Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΑΓΟΡΙ
Εκδοτική:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2001 Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
05-1977
Εξώφυλλα:
638 + 96 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
638
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Πολυθεματικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
14.0 x 21.0
Σελίδες:
66
Χρώμα:
Ποικίλο
Προέλευση:
Ποικίλη
Παρουσιάσεις Iστοριών:
11
Iστορίες στη βάση:
44

tn_Agori_0001.jpg tn_Agori_0002.jpg tn_Agori_0003.jpg

 

Το ένα από τα δύο περιοδικά θρύλος για τους 30 something στην Ελλάδα.

Εκδόθηκε για πρώτη φορά 01/08/1975 με το όνομα «Δυναμικό Αγόρι» και υλικό από τα πιο γνωστά Αγγλικά και Ισπανικά αντίστοιχα περιοδικά (Battle, Valiant,Tiger, Whoopee, Editorial Bruguera κλπ) (Παρουσίαση ΕΔΩ)
Εκδότης ήταν ο Ν. Δεληγιώργης και ΣΙΑ ΕΠΕ εκδόσεις 2001.

Συνέχισε και έκλεισε τον πρώτο κύκλο της έκδοσης στις 13/05/1977 με το τεύχος #95. Κυκλοφόρησε την επόμενη εβδομάδα με το τίτλο αλλαγμένο σε σκέτο «Αγόρι» και με αυτό πέρασε στην ιστορία συμπληρώνοντας τα 638 τεύχη. Από το τεύχος 639 αλλάζει η επωνυμία της εκδοτικής και ξανάρχισε την αρίθμηση από την αρχή αναφέροντας όμως και τον παλιό αριθμό(Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ - παρουσίαση ΕΔΩ).
Το μέγεθος μεσαίο, οι ιστορίες ασπρόμαυρες στα πρώτα 400 περίπου τεύχη και στα επόμενα έγχρωμες οι κεντρικές σελίδες.
Στο κέντρο φιλοξενούσε αφίσες από τραγουδιστές και συγκροτήματα και σίγουρα όλοι θα θυμούνται τις διαμάχες "φρικιών" και "φλώρων" που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Τα εξώφυλλα είχαν συνήθως χαρτοκοπτικές και αφίσες παράγοντες που σίγουρα βοήθησαν στην καταστροφή των τευχών πολύ πριν μάθουμε την λέξη "συλλεκτικό"

Οι ιστορίες που παρέλασαν από τις σελίδες του ήταν άπειρες και ο καθένας μας σίγουρα έχει να θυμηθεί κάποιες που είναι οι αγαπημένες.

Η πιο δυναμική περίοδος του, κατά την δικιά μου εκτίμηση, ήταν τα τεύχη από 60-150 με πρωτόλεια δημιουργών από το Αγγλικό 2000AD που έκαναν μεγάλη καριέρα στη συνέχεια.

Ο Δικαστής Ντρεντ, η Κόλαση, Ο Νταν Ντέαρ, Η Εισβολή (Invasion 1999),Η Κόλαση - Ήρωες του Χάρλεμ (Harlem Heroes / Inferno),

Ο Βιονικός πράκτορας (M.A.C.H one) ήταν ιστορίες κλασσικές στο είδος τους.
 

post-2265-1238962022_thumb.jpg

 

Σκαναρισμένες ιστορίες διαθέσιμες για ανάγνωση μπορείτε να βρείτε στην ενότητα των DOWNLOADS.

 

 

Εδώ μπορείτε να δείτε λίστα με τις δημοσιευμενες ιστορίες της Β Περιόδου που έφτιαξε ο ramirez .

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους YOSHIMITSU, bonadrug, Valtasar, Dream Factory, frequently_attitudes, ramirez, ΚΟΙΟΤΕ, Jim Slip, archon, KILLMATH & Retroplaymo.

