Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιοδικό ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ [ Δελτία τύπου - Περιεχόμενα όλων των τευχών ]


webmaster_parapente

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

ΤΕΥΧΟΣ 17 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

 

 

 

parapente17.jpg

 

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ SHOW ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 17

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 17, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

 

 

 

Μέσα στη γενική αισιοδοξία ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, γιατί ήδη είναι επαρκώς χάλια, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε μερικούς από τους συνήθεις υπόπτους σαρκαστές κομίστες: ο Daniele Panebarco έχει μια μελετημένη πρόταση για τον τρόπο επιλογής πρωθυπουργού, οι Ortiz-Segura σε διπλή εμφάνιση, ο Enzo Lunari με την τρυφερή του επιμονή στα παιδιά της τρίτης ηλικίας, στα ΓΕΡΟΝΤΙΑ του, Avoin, Aragones, Fred, Edwing, o Peter Kuper στην εξαιρετική του απόδοση κειμένων του Kafka, και το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του BLUESMAN των Vollmar/Callejo. Πρώτη εμφάνιση για τον Van Den Boogaard. ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί, 4,90 e Κυκλοφορεί τον πρώτο μήνα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Τον επόμενο μήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. για επίσκεψη στο site των εκδόσεων ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ κλίκ εδώ

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 16 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

 

 

 

parapente16.jpg

 

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ SHOW ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 16

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 16, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

 

 

 

Με χιούμορ και κόμικς κορυφαίων σχεδιαστών, καινούριες παρουσίες και μερικά διαμάντια: Δείτε και απολαύστε τον εξαιρετικό ART SPIEGELMAN στο ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΩΣ ΝΕΑΡΟΥ… και την απολαυστική σάτιρα του μεγάλου WILL EISNER στην ΥΣΤΑΤΗ ΨΗΦΟ. Γνωρίστε τον IVAN BRUNETTI με το εντελώς προσωπικό του στυλ και την MIRIAM KATIN στη ΛΙΣΤΑ της, μια αυτοβιογραφική ιστορία όπου το χιούμορ ζευγαρώνει με το δράμα. Υπάρχει η συνέχεια του εξαιρετικού BLUESMAN, οι βετεράνοι του χιούμορ DON MARTIN και DUCK EDWING, ο αισθητικός ALEX VARENNE και πολλά άλλα ακόμη. Και ρίξτε μια ματιά στο αφιέρωμα στον SINE, μια πολεμική αναφορά της μάχης ανάμεσα στο ευπρεπές του πολιτικά ορθού και της σάτιρας που θέλει να διατηρεί την καυστικότητά της ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί, κάθε μήνα, 4,90 e Κυκλοφορεί τον πρώτο μήνα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Τον επόμενο μήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. για επίσκεψη στο site των εκδόσεων ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ κλίκ εδώ

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 15 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

 

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 15, ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

 

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ στο καινούριο τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (Ιουλίου) Ως αντίδοτο στην κακότροπη, δύσοσμη, κακομούτσουνη, με αυτοκτονικούς ιδεασμούς πραγματικότητα που μας μπάφιασε. Δεν ξέρουμε πού πάμε και καλύτερα να μην το μάθουμε κιόλας. Έτσι σ' αυτό το τεύχος ιδιαίτερη προβολή στα καλοκαιρινά χαμόγελα από τα κορίτσια που ανθίζουν σε γυναίκες, τα γλυκύτατα σχέδια που έχει κάνει ο Boris Lopez. Και ακόμη: Ο Peter Kuper ταξιδεύει. Τις εντυπώσεις του με το μοναδικό τρόπο τις μεταφέρει στη ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ και στις ΜΑΣΚΕΣ του. Δυο φίλοι από τα παλιά, οι Barton και Cyb, οι ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, δημιουργήματα των Ortiz και Segura έρχονται να ρωτήσουν σε μια καινούρια τους περιπέτεια "Σου περισσεύει κάνα ψιλό, φίλε;" Ο Vaugn Bode είναι ένα από τα μυθικά πρόσωπα των κόμικς. Εδώ σε μια μικρή ιστορία που συνυπογράφει και ένας άλλος μεγάλος, ο Bernie Wrightson: THE MONSTER'S THING. Λαμβάνεται απλώς μια γεύση του σαρκασμού τους. Ο Garry Trudeau στον μοναδικό του DOONESBURY σατιρίζει ανηλεώς την αμερικανική πολιτική πραγματικότητα. Η Elle Kappa καληνυχτίζει την Αμερική. Ο Enzo Lunari παίζει με τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ. Φυσικά υπάρχει πάντα η συνέχεια του εξαιρετικού BLUESMAN των Vollmar και Callejo και ελληνική συμμετοχή του Γιώργου Καμπάδαη, αλλά και πολλά ακόμη έξυπνα και διασκεδαστικά ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί, κάθε μήνα, 4,90 e

 

 

 

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 14 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

 

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 14, ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

 

 

 

Τεύχος 14, Ιούνιος με χιούμορ, σάτιρα και κόμικς από εκλεκτούς (και λιγότερο εκλεκτούς) χιουμορίστες. Υπό την απειλή των ζόμπι της σιωπηλής πλειοψηφίας που ζητούν τάξη και ασφάλεια και δεν θα διστάσουν να ασκήσουν βία για να τ' αποκτήσουν. Έτσι, αυτό το τεύχος έχει μια νότα ισχυρού μαύρου χιούμορ. Σε ένα αποκαλυπτικό του κόμικς, ο Danilo Maramotti μας ζωγραφίζει στο ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΩΝ τις προφάσεις του ευυπόληπτου πολίτη, και το δίκαιο του ισχυρού. Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ο Garry Trudeau με το DOONESBURY, το πιο πολιτικό και καυστικό κόμικ-στριπ της εποχής μας, διεισδύει στο Λευκό Οίκο και ανακαλύπτει πώς μεθοδεύεται ο πόλεμος με το Ιράν, δείχνοντας παράλληλα τον ιστό της διαπλεκόμενης εξουσίας. Το ρατσιστικό μίσος είναι στο επίκεντρο του BLUESMAN, των Vollmar και Callejo. Ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό κόμικς που τραγουδάει την απόγνωση, μας μεταφέρει στην καρδιά του αμερικανικού Νότου. Ο νόμος των λευκών επί ποδός για το κυνήγι του άτυχου μαύρου μουσικού, χαμένου στην απόγνωση. Ακόμη, Έλληνες δημιουργοί: Νάσος Βασιλακάκης, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Καμπάδαης. Παρούσα πάντα η ΜΥΓΑ για να σχολιάσει και να παίξει με μια απωθητική πραγματικότητα χωρίς καθόλου τακτ και πολιτική ευπρέπεια, ενώ ο Bryan Talbot με το ΓΥΜΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ του, συνεχίζει τις αφηγήσεις του με τα τραγελαφικά γεγονότα και καταστάσεις από το χώρο των κόμικς. ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί, κάθε μήνα, 4,90 e

 

 

 

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 13 - ΜΑΪΟΣ 2008

 

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 13, ΜΑΪΟΣ 2008

 

 

 

Τεύχος 13, Μάιος μήνας με χιούμορ, σάτιρα και κόμικς από εκλεκτούς (και λιγότερο εκλεκτούς) χιουμορίστες. Μπορείτε να βρείτε εντός:

 

Τιμούμε και αγαπούμε πολύ τον Peter KUPER για την κριτική του ματιά και το εκφραστικό του σχέδιο. Εδώ αντιπροσωπεύεται με δυο διαφορετικά πράγματα: την ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ, δυο καυστικές σελίδες πολιτικής έκφρασης, και τη ΣΒΟΥΡΑ, τετρασέλιδη κόμικς απόδοση ενός από τα μικρά πολύ λίγο γνωστά κείμενα του Franz KAFKA.

