Jump to content

Recommended Posts

Εκδόσεις στις οποίες δημοσιεύτηκε:

Υπάρχουν πολλοί γυναικείοι χαρακτήρες κόμικς με το όνομα Aria εκεί έξω. Και εγώ πήγα να ψάξω πληροφορίες για τον λιγότερο γνωστό! :shit2: Αποστολή εξετελέσθη όμως, οπότε...
 

AriaDupuis.jpg

 

Χαζομεταφράζω την επίσημη σύνοψη.
Η μοναχική Αμαζόνα και η φλογερή πολεμίστρια Aria περιπλανιέται από χώρα σε χώρα σε ένα φανταστικό μεσαιωνικό σκηνικό, που είναι ανησυχητικά γεμάτο με μαγικές πρακτικές και βασκανιές. Σαν περιπλανώμενος ιππότης χωρίς πανοπλία, έχει την αίσθηση της τιμής, ως μια φιλήδονη καλλονή, λαχταρά για εορτασμούς και ευχαρίστηση. Σε έναν κόσμο που είναι συχνά εχθρικός στις γυναίκες, θεωρεί την ανεξαρτησία και την ελευθερία ύψιστης σημασίας. Και αγαπά τη ζωή. Πάνω από όλα.

Βελγικό BD που εκδόθηκε μέσα στο Μπλέκ, στο μέσο της Νέας Περιόδου. Πρωτοκυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1979 από την Lombard (πλέον βγαίνει από Dupuis), και ώς σήμερα μετράει 38 άλμπουμ. Δημιουργός της Aria είναι ο Michel Weyland, ο οποίος μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, εγκατέλειψε την καθημερινή του δουλειά για να αφοσιωθεί στην δημιουργία κόμικς. Ο Weyland χειρίζεται τόσο το σενάριο, όσο και το σχέδιο του τίτλου, τον οποίο η Dupuis έχει εντάξει στην συλλογική σειρά Repérages Dupuis.

 

H πρώτη εμφάνιση της Άρια ήταν στις 25-3-1987, στο τεύχος 379 Πρόκειται για την ιστορία Η Μαγική Λίμνη, που ολοκληρώθηκε στο τεύχος 381. Αντιστοιχεί στο τέταρτο album της σειράς, με τίτλο Les Chevaliers d'Aquarius και αποτελεί το πρώτο μέρος της ιστορίας που συνεχίζεται στο επόμενο άλμπουμ.

Συνέχεια είχαμε στο τεύχος 391 (17-06-1987), όπου ξεκίνησε η δημοσίευση του άλμπουμ Τα Δάκρυα Της Θεάς όπου αντιστοιχεί στο πέμπτο άλμπουμ του πρωτότυπου με τίτλο Les Larmes de la déesse. Εκείνη την περίοδο υπήρχε η φιλοσοφία της κεντρικής ιστορίας όπου καταλάμβανε σεβαστό αριθμό αριθμό σελίδων (τακτική που στις μέρες μας επιβιώνει χάρη στο περιοδικό 9), οπότε η παρουσίαση του τελείωσε στο τεύχος 393 (01-07-1987), σε τρία μέρη 15 σελίδων.

Ακολούθησε ένα μπαράζ ιστοριών από Έρικ Καστέλ και Μπομπ Μοράν ως κεντρική ιστορία, οπότε πήρε λίγο καιρό ώς την επόμενη δημοσίευση.

Στο τεύχος 417 ((16-12-1987) επανεμφανίστηκε ο τίτλος με την ιστορία Ο Θηλυκός Πολεμιστής, η οποία είναι μετάφραση του πρώτου άλμπουμ της σειράς, με τίτλο La Fugue d'Aria. Πλέον η σειρά δημοσιεύεται με ρυθμό 5 σελίδων περίπου ανά τεύχος, οπότε χρειάζεται κάπου 9 τεύχη για την ολοκλήρωση ενός άλμπουμ. Υπολογίζω λοιπόν πως το 425 περιέχει το τελευταίο μέρος αυτού του άλμπουμ.

