Μετάβαση στο περιεχόμενο

GILLEN KIERON [ (1975) ]


Dark Chris

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
GILLEN KIERON
Ημερ. γέννησης:
30/09/1975
Τόπος γέννησης:
Αγγλία
Εργογραφία:

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

post-12722-0-87602000-1351343910_thumb.jpg

 

Σε κάποιους, αυτό το όνομα θα είναι γνωστό. Σε κάποιους όχι. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στο κορυφαίο περιοδικό για gaming στην Αγγλία, το PC Gamer. Έγραψε και για άλλα έντυπα, δούλεψε στο Eurogamer, ίδρυσε το κορυφαίο site στο UK για PC gaming και κέρδισε μερικά βραβεία. :P Το 2010 παράτησε το «άθλημα» για να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με την γραφή κόμικς. Στο μεταξύ είχε ασχοληθεί και με την μουσική δημοσιογραφία.

Πρώτη του ανεπίσημη δουλειά ως συγγραφέας κόμικς ήταν αυτή του writer του strip ονόματι Save Point για το OPSM-UK, μαζί με τον Jamie McKelvie.

Το 2006 έκανε το μεγάλο μπαμ και το όνομα του γνωστό στην αμερικανική σκηνή, με την κυκλοφορία του πρώτου τεύχος του Phonogram. Ο Gillen, προσπαθεί να εντάξει την μουσική και την όλη κουλτούρα γύρω από την british pop στο κόμικς του.

Αποτελείται από δύο σειρές, το 1 και το 2, ενώ ετοιμαζόταν και το 3 (περισσότερα παρακάτω). Στο 1, “Rue Britannia”, πρωταγωνιστεί ο David Kohl που είναι ένας μάγος που χρησιμοποιεί την Βρετανική ποπ για να εφαρμόσει την μαγεία του. Αποστολή του είναι να βρει τι έπαθε μια θεά, η Brittania. Κατά την διάρκεια της αποστολής του, θα συναντήσει και άλλους σαν και αυτόν.

Το 2ο limited, “The Singles Club”, αποτελείται από 7 one-shot τεύχη. Κάθε τεύχος επικεντρώνεται σε έναν διαφορετικό phonomancer (έτσι λέγονται αυτοί οι μάγοι) και μια περιπέτεια του σε ένα συγκεκριμένο club μια συγκεκριμένη νύχτα. Ο Kohl εμφανίζεται σε μερικά από αυτά ως supporting character.
 

post-12722-0-84805000-1351344129_thumb.jpg

 

Το 3ο limited, “The Immaterial Girl” ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο στην Image Expo 2012, μεταφέρθηκε όμως για το 2013, γιατί οι Gillen/McKelvie θα ασχοληθούν με τους Young Avengers. Και επίσης γιατί τα έσοδα τους από το 2 ήταν ελάχιστα.

Είναι μια αρκετά περίεργη σειρά με πολλές μουσικές αναφορές, που δεν είναι απαραίτητες στην κατανόηση της ιστορίας. Το art του McKelvie είναι σχετικά απλό, πολύ ωραίο και στήνει ωραία τα καρέ του.

Το 2008 έγραψε το Warhammer: Crown of Destruction, μια μίνι σειρά του σύμπαντος του Warhammer, έβγαλε το Phonogram 2 και έγραψε μια ιστορία με την Dazzler για το X-Men: Manifest Destiny #5, χαρακτήρα της Marvel και ένα limited με τον Beta Ray Bill, επίσης της Marvel, το BRB: Godhunter. Σε αυτό, ο Beta κυνηγά τον Galactus για να εκδικηθεί που καταβρόχθισε τον πλανήτη του.

Ακόμα, συμμετείχε στο relaunch του New Universe της Marvel, με αφορμή την 25η επέτειο από την δημιουργία του line. Έγραψε το one-shot newuniversal: 1959 #1 με art του Greg Scott.

Το 2009 συμμετείχε σε μια ανθολογία της Image, στην οποία κάθε δημιουργός παίρνει ως βάση ένα τραγούδι των Spearmints και έγραφε από μία ιστορία. Στον Gillen έτυχε (?) το “Sweeping The Nation”.