 

Οι VOLLMAR/CALLEJO επανέρχονται με το δεύτερο (εκ τριών) μέρος του εξαιρετικού τους BLUESMAN, και το άγριο φυλετικό μίσος έτοιμο να ξεσπάσει.

 

Οι DUPUY/BERBERIAN (υπενθυμίζουμε ότι είναι οι μεγάλοι νικητές του φετινού μεγάλου βραβείου της Ανγκουλέμ) επανέρχονται με μια ακόμη ιστορία ΚΑΛΩΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ BOBOLAND.

 

Η ακραίως ερωτική ιστορία του Ignacio NΟΕ με την ασυγκράτητη Κόνι φτάνει στο τέλος της. DOONESBURRY του Garry TRUDEAU, ένα από τα ευφυέστερα κόμικ-στριπ, σε σελίδες που μιλούν για τρομοκρατία και face-book.

 

Οι ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS αφήνουν έκπληκτο τον ήρωά τους. BOILET/KAFKA νέα παρουσία στην παρέα μας, με σελίδες σουρεαλιστικού χιούμορ και η ελληνική παρέα μας: πρώτη παρουσίαση του Μελά ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. Μαζί μας πάντα ο Σπύρος ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ,

 

η Αλέξια ΟΘΩΝΑΙΟΥ με τον Θεοφάνη ΤΑΣΗ, και ο Ωρυνός ΧΑΜΠΙΔΗΣ.

 

Πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες στο NAKED ARTIST του Bryan TALBOT με απολαυστικές αφηγήσεις από το χώρο των κόμικς συνεδρίων ανά τον κόσμο και φυσικά Η ΜΥΓΑ με τους φίλους της σχολιάζουν μια απωθητική πραγματικότητα, χωρίς καθόλου τακτ και πολιτική ευπρέπεια.

 

 

 

 

Για να δείτε τα περιεχόμενα των τευχών του 1ου έτους κυκλοφορίας του περιοδικού πατήστε το show.

 

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 12 - ΑΠΡΙΛΗΣ 2008

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 12, ΑΠΡΙΛΗΣ 2008

 

 

 

Τεύχος Απριλίου, κλείνοντας ένα χρόνο έκδοσης στο νέο του κύκλο, με χιούμορ και σαρκασμό και ιδιαίτερη αναφορά στη λογοκρισία και τα επιτεύγματά της. Η υποκρισία, σε τρίο με το φόβο και τη σκοπιμότητα, είναι η βάση του αφιερώματος μας στα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΚΙΤΣΑ (ή επί το εκφραστικότερον KILLED CARTOONS) που θα συναντήσετε σ' αυτό το τεύχος. Το αφιέρωμα περιγράφει τον ασφυκτικό εναγκαλισμό που έχει κάνει στον αμερικανικό τύπο η διακυβέρνηση Μπους (με όλο τον μεσαιωνισμό που εκπροσωπεί) και το στρίμωγμα στη γωνία της ελευθερίας έκφρασης στον Τύπο.

 

Αλλά, εκτός αυτού, υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα, που θα σας ακονίσουν το μυαλό, κόμικς ευφυή και διασκεδαστικά, από παλαιούς και νεώτερους δημιουργούς:

 

Απολαύστε τις δυο πρωτοπαρουσιαζόμενες Γαλλίδες δημιουργούς να παίζουν με τη δικαιοσύνη: η CLAIRE BOUILHAC με το ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δικάζει μια γάτα, ένα γουρούνι, ένα ποντικό και μια παρέα από μύγες, ενώ η ISA παρουσιάζει τη λύση στη σκοτεινή ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑΝΚΟ.

 

Ο RENATO CALLIGARO τα έχει με την εξουσία, ο DANILO MARAMOTTI ασχολείται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στις ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ.

 

Ο CHARB μιλάει για ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, οι BERCOVICI/THIRIET ασχολούνται με το τηλεοπτικό PRIME TIME, ο ARTHUR DE PINS επιμένει στις ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του, ο NOE παραληρεί σε σεξουαλικές φαντασιώσεις στο DOCTOR, I'M TOO BIG, οι παλαίμαχοι DON MARTIN και DUCK EDWING μας δροσίζουν με το εντελώς φευγάτο χιούμορ τους.

 

Ελληνικές παρουσίες: ο νεοφερμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ, και οι τακτικοί μας συνεργάτες ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ και ΩΡΥΝΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ.

 

Σ' αυτό το τεύχος μια MADparody που σατιρίζει τη γνωστή τηλεοπτική σειρά PRISON BREAK. Από τους μεγάλους στο είδος: MORT DRUCKER στο σχέδιο και DICK DEBARTOLO στο κείμενο.

 

Και πάντα ΜΥΓΑ και ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ για να σαρκάσουν με τα γεγονότα της πραγματικότητας γύρω μας.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 11 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 11, ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

 

 

 

Τεύχος Μαρτίου, πάντα με άξονα το χιούμορ και το σαρκασμό, κορυφαίοι σχεδιαστές (και μερικοί λιγότερο σημαντικοί) απ' όλο τον κόσμο συνδράμουν για ένα απολαυστικό τεύχος υψηλής απόλαυσης. Εκτός των άλλων, σ' αυτό το τεύχος:

 

Ο Αμερικανός PETER KUPER μας καλεί να παραδοθούμε στο GIVE IT UP,

 

μια εξαιρετική μεταγραφή σε κόμικς ενός κειμένου του FRANZ KAFKA.

 

Ο ANGELI από τη Βραζιλία δίνει το παρόν του με τους WOOD & STOCK, τους δυο γερόλυκους που κουβαλούν τις γλυκές τους αναμνήσεις σε ένα σύγχρονο κόσμο που δεν καταλαβαίνουν και δεν τους καταλαβαίνει.

 

Ο Ιταλός DANILO MARAMOTTI μας εξηγεί για το ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

 

και πώς η φημισμένη μόλυνση της πόλης έσωσε την ανθρωπότητα από τον ολοκληρωτικό αφανισμό.

 

Ο PHILIPPE DUPUY και ο CHARLES BERBERIAN, το δίδυμο των Γάλλων σχεδιαστών που κέρδισαν το φετινό Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ σας λένε το ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ BOBOLAND με ειρωνεία και επιείκεια.

 

Ο Αργεντινός ΝΟΕ δίνει τη δεύτερη συνέχεια στις περιπέτειες της ΚΟΝΙ που δεν βρίσκει μια στιγμή ανάπαυλας από τις συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Το BLUESMAN, προϊόν συνεργασίας του Αμερικανού κειμενογράφου BOB VOLLMAR και του Ισπανού σχεδιαστή PABLO CALLEJO, φτάνει σε ένα δραματικό κρεσέντο, στο τέλος του πρώτου βιβλίου του.

 

Στο PARIS STRASS των Γάλλων YOANN και OMOND συναντάμε τον άτυχο ήρωα της ιστορίας του προηγούμενου τεύχους να ξαναβρίσκει τύχη, λεφτά και διασημότητα.

 

Ο Γάλλος ARTHUR DE PINS με τις ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του δίνει μια ελαφρώς απωθητική άποψη για την κοινή ανθρώπινη πλευρά των ωραίων γυναικών.

 

Ο Έλληνας ΩΡΥΝΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ στέλνει εκδρομή τους δυο αναποφάσιστους ήρωές του. Κι ακόμη γεύσεις από DON MARTIN, SERGIO ARAGONES, RENATO CALLIGARO, SCAPIGLIATI, ELLEKAPPA, ARCADIO...

 

H ΜΥΓΑ και ο ΠΙΤΣΙΡIΚΟΣ παρόντες για να σαρκάσουν ορισμένες απόψεις της επικαιρότητας.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 10 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 10, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008

 

 

 

Τεύχος Φεβρουαρίου, δέκατο και καλό. Με άξονα πάντα το χιούμορ και το σαρκασμό, κορυφαίοι σχεδιαστές (και μερικοί λιγότερο σημαντικοί) απ' όλο τον κόσμο συνδράμουν για ένα απολαυστικό τεύχος υψηλής απόλαυσης.

