Jump to content

YOSHIMITSU

Recommended Posts

• Member ID:  31,613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4,435
  • Achievement Points:  4,617
  • Days Won:  93
  • With Us For:  3,018 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ποιος ο λόγος να στηρίζουμε τη Μαμούθ;
Δεν μπορώ να καταλάβω.

Έχει γίνει πλέον μια εταιρεία που ξεκάθαρα δεν σέβεται τους πελάτες της.

Άρα προς τι η στήριξη;

Να σου αρέσουν τα κόμικς που βγάζει και να τ΄αγοράζεις, ok.
Αλλά να μην σου αρέσουν ιδιαίτερα και να τ΄αγοράζεις για "στήριξη" το βρίσκω χωρίς νόημα.

Με κάθε σεβασμό Θοδωρή, που ξέρεις ότι σε συμπαθώ και συμφωνούμε στα περισσότερα :)

Όσον αφορά το Μεγάλο Ταξίδι, ναι, είναι ίσως το πιο αδύναμο Αστερίξ του Γκοσινί.

Αλλά ακόμα κι αυτό είναι σαφώς ανώτερο απ΄τα άλμπουμ των τελευταίων ετών.

Aκόμα και τα Ούμπα-Πα είναι ανώτερα απ΄τα Αστερίξ του Φερί και του Φαμπκαρό.

Δεν χρειάζεται καν να μπαίνουμε σε συγκρίσεις με τον Γκοσινί.

Τα νέα άλμπουμ θα τα συγκρίνουμε με αυτά που έγραψε το σενάριο ο Ουντερζό.

Βέβαια ακόμα κι αυτά (του Ουντερζό) καλύτερα είναι τα περισσότερα...

13 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Μεταξύ μας, τα Λούκυ Λουκ του Lo Hartog Van Banda( "Νιτρογλυκερίνη", "Ο ελαφροχέρης", ακόμα και το "Κυνήγι Φαντασμάτων" που ήταν το πιο αδύναμο της τριάδας) τα βρίσκω εξαιρετικά, ισάξια με αυτά του Γκοσυνί!:wow:  Όταν δε τα είχα διαβάσει πρώτη φορά, δεν είχα μπει στον κόπο να δω ποιος έγραψε το σενάριο, μιας που λόγω του πόσο καλό ήταν, είχα θεωρήσει αυτόματα ότι ανήκε στο ιερό τέρας του χιουμοριστικού κόμικ!

:cheers3:

Άντε ο Ελαφροχέρης, βαριά και η Νιτρογλυκερίνη, να καταλάβω ότι τα πέρασες για άλμπουμ του Γκοσινί.

Αλλά και το Κυνήγι Φαντασμάτων;

Είναι δυνατόν; :confuse:

Μόνο αν είχε κατεβάσει 2 λίτρα τσίπουρο θα μπορούσε ο Γκοσινί να γράψει τέτοιο άλμπουμ :lol:

Για μένα πάντως το μοναδικό άλμπουμ Λούκυ Λουκ των επιγόνων που φτάνει το επίπεδο Γκοσινί είναι η Νταίηλυ Σταρ.

Ο Ελαφροχέρης αν είχε λίγο καλύτερη κορύφωση θα μπορούσε κι αυτός να πιάσει το επίπεδο Γκοσινί.
Πάντως το πλησιάσε αρκετά.
Κι εμένα πάντως με είχε μπερδέψει αυτό το άλμπουμ όταν ήμουν μικρός και νόμιζα είναι του Γκοσινί.

Αλλά όλα τα υπόλοιπα άλμπουμ εκτός αυτών των δύο κάνουν μπαμ ότι δεν είναι Γκοσινί.

Κυρίως στο θέμα χιούμορ αλλά κάποια και στον τρόπο γραφής τους ("ξεχείλωμα" της ιστορίας, επαναλαμβανόμενα γκαγκς κτλ).

• Like 7
  • Thanks 2

• Member ID:  31,638
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  751
  • Achievement Points:  799
  • Days Won:  5
  • With Us For:  3,004 Days
  • Last Seen:  

11 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Το μεγάλο ταξίδι, το είχα διαβάσει αρκετά χρόνια πριν, οπότε μπορεί και να θυμάμαι λάθος. :D

Ναι αλλά περιέχει την αστειάρα 'Αγριογούρουνο γεμιστό με γλου γλου':lol::lol:

• Like 3
  • Funny 5

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  52
  • Content Count:  2,664
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  78
  • With Us For:  1,351 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

8 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Ποιος ο λόγος να στηρίζουμε τη Μαμούθ;
Δεν μπορώ να καταλάβω.

