Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ 1598-1998


Bonadrug

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ 1598-1998
Σενάριο/Kείμενα:
Κυριάκος Κάσσης
Εκδοτική:
ΙΧΩΡ & Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ. Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
1998
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος:
21.0 x 29.5
Σελίδες:
214
Χρώμα:
Ποικίλο
Προέλευση:
Ελληνική

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6260 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

tn_EllinikiParalogotexniaKomiks_0001.jpg tn_EllinikiParalogotexniaKomiks_0001z.jpg


Τιμή εκδότη: 35.53€
Τιμή Πρωτοπορίας: 31.98€

Ο συγγραφέας έχει επίσης εκδώσει τις μελέτες:
1981 Το ελληνικό λαϊκό μυθιστόρημα (1840-1940) / Κυριάκος Δ. Κάσσης.
1983 Το ελληνικό λαϊκό μυθιστόρημα (1840-1940) : Μυθιστορήματα και μελέτες σε λαϊκά φυλλάδια / Κυριάκος Δ. Κάσσης. (επανέκδοση του προηγούμενου)
1985 Η παραλογοτεχνία στην Ελλάδα 1830-1980 / Κυριάκος Κάσσης.



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (από Πρωτοπορία) :

Ένα μοναδικό λεύκωμα, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες και στοιχεία για τα ελληνικά κόμικς. Το υλικό συμπληρώνεται με φωτογραφικό υλικό των εξώφυλλων των περιοδικών που άφησαν εποχή στα ελληνικά δεδομένα.

Κριτική Φιλιππου Φιλίππου (από το Βήμα 14/2/1999)


