Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Uncharted Series

(2007- ????)

Παραγωγός: Sony Computer Entertainment

Δημιουργός: Naughty Dog

Systems: Only on Playstation (PS3), PS Vita

Είδος: 3rd person, shooting, action, adventure, puzzles

 

Uncharted_Logo.PNG

το logo του παιχνιδιού

 

Ναι λοιπόν! Πρόκειται για την αγαπημένη μου σειρά παιχνιδιών by far! Ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο για το Uncharted. Χαρακτηρίστηκε σαν την σειρά παιχνιδιών που "ένωσε" το gaming με τον κινηματογράφο. Όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, ενώ το Uncharted 2: Among Thieves θεωρείται το καλύτερο παιχνίδι playstation όλων των εποχών.

 

Uncharted_games.jpg

 

Γενικά

 

Γενικά τα παιχνίδια ακολουθούν τον σύγχρονο τυχοδιώκτη και κυνηγό θησαυρών Nathan "Νate" Drake , ο οποίος μαζί με τους φίλους του Victor "Sully" Sullivan, την ρεπόρτερ Elena Fisher και άλλους, ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να αποκαλύψει κρυμμένα μυστικά και να βρει χαμένους θησαυρούς (και πόλεις!). Τα τρία βασικά παιχνίδια της σειράς είναι τα Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves και Uncharted 3: Drake's Deception. Ακόμα υπάρχει ένα κόμικ με τίτλο Uncharted: Eye of Indra, ενώ το 2012 θα βγει για το φορητό Playstation Vita (PS Vita) ένα επιπλέον παιχνίδι με τίτλο Uncharted: Golden Abyss που τοποθετείται πριν από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού,. Το τελευταίο παιχνίδι δεν αναπτύχθηκε από την Naughty Dog (wtf?) αλλά από την

SCE Bend Studio με την επίβλεψη του "άτακτου σκυλιού".

Τα παιχνίδια θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ταινίες Indiana Jones, που αποτελούν και βασική πηγή έμπνευσης για τα παιχνίδια. Αυτό φαίνεται καθαρά καθ'όλη την διάρκεια των παιχνιδιών (ειδικά στο 3). Προσωπικά πολλές φορές μου θύμισαν τις ιστορίες με τους Ντακ του Barks και Ροσα. Όλα τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται είναι απολύτως αληθινά, ενώ το στούντιο ανάπτυξης προσέχει ιδιαίτερα να αποδώσει πιστά όλα τα μέρη στα οποία λαμβάνουν χώρα τα παιχνίδια, να ακούγονται σωστά ξένες γλώσσες και διάλεκτοι και να μην παραποιούν την ιστορία και την αρχιτεκτονική πόλεων που οι ήρωες επισκέπτονται.

Στο 2ο παιχνίδι μάλιστα σε ένα cutscene οι ήρωες βρίσκονται σε ένα beach bar και από πίσω υπάρχει σε μία πινακίδα η φράση "πολύτλας διος Ναθαν" σε καθαρά αρχαία ελληνικά. Η φράση αντλείται από τα Ομηρικά έπη και στην ουσία αναφέρεται στον Οδυσσέα. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε κάποιον που έχει χτυπηθεί από την μοίρα, και προϊδεάζει τον παίκτη για τα πάνδεινα που πρόκειται να τραβήξει ο πρωταγωνιστής στην συνέχεια του παιχνιδιού. H Naughty Dog έχει δηλώσει πως το beach bar είναι υπαρκτό μέρος και βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς να έχει πει συγκεκριμένα σε ποια περιοχή. Λέγεται ωστόσο πως είναι στην Χαλκιδική! Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα το postaρει όταν τελειώσει η παρουσίαση!

 

Polytlas_Zeus_Nathan.jpg

η πινακίδα που αναφέραμε πιο πάνω

 

Ας μην αναφέρουμε κάτι άλλο όμως! Η παρουσίαση γίνεται με βάση την αριστουργηματική παρουσίαση του Dark Chris για τα Assassin's Creed και κάθε παιχνίδι θα έχει το δικό του αποκλειστικό post οπότε παρακαλείσθε να μην γραψετε κάτω από αυτό το post γιατί ακολουθούν συνέχειες!

Επεξεργασία από Mouse
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

 

Uncharted_Drake%27s_Fortune.jpg

 

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ps3, η Naughty Dog, έχοντας δημιουργήσει κλασσικές σειρές παιχνιδιών οπως τα Crash για το ps1 ή το Jak and Dexter για το ps2. Τι θα σκεφτόταν λοιπόν η εταιρία για το ps3; Ένα έξυπνο και πρωτότυπο θέμα που δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ ιδιαίτερα στον χώρο του gaming. Τον εκσυγχρονισμό του Indiana Jones, ή κάτι παρόμοιο. Κρυμμένοι μυθικοί θησαυροί, τόνοι ιστορικών στοιχείων και φυσικά πολύ πιστολίδι και τρελή κινηματογραφική δράση.

