Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ [ -Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (5/2011) ]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Κι ομως υπαρχει συνεχεια !

Και θεωρω οτι παιρνουμε ακομα περισσοτερες απαντησεις σε διαχρονικες αποριες.

 

---------------------------------

 

9-5-2011

Κε Τερζοπουλε,

 

Εχετε τις ευχαριστιες αμετρητων αναγνωστων για την συνεντευξη (4/2011) που μου παραχωρησατε.

Μερικες ακομα ερωτησεις:

 

==Οι Εκδοσεις Τερζοπουλου ειναι παρουσες εδω και πολλες δεκαετιες. Ποια ειναι η πορεια κατασκευης ενος περιοδικου (π.χ. του Κομιξ) απο τις εκδοσεις Νεα Ακτινα (απο την ευρεση υλικου ως το περιπτερο) ? Ποια ειναι η συμμετοχη του «πληρωματος του Κομιξ» ? Ποιες οι διαφορες κατασκευης του Κομιξ με αλλες συλλογες π.χ. το Μικυ Μαους ή τα Μεγαλα Μικυ.

Σαράντα πέντε χρόνια για να ακριβολογούμε. Ο τρόπος σύνθεσης ενός περιοδικού και αναφέρομαι σε αυτά που έχουν τους κλασικούς χαρακτήρες του Ντίσνεϋ έχει μια σταθερή διαδικασία. Φυσικά πρώτα επιλέγουμε το υλικό προς δημοσίευση. Αυτό γίνεται είτε από την έντυπη μορφή του όπως ήταν παλαιά είτε και μέσω του διαδικτύου τώρα. Μετά η εργασία διχάζεται. Η σύνταξη προχωρεί στην προσαρμογή του κειμένου στα καθ΄ ημάς ώστε ο αναγνώστης να αισθάνεται το κείμενο δικό του. Μετά ακολουθεί η ένθεση των διαλόγων στα μπαλόνια. Ακόμη χρησιμοποιούμε τα ίδια στοιχεία που σχεδίασα το 1966 για το Μίκυ Μάους και ομοιάζουν με γράμματα χεριού. Μετά ακολουθεί ο χρωματισμός των εικόνων με ηλεκτρονικό πια τρόπο. Στο Αλμανάκο και το Κόμιξ είναι πρωτότυπα τα κομμάτια που δημοσιεύουμε. Η προστιθέμενη ελληνική συμμετοχή εξαρτάται από το περιοδικό.

 

 

==Εχουμε διαπιστωσει οτι αρκετες φορες (πανω απο 100) εχετε περιλαβει δικης σας εμπνευσης εξωφυλλα σε διαφορες συλλογες. Ομολογουμενως ειναι απο τα πλεον πρωτοτυπα των συλλογων. Τι ηταν αυτο που σας οδηγουσε να προχωρατε σε αυτα. Να αναμενουμε κι αλλα ?

 

Η ανάγκη μας οδηγεί επειδή δεν υπάρχουν έτοιμα εξώφυλλα που να καλύπτουν το θέμα της ιστορίας. Προτιμούμε όμως τα έτοιμα σχέδια επειδή έτσι αποφεύγουμε την χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης.

 

==Περι τα 30 χρονια πριν, στις 29/5/1981, προχωρησατε σε μια απροβλεπτη κινηση, την αλλαγη διαστασεων τευχων. Απο το Μικυ Μαους 778 εγινε πιο κοντο και πιο πλατυ. Για ποιους λογους προχωρησατε σε αυτη την αλλαγη ?

 

Και το Μίκυ Μάους υπακούει στις προσταγές των εκτυπωτικών μηχανών όσον αφορά τις διαστάσεις του. Επειδή το χαρτί είναι το μεγαλύτερο κόστος πρέπει να επιλέγουμε διάσταση περιοδικού με την λιγότερη δυνατόν φύρα.

 

==Τον Ιουνιο του 1986 ξεκινησατε τα πληρως εγχρωμα τευχη σε ολες τις συλλογες. Για ποιο λογο δεν ξεκινησατε απο την αρχη τις πληρως εγχρωμες εκδοσεις ?

 

Όταν ξεκινήσαμε το Μίκυ Μάους προμηθευόμασταν το υλικό με έτοιμους τους χρωματικούς διαχωρισμούς από τον Μονταντόρι που ήταν ο εκδότης του Ντίσνεϋ στην Ιταλία. Τότε το Μίκυ Μάους τυπωνόταν σε φύλλα σε επίπεδες μηχανές. Για λόγους κόστους τύπωναν τετραχρωμία την μία πλευρά και μετά σε άλλη μονόχρωμη μηχανή την άλλη πλευρά. Αυτό έπρεπε να ακολουθήσουμε κι εμείς. Αλλά και να θέλαμε να τυπώσουμε έγχρωμη την άλλη πλευρά δεν είχαμε την τεχνογνωσία να το κάνουμε.

 

Τότε οι διαχωρισμοί των χρωμάτων ήταν εξαιρετικά ακριβοί και η τεχνολογία σε σύγκριση με τις δυνατότητες του σήμερα πρωτόγονη. Όμως θέλαμε να έχουμε την δική μας παραγωγή χρωματισμού επειδή το σβήσιμο των ήχων και τον αρχικών γραμμάτων στα φιλμ άφηνε σημάδια καθώς γινόταν με ξύσιμο και μείωνε την ποιότητα του περιοδικού. Αλλιώς θα έπρεπε να αφήναμε ατόφιους τους ξένους ήχους που για μας είναι απαράδεκτο και προσβολή για τον αναγνώστη ιδιαίτερα όταν είναι μικρός στη ηλικία και δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει το «ΒΟΟΜ!»

