Μετάβαση στο περιεχόμενο

HAL JORDAN / GREEN LANTERN


Dark Chris

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Hal Jordan

Hal_Jordan-9.jpg

 

 

Εισαγωγή

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο πρώτος GL ήταν ο Alan Scott, o GL της Golden Age. Οι δυνάμεις του βασίζονταν στην μαγεία. Ο Hal ήταν ο δεύτερος GL, της Silver Age, o οποίος μέχρι και σήμερα είναι ο πιο επιτυχημένος.

 

Silver Age

 

 

Origin

O Hal Jordan είναι πιλότος αεροσκαφών. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία, είδε το αεροπλάνο του πατέρα του (πιλότος και αυτός) να φλέγεται και να πέφτει. Έτσι πέθανε ο πατέρας του. Παρόλο που η μητέρα του δεν ήθελε το παιδί της να ακολουθήσει την πορεία του άντρα της, το όνειρο του Hal ήταν να γίνει πιλότος. Επειδή όμως το πείσμα του ήταν μεγάλο, τελικά έγινε! Έτσι, άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία του Ferris, εκεί όπου δούλευε ο πατέρας του. Εκεί γνώρισε την Carol Ferris, την αντιπρόεδρο της εταιρείας και το love interest του Hal για πολύ καιρό. Δυναμική και ανεξάρτητη, έκανε εντύπωση στην κοινότητα των αναγνωστών από την πρώτη της εμφάνιση. Όταν ο πατέρας της έφυγε για να γυρίσει τον κόσμο σε ένα ταξίδι που θα διαρκούσε 2 χρόνια, η Carol έγινε πρόεδρος της εταιρίας.

 

Παρ'όλο που ο πατέρας της της απαγόρευσε να έχει σχέσεις με άντρες για τα 2 αυτά χρόνια, έκανε μια εξαίρεση για τον Green Lantern, τον οποίο προσπαθούσε σκληρά να κερδίσει.

 

Εκεί πέρα γνώρισε επίσης και τον φίλο του, Tom Kalmaku, μηχανικό αεροσκαφών. Μαζί με την Carol, είναι από τους ανθρώπους που γνώριζαν την μυστική ταυτότητα του Hal (o Tom την έμαθε από τα πρώτα τεύχη, ενώ η Carol μετά από χρόνια).

 

post-12722-0-14657000-1328287259_thumb.jpg

 

Καθώς ο GL Abin Sur πετούσε με το σκάφος του πάνω από την Γη, παρουσιάστηκε πρόβλημα και το σκάφος του έπεσε στην έρημο κοντά στην Coast City. Όταν κατάλαβε ότι θα πέθαινε, έβαλε το δαχτυλίδι του να ψάξει για το ον στην Γη με την μεγαλύτερη δύναμη της θέλησης. Καθώς ο Hal δοκίμαζε ένα σκάφος, μεταφέρθηκε από το δαχτυλίδι στον τόπο της πρόσκρουσης. Εκεί, ο Abin του έδωσε την στολή του, το δαχτυλίδι του και τον φανό του, για να αναλάβει τον ρόλο του διαγαλαξιακού αστυνομικού και να προστατέψει την Γη και άλλους πλανήτες.

 

post-12722-0-66784600-1328287292_thumb.jpg

 

Στο Green Lantern: Secret Origin, o Geoff Johns δίνει μία νέα διάσταση στον μύθο του GL. Μας εξηγεί ότι η Carol γνωριζόταν με τον Hal από μικροί και πως ο Abin χρησιμοποίησε σκάφος γιατί είχε ακούσει μία προφητεία πως το δαχτυλίδι του θα τον προδώσει. Χρησιμοποιούσε το σκάφος για να πάει τον κρατούμενο του, Atrocitus στην Oa. Καθώς τον πήγαινε, ο Atrocitus έσπασε τα δεσμά του και οδήγησε στην καταστροφή του σκάφους και στην αναγκαστική προσεδάφιση του στην Γη. Έτσι ο Hal συνάντησε τον Abin.

 

Αυτή η εξήγηση βγάζει νόημα γιατί για χρόνια υπήρχε η απορία γιατί ο Abin οδηγούσε το σκάφος, ενώ μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του δαχτυλιδιού του.

 

post-12722-0-73569100-1328287398_thumb.jpg

 

Sinestro

Λόγω μιας ουσίας στην μπαταρία των GLs που ήταν απαραίτητη για την λειτουργία των δαχτυλιδιών, τα δαχτυλίδια δεν μπορούσαν να πολεμήσουν εναντίον οτιδήποτε ήταν κίτρινο. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Sinestro, η νέμεση του Jordan. Πρόκειται για έναν πρώην Green Lantern. Είχε υπό την επίβλεψη του τον πλανήτη του, Korugar καθώς και τον υπόλοιπο τομέα. Τρελάθηκε από την δύναμη, ήταν ευάλωτος και θέλησε και άλλη δύναμη. Για αυτόν τον λόγο, οι Guardians τον εξόρισαν στο anti-matter universe, όπου εκεί, και πιο συγκεκριμένα στον πλανήτη Qward, έφτιαξε ένα κίτρινο δαχτυλίδι που αντλεί την δύναμη του από την πράσινη ακτίνα των GLs. Έτσι από τον μεγαλύτερο Green Lantern όλων των εποχών, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός τους!

 

Στο ανανεωμένο origin που μας παρουσίασε ο Johns, άλλαξε και μερικά πράγματα σχετικά με τον Sinestro. Συγκεκριμένα, τον έκανε μέντορα του Hal. Προφανώς, μετά άρχισε η δίψα του για δύναμη (αν και άλλαξε κάπως και τα κίνητρα του, παρουσιάζοντας τον ως κάποιον που θέλει το καλό του πλανήτη του και πιστεύει ότι αυτός, ως απόλυτος μονάρχης μπορεί να τα καταφέρει).

 

post-12722-0-13867600-1328287446_thumb.jpg

 

 

Justice League of America

 

Όταν μία φυλή εξωγήινων εισέβαλαν στον πλανήτη μας, ο Green Lantern με την βοήθεια των Martian Manhunter, Black Canary, Flash και Aquaman κατάφεραν να τους διώξουν και να σώσουν την Γη. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα, ώστε να αναλαμβάνουν τέτοιου είδους απειλές, επειδή λειτουργούσαν καλύτερα ομαδικά. Έτσι δημιουργήθηκε η JLA!

 

 

Bronze Age

 

Κοινωνικά προβλήματα και η εξορία του

 

post-12722-0-19195500-1328287559_thumb.jpg

 

Επειδή η DC και ο editor του τίτλου είδαν ότι δεν τραβάει άλλο το πράμα με τις περιπέτειες του με εξωγήινους, έφεραν νέο creative team, τον Dennis O’Neil και τον Neal Adams. Αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό με τον χαρακτήρα και τον εντάξουν στον πραγματικό κόσμο, αποφάσισαν να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Στον τίτλο έβαλαν και τον Green Arrow (μετέπειτα «κολλητό» του) και άρχισαν ένα μίνι-τουρ στον πραγματικό κόσμο. Ένα από τα σημαντικότερα arcs, το οποίο βοήθησε στην ωρίμανση του μέσου ήταν τα τεύχη #85-#86. Στην συγκεκριμένη ιστορία, ο sidekick του Green Arrow, o Speedy, παίρνει ηρωίνη (δεν άρχισε εδώ ο εθισμός του, ξεκίνησε off-panel).

 

Δυστυχώς, ούτε αυτή η σειρά φτούρησε και τελικά ακυρώθηκε, παρά την ποιότητα των ιστοριών (δεν είχε τις ανάλογες πωλήσεις).

 

post-12722-0-98971600-1328287495_thumb.jpg

 

Το τέλος της λεγόμενης Χάλκινης Εποχής των κόμικς βρήκε τον Hal στην εξορία από τους Guardians of the Universe (περισσότερα στην συνέχεια) γιατί, σύμφωνα με αυτούς, έδινε υπερβολική προσοχή στην Γη, ενώ είχε έναν ολόκληρο τομέα να προσέχει (Sector 2814). Όταν γύρισε από την εξορία, επέλεξε μια φυσιολογική ζωή και αποχώρησε από το Σώμα, παραχωρώντας το δαχτυλίδι στον αντικαταστάτη του, John Stewart, πεζοναύτη του Αμερικανικού στρατού.

 

Crisis on Infinite Earths

 

Κατά την διάρκεια του event αυτού που οδήγησε στο πρώτο reboot στον κόσμο της DC, o Hal φόρεσε ξανά το δαχτυλίδι και ανέπτυξε σχέσεις με την Arisia, μία εξωγήινο, Lantern και αυτή, η οποία σύμφωνα με τον δικό μας χρόνο, ήταν 200+ και στον δικό της κόσμο ήταν ακόμα έφηβη (γύρω στα 14). Αυτό φυσικά δεν άρεσε στους Guardians οι οποίοι κατέκριναν την σχέση αυτή. Επίσης, εκείνη την περίοδο, οι Guardians προσθέσανε στις τάξεις των GLs της Γης και κάποιους εξωγήινους, οι οποίοι αναμείχθηκαν με τα κοινά και με την διακυβέρνηση.