Στα τεύχη 426-434 δημοσιεύτηκε η ιστορία Το βουνό Των Φαντασμάτων, η οποία είναι μετάφραση του δεύτερου άλμπουμ της σειράς, με τίτλο La Montagne aux sorcières. Από αυτήν την ιστορία έχω βρει μόνο το μέρος που υπάρχει στο τεύχος 433.

Στο τεύχος 435 (20-04-1988) δημοσιεύεται η ιστορία Το Δικαστήριο Των Κορακιών, που αντιστοιχεί στο έβδομο άλμπουμ του πρωτότυπου με τίτλο Le Tribunal des corbeaux. Καθώς υπήρχαν και μέρη με μόνο 3 σελίδες, δεν ολοκληρώνεται στο τεύχος 443 (εκκρεμεί ανεύρεση του τελευταίου μέρους).

Η επόμενη ιστορία με τίτλο Μονομαχία Γυναικών, δεν γνωρίζω πότε ακριβώς ξεκίνησε να δημοσιεύεται. Αντιστοιχεί πάντως στο ένατο άλμπουμ με τίτλο Le Combat des dames που ολοκληρώθηκε στο τεύχος 453 (14-08-1988).

Στο τεύχος 454 (31-08-1988) δημοσιεύεται η ιστορία Το Μάτι Του Αγγέλου, που αντιστοιχεί στο δέκατο άλμπουμ του πρωτότυπου με τίτλο Oeil d'ange. Δεν γνωρίζω πότε ολοκληρώθηκε

Η επόμενη ιστορία με τίτλο Ο Μεσημβρινός Της Ποσειδωνίας, δεν γνωρίζω πότε ακριβώς ξεκίνησε να δημοσιεύεται. Αντιστοιχεί πάντως στο όγδοο άλμπουμ με τίτλο Le Méridien de Posidonia.

 

 

Στα τεύχη 472-480 δημοσιεύτηκε και η ιστορία Η Βέρα των Ελφλίνγκ ( :thanks: comicos). Αντιστοιχεί στο έκτο άλμπουμ με τίτλο L'Anneau des Elflings.

Μάλλον ήταν κα η τελευταία ιστορία της Aria που δημοσιεύτηκε στο Μπλέκ.Όπως καταλάβατε, δεν ακολουθούσαν την κανονική σειρά δημοσίευσης της ξένης έκδοσης.


Οι σελίδες που ακολουθούν, είναι από το τεύχος 433 (Τετάρτη 06-04-1988).
 

Blek433Aria_001.JPG Blek433Aria_002.JPG Blek433Aria_003.JPG Blek433Aria_004.JPG Blek433Aria_005.JPG

 

Τα δικαιώματα των τίτλων που παρουσιαζόντουσαν μέσα στο περιοδικό εκείνη την εποχή πάντως, τα προμήθευε η Hellas Press Service, μια εταιρία που δραστηριοποιούταν ακόμα στον χώρο όταν καταχωρήθηκε το αφιέρωμα αυτό. Αυτή λοιπόν έδωσε δικαιώματα της σειράς σε έναν άλλο εκδότη το 1997,  την Scripta, η οποία έβγαζε το περιοδικό Τα Σαΐνια. Αυτή έβγαλε το ενδέκατο άλμπουμ της σειράς Les indomptables, μεταφρασμένο ως Τα αδάμαστα Τόροκς, μέσα στο συνοδευτικό έντυπο Σαΐνια Comic.

 

Ευχαριστούμε τον comicos για τις έξτρα πληροφορίες.

 

 

 • Like 33
Link to comment
Share on other sites

Θεέ μου τι κυκλοφορεί εκεί έξω! Στη Γαλλία , στη Γαλλία του Sarkozy και της Carla Bruni (ξανά μανά Θεέ μου, Θεέ μου! ). 31 Άλμπουμ και δεν μεταφράστηκε ακόμη κανένα! Ντροπή!

 

:efxaristo: GCF μούφτιαξες τη διάθεση!

