Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ [ -2011- ]


cypavlos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ναι ειναι πραγματικοτητα.

 

Ο δικος μας εκδοτης τευχων Ντισνευ μας τιμησε με μια νεα συνεντευξη.

*******************************************************************************************

Κε Χρ. Τερζοπουλε, οι εκδοσεις σας ειναι απο τις λιγες αφορμες ψυχαγωγιας που μας απομενουν σε μια κοινωνια που ταλανιζεται συνεχως. Σας ευχαριστουμε και παρακαλουμε να απαντησετε στις πιο κατω ερωτησεις.

 

==Εχουμε διαβασει για την περιοδο δημιουργιας του Μικυ Μαους και του Κομιξ. Καπως ετσι ηταν και για τις υπολοιπες συλλογες που δημιουργησατε ? Μετανιωσατε ποτε για την εκδοση καποιας συλλογης ή τευχων ?

 

Η τριαδική μονοκρατορία του Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ και Κλασικά κράτησε περίπου 22 χρόνια. Στο τέλος της δεκαετίας του 80 άρχισε να γίνεται εμφανές πως δεν επαρκούσαν στην ελληνική αγορά τα τρία προαναφερόμενα περιοδικά. Όχι πως δεν είχαν καλές κυκλοφορίες αλλά ο κόσμος ζητούσε κάτι πιο εξειδικευμένο. Έτσι κυκλοφόρησε μια πλειάδα περιοδικών από το 1988 έως το 2000. Άρχισε με το Κόμιξ και συνεχίστηκε με τις Χαρούμενες Ιστορίες, το Αλμανάκο, τον Ντόναλντ, την Μίννι, την Μικρή Γοργόνα και τον Γουίνι. Ήταν η εποχή της ανάπτυξης της αγοράς σε όλους τους τομείς, η οποία έγινε ιδιαίτερα εμφανείς στον Τύπο με τις εκατοντάδες τίτλων εφημερίδων και περιοδικών που κυκλοφόρησαν. Με την οικονομική κρίση από το 2009 και την εισβολή του ίντερνετ στον χώρο της πληροφορίας άρχισε η ραγδαία συρρίκνωση του Τύπου την οποία σήμερα βιώνουμε.

 

Δεν μετάνιωσα για οποιαδήποτε εκδοτική μου προσπάθεια επειδή αν δεν τολμάς δεν κάνεις τίποτα. Πάντα προσπαθώ να ανοίξω νέους δρόμους στα περιοδικά, παιδικά και ενηλίκων και δεν θεώρησα ποτέ την μη επιτυχία τους ως αποτυχία επειδή δεν είναι θέμα τύχης αλλά στόχου ή χρόνου. (Ατυχώς δεν έχουμε αντίστοιχη λέξη με την αγγλική success και έτσι τα φορτώνουμε όλα στην θεά τύχη).

 

==Εχουμε διαβασει στη συνεντευξη σας στο Κομιξ 181 (7/2003) για την αδυναμια να εκδοθουν ολες οι ιστοριες Ντισνευ γιατι θα χρειαζοταν μια ζωη κι ότι θα κυκλοφορουσαν εξτρα κομιξ αφιερωμενα σε σχεδιαστες και σεναριογραφους. Το Κομιξ 121 (7/1998) ηταν το τελευταιο που ηταν πληρως αφιερωμενο σε σχεδιαστη (τον Καρλ Μπαρκς). Σκοπευετε να ξανακανετε αλλα παρομοια αφιερωματα στο Κομιξ ?

 

Αυτό κάνουμε τώρα με την έκδοση των βιβλίων «Βιβλιοθήκη Κόμιξ» και «Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς». Στις επιχειρήσεις όμως τα πράγματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι εξωγενείς. Όπως γνωρίζετε η χώρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη οικονομική και θεσμική κρίση. Κάποιος, δεν θυμάμαι ποιός, είχε πει κάποτε «ρωτήστε με ό,τι θέλετε αλλά όχι για το μέλλον».

 

==Το Μικυ Μαους ειναι μια μοναδικη συλλογη στην Ελλαδα που κυκλοφορει ανελλειπως, με εξαιρεση 3 Παρασκευες (1977, 1983) που δεν κυκλοφορησε. Τι ειχε συμβει? Υπηρξαν ποτε σοβαρα εκδοτικα προβληματα ώστε να εμποδιστει ή να ματαιωθει η εκδοση καποιου τευχους ή η δημιουργια καποιας νεας συλλογης ?

 

Για το 1977 δεν θυμάμαι. Αλλά για το 1983 το θυμάμαι πολύ καλά επειδή οι τυπογράφοι στην Αθήνα κήρυξαν απεργία με την εμφάνιση της ηλεκτρονικής στοιχειοθεσίας σε διάφορα έντυπα οπότε αντέδρασαν προσπαθώντας να την χειραγωγήσουν ή να την αποτρέψουν. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν έχει καταφέρει να παρεμποδίσει την πρόοδο για πολύ. Ευτυχώς! Και όπως αντιλαμβάνεστε ήταν φυσικό να μην μπορούν να τυπωθούν τα Μίκυ Μάους, όπως δεν κυκλοφόρησαν και οι εφημερίδες περίπου για δύο εβδομάδες.

 

==Την Παρασκευη 21/4/1967 το Μικυ Μαους 43 κυκλοφορησε κανονικα κι αν όχι ποτε? Υπηρξε και που λογοκρισια στις εκδοσεις σας ? Αυτο που εγινε γνωστο αφορα το εξωφυλλο του Μικυ Μαους 44 (28/4/1967) λογω του σβησιματος του στεμματος από το κεφαλι του Μικυ ενω στον καθρεφτη φαινεται η αντανακλαση.

 

Εκείνη την Παρασκευή το Μίκυ Μάους ήταν το μόνο έντυπο που κυκλοφόρησε κανονικά. Θα ήταν ρεζίλι να απαγορεύσουν το Μίκυ Μάους ! Το επόμενο όμως τεύχος που είχε τίτλο «Ο Βασιλιάς της Δύσης» και στο εξώφυλλο ο Μίκυ φορούσε στέμμα το αλλάξαμε σε «Άρχοντα της Δύσης» και αφαιρέσαμε το στέμμα για να μη κατηγορηθούμε ότι εμπαίζουμε τον θεσμό. Έκτοτε όσο διήρκησε η λογοκρισία έπρεπε να πάρουμε κι εμείς το «τυπωθείτο» για να προχωρήσουμε στη εκτύπωση, αλλιώς ο τυπογράφος θα έβρισκε τον μπελά του αν τύπωνε χωρίς άδεια το περιοδικό.