 

Σ' αυτό το τεύχος καλέσαμε τον Αργεντινό IGNACIO ΝΟΕ να μας καμπυλώσει το χώρο. Ως γνωστόν, η καμπύλη είναι η πιο αισθησιακή απόσταση μεταξύ δύο σημείων (το 'πε η πνευματώδης υπέροχη Βυζαρού Mae West) και ο ΝΟΕ στις σελίδες του κεντάει με καμπύλες και χιούμορ ένα διασκεδαστικό κόμικς ευμεγέθους ανατομικού ενδιαφέροντος.

 

Ακόμη, μπορείτε να απολαύσετε τη χιουμοριστική πλευρά του BRIAN BOLLAND με τον ΚΥΡΙΟ ΜΑΜΟΥΛΙΑΝ. Ο PETER KUPER σχεδιάζει μια εκπληκτική μαυροχιουμοριστική ποιητική ΓΕΦΥΡΑ, εμπνευσμένη από το διήγημα του KAFKA, και ο GEBE παραδίδει μαθήματα ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ. Ο AL COUTELIS προσπαθεί να ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΙΤΣΑ ΤΟ 2015 και ο ήρωας των YOANN/OMOND κάνει μια αποτίμηση των 30 του χρόνων. ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του DE PINS είναι εδώ, ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ σχεδιάζει τη SEX MACHINE του, οι ΤΑΣΗΣ/ΟΘΩΝΑΙΟΥ αναφέρονται στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ και ο ΩΡΥΝΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ σχεδιάζει την ΕΜΜΟΝΗ του.

 

Υπάρχει ακόμη η συνέχεια του ξεχωριστού BLUESMAN των VOLLMAR/ CALLEJO, πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και φυσικά η ΜΥΓΑ και ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ να σαρκάζουν την επικαιρότητα, η οποία επικαιρότητα δεν είναι πια αυτή που ήταν...

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 9 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

 

 

 

ΧΙΟΥΜΟΡ, ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 9, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

 

 

 

Καινούριο τεύχος, καινούριος μήνας, καινούριος χρόνος. Με καλά κι ενδιαφέροντα πράγματα (το τεύχος). Όχι τόσο ενδιαφέροντα όσο... Αλλά τελοσπάντων μπορείτε να διασκεδάσετε ικανοποιητικά και με αυτό τον τρόπο και δεν χρειάζεται καν να γδυθείτε.

 

Σ' αυτό το τεύχος μπορείτε να απολαύσετε το χιούμορ των συνήθων υπόπτων διάπραξης σατιρικής πράξης GARY LARSON, DON MARTIN, DUCK EDWING... Ο PETER KUPER θα σας αφηγηθεί τον ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΜΥΘΟ διδακτικό και πικρά χιουμοριστικό, εμπνευσμένο από διήγημα του Φραντς Κάφκα, ο JIHO προσπαθεί να αποκτήσει συμβατότητα στο ASTA LA VISTA, ο ΙVA αφηγείται μια ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ με ηρωικούς γέρους και αδέσποτες χειροβομβίδες, οι YOANN και OMOND καταδεικνύουν τη δημοσιογραφία του κώλου στο PARIS STRASS, η GIOVANNA CASOTTO μας κάνει μια καυτή ΕΚΠΛΗΞΗ! και οι CALLEJO-VOLLMAR μας δίνουν την τρίτη συνέχεια του εξαιρετικού τους BLUESMAN. Πρώτη παρουσίαση του ANGELI, του Βραζιλιάνου χιουμορίστα με το σπουδαίο στριπάκι του WOOD & STOCK, και οι ελληνικές παρουσίες με ένα φίλο από τα παλιά, τον Ωρυνό ΧΑΜΠΙΔΗ στο ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ του, και τους νέους μας φίλους ΣΑΒΒΑΪΔΗ-ΛΑΜΠΟΥΔΗ με το ZOBULON τους.

 

Η ΜΥΓΑ σατιρίζει, ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ παίζει στις σελίδες της, και το τεύχος επιθυμεί σφοδρά να σας τέρψει και να σας ικανοποιήσει.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 8 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

 

 

 

SEX, DRUGS & MERRY CHRISTMAS

 

 

 

 

 

Τεύχος 8ο και εορταστικό. Το ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ εορτάζει την πιθανότητα κάποιοι μη τακτικοί αναγνώστες του να το αγοράσουν, παρασυρόμενοι από τον καταναλωτισμό των ημερών, περιέργεια, φιλανθρωπία, ή άλλους παράξενους λόγους. Τους θεωρεί καλόδεχτους όλους.

 

Σ' αυτό το τεύχος συγκεντρώθηκαν μερικοί σχιζοφρενείς χιουμορίστες που κάνουν διασκεδαστικά πράγματα:

 

Ο Peter Kuper εντρυφεί σε θέματα εξάρτησης στο IT'S THE DRUG WORLD, o Danilo Maramotti αφήνει να εννοηθεί πως το ρούχο κάνει τον άνθρωπο στο FAY ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ και η Giovanna Casotto, η ερωτική κυρία των κόμικς, εκφράζει μια δόση ειρωνείας για την ερμηνεία της σύγχρονης τέχνης στο ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

 

Υπάρχουν επίσης μερικοί πολύ αλλόκοτοι τύποι σαν τον Don Martin και τον Duck Edwing με εξαιρετικά σουρεαλιστικές σελίδες. Υπάρχουν ευφυείς σελίδες από τον Ted Rall και τον Bitterman, και το μελαγχολικό αλλά εξαιρετικό BLUESMAN των Vollmar/Vallejo στη δεύτερη (εκ τεσσάρων) συνέχειά του.

 

Ακόμη, θα βρείτε τους "δικούς" μας Σπύρο Δερβενιώτη, Αλέξια Οθωναίου, και σε πρώτη παρουσίαση τον Evan.

 

H mad παρωδία μας καταπιάνεται αγρίως με τη γνωστή κινηματογραφική αποτυχία στο ΤΡΟΙΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑ, και η ΜΥΓΑ με τους φίλους της (του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ συμπεριλαμβανομένου) παρακολουθεί και διασκεδάζει με την πραγματικότητα γύρω μας.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 7 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 7 (ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) - ΟΙΚΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

ΕΒΔΟΜΟ ΤΕΥΧΟΣ με ξεχωριστό οικο-κτηνοτροφικό ενδιαφέρον. Οι αγελάδες είναι το τιμώμενο πρόσωπο μέσα από μερικά από τα πιο σουρεαλιστικά κόμικς. Μέγας χορηγός χιούμορ ο GARY LARSON με τις σελίδες του FAR SIDE του και guest star o GAUDELETTE με το ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΝΤΕΝΤΕ!

 

Ακόμη, οι κλασικοί DON MARTIN, AL JAFFEE και DUCK EDWING παίζουν με τις παρανοϊκές σελίδες τους. Ο MO/CDM μας δίνει μια ξεκαρδιστική όψη της τυπολατρείας ενός στρατιωτικού-επιστημονικού ερευνητικού κέντρου στο FORBIDDEN ZONE, ο CARETTA μιλάει για τη ΡΑΦΤΡΑ που του γνώρισε αντρικές απολαύσεις, ο DE PINS αναφέρεται πάντα στις ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, η Αλέξια ΟΘΩΝΑΙΟΥ και ο Θεοφάνης Τάσης περιγράφουν ένα ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.

 

Από αυτό το τεύχος αρχίζει ή δημοσίευση του πρώτου επεισοδίου μιας εξαιρετικής σειράς με θέμα τη ζωή δυο περιφερόμενων μουσικών του μπλουζ: BLUESMAN των VOLLMAR και CALLEJO.