 • Like 31
Link to post
Share on other sites
 • Replies 106
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Το ένα από τα δύο περιοδικά θρύλος για τους 30 something στην Ελλάδα. Εκδόθηκε για πρώτη φορά 01/08/1975 με το όνομα «Δυναμικό Αγόρι» και υλικό από τα πιο γνωστά Αγγλικά και Ισπανικά αντίστοιχα περ

Και διηγώντας τα να κλαις...      ΥΓ. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανεβάσω λίστα με όλες τις ιστορίες που δημοσιεύθηκαν στο Αγόρι (Δυναμικής & Νέας περιόδου)...

Το νο 42, για να ολοκληρωθεί η σειρά.     Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

Posted Images

Ελ Ζαμπάτο?!?!?... τι πέταξες τώρα.... το είχα ξεχάσει αυτό... (για να μην έχει δικό του τίτλο α-λα Τρουένο...)

 

Πολύ δυνατό το "καμικάζοι". Πως λέμε τα στυλά :D

 

Ποιός είναι στο εξώφυλλο του 12?

 

El Jabato (όχι δεν θα το έβρισκα...) Σπανιόλικο από τον δημιουργό του Τρουένο (όχι τυχαίο λοιπόν που μου άρεσε και που το σύγκρινα προ ολίγου...) Victor Mora σε σκίτσο τινός Francisco Darn?s.

 

άιντε. όλοι οι 30κάτι αυτό πρωτοψάχνουν μου φαίνεται! τους έφτιαξες crc! :respect:

 

:cheers:

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Είναι ο Major Easy ή o James Coburn εσύ διαλέγεις :D

δες εδώ

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

α γειά σου! τον είχα πετύχει όταν έψαχνα ίνφο για το Τρουένο. ένας παραπάνω λόγος που μου έκανε ένα κλικ! :thanks::cheers:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικός φίλε μου :clap:

 

Και έλεγα ποιός θα αξιωθεί να γράψει 2 λόγια για το Αγόρι...το είχα πάρει προσωπικά(όπως και το Μπλεκ) ότι εγώ δεν θα το κάνω :D

 

Σε ευχαριστώ πολύ για μια ακόμα φορά

 

Κάποια στιγμή που θα βρω λίγο χρόνο θα προσθέσω μερικά εξώφυλλα ακόμα (μεταγενέστερα)

 

:beer::respect:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...
Guest gardelisxr

ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ [ ΑΓΟΡΙ ]. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ "Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ" , "Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΑΚΙ",Κ.Α. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 5 weeks later...

Εντάξει βρε Κώστα δεν έχουν χαλάσει και τόσο οι ιστορίες . Μερικές είναι οι ίδιες ακόμα (Ντρεντ, Στρατός της Τσέπης, Ρόυ, Μαρκ, Τιγράκια) ενώ μερικές είναι ακόμα καλύτερες (Σκιά, Σλέιν , 13ο πάτωμα, Dan Dare). Οπωσδήποτε οι Easy και Johny Red είναι απώλειες αλλά η πραγματικά μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο 301 και το 601 είναι ότι το δεύτερο δεν έχει ούτε μια χιουμοριστική σειρά καθότι μέχρι εκείνη την εποχή όλα τα χιουμοριστικά είχαν πάει Βαβούρα. Επίσης προστέθηκαν οι σελίδες για τη Μουσική, που νομίζω ελάχιστα ενδιέφεραν.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Το βλέπω διαφορετικά και δεν αναφέρομαι στη διαφορά 301-601 αλλά στο σύνολο της πορείας του στο χρόνο. Μίας πορείας που μπορεί να γίνει πιο κατανοητή αν κάποιος την παραλληλίσει με την πορεία του 2000AD.