 

==Το ΜικυΜαους ως συλλογη είναι από τις μεγαλυτερες συλλογες σε ολο τον κοσμο. Αυτό ποσο θα συνεχιστει ? Σκοπευτε συντομα να κανετε αλλαγες ?

 

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνται τα περιοδικά Ντίσνεϋ που εκδίδονται τόσα πολλά χρόνια. Για το πόσο θα συνεχιστεί ? Όσο υπάρχουν παιδιά που αγαπούν και διασκεδάζουν με τους ήρωες του Ντίσνεϋ.

 

==Υπαρχουν πολλες ιστοριες που αφηγουνται ή αφορουν στην πρωτη εμφανιση χαρακτηρων Ντισνευ. Ειναι μεσα στα σχεδια σας να τις κυκλοφορησετε ολες ή μεμονωμενα ? Συχνα υπαρχουν και συνοδευτικα αρθρα αλλα μονο στο Κομιξ. Υπαρχει δυνατοτητα να μπουν και σε άλλες συλλογες ?

 

Ο κατάλληλος χώρος είναι το Κόμιξ και εκεί θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε πρώτες εμφανίσεις και σχολιασμούς. Εξ άλλου γι’ αυτό εκδίδουμε το Κόμιξ, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι παγκοσμίως το μοναδικό περιοδικό με αυτή την θεματολογία.

 

==Στην συλλογη Μεγαλα Σηριαλ τον Αυγουστο του 2008 κυκλοφορησε το 14 με ιστοριες του Φαντομ Ντακ μαζι με το αεροπλανακι του Φ.Ντ. Τον Ιουνιο του 2009 κυκλοφορησε τονουμερο 20. Εκει που εψαχναν ολοι τευχος με ιστοριες εβρισκαν μονο το αυτοκινητο του Φαντομ Ντακ! Ο τιτλος της συλλογης δεν παραπεμπει μονον σε αντικειμενα. Τι εχετε να πληροφορησετε τους αναγνωστες σας που ακομα αναρωτουνται γιατι δεν υπαρχει τευχος στο 20 ? Υπηρξε καποιο μπερδεμα ? Σκοπευετε να κανετε κατι γι’αυτο ?

 

Δεν υπήρχε κάποιο μπέρδεμα. Ήταν μια εμπορική ιδέα, αλλά δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

 

==Υπαρχει προβλεψη να εκδοθει στα ελληνικα καποια διασημη περιπετειωδης ιστορια του Φλοϋντ Γκοτφρεντσον με πρωταγωνιστες τον Μικυ και το Μαυρο Φαντασμα? Τα στριπ του Αλ Ταλιαφερρο υπαρχει περιπτωση να τα δουμε καποτε σε ελληνικα τευχη ?

 

Όλα αυτά είναι μέσα στα σχέδιά μας αλλά με μορφή βιβλίου.

 

==Κυκλοφορει πλεον και στα ελληνικα η Μεγαλη Βιβλιοθηκη του Καρλ Μπαρκς ομως με παρα πολυ αργους χρονικους ρυθμους. Για ποιο λογο γινεται αυτο ? Προκειται συντομα ναπυκνωσει η κυκλοφορια τους ?

 

Σκοπός μας για το προσεχές μέλλον είναι να φτάσουμε τα οκτώ τον χρόνο και από τα μέσα του 2012, θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, να γίνουν μηνιαία.

 

==Θα προχωρησετε σε ειδικες εκδοσεις αφιερωματα τυπου hall of fame? Αν ναι, ποιοι δημιουργοι θα περιληφθουν ?

 

Κάθε τόμος θα είναι αφιερωμένος σε έναν σχεδιαστή.

 

==Τα σχολια ελληνων αναγνωστων, που στελνονται κυριως στο Κομιξ, ποικιλουν σε προτιμησεις δημιουργων ομως οι περισσοτεροι ομολογουν ότι θελουν να μαζεψουν όλα τα τευχη λογω των πρωτων τευχων που περιειχαν τις ιστοριες του Καρλ Μπαρκς.Πολλοι, ανεξαρτητως ηλικιας, εχουν εκφρασει την γνωμη και τις επιθυμιες τους. Τα λαμβανετε υποψιν σας αυτά ? Ποιο ειναι το μελλον του Κομιξ? Σκοπευτε να κανετε αλλαγες ωστε να κρατατε το ενδιαφερον του αναγνωστικου κοινου σε ψηλα επιπεδα ?

 

Φυσικά λαμβάνουμε υπ’ όψη τα γράμματα των αναγνωστών όμως επανέκδοση των τευχών δεν πρόκειται να γίνει εκτός από την αναδημοσίευση μερικών ιστοριών για λόγους επικαιρότητας.

 

==Υπηρξαν στην εκδοτικη σας πορεια ατομα που σας εκανε εντυπωση η διαθεση και το ενδιαφερον τους για τα κομικς και τις εκδοσεις σας? Ειχατε ποτε προσωπικη επικοινωνια μαζι τους ?

 

Ναι, με αρκετούς αναγνώστες. Με τους περισσότερους όμως υπό μορφή αλληλογραφίας.

 

==Εχουμε διαβασει αρκετες φορες για το οτι ο Καρλ Μπαρκς επαιρνε πολλες ιδεες και πληροφοριες απο το National Geographic. Οι εκαστοτε εκδοτες ομως του εδιναν τις κατευθυντηριες γραμμες. Ποια τα σταδια δημιουργιας ενος τευχους κομικ ?

 

Τόσο αυτός όσο και ο Ντίσνεϋ ήταν φανατικοί αναγνώστες του National Geographic. Η αξία του Καρλ Μπαρκς ως μεγάλου «παραμυθά» είναι πως χρησιμοποιούσε αληθινά ή αληθοφανή στοιχεία στις ιστορίες του. Απέφευγε το τέλος της ιστορίας να την δώσει ο από μηχανής θεός αλλά να είχε τα στοιχεία μιας πιθανολογούμενης λύσης. Ο κώδικας των κόμικς στην Αμερική επέβαλε σαφείς κανόνες που έπρεπε να ακολουθεί ο σχεδιαστής. Τα σενάρια των σχεδιαστών περνούσαν από τον έλεγχο του εκδότη όπως κι αυτός ζητούσε την δημιουργία ιστοριών ανάλογα με τις συνθήκεςτης εποχής. Χαρακτηριστικές είναι οι ιστορίες στην αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

==Πολλοι νεοι σημερα εχουν σχεδιαστικο ταλεντο κι οχι μονο! Εχουν προχωρησει ακομα και σε ελληνικες εκδοσεις. Τι θα ειχατε να τους πειτε? Σκεφτηκατε ποτε να ανοιξετε την πορτα των γραφειων σας ωστε να τους δωσετε συμβουλες, ισως και να τους κερδισετε για λογαριασμο της ντισνευ ?