 

Υπάρχει ακόμα η τακτική μας madparody με θύμα την ταινία "300" και φυσικά η ΜΥΓΑ και η παρέα της (του ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ συμπεριλαμβανομένου) σχολιάζουν και καγχάζουν για την πραγματικότητα του μήνα.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 6 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007

 

 

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 6 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ), ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ

 

 

 

 

 

Έκτο τεύχος (Οκτωβρίου), ένα γευστικό τεύχος με σπουδαία πιάτα. Οι μεγαλύτεροι χιουμορίστες του πλανήτη (και μερικοί μικρότεροι) δίνουν γεύση σ' ένα τεύχος απολαυστικό και αγρίως ξεκαρδιστικό.

 

Σπουδαίος σαρκαστής ο Christian Binet για μια ακόμη φορά ρίχνει την ανατρεπτική του ματιά στις δίαιτες, με το "ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!"

 

Σ' αυτό το τεύχος θα γνωρίσετε την Simon, τη νέα Γαλλίδα σχεδιάστρια, βραβευμένη το 2004 στο Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ με το Βραβείο των Νέων Ταλέντων. Το κόμικς της Ο ΠΙΝΙΟΛΟ ΤΩΝ ΜΠΟΝΟΜΠΟ είναι ευρηματικό και απολαυστικό. Αναφέρεται σ' αυτή τη φυλή των πρωτοξαδέλφων μας όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν λύνεται μ' ένα φιλικό πηδημητάκι.

 

Το δίδυμο Tha/Bigart δίνει πάλι εξαιρετικά δείγματα του σουρεαλιστικού του χιούμορ στο ABSURDUS DELIRIUM. Αλλά ξεχωριστό κόμικς είναι και η ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΩΝ του Mo/cdm, μια ξεκαρδιστική εκδοχή του καψίματος μιας μάγισσας, υπόδειγμα σφιχτοδεμένου σενάριου, με αλλεπάλληλα χιουμοριστικά ευρήματα.

 

Και φυσικά υπάρχει πάντα ο πικρός σαρκασμός του Wolinski με τις ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, τα μπερδεμένα συναισθηματικά ανθρωπάκια του De Pins στις ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ο αισθησιασμός του Manunta σε μια ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ, μια γεύση από Σπύρο Δερβενιώτη στον ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ...

 

Ακόμη, μια απολαυστική παρωδία: ο Harry Plodder, είναι ο καθρέφτης της σάτιρας που κάνει τον Χάρι Πότερ ξεκαρδιστική γελοιογραφία, ενώ στις σελίδες της η ΜΥΓΑ σαρκάζει γεγονότα και καταστάσεις της επικαιρότητας. Μαζί της πάντα, ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ πειράζει ξανθιές και πολιτική.

 

Δυο νέοι δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη είναι καλεσμένοι σ' αυτό το τεύχος, γνωρίστε τους. Δημήτρης Σαββαΐδης στο κείμενο, Μανώλης Φραγγίδης στο σχέδιο στο ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 5 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 5 - ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΓΛΩΣΣΑ….

 

 

 

 

 

Με χιούμορ, κόμικς, και αισιοδοξία, το τεύχος Σεπτεμβρίου προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εγκλήματα αυτού του απερχόμενου μήνα, την πιο γκρίζα εκδοχή της πολιτικής αφερεγγυότητας... Προσπαθεί να κρατήσει το ίδιο την ψυχραιμία του και σας να σας κάνει να γελάσετε. Ζητήσαμε γι' αυτό διεθνή βοήθεια. Να σας παρουσιάσουμε τους προστρέξαντες αυτού του τεύχους:

 

Ο Christian BINET κάνει το καυστικό του σχόλιο για τη βιομηχανία τροφίμων στο "ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, ΜΑΜΑ!",

 

Η Giovanna CASOTTO, η ερωτική Ιταλίδα σχεδιάστρια περιγράφει τη σκληρότητα των εφήβων στο ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΙ.

 

O Fernando CARETTA καλεί τις φίλες της μαμάς σε ένα οργιώδες ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΣΑΪ .

 

Ο CHAUZY περιγράφει τη συμμετοχή του σε ένα φεστιβάλ κόμικς και την προσπάθεια να… αλλά δεν… στο FESTIVAL SEX.

 

Ο Giuseppe MANUNTA διαπιστώνει ότι το ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ και αναφέρεται σε αμοιβαίες απογοητεύσεις.

 

Ο Georges WOLINSKI μιλάει για τον ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ και αποφαίνεται ότι ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

 

Η Αλέξια ΟΘΩΝΑΙΟΥ, νεαρή ταλαντούχα δημιουργός (σε σενάριο Θεοφάνη ΤΑΣΣΗ) δείχνει την ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ.

 

Ακόμη δόσεις του ευφυέστατου ABSURDUS DELIRIUM των THA/BIGART, απολαυστικές ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS και Gary LARSON και LEBORGHE και BLACHON και PLANCHON και LAMORTHE.

 

Σημειώστε παρακαλούμε ιδιαίτερα την παρουσίαση του Matt GROENING και της δουλειάς του LIFE IN HELL, της δουλειάς που στάθηκε εφαλτήριο για την μετέπειτα σταδιοδρομία του.

 

Τέλος, η ΜΥΓΑ (σελίδες σχολιασμού πολύ ιδιαίτερες), σαρκάζει τη ζωή, την πολιτική, τις εκλογές, τον Βύρωνα, την Πάρις κι ό,τι άλλο βρίσκει πρόχειρο. Μαζί της παίζει και ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 4 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 4 - ΚΑΥΤΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΟ

 

 

 

Ο μήνας Αύγουστος, μας υποκίνησε υποσυνειδήτως αυτό το τεύχος να υποκύψει στις τελετές λαγνείας του περιβάλλοντα χώρου, να κρυφοκοιτάξει με επιθυμία νιάτα και φθηνή ομορφιά που πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις παραλίες, και να ξεφύγει, κατά το δυνατόν, από την καταθλιπτική πραγματικότητα της πολιτικής και της κόλασης του παγκόσμιου τοπίου. Η εναλλακτική ιδέα ήταν να ασχοληθούμε με τις πυρκαγιές, αλλά ήταν μια ιδέα που έτυχε μηδενικής αποδοχής. Το σεξ και η ερωτική προσδοκία φαίνεται να παραμένει πάντα η μπεστ-σέλερ επιθυμία της ψυχής μας. Ως εκ τούτου, να σας παρουσιάσουμε τους συμμέτοχους αυτού του τεύχους και να σας προτρέψουμε να το απολαύσετε.

 

Ο Christian BINET ψήνει ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ με την αγαπημένη μας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΙΝΤΟΣΟΝ,

 

Ο Georges WOLINSKI διαπράττει ΣΟΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ και αποφαίνεται ότι Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

 

Η Giovanna CASOTTO, καυτή και Ιταλίδα σχεδιάστρια τρελαίνει το ναύτη της στο PIN-UP.

 

O Fernando CARETTA παίζει με την πρόκληση μιας μαθητριούλας στο ALTERNATIVE.

 

Ο Jakez BIHAN (γνωστός στους φαν των ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΙΚΣ και ως JACOBSEN) παρουσιάζεται, ψυχαναλείται και παρουσιάζει σουρεαλιστικού μεγέθους γεννητικά όργανα.

 

Ο Giuseppe MANUNTA μιλάει για το ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ στο ασυνήθιστο ερωτικό του τρίγωνο.

 

Ο Luca TARLAZZI (με τον CARETTA) αφηγούνται την αγωνιώδη προσπάθεια ενός εφήβου να του κάτσει η ΚΑΜΙΛ.

 

Ακόμη δόση ABSURDUS DELIRIUM των THA/BIGART, ολίγος IVA, απολαυστικές ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS.

 

Σημειώστε παρακαλούμε το εξαιρετικό κείμενο και υλικό του Jim SILKE στο αφιέρωμά μας για την θρυλική pin-up της δεκαετίας του πενήντα BETTIE PAGE και τέλος απολαύστε τις εξομολογήσεις του SERPIERI για τη Druuna του.