 

Ξεκινήσαμε «χρωματίζοντας» τις σελίδες βάφοντας με αποχρώσεις του γκρι από λευκό έως μαύρο. Για κάθε ένα από τα τρία χρώματα χρησιμοποιούσαμε διαφορετικό φύλλο σελοφάν. Ο χρωματισμός γινόταν σε αρνητική μορφή ώστε όταν το φωτογραφίζαμε και το επιραστερώναμε το «αρνητικό» τους θα γινόταν απ’ ευθείας θετικό και έτσι γλυτώναμε τρία φιλμ στη σελίδα. Εξαιρετικά κοπιώδης εργασία και καλή αντίληψη των συνδυασμών των χρωμάτων. Για να δείτε πως ήταν τότε η δουλειά, προσπαθήστε να βρείτε τις αρνητικές πυκνότητες του μπλε, κόκκινου και κίτρινου χρώματος για να φτιάξετε το καφέ, το λαδί, την σάρκα και άλλους συνδυασμούς.

Μετά, όταν φθήνυναν οι διαχωρισμοί των χρωμάτων δοκιμάσαμε με πραγματικά χρώματα. Υπήρχε όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα χρώματα έσπαγαν και ξεφλούδιζαν μόλις λύγιζε το σελοφάν. Παρ’ όλο που πίεζα τους άλλους εκδότες δεν μου απεκάλυψαν ποτέ τα υλικά που χρησιμοποιούσαν. Βρισκόμασταν σε αδιέξοδο. Τότε σκέφτηκα να αποσπάσω έμμεσα την πληροφορία. Έγραψα στα Στούντιο στην Καλιφόρνια και ζήτησα να μου πουν… τον προμηθευτή των χρωμάτων! Έτσι βρήκαμε την Cartoon Colour. Μια εξαιρετική εταιρεία που μας βοήθησε ποικιλοτρόπως.

 

Ώσπου έφτασαν τα Μάκιντος που βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας και την ποιότητα. Κάθε αρχή όμως και δύσκολη. Κανείς στην Ελλάδα δεν είχε χρωματίσει ηλεκτρονικά εικόνες έως τότε. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι κατά την εκτύπωση το μαύρο χρώμα δεν σκέπαζε πλήρως τα υποκείμενα χρώματα και άφηνε μια λεπτή λευκή γραμμή. Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες εντοπίσαμε κάτω από την αινιγματική εντολή trap την λύση του προβλήματός μας.

 

 

==Τον Αυγουστο του 1966 κυκλοφορησαν τα Μικυ Μαους 6, 7, 8. Περιλαμβανουν τα τρια μερη της ιστοριας «Ο Κατακτητης». Ομως οσοι απεκτησαν αυτα τα τευχη διαπιστωσαν οτι για να διαβασουν σωστα αυτη την ιστορια επρεπε να αρχισουν απο το 6, να περιμενουν το 8 και μετα να επανελθουν στο 7. Τι συνεβηκε ? Μηπως το Μικυ Μαους 8 επρεπε να ειναι το 7 και το 7 να τυπωνοταν ως 8 ?

 

Δυστυχώς δεν με βοηθά η μνήμη μου γι’ αυτό το γεγονός που συνέβη πριν από 45 χρόνια και λόγω μετακίνησης των γραφείων μας το αρχείο είναι συσκευασμένο.

 

 

==Το 1972 κυκλοφορησε το Κλασικο Ντισνευ 14 με την ιστορια ΟΙ ΠΕΡΙΚΝΗΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ με 134 σελιδες. Το 1982 ομως την ανατυπωσατε στο Κλασικο 59 με 128 σελιδες (λειπουν οι 1,2,98-101). Για ποιο λογο εγινε αυτο?

Το 1984 εγινε κατι αναλογο απο τους Ιταλους εκδοτες. Λογω των Ολυμπιακων Αγωνων αφαιρεθηκαν παλιν εξι σελιδες και υπηρξε μια 19σελιδη προσθηκη σχεδιασμενη και παλι απο τον Ρομανο Σκαρπα. Εκτοτε ολες οι εκδοσεις ακολουθουν αυτη την εκδοχη. Γνωριζετε γιατι εγινε ολη αυτη η αλλαγη ? Σκοπευετε να εκδοσετε καποτε αυτη την εκδοχη ?

 

Θαυμάζω την παρατηρητικότητάς σας. Αλλά για τους ίδιους λόγους που αναφέρω στην προηγούμενη απάντησή μου δεν μπορώ να ερευνήσω την περίπτωση.

 

 

==Τον Ιουλιο του 1975 (την πρωτη μαυρη επετειο της τουρκικης εισβολης στην Κυπρο) κυκλοφορησε το Κλασικο Ντισνευ 25. Ομως παρατηρειται μια μεγαλη δυσκολια ευρεσης αυτου του τευχους, σε αρκετες συλλογες ειναι το μονο που λειπει ! Κυκλοφορει μια φημη οτι εχει σταλει κατα λαθος στην Κυπρο υπερβολικα μεγαλη παρτιδα και εχει χαθει. Ισχυει αυτο ή μηπως συνεβηκε κατι αλλο ?

 

Η διακίνηση των περιοδικών μας γίνεται μέσω των πρακτορείων διανομής τύπου. Τα αποτελέσματα που παίρνουμε είναι συγκεντρωτικά. Έτσι δεν γνωρίζουμε αν εστάλη μεγαλύτερη ποσότητα από την κανονική στην Κύπρο.

 

 

==Την περιοδο 1973-1977 στη συλλογη Κλασικα Ντισνευ ειχατε περιλαβει ιστοριες ενωμενες μεταξυ τους με σχεδια του Τζ.Περεγκο. Υπαρχει περιπτωση να ξαναδουμε τετοια τευχη ?