 

Όσοι νέοι έχουν ταλέντο στην ζωγραφική να πάνε να το τελειοποιηθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών και μετά να απευθυνθούν στην Ακαδημία Ντίσνεϋ στην Ιταλία http://www.disney.it...cademia/eng.htm για να κάνουν καριέρα και να κερδίσουν χρήματα.

 

==Εισαστε βετερανος στον κλαδο των ελληνικων εκδοσεων ! Πως βλεπετε το μελλον των εκδοσεων τευχων ντισνευ οταν αποφασισετε εσεις προσωπικα να αποχωρησετε ?

 

Με ρίχνετε! Όχι μόνο των ελληνικών! Δεν έχει υπάρξει έως τώρα κανείς και πουθενά 45 χρόνια εκδότης του Ντίσνεϋ και όχι μόνον. Η δημιουργία ικανών στελεχών είναι η εγγύηση ότι το μέλλον των εκδόσεων θα είναι σε καλά χέρια στην Ελλάδα.

 

==Σκοπευετε καποτε να φτιαξετε καποιο μουσειο απο το αρχειο και το υλικο των εκδοσεων σας,ισως και ενα μαγαζι οπως εχει η Ατλαντις στη στοα του βιβλιου ?

 

Και τα δύο είναι πολύ καλές ιδέες. Θα τις μελετήσω.

 

==Σκοπευετε να μπειτε στον χωρο του εικονικου κομικς και της ενημερωσης του αναγνωστικου σας κοινου μεσω του ιντερνετ?

 

Και βέβαια.

 

==Το 2016 θα ειναι τα 50χρονια σας απο την πρωτη εκδοση του πρωτου Μικυ Μαους. Σας Ευχομαστε να τα 100στησετε. Σκεφτεστε να ετοιμασετε κατι ιδιαιτερο (τευχη και εκδηλωσεις) που θα θυμιζει οσα εχετε ηδη κανει στις προηγουμενες επετειους σας ή να αναμενουμε κατι εντελως διαφορετικο ?

 

Και εγώ το εύχομαι. Μιας που έφτασα έως εδώ με λίγη ακόμα προσπάθεια θα πιάσουμε τον αιώνα. Ασφαλώς θα κάνουμε κάτι το εξαιρετικό. Το επετειακό τεύχος πέφτει πάλι Παρασκευή 1 Ιουλίου, όπως το πρώτο, και εκείνη την χρονιά θα βγάλουμε 53 τεύχη.

 

==Εχετε κατι αλλο να προσθεσετε για οποιοδηποτε θεμα ?

Να‘μαστε όλοι καλά!

 

Εχετε εκδοσει περι τα 5.000 τευχη. Απο ερευνες εχει διαπιστωθει οτι εχετε τυπωσει περι τις 11.000 ιστοριες σε πρωτη δημοσιευση. Σας ευχομαστε να τις 100.000σετε!

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Εδω κλεινουν τα ποστ της συνεντευξης που παρελαβα στις 14/4/2011.

Τα ποστ εχουν ενωθει ολα στο ποστ 1.

 

Αυτο που θα ηθελα προσθεσω σαν μια αρχικη εντυπωση ειναι οτι ο Χρηστος Τερζοπουλος δειχνει οτι τελικα ειναι ενας επικοινωνιακος ανθρωπος με πολυ χιουμορ.

 

Ηδη υπηρξαν μερικες νεες αποριες που με πρωτη ευκαιρια θα συγκεντρωσω ωστε να εχουμε μια συνεχεια-συμπληρωμα.

 

Ελπιζω ως εδω να μεινατε ευχαριστημενοι.

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12627
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  295
  • Reputation:   1311
  • Achievement Points:  295
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5050 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ευχαριστούμε που μας τα μετέφερες, εμενα με προβληματισε λιγο αυτη η απαντηση:

 

Όσοι νέοι έχουν ταλέντο στην ζωγραφική να πάνε να το τελειοποιηθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών και μετά να απευθυνθούν στην Ακαδημία Ντίσνεϋ στην Ιταλία www.disney.it/Publishing/accademia/eng.htm για να κάνουν καριέρα και να κερδίσουν χρήματα.

 

Μου φάνηκε αρκετά ειρωνική δεν ξέρω.

 

 

Πολύ πολύ ενδιαφερον το οτι σκεφτεται να βγαλει υπο μορφη βιβλιου Γκοτφρεντσον και Ταλιαφερρο και η προθεση για μηνιαιο-ποιηση του ΚΑρλ Μπαρκς. Ελπιζω να ζουμε να τα προλαβουμε xD

 

Καταλαβε κανεις τι εννοει με τα 53 τευχη εκεινη τη χρονια? Ο χρονος εχει 52 βδομαδες αρα πες 52 παρασκευες μειον 2-3 τευχη που ειναι διπλα (χριστουγεννα, πασχα, καλοκαιρι), αρα θα βγαλει 3-4 επετειακα τευχη την 1η Ιουλιου; Δεν το επιασα :(

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27510
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5694 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Πως γίνεται ένας άνθρωπος να λέει τόσα πολλά και όμως να αξίζουν τόσο λίγα. Σε κάθε συνέντευξη του Τερζόπουλου ,απογοητεύομαι όλο και περισσότερο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη!! :best:

 

Ώστε θα αυξηθεί η συχνότητα κυκλοφορίας των τόμων του Μπαρκς... παει θα ξεπαραδιαστούμε! :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μπράβο Παύλο! :best:

 

Δηλαδή μπορούν και μη Ιταλοί να πάνε στην Disney Italia? :thinking:

Επίσης, άμα φτιάξει βιβλιοπωλείο αλά Ατλαντίς, αυτό προϋποθέτει αρκετό στοκ παλιών τευχών και όχι κοφίνια με τομάκια ΜΜ. :P

 

υγ.Στα μάζεψα όλα τα ποστς στο αρχικό. :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  694
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  467
  • Reputation:   2285
  • Achievement Points:  473
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6294 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Καταλαβε κανεις τι εννοει με τα 53 τευχη εκεινη τη χρονια? Ο χρονος εχει 52 βδομαδες αρα πες 52 παρασκευες μειον 2-3 τευχη που ειναι διπλα (χριστουγεννα, πασχα, καλοκαιρι), αρα θα βγαλει 3-4 επετειακα τευχη την 1η Ιουλιου; Δεν το επιασα :(