Με τη «λογοτεχνία αναψυχής» ή τη «λογοτεχνία φυγής», αυτή τη μεγάλη ειδολογική κατηγορία, όπου οι «ειδικοί» κατατάσσουν τα αστυνομικά, τα κατασκοπευτικά, τα γουέστερν, τα αισθηματικά, τα ερωτικά, τα πορνό αφηγήματα καθώς και τα επιστημονικής φαντασίας, ασχολείται ο Κυριάκος Δ. Κάσσης στη μελέτη του «Ελληνική παραλογοτεχνία και κόμικς». Ποιητής, ζωγράφος, ερευνητής, με σπουδές στα νομικά και στα κινούμενα σχέδια, ο συγγραφέας είναι ο πρώτος ­ή από τους πρώτους­ μελετητής του φαινομένου στην Ελλάδα. Συλλέκτης ο ίδιος ενός σημαντικού αριθμού εντύπων (βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων) που ξεπερνά τα 100.000, έγραψε το 1981 τη μελέτη «Το ελληνικό λαϊκό μυθιστόρημα 1840-1940», το 1982 το «Σωτήρης Χρηστίδης, ο μεγάλος λαϊκός ζωγράφος» και το 1985 το «Η παραλογοτεχνία στην Ελλάδα 1830-1980».
Το μεγάλου σχήματος (21Χ29,5) βιβλίο του, εντυπωσιακά εικονογραφημένο, αποτελεί σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της λαϊκής λογοτεχνίας ως είδους με τεράστια απήχηση στο πλατύ αναγνωστικό κοινό. Το χωρίζει σε δύο μέρη. Το πρώτο αποτελείται από τρία κεφάλαια σχετικά με τα είδη της παραλογοτεχνίας και τα κόμικς. Το δεύτερο αναφέρεται στις μελέτες που έχουν γίνει επί του θέματος και περιέχει όλα τα ελληνικά έντυπα τα οποία έχουν δημοσιεύσει παραλογοτεχνικά κείμενα και κόμικς. Μιλώντας για τη «λαϊκή» και τη «δημοτική» λογοτεχνία, ο Κάσσης κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνη των ανωνύμων δημιουργών και στην άλλη των επωνύμων συγγραφέων που δημοσίευαν τα έργα τους είτε στα περιοδικώς εκδιδόμενα φυλλάδια είτε σε εφημερίδες και περιοδικά υπό μορφήν επιφυλλίδων.
Στη σειρά των φυλλαδίων εντάσσονται ποικίλου περιεχομένου έντυπα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα παιδικά αναγνώσματα του τύπου «Μικρός Ήρωας», «Γκαούρ-Ταρζάν», «Υπεράνθρωπος», «Γκρέκο», αλλά και σειρές αυτοτελών περιπετειών. Την περίοδο 1900-1950 τα λιθογραφημένα εξώφυλλα και το εσωτερικό αυτών των φυλλαδίων είχαν εικονογραφήσει οι Χρηστίδης, Φιλαδελφεύς, Χάουπτ, Αριστεύς, Ζωτιάδης, Σβώλος, Γεράσιμος Γρηγόρης, Μέντης Μποσταντζόγλου και άλλοι καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν ειδικευτεί στο συγκεκριμένο είδος και εργάζονταν με πλήρη απασχόληση.
Οι επιφυλλίδες άρχισαν να δημοσιεύονται στις εφημερίδες της Αθήνας, της επαρχίας και των παροικιών του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Νέα Υόρκη και αλλού) από τα μέσα του 19ου αιώνα, τις έγραφαν δε οι επιφανέστεροι συγγραφείς περιπετειωδών ιστοριών: Α. Κυριακός, Η. Οικονομόπουλος, Σ. Χριστοδουλάτος, Κ. Ράδος, Γ. Ασπρέας, Σ. Νικολόπουλος, Φ. Φωτόπουλος, Σ. Ποταμιάνος, Α. Καρώνης, Π. Αργυρός, Ι. Σκουτερόπουλος ­ ως το 1926. (Ο Κάσσης παραλείπει να μνημονεύσει και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που και αυτός δημοσίευε σε συνέχειες τα περιπετειώδη του μυθιστορήματα: «Η μετανάστις» δημοσιεύτηκε το 1879 στον «Νεολόγο» της Πόλης, το 1882 «Οι έμποροι των εθνών» και το 1884 «Η γυφτοπούλα» στην Αθήνα.)
Τα πρώτα λαϊκά φυλλάδια με ομοιογενές περιεχόμενο ήταν περιλήψεις ή διασκευές πολυσέλιδων μυθιστορημάτων με ήρωες εκ του εξωτερικού: του Ροκαμβόλ, του Σέρλοκ Χολμς, του Νατ Πίνκερτον. Ο πρώτος έλληνας ήρωας αυτών των σειρών φαίνεται πως ήταν ο αστυνόμος Φον Κολοκοτρώνης (πρόσωπο υπαρκτό, εγγονός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη), τις περιπέτειες του οποίου έγραφε ο Αριστείδης Κυριακός κατ' απομίμηση των ιστοριών του Χολμς. Ένας από τους πρώτους «παραλογοτέχνες» (θα λέγαμε σήμερα) ήταν ο Ιωάννης Κονδυλάκης που δημοσίευε υπό μορφήν επιφυλλίδας τους «Αθλίους των Αθηνών», μεταφυτεύοντας στη χώρα μας την πλοκή και το μυστήριο των «Αθλίων» του Ουγκό και των «Μυστηρίων του Παρισιού» του Σύη. Κατά τον Κάσση, τα πρώτα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα ήταν ο «Μιχαήλ Στρογκόφ» του Βερν και ο «Κατάσκοπος» του Μπουβιέ. Ώς τα πρώτα αναλόγου είδους μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα θεωρεί το «Η σύζυγος του κατάσκοπου ή Κάιζερ» (1918) του Αριστείδη Κυριακού και τα «Μυστήρια των κατασκόπων» (1931) του Γιώργου Τσουκαλά, έργα που οδήγησαν στα κατοχικά μυθιστορήματα του Γιάννη Β. Ιωαννίδη, του Θανάση Τσόγκα και του Νίκου Μαράκη ­ εκείνα που επηρέασαν τον Στέλιο Ανεμοδουρά στο γράψιμο του «Μικρού Ήρωα». Αλλά και στην περίφημη «Μάσκα» του Απόστολου Μαγγανάρη το 1935, όπως και στα «Διαλεχτά μυθιστορήματα» του Κώστα Βελμύρα την ίδια χρονιά, εμφανίστηκαν αρκετοί Έλληνες ως ήρωες περιπετειών, γραμμένων από ντόπιους συγγραφείς.
Τα κόμικς, οι αλληλοδιάδοχες εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο μιας ιστορίας, είναι παλαιότατη μέθοδος αφήγησης. Ο συγγραφέας, αφού υπενθυμίσει ότι η ζωγραφική προηγήθηκε του γραπτού λόγου, πεζού ή έμμετρου, στον ανθρώπινο πολιτισμό, αποκαλύπτει ότι η εξέλιξη των κόμικς ξεκίνησε από τον Μεσαίωνα και την ανάπτυξη της τυπογραφίας. Έχει στα χέρια του μια έκδοση του Αισώπου του 1607, όπου σε κάθε σελίδα του βιβλίου υπάρχει μια εικόνα και από κάτω η λεζάντα-κείμενο του μύθου. Ως γνωστόν, η περίοδος ακμής των κόμικς υπήρξε το διάστημα από το 1935 ως το 1950, ενώ τότε άρχισε η χρυσή εποχή των ευρωπαϊκών κόμικς που κράτησε ώς το 1970.
Στην Ελλάδα το είδος έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1930, όταν έντυπα όπως «Το περιοδικό μας» δημοσίευαν μονοσέλιδα κόμικς. Από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την εικονογράφηση αυτών των εντύπως ήταν ο Γεράσιμος Γρηγόρης, ο Αλέκος Κοντόπουλος, ο Βύρων Απτόσογλου, ο Θέμος Ανδρεόπουλος, ενώ το 1931 επιχείρησε να γοητεύσει τους Έλληνες η φιγούρα του Μίκυ Μάους μέσα από τις σελίδες ομώνυμου περιοδικού. Ωστόσο, τα κόμικς στη χώρα μας απέκτησαν πολλούς οπαδούς το 1952, όταν εκδόθηκαν από την «Ατλαντίδα» του Πεχλιβανίδη τα περίφημα «Κλασικά Εικονογραφημένα» που ­ είχαν το copyright ­ ήταν αντιγραφή των αμερικανικών «Classics Illustrated». Εκτός από τις μεταφράσεις των ξένων κειμένων που ήταν περιλήψεις γνωστών λογοτεχνικών έργων, στα «Κλασικά Εικονογραφημένα» παρουσιάστηκαν ελληνικά θέματα: η «Ιλιάδα» και η «Οδύσσεια» του Ομήρου, ο Κολοκοτρώνης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Θησέας και ο Μινώταυρος, ο Περσέας και η Ανδρομέδα. Τα έγραφαν ο Β. Ρώτας και η Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη και τα εικονογραφούσαν ο Μποστ, ο Γ. Γραμματόπουλος, ο Β. Ζήσης και άλλοι καλλιτέχνες.
Ο επιμελημένος τόμος «Ελληνική παραλογοτεχνία και κόμικς», καρπός μόχθου και αγάπης, είναι ένα χρησιμότατο βιβλίο. Εκδόθηκε από τον Ιχώρ και το Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ. (Αρχείο Λαϊκής Λογογραφίας ­ Εντύπων Αναγνωσμάτων Σημειολογίας) που ίδρυσε το 1980 ο συγγραφέας. Όπως αναγγέλλεται σε αυτόν, θα ακολουθήσουν και άλλοι τόμοι με ομοειδή θέματα, επί παραδείγματι ο «γραφτός» Καραγκιόζης στην Ελλάδα, δηλαδή οι εκδόσεις σε φυλλάδια του ήρωα του θεάτρου σκιών.

