Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Avengers Week: Kurt Busiek, Christos Gage και άλλα fanboys [@manolis, LIFO, 05/05/2012


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5841 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Avengers Week: Kurt Busiek, Christos Gage και άλλα fanboys

 

 

Δυο δημοφιλείς συγγραφείς των Avengers και τέσσερις μεγάλοι Έλληνες fans μοιράζονται τις πρώτες και πιο αγαπημένες αναμνήσεις τους από τους Εκδικητές.

 

Μετά την επιτυχία της εβδομάδας των Avengers, και επειδή έχω ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ακόμα να γράψω για αυτούς, η Avengers Week του Thought Balloon παίρνει παράταση επ αόριστον καθώς συνεχίζουμε το αφιέρωμα στην μεγαλύτερη υπερηρωική ομάδα των comics.

 

Δυο δημοφιλείς συγγραφείς των Avengers και τέσσερις μεγάλοι Έλληνες fans μοιράζονται τις πρώτες και πιο αγαπημένες αναμνήσεις τους από τους Εκδικητές.

 

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

 

382498.jpg

 

Ο KURT BUSIEK είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο fanboy των Avengers που έζησε ποτέ (με αρκετά από τα γράμματα που έστελνε σαν έφηβος να εμφανίζονται στις letters pages των τευχών της εποχής), και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς που δούλεψαν στον τίτλο. Με τον George Perez ξεκίνησαν μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους του τίτλου, με το καινούριο AVENGERS #1 του 1998. Η τιτάνια 12τευχη σειρά AVENGERS FOREVER χρησιμοποίησε όλες τις γνώσεις του για τους Avengers σε μια ιστορία με ταξίδι στο χρόνο που εξέτασε ολόκληρη την ιστορία της ομάδας, από τα 1930s έως το μακρινό μέλλον.

 

382499.jpg

 

Ο ελληνοαμερικάνος CHRISTOS GAGE είναι ένας νέος δημιουργός που προέρχεται από τον χώρο των videogames και της τηλεόρασης και έχει καταφέρει μέσα σε μικρό διάστημα να χτίσει μια εντυπωσιακή καριέρα. Αυτή τη στιγμή γράφει παράπλευρους αλλά πολύ δημοφιλείς στους αναγνώστες τίτλους στα τρια μεγαλύτερα franchises των comics: το X-MEN LEGACY, το ANGEL & FAITH στο σύμπαν της Buffy the Vampire Slayer και το AVENGERS ACADEMY με πρωταγωνιστές την επόμενη γενιά εκπαιδευόμενων Avengers. Είναι αυτή τη στιγμή ο πιο γρήγορα ανερχόμενος και ελπιδοφόρος νέος δημιουργός στην Marvel.

 

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ είναι γνωστός εγχώρια για το υπερ-επιτυχημένο του ημιαυτοβιογραφικό comic ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ από το 9 της Ελευθεροτυπίας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αμερικάνικη σκηνή comics, με τους τίτλους GHOSTBUSTERS, GALAXY QUEST και τα δικά του MELODY και FALLING FOR LIONHEART. Μέχρι στιγμής δεν έχει δουλέψει στους τίτλους των Avengers, έχει όμως διαβάσει (μέσα σε μια ιστορική εβδομάδα) ΟΛΑ τα 600+ τεύχη της σειράς.

 

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ είναι ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Jemma Books & Comics στον Πειραιά και την Καλλιθέα, και ο εκδότης και ιδιοκτήτης της Jemma Press, μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες comics που στηρίζει τους νέους Έλληνες δημιουργούς.

 

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΙΡΤΖΙΓΙΑΝΟΓΛΟΥ είναι δημοσιογράφος, συνιδρυτής του μεγαλύτερου ελληνικού ιστότοπου για comics, του Comicdom.gr και συνδιοργανωτής του ετήσιου COMICDOM CON ATHENS, του πλέον μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ comics. Παράλληλα είναι υπέυθυνος για την εκδοτική Comicdom Press, από την οποία κυκλοφορεί και ο δικός του τίτλος “ΣΥΝΔΡΟΜΟ” με πρωταγωνιστές μια ομάδα άτυπων καθημερινών υπερανθρωπων.

 

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΜΒΟΥΝΗΣ είναι... εγώ. Δεν μπορούσα να αντισταθώ και απάντησα και ο ίδιος τις ερωτήσεις της ομαδικής συνέντευξης. Με διαβάζετε εδώ στο Lifo.gr, στο προσωπικό μου blog Gkoultoura.gr, στο #comicsroast του Mixtape.gr και στο BleedingCool.com. Λίγο geek.

