Μετάβαση στο περιεχόμενο

Avengers Week: οι 10 Χειρότερες Εμφανίσεις [Βαμβουνης Μανώλης, LIFO, 09/05/2012]


Kabuki

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76876
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5867 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Avengers Week: οι 10 Χειρότερες Εμφανίσεις

Έχει η μόδα γυρίσματα. Μετράμε αντίστροφα τα 10 απολύτως ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ κουστούμια που έχουν περάσει από την γκαρνταρόμπα των κινηματογραφικών Εκδικητών

1.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 10: ο HULK, Ιππότης της Αποκάλυψης! Μεταμορφωμένος από τον πανίσχυρο εχθρό των X-Men, Apocalypse, ο Hulk έγινε ο νέος "War", η προσωποποίηση του Πολέμου. Το οποίο πρακτικά σημαίνει... ασύμμετρες βάτες με καρφιά, (ΧΡΥΣΗ) αγκράφα με νεκροκεφαλή, κι άλλες νεκροκεφαλές στο καβάλο, σπαθί, μαστίγιο ενσωματωμένο στο γάντι με ακόμα κι άλλα καρφιά, μαύρο κράνος, ένα τελείως διακοσμητικό χρυσό περιβραχιόνιο... γενικά υπερπαραγωγή. Γιατί ο Hulk ήταν πάντα κατά βάθος ένα πολεμόχαρο κακό στερεοτυπο μαύρης τύπισσας από τα γκέτο.

2.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 9: η πρώτη εμφάνιση της BLACK WIDOW, Μαύρη Χήρα όνομα και πράγμα. ΟΛΟΣΩΜΟ διχτυωτό καλσόν (fishnet), μαύρη μάσκα Batman, κορμάκι, μπερτίτσα, σκουλαρίκια με μικρές αραχνούλες και το φυσικό της μελαχροινό μαλλί. Ευτυχώς σύντομα ανακάλυψε τις χαρές των κόκκινων βαφών του Κορρέ.

(Ένοχη παραδοχή, αλλά στην πραγματικότητα το καραγουστάρω το συνολάκι, απλά ήθελα να το δείξω και αυτό εδώ. Don't Judge Me!)

3.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 8, τα ΜΕΣΑ ΤΩΝ 90s και η τραγελαφική πλέον τάση για αλυσίδες, υπερμεγέθεις βάτες (shoulder pads), τζάκετς, δερμάτινα λουριά (ΠΑΝΤΟΥ), μάσκες με εκτεθειμένο πρόσωπο ή μαλλιά και ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Thor πάνω. ΟΚ, χέσε τα λουριά και τις βάτες και την αλυσίδα στο σφυρί που δεν οδηγεί πουθενά, και τα γάντια χωρίς δάχτυλα, και τα καρφιά, και τα γιγάντιο σπασουάρ.
Φοράει ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΗ, διάολε, σαν καμιά έφηβη! Mid-myth crisis.
Η στολή αυτή εμφανίστηκε για μόλις ένα τεύχος στη σειρά αλλά είναι αυτή που φορούσε (δυστυχώς) και στην κλασσική πρώτη σειρά DC VERSUS MARVEL. Που πας σε ξένο σπίτι/σύμπαν με τέτοια χάλια;

4.jpg

Αλλά ΟΚ, τι να πουν και ο Hawkeye με την Black Widow? Την ίδια περίοδο κυκλοφορούσαν με πανομοιότυπες ολόσωμες τρομακτικά κολλητές μονόχρωμες στολές με μίνιμαλ σχέδια (πόδια αράχνης στα παΐδια; νύχι γερακιού ;) και ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, γύρω από τα μπούτια, στους καρπούς, στην μέση, στους ώμους...

5.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 7, ο HAWKEYE δεν ήξερε τα χειρότερα που τον περίμεναν στην αμέσως επόμενη στολή του. Μετά από μια ηρωική θυσία τους, οι Avengers ξαναλανσάρονται (ως HEROES REBORN) από το #1 με νέα ιστορία και κοστούμια.
Στην περίπτωση του Hawkeye βέβαια απλά ανακύκλωσαν την στολή του Wolverine σε καφέ, με φουλ μάσκα. Α, ναι, και με ΤΣΕΠΕΣ στο μπούτι. Είπαμε, μέσα 90s.
Το ξεκαρδιστικό είναι πως, όταν μετά από 10 χρόνια άλλοι συγγραφείς επανεπισκέφτηκαν αυτό το σύμπαν ιστοριών, αποκάλυψαν (κόντρα σε κάθε λογική, αλλά που να τα εξηγώ τώρα εδώ) πως ο μυστηριώδης μασκοφόρος Hawkeye τότε ήταν ΟΝΤΩΣ ο Wolverine. Ου μπλέξεις.