 

Φίλιππος Φιλίππου, ΤΟ ΒΗΜΑ, 14-02-1999

 

 

Ευχαριστούμε για το οπισθόφυλλο τον Locke.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

λοιπόοοον. και τώρα να σχολιάσω. Αυτό το βιβλίο μου το είχε θέσει στα υπ'όψιν ο Valt εδώ και πολύ καιρό.... Και όπως έκοψα για πρώτη φορά εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό μια βόλτα στα κομικομάγαζα τις προάλλες, ειδικά για την πάρτυ μου και μόνο για την πάρτυ μου (είχα πολύ καιρό να πω "θα σκοτώσω την ώρα μου χαζεύοντας" και το είχα άχτι), τσουπ πάω και πέφτω πάνω σε 3 αντίτυπα. Εν ριπεί οφθαλμού έφυγε ένα για την αφεντιά μου και ένα για έναν φίλο που το ήθελε. Όπως το ξεφύλλιζα σπίτι, πέτυχα και το εξής απίστευτο: (μιλάει για τα αστυνομικά (ως μέρος της παραλογοτεχνίας))

 

"Άλλο λαϊκό αστυνομικό μυθιστόρημα πρώτος έγραψε ο Α.Κυριακός (1910) κατά μίμηση του Ντόϋλ, και μάλιστα με ήρωα έναν εγγονό του Κολοκοτρώνη, καχεκτικό στην εμφάνιση, τον φον Κολοκοτρώνη, ο οποίος υπήρξε αληθινό πρόσωπο και μάλιστα αστυνομικός.

 

Ο ίδιος έγραψε τον "Μαύρο Αρχιληστή" που δεν είναι παρά ένας "Φαντομάς" με φουστανέλα (!) και τον "Αητό του Μωριά"."

 

Με το που διάβασα αυτό το απόσπασμα σε έναν άλλο φίλο, αυτομάτως έπεσε και ένα ακόμα "το θέλω". Ευτυχώς πρόλαβα και μόλις μου ήρθε το 3ο αντίτυπο που είχα πετύχει.