Έχει γίνει πλέον μια εταιρεία που ξεκάθαρα δεν σέβεται τους πελάτες της.

Άρα προς τι η στήριξη;

Να σου αρέσουν τα κόμικς που βγάζει και να τ΄αγοράζεις, ok.
Αλλά να μην σου αρέσουν ιδιαίτερα και να τ΄αγοράζεις για "στήριξη" το βρίσκω χωρίς νόημα.

Με κάθε σεβασμό Θοδωρή, που ξέρεις ότι σε συμπαθώ και συμφωνούμε στα περισσότερα :)

Στηρίζω, με την έννοια ότι προσπαθώ να παίρνω όλες τις ελληνικές εκδόσεις που με ενδιαφέρουν σε κάποιο βαθμό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία τους!:) Το τελευταίο Αστερίξ ας πούμε, κυκλοφόρησε τέλη 2023 και το πήρα στο Comicdom... Δεν είναι ότι έτρεξα να το αποκτήσω, απλά το πήρα κάποια στιγμή!:blob7: Επίσης, έχω και ορισμένες "συλλεκτικές" μανίες και θέλω να ολοκληρώνω τις σειρές( όχι ότι αυτό είναι καλό βέβαια)!:spidey_yeah_that: Α, επίσης εννοείται βρε laz ξέρω τον τόνο και το πνεύμα των συζητήσεών και σίγουρα δεν παρεξηγώ!:cheers3:

8 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Αλλά και το Κυνήγι Φαντασμάτων;

Είναι δυνατόν; :confuse:

Μόνο αν είχε κατεβάσει 2 λίτρα τσίπουρο θα μπορούσε ο Γκοσινί να γράψει τέτοιο άλμπουμ :lol:

Ε, έχω και πολύ καιρό να το διαβάσω( βέβαια αυτό πρέπει να λέει πολλά, μιας που τις καλές ιστορίες τις διαβάζω τακτικά), οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβαινε!:oops: Πάντως, αν και δεν έχω διαβάσει την Νταίλυ Σταρ, τα υπόλοιπα του Leturgie( Κλονταϊκ, Η αμνησία των Ντάλτον), μου φάνηκαν αρκετά αδιάφορα...! :sorry:Τέλος, πώς σου είχε φανεί η Νιτρογλυκερίνη; :thinking:Για τον Ελαφροχέρη βλέπω συμφωνούμε, αλλά κατ' εμέ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο η Νιτρογλυκερίνη!:ego: Ειδικά η παράλληλη ιστορία με τον Νεκροθάφτη... Όλα τα λεφτά!!!!!!!:lol:

• Like 8

• Member ID:  31,428
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  3,216
  • Achievement Points:  2,541
  • Days Won:  11
  • With Us For:  3,110 Days
  • Last Seen:  

On 8/7/2024 στο 11:33 ΠΜ, Laz33 είπε:

Σενάριο συρραφή από ιστορίες του Γκοσινί (πολύ χειρότερα εκτελεσμένο φυσικά), σεναριακές ευκολίες (πχ το πόσο εύκολα πείθονται οι Γαλάτες απ΄τον Λαοπλάνους και αντίστοιχα στο τέλος πόσο εύκολα φεύγουν απ΄την επιρροή του), συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από πουθενά (πχ ότι αν οι λεγεωνάριοι αποκτήσουν εσωτερική γαλήνη θα είναι πιο ετοιμοπόλεμοι :confuse:) και χιούμορ ένα τσικ μόνο καλύτερο απ΄το (τραγικό) χιούμορ του Φερί.

Αυτό ακριβώς. Μία συρραφή της Διχόνοιας, την Κατοικίας των Θεών και του Οβελίξ και σία με 2-3 πινελιές ενδιάμεσα.

