Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mag Cloud - Print On Demand Περιοδικά [ Τυπώστε και Πουλήστε εύκολα τις δημιουργίες σας! ]


sneaker

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6410 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Έπεσα χτες κατά τύχη στο Mag Cloud και σκέφτηκα ότι μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς εδώ πέρα.

 

Είναι ένα site το οποίο προσφέρει print on demand υπηρεσίες για περιοδικά.

 

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, φτιάχνετε ή παίρνετε ένα έτοιμο PDF, το ανεβάζετε στο site τους και αυτοί το εκτυπώνουν και σας το στέλνουν. Όχι μόνο αυτό όμως. Μπορείτε σε αυτό το περιοδικό, να βάλετε μια τιμή και να το έχετε διαθέσιμο στο site εκεί για πώληση. Έτσι θα μπορεί να το πάρει όποιος θέλει, στην τιμή που έχετε ορίσει εσείς, με τα κέρδη να έρχονται σε σας κατευθείαν.

 

Ήδη, αν "ξεφυλλίσετε" λίγο το site τους θα δείτε πολλά περιοδικά για πώληση, όλων των θεμάτων. Από περιοδικά για τη φωτογραφία, επικαιρότητας, τεχνικά εγχειρίδια μέχρι φυσικά και κόμικ! Επιπλέον, πέρα από την εκτυπωμένη έκδοση, υπάρχει και η δυνατότητα για ψηφιακή την οποία ο κάθε δημιουργός την κοστολογεί όσο θέλει. Κάποια περιοδικά πχ τα είδα να κάνουν 6-7$ εκτυπωμένα και η ψηφιακή να είναι δωρεάν. Σε άλλα, λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος, είδα να χρεώνουν 15$ το περιοδικό και 4-5$ την ψηφιακή έκδοση. Ο καθένας ότι θέλει μπορεί να βάλει.

 

Το μέγεθος των περιοδικών μπορεί να είναι από 4 σελίδες έως 300. Το δέσιμο τους μπορεί να είναι είτε με συρραπτικό (κλασσικό περιοδικό) είτε με θερμοκολλημένη ράχη. Το κόστος είναι 0.20$ ανά σελίδα + τα μεταφορικά. Έτσι, ένα περιοδικό πχ 24 σελίδων βγαίνει στα 4.80$. Από κει και πέρα, μπορεί ο δημιουργός να βάλει ένα έξτρα ποσό ως το κέρδος του. Αν λοιπόν εγώ έφτιαχνα ένα 24σέλιδο περιοδικό, και ήθελα να βγάζω 3$ από κάθε τεύχος, η χρέωση του για τον αγοραστή θα ήταν 4.80 + 3.00 = 7.80$ Το site θα κρατούσε τα 4.80 για το κόστος της εκτύπωσης και εγώ θα έπαιρνα μέσω paypal τα 3 δολλάρια μου.

 

Για να τα λέμε όλα, δύο αρνητικά που παρατήρησα ψάχνοντας το ήταν τα εξής:

 

1. Δέχεται μόνο letter-sized PDFs. Κοινώς, μην ελπίζετε ότι PDF έχετε να μετατραπεί σε περιοδικό. Πρέπει να φτιαχτεί σε συγκεκριμένες διαστάσεις για να το δεχτούν (8.5" x 11")

 

2. Τα μεταφορικά για Ελλάδα είναι λίγο τσουχτερά. Το λιγότερο που είδα ήταν 13.5$ περίπου. Το καλό βέβαια είναι ότι παίζοντας λίγο με τη φόρμα που είχε, έβαλα παραπάνω τεύχη (πχ 5) και τα μεταφορικά παρέμειναν το ίδιο. Άρα αν κάποιος κάνει μια μαζική παραγγελία θα του έρθει πιο οικονομικά σίγουρα. Επίσης, όπως γράφουν και οι ίδιοι, για πάνω από 20 αντίτυπα κάνουν 25% έκπτωση οπότε βγαίνει 0.15$ η σελίδα.

 

Πιστεύω ότι για έναν νέο δημιουργό που θέλει να κάνει γνωστή τη δουλειά του στον έξω κόσμο, είναι μια αρκετή καλή λύση. Φτιάχνεις το περιοδικό σου με την άνεση σου, το ανεβάζεις στο site, δηλώνεις πόσο θα πωλείται και έχει αμέσως "εκδοθεί". Όποιος θέλει το παραγγέλνει και το παίρνει, είτε σε φυσική μορφή είτε σε ηλεκτρονική. Από κει και πέρα, μπορείς και να παραγγείλεις μόνος σου "Χ" κόπιες ώστε να τις έχεις σε κάποια εκδήλωση, ή να τις δώσεις σε γνωστούς σου.

 

Δεν ξέρω αν θα βγει πιο οικονομικό (ίσως όχι), πάντως μια πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι θα μπορούσε και το επόμενο fanzine του greekcomics να έβγαινε έτσι. Just a thought!

 

:beer:

 

ps: Αν το χρησιμοποιήσει κανείς και παραγγείλει ή ανεβάσει τίποτα εκεί, ας μας πει εντυπώσεις!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.