Μάλλον όχι. Αυτή η πρακτική έχει εγκαταλειφθεί πριν από πολλά χρόνια. Ο ιταλός εκδότης ανέθετε σε σχεδιαστές να ενώνουν με εμβόλιμες σελίδες διάφορες ιστορίες και να δημιουργούν μια ενότητα.

 

==Το 1988 κυκλοφορησε το Κλασικο Ντισνευ 92. Υπαρχει κατι παραξενο, περιλαμβανει μονο το Β’μερος της ιστοριας ο Ντοναλντ Μυνχαουζεν, ανατυπωση απο τα Μικυ Μαους 54+55 και Κλασικα Ντισνευ 36. Πολλοι νεωτεροι συλλεκτες δεν ειχαν την δυνατοτητα να την διαβασουν ολοκληρη. Γιατι δεν υπηρχε και το Α’μερος ? Θα την ξανατυπωσετε ?

Και αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να διερευνήσω.

 

 

==Το 1989 κυκλοφορησε η συλλογη ΤΣΙΠ ΚΑΙ ΝΤΕΗΛ. Ομως τον Ιουνιο του 1992 αποφασισατε να αλλαξει ο τιτλος της συλλογης και να συνεχισει ως ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΤΙΣΝΕΥ. Ποιοι ηταν οι λογοι που σας οδηγησαν σε αυτη την αποφαση ? Δεν ειχατε επιφυλαξεις μηπως καποιοι μπερδευτουν και δεν την αγορασουν θεωρωντας οτι προκειται για διαφορετικη συλλογη ?

 

Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τίτλο του περιοδικού από το τεύχος 49 ώστε να διευρύνουμε την θεματολογία του. Όποιος αναγνώστης, αλλά μάλλον η μητέρα του θα αγόραζε το περιοδικό, ζητούσε το Τ&Ν ο περιπτεράς θα εξηγούσε πως άλλαξε ο τίτλος του περιοδικού και θα του έδινε τις Χαρούμενες Ιστορίες.

 

 

==Σε παλιοτερες εποχες ειχατε εκδοσει μικρα βιβλιακια τυπου παραμυθακια, οπως η Γαλαζια Σειρα του 1972 για νηπιακες/παιδικες ηλικιες. Υπαρχει περιπτωση να προχωρησετε σε παρεμφερεις εκδοσεις ?

Θα περιοριστούμε μόνο σε εκδόσεις εικονογραφημένων βιβλίων, όπως η Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς και Κόμιξ και διάφορες άλλες συλλεκτικές εκδόσεις. Υπάρχουν άλλοι εκδότες που έχουν την άδεια για την έκδοση βιβλίων.

 

 

==Κυκλοφορουν διαφορα ειδη Ντισνευ, π.χ. τευχιδια μαζι με φιγουρες χαρακτηρων Ντισνευ. Σκεφτεστε να προχωρησετε σε παρομοιες εκδοσεις συνοδευομενες από φιγουρες και ενθυμηματα Ντισνευ ?

 

Αυτόν τον τομέα τον καλύπτουν άλλες επιχειρήσεις που έχουν παγκόσμιες συμβάσεις με την Ντίσνεϋ ή πειρατές με τις διάφορες «τυχερές σακκούλες».

 

 

==Αν καποτε διαπιστωνατε οτι οι πωλησεις μειωνονται σημαντικα κατω απο τις προσδοκομενες για καποια απο τις παλιες συλλογες θα υπαρξει παυση αυτης της συλλογης ?

Αν δεν είναι οικονομικά βιώσιμος ένας τίτλος, όπως και κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα, το τέλος είναι αναπόφευκτο.

 

 

==Συλλογες που δεν εχουν συνεχεια π.χ. Βιβλιοθηκη Κομιξ, Επιγονοι Μπαρκς προβλεπεται να εχουν συνεχεια ή θα υπαρξει νεος τιτλος συλλογης ?

Κάθε σειρά που ολοκληρώνεται φυσικά θα σταματά. Εν τω μεταξύ όμως σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε άλλες σειρές που να καλύπτουν άλλα θέματα.

 

 

==Το 2009, απο το Κλασικο Ντισνευ 213, οι πλατες των τευχων εχουν μια εικονολωριδα ωστε οταν μπουν ολα μαζι τα τευχη θα φαινεται μια εικονα με τον Μικυ. Δημιουργειται μια πρωτοτυπη οπτικη οταν βλεπουμε τα τευχη στις βιβλιοθηκες μας. Πως το σκεφτηκατε αυτό ? Ποτε θα κλεισει η συγκεκριμμενη εικονα ? Θα ακολουθησει κι αλλη ?

Δεν κάναμε και κάτι το σπουδαίο. Αποφασίσαμε κι εμείς να διακοσμήσουμε με φιγούρες τις ράχες των Κλασικών για να είναι ποιο όμορφα τα τεύχη σε μια βιβλιοθήκη. Κάθε φιγούρα ολοκληρώνεται σε 18 τεύχη.

 

 

Προς εσας προσωπικα, τον παγκοσμιως παλαιοτερο εκδοτη κομικς, αλλα και το επιτελειο σας, το γνωστο «πληρωμα», πολλα συγχαρητηρια για τις ποιοτικες εκδοσεις που εχουμε στην Ελλαδα.

Με καθε επιφυλαξη… για περαιτερω συνεχεια ερωτησεων !

 

Συγκεντρωτικά οι εκδόσεις μας θεωρούνται οι πιο ποιοτικές από κάθε άλλο εκδότη Ντίσνεϋ. Πιστεύουμε πως η ποιότητα είναι μια διαχρονική αξία και ευτυχώς έχει την εκτίμηση των αναγνωστών μας. Πιθανόν να επηρέασε κι εσάς και αυτό το στοιχείο και να γίνατε συλλέκτης των περιοδικών μας.