 

Το βιβλίο χωρίζεται σε 2 μέρη. Το 1ο μέρος είναι μια καταγραφή/άρθρο/μελέτη/ανάλυση τιτλοφορούμενο "Η παραλογοτεχνία". Τα λίγα που έχω διαβάσει, με έχουν ικανοποιήσει. Το 2ο μέρος είναι και το μεγάλο διαμάντι. "Η καταγραφή των εκδιδομένων στην Ελλάδα φυλλαδίων κόμικς και αυτοτελών φυλλαδίων παραλογοτεχνικών σε σειρές". Ο άρχοντας καταγράφει μέσα 630 διαφορετικές σειρές και το διανθίζει με εξώφυλλα (κάπου 400). Εάν λοιπόν και εσείς όπως και εγώ γουστάρετε κάτι τέτοιο, σημειώστε τον τίτλο, δείτε καλά το εξώφυλλο που έχει παραθέσει ο bonadrug :respect: , κρατήστε και το όνομα Κυριάκος Κάσσης and keep your eyes open. Η τιμή με έτσουξε λίγο, αλλά δοθείσης της σπανιότητας και των πληροφοριών που περιέχει (που είναι στο 95% ελληνικά), άξιζε τον κόπο.

 

Έχει λάθη? με 630 τίτλους, ναι έχει. Πολλά? Δεν το φαντάζομαι. Τελείως κατά τύχη έπεσα σε ένα. Λέει ότι ο Τζόνυ Λόγκαν πρωτοκυκλοφόρησε το 1978, ενώ κυκλοφόρησε το 1975. Μικρό το λάθος, πιθανότατα κατά τη μεταφορά από το χειρόγραφο, ο/η δακτυλογράφος να μπέρδεψε το 5 με το 8 ή να πιέστηκε λάθος πλήκτρο (μιάς και στο numer pad το ένα είναι κάτω από το άλλο). Αμελητέο και αν μη τι άλλο, shit happens.

 

Τι πληροφορίες έχει για τα τεύχη? well... μπορεί να έχει περισσότερα τεύχη από όσα αναφέρουμε εμείς εδώ (για την ώρα :) ), αλλά είναι πιο στεγνός από εμάς. Χοντρά-χοντρά τι διαπραγματεύεται η σειρά (δράση, πολυθεματικό, παιδικό κλπ), πότε πρωτοκυκλοφόρησε, εκδότης, διαστάσεις, αριθμό τευχών και σπανιότητα (αυτό μπορεί και να είναι υποκειμενικό ενίοτε). Σε ορισμένες κομβικές εκδόσεις (Μίκυ Μάους, Κλασσικά Εικονογραφημένα) οι πληροφορίες αυξάνουν φυσικά κατακόρυφα.

 

Ελπίζω κάποια στιγμή όλες οι σειρές που έχει καταγράψει να υπάρχουν στα αφιερώματά μας και με τις έξτρα πληροφορίες που ανακαλύπτουμε/καταγράφουμε εμείς μέχρι στιγμής (εικόνες εξωφύλλων, τι μεταφράζεται). Μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχουμε αρκετό μέλλον, και αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι θησαυρός, εξαιρετικός τυφλοσούρτης για εμάς, και είμαι εκστασιασμένος και που το έχω στα χέρια μου και που βρήκα και αντίγραφο για 2 πολύ εντάξει ανθρώπους που όντως το θέλαν και όντως τους αφορά και θα το εκτιμήσουν δεόντως.

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Στην Ελλάδα το είδος έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1930, όταν έντυπα όπως «Το περιοδικό μας» δημοσίευαν μονοσέλιδα κόμικς. Από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την εικονογράφηση αυτών των εντύπως ήταν ο Γεράσιμος Γρηγόρης, ο Αλέκος Κοντόπουλος, ο Βύρων Απτόσογλου, ο Θέμος Ανδρεόπουλος, ενώ το 1931 επιχείρησε να γοητεύσει τους Έλληνες η φιγούρα του Μίκυ Μάους μέσα από τις σελίδες ομώνυμου περιοδικού.

Κατσε γιατι εδω εφαγα κολλημα.Υπηρχε περιοδικο Μικυ Μαους την δεκαετια του 30 στην Ελλαδα;Εγω μονο η Ιταλια ηξερα οτι τον ειχε αγκαλιασει τοσο νωρις!

 

Ελπίζω κάποια στιγμή όλες οι σειρές που έχει καταγράψει να υπάρχουν στα αφιερώματά μας και με τις έξτρα πληροφορίες που ανακαλύπτουμε/καταγράφουμε εμείς μέχρι στιγμής (εικόνες εξωφύλλων, τι μεταφράζεται). Μέχρι εκείνη τη στιγμή, έχουμε αρκετό μέλλον, και αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι θησαυρός, εξαιρετικός τυφλοσούρτης για εμάς, και είμαι εκστασιασμένος και που το έχω στα χέρια μου και που βρήκα και αντίγραφο για 2 πολύ εντάξει ανθρώπους που όντως το θέλαν και όντως τους αφορά και θα το εκτιμήσουν δεόντως.