 

post-12722-0-80446300-1328287787_thumb.jpg

 

Στο μεγάλο αυτό event, o Hal έχασε έναν από τους καλύτερους φίλους του, τον Barry Allen aka Flash II (ο άλλος καλός του φίλος ήταν ο Green Arrow όπως προανέφερα), που μαζί με τον θάνατο της Supergirl, σήμαναν μία νέα εποχή για τα events (αυτή της λογικής ότι πρέπει να πεθαίνει και κάποιος γνωστός χαρακτήρας κατά την διάρκεια ενός event).

 

Modern Age

 

Η λεγόμενη σύγχρονη εποχή των αμερικανικών κόμικς ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του 80’ και συνεχίζεται έως και σήμερα. Ήταν και είναι μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Jordan, γιατί πέρα από τον ρόλο του ως GL, είχε και τον ρόλο του ως spirit of vengeance (λέγε με Spectre) και άλλα που θα αναφερθούν παρακάτω.

 

Reign of Supermen

 

Εκείνη την εποχή είχε γίνει κάτι ακόμη πιο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής….

 

post-12722-0-17649400-1328287895_thumb.jpgpost-12722-0-07099400-1328288161_thumb.jpg

 

ΠΕΘΑΝΕ Ο SUPERMAN! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή της Coast City, της πόλης του Hal. Συγκεκριμένα, αφού ο Supes πέθανε, εμφανίστηκαν διάφοροι αντικαταστάτες. Ένας από αυτούς ήταν ο Hank Henshaw, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον χαμό του Superman και με την βοήθεια του Mongul, προσπάθησε να καταλάβει την Γη. Στην προσπάθεια τους για κυριαρχία, καταστρέψανε την Coast City και σκότωσαν γύρω στους 7 εκατομμύρια κατοίκους. Από την στιγμή όμως που ο Mongul είναι κίτρινος, ο Jordan δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του δαχτυλιδιού πάνω του. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε το δαχτυλίδι του, έφτιαξε μια πανοπλία από την ενέργεια του δαχτυλιδιού του και χωρίς πολλά κατατρόπωσε τον αντίπαλο του! :)

 

Emerald Twilight

 

Βέβαια, υπέστη ένα μεγάλο τραύμα όταν είδε την πόλη που είχε μεγαλώσει, την πόλη που προστάτευε τόσα χρόνια, να είναι τελείως καμένη και χωρίς ίχνος ζωής. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το δαχτυλίδι του, το πιο ισχυρό όπλο του γαλαξία, για να αναγεννήσει την πόλη του. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους κανόνες που έχουν ορίσει οι Guardians. Έχουν απαγορεύσει δηλαδή την χρήση των δαχτυλιδιών για προσωπικό όφελος. Έτσι τον καλούν στην βάση των GLs, την Oa για να δικαστεί για τα παραπτώματα του και να εξηγήσει τις πράξεις του. Εξοργισμένος με την συμπεριφορά τους και την αδιαφορία τους για την καταστροφή της Coast City, o Hal μάχεται εναντίον όλου του σώματος των Green Lanterns, τους σκοτώνει ή τους αφήνει με μία στάλα ζωής. Στην συνέχεια σκότωσε τους δασκάλους του, τον επιστήθιο φίλο του Kilowog και τον χειρότερο εχθρό του, Sinestro, τον οποίο οι Guardians αναγέννησαν για να αντιμετωπίσει τον εξαγριωμένο Hal (συγκεκριμένα του σπάει τον λαιμό με τα γυμνά του χέρια!) και του έδωσαν ένα πράσινο δαχτυλίδι. Ακόμα, σκότωσε όλους τους Guardians εκτός του Ganthet (mark the name….).

 

post-12722-0-06701200-1328287634_thumb.jpg

 

Και από τότε άρχισε η κατρακύλα……

 

(να προσθέσω πως σκόπευε να πάρει όλα τα δαχτυλίδια των υπολοίπων Lanterns για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και να γυρίσει τον χρόνο πίσω, πριν από την καταστροφή της Coast City)

 

Αφού ξεκλήρισε όλο το Σώμα και τους Guardians μαζί, απορρόφησε την ενέργεια της Κεντρικής Μπαταρίας στην Oa (η πηγή ενέργειας των δαχτυλιδιών) και υιοθέτησε το όνομα Parallax (mark that name too….). Απέκτησε γκρίζους κροτάφους και μία πράσινη πανοπλία.

 

 

Zero Hour: Crisis in Time

 

Μετά από λίγο καιρό, ο νυν Parallax, πρώην Hal Jordan, αποφάσισε να ξαναγράψει την ιστορία κατά εικόνα και όπως έκρινε καλύτερα αυτός, μιας και η δύναμη τον έχει τρελάνει. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα από τα πιο μπερδεμένα events ever στην ιστορία της DC, το Zero Hour: Crisis In Time.

 

Κάποιος μυστήριος αντίπαλος (ο Parallax, οι ήρωες όμως δεν το γνωρίζουν) σκοτώνει τον Time Trapper, την οντότητα του χρόνου στο DCU και αποφασίζει να γράψει την ιστορία ξανά και να φτιάξει έναν ειρηνικό κόσμο χωρίς πολέμους, βία και μίσος.

 

Οι ήρωες χωρίζονται σε ομάδες και πηγαίνουν σε διαφορετικά σύμπαντα/χρονικές στιγμές καθώς βλέπουν τον κόσμο να αλλάζει.

 

(στην πραγματικότητα, η DC ήθελε με αυτό το event να κάνει reboot σε χαρακτήρες τύπου Hawkman που το origin τους είχε γίνει ιδιαίτερα μπερδεμένο, ακόμα και για τους ίδιους τους editors)

 

post-12722-0-92889400-1328288088_thumb.jpg

 

Μετά την αποκάλυψη του Parallax στους καλούς, ότι αυτός είναι ο υπαίτιος όλων αυτών των γεγονότων, ακολουθεί μία μεγάλη μάχη και ο θάνατος του Parallax από το βέλος που του έριξε ο επιστήθιος φίλος του, Green Arrow aka Oliver Queen. Δεν ήταν αυτό όμως το τέλος του.

 

Final Night

 

Για δύο χρονιά, ο Jordan δεν είχε κάνει την εμφάνιση του και όλοι τον νόμιζαν για νεκρό. Δύο χρονιά αργότερα (στον δικό μας χρόνο, στον χρόνο των κόμικς ίσως μερικούς μήνες), ένα πλάσμα ονόματι Sun-Eater κάνει την εμφάνιση του. Πρόκειται για έναν ον που τρώει ήλιους (θα κάνει μετά από χρόνια μία εμφάνιση και στο All-Star Superman, στα ελληνικά από την Anubis).

 

post-12722-0-60716600-1328288299_thumb.jpg

 

Η JLA προσπάθησε με κάθε μέσο να σώσει τον ήλιο, γιατί η καταστροφή του θα σήμαινε αυτόματα και χάος στην Γη! Δυστυχώς, ο Sun-Eater «έφαγε» τον ήλιο και το χάος ξέσπασε στην Γη.

 

Και εκεί που ετοιμάζονταν διάφορα σχέδια για την επαναφορά του και καθώς η κοινωνία προσπαθούσε να επιζήσει και να μην «πέσει» λόγω του κρύου, εμφανίζεται ο μετανιωμένος Parallax/Jordan, ο οποίος θυσίασε την ζωή του για να επαναφέρει τον Ήλιο, προφανώς ψάχνοντας την εξιλέωση.

 

Day of Judgment

 

Στην συνέχεια, ο Spectre, το Πνεύμα της Εξιλέωσης του Θεού αφού έχασε τον προηγούμενο του ξενιστή, βρήκε νέο στο πρόσωπο του Hal.

 

post-12722-0-25772700-1328288363_thumb.jpg

 

Για τα επόμενα χρόνια, ο Hal θα μείνει στο παρασκήνιο και δεν θα συμμετέχει ενεργά στα σημαντικά γεγονότα του DCU. Ώσπου ο Geoff Johns θα αποφασίσει να αναγεννήσει τον Hal και να τον επαναφέρει στις παλιές του δόξες.

 

Identity Crisis

 

post-12722-0-73184600-1328288234_thumb.jpg

 

Ενώ ο Jordan παραμένει νεκρός, είναι εμμέσως ένας από τους πρωταγωνιστές ενός Crisis που δεν περιέχει δείγμα multiverse, αντιθέτως είναι μια καθαρά detective ιστορία που το τέλος του ακόμα με εκπλήσσει. Τέσπα, μαθαίνουμε ότι ο Hal ήταν μέλος μια μικρής ομάδας από JLAers, οι οποίοι κρυφά από την Trinity έκαναν μαγική λοβοτομή (χάρη στην Zatanna) ώστε να ξεχάσουν villains που μαθαίνουν τις ταυτότητες των ηρώων. Αυτό έγινε περισσότερες από μία φορές. Η πρώτη ήταν όταν ο Doctor Light ανακάλυψε την ταυτότητα του Ralph Dibny (aka Elongated Man) και μπήκε κρυφά στον Watchtower (βάση της JLA), όπου και βρήκε την γυναίκα του Ralph, Sue Dibny και την βίασε…..

 

(το αφιέρωμα θα συνεχιστεί σε επόμενα posts, παρακαλώ μην γράψετε πριν τελειώσει)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Green Lantern: Rebirth

 

Διάφορα περίεργα γεγονότα συμβαίνουν. Ο Spectre (aka Hal Jordan) νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι επηρεάζει τα δαχτυλίδια των Lanterns. To παλιό δαχτυλίδι του Jordan (το οποίο κρατούσε ο Green Arrow) δημιουργεί ένα αντίγραφο του εαυτού του, το οποίο πηγαίνει αυτόβουλα στον Guy Gardner, ένα από τους γήινους Lanterns.

