Jump to content
YOSHIMITSU

WOLVERINE / JAMES HOWLETT

Recommended Posts

Wolverine

 

wolverine_1.jpg

 

Οι αρχικοί δημιουργοί του Wolverine είναι οι Len Wein, John Romita, Sr. και Herb Trimpe, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται επίσημα πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1974 στο τεύχος #181 του "Incretible Hulk" της Μarvel. (Είχε και μία μικρή εμφάνιση σαν teaser στο προηγούμενο τεύχος #180).

 

Ο Wolverine ή απλά όπως είναι ευρέως γνωστός στους φίλους "Logan", γεννήθηκε περί το 1892(?) στην πόλη Alberta του Καναδά και η ταυτότητα του γράφει το όνομα James Howlett. Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του, που μάλιστα είχε τα χαρακτηριστικά ενός ευπαθές από άποψη υγείας παιδί μιας και ήταν εξαιρετικά αδύναμος σαν οργανισμός. Εκτός αυτού ο James δεν είχε όλη την φροντίδα της μητέρας του καθότι αυτή ήταν συντετριμμένη από τον θάνατο του πρώτου της υιού και εσκεμμένα ουσιαστικά τον παραμέλησε. Έτσι μεγάλωσε περνώντας τον περισσότερο χρόνο στις διάφορα κτήματα, με κύρια παρέα στα παιχνίδια του την Rose (ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι) και ένα αγόρι που είναι γνωστό με το παρατσούκλι "ο σκύλος" - "Dog". Ο "σκύλος" ήταν γιος ενός αλκοολικού φύλακα του κτήματος των Howlett και εξαιρετικά σκληρού σαν πατέρας με το όνομα Thomas Logan. Ενώ τα παιδιά καθώς μεγάλωναν - δένονταν μεταξύ τους όλο και περισσότερο.

Στην εφηβική ηλικία ο "σκύλος" μετά την συνεχή κακοποίηση και κακομεταχείριση του από τον πατέρα του, έφτασε στο σημείο ουσιαστικά να μισοτρελαθεί και οι ενέργειες του προκάλεσαν μία αλυσιδωτή αντίδραση από γεγονότα. Αρχικά ξεκίνησαν με την ανεπιθύμητη και με άσχημο τρόπο προσέγγιση της Rose που οδήγησε τον James να το αναφέρει στον πατέρα του. Για αντίποινα αυτός σκότωσε το κατοικίδιο του James. Αυτό τελικά οδήγησε σε έξωση από το κτήμα, των Logans (πατέρα και υιού). Σαν νέα αντίποινα ο Thomas Logan εισέβαλε κάποια στιγμή στο κτήμα και προσπάθησε να απαγάγει την μητέρα του James. Ο πατέρας του James προσπάθησε να τον σταματήσει και ο Logan τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Εκείνη την στιγμή μπήκε στον χώρο ο James και όντας μάρτυρας της όλης κατάστασης, έξω φρενών πια και αυτός "ανακάλυψε" για πρώτη φορά την μεταλλαγμένη δυνατότητα που είχε να βγάζει μεγάλα νύχια από τα χέρια του. Μανιασμένος καθώς ήταν επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα στους Logans και σκότωσε τον πατέρα ενώ χαράκωσε τον υιό στο πρόσωπο αφήνοντας του τρεις πολύ βαθιές ουλές. Μέσα σε όλα αυτά και η μητέρα του James, αυτοκτόνησε επιτόπου με την καραμπίνα του Thomas Logan. Έτσι η μόνη φίλη του James η Rose, φοβούμενη για τα επακόλουθα, τον φυγάδευσε μακριά από το κτήμα. Λόγω όλων αυτών των τραυματικών εμπειριών ο James, τελικά απόκρυψε στο υποσυνείδητο του την όλη του πορεία έως τότε και πλέον δεν θυμόταν τίποτα. Ο "σκύλος" κατέθεσε ψέματα στην αστυνομία ως μόνος παρόντας πια ότι η Rose ήταν η υπεύθυνη για όλα αυτά. Ο παππούς του James έχοντας χάσει τον υιό του και την νύφη του θεώρησε υπεύθυνο τον εγγονό του και τελικά πήρε υπό την επιμέλεια του τον "Dog". Βεβαίως για τον ήδη ψυχοπαθή "Dog" ήταν αργά να αλλάξει πορεία στην ζωή του.