• Like 8
  • Thanks 1

• Member ID:  38,058
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  719
  • Achievement Points:  725
  • Days Won:  24
  • With Us For:  1,075 Days
  • Last Seen:  

4 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Στηρίζω, με την έννοια ότι προσπαθώ να παίρνω όλες τις ελληνικές εκδόσεις που με ενδιαφέρουν σε κάποιο βαθμό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία τους!:) Το τελευταίο Αστερίξ ας πούμε, κυκλοφόρησε τέλη 2023 και το πήρα στο Comicdom... Δεν είναι ότι έτρεξα να το αποκτήσω, απλά το πήρα κάποια στιγμή!:blob7: Επίσης, έχω και ορισμένες "συλλεκτικές" μανίες και θέλω να ολοκληρώνω τις σειρές( όχι ότι αυτό είναι καλό βέβαια)!:spidey_yeah_that: Α, επίσης εννοείται βρε laz ξέρω τον τόνο και το πνεύμα των συζητήσεών και σίγουρα δεν παρεξηγώ!:cheers3:

Ε, έχω και πολύ καιρό να το διαβάσω( βέβαια αυτό πρέπει να λέει πολλά, μιας που τις καλές ιστορίες τις διαβάζω τακτικά), οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνέβαινε!:oops: Πάντως, αν και δεν έχω διαβάσει την Νταίλυ Σταρ, τα υπόλοιπα του Leturgie( Κλονταϊκ, Η αμνησία των Ντάλτον), μου φάνηκαν αρκετά αδιάφορα...! :sorry:Τέλος, πώς σου είχε φανεί η Νιτρογλυκερίνη; :thinking:Για τον Ελαφροχέρη βλέπω συμφωνούμε, αλλά κατ' εμέ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο η Νιτρογλυκερίνη!:ego: Ειδικά η παράλληλη ιστορία με τον Νεκροθάφτη... Όλα τα λεφτά!!!!!!!:lol:

Έτσι όπως το έγραψες όμως αγαπητέ σε ανάρτηση σου πιο πάνω έδωσες την εντύπωση ότι και να μη σου αρέσει κάτι για να στηρίξεις έναν εκδοτικό θα αγοράσεις . 

Άποψη μου είναι ότι σε εκδοτικούς και εταιρίες που δείχνουν ότι δεν σέβονται τον αναγνώστη ποικιλοτρόπως στήριξη μηδέν . Και γενικά όχι σε εκδοτικούς στήριξη . Σε έναν καλλιτέχνη μεμονωμένα θα μπορούσε αλλά όχι σε ένα απρόσωπο εκδοτικό :)

• Like 5

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4,435
  • Achievement Points:  4,617
  • Days Won:  93
  • With Us For:  3,018 Days
  • Last Seen:  

12 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Πάντως, αν και δεν έχω διαβάσει την Νταίλυ Σταρ, τα υπόλοιπα του Leturgie( Κλονταϊκ, Η αμνησία των Ντάλτον), μου φάνηκαν αρκετά αδιάφορα...! :sorry:Τέλος, πώς σου είχε φανεί η Νιτρογλυκερίνη; :thinking:Για τον Ελαφροχέρη βλέπω συμφωνούμε, αλλά κατ' εμέ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο η Νιτρογλυκερίνη!:ego: Ειδικά η παράλληλη ιστορία με τον Νεκροθάφτη... Όλα τα λεφτά!!!!!!!:lol:

Συνολικά θεωρώ ότι το δίδυμο Fauche/Leturgie έχει γράψει τα καλύτερα Λούκυ Λουκ των συνεχιστών.
Ειδικά Νταίηλυ Σταρ, Πόνυ Εξπρές, Γέφυρα του Μισισιπή είναι πολύ καλές ιστορίες.

Μ΄αρέσει και η Νιτρογλυκερίνη.
Η υπόθεση δεν είναι κάτι το τρομερό, μια ατελείωτη τρεχάλα βλέπουμε σ΄όλο το άλμπουμ.

Aλλά έχει πλάκα, είναι απ΄τις αστείες ιστορίες.

Εδώ είχα γράψει πριν κάποια χρόνια ποια θεωρώ τα καλύτερα μετα-Γκοσινί άλμπουμ της σειράς :)

Δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις μου από τότε.
Βλέπω είχα κάνει και update όταν βγήκε ο Καουμπόυ στο Παρίσι.
Τώρα αν έκανα update θα έβαζα και τους Μπελάδες στις Φυτείες στη λίστα των καλύτερων άλμπουμ.
Μάλλον στη θέση 8 (μετά τον Πίνκερτον, πριν το Κλοντάικ) :)

• Like 6

• Last Seen:  

Άργησα να απαντήσω, επειδή φοβάμαι ότι βγαίνουμε εκτός τόπικ! Τελευταίο ποστ( εκ μέρους μου) σε αυτήν την κουβέντα περί επιγόνων στα Λούκυ Λουκ!:)

22 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Συνολικά θεωρώ ότι το δίδυμο Fauche/Leturgie έχει γράψει τα καλύτερα Λούκυ Λουκ των συνεχιστών.
Ειδικά Νταίηλυ Σταρ, Πόνυ Εξπρές, Γέφυρα του Μισισιπή είναι πολύ καλές ιστορίες.