 

 

Πλοκή

 

Το παιχνίδι, ακολουθεί τον τυχοδιώκτη Nathan Drake, ο οποίος μαζί με τον μέντορα του Victor Sullivan, ξεκινάνε ένα ταξίδι προκειμένου να βρουν το θρυλικό El Dorado. Στην πορεία, χαρακτήρες επηρεάζουν άμεσα την πλοκή της ιστορίας. Ίσως από τα σημαντικότερα πρόσωπα μετά τον Nate και τον Sully, είναι η ρεπόρτερ Elena Fisher, της οποίας η εταιρία έχει χρηματοδοτήσει την αποστολή των δύο ηρώων. Ωστόσο, σύντομα τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα καθώς εμπλέκονται σε αυτό το κυνήγι θησαυρού, πειρατές, τοκογλύφοι καθώς και... μη ανθρώπινα όντα.

 

Mini Review

 

Το παιχνίδι αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Naughty Dog να μυηθεί στο ps3. Το σενάριο είναι αρκετά καλό και τα περιβάλλοντα έχουν εξαιρετικά γραφικά. Ο παίκτης δεν θα πρέπει να περιμένει ένα παιχνίδι Lara Croft. Καμία σχέση. Είναι καθαρά παιχνίδι δράσης. Είναι όμως κρίμα που το 95% του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα αποκλειστικά στην ζούγκλα (κάτι που θα προσέξει και η εταιρία και θα φροντίσει να μας αποζημιώσει αργότερα και με το παραπάνω). Το Voice acting είναι ικανοποιητικό ως αρκετά καλό. Τα αστεία είναι αρκετά έξυπνα και ταιριάζουν στην φιλοσοφία του παιχνιδιού. Ο χειρισμός του Drake ικανοποιεί με μικροπροβλήματα στο άτσαλο κυρίως σκαρφάλωμα του ήρωα. Το shooting είναι καλό, όχι όμως και το σύστημα μάχης με μπουνιές ή το πέταγμα των χειροβομβίδων που δυσκολεύει αρκετα. Στο τελευταίο πρέπει να κουνάς ολόκληρο το χειριστήριο για να ρίξεις την χειροβομβίδα, θέλοντας προφανώς οι δημιουργοί να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του νέου τότε συστήματος. Θα χρειαστεί πολλές φορές να λύσετε κάποιο παζλ το οποίο ωστόσο εξηγείται αναλυτικότατα στο πιστό σας σημειωματάριο και δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να βρείτε γρίφους επιπέδου tomb raider. Σε γενικές γραμμές:

 

+ Ενδιαφέρουσα Ιστορία

+ Καλά γραφικά

+ Voice Acting

+ Χιούμορ

+ όμορφα περιβάλλοντα...

 

- ...τα οποία όμως είναι ζούγκλα, ζούγκλα και πάλι ζούγκλα

- το σκαρφάλωμα (σαν κατσίκι) του Drake

- Κακό combat system και ρίψη χειροβομβίδων

- παιδικοί γρίφοι

 

Βαθμολογία: 8

 

 

uncharted main theme:

 

uncharted1_1.jpg

Ο Drake μοιράζει φάπες

 

U2skins.jpg

Από αριστερά προς δεξιά οι χαρακτήρες Elena, Navarro, Roman, Eddy, απλός στρατιώτης, Nathan Drake

 

Αποδοχή

 

Oι κριτικές για το παιχνίδι ήταν αρκετά καλές. Τα περισσότερα sites του έδωσαν μια μέση βαθμολογία 8/10, ενώ βρήκαν τα τότε γραφικά εξαιρετικά. Ωστόσο, η γενικότερη εικόνα που έδινα το Uncharted: Drake's Fortune, ήταν πως ενώ οι δημιουργοί είχαν φτιάξει μια όμορφη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αναμειγμένη με χιούμορ και δράση, το παιχνίδι ήταν απλά ένα ακατέργαστο διαμάντι. Οι μεγάλες δόξες και η παγκόσμια αποδοχή ήρθε για την σειρά δύο χρόνια αργότερα. Το πρώτο παιχνίδι πούλησε πάντως γύρω στα 3,500,000 αντίτυπα.

 

παρακαλείσθε να μην γραψετε κάτω από αυτό το post γιατί ακολουθούν συνέχειες!