Ας πιάσουμε για παράδειγμα τον Dan Dare. Στα πρώτα τεύχη (55+) του περιοδικού δημοσιεύτηκαν οι ιστορίες που ξαναπαρουσίασαν τον ήρωα ύστερα από εκδοτική απουσία ετών. Ήταν ιστορίες από αναγνωρισμένους δημιουργούς (Bellardineli, Brian Bolland, Pat Mills etc) που ξεχώριζαν. Πήραν ένα παρωχημένο ήρωα τον εκσυγχρόνισαν και τον παρουσίασαν σε ένα απαιτητικό κοινό (αναφέρομαι στο Εγγλέζικο του 75-85). Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και ξεχώρισαν και άλλες ιστορίες όπως έχω αναφέρει στο αρχικό post. Στην πορεία οι περισσότεροι από τους δημιουργούς τους πέρασαν στην Αμερικανική σκηνή των comics. Δείγμα του αντίκτυπου και της ποιότητας των ιστοριών. Αντίθετα οι τελευταίες ιστορίες του πήγαν άκλαυτες και ο ήρωας έχει από τότε να αποκτήσει σειρά.

 

Επιπλέον το περιοδικό περιείχε ιστορίες από Ευρωπαϊκά στούντιο (Κοράκι, Τζεφ Μπλεικ, Ζαμπάτο κλπ) που ξεχώριζαν στο σενάριο αλλά και στο σκίτσο.

 

Αντίθετα στα τελευταία τεύχη είχαμε :

 

Ιστορίες κουρασμένες, εικοσαετίας παλιές, που πλέον σέρνονταν ανακυκλώνοντας τα ίδια. Παράδειγμα τα Τιγράκια, Τζακ/Τζίμμυ, Μικροί τιμωροί, Το Μίνι)

Ιστορίες καινούργιες που προσπαθούσαν να δείξουν μοντέρνες και αντιδραστικές να μιμηθούν δηλαδή τους προκάτοχους τους αλλά δεν (Σύντροφος Μπρόνσκι, Action Fo(a)rce, Εκδικητής Επιθεωρητής Ζ, Ευχή για θάνατο).

Σημείωστε ότι αυτά δεν είναι προσωπικές μόνο εκτιμήσεις αλλά ταυτίζονται, όπως διαπίστωσα όταν έψαξα στο net) με γνώμες αναγνωστών που τις διάβαζαν στα Αγγλικά περιοδικά. Δεν είναι τυχαίο δε ότι εκείνο το χρονικό διάστημα επήλθε η κατάρρευση και συρρίκνωσητων Αγγλικών περιοδικών.

 

Επίσης να σημειώσω ότι είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι επαναλήψεις (Στρατός τσέπης, Τέρβιλ, Ζαμπάτο, Κουρσάρος κλπ) αλλά αυτό αφορούσε μόνο τους παλιούς που μέχρι τότε δεν είχαμε μείνει και πολλοί.

 

Ακόμα το χαρτί πήγαινε χαμένο σε σελίδες με γράμματα αναγνωστών που τσακώνονταν επαναλαμβάνοντας ατέρμονα τα ίδια καθώς και σελίδες μουσικής και νέων έτσι απλά να υπάρχουν.

 

ΥΓ διαπιστώνω ότι το παραπάνω βγήκε (και με το παραπάνω) το γράμμα που δεν έγραψα ποτέ στο περιοδικό.

 

ΥΓ2 Αν καταφέρω να ανεβάσω και άλλα τεύχη όλα τα παραπάνω θα γίνουν πιο κατανοητά, Εγώ είχα τη δυνατότητα να διαβάσω όλα τα τεύχη σε σειρά και μπόρεσα να κάνω το σχόλιο.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Με το ΑΓΟΡΙ έχει, ο κάθε ένας, το δικό του κόλημα.

Όσοι είναι 30+ και διάβασαν πάνω από 10 τεύχη ΚΟΛΗΣΑΝ.

Βέβαια ό κάθε ένας από εμάς θεωρεί καλύτερη περίοδο αυτήν που διάβασε.

Εγώ ας πούμε δεν σηκώνω κουβέντα. Θεωρώ ότι η καλύτερη περίοδος είναι τα τεύχη 100 εώς 250 μιας και τότε ΔΕΝ είχα χάσει σχεδόν κανένα τεύχος...