 

O Kyle Rayner, o μοναδικός GL στο σύμπαν μετά το πέρασμα του Jordan στο κακό, τώρα πια ξενιστής της οντότητας της δύναμης της θέλησης, του Ion, πήρε το πτώμα του Jordan από τον ήλιο όπου σάπιζε τόσα χρόνια στην βάση της JLA στην Σελήνη, Watchtower.

 

Ο Rayner εξηγεί στον Green Arrow πως ο Parallax δεν ήταν απλώς το όνομα που υιοθέτησε ο Hal όταν πήρε πολλή δύναμη στα χέρια του, είναι η οντότητα του φόβου, αντίστοιχη του Ion. Για χρόνια, ένα μικρό μέρος του Parallax ήταν μέσα στον Jordan και τον επηρέαζε αρνητικά, σχετικά με τον εαυτό του και τις δυνατότητες του. Με την καταστροφή της πόλης του, η επίδραση του Parallax πολλαπλασιάστηκε και τον έκανε να πράξει όλα αυτά που έπραξε. Όταν σκότωσε τους Lanterns και μπήκε στην Κεντρική Μπαταρία, άθελα του ελευθέρωσε ολοκληρωτικά τον Parallax, ο οποίος βρήκε νέο ξενιστή, τον Hal.

 

post-12722-0-62686900-1328454304_thumb.jpg

 

Επίσης, μαθαίνουμε πως οι Guardians φυλάκισαν τον Parallax στην Μπαταρία στην Oa για να αποκρύψουν την ύπαρξη του. Η παρουσία του εκεί ήταν και ο λόγος που τα δαχτυλίδια δεν επιδρούσαν σε καθετί κίτρινο.

 

Και εκείνη την στιγμή, όταν ο Rayner εξηγεί τι συνέβη στην πραγματικότητα, επιτίθεται ο Sinestro, ο οποίος επέστρεψε από τους νεκρούς! :wow: Εξηγεί ότι αυτός ελευθέρωσε εκείνο το μικρό μέρος του Parallax που εισήλθε στον οργανισμό του Hal χρόνια πριν και πως ο θάνατος του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια οφθαλμαπάτη του Parallax για να σπρώξει τον Hal πιο βαθιά στον βούρκο.

 

 

Πολλοί ήρωες καταφτάνουν στην σχεδόν αναγεννημένη Coast City (την αναγέννησε ο Parallax, σαν πόλη φάντασμα, εκεί βρισκόταν και ο Hal όταν ο Spectre του εξήγησε την αλήθεια και όταν ο Parallax Jordan τους επιτέθηκε) για να πολεμήσουν τον Parallax. Ο Spectre κατάφερε να ξεφορτωθεί τα απομεινάρια του Parallax στον οργανισμό του Jordan. Ως αποτέλεσμα όμως, η ψυχή του Hal «κατευθύνθηκε» προς τον θάνατο/παράδεισο/whatever. Ο Ganthet, Guardian που δεν είναι τόσο ψυχρός όσο οι υπόλοιποι, βοηθάει την ψυχή του να βρει τον δρόμο προς το σώμα του, δηλαδή το πτώμα στο Watchtower.

 

Goddammit Jordan is back! :awesome::dance:

 

post-12722-0-91494300-1328454236_thumb.jpg

 

Και τι κάνει για να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει την φόρμα του και τον τίτλο ως “Greatest Lantern of all” ο αθεόφοβος;

 

Μονομαχεί με τον Sinestro και τον εξορίζει στο anti-matter universe, παράλληλο σύμπαν που ζει ο Anti-Monitor και τόπος που κατασκευάστηκε το κίτρινο δαχτυλίδι του Sinestro.

 

Και μετά, παρέα με τους Rayner, Stewart, Gardner και Kilowog φυλακίζουν τον Parallax ξανά στην Central Battery! Έτσι, με αυτές τις επιτυχίες να τους έχουν αναπτερώσει το ηθικό, αποφασίζουν να φτιάξουν από το μηδέν το Σώμα των Lanterns.

 

Να συμπληρώσω πως πλέον, το κίτρινο δεν είναι αδυναμία για τους Lanterns.

 

Green Lantern Volume 4

 

Μία νέα εποχή ξεκινάει για τον Hal! Αναγεννημένος πια, όλοι του έχουν δώσει άφεση αμαρτιών. Όλοι; Λάθος. Οι νέοι Lanterns δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν ακόμα, έχει χαραχτεί στην μνήμη τους ως ο καταστροφέας των Lanterns. Ταυτόχρονα, ο Hal προσπαθεί να χτίσει ξανά την ζωή του. Επαναπροσδιορίζει την σχέση του με την Carol Ferris με την οποία μάλλον δεν κάνει κάτι γιατί αναπτύσσει σχέσεις με μία συνπιλότο του, προσλαμβάνεται ξανά στην Αεροπορία και μετακομίζει στην Coast City, η οποία χτίστηκε ξανά. Οι παλιοί της κάτοικοι φοβούνται να πάνε πίσω, σταδιακά όμως η πόλη θα έχει όλο και περισσότερους κατοίκους. Στο πρώτο arc, το νέο του αφεντικό θα προσπαθήσει να τον τιθασεύσει, αποτυχημένα όμως. Στην συνέχεια, θα μάθει το μυστικό του Hal, το οποίο όμως θα αποκρύψει και θα προσπαθήσει να τον καλύπτει για να μπορεί να λείπει από την δουλειά του, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα (πες πως λείπει σε μία αποστολή με τους Lanterns για μήνες, εκεί είναι που μπαίνει το αφεντικό του).

 

post-12722-0-77939100-1328454631_thumb.jpg

 

Κατά την διάρκεια της era “One Year Later”, το DCU πάει έναν χρόνο μπροστά στο μέλλον. Μας αποκαλύπτεται πως τον ένα αυτό χρόνο, του οποίου τα γεγονότα δεν τα ξέραμε και εξηγήθηκαν στην εβδομαδιαία, real-time σειρά, 52, o Hal ήταν κρατούμενος των Ρώσων γιατί παραβίασε τα εναέρια σύνορα.

 

Sinestro Corps War

 

Ο Sinestro όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Εξορισμένος στο anti-matter universe, δημιουργεί δαχτυλίδια ίδια με το δικό του, τα οποία λειτουργούν με την ικανότητα ενός ατόμου να εμπνέει φόβο και δημιουργεί το δικό του Σώμα από Lanterns! Οι Guardians των Sinestro Corps, ή τουλάχιστον ένα υβρίδιο των Guardians και των Corps ήταν ο Anti-Monitor (ο οποίος αναγεννήθηκε όταν ξαναδημιουργήθηκε το multiverse, δηλαδή παράλληλοι κόσμοι, στο τέλος του Infinite Crisis), o Parallax, ο οποίος βρήκε νέο ξενιστή στο σώμα του Kyle Rayner, o Cyborg Superman και ο Superman-Prime (τους δύο τελευταίος κρατούσαν αιχμαλώτους οι Guardians και τους ελευθέρωσαν οι Sinestro Corps έπειτα από μία επίθεση στην Oa).

 

post-12722-0-79688900-1328455215_thumb.jpg

 

Αφότου, οι υπόλοιποι άνθρωποι Lanterns (Hal, John, Guy) προσπαθούν να σώσουν τον Kyle και αποτυγχάνουν και έπειτα από μερικά άλλα μπλεξίματα που αφορούσαν την διάσωση του Hal και του Ion (σοκοφρέτας :P), οι Guardians αποφασίζουν να προσθέσουν κάποιους νέους νόμους. Ο πρώτος από αυτούς τους επιτρέπει να μπορούν να σκοτώσουν Sinestro Corps (“lethal force authorized”). Ακόμη, αποφασίζουν να αφαιρέσουν ένα κείμενο από το Book of Oa (το «ιερό» βιβλίο των GLs, εκεί παρατίθενται οι νόμοι του Σώματος και η ιστορία του) γιατί μιλάει για την προφητεία του Blackest Night (το γνωστό event :)). Το γιατί δεν θέλουν οι Guardians να διαρρεύσει αυτή η προφητεία θα το μάθετε αργότερα. Ας πούμε ότι μαθαίνουμε τον λόγο που άνθρωποι δεν γινόντουσαν Lanterns μέχρι την στιγμή που έγινε ο Hal…..

 

Anyway, επειδή δύο Guardians, o Ganthet και η Sayd διαφωνούν με αυτή την απόφαση, οι υπόλοιποι Guardians τους διώχνουν! Δεν θα εγκαταλείψουν άπραγοι όμως!

 

post-12722-0-66104600-1328455465_thumb.jpg

 

Ταυτόχρονα, οι S. Corps επιτίθενται κατά της Γης και πιο συγκεκριμένα κατά της Coast City με ότι έχουν και δεν έχουν. Οι κάτοικο αντί να υπακούσουν τον Hal και να εγκαταλείψουν την πόλη, παρέμειναν εκεί και υποστήριξαν τον GL ανάβοντας πράσινα φώτα! Κατά μήκος της Γης, Sinestro Corps πολεμούν κυριολεκτικά μέχρι θανάτου με GLs. O Hal καταφέρνει να ελευθερώσει τον Kyle από την επιρροή του Parallax, τον οποίο και φυλακίζουν στις μπαταρίες των δύο Guardians που προανέφερα (και στην συνέχεια στις μπαταρίες των τεσσάρων γήινων GLs).