 

----

 

Μαζευτήκαμε όλοι την περασμένη βδομάδα για τις ανάγκες του αφιερώματος στο Flix.gr όπου μιλήσαμε για το αγαπημένο μας μέλος των Avengers και τις προσμονές μας από την ταινία (σημείωση: ΓΑΜΗΣΕ).

 

Συνεχίζουμε αυτή τη βδομάδα με μια σειρά από πιο geek, κομιξικές ερωτήσεις για την σειρά των Avengers, τις αγαπημένες μας ομάδες και ιστορίες, καθώς και τις πρώτες μας αναμνήσεις από τον τίτλο.

 

(σημείωση: ακουμπήστε τον κέρσορα πάνω από τις απαντήσεις στα αγγλικά για αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά, μέσω του θαύματος της τεχνολογίας)

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ AVENGERS ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΤΕ;

 

382477.png

 

Christos Gage: I’m pretty sure it was #184, the second part of the Absorbing Man two-parter. I bought it from another kid for a few drachmas on the playground of American Community Schools in Halandri. Man, do I love that book. George Perez cover and John Byrne interior…that’s like chocolate covered waffles. But at a very early age I also read a MARVEL TRIPLE ACTION reprint of a Silver Age issue where they fought the Super-Adaptoid…I think it was from Avengers #45. That was pretty sweet as well.

 

381324.jpg

 

Kurt Busiek: I'm not sure. It might have been AVENGERS #57, which I bought when I was very young, and then was angry because Batman wasn't in it. Or it may have been the story where they go looking for Goliath and find him in an underground city in South America with Prince Rey (σημ. στο AVENGERS #31), but I think I read that as a reprint. I read comics only occasionally when I was a kid, and didn't start reading them regularly until I was 14, in 1974. So the earlier memories are a bit jumbled.

 

(σημείωση: το AVENGERS #57 είναι το τεύχος με την ιστορική πρώτη εμφάνιση του ανδροειδούς Vision, του πιo δημοφιλούς χαρακτήρα που δημιουργήθηκε ποτέ ειδικά για την ομάδα των Avengers)

 

382479.jpg

 

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Ήταν στο ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ των εκδόσεων Καμπανά και αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει και καμιά τριανταριά χρόνια από τότε) πρέπει να ήταν η ιστορία στην οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Vision.

 

381296.jpg

 

Λευτέρης Σταυριανός: Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι γιατί είναι και τόσα χρόνια, αλλά νομίζω πως ήταν το AVENGERS #4 όπου η νεοσύστατη τότε ομάδα ανακαλύπτει το παγωμένο κι άψογα διατηρημένο σώμα του Captain America και ο Cap προσχωρεί στην ομάδα.

 

382478.jpg

 

Ηλίας Κυριαζής: Πρέπει να ήταν τα annual crossovers που μαζεύονταν καμια τριανταριά Εκδικητών και πλακώνταν μεταξύ τους ή με τους νεκρούς συντρόφους τους ή με τις superhero ενσαρκώσεις του ζωδιακού κύκλου... Πιτσιρικάς τότε εγώ, άμα μου έδινες τόσους χαρακτήρες και τόση δράση σε ένα κόμικ σου έδινα την ψυχή μου.

 

382480.jpg

 

Μανώλης Βαμβούνης: Και εγώ από τα κοκκινοασπρόμαυρα ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ του Καμπανά (καμια έκπληξη εκεί), την ιστορία μια ανάσα πριν από το φινάλε του υπερ-κλασσικού KORVAC SAGA στα AVENGERS #175-176. Από τις μεγαλύτερες ομάδες των Εκδικητών που είδαμε ποτέ εναντίον ενός -στην ουσία- Παντοδύναμου Θεού.

 

Δυο σκηνές που μου έχουν μείνει από τότε: οι Εκδικητές αναγκάζονται και επιτάσσουν ένα αστικό ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ (σημ. κλικ για να δείτε τη σελίδα) για να μεταφερθούν στο σπίτι του Εχθρού (που αλλού να χωρέσουν 20 ήρωες μαζί ;) και όταν φτάνουν εκεί τους υποδέχεται ένας ήρεμος μεσοαστός φορώντας σορτσάκι του Τέννις, τον οποίο κανείς από τους ήρωες δεν μπορεί να αποδεχτεί σαν απειλή, ενώ ένας από αυτούς δεν μπορεί καν να τον δει ή να τον ακούσει - αφού σε μια προηγούμενη ιστορία τον έχει σκοτώσει και επαναδημιουργήσει από την αρχή, αφαιρώντας του την ικανότητα να τον αναγνωρίσει. Μεγαλεία.