 

:beer:

Εχουμε τον χρονο και τα παραπανω χερια που απαιτουνται για να το επιτυχουμε αυτο! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  878
  • Reputation:   390
  • Achievement Points:  878
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6398 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ευχαριστω φιλοι bonadrug και germanicus19 :thanks::thanks::thanks:

Εγω ειμαι πραγματι τυφλοςςςςςςςςςς :chinese: :chinese: :chinese:

Με ενδιαφερουν παρα πολυ αυτα που παρουσιαζετε. :respect::respect:

Κριμμα που δεν μπορω να κανω τις βολτες σου germanicus19.Εδω που ειμαι εχω πυξει στα παπια και τα καναλια...

 

Στην υγεια σας :beer::beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Φαίνεται καταπληκτικό από εγκυκλοπαιδικής άποψης!! Άμα το πετύχω δεν το χάνω με την καμία!! Ευχαριστώ για την ενημέρωση παιδιά! :thanks::beer:

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Πραγματικά φαίνεται καταπληκτικό, και εγώ το έχω ξεφυλίσει στην Πρωτοπορία και δεν το πήρα λόγω τιμής. Σκέφτομαι σοβαρά κάποια μέρα να το πάρω, αλλά με χαλάει και λίγο ότι σταματάει στο 1998, δηλαδή 9 χρόνια πίσω. Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να βγει νέα αναμορφωμένη έκδοση;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Πραγματικά φαίνεται καταπληκτικό, και εγώ το έχω ξεφυλίσει στην Πρωτοπορία και δεν το πήρα λόγω τιμής.

 

:) 3 υπήρχαν εκεί τον Ιούλιο, κατασχέθηκαν εν ριπή οφθαλμού.... αν το βρεις πάντως, ακόμα και του 98 που σταματά, τσίμπα το. (κι αν δεν τον θες, πες το και θα στο πάρω εγώ ;) ξέρω άτομα που το ψάχνουν και στη χειρότερη αν μπει στις προσφορές εδώ, σίγουρα κάποιος θα το θέλει)

 

μη σε ενοχλεί το 98. Ούτως ή άλλως έχει ελλείψεις και πιο πριν. πχ δεν έχει τον Γούντυ από την Edimas δεκαετία 80 (μόνο μια έκδοση από τα 70ς). Εκεί που υπερτερεί ασύγκριτα σε σχέση με εμάς (και αυτό μόνο για την ώρα ;) ) είναι στα πριν του 70 κόμικ (και στην προσωπική του έρευνα/σχολιασμό στο πρώτο μισό μιας και ασχολείται και με λαϊκή λογοτεχνία/αναγνώσματα (πχ Μάσκα)). Από το 70 και μετά, σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είμαστε εμείς μπροστά. Λόγου χάρη έχουμε πλέον όλους τους τίτλους της σκληρής γενιάς του Καμπανά (δεν τους έχει). Και αν μας λείπουν τίτλοι, υπερτερούμε σαφώς σε εξώφυλλα, σε σχολιασμό και πιθανότατα σε κύρος μιας και τα όσα λέμε/γράφουμε υποστηρίζονται με απτά επιχειρήματα/υλικό. (από τα μειονεκτήματα τέτοιων εκδόσεων είναι η απουσία αναφορών σε πηγές πράγμα που (α) μπορεί να θέσει σε αμφιβολία τα όσα διαβάζεις, αφού υπάρχει μόνο η αξιοπιστία του συγγραφέα (άνθρωπος είναι, θα κάνει και κάποιο λάθος, θα υπεισέλθει και η υποκειμενική του ματιά) και (β) δε σε διευκολύνει στο να ψάξεις κάποιο θέμα λίγο περισσότερο)

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Δηλαδή σταμάτησαν να το εκδίδουν πια;;; Γιατί έτσι; Μάλλον κακώς περίμενα να βγει νέα έκδοση. Αν το βρω πουθενά θα το τσιμπήσω.

:thanks: Germanicus!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Θα τους φάμε λάχανο σε λίγο καιρό εμείς , παιδάκι μου! Προτείνω μάλιστα στις Ελληνικές εκδόσεις να μπεί και μια νέα ενότητα:ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες ανασκαφές και να προτεύσουμε και εκεί! :lol:

GreekComicFan.Παντα είχε σαν όνειρο να γίνει αρχαιολόγος...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  466
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  920
  • Reputation:   7675
  • Achievement Points:  950
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Θα τους φάμε λάχανο σε λίγο καιρό εμείς , παιδάκι μου! Προτείνω μάλιστα στις Ελληνικές εκδόσεις να μπεί και μια νέα ενότητα:ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες ανασκαφές και να προτεύσουμε και εκεί! :lol:

GreekComicFan.Παντα είχε σαν όνειρο να γίνει αρχαιολόγος...