Θα ειναι κανα διπλο την ιδια εβδομαδα με αλλο εξωφυλλο οπως στα 2000 και παλι λιγα ειναι ,στο Νο2000 ειχε 3-4 εξωφυλλα. :D

Πολυ καλη και ενδιαφεροντα τα οσα ειπε.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

52 βδομάδες δε σημαίνει 52 Παρασκευές. Τυχαίνει να έχει 53 παρασκευές

 

52 Χ 7 = 364

 

περισεύει μια μέρα (δύο τα δίσεκτα) που πάει στην 53η βδομάδα που τη μοιράζονται τα δυο συγκεκριμένα χρόνια.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11637
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  57
  • Reputation:   330
  • Achievement Points:  57
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5229 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πολύ ενδιαφέρουσα συνεντευξη :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

52 βδομάδες δε σημαίνει 52 Παρασκευές. Τυχαίνει να έχει 53 παρασκευές

 

52 Χ 7 = 364

 

περισεύει μια μέρα (δύο τα δίσεκτα) που πάει στην 53η βδομάδα που τη μοιράζονται τα δυο συγκεκριμένα χρόνια.

 

Καταρχας :efxaristo:

Η συνεντευξη δειχνει οτι υπαρχουν θεματα που μπορουμε να θιξουμε και να παρουμε καποιες πιο συγκεκριμμενες απαντησεις. Ομως δεν θα ηταν δυνατον να αναμενουμε να μας αποκαλυψει ολα του τα πλανα και να στερηθει το στοιχειο του αιφνιδιασμου που παντα πονταρουν οι εκδοτικοι οργανισμοι κλπ.

Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω το υφος καποιων απαντησεων γιατι δεν θα μπορουσε να ειναι στο στυλ ποστ με smiles. Δεν ειμαι κανενας δημοσιογραφος για να κανω επαγγελματικη δουλεια αλλα ας την διαβασουμε και με την φιλικη πλευρα που διαβαζουμε καποια ποστ ακομα κι αν δεν μας πολυαρεσουν. Ο καθενας εχει το δικο του στυλ που μιλαει.

Κανεις δεν ειναι σε ολα τελειος αλλα ας κρατησουμε το οτι η Ελλαδα εχει τον πιο παλιο εκδοτη κομικς σε ολο τον κοσμο, διαθεσιμο να προχωρησει σε εκδοσεις για πολλα χρονια ακομα. Και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι ειναι ηδη ευχαριστημενοι με τις παρουσες εκδοσεις του, ασχετως του αν εμεις οι πιο παλιοι ξερουμε οτι μπορουν ακομα καλυτερες.

Η συνεντευξη ομως εμενα με κανει να αισιοδοξω οτι θα υπαρξουν και νεες εκδοσεις κομικς που θα αφησουν ακομα πιο πολλους απο εμας ευχαριστημενους. Κι αν μη τι αλλο, τουλαχιστον μαθαμε οτι μαλλον δεν θα γερασουμε μεχρι να συμπληρωθει μια αγαπημενη συλλογη οπως η Βιβλιοθηκη του Μπαρκς. Μακαρι να γινει μηνιαια κι αυτο να τον αναγκασει να μειωσει την τιμη!

 

 

Ως προς το θεμα των 53 Παρασκευων, ο Τερζοπουλος εχει απολυτα δικηο. Μηπως νομιζατε, θα επεφτε σε τοσο οφθαλμοφανες ατοπημα χωρις να ξερει τι ελεγε ? Οι γνώστες του Μικυ Μαους ξερουν πολυ καλα οτι η ημερομηνια 1/7/1966 ειναι σημαδιακη για τον Τερζο αρα σιγουρα θα εψαχνε να δει τι ημερα θα ηταν στις 1/7/2016 στα 50χρονα του! Κι οπως εγραψα, εχει δικηο.

 

Βρηκα ενα ημερολογιο του 2016 (μεσω google) και μετρησα τις παρασκευες.

Εκτος του οτι το ετος ειναι δισεκτο, η ημερα 1/1 ειναι Παρασκευη οπως και στις 1/7.

Εχουμε λοιπον 5 Παρασκευες στους μηνες Ιανουαριο, Απριλιο, Ιουλιο, Οκτωβριο, Δεκεμβριο και 4 στους υπολοιπους.

Αρα 5Χ5 + 7Χ4 = 25 + 28 = 53 μερες Παρασκευες.

 

:cool:

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11531
  • Group:  Members
  • Topic Count:  34
  • Content Count:  4674
  • Reputation:   35863
  • Achievement Points:  4674
  • Days Won:  32
  • With Us For:  5257 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  77

Φίλε Παύλο, δεν θα πω πολλά. Μόνο δύο-τρία ποστ που καθρεφτίζουν τα αισθήματά μου για το θαυμάσιο προπασχαλινό δώρο που μας έκανες: Τη συνέντευξη τού Τερζόπουλου που με καθυστέρηση δύο εβδομάδων διάβασα. :respect::efxaristo::congrats:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ευχαριστω για τα καλα λογια ολων σας, ακομα κι αυτα που δεν καταγραφονται στα εδω ποστ.

 

Επειδη υπαρχουν και αλλα θεματα περι Τερζοπουλου βαζω εδω τα λινκς ωστε να υπαρχει μια συνδεση και να δημιουργειται μια πιο πληρης εικονα. Οπως θα διαπιστωσετε, ο λογος που δεν ρωτησα το παραμικρο για καποια θεματα (π.χ. Ροσα) ειναι γιατι θεωρω οτι καλυφθηκαν σε προηγουμενες αναφορες/συνετευξεις του. Αν ομως καποιοι θεωρουν οτι δεν ισχυει αυτο δεν εχουν παρα να το εκφρασουν.

Σκοπευω να κανω ενα συμπληρωμα ερωτησεων που θα σταλει μετα το πασχα. Να προλαβει να χωνεψει...