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Η προηγουμενη συνεντευξη 4/2011 ειναι εδω
http://www.greekcomi...showtopic=23187

και τα λινκ για πιο παλιες εδω
http://www.greekcomi...pic=23187&st=12

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Παλλαϊκή απαίτηση: ξε-συσκευάστε το αρχείο κε.Τερζόπουλε επιτέλους.

 

Μπας και γλιτώσουμε από τις αέναες ανακυκλώσεις των ίδιων και των ίδιων ιστοριών! :)

 

:cool: job Παύλο. Μάκιντος ε; :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Μάκιντος ε; :thinking:

Τον χρησιμοποιούσαν κατά κόρον για επαγγελματικές εφαρμογές το '90.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6148 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

cydisneyman, δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να βάζεις τις (πολύ ενδιαφέρουσες ομολογουμένως) συνεντεύξεις σε ένα thread, το οποίο να κάνεις Update κάθε φορά. Είναι πολύ πιο πρακτικό από το να ανοίγουμε 3-4 διαφορετικά threads κάθε φορά που θέλουμε να τις δούμε, εφ' όσον οι ερωτήσεις είναι μόνο από εσένα και με αποδέκτη κάθε φορά τον Κ. Τερζόπουλο :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39529
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5033 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Ωραία συνέντευξη, όπως και η προηγούμενη. :best: Μόνο, που όπως είπε και ο Ορέστης, πρέπει ο κ. Τερζόπουλος να ξεσυσκευάσει το σπάνιο αρχείο του, για να μάθουμε τις απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις του Παύλου. :cool::pray:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

cydisneyman, δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να βάζεις τις (πολύ ενδιαφέρουσες ομολογουμένως) συνεντεύξεις σε ένα thread, το οποίο να κάνεις Update κάθε φορά. Είναι πολύ πιο πρακτικό από το να ανοίγουμε 3-4 διαφορετικά threads κάθε φορά που θέλουμε να τις δούμε, εφ' όσον οι ερωτήσεις είναι μόνο από εσένα και με αποδέκτη κάθε φορά τον Κ. Τερζόπουλο :cheers3:

 

 

Ειμαι ατομο που οταν μπορει, εξεταζει ολες τις ενδεχομενες περιπτωσεις. Εχω δει πολλα στην ζωη μου, εχω ακουσει τις πιο απιθανες κουβεντες απο ατομα υπερανω υποψιας. Εχω δει σε αυτο το φορουμ οτι υπαρχουν ολων των ειδων γνωμες και αποψεις, συχνα αντικρουομενες, ευτυχως σε επιπεδο πλακας. Παντα υπαρχουν ατομα που θα ηθελαν κατι να παρουσιαστει με αλλο τροπο. Φυσικα και δεν το θεωρω λαθος αλλα δυστυχως ειναι φυσει αδυνατον μονομιας να ικανοποιηθουν οι παντες.

Υπαρχει ηδη ενας τροπος παρουσιασης συνεντευξης σε δυο μερη. Υπαρχει η δυνατοτητα λινκ, γιατι θα χανοταν το μερος Β μεσα στα ποστ.

Οταν πρωτοσκεφτηκα να υπαρξουν νεες ερωτησεις-συνεντευξη, εγραψα εκει οτι ηθελα να υπηρχε ομαδικη προσπαθεια. Αλλα αφου δεν προχωρουσε κατι τετοιο κι αφου ηδη πολλαπλασιαζονταν οι ερωτησεις που ετοιμασα, τις εστειλα.

Στο μεταξυ μαθαινα ακομα τις διαφορες δυνατοτητες του φορουμ.

Επιλογες/στυλ θεματων υπηρχαν διαφορες. Π.χ. ως συνεχεια του υπαρχοντος θεματος της συνεντευξης του 2010, ως νεο θεμα με ενα μεγαλο ποστ, ως νεο θεμα με πολλαπλα ποστ. Το οτι θα υπηρχε μετα και ενα συμπληρωμα ηταν σιγουρο γιατι δεν μπηκαν στο πρωτο σετ καποιες ειδικες ερωτησεις. Οταν ξαφνικα ειδα ενα απαντητικο μεηλ με τη συνεντευξη εγινε αναρτηση νεου θεματος. Ακομα κι ο λογος οτι χρονικα ειναι μια νεα συνεντευξη προς αλλο ατομο ηταν αρκετος λογος να γινει νεο θεμα. Τελικα οι ερωτησεις της συνεχειας υπερπολλαπλαστηκαν και εγινε επιλογη στις ειδικες ερωτησεις, γιατι αν απαντουσε σε καποιες θα ξεραμε περιπου την απαντηση και στις αλλες. Σκεφτηκα να την περιλαβω σαν συνεχεια στο ιδιο θεμα αλλα αυτο ηδη δοκιμαστηκε. Προτιμησα λοιπον νεο τιτλο-θεμα για να διαβαστει αμεσως, γιατι θεωρω τις απαντησεις ξεχωριστη ενοτητα που αξιζε αλλης αντιμετωπισης και για να ικανοποιηθουν οι αλλες αποψεις.

Θα ηθελα να σημειωσω οτι απο μερους μου δεν προκειται να υπαρξει κι αλλη πρωτοβουλια για ακομα μια συνεχεια.

 

:cool:

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Επειδη πολλοι δεν ξερετε φατσικως τον Τερζοπουλο βαζω καταρχας αυτη τη φωτο του 1967 οταν βραβευτηκε απο την Ντισνευ.