Οι άνθρωποι της Marvel του ανέθεσαν αρκετά projects, όπως το S.W.O.R.D., που πρωταγωνιστεί η Agent Brand, η οποία προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια του νέου «συνεταίρου» της στην αρχηγία της SWORD, Henry Gyrich, το Dark Avengers: Ares και αρκετά one-shots πριν του αναθέσουν τα ηνία του Thor (στο μεταξύ ασχολήθηκε και με δουλειές στην Boom, Tokyopop και Avatar Press).

Ασχολήθηκε με τον τίτλο από το #604 έως το #614, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την ιστορία του JMS, ενώ έγραψε και το one-shot Siege: Loki, δείχνοντας μας τι θα μπορούσε να κάνει με τον χαρακτήρα. ;)

Η δουλειά του στο Thor ήταν μέχρι τότε η μεγαλύτερη του για την Marvel και ήταν η σειρά που τον έκανε πιο γνωστό. Εκτός από μορφή τόμων, κυκλοφορεί και σε Ultimate Collection που συλλέγει όλα τα Thor τεύχη του.

Το 2010, με το τέλος του event X-Men: Second Coming, δημιουργήθηκαν 5 νέοι μεταλλαγμένοι, μετά από χρόνια χωρίς νέους μεταλλαγμένους. Τις περιπέτειες τους μας αφηγήθηκε ο Gillen, στην σειρά Generation Hope, στην οποία και έμεινε από την αρχή μέχρι το τεύχος #12. Οι νέοι αυτοί μεταλλαγμένοι αποτελούν τα Five Lights, τους οποίους και ηγείται η Hope, μεσσίας των μεταλλαγμένων.

Κλασσικός X-τίτλος που πρωταγωνιστούν έφηβοι με την κατάλληλη δόση δράματος, δράσης και χιούμορ. + Γράφει εξαιρετικά την Hope και την Idie. Στην δεύτερη συγκεκριμένα, “βοηθά” και ο Aaron. Πως; Το τελευταίο arc του Gillen στον τίτλο ήταν tie-in του Schism, που έγραφε ο Aaron. Στο Schsim λοιπόν, έχουμε τον χωρισμό των X-Men σε δύο παρατάξεις από τους Cyclops και Wolverine. Ένας από τους βασικούς λόγους του «διαζυγίου» ήταν το γεγονός ότι ο Cyclops παρότρυνε την Idie (μία εκ των νέων μεταλλαγμένων) να σκοτώσει μερικούς τρομοκράτες που κρατούσαν αιχμαλώτους άλλους μεταλλαγμένους.

Παρένθεση: η Marvel έχει μια συγκεκριμένη τακτική για να γίνεται ομαλά η αντικατάσταση ενός writer σε μια σειρά από έναν άλλο. Ο writer και αυτός που πρόκειται να αναλάβει την σειρά γράφουν μαζί ένα arc, πριν φύγει ο πρώτος.
 

post-12722-0-76808500-1351356794_thumb.jpg


Που κολλάει αυτό; Αυτή την τακτική υιοθέτησαν και με το Uncanny X-Men (όπως είχε γίνει και πάλι με την ίδια σειρά). Ο Fraction επρόκειτο να φύγει από την σειρά και αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Gillen. Στην τελευταία ιστορία του Fraction, Quarantine (#53ο-#534), συνεργάστηκε με τον Gillen. Ανεπίσημη αρχή του run του.

Επίσημη ήταν το Uncanny X-Men #534.1. Ο Magneto έχει γίνει πλέον μέλος των X-Men και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ομάδας, Kate Kildare, πρέπει να του φτιάξει λίγο το προφίλ, καθώς στο ευρύ κοινό είναι γνωστός ως ένας από τους πιο μεγάλους τρομοκράτες ever.

Επόμενη του ιστορία το Breaking Point, συνέχεια του run του Whedon. O Kruun επέστρεψε και διψάει για εκδίκηση.

Πριν από το arc που τρέχει παράλληλα με το Fear Itself, στο οποίο έχουμε μια αλλαγή για τον Colossus, ο Gillen μας αποκάλυψε τον λόγο που ο Wolverine είναι τόσο επιθετικός και αγενής προς την Hope.