 

 

Αγόρι μου.. :mafia:

Και που να ήξερες τι σε περιμένει εκεί.. :confuse:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Αγόρι μου.. :mafia:

Και που να ήξερες τι σε περιμένει εκεί.. :confuse:

Έμ,κάτι υποψιάζομαι και για αυτό το προτείνω! :P

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Δηλαδή σταμάτησαν να το εκδίδουν πια;;; Γιατί έτσι;

 

Είναι δουλειά ενός μερακλή ανθρώπου (ένας από τους λόγους ότι σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι από αυτό το βιβλίο είναι ότι εδώ είμαστε πολλοί μερακλήδες ;):cheers: ). Μέσα λέει Εκδόσεις "ΙΧΩΡ" & Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ. Αυτό το δεύτερο ακρωνύμιο είναι το Αρχείο Λαϊκών Λογογραφημάτων Αναγνωσμάτων Σημειολογίας που έφτιαξε μόνος του ο Κάσσης (όπως λέει στο οπισθόφυλλο). Πόσους να αφορά, πόσο να πουλήσει, ποιοί να το πάρουν... Επιπρόσθετα, βλέποντας πως ξαφνικά διάφοροι λένε "ρε συ ο τάδε τίτλος που τον έβρισκα με το κιλό στο Μοναστηράκι, τώρα πουθενά!!!", δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με τη δική μας ύπαρξη τόσο καθυστερημένα στον χώρο του ίντερνετ ως σημάδια ότι τώρα σιγά-σιγά δημιουργείται μια νέα τάξη/κατηγορία συλλεκτών. Και εμείς δεν είμαστε προϊόν παρθενογέννεσης. Σίγουρα η ύπαρξη μας είναι αποτέλεσμα κάποιων κοινωνικών διαμορφώσεων...

 

... (α) με έχουν επηρεάσει οι εκλογές (β) το κόβω γιατί θα διαμαρτυρηθεί ο ΓΓ του ΚΕΓ ;)

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64280
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6408 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Οταν το βρεις, αξίζει να το πάρεις γιατί απλά είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κατάλογος σχετικά με ελληνικές εκδόσεις κόμικς.

 

Τον δικό μου μου τον "εφαγε" ο αδελφός μου οπότε και εγώ τον ψάχνω (πάλι...)

 

Εγώ πιστεύω ότι τον έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ με την δουλειά που έχουμε κάνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έντυπο να συγκριθεί με το υλικό που έχουμε μαζέψει εδώ.

 

:respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Ωραία, βρήκαμε τι θα εκδώσουμε μετά το STORM. Βιβλίο με πλήρη κατάλογο όλων των κόμικς που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, απ' τα μέλη του GreekComics. :D

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Ωραία, βρήκαμε τι θα εκδώσουμε μετά το STORM. Βιβλίο με πλήρη κατάλογο όλων των κόμικς που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, απ' τα μέλη του GreekComics. :D

 

:beer:

Η ιδέα έχει πέσει ήδη στο τραπέζι... ;)

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  466
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  920
  • Reputation:   7675
  • Achievement Points:  950
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Είναι δουλειά ενός μερακλή ανθρώπου (ένας από τους λόγους ότι σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι από αυτό το βιβλίο είναι ότι εδώ είμαστε πολλοί μερακλήδες ;):cheers: ). Μέσα λέει Εκδόσεις "ΙΧΩΡ" & Α.Λ.Λ.Ε.Α.Σ. Αυτό το δεύτερο ακρωνύμιο είναι το Αρχείο Λαϊκών Λογογραφημάτων Αναγνωσμάτων Σημειολογίας που έφτιαξε μόνος του ο Κάσσης (όπως λέει στο οπισθόφυλλο). Πόσους να αφορά, πόσο να πουλήσει, ποιοί να το πάρουν... Επιπρόσθετα, βλέποντας πως ξαφνικά διάφοροι λένε "ρε συ ο τάδε τίτλος που τον έβρισκα με το κιλό στο Μοναστηράκι, τώρα πουθενά!!!", δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με τη δική μας ύπαρξη τόσο καθυστερημένα στον χώρο του ίντερνετ ως σημάδια ότι τώρα σιγά-σιγά δημιουργείται μια νέα τάξη/κατηγορία συλλεκτών. Και εμείς δεν είμαστε προϊόν παρθενογέννεσης. Σίγουρα η ύπαρξη μας είναι αποτέλεσμα κάποιων κοινωνικών διαμορφώσεων...