Επεξεργασία από Mouse
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Uncharted 2: Among Thieves (2009)

 

Uncharted_2_updated_PS3_logo.jpg

 

 

Και φτάνουμε στο 2009! Η Naughty Dog ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έχοντας μάθει από τα όποια λάθη έκανε στο (πειραματικό κυρίως) Uncharted Drake's Fortune, μας προσφέρει το καλύτερο παιχνίδι playstation όλων των εποχών! To Uncharted 2: Among Thieves βγήκε παιχνίδι της χρονιάς και απέσπασε ντουζίνες βραβείων. Η κινηματογραφικότητα είναι εντονότερη σε αυτό το παιχνίδι ενώ οι χαρακτήρες είναι πιό "δουλεμένοι" και καλύτερα ψυχογραφημένοι.

 

Πλοκή

 

Ο Nathan Drake, μπλέκεται σε άλλη μια μεγάλη περιπέτεια που θα τον πάει στις τέσσερις γωνιές του κόσμου! Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Βόρνεο και από το Νεπάλ μέχρι το Θιβέτ, θα αναζητήσει την μυθική πόλη Shambala και την πέτρα Cintamani! Νέοι χαρακτήρες θα επηρεάσουν άμεσα την ζωή του ήρωα όπως ο φίλος του Harry Flyn και η γοητευτική Chloe Frazer, ενώ δεν θα παραλείψουν να κάνουν την επανεμφάνιση τους ο μέντορας Victor Sullivan και η Elena Fisher. Ωστόσο, την πόλη αυτή αναζητεί και ο ψυχοπαθής εγκληματίας πολέμου Zoran Lazarevic. Και φυσικά ο Nate πρέπει να έχει τον νου του γιατί δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ ληστών!

 

Uncharted-2-hotel-climb-screenshot.jpg

Ναι, το πλάνο αυτό του Νεπαλ είναι πραγματικό μερος.

 

Mini Review

 

Τι να πρωτοπούμε γι'αυτη την υπερπαιχνιδάρα! Το σενάριο καλύτερο από ποτέ, το voice acting αγγίζει την τελειότητα, ενώ ο χειρισμός είναι για βραβείο. Αρχικά, λύνονται πολλά από τα προβλήματα του πρώτου παιχνιδιού. Το σκαρφάλωμα είναι πλέον ρεαλιστικότατο και το πέταγμα χειροβομβίδας είναι βολικότατο. Το σύστημα μάχης αν και έχει ακόμα μερικά μικρά κενά δεν εχει τα τεράστια προβλήματα του U1. Συναντάμε πληθώρα τοποθεσιών, εντάσσεται το stealth στοιχείο στην σειρά, ενώ τα γραφικά είναι χάρμα οφθαλμών. Συγκεκριμένα έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να χαζεύει τα υπέροχα τοπία που είναι βασισμένα σε πραγματικές περιοχές. Ότι διαλεκτοι ακούγονται μέσα (τουρκικα, θιβετιανα) είναι ολόσωστα. Εκεί που το παιχνίδι παίρνει πολλούς όμως πόντους κατα την γνώμη μου είναι στην ψυχογραφία των χαρακτήρων. Ο παίκτης βλέπει τους φόβους και τις εμμονές των προσώπων, ενώ πολλές φορές φτανουμε στο σημείο να μην ξέρουμε αν κάποιος χαρακτήρας είναι άξιος εμπιστοσύνης ή όχι. Η κινηματογραφική δράση οργιάζει καθώς υπάρχει πολύ έντονο το στοιχείο των εκρήξεων, πυροβολισμών κτλ. Το soundtrack είναι ονειρικό (έχει κερδίσει βραβείο) και δένει άψογα με το παιχνίδι. Συγκεκριμένα:

 

+ Εξαιρετικό σενάριο

+ κινηματογραφική πλοκή

+ voice acting

+ Soundtrack

+ Γραφικά

+ Τα ταξίδια που προσφέρει στο κόσμο

+ Αριστη Ψυχογραφία

+ Βολικος Χειρισμός

+ Χιούμορ

 

- Συνεχής ανακύκλωση 3-4 μοντέλων των εχθρικών χαρακτήρων

- Η απουσία του Victor Sullivan στο κυρίως μέρος του παιχνιδιού.

 

Βαθμολογία: 9,5

 

Launch trailer:

Δείγμα soundtrack:

 

837685-uncharted_screen5_super.jpg

 

Αποδοχή

Λογικό είναι το Uncharted 2 να έκανε αστρονομικές πωλήσεις. Τα νούμερα κυμαίνονται στα 4,900,000 αντίτυπα περίπου και φυσικά το sequel ήταν θέμα χρόνου. Θα κατάφερνε η Naughty Dog να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ που η ίδια είχε θέσει; Η απάντηση ήρθε τον Νοέμβριο του 2011.