Αυτό το έχω διαβάσει ξανά από εσένα και θα συμφωνήσω για το Πόνυ Εξπρές!default_best.gif.f62df95c7722baa289d55a0f8ff93070.gif Εκπληκτικό άλμπουμ, τόσο από άποψης πλοκής, όσο και από άποψη χιούμορ!:lol: Δυστυχώς τα άλλα δύο που μνημονεύεις δεν τα έχω... :(Δεν ξέρω, το γεγονός ότι μιλάμε για Λούκυ Λουκ, όχι καμιά τυχαία σειρά, με κάνει να αγνοώ τα ( πολλά) κενά μου, με αποτέλεσμα τις μισές και πάνω ιστορίες να μην τις έχω διαβάσει... :oops:Αντίθετα, από Αστερίξ( με εξαίρεση τους Βρετανούς) τα έχω διαβάσει όλα, ακόμα και αυτά που δεν έχω διαβάσει τα διάβαζα παλιά στην κατασκήνωση.:spidey_yeah_that:

Μ΄αρέσει και η Νιτρογλυκερίνη.
Η υπόθεση δεν είναι κάτι το τρομερό, μια ατελείωτη τρεχάλα βλέπουμε σ΄όλο το άλμπουμ.

Εγώ ακριβώς επειδή είναι μια "ατελειώτη τρεχάλα" είχα σχηματίσει πολύ καλή άποψη για την ιστορία! Μου είχε φανεί πολύ ξεχωριστή!default_best.gif.f62df95c7722baa289d55a0f8ff93070.gif

Εδώ είχα γράψει πριν κάποια χρόνια ποια θεωρώ τα καλύτερα μετα-Γκοσινί άλμπουμ της σειράς :)

Το είχα δει παλαιότερα το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το είχα ξεχάσει... Θα πάω εκεί αν είναι, να συνεχίσουμε την κουβέντα μας!:beer:

• Like 5

• 2 weeks later...

• Member ID:  1,790
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7,419
  • Achievement Points:  7,757
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6,374 Days
  • Last Seen:  

On 8/7/2023 στο 12:43 ΠΜ, hudson είπε:

Φίλε @ Θοδωρής Καραπάνος πολλά μπράβο.

Λοιπόν εγώ έχω τα

#27 Η Οδύσσεια του Asterix, 6η έκδοση - 5,30ε - 2020

#29 Ο Asterix και η Χαλαλίμα, 5η έκδοση - 5,30ε - 2019

#30 Η Γαλέρα του Οβελίξ, 6η έκδοση - 5,30ε - 2019

#36 Ο Πάπυρος του Καίσαρα, 2η έκδοση - 5,30ε - Ιανουάριος 2018

Ο αριθμός της έκδοσης αναγράφεται μέσα στα τεύχη και η χρονολογία, εκτός από τον Πάπυρο που γράφει και τον μήνα (βέβαια δεν ξέρω αν όντως κυκλοφόρησε αυτό τον μήνα).

Επίσης με τους Πίκτους νομίζω ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα. Στο πινακάκι υπάρχουν 2 τεύχη, όπου και τα 2 έχουν στο οπισθόφυλλο τιμή 5,30ε με διαφορετικά όμως οπισθόφυλλα, ενώ ξέρουμε ότι η πρώτη έκδοση έχει 4,30ε. Άρα έχουμε ανεβάσει τη 2η και την 3η έκδοση και λείπει η 1η. Το ακόμα περίεργο είναι ότι στο τεύχος που είναι η 3η έκδοση μέσα γράφει 2η έκδοση.

Άντε βγάλε άκρη...