Θυμάμε και είχα δώσει στην αδελφή μου (7 χρόνια μεγαλύτερη) το αγαπημένο μου μαξιλάρι, με αντάλαγμα να μου αγοράζει για ένα χρόνο το ΑΓΟΡΙ. Τίμια συναλαγή ε;

Πέρα από τις χιουμοριστικές ιστορίες (Δισεκατομυριούχοι, ο Ατσαλένιος, κτλ) είχε και τις πιο βίαιες ιστορίες που δημοσεύθηκαν για την εποχή (Dredd, Death Game 1999, Johny Red, Καρχαρίας με καμάκι, Τζο Ο Αμίλιτος (τι ιστορία ήταν κι αυτή) κτλ....

Μιλάμε για το 1977. Το πιο βίαιο, που είχαμε δει μέχρι τότε, ήταν κάνενας σκοτωμός σε κανένα γουέστερν ή μάχη. Μετά ήρθε το Αγόρι με τις παραπάνω ιστορίες και είδαμε και τεμαχισμένα κορμιά και τέρατα κτλ.. Μετά από κάποια χρόνια συνηθήσαμε...

Άλλά το πρώτο σοκ μας ήρθε με το Αγόρι. Για θυμηθήτε εσείς των 37+.

Έχω άδικο;

Μπορεί, μιας και είμαι από επαρχία και δεν είδα τόσο όσα πιθανόν να είδατε στις μεγάλες πόλεις...

Πολύ γουστάρω να ξαναδιαβάσω κάποια από αυτά τα τεύχη...

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Δυναμικο Αγορι.Οκ! Καθε Παρασκευη μετα το σχολειο το τσιμπαγα μαζι με Μικυ και Περιπετεια.Ειχα τα παντα και....ξερετε τωρα.Μητερα-πεταμα-μεγαλωσες. Παντως η αγαπημενη μου ιστορια ηταν αυτη με τους μινι-εξωγηινους και φυσικα ο Ντρεντ που τον εχω ψαξει και βρει σε σολο τευχη πια ξενα.Αγορι 4 ever!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Εφτά πράγματα κι από μένα γι΄ αυτό το ιστορικό περιοδικό.

1) Το πρώτο τεύχος του «Δυναμικού» κυκλοφόρησε στις 1-8-76, ενώ το πρώτο του «σκέτου» στις 20-5-77.

2) Επρόκειτο για μια πάρα πολύ προσεγμένη έκδοση. Η μετάφραση ήταν αξιοπρεπέστατη, το ελληνικό λέτερινγκ καλοφτιαγμένο, ενώ τυπωνόταν σε ποιοτικό, «βαρύ» χαρτί με άψογη προσαρμογή συνδετήρων. Μαζί με το Μίκυ Μάους, το πιο άφθαρτο στο χρόνο περιοδικό. Το γεγονός αυτό, αλλά κυρίως επειδή, όπως και με το Μίκυ Μάους, δεν το έδεναν σε τόμους, το διατήρησε, εώς και πρόσφατα, ελάχιστα συλλεκτικό. Μόνο μελανό σημείο στη «διαθεσιμότητα» του τα σιδερότυπα που φιλοξενούνταν στο εξώφυλλο και ανάγκαζαν πολλούς να το ακρωτηριάζουν. Επίσης, το σιδερότυπο, αν δεν το έβγαζες και έκανες το λάθος να διατηρείς τη συλλογή σου σε μέρος με υγρασία, σιγά-σιγά πότιζε τις εσωτερικές σελίδες με τα μελάνια του, ενώ και το εξώφυλλο αποκτούσε μια ημιδιάφανη χροιά.

3) Το εξώφυλλο του Αγοριού διέθετε μια ξεχωριστή γραφιστική τεχνική. Ο καλλιτεχνικός επιμελητής χρησιμοποιούσε την τεχνική του πλαισίου για να παρουσιάσει τους ήρωες του εξωφύλλου. Δεν λειτουργούσε πάντα, όμως τόνιζε τον τίτλο, κάτι που, μαζί με το μέγεθός του, το έκανε ιδιαίτερα ευδιάκριτο σε μια παράταξη διάφορων κόμικ τσέπης της εποχής.