 

post-13944-13053807718231_thumb.jpg

 

και το αγαλματιδιο οπως περιληφθηκε στα Μικυ Μαους 90+91

 

post-13944-13056262820139_thumb.jpgpost-13944-13056262827848_thumb.jpg

 

Τελικα βρεθηκε και προσφατη φωτο στο Μικυ Μαους 2006, στη σελιδα 40 οπου αρχιζει το αφιερωμα της εκδηλωσης για το ΜΜ 2000.

 

post-13944-13054488859236_thumb.jpg

 

Και μια απο την εποχη που ακομα κι ο Ντον Ροσα ηρθε Ελλαδα

 

post-13944-13124045156929_thumb.jpg

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  17682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  61
  • Reputation:   446
  • Achievement Points:  61
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4682 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  60

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  5897
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  6
  • Reputation:   24
  • Achievement Points:  6
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5768 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Cydisneyman, μπράβο για την δουλειά που έκανες, είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή συνέντευξη!

 

Θα ήθελα να απευθύνω τον λόγο στον κ. Τερζόπουλο, που η δουλειά του είναι αξιομνημόνευτη για την ελληνική κοινότητα των κόμικς.. Κύριε Τερζόπουλε, που πήγε η παλιά αίγλη των κόμικς? Γιατί, το ΚΟΜΙΞ, ένα περιοδικό με ιστορία που φιλοξενεί χρόνια ολόκληρα τις καλύτερες ιστορίες με τους ήρωες του Ντίσνευ, έχει ξεπέσει τόσο πολύ? Είμαι από τους φανατικούς και τολμώ να πω πως οι ιστορίες που δημοσιεύονται στο ΚΟΜΙΞ είναι πολύ κατώτερες των ιστοριών που έχουμε διαβάσει. Δίνουν την αίσθηση της προχειροδουλειάς, του αναγκαστικού σχεδιασμού, για να κυκλοφορήσουν ίσα ίσα για να βγει ιστορία. Μήπως να αναθεωρούσατε τις επιλογές?

 

Και θέλω να πω μπράβο για την καταπληκτική δουλειά που γίνεται στο Μίκυ Μάους, με τις διάφορες σειρές κάθε μήνα! Άλλες πολύ καλές, άλλες λιγότερο καλές, έχουν καλό αποτέλεσμα.

 

Τέλος, θα αναφερθώ στα Μεγάλα Σήριαλ 2011! Επίσης ξεπεσμένα συγκριτικά με τα παλαιότερα! Έχουμε δει αυτοτελείς ιστορίες με σενάριο, πλοκή και ατελείωτη ευχαρίστηση. Νομίζω πως με την συγκέντρωση ιστοριών του αλμανάκο, Μεγάλο Μίκυ κλπ, δεν καλύπτετε τα όσα περιμένουν οι θαυμαστές σας από εσάς! Ας μην αναφερθώ στην τιμή τους! Συγκριτικά με τα περσινα, τα φετινά δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά!! Περιμένουμε και Kingdom Hearts II!! Που βρίσκονται αυτά?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  16144
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  2
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4722 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Κι απο εμενα πολλα συγχαρητηρια για τις συνεντευξεις. :clap2:

Συμφωνω και για τα σχολια περι κομιξ. Αλλα στο facebook που εφτιαξαν οι ιδιοι ειναι πιο πιθανον να τα διαβασουν.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Θα συμφωνήσω για το Κόμιξ...!

Δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερα τεύχη...!

Ακόμα και τεύχη που είχαν λιγότερες σελίδες είχαν πιο ποιοτικές ιστορίες...!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  22310
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  318
  • Reputation:   1653
  • Achievement Points:  318
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4593 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:clap2: και για τη συνέχεια της συνέντευξης.

 

Τι θα πει συσκευασμενα αρχεια και δεν τον βοηθα η μνημη... ?? Εγω ξερω οτι αμα εχεις φτιαξει κατι απο την αρχη ως το τελος το θυμασαι καλα οσα χρονια κι αν περασουν!!

 

Ακου "εμπορικη ιδεα"...

Εμπορικη ιδεα ειναι και το να μην αγοραζεις κατι που δεν σου αρεσει!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αυτο μας αποκαλυψε

 

==Το 2009, απο το Κλασικο Ντισνευ 213, οι πλατες των τευχων εχουν μια εικονολωριδα ωστε οταν μπουν ολα μαζι τα τευχη θα φαινεται μια εικονα με τον Μικυ. Δημιουργειται μια πρωτοτυπη οπτικη οταν βλεπουμε τα τευχη στις βιβλιοθηκες μας. Πως το σκεφτηκατε αυτό ? Ποτε θα κλεισει η συγκεκριμμενη εικονα ? Θα ακολουθησει κι αλλη ?

 

Δεν κάναμε και κάτι το σπουδαίο. Αποφασίσαμε κι εμείς να διακοσμήσουμε με φιγούρες τις ράχες των Κλασικών για να είναι ποιο όμορφα τα τεύχη σε μια βιβλιοθήκη. Κάθε φιγούρα ολοκληρώνεται σε 18 τεύχη.

 

...κι αυτο εγινε. Η φιγουρα στην πλατη ολοκληρωθηκε στα 16 τευχη (213-228 κι οχι 230). Κωδικος FC MP 236

 

Με την ευκαιρια, φιγουρες στις πλατες βαζουν στα κλασικα τους εδω και πολλα χρονια οι βορειοευρωπαϊκες χωρες.

 

post-13944-13197885257621_thumb.jpg

post-13944-0-11579700-1325759426_thumb.jpg

 

Απο το 229 και μαλλον παλι για 16 νουμερα (ως το καλσικο 244) αρχισε μια νεα εικονα που ειναι ο επομενος κωδικος FC MP 237 με εικονα αυτη εδω.