 

Τέλος, η ΜΥΓΑ (σελίδες σχολιασμού πολύ ιδιαίτερες), σαρκάζει τη ζωή, την πολιτική κι ό,τι άλλο βρίσκει πρόχειρο. Μαζί της παίζει και ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 3 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2007

 

 

 

ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

 

 

 

Το 3o τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (Ιουλίου) κατέφθασε με ακρίβεια στο ραντεβού του, στη νέα του διαδρομή. Από την Πέμπτη 28 Ιουνίου βρίσκεται στα περίπτερα και στα βιβλιοπωλεία.

 

Και αυτό το τεύχος είναι γεμάτο δροσιστικό χιούμορ, καυστικό σαρκασμό και χαρούμενη διάθεση για αποχαιρετισμούς και παραινέσεις περί τσαγιού προς τον απολυόμενο Τόνι Μπλερ σε ένα εξωφυλλάκι δια χειρός Θανάση Πέτρου.

 

Και αυτό το τεύχος στοχεύει στην υψηλή διασκεδαστικότητα, (δηλαδή στην απολαυστική ανάγνωση από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα). Γι' αυτό το λόγο επιστρατεύονται πάντα συνεργασίες από τους καλύτερους χιουμορίστες του κόσμου (και μερικούς λιγότερο καλούς).

 

Το ιδιαίτερο θέμα αυτού του τεύχους είναι ο Τόνι Μπλερ, ο Τζορτζ Μπους και όλοι οι παρατρεχάμενοι τους, η συμμορία όλων αυτών που επιζητούν να κάνουν τη ζωή στον πλανήτη κόλαση (και το έχουν επιτύχει για μεγάλο μέρος του κόσμου).

 

Αποχαιρετούμε τον Τόνι και ο Terry Jones (των MONTY PYTHON) τον περιποιείται κανονικά με τα σατιρικά του κείμενα στο ειδικό αφιέρωμα του IT'S COMEDY.

 

Σ' αυτό το τεύχος πρωτοπαρουσιάζομυε τον MO/CDM τον σχεδιαστή με το παράξενο όνομα και τη μεγάλη σαρκαστική φλέβα. Γνωρίστε και απολαύστε το FOBIDDEN ZONE του.

 

Γνωριμιά με τις FROGS & DOGS, τα τρία κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη με τα δροσερά, τρυφερά, χιουμοριστικά κομικσάκια τους: η Σοφία Σπυρλιάδου, η Σταυρούλα και η Χριστίνα Ανθηροπούλου.

 

Σ' αυτό το τεύχος οι σταθερές μας αξίες: ο Georges WOLINSKI μιλάει για τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ και θέτει τη Στεφανί στην υπηρεσία σας με το ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙ. Ο Christian BINET αναφέρεται στην ανεργία με το θυμοσοφικό ΟΛΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ.

 

Ο Jean-Christophe CHAUZY διαπιστώνει το λόγο των πρησμένων όρχεων στα παλιά γουέστερν και ο TRONCHET δηλώνει παρών με τα ΔΥΟ ΚΩΘΩΝΙΑ ΤΟΥ, τους απολαυστικούς στην ηλιθιότητά τους ήρωες, που σίγουρα δεν έγινα πιο έξυπνοι σ' αυτό το τεύχος.

 

Οι Eric OMOND και Chivard YOANN σ' αυτό το επεισόδιο του PARIS STRASS

 

σαρκάζoυν την ευρηματική κίτρινη δημοσιογραφία.

 

Μια απολαυστική παρωδία για τους ήρωες της τηλεοπτικής σειράς THE SOPRANOS από τους DRUCKER/KOGEN.

 

Ο Σπύρος ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ σχολιάζει τα τηλεοπτικά μέσα με ένα καυστικό MORE TEA, SIR? Οι THA/BIGART είναι πάντα εξαιρετικά ευρηματικοί στις σελίδες τού ABSURDUS DELIRIUM, μικρά αριστουργήματα ευφυούς σεναρίου.

 

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS είναι γλυκές και οι γυναίκες του ενθουσιωδώς καμπυλωμένες.

 

Και, βεβαίως, υπάρχει η ΜΥΓΑ, οι σελίδες μιας καυστικής ματιάς σε επίκαιρα θέματα, με τη συμμετοχή και του περιβόητου ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007

 

 

 

 

 

Αισίως, το 2o τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ κατέφθασε με ακρίβεια στο ραντεβού του, στη νέα του διαδρομή (μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα τυπογραφεία). Κυκλοφόρησε Πέμπτη 31 Μαΐου, τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα βρίσκεται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στα περίπτερα και στα βιβλιοπωλεία. Και αυτό το τεύχος, σαρκαστικό και αγρίως χιουμοριστικό, στοχεύει στην υψηλή διασκεδαστικότητα, (δηλαδή στην απολαυστική ανάγνωση από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα) καθώς υπάρχουν συνεργασίες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν (ορισμένες) ως εξαιρετικές, (ορισμένες) ως ιδιαίτερες, (ορισμένες) ως αντιπροσωπευτικές, δηλαδή όλες τους ενδιαφέρουσες.

 

Σ' αυτό το τεύχος λοιπόν ο Georges WOLINSKI δίνει συμβουλές για το πώς ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ο Ted RALL, ένας εξαιρετικός Αμερικανός σχεδιαστής (που δημοσιογραφεί σχεδιάζοντας) μιλάει για τον χρονικό βασανισμό των εφήβων και ο Christian BINET αναφέρεται σε μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ, τη μέρα της εκδίκησης των καταπιεσμένων.

 

Ο Jean-Christophe CHAUZY σαρκάζει στον ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ την εμπλοκή του ανεύθυνου συμμέτοχου στις διαδηλώσεις και ο TRONCHET μας παρουσιάζει τα ΔΥΟ ΚΩΘΩΝΙΑ ΤΟΥ, τους απολαυστικούς στην ηλιθιότητά τους ήρωες, που σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι δεν απέχουν πολύ από πολλούς που γνωρίζετε.

 

Οι Eric OMOND και Chivard YOANN σ' αυτό το επεισόδιο του PARIS STRASS

 

σαρκάζoυν τον καθωσπρεπισμό της μεγαλοαστικής τάξης αλλά και την ανατροπή του ως συνέπεια της τεχνολογίας.

 

Μια MADparody απολαυστική από τους Tom RICHMOND στο σχέδιο και τον Dick DEBARTOLO στο σενάριο. Θύμα της απολαυστικής παρωδίας ο Spider-Man.

 

Ο Σπύρος ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ σε μια ευφυή σελίδα αναλύει το ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ. Από ποιον θα πάρουμε σε ποιον θα δώσουμε. Οι THA/BIGART είναι πάντα εξαιρετικά ευρηματικοί στις σελίδες τού ABSURDUS DELIRIUM, μικρά αριστουργήματα ευφυούς σεναρίου.

 

Ο COYOTE με τον ΜΙΚΡΟ ΚΕΒΙΝ δίνει μια απολαυστική ανατροπή των ρόλων μικρών και μεγάλων και ο Michel PICHON στο ADADA! ADADA! μιλάει για τις σχέσεις με έναν απολαυστικά πρωτότυπο τρόπο. ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS είναι γλυκές στο αστείο, "καραμελωμένο" τους σχέδιο, αλλά, οξυδερκέστατες σαν ματιά στις ερωτικές σχέσεις.

 

Τέλος, επισημαίνουμε το IT'S COMEDY, σελίδες με χιουμοριστικά κείμενα για ξεκαρδισμό, με συμμετοχή των ΤΖΟΜΠΕ ΚΟΒΑΤΑ, VETERINARIAN, ΜΑΓΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ... Και τελικά, η ΜΥΓΑ, οι σελίδες μιας καυστικής ματιάς σε επίκαιρα θέματα, αυτή τη φορά ενισχυμένη με τη συμμετοχή του περιβόητου και ανατρεπτικού ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.