 

παρακαλείσθε να μην γραψετε κάτω από αυτό το post γιατί ακολουθούν συνέχειες!

Επεξεργασία από Mouse
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Uncharted 3: Drake's Deception (2011)

 

Uncharted_3_Boxart.jpg

 

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς Uncharted ήταν θεμα χρόνου. Τα πρώτα δείγματα που είχαμε δει από ελάχιστα και βίντεο που είχαν διαρρεύσει έδειχναν πως το παιχνίδι είναι ένα αριστούργημα. Και πράγματι έτσι θα ήταν αν η Naughty Dog δεν πείραζε το shooting! Γιατί, ΓΙΑΤΙ βρε naughty dog το έκανες αυτό σε εμάς τους φαν σου; Γενικά το παιχνίδι είναι εξαιρετικό αλλά όταν το shooting σε ένα καθαρά action game παρουσιάζει προβληματάκια, τότε χάνεις σημαντικούς πόντους. Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Κλασσικό Uncharted, αλλά με καταπληκτικές νέες προσθήκες αλλά και ελληνική μετάφραση.

 

Uncharted-3-desert-art.jpg

 

Uncharted-3-village-art.jpg

Ανθρωποι της naughty dog, ερευνουν τα μέρη για το U3. Περιττό να πούμε πως τα τοπία υπάρχουν ακριβώς τα ίδια στο παιχνίδι.

 

Πλοκή

Στοιχειωμένος από το παρελθόν του, ο Nathan Drake προσπαθεί να βρει την μυθική πόλη Ουμπάρ, η οποία λέγεται πως βρίσκεται στη μέση μιας απέραντης ερήμου. Στο πλάι του θα έχει αυτή την φορά μια πληθώρα συμμάχων. Ο Victor Sullivan, η Chloe Frazer, η Elena Fisher καθώς και άλλους 2 πολύτιμους συμμάχους τον

Charlie Cutter και των αρχηγό συμμορίας Αράβων Salim

. Ο εχθρός είναι μια σατανική γυναίκα η Kathrine Marlowe η οποία έρχεται σε αντίθεση με ότι έχει αντιμετωπίσει ο Drake στο παρελθόν. Η γυναίκα αυτή διαθέτει εξαιρετικό δείκτη εξυπνάδας και όλες τις οι κινήσεις είναι προγραμματισμένες στην εντέλεια. Ένα επικό ταξίδι που θα πάει τον ήρωα μας στο Λονδίνο, στην Γαλλία, στην Συρία,στην Υεμένη και σε άλλα πολλά μέρη!

 

Μini Review

 

Σε καμία περίπτωση το U3 δεν αμφιβάλλουμε πως είναι παιχνιδάρα. Τα προβλήματα είναι ελάχιστα και με εξαίρεση το θέμα με το shooting δεν αφαιρούν τίποτα από την συνολική εξαιρετική εμπειρία. Τα γραφικά είναι καλύτερα από του U2 (κι όμως το κατάφεραν), ενώ υπάρχει πολύ stealth στο παιχνίδι, η μάχες σώμα με σώμα είναι επικές (αν και μερικές φορές επαναλαμβάνονται), η μουσική είναι άψογη και έχει πιάσει το πνεύμα της Αραβίας και φυσικά δεν λείπουν οι κινηματογραφικές στιγμές που κόβουν την ανάσα. Εξαιρετικά πλασμένοι νέοι χαρακτήρες και φυσικα voice acting που τα σπάει. Η σχέση Nate - Sully ενισχύεται σημαντικά ενώ βλέπουμε και την γνωριμία των δύο ηρώων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επέλεξαν να μην αφήσουν τον Sullivan έξω από την δράση όπως πολύ λανθασμένα (κατα την γνώμη μου) είχαν κάνει στο Among Thieves). Η συνολικη εμπειρία που αποκόμισα από το U3 είναι εξαιρετική και δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο σε κανένα παιχνίδι. Αν δεν το έχετε τσιμπήσει και είστε κάτοχοι ps3, τρέξτε!

 

+ Γραφικα

+ Συστημα Μαχης

+ Κινηματογραφική πλοκή

+ Υπέροχα μουσικά θέματα, που θα μπορούσαν με άνεση να είχαν γραφτεί για ταινία

+ Πιστη απεικόνιση πραγματικών περιοχών

+ Καλύτεροι γρίφοι από τα 2 προηγούμενα

+ Εξερευνηση σχέσης Sully - Drake

+ Πανέξυπνο σενάριο

+ Πλήρως -και σωστά- εξελληνισμένα κείμενα

 

- Έντονη επανάληψη στα μοντέλα των εχθρών

- Shooting

 

Βαθμολογία: 10

 

trailer:

launch trailer:

 

UC3-Gameplay.jpg

 

Aποδοχή

Μετά από 2 μηνες κυκλοφορίας, το Uncharted 3: Drake's deception έχει πουλήσει 3,800,000 και συνεχίζει! H σειρά γενικά χτύπησε τα 13,000,000 αντίτυπα, ενώ έχει ανακοινωθεί και μία ταινία.