 

post-13944-0-12007900-1325759353.txt

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Θα ήθελα καταρχην να δωσω συγχαρητηρια στον cydisneyman για την υπεροχη συνεντευξη που πηρε απο τον κ. Τερζόπουλο. :respect:

 

Αν υπαρχει η δυνατοτητα θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε (αν θυμαται βεβαια) σε τι τιραζ ξεκινησε το εβδομαδιαιο Μικυ μαους, (λενε για 120.000), πως κυμανθηκε χοντρικα κατα τη διαρκεια των 45 αυτων χρονων (πχ ανα 500αδα τευχων) και σε τι νουμερο καταληγει σημερα (λενε για 20.000).

 

το 119 που ηταν πολυ ακριβο για την εποχη του ποσα κομματια να πουλησε τελικα;;; Μιλαμε για εκτιμηση γιατι που να θυμαται ο ανθρωπος νουμερα.

 

Και μια απορια, τον ενοχλει που καποια "σπανια" ή σπανια τευχη αποτελουν αντικειμενο ας πουμε "εκμεταλευσης" συλλεκτων;

 

 

:efxaristo:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30807
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6150 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Και μια απορια, τον ενοχλει που καποια "σπανια" ή σπανια τευχη αποτελουν αντικειμενο ας πουμε "εκμεταλευσης" συλλεκτων;

 

Πάρα πολύ... Για αυτό και πούλαγε ο ίδιος τεύχη ΚΟΜΙΞ στη δεκαπλάσια τιμή από την αρχική τους. Σαν αντίδραση στους εκμεταλλευτές συλλεκτών. :lefta:

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22310
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  318
  • Reputation:   1653
  • Achievement Points:  318
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4593 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Θεωρω απιθανο να απαντηθει η οποιαδηποτε ερωτηση για τιραζ και πωλησεις. Οχι γιατι "δεν θυμαται" αλλα γιατι δεν θα θελησει ποτε να δειξει την κατακορυφη πτωση πωλησεων. Κι εγω καποτε δοκιμασα να ρωτησω μεσω μεηλ στην Νεα Ακτινα αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση.

Το μονο που καποτε ειδαμε για λιγο διαστημα ηταν την εποχη που οι εκδοσεις του περασαν στα χερια του ΔΟΛ και ειχαν ανακοινωθει καποιοι πινακες.

Το τι τους "ενοχλει" το καταλαβαμε πολυ καλα, ειναι καθε μη κολακευτικο σχολιο!

Τωρα το μονο που μπορει να φανει ειναι οι τωρινες πωλησεις του Μικυ Μαους που κυμαινονται κοντα στα 3000. Ομως δεν βλεπω να τον επηρεαζει αυτο.

http://www.dmgpress.gr/xls.asp?max=3&Action=FindLastDeltio

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πάρα πολύ... Για αυτό και πούλαγε ο ίδιος τεύχη ΚΟΜΙΞ στη δεκαπλάσια τιμή από την αρχική τους. Σαν αντίδραση στους εκμεταλλευτές συλλεκτών. :lefta:

 

 

:beer:

 

:lol::lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Θεωρω απιθανο να απαντηθει η οποιαδηποτε ερωτηση για τιραζ και πωλησεις. Οχι γιατι "δεν θυμαται" αλλα γιατι δεν θα θελησει ποτε να δειξει την κατακορυφη πτωση πωλησεων. Κι εγω καποτε δοκιμασα να ρωτησω μεσω μεηλ στην Νεα Ακτινα αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση.

Το μονο που καποτε ειδαμε για λιγο διαστημα ηταν την εποχη που οι εκδοσεις του περασαν στα χερια του ΔΟΛ και ειχαν ανακοινωθει καποιοι πινακες.

Το τι τους "ενοχλει" το καταλαβαμε πολυ καλα, ειναι καθε μη κολακευτικο σχολιο!

Τωρα το μονο που μπορει να φανει ειναι οι τωρινες πωλησεις του Μικυ Μαους που κυμαινονται κοντα στα 3000. Ομως δεν βλεπω να τον επηρεαζει αυτο.

http://www.dmgpress....=FindLastDeltio

 

Δεν ειχα ιδεα οτι μιλαμε για 3000 πωλησεις μονο (και γυρω στις 5000 αποτι ειδα το 2008). Καλα τα λεω εγω οτι τα σημερινα τευχη θα ειναι απιστευτα σπανια καποτε. Μηπως να αρχισω να παιρνω και το εβδομαδιαο???

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6049
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5583 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Δεν ειχα ιδεα οτι μιλαμε για 3000 πωλησεις μονο (και γυρω στις 5000 αποτι ειδα το 2008). Καλα τα λεω εγω οτι τα σημερινα τευχη θα ειναι απιστευτα σπανια καποτε. Μηπως να αρχισω να παιρνω και το εβδομαδιαο???