4) Και οι δύο εκδότες πίστευαν πως το Αγόρι, όπως και το Μπλεκ, θα έπρεπε να έχει έναν επικεφαλής ήρωα που θα ήταν, ας πούμε, το αντίπαλο δέος του Ήρωα των Κυνηγών. Γι΄ αυτό το ρόλο επελέγη ο Ελ Ζαμπάτο, μια ισπανική σειρά σαφώς κατώτερης ποιότητας από αυτή του Μπλεκ, ιδιαίτερα όμως δημοφιλής στην Ισπανία και εκτυλισσόμενη σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο (Έγινε ήδη αναφορά σε αυτήν από άλλα παιδιά). Έτσι, για πολλά χρόνια, ακόμη κι όταν το εξώφυλλο φιλοξενούσε άλλον ήρωα, ένοιωθαν την υποχρέωση να αναφέρουν σε κάποια γωνιά το «Ελ Ζαμπάτο». Από τη μια λοιπόν είχαμε ένα περιοδικό (Μικρός Ιππότης) όπου ο φιλοξενούμενος ήρωας (Μπλεκ) είχε το λογότυπο δικό του και τελικά σφετερίστηκε τον τίτλο, κι από την άλλη ένα περιοδικό που επέμενε να αναγράφει το όνομα της πρωταγωνιστικής σειράς σε κάθε εξώφυλλο, μην και την ξεχάσουν οι αναγνώστες!

5) Τελικά, παρά τα παραπάνω, ο διασημότερος ήρωας που φιλοξενήθηκε στο Αγόρι ήταν φυσικά ο Judge Dredd των John Wagner (σενάριο) και Carlos Sanchez Esquerra (σχέδιο) που ξεκίνησε να δημοσιεύεται στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την Αγγλία και το θρυλικό 2000AD. Ήταν μια ωμή, τελείως ψυχροπολεμική sci-fi σειρά, με super-hero αναφορές, που εκτός των άλλων ανέδειξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της βιομηχανίας, τον σχεδιαστή Brian Bolland.

6) Ξεχώρισα πρόχειρα πέντε-έξι τεύχη που θυμάμαι με αρκετή νοσταλγία και θα τα διάβαζα άνετα και τώρα ακόμη.

Νο 71 (22-9-78): Η σειρά «Αερομπώλ» τελειώνει με την κατάκτηση από τους Χάρλεμς του τίτλου του πρωταθλήματος. Απέμειναν ζωντανοί μόνο τρεις! (Η σειρά, όπως και αρκετές άλλες, συνδέθηκε σε continuity με το Judge Dredd.)

Νο 82 (8-12-78): Επιτέλους, πεθαίνει ο Καρχαρίας (με το καμάκι)! Ανατινάχτηκε, αφού κατανάλωσε, μαζί με το ανθρώπινο γεύμα του, επαρκή δόση εκρηκτικών.

Νο 100 (13-4-79): Πρώτη εμφάνιση, αλλά και θάνατος του Ρίκο, του δίδυμου αδελφού του Ντρεντ. Επιτέλους γίνονται νύξεις για την προέλευση του Ντρεντ, ενώ μαθαίνουμε και το μικρό του όνομα: Τζο.

Νο 131 (6-11-79) -133: Το κύκνειο άσμα ενός από τους σπουδαιότερους ήρωες του περιοδικού. Ο Βιονικός Πράκτορας, Τζων Προμπ, θυσιάζεται για να ζώσει τη ζωή ενός εξωγήινου που κρατούν παράνομα οι κυβερνητικοί που τον δημιούργησαν. Ο Προμπ πεθαίνει από οικεία πυρά. Θαυμάσιο storyline.

7) A, και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους (δυναμικό), που βρήκα πρόχειρο.