 

 

ΤΕΛΟΣ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

:awesome: αφιέρωμα, τα λες πολύ καλά!!!:clap2:

 

To U2 είναι το καλύτερο παιχνίδι του PS3, η φαντασίωση του κάθε gamer. 81.gif Συνδυάζεται απίστευτα η δράση με την κινηματογραφική αίσθηση. Πολύ το είχαν κατηγορήσει ότι είναι μια ταινία που εσύ απλώς πυροβολείς, αλλά μόνο αλήθεια δεν είναι! 23.gif

 

Το 1 είναι μερικές κλάσεις κατώτερο του 2, παραμένει ωστόσο πολύ απολαυστικό και μόνο μέτριο παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το 3 δεν το έχω παίξει ακόμα! 43.gif

 

Με βάση αυτά που έχω παίξει και διαβάσει/δει, το timeline πάει κάπως έτσι:

 

Uncharted: Golden Abyss

Uncharted: Eye of Indra (το motion comic που ανέφερε στην αρχή ο Mouse, λαμβάνει μέρος λίγες ώρες πριν από το 1)

Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 3: Drake's Deception

 

Fun trivia #1: ο τίτλος του 2 προέρχεται από το Sly: Honor Among Thieves

Fun trivia #2: η ND στα credits της, δίνει και "ευχαριστώ" σε Bungie (η οποία εκείνο τον καιρό ήταν στο στρατόπεδο του Xbox :wow: ), Insomniac κτλ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22312
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  1067
  • Reputation:   5082
  • Achievement Points:  1067
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4611 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Μπραβο ρε Mouse.Δυστυχως δεν εχω παιξει κανενα διοτι σε αυτη τη γενια επελεξα να παρω 360 αντι για play3.Αναμφιβολα ομως, προκειται για καταπληκτικη σειρα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  643
  • Reputation:   3597
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4529 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

το πρωτο ηταν ωραιο.το δευτερο ηταν καταπληκτικο,το τριτο ηταν καταπληκτικο,με μια μικροκοιλια σε καποια σημεια.η naughty dog παντα μας κραταει ικανοποιημενους,απο το αρχαιο rings of power στο sega mega drive η sega genesis ξερω και γω πανε χρονια (νομιζω της naughty dog ηταν) ,μεχρι και τωρα ,δε με απογοητευσε ποτε(σχεδον,αλλα πολυ λιγο,τοσο που παραβλεπεται :) ).περιμενουμε με ανυπομονησια αυτο τωρα :

... παντως εγω προσωπικα δε θελω αλλο uncharted,νομιζω αρκει.μην το κουρασουμε κιολας,ας μεινει εδω που ειναι ωραιο.στο 3 *spoiler alert* δε μου πολυαρεσε το σκηνικο με τα πλοια(τα σπασε βεβαια) αλλα μου φανηκε πως σεναριακα δεν κολουσε,απλα ειπαν :''ας κανουμε και μια πιστα με πλοια''..*spoiler τελος*..παντως η σειρα uncharted ειναι απο τις λιγες που παραδεχομαι και χαιρομαι στο σημερινο gaming.το σεναριο παντα κορυφαιο,τα σκηνικα φοβερα,οι διαλογοι και οι ηθοποιοι πρωτοκλασσατοι,το gameplay πολυ καλο.μπραβο στη naughty dog.απο τα λιγα σημερινα παιχνιδια που επαιξα και δεν ενιωσα το μακρυ χερι του gaming να μπαινει στην τσεπη μου υπουλα,ενιωσα πως το εφτιαξαν περα απο τα λεφτα,για μας!! :)ελπιζω να τελειωσει οταν πρεπει..παντως οσο καλο και αν ηταν το 3,το thrill που μου προξενησε το δευτερο δεν το φτανει..
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  643
  • Reputation:   3597
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4529 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

και ναι ,το uncharted 2 πρεπει να ειναι το καλυτερο του ps3 μαζι με heavy rain,και metal gear solid 4,απο τα exclusives.επισης ,για τα παραπανω,δε νομιζω πως το among thieves προερχεται απο το sly,απλα συμπτωση(δεν ξερω,ετσι νομιζω απλα :) ).honor among thieves ειναι προυπαρχουσα φραση . "We try to be quite open with our technology and our process. We exchanged technology and ideas with other developers. We wanted to make sure we thanked everyone that helped us out in some way."