Είχε και την ευθύνη του τελευταίου τεύχους της σειράς (τον επόμενο μήνα ξεκίνησε με νέο #1 φυσικά :lol: ), το οποίο ολοκληρώνει το Schism και μας γνωρίζει την νέα εκδοχή του Mr. Sinister.

 

Ήταν αυτός που έγραψε και τα 20 τεύχη της νέας σειράς Uncanny X-Men, η οποία επικεντρωνόταν στην Extinction Team (Cyclops, Emma Frost, Magneto, Storm, Namor, Hope, Danger, Colossus, Magik) και στις προσπάθειες τους να το παίξουν υπερήρωες και να αποδείξουν στον κόσμο πως όχι μόνο είναι η ισχυρότερη ομάδα (κάτι που είναι αλήθεια), αλλά και πως θα έπρεπε να τους φοβούνται.

Υποθέτω ότι το μότο του Gillen ήταν: “The bigger the better” καθώς στο πρώτο arc, οι X-Men αντιμετωπίζουν τον Mr. Sinister και τους Celestials.:giati:
 

post-12722-0-33311000-1351344042_thumb.jpg

 

Επόμενη απειλή η Tabula Rasa, μια περιοχή κάπου στην Αφρική που έχει πολύ πιο ανεπτυγμένη χλωρίδα και πανίδα και δημιουργήθηκε κατά το Dark Angel Saga στο Uncanny X-Force.

Με αυτά και με αυτά, έχουμε και τα (ανούσια κυρίως) tie-ins για το Avengers vs. X-Men. Τα τελευταία τεύχη μάλιστα ήταν από τα καλύτερα της σειράς και κατάφεραν να δώσουν μια πιο καλή ματιά στο γιατί έκανε ότι έκανε ο Scott στο event.

Λίγα λόγια γενικά για τις X-δουλειές του και η άποψη μου: είναι από τα αγαπημένα μου runs του. Πριν από αυτόν, ο Brubaker και ο Fraction έκαναν μέτρια δουλειά. Ο Gillen ξέρει να γράφει τους περισσότερους χαρακτήρες, βάζει τους X-Men να αντιμετωπίσουν πλήθος κακών, χωρίς να επαναλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό. Επίσης ήταν αυτός που εξέλιξε και άλλο τον Cyclops και τον έκανε τον απόλυτο αρχηγό των X-Men και έδωσε ακόμη πιο μιλιταριστικό χαρακτήρα στην Blue Side (η μεριά του Cyclops).

Παράλληλα, ο Gillen ανέλαβε και το relaunch του παλιού τίτλο Journey Into Mystery (πριν αποκτήσει ο Thor δική του σειρά, εκεί έβγαζαν τις περιπέτειες του) και έβαλε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Kid Loki, την νέα ενσάρκωση του Loki μετά από τα γεγονότα του Siege.

Πριν το Siege, o Loki χειραγώγησε την Hela, θεά του θανάτου της Asgard, ώστε να αφαιρέσει το όνομα το από το Book of Hel και να μην γίνεται να πεθάνει.
 

post-12722-0-75952500-1351344216_thumb.jpg

 

“Πιστός” βοηθός του Loki είναι ο Ikol, κοράκι που έχει την ψυχή του παλιού, κακού Loki.

Κατά το Fear Itself, προσπάθησε να σταματήσει τα σχέδια του Serpent, ενώ αργότερα τον βοήθησε ο Silver Surfer να κάνουν τον κόσμο να θυμηθεί τον Thor, ο οποίος πέθανε στο τέλος του FI και την θέση του god of thunder πήρε ο Tanarus. Ακολούθησε και ένα crossover με τους New Mutants.

Η τελευταία ιστορία του JiM είναι crossover με το Thor του Fraction. Είναι το τέλος της ευρύτερης ιστορίας του Gillen.

Ο Kid Loki δεν είναι τόσο σατανικός όσο ο Loki, διατηρεί μια αλαζονεία που πάντα τον διέκρινε, μια πονηριά, χωρίς όμως να χάνει την ανθρωπιά του και θυμίζοντας πάντα έναν έφηβο.