 

Οι Ganthet και Sayd αποκαλύπτουν στους γήινους Lanterns την ύπαρξη της προφητείας (η οποία μιλάει για την ίδρυση 5 επιπλέων Σωμάτων Lanterns και τον πόλεμο μεταξύ τους). Την ίδια στιγμή, οι Guardians αποφασίζουν να επέμβουν στον πόλεμο και οι ίδιοι και να ρίξουν στην μάχη το βαρύ πυροβολικό.

 

Ποιος είναι το βαρύ πυροβολικό; Ο Sodam Yat, ένας σχετικά νέος Lantern, από τον πλανήτη Daxam, του οποίου οι κάτοικοι είναι συγγενική φυλή με τους Κρυπτόνιους, από τους οποίους έχουν κληρονομήσει τις δυνάμεις τους. Οι Guardians προσθέσανε και άλλες δυνάμεις στον Sodam. Πέρα από το δαχτυλίδι και τις δυνάμεις που του χαρίζει ο κίτρινος ήλιος της Γης, τον έκαναν ξενιστή του Ion. Έτσι έγινε ο ισχυρότερος Lantern!!!!!!!!! :div:

 

Έπειτα από μια αιματοβαμμένη μάχη, και αφότου οι Hal και Kyle νικούν τον Sinestro σε μία μάχη σώμα προς σώμα, οι GLs βγαίνουν νικητές. Ωστόσο, όχι μόνο Lanterns, αλλά και Guardians θυσίασαν την ζωή τους για το καλό του σύμπαντος.

 

Αφού τελειώνει ο πόλεμος και αφού η κάθε πλευρά μετρά τα θύματα, οι Ganthet και Sayd, σίγουροι πια για τον αναπόφευκτο ερχομό της προφητείας και έτοιμοι να σταματήσουν τον επερχόμενο πόλεμο, θα δημιουργήσουν ένα μπλε δαχτυλίδι, το οποίο λειτουργεί με την ικανότητα κάποιου να μεταδίδει ελπίδα. Έτσι, άθελα τους, οι δύο πρώην Guardians, παρά τις αγνές προθέσεις τους, γίνονται μέρος του προβλήματος που θέλουν να λύσουν.

 

Κάποιος μυστήριος τύπος τοποθετεί τον Anti-Monitor σε μία μαύρη μπαταρία.

 

(συνεχίζεται....)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

War of Light

 

Καθώς ο Hal και κάποιοι άλλοι Lanterns οδηγούν τον Sinestro στον πλανήτη του, Korugar για να τον εκτελέσουν, τους επιτίθενται πρώτα μια ομάδα Sinestro Corps και αμέσως μετά μια ομάδα από Red Lanterns (ένα από τα νέα Σώματα που εμφανίστηκαν, όπως είπε και η προφητεία). Οι Red Lanterns πήραν τον Sinestro και άφησαν αποδυναμωμένους τους υπολοίπους. Ο Saint Walker, o μοναδικός Blue Lantern, από το νέο Σώμα που δημιούργησαν οι Ganthet και Sayd, καταφτάνει εγκαίρως και σώζεις τους GLs. Τον πηγαίνει στον πλανήτη τους, Odym όπου γίνεται μάρτυρας της δημιουργίας ενός νέου Blue Lantern.

 

Παρόλο που αρχικά διαφωνεί, o Ganthet τον πείθει να συνεργαστούν και να σώσουν τον Sinestro από τα χέρια του Atrocitus, αρχηγού των Red Lanterns, και ο φυλακισμένος του Abin Sur (βλέπε 1ο post). Εκεί, οι RL πιάνουν τον Hal τον οποίο σώζουν οι Blue Lanterns, ενώ την ίδια στιγμή, καταφτάνουν οι Sinestro Corps οι οποίοι σώζουν τον αρχηγό τους.

 

post-12722-0-20096900-1328707369_thumb.jpg

 

Καθώς προσπαθεί να σώσει μία πρώην Green Lantern, η οποία τώρα φοράει κόκκινο δαχτυλίδι, την Laira, o Sinestro την σκοτώνει, κάτι που τον εξοργίζει. Η οργή του αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη από ένα κόκκινο δαχτυλίδι εκεί κοντά…. Και από την στιγμή που το κόκκινο δαχτυλίδι λειτουργεί με τον θυμό, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο θύμα . Καθώς είναι τυφλωμένος από τον θυμό του, προσπαθεί να σκοτώσει τον Sinestro. Ο Walker όμως τον σώζει φορώντας του ένα μπλε δαχτυλίδι, καταστρέφοντας το κόκκινο. Ως αποτέλεσμα, ο Hal φορούσε δύο δαχτυλίδια, ένα πράσινο και ένα μπλε και η στολή του ήταν μισή μισή.

 

post-12722-0-61560200-1328707631_thumb.jpg

 

Επιστρέφουν στον Odym, όπου προσπαθούν να βγάλουν το μπλε δαχτυλίδι. Εκεί, τον ενημερώνουν ο Ganthet και η Sayd πως ήθελαν να γίνει αρχηγός των BL, όχι όμως και να φορέσει το δαχτυλίδι τους, γιατί η θέληση του θα ήταν αρκετή για να παρέχει ενέργεια στους Blue Lanterns. Ο Hal αρνείται την πρόταση τους. Σύμφωνα με τον Ganthet, το δαχτυλίδι θα βγει από το χέρι του μόνο αν χρησιμοποιήσει το δαχτυλίδι, δηλαδή αν ελπίσει σε κάτι. Οι Guardians τον καλούν στην Oa για να βγάλουν οι ίδιοι το δαχτυλίδι. Θα αποτύχουν και αυτοί.

 

Την εμφάνιση του θα κάνει ένας νέου τύπου Lantern, o Larfleeze, ο οποίος έχει ένα πορτοκαλί δαχτυλίδι το οποίο λειτουργεί με την ζήλια και την απληστία. :P Το θέμα είναι πως ο Larfleeze είναι ο μοναδικός Orange Lantern (ή Agent Orange) που υπάρχει, οι υπόλοιποι είναι κατασκευάσματα του δαχτυλιδιού, πιο συγκεκριμένα κατασκευάσματα αυτών που σκότωσε.

 

Ο πλανήτης του, Vega, είναι εκτός της δικαιοδοσίας των Guardians. Μία από τους Lanterns, η Scar, προτείνει να τον εντάξουν ξανά στην δικαιοδοσία τους. Η Scar βέβαια υπηρετεί συμφέροντα άλλων, για τους οποίους θα μάθουμε στην συνέχεια. :mafia: Teaser: The dead shall rise…… Ακόμα προτείνει να εμπλακούν πιο ενεργά στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των νέων Lanterns που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια, καθώς μέχρι τώρα κρατούσαν ουδέτερη στάση.

 

Όταν ο Hal πηγαίνει μαζί με μία ομάδα GLs να ερευνήσουν την κατάσταση, ο Larfleeze τον απομονώνει γιατί θέλει το μπλε δαχτυλίδι του και του αποκαλύπτει την αλήθεια σχετικά με τους Orange Lanterns. Έπειτα από μία μάχη, ο Hal αρπάζει την μπαταρία του Larfleeze και συνειδητοποιεί ότι τον επηρεάζει αφού το κουστούμι του αλλάζει σε πορτοκαλί και κατακλύζεται από απληστία, ο Larfleeze την παίρνει πίσω και στριμώχνει τον Hal.

 

Καθώς είναι σίγουρος πως θα νικήσει τον αντίπαλο του, αλλά δεν ξέρει τον τρόπο, το μπλε δαχτυλίδι του ενεργοποιείται και κατατροπώνει τα κατασκευάσματα του Agent Orange (μ’αρέσουν και τα δύο του ονόματα :xm: ). Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ελπίδα. Έτσι, το δαχτυλίδι φεύγει από το δάχτυλο του και πετάει για να βρει κάποιον που έχει την ικανότητα να ελπίζει.

Blackest Night

 

Την επέτειο του θανάτου του Superman, μέρα που είναι αφιερωμένη σε όλους του νεκρούς ήρωες, ο Alfred ενημερώνει τον Hal και τον Barry ότι κάποιος βεβήλωσε τον τάφο του Bruce Wayne aka Batman (τον οποίο όλοι νόμιζαν νεκρό μετά το τέλος του Final Crisis). Οι δύο ήρωες πηγαίνουν στο νεκροταφείο του Gotham για να ερευνήσουν. Εκεί πέρα, συναντούν τον Martian Manhunter! :wow: Ο οποίος πέθανε στο Final Crisis! :wow: :wow: Και φορούσε ένα μαύρο δαχτυλίδι και ήταν Black Lantern (δεν βάζω άλλα :P). Τους λέει ότι θα έπρεπε να είναι νεκροί και τους επιτίθεται. Καταφέρνουν να τον νικήσουν και υποχωρεί.