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έψαχνα και θα ήθελα να ρωτήσω. Αγόρασα σήμερα το "Ο Asterix στους Πίκτους" το οποίο έχει το 1ο εξώφυλλο από δω αλλά το οπισθόφυλλο της υποτιθέμενης "2ης έκδοσης". Επαληθεύει κάποιος μήπως έχουν μπει "τούμπα" τα οπισθόφυλλα ή όντως υπάρχουν όμως τα έχετε κι εγώ έχω μια διαφορετική έκδοση; Παρεμπιπτόντως, εφόσον ο Γιώργος και άλλοι φίλοι έχουν γνωστοποιήσει ότι υπάρχει το άλμπουμ με 4,30€, δε φτιάχνετε μία το κενό στο πινακάκι με την 1η έκδοση και να βάλετε τις άλλες δύο ως Β' & Γ' ; Εφόσον το διαβεβαιώνουν τουλάχιστον 3 μέλη που διάβασα, νομίζω ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια πλέον να σνομπάρονται τέτοιες μαρτυρίες και πληροφορίες που βοηθούν στην έρευνα και στη σωστή καταχώρηση της βάσης δεδομένων... Αν σαν κοινότητα επιθυμούμε να βγάλουμε ποτέ άκρη δηλαδή... Αναμένω απάντηση για το παραπάνω ερώτημα και ευελπιστώ ότι θα γίνει η αλλαγή. Δεν έχω σκοπό να το διαβάσω σύντομα, αν επιβεβαιώνετε όμως ότι φαίνεται να έχω άλλη έκδοση, ανοίγω τη ζελατίνα, τσεκάρω τι γράφει εσωτερικά και σαρώνω επιτόπου!

• Like 5

• Last Seen:  

@ Mandrake , δυστυχώς παρά την έρευνα που έκανα πέρυσι, ακόμη παρατηρώ πολλά κενά και ελλείψεις στην εκδοτική ιστορία( και πιο συγκεκριμένα στις επανεκδόσεις) του μικρόσωμου Γαλάτη, όσον αφορά τουλάχιστον την έκδοση της ΜΑΜΟΥΘ, με την οποία και έχω ασχοληθεί!:(

Επιφυλάσσομαι από Δευτέρα(που θα έρθουν στην κατοχή μου τα Αστερίξ μου από την Αθήνα), να προσπαθήσω να κλείσω κάποιες τρύπες... Ενδεχομένως ανοίξω κι ένα ξεχωριστό θέμα στα Άρθρα/Μελέτες της Κοινότητας, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συλλογική έρευνα!:)

Αναμονή ως τη Δευτέρα!:beer:

• Like 3
  • Thanks 1

• Last Seen:  

4 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

@ Mandrake , δυστυχώς παρά την έρευνα που έκανα πέρυσι, ακόμη παρατηρώ πολλά κενά και ελλείψεις στην εκδοτική ιστορία( και πιο συγκεκριμένα στις επανεκδόσεις) του μικρόσωμου Γαλάτη, όσον αφορά τουλάχιστον την έκδοση της ΜΑΜΟΥΘ, με την οποία και έχω ασχοληθεί!:(

Επιφυλάσσομαι από Δευτέρα(που θα έρθουν στην κατοχή μου τα Αστερίξ μου από την Αθήνα), να προσπαθήσω να κλείσω κάποιες τρύπες... Ενδεχομένως ανοίξω κι ένα ξεχωριστό θέμα στα Άρθρα/Μελέτες της Κοινότητας, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συλλογική έρευνα!:)

Αναμονή ως τη Δευτέρα!:beer:

Μου κάνει εντύπωση όμως φίλε Θοδωρή... Τόσοι φίλοι του Αστερίξ στην κοινότητά μας, δύο εξωπισθόφυλλα σαρωμένα και ανεβασμένα στη βάση δεδομένων του "Ο Asterix στους Πίκτους" από κάποιους εδώ και μήνες (δε ξέρω από ποιους, πήγα μέχρι 5 σελίδες πίσω αλλά είναι πιο πίσω φαίνεται και βαρέθηκα να συνεχίσω...) και δε ξέρει ούτε ένα μέλος να μου πει εάν έστω σε μία από τις δύο εκδόσεις είναι σωστά τα εξωπισθόφυλλα που βλέπει; Είναι δυνατόν να μην τα έχει δει κανείς για να επιβεβαιώσει εάν είναι σωστά τα εξωπισθόφυλλα που βλέπουμε εδώ ή όχι; Δεν έχει κανένας πια πρόσβαση στο δικό του αντίτυπο για να μου απαντήσει; Ή οι περισσότεροι έχουν αγοράσει την έκδοση των 4.30€ που δεν έχουμε εδώ και αυτοί οι 2 που ανέβασαν τα συγκεκριμένα που έχουμε συμμετέχουν σπάνια στο φόρουμ; :thinking: Έπειτα τόσοι λένε ότι το διάβασαν και κριτικάρουν... Δε θέλει κάποιος να μου απαντήσει για κάποιο λόγο;