 

... (α) με έχουν επηρεάσει οι εκλογές (β) το κόβω γιατί θα διαμαρτυρηθεί ο ΓΓ του ΚΕΓ ;)

 

:beer:

 

Προσοχή ακολουθεί βαρετός μονόλογος

 

 

 

Ο λόγος ύπαρξης μας είναι απλός παίρνοντας τουλάχιστον ως βάση τις δικές μου εμπειρίες.

 

Η γενιά μας (30-40) που μεγάλωσε με όλα αυτά το κόμικς (χωρίς να αφήνουμε απέξω σινεμά, τηλεόραση, ράδιο) πλέον έχει «αρκετό» χρήμα, γνώσεις και χρόνο ώστε να επιδιώξει να ξαναποκτήσει (αγοράσει) τα νιάτα της.

Νιάτα που ξεπούλησε πολύ φτηνά ή τζάμπα.

Οι αιτίες πολλές. Κάποιος για να γλυτώσει από την γκρίνια των γονέων του. Άλλος γιατί ήθελε χρήματα για να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες. Πολλοί γιατί πίστευαν ότι έτσι θα οδηγηθούν πιο κοντά στην ωριμότητα και σε ότι αυτή φέρνει μαζί της.

 

Λόγοι και αιτίες υπήρξαν πολλές, Το αποτέλεσμα όμως το ίδιο : Ένα κομμάτι της νιότης και των αναμνήσεων χάθηκε. Σκεφτείτε το, τι άλλο μπορούμε να φέρουμε πίσω από τα περασμένα μας χρόνια ?

 

Δεν είναι τυχαία όλη αυτή η έκρηξη των συλλεκτικών αντικειμένων των σειρών και ταινιών που γυρίζονται σε remake ή επανακυκλοφορούν.

 

Οι καλοί έμποροι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ψωμί στη γενιά μας.

Και όσο θα τελειώνουν τα πιο διαδεδομένα τεύχη θα βλέπεις να εξαφανίζονται σιγά σιγά και άλλες σειρές λιγότερο σημαντικές. Είτε από την πονηράδα των εμπόρων είτε από την δίψα μας.

 

Και ένας αφορισμός : Όσοι δεν διάβασαν κόμικς, λογοτεχνία και παραλογοτεχνία δεν πρόκειται ποτέ να έχουν ελεύθερο χρόνο, χρήμα και γνώσεις να κυνηγήσουν οτιδήποτε. Θα είναι σκλάβοι μια ζωής που πάντα θα τους προσπερνάει.

 

Άντε τώρα πίσω στα δικά μας.. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Πριν λίγο παρέλαβα στα χέρια μου το βιβλίο!! :mafia:

 

Πού το βρήκα; Το παρήγγειλα από το site της Πρωτοπορίας! Το βιβλίο λοιπόν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Πρωτοπορία και δεν έχει εξαντληθεί. :best:

 

Όσοι το ψάχνετε, σπεύσατε!!

 

Με ένα πρώτο ξεφύλλισμα πάντως φαίνεται πολύ καλό, ωραία έκδοση, πιο προσεγμένη και από ότι περίμενα. :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου το καλοκαίρι. Τρομερή δουλειά αλλά φρήκαρα με κάτι σχολιασμούς του και το παράτησα. Αξίζει συγχαρητήρια για την δουλειά που έκανε. Αλλά...!

 

Οι σχολιασμοί του όμως είναι τόσο εκνευριστικοί που δεν το άντεξα. Τα σχόλια για το Σκαθάρι είναι άδικα και άσχετα. Αναφέρει ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον περιοδικό που υπόκειψε στο γυμνό κόμικ (ή τελος παντων κάτι τέτοιο γράφει και σταματάει, δε θυμάμαι το ακριβές κείμενο). Που στα κομμάτια ήταν το γυμνό δε το κατάλαβα. Ίσως να εννοεί το Μπάρμπαρα κόμικ...

 

Για το Σπάιντερμαν και τα διάφορα κόμικς του Καμπανά έχει ελάχιστα σχόλια. Αναφέρει απλά ότι το Σπάιντερμαν είναι ένα κόμικ δαιμονικού περιεχομένου, και σταματά.

 

Αν μπορεί ας ποστάρει κάποιος αυτά τα κομμάτια.

 

Λυπάμαι. Καλός και ο Στέλιος Ανεμοδούρας για τον οποίο γράφει το εγκώμιό του αλλά υπάρχουν και άλλοι σοβαροί εκδότες του χώρου που δε πρέπει να προσβάλουμε. Ε όχι και πορνό το Σκαθάρι!!