 

post-12722-0-93803900-1328707828_thumb.jpg

 

 

Καθώς πολεμούν και άλλους πρώην νεκρούς, νυν Black Lanterns μαζί με άλλους ήρωες, η Indigo-1 παίρνει τον Hal χωρίς την θέληση του και ξεκινάν για να βρουν και τους άλλους Lanterns (έναν από κάθε Σώμα). Οι Hal, Indigo-1, Atrocitus, Sinestro, Saint Walker, Carol Ferris (η οποία έγινε ξανά Star Sapphire), Larfleeze και οι Ganthet και Sayd (η οποία Sayd υποσχέθηκε στον Larfleeze πως αν τους βοηθήσει στην μάχη με τους Black Lanterns, θα του προσφέρει τον εαυτό της) έφτασαν στο πλανήτη Ryut, στο τομέα 666, πλανήτης του Atrocitus, εκεί που έγινε η σφαγή από τους Manhunters, προσπάθεια των Guardians πριν τους GLs να προστατεύσουν το σύμπαν (ο λόγος που αποσύρθηκαν ήταν αυτός), γιατί εκεί βρισκόταν η κεντρική μπαταρία των BLs.

 

Αυτή η απρόσμενη συμμαχία μεταφέρεται στην Γη γιατί εκεί έχει μεταφερθεί η μπαταρία. Εκεί αντικρίζουν την Scar, η οποία προηγουμένως έχει μολύνει τους Guardians και έγιναν Guardians των Black Lantern Corps και τον Nekron, ο αρχηγός των Black Lantern Corps, ο οποίος εμφανίστηκε όταν ο Black Hand, ακόλουθος του, και οι Black Lantern σκότωσαν τόσους όσους χρειάζονταν για να φτάσουν το επίπεδο της μπαταρίας στο 100%.

 

Ο κάθε Lantern εξαπέλυσε από μία ακτίνα, και όλα μαζί τα χρώματα συνδυάστηκαν και έφτιαξαν το άσπρο φως, το αντίθετο του μαύρου που δίνει ενέργεια στον Nekron και στην Scar και την σκότωσαν. Έτσι, κατευθύνθηκαν προς την κεντρική μπαταρία. Όταν όμως έφτασαν εκεί, ένα δαχτυλίδι βγήκε από την μπαταρία και κατευθύνθηκε προς το κρανίο που κρατούσε ο Black Hand (ήταν αυτός που βεβήλωσε στην αρχή τον τάφο του Bruce και πήρε το κρανίο) και έτσι εμφανίστηκε ο Batman Black Lantern!!! :collapse:

 

Από τα σωθικά του βγήκαν μερικά μαύρα δαχτυλίδια που στράφηκαν προς όλους τους παρευρισκόμενους που είχαν αναγεννηθεί. Οι Superman, Wonder Woman, Green Arrow και Superboy μεταξύ άλλων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν (ο Batman BL ήταν για να τους αποσπάσει την προσοχή και να μην αντισταθούν). Ο Green Lantern και ο Flash κατάφεραν να αποφύγουν τα δαχτυλίδια που προορίζονταν για αυτούς.

 

post-12722-0-66997200-1328707872_thumb.jpg

 

Προσπαθώντας να σκεφτούν τι να κάνουν, ο Ganthet δημιουργεί ένα αντίγραφο του δαχτυλιδιού του Hal και το φοράει ο ίδιος. Ενημερώνεις τους υπόλοιπους (Atrocitus, Sinestro, Larfleeze κτλ.) πως η τελευταία πράξη που έκανε ως Guardian (επειδή τώρα είναι Green Lantern) ήταν να ενεργοποιήσει αυτή την διαδικασία και στα δικά τους δαχτυλίδια. Μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, επειδή όλα τα δαχτυλίδια βασίζονται σε τεχνολογία της Oa.

 

To κάθε αντίγραφο ψάχνει για κάποιον που να έχει την ικανότητα να το χειριστεί βασισμένη στα συναισθήματα του.

 

Η Mera, γυναίκα του Aquaman γίνεται Red, ο Luthor γίνεται Agent Orange, o Flash γίνεται Blue, η Wonder Woman γίνεται Sapphire, o Atom γίνεται Indigo και τέλος ο Scarecrow γίνεται Sinestro Corp.

 

Αφού πολεμούν λίγο (αυτοί που προανέφερα με Black Lanterns), o Spectre, ο οποίος φοράει και αυτός τώρα μαύρο δαχτυλίδι και πιο συγκεκριμένα ο ξενιστής του, Crispus Allen, πιάνει τον Hal και τον μετατρέπει σε Black Lantern!!! :collapse: Ευτυχώς, η Sayd και ο Ganthet τον ελευθερώνουν κατευθείαν.

 

Ο Hal συνειδητοποιεί ότι ένα από τα πράγματα που φοβάται ο Spectre είναι ο Parallax. Έτσι, ο Ganthet μεταφέρει τις μπαταρίες των 4 γήινων GLs (όπως είχα πει πριν, ο Parallax είναι φυλακισμένος στις μπαταρίες τους). Αφού πάρει ψυχική δύναμη από ένα φιλί που του έδωσε η Carol :P, o Hal θα “βουτήξει” μέσα στον Parallax. Πίστευε ότι θα τον έλεγχε. Λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο οποίος ξενοδόχος έχει μια πανοπλία, δεκάδες κοφτερά δόντια και την συνδυασμένη δύναμη της οντότητας του φόβου και ενός πράσινου δαχτυλιδιού.

 

Parallax is back! Και αυτή την φορά, έχει τον απόλυτο έλεγχο! Πολεμάει τον Black Lantern Spectre και καταστρέφει το μαύρο δαχτυλίδι που βρίσκεται μέσα, εξαφανίζοντας έτσι την Black Lantern πλευρά του.

 

Ο Spectre, με την βοήθεια της Carol καταφέρνουν να χωρίσουν τον Hal από τον Parallax. Μία μυστήρια δύναμη τραβάει μακριά τον Parallax, κάτι που καταλαβαίνει και ο Hector Hammond από την φυλακή που κρατείται.

 

Ο Spectre θα προσπαθήσει να τελειώσει την μάχη με τον Nekron, αδύνατο όμως γιατί ο Nekron δεν έχει ψυχή για να κρίνει ο Spectre.

 

Η ιστορία αρχίζει να μπαίνει στην τελική ευθεία.

 

Οι Teen Titans παρατηρούν ότι κάποιος προσπαθεί να βγει από την Central Battery των Black Lanterns. O Nekron βγάζει τα εσωτερικά όργανα ενός Guardian, τα οποία ο Black Hand τοποθετεί στο έδαφος. Ο Geoff Johns είπε ότι ήθελε τα όργανα των Guardians να έχουν τα χρώματα των συναισθημάτων, για να φανεί ότι έκρυψαν τα συναισθήματα τόσο βαθιά που τα εσωτερίκευσαν.

 

Καθώς ο Nekron είναι πάνω από τα όργανα, ένα άσπρο σημάδι έχει εμφανιστεί στο έδαφος. Ο δρόμος σείεται.

 

“Trespasser. Rise.”

 

Ποιος είναι όμως ο καταπατητής; :thinking:

 

To μεγαλύτερο μυστικό των Guardians αποκαλύπτεται. Μεγαλύτερο και από το γεγονός ότι ο Parallax ήταν φυλακισμένος στην Central Battery των GLs επί αιώνες. Μεγαλύτερο και από το μακελειό που προξένησαν οι Manhunters και ήταν η αιτία να αποσυρθούν.

 

:orchestra: Υπάρχει και μία οντότητα που έδωσε ζωή στα πάντα. Και δημιουργήθηκε στην Γη. Άρα η ζωή δημιουργήθηκε στην Γη. Και οι Guardians το έκρυψαν. Και αυτός ήταν ο λόγος που μέχρι τον Hal Jordan, άνθρωποι δεν είχαν γίνει Lanterns. Και για αυτό ο Abin Sur έριξε τόσα χρόνια πριν το σκάφος στην Γη. :wow:

 

(μια στιγμή να πάρω ανάσα)………………………………………………………………………………………………………….

 

post-12722-0-41162000-1328708305_thumb.jpg

Εξοργισμένος με τους Guardians γιατί εξαιτίας τους ο φίλος του και κουνιάδος του, Abin Sur, πέθανε για να αποκαλύψει το μυστικό τους, ο Sinestro “βουτάει” μέσα στην Entity και γίνεται White Guardian. Το δαχτυλίδι λέει “Thaal Sinestro of Korugar. Destiny Awaits.” και εμείς απλά αναμένουμε να δούμε την μοίρα του Sinestro (το δαχτυλίδι ίσως εννοεί το τέλος του War of Lanterns).

 

Καθώς η Entity του αποκαλύπτει πως δημιουργήθηκαν τα υπόλοιπα entities των συναισθημάτων (Ion, Parallax κτλ.), ο Nekron τον πιάνει αδιάβαστο και με το δρεπάνι του τον κόβει στην μέση!

 

:sad1: Rest in pea…… :oops: Ο Sinestro δεν πέθανε! Το άσπρο φως τον επανάφερε!

Πιο έτοιμος πριν, επιτίθεται στον Nekron. Του ξεριζώνει την καρδιά, ωστόσο ένα από τα zombie νεκρούς παίρνει το δρεπάνι του και μεταμορφώνεται σε Nekron, απόδειξη ότι είναι ο θάνατος αυτοπροσώπως. Ενισχύσεις και από τις δύο πλευρές έρχονται. Από την μία, όλοι οι Black Lanterns μαζεύονται στην Coast City και από την άλλοι, οι γνωστοί ήρωες και Lanterns των διαφόρων χρωμάτων έρχονται και αυτοί στην Coast City.