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 • Like 11
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

και ο θάνατος του λοχία Γκάνα - συνταρακτικός - σε ποιο τεύχος ήταν να αρχίσω να ψάχνω;

 

 

βλέπω επίσης ότι κάποια στιγμή το σκέτο Αγόρι γίνεται Νέο Αγόρι; Πότε περίπου ξέρουμε;

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
και ο θάνατος του λοχία Γκάνα - συνταρακτικός - σε ποιο τεύχος ήταν να αρχίσω να ψάχνω;

 

 

βλέπω επίσης ότι κάποια στιγμή το σκέτο Αγόρι γίνεται Νέο Αγόρι; Πότε περίπου ξέρουμε;

 

473

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
και ο θάνατος του λοχία Γκάνα - συνταρακτικός - σε ποιο τεύχος ήταν να αρχίσω να ψάχνω;

 

 

Για να ψάξεις ήταν στον τελευταίο τεύχος του Δυναμικού #95. :)

Για να μην ψάξεις πάρτο ηλεκτρονικά :oops::beer:

 

post-466-1211457685_thumb.jpgpost-466-1211457758_thumb.jpgpost-466-1211457827_thumb.jpgpost-466-1211457867_thumb.jpg

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Δημοσιεύτηκε στο τεύχος #98. Προσέξτε τα "ανταλλάγματα"και το σχόλιο περί ακρίβειας.

O tempora o mores

 

post-466-1212592114_thumb.jpg

 • Like 9
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

αρχαιολόγε μου, έγραψες! :respect:

 

:cheers4:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Πάλι θυμήθηκα αυτήν την χρυσή εποχή και δάκρυσα :crying:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Να προσφέρω και εγώ μερικά εξώφυλλα από την δεύτερη σειρά που από ότι αντιλαμβάνομαι λείπουν από το αφιέρωμα.

 

Μικρές παρατηρήσεις:

 

Στο νούμερο 49 "εξαλείφεται" προσωρινά η αρίθμηση σε παρένθεση της πρώτης σειράς

 

74 & 75 από λάθος φαίνεται ως νούμερο βάσει παλαιάς σειράς το 712 (και στο 76 συνεχίζει λάθος ως 713 αργότερα διορθώνεται)

 

στο εξώφυλλο του τεύχους 85 ανακοινώνει συνεργασία με το ξένο περιοδικό 2000AD και παρουσιάζει τον ΔΙΚΑΣΤΗ DREDD - γεγονός περίεργο γιατί ήδη από πολύ καιρό πριν, δημοσίευε ιστορίες του Δικαστή (τόσο σε Α/Μ όσο και σε χρώμα) :thinking:

 

94 & 95 επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος και φαίνεται ως νούμερο βάσει παλαιάς σειράς το 732 και στα δύο τεύχη (ανεβάζει τον αριθμό που αναφέρεται στην αρχική παρουσίαση ως μεγαλύτερο)

 

στο 97 έχει καταργηθεί η παλαιά αρίθμηση σε παρένθεση (μόνιμα;)

 

Διαμόρφωση τιμής: 607 ~ 628 = 80 δρχ / 631 ~ 637 = 100 δρχ / 27Β (665) ~ 44 (682) = 120δρχ / 46 (684) ~ 95 (732) = 150δρχ / 97 = 170δρχ

 

TA NOYMEΡΑ από τα εξώφυλλα:

 

 

607

614

615

621

27 (665)

33 (671)

34 (672)

35 (673)

36 (674)

37 (675)

38 (676)

39 (677)

42 (680)

43 (681)

44 (682)

46 (684)

47 (685)

49

54 (692)

55 (693)

59 (697)

61 (699)

63 (701)

64 (702)

66 (704)

68 (706)

69 (707)

74 (712) ?

75 (712) ?

76 (713) ?

81 (719)

83 (721)

84 (722)

85 (723)

86 (724)

88 (726)

89 (727)

90 (728)

93 (731)

94 (732) ?

95 (732) ?

97

 

Λάθος αρίθμηση Α:

post-5-1216845774_thumb.jpg post-5-1216845804_thumb.jpg post-5-1216845837_thumb.jpg

 

Λάθος αρίθμηση Β:

post-5-1216846067_thumb.jpg post-5-1216846129_thumb.jpg

 

Τα αρχεία με τα εξώφυλλα:

Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 • Like 10
Link to post
Share on other sites
...Κυκλοφόρησε την επόμενη εβδομάδα με το τίτλο αλλαγμένο σε σκέτο «Αγόρι» και με αυτό πέρασε στην ιστορία συμπληρώνοντας κοντά στα 700 τεύχη (το μεγαλύτερο που βρήκα είναι το 694.