• Like 4

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  62
  • Content Count:  2,433
  • Achievement Points:  2,475
  • Days Won:  68
  • With Us For:  2,490 Days
  • Last Seen:  

@ Mandrake  Κώστα ρίξε μια ματιά  εδώ

και θα δεις ότι η Α' Έκδοση των 4,30 ευρώ δεν υπάρχει στο πινακάκι μας, άρα εμείς λογικά έχουμε ανεβάσει την Β' και Γ'.

Επίσης στην 6η σελίδα αυτού του θέματος ο @ φλοκ έχει ανεβάσει το τεύχος της Α' έκδοσης με το οπισθόφυλλο που γράφει 4,30 , γιατί δεν υπάρχει στο πινάκι αυτό το οπισθόφυλλο άραγε;;;

Edited by hudson
  • Like 4
  • Confused 1

• Last Seen:  

Φίλε Γιώργο μάλλον δε με κατάλαβες... Εγώ αγόρασα πριν 2 μέρες μία έκδοση η οποία έχει το εξώφυλλο της 1ης που έχει ήδη καταχωρηθεί (δε μας απασχολεί αν είναι η Β', η Γ' ή η Δ') και το οπισθόφυλλο της 2ης που έχει ήδη καταχωρηθεί. Στα 5.30€ προφανώς. Και η ερώτηση είναι αν αυτές που έχουν αναρτηθει είναι ΣΩΣΤΕΣ με τα εξωπισθόφυλλα ως είναι στη βάση δεδομένων, για να δούμε αν η δική μου είναι κάτι άλλο ή έχει γίνει λάθος και καταχωρήθηκαν λάθος... Μόνο κάποιος που έχει έστω τη μία απ' τις καταχωρημένες εκδόσεις μπορεί να μου το απαντήσει αυτό.

Edited by Mandrake
  • Like 5

• Member ID:  11,736
  • Topic Count:  114
  • Content Count:  5,439
  • Achievement Points:  5,501
  • Days Won:  277
  • With Us For:  5,374 Days
  • Last Seen:  

E, τι φασαρία είναι αυτή, μας πήρατε τ'αυτιά! :ego:  :lol:

PIKTOI A APO MPROS.jpg PIKTOI A APO PISO.jpg

Εξώφυλλο/οπισθόφυλλο πρώτης έκδοσης των Πίκτων για να ξεκαθαρίσει η κατάστασις! 

• Like 2
  • Respect 3
  • Thanks 3

• Last Seen:  

Αμ δε ξεκαθάρισε τίποτα φίλε Δημήτρη... Δεν αμφισβήτησα ποτέ ο ίδιος ότι υπάρχει έκδοση των 4.30€. Άλλο είναι το πρόβλημά μου. Διάβασε πιο προσεκτικά.

• Like 4

• Last Seen:  

Μέχρι εδώ μπορώ να βοηθήσω. Πάντως το οπισθόφυλλο που υπάρχει στην παρουσίαση ως δήθεν οπισθόφυλλο της Α Έκδοσης είναι λάθος. Αυτό που μόλις σκάναρα είναι το σωστό.

• Like 4
  • Thanks 1

• Last Seen:  

8 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Φίλε Γιώργο μάλλον δε με κατάλαβες... Εγώ αγόρασα πριν 2 μέρες μία έκδοση η οποία έχει το εξώφυλλο της 1ης που έχει ήδη καταχωρηθεί (δε μας απασχολεί αν είναι η Β', η Γ' ή η Δ') και το οπισθόφυλλο της 2ης που έχει ήδη καταχωρηθεί. Στα 5.30€ προφανώς. Και η ερώτηση είναι αν αυτές που έχουν αναρτηθει είναι ΣΩΣΤΕΣ με τα εξωπισθόφυλλα ως είναι στη βάση δεδομένων, για να δούμε αν η δική μου είναι κάτι άλλο ή έχει γίνει λάθος και καταχωρήθηκαν λάθος... Μόνο κάποιος που έχει έστω τη μία απ' τις καταχωρημένες εκδόσεις μπορεί να μου το απαντήσει αυτό.