 

post-12722-0-25572000-1328708195_thumb.jpg

 

Ενώ ο Deadman, που μεταφέρεται από σώμα σε σώμα, ενημερώνει τον Hal πως για να ξεφορτωθούν τον Nekron, πρέπει πρώτα να κάνουν την καρδιά του Black Hand να ζωντανέψει, ο Nekron χωρίζει τον Sinestro από την Entity. Έτσι ο Hal μπαίνει μέσα στην Entity και γίνεται ένας από τους White Lantern Corps, μαζί με τους Superman, Wonder Woman, Flash, Animal Man, Green Arrow κτλ., δηλαδή όσοι έγιναν Black Lanterns ή για όσους προορίζονταν μαύρα δαχτυλίδια (Flash και Green Lantern). Θεραπεύουν τον Black Hand, ο βγάζει από μέσα του ένα άσπρο δαχτυλίδι, το οποίο περνάει μέσα από τον Nekron και μπαίνει μέσα στην Central Battery των BLs, όπου αναγεννάει τον Anti-Monitor, ο οποίος ήταν τόσο καιρό η πηγή δύναμης των BLs.

 

post-12722-0-28919400-1328708097_thumb.jpg

 

O Nekron στέλνει τον Anti-Monitor πίσω στο anti-matter universe και ο Black Hand κάνει εμετό άλλα 12 άσπρα δαχτυλίδια, τα οποία διαπερνάνε και καταστρέφουν τον Nekron και κατευθύνονται προς 11 Black Lanterns και τον Deadman.

 

Έτσι, οι: Firestorm, Martian Manhunter, Deadman, Jade, Osiris, Aquaman, Captain Boomerang, Hawkman (πέθανε στην αρχή της ιστορίας), Hawkgirl (όχι αυτή που πέθανε με τον Hawkman στην αρχή, η Kendra, αλλά η Shiera), Maxwell Lord και Reverse-Flash αναγεννήθηκαν! :awesome: Γιατί όμως επέστρεψαν και villains; Και γενικότερα, γιατί επέστρεψαν όλοι αυτοί; Ποια τα κίνητρα της Entity; Όλα αυτά αποκαλύπτονται στην συνέχεια, του Blackest Night, το Brightest Day! :xm:

 

Ενώ όλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ, η Indigo-1 και οι Lanterns της (ή καλύτερα η φυλής της) έχει πάρει τον Black Hand στον πλανήτης τους, όπου τον έχουν αλυσοδέσει και έχει γίνει και αυτός Indigo (σημαντικό στοιχείο για την φύση των Indigo, καθώς λίγα πράγματα έχουν αποκαλυφθεί για αυτούς!). Σε μια κουβέντα της με άλλον Indigo, αναφέρει τον Abin Sur, τον Larfleeze και έναν Krona. :oops:, δεν λέω που εμφανίζεται!

 

Τελευταίο καρέ, στο Νέο Μεξικό. Μία άσπρη μπαταρία έχει κάνει την εμφάνιση της….

 

(συνεχίζεται)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Brightest Day

 

Ο Sinestro ειδοποιεί τον Hal και την Carol πως υπάρχει μία άσπρη μπαταρία στον Νέο Μεξικό και πως δοκίμασε, χωρίς επιτυχία, να την σηκώσει. Όταν δοκίμασαν να το σηκώσουν και οι άλλοι δύο, απέτυχαν και η μπαταρία είπε “Help me live.” Αυτή η φράση έστειλε ένα κύμα πόνου στους 12 που αναγεννήθηκαν στο Blackest Night. Ένα κατασκεύασμα της μπαταρίας που είναι οι 12 αναγεννημένοι ήρωες και πιο συγκεκριμένα ο Aquaman τους είπε να τα βρουν. Αν και ο Hal τον ρώτησε για ποιο πράγμα μιλάει, ο Aquaman άρχισε να λέει το ίδιο πράγμα καθώς και τα ονόματα των οντοτήτων. Η μπαταρία λέει στους τρεις “ήρωες” μας πως πρέπει να βρουν την Entity (βλέπε Blackest Night) πριν από κάποιον άλλο. Η παρέα :P ξεκινάει την αναζήτηση της από τον Atrocitus :cool:.

 

post-12722-0-25290600-1329168597_thumb.jpg

 

(σχεδόν όλες οι οντότητες βρίσκονται στην Γη, γιατί τις “τράβηξε” η παρουσία της άσπρης μπαταρίας)

 
1) Μας αποκαλύπτεται ο πιο :respect: Red Lantern ever! O Dex-Starr!
2) Πολεμούν με τον Lobo! Ο οποίος συνεργάζεται κρυφά με τον Atrocitus!

 

Ο Butcher, η οντότητα της οργής προκάλεσε αρκετές καταστροφές ψάχνοντας για ξενιστή. Τον αναζητούσαν ταυτόχρονα ο Spectre και ο Atrocitus. Τελικά ο Atrocitus με την βοήθεια του Sinestro τον φυλάκισε στην μπαταρία του.

 

post-12722-0-98611500-1329168637_thumb.jpg

 

O Atrocitus συνεργάζεται ξανά με τον Hal και έτσι η άτυπη συνεργασία τους συνεχίζεται. Επόμενη στάση; Larfleeze!  Καθώς πήγε εκεί ο Hal, τους επιτέθηκε ο Hector Hammond, ο οποίος πληροφορήθηκε από μία μυστηριώδη φιγούρα πως ο Ophidian θα έκανε όλες τις επιθυμίες του πραγματικότητα. Έτσι πήγε στην Μινεσότα, εκεί όπου ήταν ο Larfleeze και απαίτησε την οντότητα.

 

Επειδή ο Larfleeze δεν του έλεγε πώς να ελευθερώσει την οντότητα, ο Hector κατάπιε την μπαταρία που ήταν κρατούμενος ο Ophidian. Ωστόσο, λόγω της ακόμα μεγαλύτερης απληστίας του, ο Hector/Ophidian ξεκίνησε για να βρει την Carol. Η Carol, o Hal και ο Larfleeze πήγαν στο Las Vegas για να βρουν τον Predator, ροζ οντότητα της αγάπης. Εκεί βρήκαν τον ξενιστή του, τον οποίο η Carol με ένα φιλί απάλλαξε από τον Predator. Οι υπόλοιποι Zamarons μετέφεραν την οντότητα στον πλανήτη τους για να τον φυλακίσουν. Η Carol διαφωνούσε με αυτή την απόφαση και πίστευε ότι έπρεπε να αποδεχτούν και να ενστερνιστούν την αγάπη του Predator. Μαζί της ήταν και η βασίλισσα των Zamarons, η οποία θυσίασε την ζωή της για να κάνει την Κεντρική τους Μπαταρία να επαναλειτουργήσει (είχε γίνει κάτι στο Blackest Night που κατάστρεψε την πηγή ενέργειας της Κεντρικής Μπαταρίας των Sapphires). Πριν πεθάνει, έδωσε τον τίτλο της στην Carol.

 

Ο Saint Walker ειδοποιεί τους New Guardians (έτσι θα λέμε από εδώ και πέρα την περίεργη αυτή παρέα) πως ο Adara, η μπλε οντότητα της ελπίδας βρίσκεται στην Γη και έχει βρει ξενιστή στο πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που το είχαν απαγάγει. Ο Walker, αποφασισμένος να ανακαλύψει γιατί ο Adara επέλεξε ένα μικρό κορίτσι, πήρε την απόφαση να την μεταφέρει στον Odym, τον πλανήτη του. Το κορίτσι αυτό ανέβηκε σε μια εκκλησία και έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να νιώσουν ελπίδα. Ακόμα και ο Larfleeze ένιωσε ελπίδα αφού έμαθε πως η οικογένεια του είναι ζωντανή και τον έχουν πεθυμήσει. Ακόμα, πήγε να κάνει και τον Hal Blue Lantern, αλλά η διαδικασία διακόπηκε από τον Flash, o οποίος ήθελε να συζητήσει με τον Hal για τους New Guardians.

 

post-12722-0-73291600-1329169363_thumb.jpg
 

Ο Barry λέει στον Hal πως η JLA ήθελε να του μιλήσει, η κουβέντα τους όμως διακόπηκε από τον ερχομό της Indigo-1 και της φυλής της για να συνεργαστούν με τους New Guardians. Ανάμεσα τους ήταν και ο ξενιστής του Proselyte, της μωβ οντότητας του πάθους, τον οποίον βρήκα πιο πριν, καθώς και ο Black Hand. O Hal παρατήρησε πως εκεί βρισκόταν και ο Hand. O Proselyte είπε πως ο Hand έχει αλλάξει και πως έχει αναγεννηθεί κατά κάποιο τρόπο λόγω της εισαγωγής του στους Indigo. Ακόμα, ο Adara είπε πως δεν νιώθει κανένα συναίσθημα στους Indigo. Αυτό οδήγησε σε μια μάχη των New Guardians με τους Indigo, γιατί υποπτεύονταν πως τα δαχτυλίδια τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και πως κανένας δεν έκανε κάτι επειδή το ήθελε.