 

Αληθινός διάλογος:

"Καλημέρα σας. Θα ήθελα ένα βιβλίο της Εκλησίας που σχολιάζει τα κόμικς"

"Δεν έχουμε αλλά αν ενδιαφέρεσαι έχω ένα βιβλίο για την επικινδυνότητα του Χαρι Πότερ"

"Δεν πειράζει... άλλη φορα..."

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Και μια παρατήρηση, ο τίτλος δεν λέει "1958" αλλά "1598" :confuse: ας το διορθώσει κάποιος.

 

Για το Σπάιντερμαν και τα διάφορα κόμικς του Καμπανά έχει ελάχιστα σχόλια. Αναφέρει απλά ότι το Σπάιντερμαν είναι ένα κόμικ δαιμονικού περιεχομένου, και σταματά.

 

:Splash:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Πριν λίγο παρέλαβα στα χέρια μου το βιβλίο!! :mafia:

Πού το βρήκα; Το παρήγγειλα από το site της Πρωτοπορίας! Το βιβλίο λοιπόν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Πρωτοπορία και δεν έχει εξαντληθεί. :best:

Όσοι το ψάχνετε, σπεύσατε!!

 

Φίλε Lord Makro, αν μπορούσα να πατήσω άλλες 10 φορές το thanks θα το έκανα. Χάρη στη συμβουλή σου, έσπευσα σήμερα το πρωί στην Πρωτοπορία και πήρα το τελευταίο που είχε μείνει. Ρώτησα βέβαια, και είπε ότι λογικά θα το ξαναφέρουν, αλλά ως τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

 

Το βιβλίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, κακώς είχα αναβάλει τόσες φορές την αγορά του στο παρελθόν, γιατί λίγο έλειψε να το έχανα.

 

Eυχαριστώ και πάλι!!! :thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Έχουν περάσει πλέον 6-7 μήνες από την παρουσίαση αυτού του topic και αρκετοί από σας έχουν αγοράσει αυτό το βιβλίο! Μήπως θα έπρεπε να το σκανάρει κάποιος επιτέλους σε ένα νορμάλ μέγεθος για να το δούμε καλύτερα κι εμείς που δεν το έχουμε βρει ακόμη; Ακόμα ψάχνω πάντως... :/

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Έχουν περάσει πλέον 6-7 μήνες από την παρουσίαση αυτού του topic και αρκετοί από σας έχουν αγοράσει αυτό το βιβλίο! Μήπως θα έπρεπε να το σκανάρει κάποιος επιτέλους σε ένα νορμάλ μέγεθος για να το δούμε καλύτερα κι εμείς που δεν το έχουμε βρει ακόμη; Ακόμα ψάχνω πάντως... :/

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στο αρχικό post (Ευχαριστούμε Ίωνα)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  673
  • Group:  Members
  • Topic Count:  40
  • Content Count:  758
  • Reputation:   1754
  • Achievement Points:  758
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6297 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  58

Σίγουρα η ύπαρξη μας είναι αποτέλεσμα κάποιων κοινωνικών διαμορφώσεων...

 

Τώρα το πρόσεξα. Για συνέχισε....με ενδιαφέρει (ή έστω άνοιξέ το αλλού, μην είμαστε off topic)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ion13 σ'ευχαριστώ με την σειρά μου! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13216
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5965 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Πολύ ψάξιμο και καθόλου αποτελέσματα. Είναι το μόνο βιβλίο που μου λείπει για την ελληνική παραλογοτεχνία (ως φανατικός του μικρού ήρωα). Πού θα μυ πάει, θα το πετύχω. Αντίσκηνο έξω από την Πρωτοπορία ΤΩΡΑ!!!!!!! :crying:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13216
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5965 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Να σας δώσω και το άρθρο της βιβλιοπαρουσιάσης του Κώστα Μπορδόκα από το περιοδικό Συλλογές; (Δεκέμβριος 1998). Έτσι, σαν κομμάτι του παζλ.

 

post-4271-1202197382_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Παίδες, αυτή τη στιγμή, ο Κάσσης στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα "Οι πύλες του ανεξήγητου"!

 

Κουφάθηκα μόλις τον είδα, και μόλις χθες διάβαζα το βιβλίο του...

Επεξεργασία από Lord Makro
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 11 months later...

  • Member ID:  7403
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  178
  • Reputation:   1209
  • Achievement Points:  178
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5610 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Πριν δυο μέρες, πήγα να πάρω το βιβλίο στην Πρωτοπορία στη Γραβιάς και δεν το είχε. :crying:

Μου το παρήγγειλαν και το πήρα σήμερα στην τιμή των 28,42€. :mafia:

Για όποιον ενδιαφέρεται, αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα 4 στο κατάστημα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

τα γνωστα βιβλιοπωλεια το εχουν σημερα το βιβλιο?

πως μπορει να το βρει καποιος εκτος Αθηνων?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.