 

:hunting::chicken:

 

 

εδω ειναι η συνεντευξη 2010

http://www.greekcomi...06entry150706

 

εδω το ποστ για τη συνεντευξη στο Κομιξ 181 του 2003

http://www.greekcomi...=30#entry174093

 

και εδω αναφερεται στην οικονομικη κριση.

http://www.greekcomi...1&st=0&p=173091

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11156
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  1387
  • Reputation:   6726
  • Achievement Points:  1387
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5323 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

χμμ... Μηνιαία τα Μπάρκς; Κακή ιδέα. :thinking:

 

Βλεπετε, ο κόσμος δεν εχει λεφτά να παιρνει κάθε μήνα τον Μπαρκς. Καθε Πάσχα-Χριστούγεννα ήταν αποδεκτό, αλλά ειναι δύσκολο για τον καθένα να δινει 18 ευρώ κάθε μήνα για μια τόσο πολυτελή έκδοση. Εξίζου δύσκολο είναι να παιρνει κάθε Χριστούγεννα τα τεύχη όλου του χρόνου (12x18 ευρώ). Επίσης, συχνά συμβαίνει να παρατάς εντελώς μια σειρά άμα χάσεις 2-3 τεύχη. Ήδη ένοιωσα εγώ τη δυσκολία, μιας και οι τόμοι 7 και 8 βγήκαν πολύ γρήγορα και το σκέφτηκα σοβαρά να μην τους αγοράσω. Οι εποχές ειναι δύσκολες.

Αν λοιπόν τα Μπαρκς γίνουν μηνιαία χωρίς να πέσει η (ήδη καλή) τιμή, τότε θα μειωθούν νομίζω κατά πολύ οι πωλήσεις, αλλά και θα έχει ταυτοχρόνως αυξηθεί και το κόστος παραγωγής (μιας και θα πρεπει να γινονται όλα πιο γρήγορα), οπότε πιθανόν ο Τερζόπουλος να έχει ζημιά. Και μετά υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστεί να σταματησει τη σειρά ή να μειώσει την ποιότητά της (που είναι παρα πολύ καλή σήμερα). Κρίμα δεν ειναι;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Η συλλογη Βιβλιοθηκη Μπαρκς κυκλοφορει στα βιβλιοπωλεια κι οχι σε περιπτερα/ψιλικατζιδικα, συνεπως θα ειναι διαθεσιμη για πολλα χρονια και θα μπορει να την αγορασει οποιος θελει οποτε θελει. Αρα θα μπορεις να αγορασεις οποιο τομο θελεις οταν το αποφασισεις κι οταν θα μπορεις οικονομικα.

Οσον αφορα την πυκνοτητα κυκλοφοριας αυτο το ζηταμε συνεχως, γιατι οπως γραφουμε κι αλλου, με τους τωρινους ρυθμους θα συμπληρωθει σε 10 χρονια. Και δεν εχουμε καμμια απολυτως ορεξη να περιμενουμε ως τοτε!! Αν ησουν της δικης μας γενιας θα το καταλαβαινες αμεσως γιατι το λεω αυτο...! Αλλωστε, ξερω οτι ειχε προγραμματιστει για πιο πυκνη κυκλοφορια αλλα λογω κρισης αλλαξαν τα πλανα. (Γι'αυτο δεν κυκλοφορησε ακομα και το Hall of Fame).

Το αν θα γινει μηνιαιο δεν ειναι το θεωρω και τοσο σιγουρο κι ας το γραφει! Αναλογως του πως θα παει η κατασταση. Αλλα τα 8 ανα ετος ειναι πολυ καλυτερα απο τα 4 ανα ετος.

Ως προς την τιμη, νομιζω οτι δεν υπαρχει κανενας που να χαιρεται που πληρωνει τοσα λεφτα. Ομως νομιζω οτι οι συμφωνιες για πωλησεις σε βιβλιοπωλεια εχουν ως προϋποθεση τα σκληρα εξωφυλλα οποτε δεν μπορουμε να το αποφυγουμε. Ομως υποθετω οτι (αν φτασουμε στα μηνιαια) η τιμη ισως αλλαξει λιγο προς τα κατω οταν θα κοντεψουμε τα τελευταια.

Τα περιεχομενα της συλλογης ειναι λιγο-πολυ στανταρ. Μπορειτε να τα δειτε απο τα περιεχομενα της ιταλικης συλλογης του 2008 αμα ανοιξτε το πιο κατω λινκ

http://coa.inducks.o...n.php?c=it/DPCS

Και για να δειτε την παρουσιαση της Βιβλιοθηκης Μπαρκς ανοιξτε αυτο το λινκ

http://www.greekcomi...l=&fromsearch=1

:cool:

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11156
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  1387
  • Reputation:   6726
  • Achievement Points:  1387
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5323 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Η συλλογη Βιβλιοθηκη Μπαρκς κυκλοφορει στα βιβλιοπωλεια κι οχι σε περιπτερα/ψιλικατζιδικα, συνεπως θα ειναι διαθεσιμη για πολλα χρονια και θα μπορει να την αγορασει οποιος θελει οποτε θελει. Αρα θα μπορεις να αγορασεις οποιο τομο θελεις οταν το αποφασισεις κι οταν θα μπορεις οικονομικα.

Οσον αφορα την πυκνοτητα κυκλοφοριας αυτο το ζηταμε συνεχως, γιατι οπως γραφουμε κι αλλου, με τους τωρινους ρυθμους θα συμπληρωθει σε 10 χρονια. Και δεν εχουμε καμμια απολυτως ορεξη να περιμενουμε ως τοτε!! Αν ησουν της δικης μας γενιας θα το καταλαβαινες αμεσως γιατι το λεω αυτο...!

Ως προς την τιμη, νομιζω οτι δεν υπαρχει κανενας που να χαιρεται που πληρωνει τοσα λεφτα.

 

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να περιμένεις λίγο καιρό να φτιάξουν τα πράγματα και μετά να αγοράζεις τους τόμους με τους δικούς σου ρυθμούς και έχεις δίκιο σε αυτό, δεν το είχα σκεφτεί. Παρ'όλα αυτά, τα προβλήματα που ανέφερα παραμένουν, μιας και δεν νομίζω να συμφέρει τον Τερζόπουλο να εκδίδει τόμους και να μένουν απούλητοι στα βιβλιοπωλεία μέχρι... νεωτέρας. ;)

 

Για την πυκνότητα κυκλοφορίας θα έλεγα πως, ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα είναι προτιμότερο να κρατήσει πολλά χρόνια παρά να γίνει βιαστικά. Όλες οι εκδόσεις μεγάλων έργων σε τόμους παίρνουν καιρό. Δες το Bone για παράδειγμα. Εξ' άλλου δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η ''αναμονή''. Τεύχη θα βγαίνουν συνέχεια , οπότε θα έχει μονίμως κάτι να διαβάζεις. Το οτι θα κρατήσουν περισσότερο, μόνο ως πλεονέκτημα το βλέπω. Το νόημα εδώ είναι να ευχαριστηθούμε μια σειρά και όχι να τη δούμε να τελειώνει. Αξία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός. :)

 

Ως προς την τιμή, ας μην γκρινιάζουμε συνέχεια για τις τιμές του Τερζόπουλου. Η εν λόγω σειρά έχει πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε τον ρυθμό κυκλοφορίας αλλά και τα διάφορα χαρακτηριστικά της (προτωτυπα κείμενα, νέα εξώφυλλα, hardback -που δεν κατάλαβα γιατί να θελει να το αποφύγει κανείς- ανέκδοτες ιστορίες, εκ νέου χρωματισμός σε μερικές κ.α.). Επίσης, σε σύγκριση με άλλες μεγαλοεκδοτικές κόμιξ (π.χ. Άνουμπις), η τιμή είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτή.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ναι , μας ζαλίσατε λίγο. Τη μια παραπονιέστε δε βγαίνουν αρκετά γρήγορα, την άλλη σας φαίνονται πολύ γρήγορα!