Ένας μυστήριος τύπος (ο ίδιος που είπε στον Hector για τον Ophidian) εμφανίστηκε και είχε στην κατοχή του τον Parallax. Ο τύπος αυτός άφησε ελεύθερο τον Parallax, ο οποίος και κυρίευσε τον Flash! :collapse:

 

(εγώ αυτό το θεωρώ χαζό πάντως, γιατί υποτίθεται πως πρέπει να προκαλείς φόβο και όχι να φοβάσαι για τον φίλο, στην προκειμένη περίπτωση τον Hal και ενώ κάποτε η εμφάνιση του Parallax ήταν σημαντικό γεγονός και ολόκληρο το σύμπαν απειλούταν, τώρα έχει καταντήσει λίγο κοινότοπο και έτοιμο plot device :down: )

 

Κατά την διάρκεια της μάχης, ο μυστήριος τύπος ενημερώνει τον Hal πως έχει στην κατοχή του ακόμα τον Ion (τον οποίο πήρε από το σώμα του Sodam Yat) και πως ελέγχει τις οντότητες και τους ξενιστές τους γιατί παλιά ήταν ο φύλακας τους. Ο Hal με τον Walker προσπαθούν να ελευθερώσουν τον Barry, ενώ ένας Sinestro Corp ενημερώνει τον Sinestro πως ο Weaponer, αυτός που έφταιξε το κίτρινο δαχτυλίδι, κρατάει αιχμάλωτη την Green Lantern κόρη του Sinestro, Soranik Natu, στον Qward. Έτσι ο Sinestro φεύγει (πρόκειται για τον πρόλογο ενός arc στον τίτλο Green Lantern Corps). Αργότερα έρχεται ο Atrocitus, ο οποίος ήρθε να βοηθήσει στην μάχη εναντίον αυτού που μαζεύει τις οντότητες. Ο Hector/Ophidian ο οποίος ήταν με το μέρος του μυστήριου τύπου, όρισε την ακριβή τοποθεσία της φυλακής του Butcher, που ήταν η μπαταρία του Atrocitus.

 

Προς το παρόν, ο μυστήριος τύπος έχει τους Parallax, Ion, Butcher και Ophidian. Θα βγάλει όμως και τους Proselyte και Adara από τους ξενιστές τους και θα αποκαλύψει την ταυτότητα του. Είναι ο πρώην Guardian, Krona, ο οποίος είχε δεχτεί τα συναισθήματα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον έδιωξαν οι Guardians. Το έσκασε από την μάχη, νίκησε λίιιιιιγο τους New Guardians και πήγε στον Zamaron για να πάρει και τον Predator, τον οποίο και πήρε με ευκολία, αφού οι Zamarons ήταν αποδυναμωμένοι από μία επίθεση που συνέβη στην κύρια σειρά Brightest Day.

 

O Hal ξυπνάει στον Watchtower, την βάση της JLA στην Σελήνη. Φορτώνει το δαχτυλίδι του και αφού αρνείται την βοήθεια των φίλων του, φεύγει με τους New Guardians, οι οποίοι χάρις στον Larfleeze εντόπισαν τον Krona στον Sector 666, την βάση του Krona, εκεί όπου κρατάει τις οντότητες.

 

War of the Green Lanterns

 

Οι Guardians που έχουν μάθει πως ο Hal συνεργάζεται με τους New Guardians, στέλνουν μια ομάδα GLs στον πλανήτη Ryut που κατευθύνεται ο Hal με τους NG για να τον συλλάβουν. Εκεί δεν βρήκαν τον Krona, αλλά το Book of Black και την φύλακα του, Lyssa Drak , πρώην Sinestro Corp. Καταρχάς, είδαν την αλήθεια για το Μακελειό στο Sector 666 και στον πλανήτη Ryut, σπίτι του Atrocitus και μετά το βιβλίο άρχισε να τους ρουφάει. Τότε εμφανίστηκε η Lyssa. O Sinestro βοήθησε τον Hal να ξεφύγει του βιβλίου και τα κατάφερε. Έτσι, το βιβλίο και η Drak εξαφανίζονται κυριολεκτικά προς τον ουρανό, ενώ πίσω μένουν τα δαχτυλίδια των New Guardians τα οποία και παίρνει ο Hal.

 

post-12722-0-54622300-1329169563_thumb.jpg

 

Εκείνη την στιγμή, ο Krona είχε φτάσει στην Oa μαζί με τις οντότητες. Η κάθε οντότητα πήρε από έναν Guardian ως ξενιστή, ενώ η μία που περίσσεψε μπήκε στην Central Battery.

 

“Impurity restored” είναι το μήνυμα που μεταδίδουν όλα τα πράσινα δαχτυλίδια και όλοι οι GLs έπαθαν κάτι σαν πλύση εγκεφάλου, σκλάβοι του Krona. Οι μοναδικοί που έδειξαν κάποια αντίσταση ήταν οι Hal Jordan, Kyle Rayner, John Stewart, Guy Gardner, Kilowog και Ganthet, οι οποίοι είχαν μολυνθεί στο παρελθόν από τον Parallax.

 

Καθώς ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την ομάδα GLs που είχε σταλεί για αυτόν, ο Parallax κυρίευσε τα δαχτυλίδια τους και την θέληση τους. Έτσι έφυγαν για την Oa, σύμφωνα με τις διαταγές του Krona. O Hal αναζήτησε μέσω του “ασύρματου” του κάποιον άλλο που δεν έχει κυριευτεί από τον Parallax. Ο μόνος που απάντησε στο μήνυμα του ήταν ο Guy Gardner, ο οποίος του είπε να συναντηθούν στο Green House, ένα καταφύγιο σε άλλον πλανήτη, σε περίπτωση που κινδύνευε η Oa. Συναντήθηκαν σε εκείνον τον πλανήτη και καθώς μάλωναν επηρεασμένοι από τον Parallax, η ενέργεια των δαχτυλιδιών τελείωσε και έτσι ο Parallax δεν τους επηρέαζε πια. Εκεί βρίσκουν ένα σκάφος, το οποίο επισκεύαζε ο Hal στον ελεύθερο του χρόνο, το Interceptor. Ξεκινούν για την Oa και όταν φτάνουν εκεί, μια ομάδα GLs τους επιτίθεται. Καταφέρνουν να ξεφύγουν εγκαίρως από το σκάφος και συναντιούνται με τον Kyle και τον John, οι οποίοι έχουν βγάλει και αυτοί τα δαχτυλίδια τους. Κρυμμένοι στα έγκατα της Oa, αποφασίζουν αν σώσουν τον Ganthet και για αυτό φοράνε τα δαχτυλίδια των New Guardians που είχε πάρει μαζί του ο Hal.

 

O Hal φοράει το κίτρινο (τώρα πια, είναι ένας από τους λίγους που μπορεί να τιθασεύσει απόλυτα το κίτρινο φως), ο Guy φοράει το κόκκινο, ο Kyle φοράει το μπλε και ο John φοράει το μωβ.

 

post-12722-0-01250700-1329169848_thumb.jpg

 

Η ομάδα GLs τους βρήκε τελικά και αποφάσισαν να τους πολεμήσουν. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα όμως. Μία από τις παρενέργειες του μπλε δαχτυλιδιού είναι ο τρόπος που επιδρά στα πράσινα. Τα υπερφορτίζει, τα γεμίζει ενέργεια. Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό, στα προηγούμενα events το ξέχασε ο Johns. Μόνο στην πρώτη εμφάνιση των Blue Lanterns το είδαμε πιο συγκεκριμένα. Έτσι, τα σχέδια της ομάδας αλλάζουν και αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την μάχη και να ψάξουν για τον Ganthet. Όταν τον βρίσκουν, εξοργισμένος δείχνει την άρνηση του προς την απόφαση τους να φορέσουν τα δαχτυλίδια. Ο ερχομός του Mogo, του Green Lantern ζωντανού πλανήτη έρχεται να προσθέσει και άλλους μπελάδες στην ομάδα.

 

Οι 4 υποχωρούν και κρύβονται στους υπονόμους της Oa. Κατευθύνονται προς την Κεντρική Μπαταρία, αλλά καθώς πηγαίνουν εκεί βρίσκουν ένα υπόγειο εργοστάσιο/εργαστήριο με όπλα που έχουν κατασκευάσει οι Guardians κατά καιρό, καθώς και πράσινα δαχτυλίδια. Ο Guy σπάει την προθήκη ενός γαντιού (Green Lantern Gauntlet), το πρώτο όπλο που χρησιμοποίησε ποτέ το πράσινο φως της θέλησης. Αυτό ήταν το όπλο του Krona. Ένας συναγερμός ενεργοποιήθηκε και ένα τέρας εμφανίστηκε. Αναγνώρισε τους 4 ήρωες μας ως Green Lanterns και τους επέτρεψε την χρήση του γαντιού (πιο συγκεκριμένα στον Guy).

 

Χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 2 ατόμων. Ο John και ο Kyle πίστευαν πως έπρεπε να σώσουν τον Mogo πρώτα, γιατί αυτός είναι υπεύθυνος για την στρατολόγηση νέων GLs και αν τον έσωζαν, θα είχαν στο μέρος τους έναν ολόκληρο πλανήτη! :wow: O Hal και ο Guy συνέχισαν προς την Κεντρική Μπαταρία για να βγάλουν από αυτήν τον Parallax. Όταν όμως φτάνουν στο υπόγειο μέρος κάτω από την Μπαταρία, τους επιτίθενται οι Guardians οι οποίοι είναι ξενιστές για τις 6 υπόλοιπες οντότητες. Τους εξουδετερώνουν εύκολα και τους πάνε στον Krona.