 

 

 

ΤΕΥΧΟΣ 1 - ΜΑΪΟΣ 2007

 

 

 

το ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ξανάπιασε δουλειά μετά από ένα μικρό πολύχρονο διάλειμμα. Είχε απειλήσει στο παρελθόν ότι θα κάνει τους Έλληνες να γελάσουν έστω κι αν χρειαστεί βία και ο στόχος δεν επετεύχθη. Επανέρχεται, λοιπόν, πιο αποφασισμένο αυτή τη φορά, πιο απολαυστικό, πιο διασκεδαστικό, πιο καυστικό, υποστηριζόμενο από τους καλύτερους χιουμορίστες του κόσμου (και μερικούς λιγότερο καλούς). Έτσι στο φρέσκο και λαχταριστό πρώτο τεύχος της νέας του εποχής μπορείτε να συναντήσετε:

 

Πρώτες γνωριμίες με φρέσκο αίμα: OMOND και YOANN στο PARIS STRASS - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΙΟΠΗΣ, ένα καυστικό σατιρικό κόμικς για τη δημοσιογραφία - κλειδαρότρυπα.

 

Ο DUVEAU παρουσιάζει το τρισδιάστατου στιλ κόμικς του ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

 

Ο ARTHUR DE PINS με τον πιο γλυκοσχεδιαστικό τρόπο και εντελώς προσωπικό στυλ, καταπιάνεται με ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.

 

Ο LEMORTHE αναφέρεται στην ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ο LE BORGNE έχει ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ και οι BELOM/SIRVENT ανησυχούν οικολογικώς. Ο JOE ORLANDO καταγράφει τον ΚΑΝΟΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ.

 

Ο PICHON βαθμολογεί τη ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Χυμώδης παρουσία η GIOVANNA CASOTTO, καυτή Ιταλίδα σχεδιάστρια με αισθησιακές ανησυχίες στο οργιώδες ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ.

 

Οι βετεράνοι των κόμικς, βραβευμένοι και αγαπημένοι από παλιά, όπως ο οργισμένος WOLINSKI που μιλά για το σήμερα με την πιο πικρή ειρωνεία. Ο εξαιρετικός ΒΙΝΕΤ κάνει ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, και οι THA & BIGART δηλώνουν παρόντες με το σουρεαλιστικό τους ABSURDUS DELIRIUM.

 

Ακόμη, μια ξεχωριστή παρουσία, μια MAD PARODY, αυτές οι καταπληκτικές παρωδίες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών του σατιρικού αμερικανικού περιοδικού: Σ' αυτό το τεύχος ο δόκτορας HOUSE της γνωστής τηλεοπτικής σειράς έχει την τιμητική του, σε σκίτσα του MORT DRUCKER και κείμενα του ARNIE KOGEN.

 

Το ελληνικό κόμικς εκπροσωπείται από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΑΛΗ και τον NOVA του, έναν αγαπημένο σχεδιαστή με τον οποίο συμπορευτήκαμε μαζί από την αρχή της διαδρομής μας. Αλλά παλιοί συνοδοιπόροι και ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΑΛΗΣ που σ'αυτό το τεύχος μαυροχιουμορίζει με τον ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ του, και ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ πού είχαμε πρωτοπαρουσιάσει, νεαρό πολλά υποσχόμενο τότε, ώριμος σχεδιαστής σήμερα.

 

Ακόμη: IT'S COMEDY, σελίδες γεμάτες από σκιτσάκια και χιουμοριστικά κείμενα για περιπτώσεις επείγουσας χιουμοριστικής βοήθειας και Η ΜΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, σχόλια πάνω στην επικαιρότητα, κακά, εμπαθή, σαρκαστικά και εντελώς αναξιόπιστα.

 

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί, κάθε 1η του μήνα, 4,90 e

 

 

 

 

Όλα τα εξώφυλλα στην παρουσίαση του τίτλου στις ελληνικές εκδόσεις ΕΔΩ

 

 

 

:cheers3:

Επεξεργασία από NikosB
  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28721
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6436 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Καλή αρχή λοιπόν (ή μήπως θα έπρεπε να πω καλή συνέχεια;...) με πολλές ευχές για το περιοδικό σας και να μην χρειαστεί να κάνετε άλλο διάλειμμα από εδώ και εμπρός, αλλά να δουλεύετε ακούραστα και ανελλιπώς. Ραντεβού στα περίπτερα με το τεύχος 01 (εάν διαβάζω καλά - άλλωστε τί άλλο θα μπορούσε να είναι) και τον δικό μας Δημήτρη Βιτάλη στο πρώτο εξώφυλλο αυτού του νέου κύκλου. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα, εύχομαι τα καλύτερα στην προσπάθεια σας.

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28472
  • Reputation:   190076
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6361 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Edika???? που'ν'ο Edika???? οεο!

 

ζόρικο εγχείρημα... βλέπω τον πίνακα περιεχομένων, βλέπω πως είναι "στημένος" με καινούργια/σύγχρονα εικαστικά πρότυπα/τεχνοτροπίες και με ξενίζει. Φυσικά μόνο και μόνο επειδή a long time ago in a galaxy far far away είχα 2-3-10-∞....

 

anyhow! σαφώς και θα τιμηθεί δεόντως! best of luck! :beer:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  673
  • Group:  Members
  • Topic Count:  40
  • Content Count:  758
  • Reputation:   1756
  • Achievement Points:  758
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  58

Anyhow, germanicus ούτε συζήτηση ότι θα τρέξουμε να το αρπάξουμε χωρίς πολλά πολλά γιατί δε βλέπω

να υπάρχει και κάποια εναλλακτική στο κόμικ σε Ελλάδα. Εδώ που βρίσκομαι εγώ φτάνουν λίγα πράγματα

αλλά αυτό πιστεύω ότι θα έλθει σίγουρα (αλλά η σταθερότητα στη συνέχεια είναι μεγάλο πρόβλημα... 80 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη, σκέψου)

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  37
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  733
  • Reputation:   2457
  • Achievement Points:  737
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6404 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Φαινεται ελπιδοφορο...

 

Να ευχηθω και γω τα καλυτερα και ελπιζω να ανεβει και προς τα εδω πανω, βορεια...

 

alagt17, ασε εγω την πατησα. ειμαι στα 100χλμ... :lol:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2029
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  32
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6202 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Συγχαρητήρια και από μένα και καλοτάξιδο.

Έχει καμμιά σχέση με τη σειρά παραπέντε;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28472
  • Reputation:   190076
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6361 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

με τίποτα! :) Από τη μία ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος που έβγαζε δεκαετία 80 το ομώνυμο περιοδικό (και το ξαναρχίζει τώρα, μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση) και από την άλλη ένα τηλεοπτικό show για το οποίο δεν έχω διαβάσει κάπου ότι επηρρεαστήκαν στην ονομασία από το πρώτο.

 

Αν και για να πω την αμαρτία μου, δεν έχω διαβάσει πουθενά από που πήρε το όνομα... Φανταζόμουν επηρρεασμό από την σχετική φράση σε συνδυασμό με τους 5 ήρωες και το ότι θα σωζόντουσαν στο παρά πέντε από το τρένο (εξ'όσων γνωρίζω ήταν προγραμματισμένο για μια σεζόν αρχικά και στην πορεία το κάναν 2). Να θυμόταν οι συντελεστές τη σχετική έκδοση και να έπαιξε μπάλλα και αυτή η οικιότητα?

 

:beer:

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3478
  • Reputation:   20248
  • Achievement Points:  3535
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6278 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ούτε εγώ το βρήκα πουθενά.

Οι Αφοί Μπαζίνα είναι πίσω και από το καινούργιο παρά πέντε δηλαδή;

Καιρός ήτανε!