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ AVENGERS ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;

 

382483.jpg

 

Christos Gage: The late ‘70’s/early ‘80’s one. It had the heavy hitters, like Cap and Thor and Iron Man, but also some oddball characters, like the Beast, Ms. Marvel, Wonder Man and the Falcon. It was a great mix.

 

382486.jpg

 

Kurt Busiek: No idea. I liked the way it always changed a lot, so I'm more focused on whether it's interesting than whether it has my favorites on it.

 

It's always good to see Cap, Iron Man, Thor, the Wasp, Hawkeye, the Vision, the Scarlet Witch and/or Wonder Man, though.

 

 

(δηλαδή πάνω κάτω την βασική σύσταση της ομάδας, μαζί με τους νεοφερμένους Justice και Firestar, κατά τη διάρκεια της δικής του ιστορικής πορείας στον τίτλο)

 

382487.jpg

 

Λευτέρης Σταυριανός: Η αγαπημένη μου ομάδα είναι αυτή του1997, των Busiek και Pérez, με Captain America, Iron Man, Thor, Vision & Scarlet Witch, Hawkeye, Giant Man & Wasp, Wonder Man, Justice, Fire Star και ε, ναι… και Triathlon!

 

382489.jpg

 

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Iron Man, Captain America, Wasp, Hawkeye, Scarlet Witch, Vision, Beast, σε σχέδιο John Byrne. Οι χαρακτήρες ογκόλιθοι ήταν εκεί, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ήταν εκεί (και μάλιστα στην ακμή τους) και ένας από τους καλύτερους υπερηρωικούς αrtists, ο John Byrne, ήταν επίσης εκεί για να τους σχεδιάσει. Α, και το σενάριο εκείνη την περίοδο, "τα έσπαγε!"

 

382488.jpg

 

Ηλίας Κυριαζής: Κάπου εκεί στα 80s, υπό το συγγραφέα Jim Shooter, η ομάδα ήταν όλα τα κλασσικά, ιστορικά, ισχυρά μέλη... και η πρωτοεμφανιζόμενη Τίγκρα. Μια γατογκόμενα με μπικίνι να τραβάει κρισάρες ανασφάλειας. Γενικά πάντα μου αρέσει η σύνθεση των Εκδικητών να είναι μίξη παλιών αγαπημένων και rookies που δοκιμάζονται για πρώτη φορα.

 

382490.jpg

 

Μανώλης Βαμβούνης: Πάντα είχα μια αδυναμία για τις πιο... ανορθόδοξες ομάδες, αυτές που ποτέ δεν τα πάνε και πολύ καλά, αλλά περνάνε περισσότερο καιρό να καβγαδίζουν μεταξύ τους απ’το να πολεμάνε τους έξωθεν εχθρούς. Πιο καλύτερο παράδειγμα από τους Εκδικητές της Δυτικής Ακτής (West Coast Avengers), ένα παρακλάδι της κεντρικής ομάδας με έδρα το Λος Άντζελες, αρχηγείο ένα παραλιακό συγκρότημα, αρχηγό τον Hawkeye και μέλη την σύζυγο του και πρώην υπερκατάσκοπο Mockingbird, την Tigra που προανέφερε ο Ηλίας, τον Iron Man στα πιο πλέημποϋ του, τον τότε Χολυγουντιανό σταρ Wonder Man και τον αυτοκτονικό Dr Pym.

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ AVENGERS;

 

382491.jpg

 

Christos Gage: Man, it’s so hard to pick just one! I’d have to say AVENGERS #183-184, when they fought the Absorbing Man. I was instantly in love. The “UNDER SIEGE” storyline in the Eighties was pretty awesome too.

 

382492.jpg

 

Kurt Busiek: I have a lot of good memories. Just one? I guess I'll pick the double wedding of the Vision and the Scarlet Witch and Mantis and a sentient tree possessing the ghost of the Swordsman, just because it was such a bizarre and yet completely fitting culmination to what may well be the best Avengers epic ever.