 

 

vaios/17-7-2009

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Μα, μεταφράστηκε. Στο Μπλέκ. :)

 

edit: Και μιας και η Dupuis είναι Βελγικός εκδοτικός οίκος, διόρθωσα το λάθος μου στην παρουσίαση. :)

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Μα, μεταφράστηκε. Στο Μπλέκ. :)

 

Και στο ΚΑΤΕΡΙΝΑ πολλά περισσότερα.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ μετάφραση σε άλμπουμ, όπου δεν χρειάζεσαι μεγεθυντικό φακό να απολαύσεις κάποια πράγματα, όπως λόγου χάριν τα κάλη της ηρωίδας.

Βουρ... για το Βέλγιο λοιπόν! Τι Γαλλία, τι Βέλγιο, Ευρωπαϊκή Ένωση γίναμε!

;)

 

 

vaios/17-7-2009

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

τον λιγότερο γνωστό??? :) Αιδώς Κωνσταντίνε! :) καρφώνεσαι ως προς τα αμερικάνικά σου! ;) Αντιθέτως θα έλεγα ότι μιλάμε για την περισσότερο γνωστή Aria. Κάτι ομώνυμα αμερικάνικα δεν πιάνουν μια μπροστά της σε επίπεδο δημοτικότητας :) οι 31 τόμοι, που ξεπήδησαν μέσα από το Journal de Tintin και πρωτοκυκλοφόρησαν αυτόνομοι το 82, καθώς και το ότι ήταν αρκετά γνωστή για να επιλέξουν να την μεταφράσουν δείχνουν αυτό το σημείο.

 

Τη συγκεκριμένη την είχα προτείνει στη ΔΟ για εικονίδιο τον 7/07 και είχε προκύψει ένα χ πρόβλημα αφού ο Νεκ νόμισε πως μίλαγα για την αμερικανίδα. :)

 

Με ενδιαφέρει πάρα μα πάρα πολύ το να μάθω σε ποιά Μπλεκ και Κατερίνες υπήρξε. Ως γνωστόν έχω το κάτιτις με αυτά που δεν μπορώ να διαβάσω στο πρωτότυπο. Ειδικά αν είναι bd :)

 

Και έκανες πάρα πολύ σωστά τη σύνδεση με το γαλλικό τόμο. :cool:

 

dkf_ari2_038.jpg

 

Και επειδή είναι ο δεύτερος, αναρωτιέμαι μήπως σε κάποια προγενέστερα Μπλεκ δημοσιεύτηκε και ο πρώτος τόμος!

 

:cheers5:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω κυκλοφόρησε και στο Komics της Καθημερινής. Έχει κανείς πρόχειρη τη λίστα των κόμικς που δημοσιεύθηκαν εκεί;

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπα άκυρο, δε βρήκα τίτλο στη δουλειά που έκανε ο τζερμ. Ουπς!!!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν ανακαλύπτεις έναν τίτλο που δεν έχεις ξαναδιαβάσει, και δεν βρίσκεις εύκολα πληροφορίες στο νέτ, μάλλον δεν μπορεις να θεωρήσεις πως κάνει κάτι για να γίνει γνωστή σε μη γαλλόφωνους ή να διατηρήσει την δημοφιλία της σε σύγκριση με τα νεότερα concepts. :)

Ο τίτλος του τόπικ διαμορφώθηκε σε ΑΡΙΑ (DUPUIS) μιας και βρέθηκαν και άλλα στοιχεία (όταν έκανες το πόστ ήδη ήμουν χωμένος στα Μπλέκ που έχω στο μαγαζί :) ). Η παρουσίαση διαμορφώθηκε εκ νέου λοιπόν. :)

 

Μένει να δούμε αν βγήκαν οι ίδιες ιστορίες και στην Κατερίνα ή αν κυκλοφορούσαν εναλλάξ, καθώς στο Μπλέκ δημοσιεύτηκαν σε τυχαία σειρά.

