Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Where the smurf are we?» [ Μισαηλίδου Ευτυχία, downtown.gr, 10/09/2011 ]


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6339 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

«Where the smurf are we?»
Ευτυχία Μισαηλίδου ~ 10/09/2011

post-556-13167544105962_thumb.jpg

Κόμικ, βιβλία, cd, σειρές, ταινίες κινουμένων σχεδίων, φιγούρες, βιντεοπαιχνίδια και τώρα μια ταινία – υβρίδιο live action και animation, τα Στρουμφάκια είναι αναμφισβήτητα ένα φαινόμενο της σύγχρονης πολιτισμικής ιστορίας. Γιατί μια φορά κι έναν στρουμφοκαιρό…, το 1958 για την ακρίβεια ο βέλγος κομίστας Πιέρ Κουλιφόρ, αλλιώς γνωστός και ως Peyo εμπνεύστηκε την στρουμφοκοινωνία του Παπαστρουμφ και της Στρουμφίτας.
Σημείωση: Aρκετοί κατηγόρησαν αυτήν την κοινωνία ως κομμουνιστικό πρότυπο. Δεν ξέρω αν το κόκκινο χρώμα των ρούχων του Παπαστρούμφ τους οδήγησε σ’ αυτήν την σκέψη. Τότε κι εγώ τους θεωρώ γαύρους και τους κατηγορώ.

Θες να ακούσεις ή μάλλον να διαβάσεις κάτι παράξενο; Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων έπαιζε μόλις 8 χρόνια κι ας μας φαίνεται μεγαλύτερο το διάστημα. Ίσως γιατί οι επαναλήψεις δεν έχουν τελειωμό! Υπεύθυνος για τη σειρά ήταν ο παραγωγός Τζόρνταν Κέρνερ, αλλά αν ο Μπράντον Τάκτικοφ του NBC δεν εξασφάλιζε τα δικαιώματα το 1980, ίσως να μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα τώρα.

Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε το 1997, όταν ο Κέρνερ ξεκίνησε μια σειρά αλληλογραφίας με την Lafig Belgium (την εταιρία – κάτοχο των δικαιωμάτων για τα Στρουμφάκια), αλλά ήταν η ταινία «Σάρλοτ, η Αραχνούλα» του Ε. Μπ. Γουάιτ, που έπεισε του κληρονόμους του Peyo να πουν το τελικό ναι.
 

post-556-13167544467589_thumb.jpg

Σύμφωνα με τον Κέρνερ η διαχρονικότητα τους οφείλεται στο ότι «τα Στρουμφάκια βάζουν πάνω απ’ όλα τις έννοιες της οικογένειας και της ομαδικής εργασίας, ενώ πιστεύουν ακράδαντα στην καλοσύνη των ανθρώπων. Κυρίαρχο μέλημά τους, εξάλλου, είναι το να φροντίζει το ένα το άλλο». Ενώ η Βερονίκ Κουλιφόρ, κόρη του Peyo λέει «Μπορεί εμφανισιακά να είναι σχεδόν πανομοιότυπα, κάθε Στρουμφάκι, ωστόσο, είναι μοναδικό.Υπάρχει ένα Στρουμφάκι για κάθε τύπο προσωπικότητας, αλλά όλα τους είναι ευγενικά και πολύ κοινωνικά. Συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα προτερήματα που ο καθένας μας θα επιθυμούσε να είχε. Ο Τζόρνταν τα αναγνωρίζει όλα αυτά και είναι ο πρώτος άνθρωπος που είχε στο μυαλό του ακριβώς την ίδια ταινία που θα θέλαμε κι εμείς να δούμε».
 

post-556-13167545524449_thumb.jpg

Και επειδή απλά μας αρέσει η ατάκα – tagline της ταινίας: «Where the smurf are we?»



σσ.Σχετικώς άσχετο, οι ημιανθρωπόμορφες φιγουρίτσες της ταινίας δε λένε ιδιαίτερα. Η Στρουμφίτα πχ είναι άσχημη αντί για κχιουτ. sad.gif

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.