Τα μεγαλύτερα νούμερα που έχω στα χέρια μου είναι τα:

Νούμερα 94 και 95 (με ίδια αρίθμηση από λάθος 732) εξώφυλλα στο προηγούμενο post

 

και το νούμερο 97 με αύξηση της τιμής του στις 170 δρχ (άνευ διπλής αρίθμησης, θεωρητικά είναι το 735ο τεύχος) Φέρει ένδειξη ΣΟΥΠΕΡ επάνω στο λογότυπο...

 

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Έψαξα για την ημερομηνία, και το τελευταίο που γράφει ξεκάθαρα μία ημερομηνία είναι το: Τεύχος 76 (714) 16 Ιανουαρίου 1991.

Τα υπόλοιπα στο ίδιο πλαίσιο δεν αναγράφουν πια ημερομηνία... ούτε φυσικά κάπου αλλού.

Με πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί να βρεθεί ότι κάπου στα μέσα του Ιουνίου κυκλοφόρησε το #735 που αναφέρω παραπάνω.

post-5-1216849404_thumb.jpg

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Στο τεύχος 609 διαφημίζεται ένα ελληνικό κόμικ που ήταν να φιλοξενηθεί στις σελίδες του ΑΓΟΡΙ. Δεν το έχω αλλά κάτι θυμάμαι αμυδρά...

Μόλις έπεσε στα χέρια μου το τεύχος 615 και το σχολιάζει ένα αναγνώστης. Αν γίνεται ας μας σκανάρει την εν λόγω σελίδα κάποιος.

 

609 κανείς λοιπόν;

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Βάση καταγραφής το έχω ....κάπου. Θα κοιτάξω.

Σχετικά εγώ θυμάμαι μία απάντηση που ανέφερε ότι μία Ελληνική ιστορία θα δημοσιευτεί σε Τρουένο.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Έχω μπροστά μου τα τεύχη 772-775. Στο 775 (αλλά και στα προηγούμενα) αναγγέλουν τις καταστροφικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Μέσα υπάρχει ιστορία της Δικαστίνας Άντερσον σε σκίτσο του Barry Kitson. To όνομα φαίνεται καθαρά. Υπάρχει και η ιστορία NEMESIS που μάλλον σκιτσάρει ο Bryan Talbot. Δε φαίνεται όμως γιατί έσβησαν τα ονόματα των δημιουργών. Δυστυχώς τα βρήκα στο Μοναστηράκι αργά τη Δευτέρα.

 

Μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι ΚΑΙ δουλειές του Barry Kitson έχουν μεταφραστεί στην Ελλάδα.

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Ορίστε τα τελευταία εξώφυλλα που έχω. Το 775 είναι το πιο καινούργιο. Τα τελευταία τεύχη δε γράφουν ημερομηνίες.

Το τεύχος 705 έχει ημερομηνία έκδοσης 14 Νοεμβρίου 1990.

 

Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 

Ορίστε δουλειά του Kitson μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

 

post-3787-1243265708_thumb.jpg

 

Ορίστε η διαφήμιση μιας ανύπαρκτης έκδοσης.

 

post-3787-1243265750_thumb.jpg

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Δε ξέρω πως μεγάλωσαν σε μέγεθος και σχήμα στο uploading...!!!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

:respect::respect::respect:

 

Από τα αγαπημένα μου περιοδικά. Αλήθεια είναι κανείς από εμάς των -άντα που δε μεγάλωσε με την παρέα του; Μπα, δε νομίζω ;)

 

:beer:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Συναρπαστικο! Θεικες δυναμεις εξαφανιζουν τα ποστ μου και τη συμμετοχη μου στο σαιτ. Επιλεκτικα ειμαι το Νο 1 (τουλαχιστον ψηλα στον πινακα θα ελεγα)! Σας εφαγα παλι! Μπουρδολογιες απο διαλεχτες γωνιες παραμενουν. DJO :valtnino::sorry:

 

Λιγο αποκαρδιωτικο να συνεχισει καποιος να κανει την ιδια δουλεια. N'est pas?