 

:beer6:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση :) τι είναι πιο δημοφιλές? ένας αγγλόφωνος χαρακτήρας που έπαιξε σε 5 μίνι series και καλύπτει 5 χρόνια δημιουργίας? ένα μάνγκα/ανιμέ 14 τόμων και 3 σεζόν που καλύπτει 8 χρόνια δημιουργίας? ένα γαλλόφωνο κόμικ 31 τόμων που καλύπτει 30 χρόνια δημιουργίας? Όσον αφορά την διεισδυτικότητα ενός τίτλου στο αγγλόφωνο κοινό, αυτό δεν είναι απαραίτητα ένας δείκτης δημοφιλίας/αναγνώρισης. λχ ανάθεμα κι αν βρει κανείς επαρκές υλικό στα αγγλικά για το Ετερνάουτα. Για να μη πιάσω τώρα και κάνω σύγκριση μεταξύ ενός Corto Maltese ή ενός Spirou ή ενός Michel Vaillant και οιουδήποτε δευτεροκλασσάτου υπερήρωα (πχ Black Panther) όπου και πάλι βρίσκει κανείς παπάδες για τον αμερικάνο :)

 

Όντως και εγώ και εσύ έχουμε ένα χ ζήτημα να διεισδύσουμε επαρκώς στο γαλλόφωνο κόμικ. Κι εγώ τη συγκεκριμένη κυρία την πήρα πρέφα όταν ψάχνοντας για ενδιαφέροντες γαλλικούς τίτλους, είδα αυτή εδώ με τους 30 τόμους της. Και έμεινα γκάου, όπως είχα μείνει λχ και με την Yoko Tsuno που έχει άλλους τόσους. Έκτοτε, έχοντας πάρει πρέφα τον τίτλο, άνοιξα τις αντένες μου και ξαφνικά άρχισα να τον πετυχαίνω σε αναφορές δεξιά-αριστερά... Παρόμοια εμπειρία θα έλεγα ότι ήταν ο Alack Sinner. Σαφώς και είχα διαβάσει στις αρχές των 90'ς ότι ο F.Miller είχε επηρεαστεί από ένα αργεντίνικο κόμικ. Έπρεπε όμως να αρχίσω να εντρυφώ στο τι βγήκε στην Ελλάδα, για να πάρω πρέφα τα Βαβέλ Νουάρ, για να μου γίνει πλήρως οικείο το όνομα και για να το πιάνουν οι αντένες μου στις διάφορες αναφορές του :) (όπως λχ πιάνουν το Spirit του Eisner, που δεν έχω διαβάσει κανένα :) )

 

Γενικότερα είμαστε μια επαρχία, ένα χωριό που δέχεται επιρροές και από την αμερικάνικη σκηνή και από την ευρωπαϊκή (και τα τελευταία χρόνια και από την ιαπωνέζικη). Ως εκ τούτου, το να βάζουμε στη ζυγαριά το πόσες πληροφορίες βρίσκουμε για κάτι βάσει των γλωσσών που κατανοούμε, στρεβλώνει αρκετά την οπτική μας ματιά σε σχέση με την πραγματικότητα (γιατί λχ από τους σωβινιστές αμερικάνους που αγνοούν επιδεικτικά την ευρωπαϊκή σκηνή, δεν θα με εξέπληττε στο μισό κάτι τέτοιο. αντιθέτως θα το κατανοοούσα).

 

Είναι εκπληκτικό το πόσα BD έχουν δημοσιευθεί μέσα σε μικρά (σε μέγεθος) ευτελή (στον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε) λαϊκά πολυθεματικά τύπου Μπλεκ, τύπου Super Μπόυ, τύπου Δίκαιος και τα οποία δεν είχαμε καταγράψει και αποτιμήσει δεόντως. Και είναι από τα πράγματα που χαίρομαι να ανακαλύπτω εδώ μέσα χάρη στη δουλειά του καθενός και που αναζωογονούν το ενδιαφέρον μου για το σπορ :D:thanks::cool:

 