 

Ταυτόχρονα, ο Sinestro προσπαθεί να βγει έξω από το βιβλίο, περνώντας μέσα από τις αναμνήσεις των υπολοίπων New Guardians, οι οποίοι είναι και αυτοί φυλακισμένοι στο Βιβλίο. Συναντάει τον Krona, ο οποίος καίει την σελίδα που βρισκόταν ο Sinestro.

 

Σύμφωνα με τον Krona, οι Guardians δεν είναι κατάλληλοι για να προστατεύουν το σύμπαν, γιατί έχουν γυρίσει προ πολλού την πλάτη τους στα συναισθήματα. Για αυτό, φοράει στον Hal και τον Guy, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μόνο απομακρυσμένοι από τα συναισθήματα δεν είναι, κάποιες ειδικές γάζες, τις οποίες του φόρεσαν στο παρελθόν οι άλλοι Guardians και τον έκαναν και αυτό Guardian.

 

Ο John και ο Kyle, αναγκάστηκαν να σκοτώσουν τον Mogo, γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Τα κομμάτια του πέφτουν στην Oa και ένα τηλεπαθητικό κύμα δημιουργείται, δίνοντας χρόνο στον Hal και στον Kyle να αποδράσουν. Αφού ο Kyle αποτυγχάνει να ζωντανέψει τον πυρήνα του Mogo, αποφασίζουν να πάνε να βοηθήσουν τους φίλους τους με τον Parallax. Καθώς, οι Guardians είναι απασχολημένοι λόγω του Mogo, του οποίου τα κομμάτια πέφτουν, ο Hal και ο Guy αρπάζουν το Book of Black και τον Ganthet, τον οποίο ο Krona κρατούσε αιχμάλωτο. Τους βρίσκουν οι John και Kyle και προσπαθούν ανεπιτυχώς να χτυπήσουν την μπαταρία. Ο Ganthet τους λέει ότι θα τα καταφέρουν μόνο με την συνδυασμένη δύναμη των δαχτυλιδιών. Έτσι, ο Hal φοράει επιπλέον το πορτοκαλί και ο Guy το ροζ  Πριν προλάβουν να επιτεθούν στην Μπαταρία και να βγάλουν έξω τον Parallax, οι υπόλοιποι GLs εμφανίζονται οι οποίοι έπεσαν λιπόθυμοι για λίγο μετά το τηλεπαθητικό κύμα.

 

post-12722-0-41510000-1329170433_thumb.jpg

 

Τελικά ο Guy καταφέρνει να βγάλει τον Parallax και ο Kyle καταφέρνει να ελευθερώσει τον Guy από την επήρεια του κόκκινου δαχτυλιδιού. Έτσι, οι ήρωες μας φοράνε τα δαχτυλίδια τους και μαζί με τους υπόλοιπους GLs οι οποίοι τώρα είναι καλοί, επιτίθενται στον Parallax, στους Guardians και στον Krona. Με την βοήθεια του Kyle, ο Hal ελευθερώνει τους New Guardians από το Book of Black. Τα δαχτυλίδια τους όμως δεν τους δέχονται και πηγαίνουν στον Krona. O Sinestro ενώ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον Krona, φόρεσε ένα πράσινο δαχτυλίδι (βασικά, το δαχτυλίδι πήγε σε αυτόν και τον διάλεξε). Οι δύο άλλοτε αντίπαλοι, επιτίθενται στον Krona, o Hal τον σκοτώνει και ελευθερώνει τις οντότητες.

 

Οι NG παίρνουν πίσω τα δαχτυλίδια τους και οι Guardians τους διώχνουν από την Oa. Ακόμα, διώχνουν τον Hal από τους Corps επειδή 1) συνεργάστηκε με τους NG 2) σκότωσε τον Krona, ενώ τα δαχτυλίδια έχουν πρωτόκολλα και δικλίδες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν τον θάνατο ενός Guardian από ένα πράσινο δαχτυλίδι και για αυτό, τον θεωρούσαν επικίνδυνο. Ο Ganthet προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, αλλά οι Guardians δεν τον άκουσαν. Τον μετέφεραν στην έρημο (τον Hal) έξω από την Coast City.

 

Flashpoint

 

post-12722-0-96488300-1329170518_thumb.jpg

 

Ο κόσμος αυτού του event δεν πρόκειται για κάποια εναλλακτική πραγματικότητα. Είναι ο κανονικός κόσμος, μόνο που κάποιους πήγε πίσω στον χρόνο και άλλαξαν τα πάντα. Σε αυτό το timeline, o Abin Sur δεν πέθανε ποτέ στην Γη και δεν έδωσε το δαχτυλίδι στον Hal. Πέθανε ηρωικά, προσπαθώντας να ρίξει την αόρατη ασπίδα που περιβάλλει την Νέα Θεμυσκίρα (πρώην Λονδίνο). :sad1:

 

 

New 52/ Reboot/ Green Lantern Volume 5

 

post-12722-0-73893500-1329170712_thumb.jpg

 

Με το τέλος του Flashpoint, η DC έκανε ένα μαζικό reboot (αυτοί προτιμούν να το λένε relaunch). Ο Green Lantern είναι ίσως ο μόνος χαρακτήρα (και κατά επέκταση franchise) μαζί με τον Batman που έμεινε σχεδόν απαράλλαχτος από τις αλλαγές. Το νέο volume τον βρίσκει από εκεί που τον άφησε το τέλος του War of the GLs. Χωρίς το δαχτυλίδι, προσπαθεί να φτιάξει την ζωή του. Πιάνει δουλειά στης Carol, βγαίνουν ραντεβού (και αποτυγχάνει παταγωδώς :beer::P) αλλά και πάλι, η ζωή του έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον. Ώσπου, ο Sinestro, τον οποίο οι Guardians έκαναν Green Lantern του φτιάχνει ένα δαχτυλίδι και τον παίρνει ως sidekick. :lol: Και αυτό δεν είναι τίποτα. Είναι μόνο μια ματιά από τις ικανότητες και γνώσεις του Sinestro. Έχει σπάσει και κατασκευάσει δαχτυλίδια και χειρίζεται το δαχτυλίδι τόσο άνετα όσο κανένας άλλος.

 

Ο Hal ακόμα εμφανίζεται και στον τίτλο JLA από τον Johns και αυτό. Είναι η πρώτη συνάντηση των 7 ιδρυτικών μελών (Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Aquaman, Cyborg) εναντίον του Darkseid.

 

Μέλλον

 

 

Πιθανά SPOILERS Τα πλάνα του Johns είναι μεγάλα για το μέλλον του χαρακτήρα. Οι Guardians ετοιμάζουν ένα νέο στρατό, όπως αντικατέστησαν τα ρομπότ Manhunters με τους GLs, έτσι θα αντικαταστήσουν τους GLs με τον Τρίτο Στρατό (Third Army). :wow: . Το καλοκαίρι θα έχουμε ένα μεγάλο event (έτσι κατάλαβα εγώ :oops: ) σχετικά με τους GLs. Στο #6 είδαμε ένα όραμα του Sinestro σχετικά με το μέλλον. :cool:

 

(συνεχίζεται, ένα post έμεινε :P)

 

post-12722-0-98761500-1329169079_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Τελικά δεν θα προσθέσω κάτι ακόμα. Στο μέλλον ίσως προσθέσω τις εμφανίσεις του χαρακτήρα σε ταινίες, cartoons κτλ.Ελπίζω να σας άρεσε. :pray:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76849
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5841 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

το ξανακοίταζα χτες κι είδα ότι δεν είχα σχολιάσει ότι το αφιέρωμά σου ΤΑ ΣΠΑ ΕΙ!

 

:yes::giati::div:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

:giati:

 

το ξανακοίταζα χτες κι είδα ότι δεν είχα σχολιάσει ότι το αφιέρωμά σου ΤΑ ΣΠΑ ΕΙ!

 

:giati:

 

Ο άλλος ο γιός μου γιατί δεν κάνει κάτι;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Λοιπόν, ανανέωσα λίγο το αρχικό post και πιο συγκεκριμένα τις υποκατηγορίες Origin και Sinestro. :) Παρατήρησα πως δεν είχα προσθέσει το αρχικό origin από την Silver Age εποχή, αλλά είχα το ανανεωμένο από το Secret Origin. Οπότε, είναι πλέον έτοιμο και το αυθεντικό origin του Hal και μπορείτε να συγκρίνετε τι άλλαξε. :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Προσθέτω κι ένα αφιερωματάκι/bio από το Εναντίον #4, για τον Kyle Rayner:

 

post-556-0-35642100-1410217160_thumb.jpg

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Γάντζος changed the title to HAL JORDAN / GREEN LANTERN
  • 4 years later...

  • Member ID:  32943
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  159
  • Reputation:   1708
  • Achievement Points:  164
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Αγαπημένος μου είναι ο  Kyle  κ τη δεκαετία του 90 έπαιρνα τα πάντα που τον αφορούσαν. Πλέον  κ μετα το run του Morrisson  σταμάτησα να ασχολούμαι γιατι ο δρόμος που  εχει πάρει το Πράσινο φανάρι δεν με ενδιαφέρει πια... εξαλλου τον  Kyle τον εχουν  εξαφανίσει οπότε μένω με τις αναμνήσεις κ τις παλιές καλές εποχές

20220826_133009.jpg

20220826_130447.jpg

20220826_131408[1].jpg

20220826_131113.jpg

20220826_130539.jpg

20220826_132602.jpg

Επεξεργασία από tomas good
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.