ειπε η naughty dog οταν ερωτηθηκε περι bungie και σια :Ρ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Πιστεύω πως είναι επιβεβαιωμένο από την ίδια την ND ότι προέρχεται από το Sly λόγω της φιλίας τους με το studio. :thinking:

 

Μην πάρεις κανείς το Heavy Rain, θέλω να του κάνω εγώ ένα αφιέρωμα! :pray::please:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  643
  • Reputation:   3597
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4529 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

α οκ,δεν ηξερα ! :$ να του κανεις,να του κανεις, το αξιζει με τα χιλια!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Κι εγώ δεν νομίζω να προέρχεται από το sly... Φαντάζομαι αναφέρεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει καθώς όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες είναι "κλέφτες". To honor among thieves είναι έκφραση (ειλικρίνεια μεταξύ κατεργαραίων) και μάλιστα το αναφέρει και η Elena σε κάποια φαση! Who knows!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22312
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  1067
  • Reputation:   5082
  • Achievement Points:  1067
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4611 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Και εδω μια ιαπωνικη διαφημιση με τον Harrison Ford να παιζει Uncharted 3 :P:valtnino:

 

http://www.youtube.c...feature=related

Επεξεργασία από komicbest
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28721
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6435 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

WTF??? Πότε έγινε αυτό το αφιέρωμα και δεν το είχα πάρει είδηση; Έχουμε και καθαρόαιμους gamers στο φόρουμ, το ήξερα αλλά ότι είχαμε και ξεχωριστά αφιερώματα σε παιχνιδάρες - ψιλοάσχετες με τα κόμικς - δεν το είχα καταλάβει. Πλατίνες από τα uncharted κοσμούν το προφίλ μου, εκτός του πρώτου που το είχα τερματίσει προ trophies update και το τερμάτισα μεν ξανά αλλά όχι στην μέγιστη δυσκολία. Το έχω βάλει ξανά μπροστά, αλλά όλο χώνονται άσχετα και δεν το έχω πλατινάρει ακόμη. Παιχνιδάρες, και το multi τους τίμιο και όμορφο... άντε θα βγει και ταινία λέει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

άντε θα βγει και ταινία λέει.

 

Έχει μήνες που ακυρώθηκε. Ευτυχώς, λέω εγώ, γιατί θα το έκαναν οικογενειακή περιπέτεια και θα έβαζαν την οικογένεια του Drake μέσα! :collapse:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  16161
  • Group:  Members
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  1319
  • Reputation:   5751
  • Achievement Points:  1319
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4740 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

πραγματικα απο οτι φαινεται , μιλαμε για κορυφαια σειρα...

εχω παιξει ελαχιστα το 3

θα τα παρω μαλλον το πασχα. ειδικα οι τιμες των πρωτων δυο εχουν πεσει και πολυ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Πάμε για ένα mini-review, DC style! :cool::dance:

SPOILER-FREE ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ:P

 

Πιστεύω ότι ίσως είναι το πιο ώριμο σενάριο από την σειρά. Οι Nate, Victor, Charlie (νέος χαρακτήρας) και η Chloe προσπαθούν να βρουν την "Ατλαντίδα της Άμμου" της οποία την θέση προσπάθησε να βρει τον Drake. Ταυτόχρονα, θα μάθουμε περισσότερα για το παρελθόν του Nate με τον Sully, ενώ και η σχέση τους θα περάσει από 1002 κύματα.

 

Και θα επισκεφθείτε και πολύ περισσότερα μέρη από το 1 και το 2 μαζί! :best: Ο ρυθμός είναι γρήγορος, το cast απλώνεται όλο και περισσότερο, οι villains είναι ακόμη πιο καλογραμμένοι, οι διάλογοι είναι χιουμοριστικοί και πιστοί στο πνεύμα της σειράς, ενώ κάποιες ατάκες θα ξυπνήσουν τον Uncharted-fanboy μέσας σας! :sun:

 

Επίσης, η διαφορά στην ιστορία του 3 είναι πως δεν σε βάζει κατευθείαν στην δράση όπως το Drake's Fortune και το Among Thieves.

 

Στα του gameplay τώρα, η σειρά συνδυάζει απίστευτα την κινηματογραφική αίσθηση με την μαγεία και τις δυνατότητες του gaming. Αλλά σε αυτό θα περάσω μετά.