:cheers5:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι ότι υπάρχει απίστευτα υλικό έκει έξω στις μη αγγλόφωνες χώρες παραγωγής κόμικς που περιμένει να ανακαλυφθεί. Θα επιμείνω όμως πως σε θέμα προώθησης οι περισότερες χώρες πάσχουν. Να το πώ και αλλιώς: Ναι, σίγουρα το Γαλλοβελγικό aria έχει πουλήσει περισότερα αντίτυπα του πρώτου άλμπουμ από ότι έχουν πουλήσει όλα τα mini series του Αμερικάνικου μαζί. Που; Γαλλία και Βέλγιο. Οι υπόλοιποι το μαθαίνουμε απά σπόντα επειδή κάποτε είχε βγει σε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό που είχε ανάγκη για συνεχής τροφοδότηση με νέο υλικό. Και λόγω της εποχής και την καθαυτή μορφή του περιοδικού, δεν είχε την απήχηση που του αναλογούσε. Και ψάχνουμε να βρούμε πληροφορίες για να το κάνουμε πιο γνωστό. Πληροφορίες που θα έπρεπε να ήταν πιο προσβάσιμες. Το διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα να προσεγγιστεί ένα ευρύτερο κοινό. Πειράζει που θα ήθελα να βλέπω και κάποιοι που δεν είναι Αμερικάνοι ή Ιάπωνες εκδότες να το χρησιμοποιούν περισότερο; :)

Τόσο στο Eternauta όσο και στα Κόρτο είναι εύκολο να βρεις πληροφορίες παρεμπιπτόντως. Μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεις σκαναρίσματα, αλλά σε θέματα έρευνας δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επί την ευκαιρία:
Δεν έχω διαβάσει ούτε μια γραμμή από το Αμερικάνικο Aria, παρόλο που με έχει προδιαθέσει θετικά η παρουσίαση του zoo. Παρομοίως δεν έχω διαβάσει ούτε μια γραμμή από το Manga, αν και ότι έχω δει από artwork μου άρεσε. Αντιθέτως έχω καλή γνώση για την ύπαρξη της Aria Giovanni! post-556-1216252662.gif Διάβασα όμως κάποια αποσπάσματα από τον παρουσιαζόμενο τίτλο της Dupuis και μου άρεσε. Χωρίς να είναι κάτι εκθαμβωτικό, διαβαζόταν ευχάριστα και ήταν ανάλαφρο. Και με το ανάλαφρο δεν εννοώ ανόητο.

Edited by GreekComicFan
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, κάπου είχα αναζητήσει πληροφορίες για αυτήν την ηρωίδα που εμφανίστηκε σε αντίστοιχα με τον Καστέλ ένθετα. Το μήνυμα σου είναι λουκούμι, αλλά θέλω να επιβεβαίώσω ότι η Άρια που θυμάμαι είναι αυτή η ιστορία που έχει κάτι περίεργους τυπάδες με μπέρτες (σαν λεπρούς κάτι) και κουδουνάκια στα κοντάρια τους, αλλά είχαν και κάτι το μυστικιστικό επάνω τους. Εάν έχεις κάποια σελίδα που να δείχνει την μορφή τους θα ήταν τέλεια (μετά θα αρχίσω τηο ψηστήρι για σκανάρισμα ολόκληρης της ιστορίας). :D

 

:thanks:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι η μορφή στην σελίδα από το πρωτότυπο που επισυνάπτω, τότε μιλάμε για το τέταρτο άλμπουμ με τίτλο Les Chevaliers d'Aquarius (οι ιππότες του Υδροχόου; ), από το οποίο δεν έχω βρει κάποιο μέρος του. Θυμάσαι σε ποιό περίπου τεύχος το συνάντησες; :thinking:

 

Les_Chevaliers_d__Aquarius.jpg

 

Επί την ευκαιρία, επιβεβαίωσα πως η ιστορία Ο Θηλυκός Πολεμιστής αντιστοιχεί στο πρώτο άλμπουμ του πρωτότυπου.