6.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 6, η παλιά μας γνώριμη αγαπημένη, η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΜΥΤΗ του IRON MAΝ, για το οποίο μιλήσαμε στο προσωπικό αφιέρωμα του. Για να φοβίζει τους εχθρούς του καλύτερα ή για να μην γεμίζει το κράνος με μύξες; Όλα ξεκίνησαν από μια παρεξηγημένη δήλωση του τότε εκδότη της Marvel Stan Lee που ρώτησε απλά “και που είναι η μύτη;”, εννοώντας πως η μάσκα του Iron Man ζωγραφιζόταν πλέον τόσο στενή που δεν θα μπορούσε να χωράει μέσα ένα κανονικό κεφάλι ανθρώπου. Μια παρανόηση που κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο!

7.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 5, η "GODPACK" στολή του THOR, από μια ξεχασμένη ομάδα από υπερ-εξελιγμένους τεχνητούς Θεούς της οποίας ήταν αρχηγός στα 90s (πάλι). Μεταλλικά παντελόνια, κοφτερές επιγονατίδες, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΑΤΕΣ (ναι ξέρω πως τις λένε επωμίδες, σους), ένα αψυχολόγητο τοπ από μια κάθετη λωρίδα ύφασμα σαν να του έχουν ζωγραφίσει τετραγωνάκια στο στέρνο, και το ασχημότερο κράνος της καριέρας του.

8.jpg
Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 4, η στολή του NOMAD. Μετά την τραυματική ανακάλυψη του CAPTAIN AMERICA για τις εγκληματικές ενέργειες του Nixon και την αυτοκτονία του Προέδρου μπροστά στα μάτια του (ναι, στο comic της εποχής του Watergate όλα αυτά), ο Cap αποφασίζει να παραδόσει την πατριωτική του στολή και να γίνει ένας Νομάς.
Κοιτάξτε, μιλάμε για τα μέσα των 70s. Ότι ήταν για τις μετέπειτα δεκαετίες οι βάτες και οι τσέπες, ήταν για αυτούς τα γυμνά αντρικά στήθη, οι πειρατικές μπότες και οι κάπες. Και αυτό το έκτρωμα τα έχει όλα. Σημασία στη λεπτομέρεια, η μάσκα που κόβεται απότομα στο κούτελο για να βγουν τα πλούσια ξανθά μαλλιά του και στον λαιμό για να ξεπροβάλλει το γυμνασμένο στήθος του.
Από υπερ-πατριώτης, κατέληξε απ'το τραυματικό σοκ σε κάτι ανάμεσα σε χορευτή στρίππερ και πειρατή.

9.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 3, οι 90s ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ! Ήταν να μη κάνει κάποιος την αρχή, ξαφνικά οι αρματωσιές ήταν πιο δημοφιλείς και από τα ελεεινά μπλουζάκια με τις στάμπες με τα μωρά. Και φορέθηκαν ΠΟΛΥ. Από τον Punisher, ως τον Hulk (δες πάνω πάνω) και τον Spider-Man.

Πάλι πρωτοστάτης ο CAPTAIN AMERICA, με την πανοπλία που του δημιούργησε ο Tony Stark για να κινείται (και να πετάει!) τον καιρό που είχε μείνει τελείως παράλυτος εξαιτίας παρενέργειας του Ορού που του δίνει τις δυνάμεις του. Εντάξει, την βλέπετε. Καπετάν Σαρδέλας.

10.jpg

Η αντίστοιχη πανοπλία του HAWKEYE την οποία φορούσε μετά τον πυροβολισμό του, στην σόλο σειρά του Avengers Spotlight, ήταν ελαφρώς μόνο λιγότερο κουλή. Ακόμα γελάω με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ φαρέτρα στην πλάτη του.

11.jpg

Ιστορικά, ο μόνος Εκδικητής που μπόρεσε και δικαίωσε μια από αυτές τις αρματωσιές ήταν ο THOR, την περίοδο που κι αυτός χρειαζόταν την εξτρά υποστήριξη επειδή τα κόκκαλα του είχαν γίνει εύθραστα σαν γυαλί.

Αλλά είδατε, όλοι, η βλάβη βλάβη, αλλά η αυτοθυσία και ο ηρωισμός πάνω απ'όλα. Κι ας μοιάζουν σαν dorks. Αυτό θα πει αληθινός αλτρουισμός.