Κώστα τώρα κατάλαβα τι λες.

Εγώ έχω το οπισθόφυλλο του 2ου, δεν θυμάμαι ποιο είναι το εξώφυλλο, μόλις θα πάω σπίτι θα το δω. Από ότι βλέπω η κύρια διαφορά στα δύο εξώφυλλα είναι το "Asterix" που έχει άλλο μέγεθος και δεν υπάρχουν οι γραμμές κάτω από τα ονόματα, σωστά;;

edit: Αυτό που έχω είναι κανονικά το 2ο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο που βρίσκεται στη βάση.

Άρα είναι σωστά τα τεύχη καταχωρημένα.

Edited by hudson
  • Like 4
  • Thanks 2

• Last Seen:  

Άρα εγώ αγόρασα πριν 2 μέρες μια 4η έκδοση, διότι όπως είπα έχει το εξώφυλλο της 2ης (της 1ης στα 5.30€) και το οπισθόφυλλο της 3ης (της 2ης στα 5.30€). Μένει να ανοίξω τη ζελατίνα να δούμε τι γράφει και η ταυτότητα του δικού μου αντιτύπου. Και θα προχωρήσω φυσικά με τις ανάλογες σαρώσεις! Φίλε @ constantinople και τα δύο οπισθόφυλλα έχουν κυκλοφορήσει με κάποιες επανεκδόσεις και αν δεν κάνω λάθος διάβασα στα προηγούμενα σχόλια ότι είχαν κρατήσει το οπισθόφυλλο των σκληρόδετων σε κάποιες (υποθέτω των τελευταίων απ' το "Έθνος") και γι' αυτό υπάρχει η διαφοροποίηση. Το τσεκάρω με τη σειρά μου κι επανέρχομαι... :beer:

• Like 6

• Member ID:  33,354
  • Topic Count:  495
  • Content Count:  4,280
  • Achievement Points:  2,310
  • Days Won:  274
  • With Us For:  2,191 Days
  • Last Seen:  

κατακουζηνος αλληθωρος.jpg

Εγώ προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται με τις εκδόσεις και τα εξώφυλλα. Θα χρειαστούμε νομίζω ένα συγκεντρωτικό ποστ με τις σαρώσεις κτλ.

• Like 2
  • Funny 5
  • Thanks 1

• Member ID:  40,925
  • Group:  New Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  20
  • Achievement Points:  23
  • Days Won:  0
  • With Us For:  341 Days
  • Last Seen:  

Προσπαθω να καταλάβω ποιο ειναι το θέμα με τις εκδοσεις. Εγώ έχω πάντως την 1η έκδοση, ματ εξώφυλλο, Ιούλιος του 14, τιμή στο οπισθόφυλλο 4.30. Το εξώφυλλο ταιριάζει με την 1η έκδοση στο πινακάκι, το οπισθόφυλλο όχι 

Edited by Dimitris1408
  • Like 5
  • Confused 1

• Member ID:  41,982
  • Content Count:  4
  • Achievement Points:  4
  • With Us For:  48 Days
  • Last Seen:  

Asterix.thumb.jpg.a685821d7e2c011fcb991746abd2edd6.jpgΜπορεί να μου πει κανείς γιατί δεν κυκλοφορούν πια τα Αστερίξ στα περίπτερα και κάνουμε αμάν να τα βρούμε;;;:moutra2:Και άμα τα βρεις είναι πανάκριβα;;;;;

• Like 4

• Member ID:  11,226
  • Topic Count:  135
  • Content Count:  2,774
  • Achievement Points:  2,828
  • Days Won:  12
  • With Us For:  5,482 Days
  • Last Seen:  

@ GeorgeTsv

Καλως μας ηρθες γιατι βλεπω να ειναι το πρωτο σου ποστ!

Εγω νομιζω οτι εξαρταται απο το περιπτερο την περιοχη κτλ  Εγω στο ψιλικατζιδικο της γειτονιας μου που εχει τυπο και ειναι ενα μικρο μαγαζακι μια χαρα φερνει τα καινουρια ή τις επανεκδοσεις απο την Μαμουθ κομιξ. Τωρα αν θες ποικιλια και πολλα παλια τευχη αυτο ισως στα πολυ μεγαλα περιπτερα με πολυ τυπο ή απλα σε μαγαζια που πουλανε κομικ.