 

:beer6:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό πρέπει να είναι, και το στραλαμπάς κάτι μου λέει. Είναι η ίδια εικόνα που είχε ανέβει και στην άλλη συζήτηση που ανέφερα, κάποια παρουσίαση των μικρών ένθετων που είχε γίνει εδώ μέσα,. Εγώ το πότε δημοσιεύτηκε δεν το θυμάμαι και δεν μπορώ να ρισκάρω ούτε καν μέσω αναμνήσεων (να πω π.χ. Γυμνάσιο) γιατί η μνήμη μου δεν με βοηθάει σε αυτό το θέμα. Ίσως η αναφορά με τα ένθετα να βοηθήσει, γιατί από ότι θυμάμαι δεν ήταν ιστορία που δημοσιευόταν με την κλασσική έννοια (2-3 σελίδες) αλλά επιπλέον 16σέλιδο που μέσα σε 3-4 τεύχη είχε ολοκληρωθεί η ιστορία. Ουάου, πρέπει να μιλάμε για παλαιολιθική εποχή...

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

tn_AriaMplek_0001.jpg

Αποτελείται από 3 έξτρα ένθετα 16σελιδα, τα οποία περιέχονταν στα τεύχη Μπλεκ #379, #380, #381 και μπορούσαν να αφαιρεθούν για να φτιάξουν μετά ένα ξεχωριστό τεύχος με όλη την ιστορία (όπως αναφέρει και στο εξώφυλλο). Η Άρια είναι ένα βελγικό κόμικ του Michel Weyland. Περιγράφει τις περιπέτειες μιας περιφερόμενης πολεμίστριας που ζει στη μεσαιωνική εποχή και πολεμάει για την ελευθερία.
 

page.jpg tn_BlekNeaPeriodos_0379.jpg

 

Την ημερομηνία έκδοσης την έβαλα κατά προσέγγιση, γιατί δεν ξέρω πότε βγήκε το Μπλεκ #379. Αν κάποιος γνωρίζει, ας πει για να βάλουμε την ακριβή ημερομηνία.


:beer:

 

 • Like 24
Link to comment
Share on other sites

Παρά το γεγονός ότι το "εξώφυλλο" είναι από τον 1ο τόμο, η ιστοριούλα, όπως φαίνεται και από τη σκαναρισμένη σελίδα, είναι από τον 4ο τόμο, ήτοι το Les Chevaliers d'Aquarius του 1984

 

:cheers5:

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Τι λες τωρα μια απο της αγαπημενες μου ιστοριες λογου σχεδιου στο Μπλεκ που δε μπορεσα να το διαβασω σε ολα τα τευχη παντως το σκιτσο απο την σελιδα ηταν διαφορετικο απο αυτο που θυμαμαι ηταν πολλη καλυτερο!!!

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

με αυτά, με τ'άλλα και με τα παραπέρα, κάτι που είχαμε (ή έστω είχα) ξεχάσει είναι ότι για την Άρια στο Μπλεκ υπάρχει ήδη ανοιχτό τόπικ από τον GCF στα πολυθεματικά :)

 

:cheers5:

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Και είχα κάνει και παραγγελιά αλλά πήρε λίγο χρόνο για να επιβεβαιωθεί/υλοποιηθεί ως επίσημο ένθετο... κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά τώρα το μόνο που μένει είναι να πέσει και ένα σκαν για να ξαναδιαβάσουμε τις ιστορίες της Άρια. Θυμάμαι ότι ήταν από τις αγαπημένες μου ιστορίες στο Μπλεκ, άντε λοιπόν. :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Κι εδώ το σάιτ των εκδόσεων Dypois που εκδίδουν την Άρια. Πολύ ενδιαφέρον σάιτ με εικόνες από την σειρά που αισίως έχει φτάσει τους 33 τόμους.

 

:Paingiver:

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 

Την ημερομηνία έκδοσης την έβαλα κατά προσέγγιση, γιατί δεν ξέρω πότε βγήκε το Μπλεκ #379.

