Μετάβαση στο περιεχόμενο

DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
*BE SEREAL
Σενάριο/Kείμενα:
Spirton, Sid, Nikmak, Pan
Σχέδιο:
Spirton, Sid, Nikmak, Pan
Εκδοτική:
ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
22-09-2005
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Φαντασίας
Μέγεθος:
16.5 x 23.5
Σελίδες:
18
Χρώμα:
Ποικίλο
Προέλευση:
Ελληνική

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

BeSereal_0001.jpg  BeSereal_0001z.jpg

 

 

Poster fanzine που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2005 στο Φεστιβάλ της Βαβέλ που είχε λάβει χώρα 22-25/9, από τους Spirton, Sid, Nikman & Pan. Είναι τυπωμένο σε τριχρωμία, αν και το σκαν αδικεί το γυαλιστερό ασημί του πόστερ (το γκρι πιάνεται ως τέταρτο?). Καλή γραμμή που φανερώνει γραφιστικό υπόβαθρο με επιρροές από manga, αλλά σχήμα που δε βολεύει ακριβώς στο διάβασμα: πρόκειται για μια 9φυλλη γιγαντοαφίσα που από πίσω της έχει τρία τρισέλιδα κόμικς:
 

post-556-0-94474500-1323211365_thumb.jpgpost-556-0-21687500-1323211361_thumb.jpg

 

Δεν κυκλοφόρησε #2, ενώ το site της ομάδας (www.besereal.com) δεν υπάρχει πια. Γκουγκλάροντας κατάλαβα ότι είχε και e-cards, ενώ το moonchild (η καλύτερη ιστορία του τευχίδιου κι ας έχει ορθογραφικά) είχε κάπου 10 σελίδες έτοιμες. Sereal Designers, αν μας διαβάζετε, βγάλτε το Moonchild σε τευχάκι. The darkness is coming! :pray:
 

post-556-0-28552700-1323211830_thumb.jpgpost-556-0-16296300-1323211826_thumb.jpgpost-556-0-33277500-1323211822_thumb.jpg

 

Οι άλλες δύο ιστορίες ήταν μία με γραφιστικές καρικατούρες (dead guy, crybaby, mad dog, schiz duck, killer bee & karote kid) & punchlines με τίτλο Poop Scoop Area και μία με τίτλο The Weird World Of Sereal και πρωταγωνίστρια μια γκοθού κοπέλα που μισεί τα δημητριακά ενώ εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες από την προηγούμενη ιστοριούλα. Ενημερωτικά, το πέτυχα σε μια κούτα στα Jemma που μετακόμισαν παραδίπλα. ;)



Παραθέτω και την κριτική της comicdom από το αρχείο της:

27-09-05
BE SEREAL #1
του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
Creators: Spirton, Sid, Nikmak, Pan


Sereal Designers

To BE SEREAL τράβηξε την προσοχή μου στο τραπέζι των fanzines του Φεστιβάλ της Βαβέλ. Είναι αλήθεια πως παρά τη γενικότερη άνθηση της εγχώριας comic book φανζινοποιίας, πολύ σπάνια μία δουλειά θα ξεχωρίσει για την αισθητική υπεροχή της. Συνήθως θα βρεις καλό σενάριο. Άλλοτε καλό σχέδιο και κάποιες φορές ... τίποτα από τα δύο. Η καλή αισθητική όμως σε επίπεδο lay out, στον ανεξάρτητο Τύπο, είναι ελαφρώς ανύπαρκτη.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι φανζινάδες σχεδιάζουν και γράφουν comics, αλλά όταν έρθει η ώρα να στηθεί το περιοδικάκι, το μάτι της γραφιστικής λείπει. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το πρώτο τευχάκι του BE SEREAL. Αυτό το καταλαβαίνει εύκολα κανείς, τόσο από τις πολλές και καλές γραφιστικές ιδέες που στο σύνολό τους δημιουργούν ένα εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο, όσο και από την ύπαρξη πέμπτου χρώματος (εν προκειμένω του ασημένιου).
Τα θετικά της έκδοσης συνεχίζονται και στο εσωτερικό της όταν αρχίζεις να ξεδιπλώνεις (και όχι να ξεφυλλίζεις) το comic, για να ανακαλύψεις ότι από τη μία πλευρά σχηματίζει μία αφίσα και από την άλλη... βρίσκεται το σύνολο της ύλης του!
Κι εδώ ανάλογα με τις προσδοκίες που έχετε, είτε θα βρείτε πανέξυπνη την ιδέα του 2 in 1, είτε θα "ζητήσετε πίσω τα λεφτά σας". Γιατί το BE SEREAL έχει ως ύλη, μόνο τρία κομιξάκια, τρεις έξυπνες καλοσχεδιασμένες ιστοριούλες (η πρώτη manga νοοτροπίας, η δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά graphic design, η τρίτη ένα κράμα γραφιστικής-σχεδίου) που αποζημιώνουν τους λάτρεις της ποιότητας και σίγουρα απογοητεύουν εκείνους της ποσότητας.
Προσωπική μου θέση είναι ότι βρίσκω αστείο να ζητούν κάποιοι άνθρωποι value for money όταν δίνουν 2 ευρώ για ένα ελληνικό fanzine, ενώ την ίδια στιγμή τους φεύγουν τα εικοσαπλάσια για αγοράζουν αμέτρητους υπερηρωικούς τίτλους τους οποίους πλέον -κι όπως έχω ακούσει πολλούς να παραδέχονται- τους αγοράζουν από συνήθεια!
Όπως και να χει πάντως, το μόνο πράγμα που βρήκα εγώ αρνητικό στο BE SEREAL είναι οι ανορθογραφίες. Και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προσέξουν πολύ καλά τα παιδιά της ομάδας των Sereal Designers γιατί αδικεί το -κατά τα άλλα- πολύ καλό αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε το BE SEREAL στο βιβλιοπωλείο SOLARIS, καθώς και στα JEMMA του Πειραιά και της Καλλιθέας, ενώ η ομάδα αναζητά και μαγαζί για να φιλοξενήσει το έντυπό τους στη Θεσαλλονίκη.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • DaDiRa changed the title to *BE SEREAL .

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.