 

OK, αυτό με το 3000 κομμάτια μου φαίνεται απίστευτο. Δεν διάβασα όλο το topic αλλά μου φαίνεται υπερβολικά μικρό το νούμερο για να ισχύει. Δεν νομίζω πως συντηρείται εβδομαδιαίο περιοδικό με τόσο χαμηλές πωλήσεις. Αν, όντως ισχύει πάντως, τότε σε δέκα χρόνια τα τεύχη αυτά θα είναι ιδαίτερα δυσεύρετα. Από την άλλη βέβαια, δεν γνωρίζουμε πόσα τυπώνονται...Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η όποια συλλεκτικότητα του κάθε τεύχους αλλά το γεγονός ότι ένα τόσο mainstream αλλά ενδιαφέρον περιοδικό, με προσιτή τιμή, καλή ποιότητα έκδοσης και υποδειγματική, για τα δεδομένα της χώρας, διανομή δεν μπορεί να προσεγγίσει το ευρύ κοινό. Το οποίο απ'οτι φαίνεται σταματά το διάβασμα γενικώς...Και αν δεν διαβάζουν οι πιτσιρικάδες πλέον ούτε καν Μίκυ Μάους υπάρχει σοβαρό πρόβλημα... :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Πανο και γω δε το πιστευα, υπολογιζα 20 με 25 χιλιαδες τουλαχιστον αλλα στο λινκ που ανεβασε λιγο πιο πανω ο φιλος το λεει ξεκαθαρα...

http://www.dmgpress.gr/xls.asp?max=3&Action=FindLastDeltio

και οντως δεν ειναι το προβλημα η οποια σπανιοτητα των τευχων αλλα το οτι δε θα διαβαζουμε ουτε εφημεριδα στο μελλον... παιζει και η οικονομικη κριση ρολο.

τελος παντων για να ειμαστε εντος θεματος θα ρωτουσα τον κ. Τερζοπουλο γιατι τα τελευταια χρονια παρατηρειται τοσο μικρος αριθμος πωλησεων σε ενα κατα ομολογια ποιοτικο περιοδικο.

 

το καρφακι το πεταξε παντως, "Αν δεν είναι οικονομικά βιώσιμος ένας τίτλος, όπως και κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα, το τέλος είναι αναπόφευκτο" (ολοκληρη ταβανοπροκα δηλαδη!!!)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Νομίζω πως το νούμερο αφορά πωλήσεις σε Αθήνα-Πειραιά. Λογικά πανελλαδικά θα πουλάει κανένα διχίλιαρο ή τριχίλιαρο ακόμα...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11351
  • Group:  Members
  • Topic Count:  373
  • Content Count:  1572
  • Reputation:   12158
  • Achievement Points:  1575
  • Days Won:  16
  • With Us For:  5290 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Νομίζω πως το νούμερο αφορά πωλήσεις σε Αθήνα-Πειραιά. Λογικά πανελλαδικά θα πουλάει κανένα διχίλιαρο ή τριχίλιαρο ακόμα...

 

Έτσι ακριβώς είναι.Αφού το γράφει και στον τίτλο πάνω: Δελτίο Εβδομαδιαίων Εφημερίδων & Περιοδικών Αθήνας Πειραιά -17/10/2011.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι, ότι η λειτουργία της εταιρείας οφείλεται και στην στήριξη της από της άλλες εταιρείες του ΔΟΛ, γι αυτό άλλωστε μπήκε και στον όμιλο το 1999.Αν περιμένανε μόνο απ' τις πωλήσεις των περιοδικών τους να την συντηρήσουν, θα είχε κλείσει, ή συρρικνωθεί εδώ και χρόνια.Άλλωστε δεν νομίζω ο Τερζόπουλος, να την πουλούσε στον ΔΟΛ, αν οι πωλήσεις τις ήταν υψηλές και έβγαζε τρελά λεφτά.Δεν θα τον συνέφερε κάτι τέτοιο.Όπως είχα αναφέρει και σε παλιότερα ποστ, με μια βόλτα από το site του ΔΟΛ, θα διαπιστώσετε ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει περισσότερο, ζημιές παρά κέρδη.Προσωπική μου άποψη είναι, ότι αν κάποιοι τίτλοι σταματήσουν, σίγουρα αυτοί δεν θα είναι το Μίκυ Μάους και το Κόμιξ.Μάλιστα το Μίκυ Μάους, είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας, περισσότερο και από το Κόμιξ, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι το τελευταίο περιοδικό τους που θα σταματήσει, σε περίπτωση κλεισίματος.

Επεξεργασία από Quackmore
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

δικιο εχετε,

το να κυκλοφορει και μονο το Μικυ Μαους αρκει για να διαφημιζει την εταιρια ακομα και αν δε κανει πωλησεις, ακομα και αν "μπαινει μεσα" απο το περιοδικο.

φανταστειτε τη δυσφημιση αν σταματησει...

ενω αν κοψουν κανενα Ντοναλντ ή Μιννι δε θαναι τοσο μεγαλο το πληγμα για το γοητρο της εταιριας.

ειδωμεν...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6148 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Για ένα Μίκυ Μάους ζούμε σε αυτήν τη χώρα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22312
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  1067
  • Reputation:   5082
  • Achievement Points:  1067
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4593 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Τωρα το μονο που μπορει να φανει ειναι οι τωρινες πωλησεις του Μικυ Μαους που κυμαινονται κοντα στα 3000. Ομως δεν βλεπω να τον επηρεαζει αυτο.

http://www.dmgpress....=FindLastDeltio

Αυτες ειναι οι πωλησεις της Αθηνας και του Πειραια, οχι της Ελλαδας.

Το Μικυ μαους πουλαει το τελευταιο διαστημα κατα μεσο ορο 6600 εβδομαδιαιος.

Πανελλαδικο δελτιο του Μικυ μαους:

Έντυπο

post-22312-0-25161200-1320411143_thumb.jpg

Επεξεργασία από komicbest
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  804
  • Reputation:   9463
  • Achievement Points:  812
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5120 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Αυτες ειναι οι πωλησεις της Αθηνας και του Πειραια, οχι της Ελλαδας.

Το Μικυ μαους πουλαει το τελευταιο διαστημα κατα μεσο ορο 6600 εβδομαδιαιος.