 

 

(Ο Kurt αναφέρεται στο CELESTIAL MADONNA SAGA, μια συλλογή ιστοριών με τα origins πολλών δημοφιλών Εκδικητών και ανατροπές που εδραίωσαν την μυθολογία της σειράς για δεκαετίες μετά)

 

382493.jpg

 

Λευτέρης Σταυριανός: Ε, τι να πω τώρα… είναι τόσες πολλές. Η αγαπημένη μου ιστορία πάντως κι ας χαρακτηριστώ αιρετικός, δεν είναι το KREE SKRULL WAR.

 

Η αγαπημένη μου ιστορία είναι το AVENGERS FOREVER των Busiek & Pacheco, οπού ο Busiek σε μεγάλα κέφια παραδίδει μαθήματα Marvel-ικής ιστορίας ξεσκονίζοντας όλο το timeline των Εκδικητών κι όχι μόνο, και αποδεικνύει γιατί πρέπει να είσαι fanboy για να πετύχεις σ’ αυτή την δουλειά!

 

382494.jpg

 

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Πολύ, πολύ παλιά, γύρω στο AVENGERS #16, όταν αποχώρησαν τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη (Thor, Wasp, Iron Man, Giant Man) και έμεινε ο Captain America να εκπαιδεύσει τρεις πρώην villains (Hawkeye, Scarlet Witch, Quicksilver). Μπορεί τα καινούρια ονόματα να μην ήταν "πρώτης γραμμής", οι χαρακτήρες όμως αποδείχθηκε ότι ήταν. Τη συγκεκριμένη στιγμή τη θεωρώ σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: Αυτό, το πρώτο άνοιγμα της ομάδας σε πιο δυσλειτουργικούς χαρακτήρες, μας έδωσε στο μέλλον ιστορίες που σχεδόν διαμόρφωσαν την ιστορία των Avengers.

 

382495.jpg

 

Ηλίας Κυριαζής: Αγαπημένο ως concept αν και δεν το έζησα είναι όταν μόλις 15 τεύχη μετά το ξεκίνημα τους όλα τα ιδρυτικά μέλη αποχωρουν και η ομάδα μένει να είναι ο Captain America και 3 δυσλειτουργικοι πρώην εγκληματίες.

 

Σε πιο προσωπικό επίπεδο έχω μια αγάπη για το KORVAC SAGA στα 80s που είχε τους Eκδικητές ενάντια σ'ένα θεό που και αχώνευτος ήταν και σκατοχαρακτήρας αλλά όπως αποκαλύφθηκε αφού τον εξαφάνισαν ο ίδιος είχε κάθε καλή διάθεση να κάνει τον κόσμο μας μια ούτοπια. Mind: blown και τέτοια.

 

382497.jpg

 

Μανώλης Βαμβούνης: Εντάξει, αναφέρθηκαν ήδη τα μεγαθήρια, KORVAC SAGA, AVENGERS FOREVER, UNDER SIEGE, τις τρεις μεγαλύτερες επικές ιστορίες του τίτλου, δεν θα τα επαναλάβω, αλλά κάνω το +1 μου.

 

Για να πρωτοτυπήσω και να κάνω την χιψτεριά, θα προσθέσω την αγαπημένη μου μικρή, εκτός continuity ιστορία από τον “παιδικό” τίτλο MARVEL ADVENTURES AVENGERS #12, με τίτλο “EGO THE LOVING PLANET”. Ο νοήμων ζωντανός πλανήτης Ego (με μάτια, μούσια, φρύδια κομπλέ) ερωτεύεται την Γη μας και αρχίζει να την κορτάρει (με ύφος και ατάκες βιντεοταινίας των 70s) προκαλώντας φυσικές καταστροφές λόγω της βαρυτικής έλξης. Μια μικρή σκαμπρότζικη ιστορία στον πνεύμα των παλαβών 60s

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

 

AVENGERS ASSEMBLE v. 1 by KURT BUSIEK

AVENGERS ACADEMY

AVENGERS THE KORVAC SAGA

AVENGERS UNDER SIEGE

AVENGERS FOREVER

AVENGERS WEST COAST

AVENGERS THE CELESTIAL MADONNA SAGA

MARVEL ADVENTURES AVENGERS v.3

 

ΕΙΣΑΙ AVENGERS GEEK;

 

Ποιο ήταν το δικό σου πρώτο τεύχος Avengers; Νιώθεις πως δεν αναφέραμε την αγαπημένη σου ομάδα ή ιστορία; Γι'αυτό τα έχουμε τα σχόλια εδώ, περιμένω την συμμετοχή σας!

 

link

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.