 

Wolverine-first-claws.jpg

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο James και η Rose, κρυβόντουσαν στην Κολομβία και εργαζόντουσαν σε μία βρετανική εταιρεία μεταλλείων παριστάνοντας τα ξαδέλφια. Ο James έχοντας σκοπό να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα, άρχισε να κάνει χρήση του ονόματος Logan. Η σκληρή δουλειά στα ορυχεία ανάγκασε τους μύες του να αναπτυχθούν περισσότερο και παράλληλα αναπτύχθηκαν και οι μεταλλαγμένες δυνάμεις του. Έτσι με τον καιρό, έγινε ασυνήθιστα δυνατός και σκληρός ενώ επίσης απόκτησε ανοσία σε διάφορα υλικά επικίνδυνα για άλλους. Τελικά απέκτησε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των υπόλοιπων εργατών του ορυχείου γιατί ήταν εξαιρετικά πολύτιμος αλλά και ηθικός την ίδια στιγμή. Ο επιστάτης Smitty μάλιστα τον δέχτηκε με αγάπη και πατρική στοργή. Στον ελεύθερο χρόνο του, την περίοδο αυτή, συνήθιζε να τρέχει στο δάσος με τους λύκους και μάθαινε να κυνηγάει όχι με την μέθοδο των ανθρώπων αλλά όπως κάνουν τα ζώα. Ο James με τον καιρό άρχισε να δένεται συναισθηματικά με την Rose, όμως υπό τον φόβο να μην αποκαλυφτεί ότι λέει ψέματα για το ότι είναι ξαδέλφια δεν έκανε καμία κίνηση. Όμως και ο μέντορας του πια ο Smitty, ανέπτυξε συναισθήματα για την Rose, τα οποία μάλιστα βρήκαν και ανταπόκριση και στο τέλος αρραβωνιάστηκαν. Ο James αν και αρχικά ξαφνιάστηκε από τον αρραβώνα, μετά συμβιβάστηκε με τον γεγονός και μάλιστα το αποδέχτηκε αφού η Rose ήταν ευτυχισμένη.

 

Τον καιρό εκείνο, ο παππούς του, άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετανιωμένος για την όλη κατάσταση, ζήτησε από τον Dog να βρεις τον James και την Rose, για να συμφιλιωθεί μαζί τους πριν πεθάνει. Ο Dog φυσικά το αποδέχτηκε αυτό το καθήκον, αφού απώτερος του σκοπός ήταν να σκοτώσει τον James. O Dog που από ότι φαίνεται είχε ταλέντο στο να ανακαλύπτει τα ίχνη χαμένων προσώπων, τους βρήκε τελικά πολύ εύκολα. Έτσι βρέθηκε απέναντι από τον James, υπενθυμίζοντας του το παρελθόν και αποκαλύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα. Σύντομα βρέθηκαν να παλεύουν με απίστευτο μίσος στην μέση του δρόμου. Παρότι ο Dog ήταν πιο δυνατός, ο εξοργισμένος James τον πέταξε κάτω αναίσθητο την ώρα που για πρώτη φορά αποκάλυπτε τα νύχια του, μπροστά στο σοκαρισμένο πλήθος. Την στιγμή που ο James ήταν έτοιμος να αποτελειώσει τον Dog, η Rose επενέβη για να τον σταματήσει. Τελικά βρέθηκε να την κρατάει στα χέρια του, αιμόφυρτη αφού την σφάγιασε με τα νύχια του κατά λάθος. Εκείνη την στιγμή έτρεξε προς το δάσος, εξορίζοντας τον εαυτό του από τους ανθρώπους και ζώντας πια για πολλά χρόνια μαζί μία αγέλη λύκων.

 

Wolverine_inthewoods.jpg

 

