Ευχαριστώ :D

Link to comment
Share on other sites

Είναι ξεχωριστό, είναι ωραίο, τα σπάει!

 

...αλλά άμα περιμένεις εξηγήσεις, ανάμενε κάτι επιπέδου LOST.

 

Αυτά όσον αφορά το ani, manga δε διαβάζω. :P 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αξίζει και τραβάει και κόσμο που δεν ασχολείται με manga. Απλά είναι μηνιάιο και αργεί.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά οι πιο πολλοί εννοούσαν το anime

ε λογικα κ το manga θα ειναι εξίσου καλό

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.