Τωρα οσο αφορα την τιμη ναι εχει ανεβει η τιμη οπως και σε ολα μα ολα τα πραγματα και οχι μονο στα κομικ. Αλλα και παλι ενα Αστεριξ για μενα καλη τιμη εχει. Σκεψου οτι οσο κανουν τρια Αστεριξ πελον κανει ενα κιλο τυρι φετα.

• Like 7

• Last Seen:  

Εγώ που μένω Αθήνα τα περίπτερα δεν έχουν! 'Αρα πρέπει να τα παραγγείλω! Γιατί τα θέλεω με σκληρόδετο! Γιατί έχω 4 τεύχη και το 1 είναι σκληρόδετο!

• Like 4

• Last Seen:  

Κοιτα απο οσο ξερω τα περιπτερα ΔΕΝ ειναι γενικα μαγαζια κομικ οποτε δεν γίνεται να τα εχουν ολα. Εχουν οτι τους πηγαινει η εταιρια διανομης συνηθως περιοδικες κυκλοφοριες και καμια φορα στα μεγαλα τους πηγαίνουν και επιστροφες κτλ Απο την εμπειρία πιο παλια σε ΚΤΕΛ, λιμανια, στην επαρχια, σε τουριστικα μερη ειχαν πιο πολυ ποικιλια γιατι περναγε πολυς κοσμος απο εκει και ξερανε οτι θα πουλησουν.  Για αυτο ακριβως ενα τυχαιο περιπτερο στην Αθηνα που εχει λιγο τυπο και μερικα κομικ προφανως δεν μπορει να συγκριθει με ενα κανονικο μαγαζι που το να φερνει κομικ ειναι η δουλεια του.  Παντως υπαρχουν πολλα κομιξομαγαζα ειτε να επισκεφθεις απο κοντα ειτε μεσω ιντερνετ οποτε δεν θα δυσκολευτεις να βρεις κατι νομιζω.

Edited by albertus magnus
  • Like 5

• Last Seen:  

Πάντως πιστεύω θα αργήσουν να τα βάζουν μαζί με εφημερίδες!

• Like 2
  • Confused 1

• Last Seen:  

Σωστα πιστευεις! χεχε!  Το αν και ποτε θα μπει καποιο κομικ με προσφορα σε εφημεριδα ειναι καπως θεμα τυχης θα ελεγα αναλογα τις εκδοσεις και με την εφημεριδα. Παντως τωρα το καλοκαιρι μπαινουν προσφορες τετοιου ειδους (επειδη τα παιδια ειναι σε διακοπες και διαβαζουν κομικ) οποτε εχε τα ματια σου ανοικτα. 

• Like 5

• Last Seen:  

Για αυτό θα μου άρεσε να τα έκαναν επανέκδοση όπως παλιά και να το έβαζαν ένθετο...

• Like 4

• Last Seen:  

Καλα ολοι θα θελαμε φθηνα κομικ και σε συντομο χρονικο διαστημα αλλα αλλο τι θελουμε και αλλο τι ισχυει στην πραγματικοτητα! χεχε

• Like 4
  • Funny 1

• Last Seen:  

Asterix #34 (Α' Έκδοση 2009)

Τα Γενέθλια των Asterix & Obelix Η Χρυσή Βίβλος

Εξώφυλλο σε μεγαλύτερη ανάλυση και το οπισθόφυλλο που λείπει

AsterixMamouth_0034.jpg  AsterixMamouth_0034z.jpg  Μεταφέρθηκαν στη βάση

• Like 7
  • Thanks 1

• Member ID:  4,607
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  545
  • Achievement Points:  546
  • With Us For:  6,084 Days
  • Last Seen:  

Διάβασα την Λευκή Ίριδα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά.

Αν και νομίζω οτι η τιμή είναι τσιμπημένη σχεδόν 6€ για 48 σελίδες..

• Like 7

• Last Seen:  

Ε όχι και τσιμπημένη, άλλα ανάλογα κόμικς έχουν €10. π.χ. πρόπερσι η Μικρός Ηρως είχε βγάλει ένα Σπάιντερμαν μεγάλου σχήματος με 52 σελίδες από τις οποίες μόνο οι 22 ήταν κόμικ και το πουλούσε €11. 

Η Μαμούθ είναι η μόνη που κρατάει τις τιμές της σε τέτοια χαμηλά επίπεδα. Αν κάποια στιγμή τα πάρει άλλος θα δείτε δεκάρικο το τεύχος για πλάκα.

• Like 9