 

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6148 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Έτσι πάει, μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά θα παραπονιόμαστε για όλα και τα πάντα. Γιατί εκτός από πάπιες είμαστε και Έλληνες :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

...και αφού ολοκληρωθεί θα ζητάτε κι άλλο. Στάνταρ. :P

 

Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνώ με τον Χρίστο. Χρειάζεται μια ενδιάμεση λύση. Ίσως διμηνιαία ή τριμηνιαία κυκλοφορία. Αν και ουσιαστικά με σκεπτικό τριμηνιαίας βγαίνει, απλά τα βγάζει 2-2. Γιατί με τη μηνιαία θα ασφυκτιούσε και οικονομικά και από άποψη στοκ ο Τερζό. Οι τόμοι δεν βγαίνουν για 5-10 άτομα αλλά για εκατοντάδες. Χώρια το ότι περίπου 20 ευρώ κάθε μήνα μόνο γι'αυτό (κάποιος που αγοράζει όλα τα βασικά Ντίσνεϋ -Μίκυ Μάους/Μεγάλο Μίκυ/Αλμανάκο/Ντόναλντ κάθε μήνα πληρώνει ήδη σχεδόν 10 ευρώ, χώρια τα Κλασικά, Μίκυ Μυστήριο, Ντίσνεϋ Συλλογή και διάφορα σπέσιαλ) είναι πολλά.

 

 

υγ.Και δε βάζω στην εξίσωση το ότι αρκετά παπιά αγαπάνε και τα BD που είναι πιο ακριβά. :) Ή ότι όσοι παίρνουν Ντίσνεϋ δεν παίρνουν μόνο Ντίσνεϋ. :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55390
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5382 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

οι τόμοι αυτοι απευθύνονται σε συλλέκτες.. οπότε κι εβδομαδιαίοι να είναι, αυτοί που έχουν σκοπό να τους πάρουν θα βρουν τον τρόπο..

απο καπου θα κόψουν και θα τους βάλουν στον προυπολογισμό τους..

εδω τα asterix με 8.80 την εβδομάδα δλδ 35ε περίπου τον μήνα και τα πέρνει ο κόσμος (για να ξεκινήσουν και 2η σειρά αυτο δείχνει..)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αν ειναι να μην σχολιαζουμε τοτε γιατι να ζητησω αυτη τη συνεντευξη!

Δεν ειναι ολα γκρινια, ειναι εκφραση αποψεων! Λιγο χιουμορ-παιχνιδο δεν κανει κακο...

 

Ο καθε εκδοτης παντα κανει πολλη ερευνα μαρκετινγκ πριν αποφασισει κατι. Λαμβανει παρα πολλα υποψιν του. Μετα ακολουθουν η μελετη των τιραζ και των πωλησεις. Και τα πραγματικα νουμερα τα ξερουν μονο οι ιδιοι. Κι ετσι γινεται σε καθε σοβαρη επιχειρηση. Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να κοιταμε το δικο μας πορτοφολι ποσο αντεχει. Κι αυτα σας τα λεει καποιος που λογω του πολεμου του 1974 ξερει πολυ καλα τι θα πει λιγο ή καθολου χαρτζιληκι. Καταλαβαινω γιατι τα γραφετε αυτα και μην παρεξηγειτε οσα γραφω σαν να ειμαι απεναντι σας. Ειμαστε ολοι στην ιδια ομαδα.

 

Το οτι ο Τερζοπουλος ανεφερε οτι ισως καποτε να καταληξει σε μηνιαια κυκλοφορια δεν ηταν δικη μου κουβεντα, ειναι δικη του ! Ειναι απλως η αρχικη του αποφαση (μαλλον διμηνη κυκλοφορια) ειναι που καποια στιγμη θα την εφαρμοσει.

Η συγκεκριμμενη συλλογη ειναι ετοιμη κλειστη συλλογη με κλειστα περιεχομενα. Αρα χρειαζεται πολυ λιγωτερη προετοιμασια. Ισως αυτη τη στιγμη το τευχος που προετοιμαζεται να ειναι το 15 ή το 20! Μονο αυτοι ξερουν ποσο μπροστα ειναι και ποσο ετοιμοι ειναι.

Το οτι θελει κι αυτος να την ολοκληρωσει πριν να αποχωρησει ηταν σιγουρο.

Ειναι ενα "παρασημο" που θελει οπωσδηποτε στο πεττο του την ημερα της συνταξιοδοτησης του ! Κι αυτο ειναι κατι που του αξιζει!

Επεξεργασία από cydisneyman
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11156
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  1387
  • Reputation:   6726
  • Achievement Points:  1387
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5323 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Eντάξει, δε χρειάζεται να παρεξηγείστε, ούτε να θιγεστε όταν εκφράζει κανείς τη διαφωνία του. Όπως είπατε κι εσείς, συζητηση κάνουμε και φυσικό είναι να διαφωνούμε. Κανείς δεν προσπάθησε να σας κατηγορήσει, ούτε να μαλώσει μαζί σας. Ο,τι είπαμε για γκρίνια περί τιμών ήταν στα πλαίσα του αυτοσαρκασμού και της αυτοκριτικής. Όλοι μας, και εγώ, έχουμε κατά καιρούς γκρινιάξει για τις τιμές της Νέας Ακτίνας.