 

Τα βασικά στοιχεία του gameplay ήταν πάντα: action (shooting/melee), platform και puzzle. Και δεν λείπουν φυσικά και εδώ. Οι hand-to-hand μάχες είναι αρκετά βελτιωμένες, η κάμερα είναι πιο κινηματογραφική (φαντάζομαι αν κάποιος το παίζει σε 3D, θα ένιωθε κυριολεκτικά σαν να συμμετέχει μέσα στην μάχη) και ο συνδυασμός χτυπημάτων και counter είναι ιδανικός (όχι όμως και υποδειγματικός όπως το σύστημα μάχης του Arkham City ;)). Και φυσικά προστέθηκαν πολλές κινήσεις. Μπορείτε να πετάξετε το όπλο σας στον αντίπαλο για να του αποσπάσετε την προσοχή, να τον χτυπήσετε με το όπλο, να βγάλετε την περόνη της χειροβομβίδας που βρίσκεται στην ζώνη του αντιπάλου κ.ο.κ.

 

Το shooting ήταν καλό. Νομίζω με το update προσέθεσαν το αίμα, αλλά και πάλι υπολειπόταν της στιβαρότητας του 2. :(

 

Τα platforming στοιχεία είναι απολαυστικά. Τόσο απλά. Χαίρομαι να σκαρφαλώνω σαν το μαιμουδάκι πάνω σε παράθυρα και προεξοχές. Με τα puzzle ούτε που ασχολήθηκα. Το είχα νοικιάσει και επειδή δεν ήθελα να χάνω χρόνο, όπου δυσκολευόμουν, συμβουλευόμουν κάποιο walkthrough. :P

 

Ο τεχνικός τομέας είναι από άλλη διάσταση. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα exclusives του PS3 έχουν εκτός των άλλων έχουν τέλεια γραφικά (MGS 4, GT5, Heavy Rain, U2). Το θέμα μου είναι πως δυστυχώς (στην τωρινή γενιά) η ND δεν θα καταφέρει τέτοιο άλμα ποιότητας όπως αυτό από το 1 στο 2. Και αυτό είναι το θέμα μου. Το 2 είναι κορυφαίο, γιατί οι devs προσπάθησαν τόσο που βελτίωσαν στο έπακρο στην μηχανή τους, ενώ εδώ χρειάστηκαν μερικά νέα physics, νέα animation για τις melee κινήσεις, γυάλισμα των textures και βουαλά! Δεν λέω ότι δεν μου άρεσαν τα γραφικά, ίσα ίσα, αλλά εκτιμώ και την προσπάθεια. :D

 

Ο ήχος είναι απίστευτος. Καταρχάς, οι διάλογοι είναι άψογα εκτελεσμένοι, το voice-acting λειτουργεί αποτελεσματικά και με πρωτεργάτη τον North, όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τα κομμάτια είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τα τεκταινόμενα της οθόνης. Απαλές μουσικές που σε στέλνουν στην Αραβία των παλιών καιρών, έντονα κομμάτια που σε προϊδεάζουν για το μακελειό που θα ακολουθήσει, ατμοσφαιρικοί ήχοι που παίζουν ενώ είσαι σε σκοτεινές σπηλιές.

 

9/10

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Και ώρα για μια εικασία για το μέλλον της σειράς και κατ'επέκταση το μέλλον του PS4. :cool::P

 

Η Naughty Dog ετοιμάζει ως γνωστόν το "

", ένα action/survival που θα διαφέρει αρκετά από την σειρά Uncharted. Θέλει να το κάνει μοναδικό σε κάθε τομέα, να καινοτομήσει κτλ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφιερώσει το κατάλληλο χρόνο στο παιχνίδι. Πρέπει να ήταν ο πρόεδρος της ND, Balestra, που είχε πει πως μετάνιωσαν που στο πρώτο trailer του U3 έβαλαν και την ημερομηνία κυκλοφορίας, γιατί έπρεπε να παραδώσουν τότε το παιχνίδι και δεν είχαν άλλα χρονικά περιθώρια.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα το πάνε με το πάσο τους, για να το ετοιμάσουν. Κατά την γνώμη μου, αποκλείεται να το δούμε μέσα στο 2012. Θα είναι από τους τίτλους που θα βρίσκονται στο κλείσιμο της κονσόλας, για να γίνει το ΜΠΑΜ εντυπωσιασμού. Ας πούμε τότε ότι θα βγει Καλοκαίρι 2013 με Φθινόπωρο 2013.

 

Ο νυν πρόεδρος της Sony και πρώην πρόεδρος του gaming τμήματος της εταιρείας, Kaz Hirai, δήλωσε πως δεν θα παρουσιαστεί τίποτα σχετικά με το PS4 στην Ε3 που θα γίνει σε μερικούς μήνες. Και τον πιστεύω. Εφ'όσον λέει αλήθεια, θα παρουσιαστεί στην Ε3 του 2013 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φθινόπωρο του 2014, για να δει τι θα κάνει ο ανταγωνισμός σε επίπεδο αποκαλύψεων (Microsoft) και πωλήσεων (Nintendo), να ακούσει τι έχει να πει το κοινό, να αφήσει το PS Vita να πουλήσει και να βρει την θέση του στην αγορά.