Κάποια στιγμή, ο γνωστός ως "Logan" πια James, επιστρέφει στην κοινωνία των ανθρώπων. Αρχικά, εντάχθηκε στον στρατό του Καναδά για να πολεμήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλέον, ο Logan, θα ζήσει πάρα πολλές περιπέτειες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Θα είναι παρόν και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετέχοντας μάλιστα και στην απόβαση της Νορμανδίας και στην απελευθέρωση της Ολλανδίας. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποιες μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συμπολέμησαν με έναν άλλο γνωστό και αγαπημένο ήρωα, τον Captain America. Σύντομα, ο Logan, θα αναγκαστεί να συμμετάσχει παρά την θέληση του, σε ένα μυστικό κρατικό πρόγραμμα το γνωστό ως Όπλο Χ (Weapon X). Αυτό το πρόγραμμα ήταν μία Καναδο-αμερικάνικη συνεργασία που ως σκοπό είχε, την στρατολόγηση και ενδυνάμωση με διάφορα μέσα, "επιλεγμένων προσώπων". Στο μυστικό εργαστήριο που τον πάνε, μετά από διάφορα πειράματα, του ενισχύουν όλο τον σκελετό με ένα απίστευτα σκληρό υλικό, ένα μεταλλικό κράμα υλικών την Αδαμαντίνη και παράλληλα του κάνουν πλύση εγκεφάλου, μετατρέποντας τον σε μία ελεγχόμενη μηχανή θανάτου. Σύντομα όμως, χάνουν τον έλεγχο του και αφού ουσιαστικά εξολοθρεύσει σχεδόν όποιον βρει μπροστά του, ο Wolverine εξαφανίζεται από προσώπου γης.

Wolverine_XRays.JPGWolverine_Xperiment.jpg

 

Δεν ήταν όμως γραφτό του να μείνει πολύ καιρό στην αφάνεια. Σύντομα τον ανακαλύπτουν οι James και Heather Hudson, που τον στρατολογούν σε μία νέα μυστική κρατική (ξανά) υπηρεσία, το Παράρτημα Η (Department H). Μέσα από αυτήν την υπηρεσία έρχεται πραγματικά στην επιφάνεια για πρώτη φορά, αφού τον έστειλαν να σταματήσει τους Hulk και Wendingo που παλεύουν μεταξύ τους με μία απίστευτα καταστροφική μανία. Η ταχύτητα και τα αντανακλαστικά του αποδεικνύονται ένας καλός συνδυασμός ενάντια σε αυτούς τους δύο και μάλιστα πολύ σύντομα καταφέρνει να βγάλει εκτός μάχης τον Wendigo. Η πάλη του όμως με τον Hulk συνεχίστηκε για πολύ ώρα, χωρίς να μπορεί κάποιος από τους δυο να νικήσει στον άλλο. Τότε εμφανίζεται η Ομάδα Η για να τους σταματήσει.

 

wolfie1.jpgwolfie2.jpgwolfie3.jpgwolfie4.jpg

 

Σύντομα, μπήκε στο"στόχαστρο" του Καθηγητή Χ (Professor Charles Francis Xavier), ο οποίος είχε μία σχολή για νέους μεταλλαγμένους. Ήθελε να τον βοηθήσει να διασώσει κάποιους από τους νέους αυτούς μαθητές, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι σε ένα νησί-οντότητα με το όνομα Krakos. Μετά την επιτυχή έκβση της αποστολής, ο Wolverine, αποφάσισε να παραμείνει κοντά στον καθηγητή. Διάφοροι λόγοι τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Αποδέχθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής θα τον βοηθούσε να αποκτήσει ολοκληρωτικό έλεγχο των δυνάμεων του και κυρίως του θυμού του. Άλλος λόγος λιγότερο εμφανής, ήταν ότι ερωτεύτηκε μία μεταλλαγμένη με το όνομα Marvel Girl (Jean Grey). Εξαιτίας της κυρίως, έρχεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ομάδας των X-Men, τον Κύκλωπα (Cyclops - Scott Summers). Mέσα στην ομάδα, καταφέρνει να κάνει και έναν φίλο τον Nightcrawler (Kurt Wagner) ενώ παράλληλα νιώθει πατρικά ένστικτα για την Roque. O James Hudson, αναπόφευκτα, απαιτεί από τον Wolverine να επιστρέψει στο Department H, αλλά τον νικούν και έτσι εγκαταλείπει προσωρινά. Αργότερα, θα επιστρέψει ξανά για να συλλάβει τον Wolverine ως αρχηγός της Ομάδας Α, με τα ίδια όμως αποτελέσματα. Τελικά, ο Wolverine θα συμφιλιωθεί με τον James και την Ομάδα και θα πάψουν να τον κυνηγούν.