 

Προσωπικά ζητώ συγγνώμη αν φάνηκα επιθετικός στις απόψεις μου, σίγουρα δεν το έκανα επίτηδες. Κανείς δε σας είπε να διαγραψετε τη συνέντευξη και ήδη πολλοί σας συνεχάρησαν για την ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά σας. Ας μην ανεβαινουν οι τόνοι. Κανείς σε αυτό το φόρουμ δεν σκοπεύει να πληγώσει ή να προσβάλει κανέναν. Ενάμιση χρόνο που είμαι εδώ μέσα, μπορώ να σας το πώ με σιγουριά. :)

 

 

 

ΥΓ. Προφανώς και ο,τι σχόλια κάνω πάνω στις εκδοτικές αποφάσεις του Τερζόπουλου, τις κάνω εκ του ασφαλούς και χωρίς να έχω καμία πληροφορία ή απόδειξη για τα λεγόμενά μου. Σαφώς και ο ίδιος ο εκδότης εχει κάνει έρευνα και ξέρει πολύ καλύτερα από μένα τη δουλειά του, αλλά τι να κάνω, άνθρωπος είμαι, πρέπει να πω την άποψή μου! :D

Επεξεργασία από Duck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Για το πιο πανω ποστ, εφοσον απευθυνεται σε εμενα, πρεπει να ομολογησω οτι με "ξενιζει" λιγο αυτο το "εσεις" και το "σας". Αν ειναι πληθυντικος ευγενειας σε ευχαριστω αλλα δεν χρειαζοταν, προτιμω τον ενικο. Ενας ειμαι..!

Και το γραφω εδω ξεκαθαρα οτι υποστηριζω το να λετε αφοβα τη γνωμη σας ! Ειναι κομματι της ωριμανσης σας!

Αν θελετε να συνεχισετε τα ποστ σας το γραφω ξεκαθαρα να συνεχισετε. Αυτος ειναι ο σκοπος του φορουμ.

 

Οσον αφορα την εδω συνεντευξη δεν ειναι ομαδικη αλλα καθαρα δικη μου πρωτοβουλια. Παροτι το επιδιωξα δεν υπηρξε ομαδικη προετοιμασια. Τελικα ελαβα υποψιν μου οσες αποριες συμμεριστηκαν καποιοι κατ'ευθειαν σε εμενα, ειτε τις ανακαλυψα καπου, ειτε ηταν δικες μου.

Το ιδιο ισχυει με το συμπληρωμα που ετοιμασα που περιλαμβανει καποιες πολυ πιο ειδικες αποριες που και παλιν μου τις επισημαναν οτι δεν τις ρωτησα ή δεν τις ειχα σκεφτει πριν. Και φυσικα θα το στειλω συντομα αλλα χωρις να εγγυουμαι οτι θα υπαρξουν απαντησεις σε ολα.

 

:cool:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Ο επισκέπτης tzartin

Προσωπικα πολυ θα ηθελα να ειχα την ευκαιρια να μιλησω με εναν εκδοτη σαν τον Κ Τερζοπουλο και να μοιραστω μαζι του καποιες σκεψεις, αποψεις η εστω να δω το πως βλεπει το μελλον για το Μικη.Μεγαλωσαμε και πιστευω θα συνεχισουμε μαζι με το Μικη γιατι ειναι ενας τροπος ζωης για μας τους αναγνωστες του που ειμαι πιστευω καποιες χιλιαδες το λιγοτερο .

Αυτα σαν αρχη απο μενα σαν πρωτης μερας μελος ,αλλα 41 ετη φανατικος αναγνωστης και κατοχος πληρους απο τευχη συλλογης τευχων ολων των εκδοσεων Miky Maous.ευχαριστω

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  694
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  467
  • Reputation:   2285
  • Achievement Points:  473
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6294 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

!! Eγω θα ηθελα να μαθω απο τον κυριο Τερζοπουλο αν σχεδιαζει τιποτα επετειακες εκδοσεις απο τις ελληνικες 60ς-70ς και 80ς κυκλοφοριες του.

Κατι που να τιμησει τους παλιους αναγνωστες ,μεγαλους πια σε ηλικια,που στηριξαν της εκδοσεις του και να τους θυμησει τις παλιες καλες εποχες.

Μιλαω για επανεκδοσεις παλιων τευχων κατι αναλογο με την επανακυκλοφορια του πρωτου τευχους του ΜΜ καπου στο 14something η αυτο που ειχε κανει με το 1000 κ.τ.λ. κ.τ.λ

Επανακυκλοφορια του Μεγαλου Μικυ Νο1 π.χ η του Σουπερ Μικυ σε πολυτελεστατη συλλεκτικη εκδοση ,κατι που να ξυπνησει αναμνησεις κατι που κανουν οι μεγαλες εκδοτικες στο εξωτερικο.

Υπαρχουν και αυτοι που ειναι "ερωτευμενοι" με το περιοδικο καθεαυτου και οχι με τον Καρλ Μπαρκς,lol.

Anyway ονειρευομαι. :D

 

Υ.Σ Δεν ξεχνω βεβαιως τις επανεκδοσεις που εχει κανει σε μερικες σπεσιαλ εκδοσεις του ,βλεπε Ιστορια και Δοξα κ.τ.λ κ.τ.λ

Επεξεργασία από AARDVARK
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Νομιζω οτι ξεχασα να επισημανω κατι που πιθανον να ηταν αυτο που θα μας εκανε να συμφωνησουμε οτι ουσιαστικα προκαλει το οικονομικο θεμα.

Φυσικα αναφερομαι και παλιν για την Βιβλιοθηκη του Μπαρκς και την πυκνοτητα κυκλοφοριας της.

Αυτο που μου ξεφυγε να αναφερω (ανκαι σε μηνυματα μου το εχω θιξει στον Τερζο) ειναι οτι μας δυσκολευει κυριως το οτι κυκλοφορουν δυο-δυο οι τομοι αρα 2Χ18.90 ευρω.

Εμενα αυτο ειναι το προβλημα μου και η βασικη διαφωνια μου προς τον Τερζοπουλο.

Θελω μεν να πυκνωσει η κυκλοφορια ΑΛΛΑ να γινεται με ενα-ενα τομο ανα διμηνο (ή μηνα), οπως αρχικα το ειχε προγραμματιζει. Με το δευτερο 20ρικο μπορουν να αγοραζονται τα υπολοιπα που θελει να αγοραζει ο καθενας για τη δικη του συλλογη.

Για τετοια θεματα ομως δεν μπορουμε να αναφερθουμε σε συνεντευξεις (μην περιμενετε να δειτε τετοιες ερωτησεις) αλλα χρησιμοποιουνται οι διαθεσιμοι τροποι κατευθειαν επικοινωνιας. Η απαντηση του φυσικα θα ειναι εμμεση και θα φανει στα βιβλιοπωλεια.

Στο μεταξυ απολαυστε τις νεες εκδοσεις που αγορασατε.

 

:thanks::cool:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2064
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  337
  • Reputation:   2855
  • Achievement Points:  344
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Στα όρια του αντικείμενου του τόπικ...