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

:lol:

 

 

Όχι βρε, απλά αν ήταν απλά ποστς με τα εξώφυλλα που μεταφέρθηκαν, αφού μεταφέρονται και εξακριβώνεται ότι μεταφέρθηκαν όλα σώα και ασφαλή :D μπαίνει το όνομα του σκανερά-sharer :respect: στις ευχαριστίες του αφιερώματος. Αλλιώς όλα τα αφιερώματα-τόπικ θα ήταν γεμάτα από ποστς που θα έγραφαν μονάχα "Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.". Απλό συγύρισμα. ;)

 

 

Αλλά φυσικά, τα ποστς που δεν έχουν μόνο εξώφυλλα εννοείται ότι παραμένουν, βλ.διαφήμιση της ανύπαρκτης μηνιαίας έκδοσης του Δικαστή Ντρεντ (τελικά είναι όντως ανύπαρκτη?) :beer5:

 

 

We bow to frequent meraklides scanners! :div::div::div::div::div::div::div::div::div:

 • Like 1
 • Disagree 1
Link to post
Share on other sites

:lol:

 

 

Όχι βρε, απλά αν ήταν απλά ποστς με τα εξώφυλλα που μεταφέρθηκαν, αφού μεταφέρονται και εξακριβώνεται ότι μεταφέρθηκαν όλα σώα και ασφαλή :D μπαίνει το όνομα του σκανερά-sharer :respect: στις ευχαριστίες του αφιερώματος. Αλλιώς όλα τα αφιερώματα-τόπικ θα ήταν γεμάτα από ποστς που θα έγραφαν μονάχα "Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.". Απλό συγύρισμα. ;)

 

 

Αλλά φυσικά, τα ποστς που δεν έχουν μόνο εξώφυλλα εννοείται ότι παραμένουν, βλ.διαφήμιση της ανύπαρκτης μηνιαίας έκδοσης του Δικαστή Ντρεντ (τελικά είναι όντως ανύπαρκτη?) :beer5:

 

 

We bow to frequent meraklides scanners! :div::div::div::div::div::div::div::div::div:

 

Τωρα θα ελεγα κατι...

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Να ζητήσω μια μικρή βοήθεια; Όποιος έχει τα κάτωθι τεύχη μπορεί να μου πει ημερομηνία έκδοσης; Κι αν είναι εύκολο να μου σκανάρει ότι αφορά τη φωτό του εξωφύλλου; (συνέντευξη Πάνου Μιχαλόπουλου ή Γιώργου Κωνσταντίνου, γυρίσματα της ταινίας, τα ονόματα των κοριτσιών με τον Μιχαλόπουλο, οτιδήποτε; Ευχαριστώ πολύ πολύ.

 

post-4271-125472200125_thumb.jpg post-4271-125472201709_thumb.jpg

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 9 months later...

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

 

Βρήκα πρόσφατα ένα site αφιερωμένο στην σύντομη πορεία του βρετανικού περιοδικού Action. Εκεί εμφανίστηκαν οι πρώτες ιστορίες του Hook Jaw (Ο καρχαρίας με το καμάκι) και του Death Game 1999 (προάγγελος του σπινμπολ) που μεταφέρθηκαν το '80 και στην Ελλάδα, μέσα από το Αγόρι (ίσως και άλλοι ήρωες που δεν τους θυμάμαι πλέον...). Δεν θα τα έγραφα όλα αυτά, αν δεν υπήρχαν στο site σκαναρισμένες ολόκληρες οι ιστορίες. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματιά στο

http://www.sevenpennynightmare.co.uk

 

Έκανα μια σύντομη αναζήτηση και δεν βρήκα καμιά σχετική αναφορά, αν κάποιος το προανέφερε ζητώ συγνώμη για την επανάληψη.

 • Like 11
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.