Νισάφι πιά με τις τσόντες! Ερωτικά και πα**ριές..........

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

το περιοδικό ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ κυκλοφόρησε στα περίπτερα απο το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ στις 26/4/2007. Με αυτό το στοιχείο ο περιπτεράς θα το βρεί....tounas1 μήπως να δοκίμαζες κάποια ώρα χωρίς φωτιές;-)))

στα εξάρχεια πάντως σίγουρα υπάρχει Αραχώβης 49 στην διανομή και ΣΙΓΟΥΡΑ στήν ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (Γραβιάς)

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

Ο Γιώργος Μπαζίνας είναι ο εκδότης (όπως ήταν και στην ΒΑΒΕΛ μέχρι να γίνει το ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ στο μικρό ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στον ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ).

 

μεγάλη "μερίδα" του κοινού προτιμά τα ερωτικά κόμικς.....

πολύ μικρή ¨μερίδα" του κοινού προτιμούσε την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ που ήταν με μεγάλη διαφορά το καλύτερο περιοδικό (υλικό πανάκριβο - σελίδες - εκτύπωση) και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης.

Γούστα είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι.....

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2007
  • Group:  Members
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  82
  • Reputation:   219
  • Achievement Points:  82
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Να βρεθούμε. Και πάλι καλή επιτυχία Γιώργο και Νίκο. (τα περίπτερα είπαν πως αφού βγήκε στις 26 εμείς θα τοχουμε στις 27). Οπότε σήμερα που θα βγω θα το πάρω.

Προσθέσαμε αμέσως το banner του "Παρά-Πέντε" στο site μας.

http://www.comicorange.gr/

Περιμένουμε να δούμε και ένα δικό μας banner στο Παρά-Πέντε

Φιλικά

Λευτέρης Ταρλαντέζος

 

Κάποια εξώφυλλα από το ένδοξο παρελθόν -και το εξίσου ένδοξο ευχομαι παρόν και μέλλον.

 

post-2007-1177666823_thumb.jpg post-2007-1177666893_thumb.jpg post-2007-1177666955_thumb.jpg post-2007-1177666988_thumb.jpg

 

Ευχαριστώ Νίκο. Είμαστε μαζί σας γιατί ήσασταν οι καλύτεροι και θέλουμε να είστε οι καλύτεροι και τώρα...

Το χρώμα της Κατερίνας ήταν το καλύτερο

Επεξεργασία από Tounas1
  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1537
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  837
  • Reputation:   2374
  • Achievement Points:  837
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6254 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Πολύ χρήσιμο!! Και έχει πολύ ωραία πραματάκια!! :beer:

Καλή δύναμη!! :beer: Αέρα στα πανιά σας!! :beer::beer:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1709
  • Content Count:  9052
  • Reputation:   64345
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6427 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Τα συγχαρητήριά μου παιδιά και να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας !!!!

 

Μπράβο και καλή συνέχεια, εύχομαι να μας συντροφέψετε μέχρι τα εγγόνια μας...

 

:bravo: :thanks:

 

:beer2:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  10
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  878
  • Reputation:   390
  • Achievement Points:  878
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Συγχαρητηρια,καλοταξιδο...

Εκανα την παραγγελια μου στο internet και το περιμενω. :bravo: :bravo:

Επεξεργασία από esperos
  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  658
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  12
  • Reputation:   12
  • Achievement Points:  12
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  55

Μπράβο χαίρομαι που ξανακυκλοφορεί το διάβαζα αρκετα συχνα.

Καλη συνέχεια.

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  2289
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  161
  • Reputation:   370
  • Achievement Points:  161
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6179 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  113

Αν έχω καταλάβει καλά η κυκλοφορία του πρέπει να γίνεται με σχετικά μικρό αριθμό φύλλων μιας και στην περιοχή μου (Γαλάτσι) δεν υπάρχει στα περίπτερα σε επαρκή ποσότητα ή και καθόλου.

Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται για να περιοριστεί το κόστος, δεκτό.

Προτιμώ πάντως να το αναζητήσω σε 2-3 σημεία παρά να σταματήσει η έκδοση του.

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

dim δεν είναι τόσο μικρή η κυκλοφορία, διανέμουμε αντίτυπα - το πρόβλημα είναι στα περίπτερα που πιθανόν δεν το παίρνουν απο τα πρακτορεία.

Μπορείς πάντως απο όποιον αγοράζεις εφημερίδες τσιγάρα κλπ. να ζητήσεις να σου το φέρνει, η κυκλοφορία γίνεται απο το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  663
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  17
  • Reputation:   8
  • Achievement Points:  17
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Έριχνα μια ματιά που και που σε κάνα περίπτερο, μήπως και πετύχω το περιοδικό, χωρίς επιτυχία. Το πέτυχα τελικά κάπου χθες. Αν και σε κάποιους μπορεί να φανεί υπερβολή και παραξενιά, προτείνω, αν είναι εύκολο φυσικά, να κυκλοφορεί στο μέλλον σε σελοφάν ή ακόμη καλύτερα σε χάρτινο περιτύλιγμα...

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  3912
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  15
  • Reputation:   8
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6037 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Πολύ ενδιαφέρον αν και η τιμή του είναι προσιτή θα το τιμήσω όπως παλιότερα. Βέβαια στην Αίγινα να φτάσει ούτς λογος οπότε αν έχετε πληροφορίες για συνδρομές θα είμουν υπόχρεοσ μιασ και θα αργήσω να κατέβω Αθήνα για να το ψάξω.

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  441
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  175
  • Reputation:   466
  • Achievement Points:  175
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Συμφωνω κι εγω με bonadrug.Δεν εχω διαβασει τευχη του παλιου Παρα Πεντε ωστε να κανω συγκρισεις αλλα αυτο δεν με εμποδιζει να δω οτι το περιεχομενο και γενικοτερα το στησιμο του περιοδικου ειναι εκτος εποχης.Τα "αστεια" μου φαινονται χοντροκομμενα,πολυ σεξιστικο (και οχι ερωτικο) περιεχομενο,αρθρα χωρις ουσια κτλ.Για να ειμαι δικαιος,να πω οτι εχω διαβασει μονο το πρωτο τευχος και δεν ξερω πως εχει εξελιχθει ως τωρα αλλα απο τις αναγγελιες των καινουργιων τευχων που διαβαζω καθε μηνα δεν βλεπω οτι εχει αλλαξει κατι.Για να καταληξω,δεν ξερω αν αυτο το περιοδικο ειναι καλο η κακο απλα νιωθω οτι ειναι κατι που δεν με αφορα.Ισως το περιεχομενο του να ειναι πολυ προχωρημενο για τη δικη μου αντιληπτικη ικανοτητα.

Δεν ειχα εκφρασει αποψη τοσο καιρο γιατι δεν μου αρεσει και δεν συνηθιζω να κρινω το αποτελεσμα της δουλειας αλλων αν εχουν καταβαλει εστω και ελαχιστη προσπαθεια και ειδικα σε νεες προσπαθειες αφου πιστευω οτι αυτες πρεπει να ενθαρυνονται (οχι οτι η εκφραση της αποψης μου εχει τη δυναμη να αποθαρυνει καποιον αλλα τελος παντων).Απλα πηρα αφορμη απο το ποστ του bonadrug και ειπα να τα γραψω κι εγω για να...ξεθυμανω!!

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

"Το νέο περιοδικό Παρα-Πέντε θα ήθελα."

"Α! Μισό, το πήγα πάνω στο πατάρι. Δε χωράνε όλα τα περιοδικά, και αυτό δε το ζητά κανείς"

"Πως να το ζητήσει αφού δε το βλέπει?"

"Τώρα παιδί μου (34 ετών) πώς να κρατήσω μαγαζί με τόσο χαμό?"

 

Αυτός ήταν ο διάλογος που είχα με τον περιπτερά, όταν πήγα να αγοράσω το νέο πρώτο τεύχος.