12.jpg

Στο ΝΟΥΜΕΡΟ 2, η επιστροφή της BLACK WIDOW με την τρίτη και χειρότερη (και πιο ΓΚΡΙ) στολή της. Γιατί τίποτα δεν φωνάζει ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ, όπως ένα ολόσωμο κολλητό ΓΚΡΙ λεοτάρ. Ούτε στα χέρια των πιο έμπειρων σκιτσογράφων δεν μπορούσε να σωθεί αυτό το συνολάκι με το "ντίσκο" κολλάρο και το (σόρρυ, αλλά ας το πει επιτέλους κάποιος) λεσβιακό κούρεμα a la Sue Sylvester.
Το μόνο που το έσωζε ήταν τα πιο εμφανή σύμβολα αράχνης στο στήθος και την πλάτη της... μέχρι τα μέσα των 90s:

13.jpg

Πάρε ένα ήδη βαρετό κουστούμι και ρίξτου ένα στρατιωτικό μπουφάν από πάνω (και μερικές δεκάδες τσέπες στην μέση για να μην ξεχνιάμε και την δεκαετία).
Αυτά τα χακί κακουργήματα ήταν για ένα καιρό το σήμα κατατεθέν για όλα τα μέλη της κύριας ομάδας των Εκδικητών. Ευτυχώς που o Cap, ο Thor και ο Iron Man δεν ήταν μέλη εκείνη την περίοδο.


Τσούκου τσούκου φτάσαμε και στην κορυφή.

ΕΤΟΙΜΟΙ;

ΝΟΥΜΕΡΟ 1: τότε που ο HAWKEYE φορούσε ΦΟΥΣΤΑ:

14.jpg

Θα το πω, δεν γίνεται.

Gay.

Ούτε το όνομα του θρυλικού Barry Windsor Smith δεν φτάνει για να δικαιολογήσει αυτό το έγκλημα. ΜΑ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΟΡΔΕΛΑ ΒΥΣΣΙΝΙΑ" ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ;

15.jpg

Δεν σχολιάζω άλλο.




BONUS SECTION: οι πέντε στολές που δεν μπορούσαμε να μετρήσουμε.

16.jpg

O CAPTAIN AMERICA ΤΡΑΒΕΣΤΙ.
Παγιδευμένος στο αρχηγείο της Superia και της λεγεώνας της από γυναίκες υπερ-κακοποιούς, ο Cap προσπαθεί να αποδράσει φορώντας την στολή της Black Mamba. Αρκετά ειρωνικά, το σατανικό σχέδιο της Superia ήταν έτσι κι αλλιώς να μετατρέψει τον υπερ-πατριώτη σε... πατριώτισσα.

17.jpg

O HULK ΚΛΟΟΥΝ.
Ο Loki υπνωτίζει τον Hulk και τον παγιδεύει να δουλεύει σε τσίρκο σαν κλόουν, ζογκλάροντας φώκιες και ελέφαντες. Όλα αυτά στο κλασσικό Avengers #1.

18.jpg

O IRON PATRIOT
Κάτι που ξεκίνησε σαν φάρσα από το γραφείο της Marvel, μια photoshop-αρισμένη εικόνα του Iron Man ζωγραφισμένου με τα χρώματα της Αμερικάνικης σημαίας ως ο επόμενος διάδοχος του δολοφονημένου Captain America, κατέληξε να γίνει μια πραγματική στολή του επονομαζόμενου "Iron Patriot".

19.jpg

Την πανοπλία αυτή φόραγε, καθόλου ειρωνικά, ο μακιαβελικός Norman Osborn (o Green Goblin των comics του Spider-man) τον καιρό που είχε πάρει τον έλεγχο όχι μόνο της ομάδας των Avengers, αλλά και της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Και πάλι, δεν ήταν ο πιο γελοίος σε εμφάνιση υποψήφιος αντικαταστάτης του Cap:

20.jpg

O JACK FLAG
Ναι, 90s πάλι. Ο στρητ Captain America είχε μαλλί βαμμένο στα χρώματα της Αμερικάνικης σημαίας, "κουλ" μάσκα ριχτή στο πρόσωπο, και για όπλο του ένα... boom box (υπερμεγέθη αυτόνομα ραδιόφωνα που κουβαλιούνται στους ώμους), που έκανε κανονικά BOOM όταν βάραγε.

21.jpg

O ΚΑΡΤΟΥΝ HAWKEYE.
Καλά, ΟΛΟΙ οι Εκδικητές της ιστορικά πιο αποτυχημένης μεταφοράς καρτούν στην ιστορία της Marvel είχαν τα θέματα τους.
O Hawkeye όμως είναι αυτός που έχει μείνει χαραγμένος στην συνείδηση των fans, κυρίως μέσα από τα χιουμοριστικά στριπάκια BULLPEN BITS τα οποία έτρεχαν κάθε βδομάδα μέσα σε όλους τους τίτλους της Marvel και τον κοροΐδευαν για αυτην ακριβώς την στολή.

22.jpg

Πες τους τα βρε Storm μου, εμάς δεν μας ακούνε.

Εσείς geeks μου, ποια κουστούμια ξεχωρίζετε ως τα χειρότερα; Who wore it worst?

link

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.