Ο Gillen έβαλε πολλά fantasy στοιχεία στην σειρά, πιο σκοτεινή και πολλές φορές μελαγχολική διάθεση, κάνοντας θαύματα με τον Loki και εμβαθύνοντας στον χαρακτήρα όπως ίσως κανένας πριν.

Προσωπική μου άποψη: το θεωρώ ισάξιο του run του JMS στο Thor και τα δύο καλύτερα με τους σχετικούς χαρακτήρες. Έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές ως το Sandman της MU. Το art τις περισσότερες φορές, ειδικά όταν γίνεται από τον Doug Braithwhaite, ταιριάζει με την ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος του AvX, η Marvel έβγαλε το AvX: Consequences, 5τευχο εβδομαδιαίο limited που αυτόν τον καιρό βγαίνει και φυσικά γράφει ο Gillen (αλλιώς γιατί να το αναφέρω; :P).

Δουλειά του είναι να μαζέψει τα κομμάτια του AvX και να ετοιμάσει εν μέρει την νέα εποχή για το σύμπαν της Marvel.

Σύντομη περίληψη για την σειρά, που όμως είναι spoiler για το Avengers vs. X-Men:
 

 



Βλέπουμε την κατάσταση του Cyclops στην φυλακή και την κατάσταση αρκετών εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας, όπως της Hope, του Wolverine και του Iron Man.

post-12722-0-44396300-1351357337_thumb.jpg
 



Η Marvel αποφάσισε με το πέρας του AvX να αλλάξει λίγο την κατάσταση στο σύμπαν της με ανακάτεμα στην τράπουλα των δημιουργών της. Συγγραφείς που για χρόνια έγραφαν έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα ή ομάδα έφυγαν, ενώ νέοι θα πάρουν την θέση τους και θα δημιουργηθούν νέες σειρές.
 

post-12722-0-33299200-1351344311_thumb.jpg

 

Ο Gillen τελείωσε με τα run του σε Uncanny X-Men και Journey Into Mystery και πήρε το Iron Man και μια νέα σειρά, τους Young Avengers. Στο πρώτο θα συνεργαστεί με τον Greg Land και στο δεύτερο με τον Jamie McKelvie. Για το δεύτερο έχει πει ότι το θεωρεί σαν το Phonogram του Marvel Universe και θα το γράψει έτσι ώστε να μπορεί να εξερευνήσει στο μέλλον όποια πτυχή της νεολαίας του MU μπορεί. Οι σκηνές δράσης θα είναι σαν μουσικά clips, στις οποίες χρησιμοποιεί την Marvel Method και αφήνει περισσότερη ελευθερία στον McKelvie.

Για το πρώτο τώρα, τα πρώτα 5 τεύχη θα είναι τελείως αυτοτελή, με ένα κοινό θέμα και σε κάθε τεύχος, ο Tony θα αλλάζει πανοπλία. Και τι τεύχη, αφού προσπαθεί να ασχοληθεί με διάφορα genres. Θα υπάρχουν ninjοειδείς ιστορίες, τρόμου και ρομαντικές!

Έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει δύο ongoing στην Marvel αν μπορεί, έναν πιο παραδοσιακό τίτλο (παλιότερα Uncanny X-Men, τώρα Iron Man) και έναν πιο προσωπικό και ιδιαίτερο τίτλο (παλιότερα JiM, τώρα Young Avengers).

To 2013 θα βγάλει και μια σειρά με τον Ryan Kelly στο σχέδιο, από την Image, το Three και αφορά την προσπάθεια 3 ειλώτων να αποδράσουν από την Σπάρτη. Και όλα αυτά επειδή τα πήρε με τους 300 του Miller. :P

 

Άλλα κόμικς του Kieron: 

 

STAR WARS: DARTH VADER

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  16161
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  1319
  • Reputation:   5747
  • Achievement Points:  1319
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4721 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

πολυ καλο αφιερωμα Σκοτεινε...

ευκαιρια να μαθουμε και τιποτα για τον Gillen...