 

Ερωτευμένος με την Jean Grey, η οποία συνδέεται με τον Scott Summers, ο Wolverine αποφασίζει να μην επιδιώξει για το ενδιαφέρον της. Κάποια στιγμή, γνωρίζεται με την Mariko Yashida την οποία ερωτεύεται και τελικά αρραβωνιάζονται. Ο Wolverine, φεύγει και πάει στην Ιαπωνία. Η Mariko, σαν μέλος μίας ισχυρής οικογένειας της Yakuza, κάποια στιγμή πέφτει θύμα μίας απόπειρας δολοφονίας. Έχοντας πιει ένα δηλητήριο και πλέον ετοιμοθάνατη, ζητάει από τον Wolverine να την σκοτώσει ώστε να έχει έναν γρήγορο θάνατο. Το γεγονός αυτό του προκαλεί μεγάλη θλίψη και αποφασίζει να επιστρέψει πίσω στους X-Men.

Σε μία από τις αναμετρήσεις του με τον Magneto στην διαστημική βάση του το Avalon, ο Wolverine τον τραυματίζει με τα νύχια του. Αυτό εξοργίζει τον Magneto και σαν αντίποινα χρησιμοποιεί τις μαγνητικές δυνάμεις του και αποσπά την Αδαμαντίνη από τον σώμα του Wolverine, προκαλώντας του απίστευτα τραύματα. Ο Wolverine αν και δεν το αναφέραμε είχε την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται με γρήγορους ρυθμούς, όμως με αυτά τα τραύματα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει. Όλες του οι δυνάμεις για μία περίοδο εξασθένησαν.

 

GC%20X-Men.jpg

 

Οι πιο πρόσφατες περιπέτειες του, τον έχουν άλλοτε είτε σαν μέλος των X-Men, άλλοτε σε μοναχικούς αγώνες και συγκρούσεις. Κάποια στιγμή, ένας μανιακός με το όνομα, Genesis, καταφέρνει να απαγάγει τον Wolverine και να του επανατοποθετήσει στο σώμα Αδαμαντίνη. Όμως αυτή την φορά το σώμα του την απορρίπτει και ο Wolverine ανακαλύπτει ότι εξαιτίας της, οι δυνάμεις του ως μεταλλαγμένος, αυξάνονται σε απίστευτα μεγέθη. Η τοξικότητα της Αδαμαντίνης αρχίζει να επιβραδύνει τον χρόνο που αποθεραπεύεται ενώ παράλληλα κυριαρχείται από θυμό. Εξοντώνει τον Genesis και για μία ακόμα φορά εξαφανίζεται. Σύντομα όμως μαθαίνει να ελέγχει ξανά τον θυμό του, όσο και να ζει χωρίς την Αδαμαντίνη στα κόκαλα του. Οι τελευταίες του περιπέτειες τον φέρνουν να είναι μέλος της γνωστής ομάδας με το όνομα S.H.I.E.L.D.

 

Wolverine's Classified Medical Report by S.H.I.E.L.D.

The Unofficial Wolverine Chronology

Wolverine at Wikipedia

Wolverine at Marvel Universe

 

Last minute info: Wolverine = Αδηφάγος

 • Like 15
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αφιέρωμα μου στον μοναδικό Wolverine, τελείωσε...

 

Οι πληροφορίες στα πρώτα του χρόνια είναι σαφώς πιο πολλές, αφού είναι παλαιότερες και ίσως άγνωστες στο ευρύ κοινό (μέχρι και την ημερομηνία γέννησης του, στο περίπου κατάφερα να βρω). Για τις πιο πρόσφατες περιπέτειες του, που κυρίως έχουν να κάνουν με συνεχείς συγκρούσεις με άλλους μεταλλαγμένους και σούπερ κακούς, δεν αναφέρω πολλά στοιχεία καθώς ήδη το μέγεθος του αφιερώματος είναι μεγάλο. Έχω κάποια link που μπορείτε να βρείτε επιπλεόν πληροφορίες ενώ εάν κάποιος φίλος θέλει, μπορεί να τις γράψει αυτός. Εγώ είμαι κάπως πιο παλιός και τις νέες του ιστορίες δεν τις ξέρω καλά.

 

Ελπίζω να βρήκατε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τον Wolverine που ίσως να μην γνωρίζατε. Τώρα συγχωρέστε με, με περιμένει το αφιέρωμα στον Captain America.

 

Wolverine.jpg

Wolve man. Please, control your anger...