Πανελλαδικο δελτιο του Μικυ μαους:

Έντυπο

 

ισως λιγο offtopic αλλα που μπορουμε να δουμε και μεις αυτα τα στοιχεια, εννοω και για αλλα περιοδικα ή ημερομηνιες?

ειναι ευκολο να μας πεις την πηγη;

για τους λατρεις της στατιστικης...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  18542
  • Group:  Members
  • Topic Count:  31
  • Content Count:  1635
  • Reputation:   9629
  • Achievement Points:  1635
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4667 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  25

ισως λιγο offtopic αλλα που μπορουμε να δουμε και μεις αυτα τα στοιχεια, εννοω και για αλλα περιοδικα ή ημερομηνιες?

ειναι ευκολο να μας πεις την πηγη;

για τους λατρεις της στατιστικης...

 

Με φώναξε κανείς?

Για μένα τα μόνα που ισχύουν είναι τα στατιστικά και ο νόμος των πιθανοτήτων :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  22312
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  1067
  • Reputation:   5082
  • Achievement Points:  1067
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4593 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

ισως λιγο offtopic αλλα που μπορουμε να δουμε και μεις αυτα τα στοιχεια, εννοω και για αλλα περιοδικα ή ημερομηνιες?

ειναι ευκολο να μας πεις την πηγη;

για τους λατρεις της στατιστικης...

Η πηγη ειναι η ιδια που παρεθεσε και ο φιλος παραπανω.Δυστυχως δεν θα βρεις πολλα εικονογραφημενα περιοδικα.Για το μικυ μαους εχει στοιχεια απο το 2008.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σε αλλο θεμα ειχα αναφερθει σε ομαδικη επιστολη-μεηλ.

Αυτη ηδη εχει ετοιμαστει και περιλαμβανει διαφορες αυτουσιες μικρες παραγραφους οσων ηθελαν να συμμετεχουν επωνυμα ή με αρχικα ονοματος π.χ. ΒΣ (οχι κωδικους οπως εδω) ή ανωνυμα.

Αναρτηση της επιστολης δεν θα γινει παρα μονο αν υπαρξει απαντηση, η οποια ομως δεν ζητειται γιατι δεν ειναι σκοπος μας να παρουμε υποσχεσεις. Θελουμε ομως να δειξουμε οτι υπαρχει μια σοβαρη αντιμετωπιση των κομικς απο εμας που ασχολουμαστε.

Επειδη ομως μπορει να υπαρξουν κι αλλοι που ισως να θελησουν να συμμετεχουν με δικο τους κειμενακι (εφοσον δεν αλληλοκαλυπτεται απο αλλο) ή να περιληφθει το ονοματεπωνυμο τους ή εστω τα αρχικα τους μπορουν να μου στειλουν ενα μηνυμα στο μεηλ που υπαρχει στο προφιλ μου. Μην στειλετε ΠΜ μηνυμα γιατι δεν μπαινω καθημερινα στο φορουμ.

Η αποστολη θα γινει την επομενη εβδομαδα εκτος κι αν υπαρξει μεγαλυτερη συμμετοχη οποτε θα υπαρξει κι αλλη καθυστερηση.

Τα αποτελεσματα της γκρινιας ολων μας τα εχουμε δει εστω και σε μικρα δειγματα. Ομως επιδιωξη μας ειναι η οσον το δυνατον βελτιωση μεχρι οριων πληρους αλλαγης κυριως του Κομιξ. Ειδικη σημασια εχει δοθει και για το Κλασικο.

 

Επειδη εχω διαβαζει καποια σχολια που ουσιαστικα αμφισβητουν την χρησιμοτητα των παραπονων και διαμαρτυριων μας προς τον εκδοτη, θα ηθελα να επισημανω οτι οσες φορες αναφερθηκα εδω δεν ηταν γιατι ζητουσα την οποιαδηποτε εγκριση αλλων αλλα σαν απλη πληροφορηση μηπως και καποιοι αλλοι ηθελαν να συμμετεχουν στο ειδος επικοινωνιας που θα χρησιμοποιουσα, δηλ. καποιο συγκεκριμμενο μεηλ. Η ακραια αντιμετωπιση δεν με βρισκει συμφωνο. Δεν θελω να σταματησει να τυπωνει τις συλλογες λογω ξεροκεφαλιας. Ουτε θελω να αναπολω καποτε τα ντισνευ οπως αναπολω καποιες αλλες παλιες συλλογες π.χ. τιραμολα. Λυπαμαι αλλα δεν με απασχολει ποσο θα λειψουν αν σταματησουν καποιες καλες συλλογες στους νεωτερους, που εχουν αποκτησει ηδη παμπολλες επιλογες, αλλα ασχολουμαι κυριως χαριν της δικης μου γενιας που συνεχως της αφαιρουνται ολο και περισσοτερα απο αυτα που την ευχαριστουσαν. Οταν οι νεωτεροι θελησουν να συμπορευτουν μαζι μας ειναι ευπροσδεκτοι. Η κυπριακη μας κομιξοπαρεα το εχει ηδη αποδειξει αυτο εδω και καποια χρονια.

Κι επειδη εχω συναντησει τον ιδιο τον Τερζοπουλο (το ξαναγραφω γιατι καποιοι δεν διαβαζουν οσα εχω γραψει αλλου) και εχω παει καποιες φορες στα γραφεια τους, ξερω περιπου τι γινεται εκει. Επιμενω και θα επιμενω να του στελνω οποιο αρχειο εχω φτιαξει και που πιστευω οτι θα χρειαστει για καλυτερες επιλογες ιστοριων. Ξερω οτι το εκτιμα και τα χρησιμοποιει. Δεν πιστευω οτι θα κερδισουμε κατι αν σταματησει η κυκλοφορια των αγαπημενων μας συλλογων.

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.