κανενα run του που δν εχουμε αντιληφθει...:)

 

thanks a lot...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5841 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:respect: για την εξαιρετική παρουσίαση Νούλη! :best:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Τελείωσα το AvX: Consequences και στα μάτια μου είναι από τα καλύτερα κόμικς που φέρουν πάνω το μπλε banner που γράφει A vs X. :)

 

Πλέον ο Cyclops είναι ένας σκληρός επαναστάτης/τρομοκράτης, που σκοπεύει να σχηματίσει μια ομάδα κρούσης που θα περισυλλέγει μεταλλαγμένους ανά τον κόσμο. Nice! :D

 

Σχεδιαστικά, τα #4 και #5 είναι τα πιο δυνατά τεύχη.

 

Θα ακολουθήσε update για το Iron Man μόλις διαβάσω και το #2. Το #1 μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25915
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  825
  • Reputation:   4350
  • Achievement Points:  838
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4197 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Θα ακολουθήσε update για το Iron Man μόλις διαβάσω και το #2. Το #1 μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.....

 

Τα 'λεγα εγω! :) Το #2 εχω διαβασει απο κριτικες οτι ειναι πολυ κατωτερο του πρωτου...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Ποιο ήταν το πρώτο μεγαλύτερο πρόβλημα του Iron Man; O Land. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον βάζουν με τον Gillen. Υποθέτω ότι πλέον θα έχει αποκτήσει το δικαίωμα να ζητάει ο ίδιος καλλιτέχνες για να συνεργαστεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Gillen να ζητάει τον Land! :wall:

 

Ποιο είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα του Iron Man; Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ίδια πράγματα είδαμε και στο (εκπληκτικό) run του Fraction. Οι περισσότερες σειρές του Marvel NOW! προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό με τους χαρακτήρες. Το IM όχι και τόσο. Ο Tony κυνηγάει ανθρώπους που πήραν στα χέρια τους τον ιό Extremis. Τι μου θυμίζει αυτό;..... Χρειαζόταν κάτι σαν τον Cap του Remender. Από espionage thriller -----> sci-fi pulp.

 

Στα συν, ο τρόπος που ο Gillen γράφει τον Tony. Δεν είναι ήρωας, δεν είναι gentleman, όπως αναφέρει ο ίδιος και προτίθεται να σκοτώσει, αν είναι απαραίτητο και δεν υπάρχει άλλη λύση. Επίσης ξέρει γιατί τον θέλουν οι γυναίκες. :P

 

Θα μπορούσε να βγει ένα καλό videogame από αυτό. Ο Tony πολεμάει σε διαφορετικές πίστες κάθε φορά, πρώτα thugs, μετά τους ενισχυμένους με Extremis, σε ποικίλα τοπία, ενώ κάνει προσαρμογές στην πανοπλία του για να αντιμετωπίσει κάθε κακό.

 

Το #2 ήταν αρκετά βαρετό, καθώς η μάχη έπιασε αρκετές σελίδες. Λίγο το στήσιμο του Land, λίγο ο μονόλογος της Merlin....

 

7/10 στο #1, 5,5/10 (επιεικώς) στο #2.

 

Υ.Γ. Μόλις θυμήθηκα ότι ο IM θα πάει στο διάστημα με τους Guardians, κάτι που θα δούμε και στο δεύτερο arc του Gillen. Το έκρινα πολύ γρήγορα.....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Gillen.jpg


 


Kieron Gillen.Η ζωντανή απόδειξη για το πως θα ήταν ο εκδότης του κάμπου αν είχε γεννηθεί στην Αγγλία. :D


 


Συνέντευξη του στο CBRTV για τους άπιστους. :P


Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  29810
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  142
  • Reputation:   491
  • Achievement Points:  142
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3749 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Τον Gillen τον γνώρισα μέσα από την τελευταία του δουλεία που είναι το Young Avengers. Ως φαν της ομάδας αυτής έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τον Gillen, αν λάβουμε υπ' όψην ότι παρέλαβε τη σειρά από τον υπερταλαντούχο Allan Heinberg. Θα ήμουν ευχαρηστημένος δηλαδή αν συνέχιζε να τη γράφει ο Gillen μέχρι να ευκαιρέσει ξανά ο Ηeinberg.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.