Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Εκδόσεις στις οποίες δημοσιεύτηκε:

ΜΠΑΚ ΝΤΑΝΥ

 

logo.jpg

 

Πρόκειται για γαλλο-βελγική σειρά κόμικ, δημιούργημα του Jean-Michel Charlier (σενάριο) και του Victor Hubinon (σχέδιο). Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου 1947 στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spirou των εκδόσεων Dupuis. Αφού ολοκληρώθηκε η ιστορία κυκλοφόρησε σε τόμο τον Ιανουάριο του 1948 από την ίδια εκδοτική. Τον Ιανουάριο του 1979 ο Hubinon πέθανε και η σειρά σταμάτησε για λίγο, όμως τελικά βρέθηκε o αντικαταστάτης στο πρόσωπο του Francis Bergèse. Τον Ιούνιο του 1989 πέθανε και ο Charlier, η σειρά αδράνησε ξανά για κάποια χρόνια, και τελικά ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Bergèse τόσο το σχέδιο όσο και το σενάριο. Το 2008 ο Bergèse ανακοίνωσε ότι συνταξιοδοτείται, και έτσι η σειρά σταμάτησε οριστικά, με το τελευταίο τεύχος να κυκλοφορεί τον Μάρτιο της χρονιάς εκείνης. Συνολικά βγήκαν 52 τόμοι.

 

Σχετικά με την υπόθεση τώρα, ο Μπακ Ντανύ κατατάσσεται στο Ναυτικό των Αμερικανικών Δυνάμεων λίγο μετά το περιστατικό στο Pearl Harbor, γίνεται πιλότος, και με την πάροδο του χρόνου φτάνει να κατέχει τον βαθμό του Σμήναρχου. Θεωρείται ο καλύτερος πιλότος του Ναυτικού, και ο λόγος που δεν ανεβαίνει παραπάνω βαθμίδα είναι ότι σε υψηλότερο βαθμό δε θα μπορεί να είναι πλέον ενεργός πιλότος. Στο πλευρό του έχει δύο πολύ καλούς φίλους και συναγωνιστές, τον Σμηναγό Sonny Tuckson και τον Ταγματάρχη Jerry Tumbler. Οι τρεις τους αναλαμβάνουν αποστολές σε κάθε πόλεμο που εμπλέκονται οι ΗΠΑ, από τον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του 50 έως τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στις αρχές της νέας χιλιετίας.

 

Ιστορίες του Μπακ δημοσιεύονταν σε συνέχειες στην Ελλάδα στο περιοδικό Super Μπόϋ, όπως στο παρακάτω τρισέλιδο από το τεύχος 60.

 

BD a.jpgBD b.jpgBD c.jpg

 

Πηγές:

Wikipedia

BDTheque

  • Like 26

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Εντέλει 5 χρόνια αφ'οτου σταμάτησε ο Bergèse, η σειρά ξαναξεκίνησε. Στην 53η πτήση, το πηδάλιο του σχεδίου το είχε ο Francis Winis, ενώ στις επόμενες 2 το είχε ο Gil Formosa. Και για τις 3 πτήσεις, στο υπόστεγο του σεναρίου βρίσκονταν ο Frédéric Zumbiehl ο οποίος είναι στο σενάριο του Team Rafale, που και αυτό συσχετίζεται με αεροπλάνα και ρεαλιστικό σχέδιο, έχει βγάλει 8 τόμους μέχρι στιγμής με τα περισσότερα να έχουν γίνει scanlate στη γλώσσα του Paul Gascoigne (minus the alcohol) (bedetheque)

 

Εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες από τον 55ο τόμο που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 15 από την Dupuis

 

BD1.jpg BD2.jpg BD3.jpg BD4.jpg BD5.jpg BD6.jpg

 

:cheers5:

 

 

 

  • Like 14

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Στην 53η πτήση, το πηδάλιο του σχεδίου το είχε.....

 

Και για τις 3 πτήσεις, στο υπόστεγο του σεναρίου βρίσκονταν.....

 

Είσαι ο τροβαδούρος του Greek Comics, πάει και τελείωσε....

  • Like 11

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Προβληματίζομαι τώρα. Έχεις σφυρί και αμόνι? :D

 

:cheers5:

  • Like 6

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Προσπάθησα πολλές φορές να το διαβάσω και να το συμπαθήσω. Σόρι αλλά δεν... Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες προσπάθειες δεν τις έχω διαβάσει. Αυτά τα καρέ με τις φάτσες του Μπακ, του Σόνι και του Ταμπλερ και τα τεράστια μπαλονάκια φλυαρίας του Σαρλιέ, οι μοχθηροι ασιάτες με το κατακίτρινο δέρμα, οι γκάφες του Σόνι κάνουν ένα μείγμα που εμένα δε με ψήνει με τίποτα. Τώρα που το ανάφερες ίσως δώσω μία ευκαιρία στα τεύχη 53+, αλλά πιο πιθανόν είναι να δώσω μία ευκαιρία στη σειρά Buck danny Classic που αντί να ακολουθεί τις περιπέτειες των απέθαντων και αγέραστων 3 πιλότων, έχει μείνει κολημένη στην Κορέα και οι περιπέτειες είναι εκεί.

 

Γενικά όμως λίγα πράματα. Σε άλλους αρέσει όμως - δεν φτάνεις 70 χρόνια με spin off στα 65 χρόνια ιστορίας χωρίς να έχεις κοινό που ακολουθεί. Εγώ όμως δεν είμαι μέσα σε αυτούς.

  • Like 6

Κοινή χρήση αυτής της καταχώρησης


Σύνδεσμος προς την καταχώρηση
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.