 

Στην Λέσχη έχει το 377 οπότε βάζεις 15 ημέρες και έχεις την ημερομηνία :)

 

:cheers3:

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Οκ, άντε τώρα να το βρεθεί τώρα αυτό που το θέλω.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Η Άρια, και κυρίως οι στάσεις της στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας και το χαλαρό ρίξιμο του 'φορέματος' της, ήταν και ο λόγος που αγόρασα αρκετά τεύχη Κατερίνα, με αποτέλεσμα να με δουλεύουν λίγο παραπάνω οι ψαγμένοι φίλοι μου.. Πως δε στραβώθηκα με τέτοιο μέγεθος.

 

Λίγο βαρετές οι υπόλοιπες ιστορίες της Κατερίνας βέβαια. Αν και είχε που και που αφίσες καμιάς Πόλα Αμπντούλ ή Τζάνετ Τζάκσον! Τι κάνει ο μικρός που οι γονείς του έχουν πετάξει την τηλεόραση...

Edited by pantouflas
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Στο Μπλεκ Νέας Περιόδου είχε βγει και το έκτο κατά σειρά album της Άρια, με τίτλο L'Anneau des Elflings. Κυκλοφόρησε στα τεύχη 472-480 με τον τίτλο Η Βέρα των Ελφλίνγκ και μπορείτε να το βρείτε σκαναρισμένο εδώ! :)

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Αυτήν εδώ την παρουσίαση την είχαμε ξεχάσει τελείως..! :shit2: Όπως φαίνεται λοιπόν, η πρώτη εμφάνιση της Άρια ήταν τελικά στις 25-3-1987, στο Μπλεκ Νέας Περιόδου 379! :yes: Πρόκειται για την ιστορία Η Μαγική Λίμνη, που ολοκληρώθηκε στο τεύχος 381. Αντιστοιχεί στο τέταρτο album της σειράς, με τίτλο Les Chevaliers d'Aquarius και αποτελεί το πρώτο μέρος της ιστορίας Τα Δάκρυα Της Θεάς, που βγήκε αργότερα στα Μπλεκ 391-393. Το γράφει και στο εξώφυλλο του ένθετου, από το τεύχος 391 :

 

Aria 01.jpg 

 

Το ωραίο είναι ότι στο τεύχος 378, διαφήμιζαν ότι θα βγει η ιστορία Ο Θηλυκός Πολεμιστής (δημοσιεύτηκε αργότερα στα Μπλεκ 417-425) και όχι Η Μαγική Λίμνη που έβαλαν τελικά! :NoNo: Δείτε εδώ :

 

Aria 02.jpg

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Μπλεκ #379 είναι 25-3-1987! :beer:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε αναφερθεί και στο παρόν θέμα, αλλά Άρια είχε κυκλοφορήσει και στο περιοδικό Σαΐνια Comic. Ταυτοποιήθηκε και αυτό και έγιναν προσθήκες στην παρουσίαση. :)

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...
On 7/17/2009 at 10:42 AM, x for xepeta said:

 

Και στο ΚΑΤΕΡΙΝΑ πολλά περισσότερα.

 

Ώρα να πιάσουμε κι αυτό λοιπόν! Στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΥ και συγκεκριμένα στα τεύχη 778-783, κυκλοφόρησε σε συνέχειες η ιστορία Η 7η Πύλη που αντιστοιχεί στο τρίτο άλμπουμ της σειράς με τίτλο La septième porte. Αυτό είναι και το μοναδικό από τα 10 πρώτα άλμπουμ της Άρια που δεν έβγαλαν ποτέ στο Μπλεκ! Έτσι συμπληρώνεται ένα σημαντικό κενό που υπήρχε μέχρι τώρα, για όσους φανς της σειράς το έψαχναν! :cool:

 

Και στα 900άρια επίσης βγήκαν κάποια άλμπουμ της Άρια σε συνέχειες. Κάπου κοντά στο τεύχος 918 πρέπει να ξεκίνησε Το Βουνό των φαντασμάτων, ενώ στο τεύχος 925 άρχισε η ιστορία Το Δικαστήριο των Κορακιών (αμφότερα τα είδαμε και στο ΜΠΛΕΚ Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΥ). 

 

:beer:

Edited by comicos
 • Like 8
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.