 

Γενικώς τα 2-3 πρώτα νέα τεύχη μου φάνηκαν περίεργα. Το παλιό ΠΠ λειτουργούσε περισσότερο σαν δάσκαλος. Οι εκδότες μας προτείνανε και μας μαθαίνανε νέα κόμικς, νέες δουλειές. Ήταν περισσότερο δάσκαλος (να το ξαναπώ γι' αυτούς που κάθονται πίσω και δεν το ακούσανε). Όπως και τα πρώτα 50 τεύχη του Βαβελ (μετά το χάος, συγνώμη δε το συμπαθησα το Β). Δεν θα μπορούσα να ενισχύσω ένα απλά σεξιστικό περιοδικό.

 

Ευτυχώς βγήκα ψεύτης. Το νέο ΠΠ είναι ακόμη ένας οδηγός για τα νέα του χώρου και για τα νέα κόμκς του χώρου. Μπράβο σας.

 

post-3787-1197138882_thumb.jpg

 

Τελικά είναι αυτό το τελευταίο τεύχος της παλιάς περιόδου?

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4291
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6031 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Συγχαρητήρια!! Πολύχρωμο!!! Αλλά να σκάσει μύτη και Κέρκυρα!!! :best:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  4357
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  350
  • Reputation:   1202
  • Achievement Points:  350
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5970 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ήρθε ο δεύτερος τόμος :dance:

Τσάμπα πράμα οι τόμοι!!!

  • Like 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  131
  • Group:  Members
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  1007
  • Reputation:   944
  • Achievement Points:  1007
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6381 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Θα βγώ εκτός θέματος αλλά δε βαριέσαι. Διάβαζα το όλο νήμα ξανά, έτσι για να μαθαίνουμε καθώς ακόμη δεν έχει πέσει στα χέρια μου το νέο αλλά ούτε και έχω ιδιαίτερη γνώση του παλιού.

Και μια και τέλειωσα κοιτάω να δω ποιος άλλος χρήστης το διαβάζει και να σου ο webmaster_parapente

Μπα λέω κοίτα σύμπτωση....

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σχόλια μας φτάνουν εκεί που πρέπει και αυτό είναι ένα απο τα καλά της κοινότητας του ΓΚ.

:beer:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  5268
  • Group:  Members
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  679
  • Reputation:   1594
  • Achievement Points:  679
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5859 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  53

:beer: Συγχαρητηρια την νέα σας περίοδο, ήμουν αναγνώστης :gnews: του παλιού ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ,

του ΜΙΚΡΟΥ και της επόμενης μέρας, η αλήθεια είναι ότι την ΕΠΟΜΕΝΗ την αγόραζα μεν άλλα τότε

δεν την εκτιμούσα, όμως περνώντας τα χρόνια όχι απλά την εκτίμισα αλλά την λάτρεψα.

 

Anyway στο σήμερα, μου αρέσει αρκετά και το νέο ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ σίγουρα και κάποιο μέρος από την

ύλη του με αφήνει αδιάφορο (ψήφησα) αλλά έχω την άποψη ότι ο χρόνος θα δείξει.

Καλή καινούργια αρχή. ( :devil: τα έχω σχεδόν όλα τα νέα τεύχη).

 

:3eyes:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

το τεύχος 16 (Σεπτ-Οκτ) κυκλοφόρησε 3/10/2008 λεπτομέρειες στην αρχική καταχώρηση

Επεξεργασία από NikosB
  • Like 6
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  2042
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  15
  • Reputation:   48
  • Achievement Points:  15
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6201 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

Το νέο τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ θα κυκλοφορήσει, αισίως, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (18 Δεκεμβρίου). Περιέχει Peter Κuper, Ortiz/Segura, Cemak, Panebarco, Van Den Boogaard, Fred, Aragones, Duck Edwing και το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του BLUESMAN των Vollmar/Callejo.

Επεξεργασία από NikosB
  • Like 3
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7341
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  1379
  • Reputation:   6443
  • Achievement Points:  1379
  • Days Won:  5
  • With Us For:  5636 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  60

Μια παρατηρηση και επεται η κριτική μου. Στο Ρεθυμνο μπαινει στο ραφι με τις τσοντες, και κατα την γνωμη μου ορθως γιατι δεν θα ήθελα να το κοιτάξει η κόρη μου ως Μικυ μαου. Αντιλαμβάνομαι ότι η επιλογη των ιστοριων ειναι δικαιωμα του εκδοτη, όπως και η αγορα του αγοραστη. θεωρω όμως ότι ο, αναπόφευκτος για μένα, στιγματισμος του ως "ερωτικου" περιοδικου το αδικει και αποκλειει ενα κοινο που θα ενδιαφέρονταν. Παρεπιπτόντως όποιος το αγοράσει ως τσοντα μάλλον θα απογοητευτει επίσης και θα στραφει σε πιο κλασσικά δειγματα του είδους. Το Παρα Πέντε έχει μια μακρά και διαιωνιζόμενη παράδοση εκδοτικού σουρρεαλισμού, για να μην χρησιμοποιήσω καμμια άλλη έκφραση, στην οποία φαινεται πως επιμένει σταθερά! Και το λέω αυτό ως σταθερός αναγνώστης του, όλων των περιόδων.

Επεξεργασία από green-mits
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Μια παρατηρηση και επεται η κριτική μου. Στο Ρεθυμνο μπαινει στο ραφι με τις τσοντες, και κατα την γνωμη μου ορθως γιατι δεν θα ήθελα να το κοιτάξει η κόρη μου ως Μικυ μαου. Αντιλαμβάνομαι ότι η επιλογη των ιστοριων ειναι δικαιωμα του εκδοτη, όπως και η αγορα του αγοραστη. θεωρω όμως ότι ο, αναπόφευκτος για μένα, στιγματισμος του ως "ερωτικου" περιοδικου το αδικει και αποκλειει ενα κοινο που θα ενδιαφέρονταν. Παρεπιπτόντως όποιος το αγοράσει ως τσοντα μάλλον θα απογοητευτει επίσης και θα στραφει σε πιο κλασσικά δειγματα του είδους. Το Παρα Πέντε έχει μια μακρά και διαιωνιζόμενη παράδοση εκδοτικού σουρρεαλισμού, για να μην χρησιμοποιήσω καμμια άλλη έκφραση, στην οποία φαινεται πως επιμένει σταθερά! Και το λέω αυτό ως σταθερός αναγνώστης του, όλων των περιόδων.

 

Πάλι καλά να λες! Στο περίπτερο της γειτονιάς μου δε βγαίνει στα ράφια! Απλά το βάζει στο πατάρι ο περιπτεράς, και το επιστρέφει στο τέλος του μήνα, όπως το πήρε. Πρέπει να του το ζητήσεις και να έχει χρόνο να ψάξει στο πατάρι για να πάρεις το τεύχος. Τέτοια είναι η απαξίωση που του δείχνει.

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3478
  • Reputation:   20248
  • Achievement Points:  3535
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6278 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Από όσο μου έχει πει ο Νίκος αυτό (η καταχώρηση του στο ράφι με τις τσόντες) είναι χρόνιο πρόβλημα του περιοδικού. Όσο για τη άλλη έκδοση που το είχε διαδεχθεί για ένα διάστημα μετά τη διακοπή της πρώτης έκδοσης του τίτλου, μιλάω για τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣΜΕΝΟ ΗΙΚΟ , αυτό μου είπε πως το βάζανε μαζί με τα παρα-ιατρικού περιεχομένου :lol: .

 

 

Ήθελα να ρωτήσω αν το πρόσφατο Ερωτικό Παρά Πέντε εμφανίστηκε ποτέ στα περίπτερα (προσωπικά δεν το είδα) ή αν ήταν έκδοση μόνο για τα κομιξάδικα....

  • Like 2
  • Αστείο 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.