Σεβόμενος όλες τις απόψεις :hi: και συμμεριζόμενος (σε ένα βαθμό, και αντίθετα από τη γυναίκα μου) την ανυπομονησία κάποιων να βάλουν τη σειρά στη βιβλιοθήκη, θα ήθελα να υποστηρίξω παρόμοιες με τις δικές μου οπτικές που λένε ότι:

α. Οι καιροί είναι ΠΟΛΥ δύσκολοι (τουλαχιστον για πολλούς από εμας).

β. Πολλοί αγοράζουν (και διαβάζουν!) και άλλα κομιξ (ημαρτον!) Ακόμα και οι φανατικοί των Ντίσνεύ δεν θέλουν π.χ να αγοράσουν κάτι από την αμερικάνικη έκδοση του Μίκυ του Γκότφρεντσον;

γ. Χρειάζεται και λίγος χρόνος για να τα διαβάσουμε (αβίαστα) όλα αυτά τα έξοχα κομικς. Μέρος της μαγείας των πρώτων τευχών του ΚΟΜΙΞ θεωρώ ότι ήταν ο μικρός όγκος εξαιρετικά ποιοτικής ύλης σε αραιό χρονικό διάστημα (και η δημιουργία της αντίστοιχης προσμονής).

δ. Δέκα χρόνια περνάνε (φευ!) πολύ γρηγορότερα απ'όσο νομίζουν κάποιοι, και αρκεί να δούμε τις ολοκληρωμένες συλλογές μας για να το καταλάβουμε. Τι κάνατε στην αλλαγή του μιλλένιουμ;

ε. Αναφέρθηκε ότι η συλλογή απευθύνεται σε συλλέκτες. Αν είναι έτσι, να μην διαφημίζεται καλύτερα στο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ γιατί διαβάζει και η 7χρονη κόρη μου. Επίσης σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει χρυσοποίκιλτη, αριθμημένη, ακριβότερη, οπότε να το πάρω και εγώ και μερικοί άλλοι απόφαση και να κατέβω από το τρένο της αλλαγής.

στ. Δεν παίρνουν όλοι (όσοι θα ήθελαν) τα "χοντρά" Αστερίξ.

 

Υ.Γ.1. Συγχαρητήρια :beer: ξανά για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Επίσης από μένα τουλάχιστον :respect: στον εκδότη που κράτησε ψηλά τα κόμικς στην Ελλάδα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55390
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5382 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

ε. Αναφέρθηκε ότι η συλλογή απευθύνεται σε συλλέκτες. Αν είναι έτσι, να μην διαφημίζεται καλύτερα στο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ γιατί διαβάζει και η 7χρονη κόρη μου. Επίσης σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει χρυσοποίκιλτη, αριθμημένη, ακριβότερη, οπότε να το πάρω και εγώ και μερικοί άλλοι απόφαση και να κατέβω από το τρένο της αλλαγής.

 

ακολουθεί φανταστική ιστορία:

η μαμα με την 7χρονη κόρη της πάνε βόλτα και περνάνε μπροστά απο βιτρίνα βιβλιοπωλείου..

-μαμα, μαμα θέλω κομιξ κοίτα, θα μου το πάρεις; ε; μαμα; μαμα;

-ναι κόρη μου πάμε στο περίπτερο να σου πάρω το μικυμάου..

κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι..

δλδ θέλω να πω οτι η συλλογή αυτή δεν απευθύνεται σε περιστασιακούς αναγνώστες κόμικς αλλα σε αυτούς που ξέρουν ποιος είναι

ο Μπάρκς.

Επίσης αν ήταν χρυσοποίκιλτη κτλ θα ήταν χάλια :P

 

στ. Δεν παίρνουν όλοι (όσοι θα ήθελαν) τα "χοντρά" Αστερίξ.

 

όχι αλλα κάποιοι τα παίρνουν (για να βγαίνουν ακόμα) και κάποιοι θα τα πάρουν..

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

ακολουθεί φανταστική ιστορία:

η μαμα με την 7χρονη κόρη της πάνε βόλτα και περνάνε μπροστά απο βιτρίνα βιβλιοπωλείου..

-μαμα, μαμα θέλω κομιξ κοίτα, θα μου το πάρεις; ε; μαμα; μαμα;

-ναι κόρη μου πάμε στο περίπτερο να σου πάρω το μικυμάου..

- Όχι θέλω αυτό εκεί (δείχνει την βιτρίνα). Tο μικυμάου μου το παίρνει ο μπαμπάς!

- Μα παιδί μου, αυτό είναι για μεγάλους.

- Λες ψέματα για να μην μου το πάρεις, εγώ βλέπω τον Ντόναλντ που τον έχω και σε σάκα.

- Μα παιδί μου, θα βρούμε παρόμοιο στο περίπτερο

- Όχι, εγώ θέλω αυτό!

- Όχι και τελείωσε και μην τολμήσεις να κάνεις σκηνή μπροστά στον κόσμο!

- Ουάαααααααα! :crying:

 

Μετά από μια βδομάδα....

 

[μουτρωμένη ακόμα και κρατώντας το μανιάτικο...] Δεν με αγαπάς γι΄αυτό δεν μου το παίρνεις!

 

Και σε αυτή την φάση είτε ενδίδει η μαμά, είτε υιοθετεί σκληρότερη στάση απέναντι στα μικυμάου.

 

________________________________________________

 

 

Το βλέπω πιο πιθανό αυτό το σενάριο :);)

Επεξεργασία από GreekComicFan
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13944
  • Group:  Members
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  670
  • Reputation:   4541
  • Achievement Points:  709
  • Days Won:  9
  • With Us For:  4827 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

post-13944-13040883768607_thumb.jpg

 

Επειδη εχει αναφερθει το συγκεκριμμενο θεμα και εδω και αλλου, βαζω την οψη και inducks λινκ της νεας συλλογης που μολις αρχιζει στις ΗΠΑ.

Καλα νεα, που σιγουρα οταν φτασει στα χερια του ελληνα εκδοτη θα τον βαλει σε σοβαρες σκεψεις για μελλοντικη εκδοτικη αποδοση και στα ελληνικα.

 

http://coa.inducks.o...hp?c=us/FGL+++1

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6148 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Καλα νεα, που σιγουρα οταν φτασει στα χερια του ελληνα εκδοτη θα τον βαλει σε σοβαρες σκεψεις για μελλοντικη εκδοτικη αποδοση και στα ελληνικα.

 

Αν ο Τερζόπουλος αποφασίσει να κυκλοφορήσει τον Gottfredson στα ελληνικά (που δεν μου φαίνεται απίθανο), είναι πολύ πιθανότερο να το κάνει με την ιταλική έκδοση, όχι την αμερικάνικη που μόλις κυκλοφόρησε.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.