 

Επαναλαμβάνω πως τα πάντα είναι καθαρά speculation.

 

Αν προχωρήσουμε με βάση αυτές τις ημερομηνίες, η ND έχει έναν χρόνο για να αναπτύξει ένα νέο Uncharted για το launch του PS4. Επίσης, η ND μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναπτύσσει 2 games ταυτόχρονα. Μια ομάδα 80 ατόμων ανέπτυσσε το The Last of Us και οι υπόλοιποι δούλευαν πάνω στο U3, ενώ τώρα όλοι θα αφοσιωθούν στο TLoU.

 

Αν πράγματι κυκλοφορούσε κάπου μέσα στο 2013, θα μπορούσαν τους τελευταίους μήνες πριν την κυκλοφορία του, να φτιάξουν μια ομάδα που θα ασχολείται μόνο με το U4 και μόλις κυκλοφορήσει το TLoU όλοι να αφοσιωθούν σε αυτό. Έτσι θα αρχίσει από πριν η δουλειά και θα προλάβουν το ιαπωνικό launch.

 

Τι θέλω να πω: δεν νομίζω να δούμε άλλο Uncharted στην κονσόλα (και ίσως το ελπίζω κιόλας).

Επεξεργασία από Dark Chris
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  643
  • Reputation:   3597
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4529 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

εγω δε θελω αλλο uncharted,ηταν υπεραρκετα τα 3. μην αρχισει να κουραζει η σειρα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

εγω δε θελω αλλο uncharted,ηταν υπεραρκετα τα 3. μην αρχισει να κουραζει η σειρα!

 

Αποκλείεται να μην βγει συνέχεια! Η Naughty Dog λέει πως θέλει να το συνεχίσει και προσωπικά θέλω πολύ τέταρτο τίτλο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24291
  • Group:  Members
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  376
  • Reputation:   2891
  • Achievement Points:  376
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4464 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Εγώ έχω τα δύο πρώτα και μόλις μπορέσω θα πάρω και το Uncharted 3. Μακάρι να συνεχιστεί αυτός ο τίτλος.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11195
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4708 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Τελικά βρήκα το ξενοδοχείο που αναφέρω στο πρώτο post! Ειναι όντως στην Χαλκιδική! Πάιζοντας το Uncharted 2 παρατήρησα στην πρώτη σελίδα την ονομασία του τόπου συνάντησης τους!

unch2.jpg

 

Κassandra Βeach Hotel η ονομασία πράγματι στην Halkidiki (εμ... Χαλκιδική!) Nα και το πραγματικό ξενοδοχείο παρακάτω εδώ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 years later...

  • Member ID:  38148
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  628
  • Reputation:   3248
  • Achievement Points:  651
  • Days Won:  1
  • With Us For:  904 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μιας κι έπεσα κατά τύχη σε αυτό το topic, ας πούμε τι έχουμε 10 χρόνια αργότερα. Υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια το Uncharted 4: A Thief's End και το Uncharted: The Lost Legacy και όλα τα παιχνίδια είναι δυνατόν να παιχτούν πλέον σε PS4 και PS5. Τα δύο τελευταία παιχνίδια που κυκλοφόρησαν βγήκαν και για PC. Επίσης, έχουμε και μία ευγενικά να το πω όχι τόσο καλή ταινία που βγήκε φέτος με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake.

Επεξεργασία από StefanosPap
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  906
  • Reputation:   5265
  • Achievement Points:  954
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1673 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

10 ώρες πριν, StefanosPap είπε:

Μιας κι έπεσα κατά τύχη σε αυτό το topic, ας πούμε τι έχουμε 10 χρόνια αργότερα. Υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια το Uncharted 4: A Thief's End και το Uncharted: The Lost Legacy και όλα τα παιχνίδια είναι δυνατόν να παιχτούν πλέον σε PS4 και PS5. Τα δύο τελευταία παιχνίδια που κυκλοφόρησαν βγήκαν και για PC. Επίσης, έχουμε και μία ευγενικά να το πω όχι τόσο καλή ταινία που βγήκε φέτος με τον Tom Holland στον ρόλο του Nathan Drake.

Το Legacy of Thieves Collection που περιλαμβάνει τα δύο τελευταία παιχνίδια για PC δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Είναι προγραμματισμένο να βγει μέσα στην χρονιά. Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο που δεν γνωρίζω.

Η ταινία, όντως, πολύ ξενέρωτη :antekale:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.