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

μια λεξη:

 

Υποκλινομαι!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

παιδια μη γελασετε, αλλα θυμαμαι ημουν πιτσιρικας, και να ρωταω τη μητερα μου, "μαμα γινεται να περασω και εγω αδαμαντινη στα κοκκαλα μου, να ειμαι ετσι δυνατος....?????? "

 

 

και ομως, οταν ημουν μικρος, ολοι χεσ...νο τον ειχαν, ποτε δεν ηταν πρωτη μουρη ο γουλβεριν. τωρα που βγηκαν τα x-men, δικαιωθηκα ομως , και ας περασαν 15 χρονια...ετσι ειναι ομως, το καλο πραγμα αργει να γινει!!!

 

YOSHIMITSU, πολυ καλο το αφιερωμα, τωρα που το διαβασα και ολοκληρωμενο εμαθα πραγματα που ουτε εγω δε ηξερα .

ευχαριστω, 5αρακι!!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yoshi, έτσι και δεν είχα διαβάσει το Origins θα σε καθάριζα :D το έδωσες στεγνά :D

 

και ενώ πήγα να σε αμφισβητήσω, διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει ζώο με το όνομα αδηφάγος στα ελληνικά (και στα αγγλικά wolverine).... τι μαθαίνει κανείς στα γεράματα...

 

Από τo Webster:

1 plural also wolverine a : a carnivorous usually solitary mammal (Gulo gulo) of the weasel family of northern forests and associated tundra that is dark brown with a light brown band on each side of the body and is noted for its strength b : the fur of the wolverine

2 capitalized : a native or resident of Michigan -- used as a nickname

 

200px-Wolverine.jpg

 

πάλι καλά που δεν τον μετονομάσαν στα ελληνικά αδηφάγο (ή ακόμα χειρότερα γκούλο-γκούλο :) )

 

Αδαμαντίνη το έχουν μεταφράσει στα ελληνικά? ... κακώς... αδαμάντιο θα ήταν το σωστό.

 

Πάντως οι τελευταίες του περιπέτειες τον έχουν ως μέλος και των X-Men αλλά και των New Avengers (πολύ δυνατή σειρά γραμμένη από τον Bendis... πρώτη φορά ίσως που βάλαν τόσους δημοφιλείς ήρωες όλους μαζί σε ένα team). Με το Civil War βέβαια, δεν ξέρω τι θα απογίνει... Να προσθέσω ότι ξαναβρήκε όλες του τις μνήμες με το story-line House of M.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
πάλι καλά που δεν τον μετονομάσαν στα ελληνικά αδηφάγο (ή ακόμα χειρότερα γκούλο-γκούλο :) )

 

Εδώ στην Ελλάδα δεν μεταφράζουμε... απλά δίνουμε δικά μας άσχετα ονόματα.

"Μετάφραση" της Μαμούθ: Λυκομάτης

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yoshi, έτσι και δεν είχα διαβάσει το Origins θα σε καθάριζα :D το έδωσες στεγνά :D

ΝΑΙ, είναι αλήθεια ότι γενικά οι παρουσιάσεις μου είναι όλες τους ένα μεγάλο και ατέλειωτο spoiler, ειδικά για όσους δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο για το οποίο γίνονται. Μάλλον είναι η τάση που έχω να αναφέρω σχεδόν τα πάντα, χωρίς να προσπαθώ να κρύψω τίποτα αλλά και ότι όταν αρχίζω, δύσκολα σταματάω Εξ'ού και το μέγεθος της παρουσίασης.

 

Πάντως τί σόι παρουσίαση θα ήταν για τον Wolverine και την προσωπικότητα του, εάν δεν ανέφερα τις απαρχές της ζωής του που ουσιαστικά τον έκαναν αυτό που είναι. Θα ήταν σαν να κάνω αφιέρωμα στον Spiderman χωρίς να γράψω για την ραδιενεργή αράχνη που τον τσίμπησε και τον έκανε ότι είναι και τον θάνατο του θείου του που τον οδήγησε στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

 

:valtnino:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα φτιαχτό εξώφυλλο από το byrne robotics με θέμα τον Wolverine.Το σχέδιο βέβαια είναι πρόσφατη δουλειά του John Byrne (πάντως ο ίδιος σιχαίνεται το wiki :D ).

2007_02_07_071406_ByrneBack.jpg

 

Yoshimitsu, :beer: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Wolverine είναι από τους πιο ενδιαφέροντες ήρωες του marvel universe καθώς ρίχνει ηλικιακά στα αυτιά ακόμα και σε μεγάλους ήρωες όπως ο Xavier και ο Magneto και σύνεπώς έχει έντονο παρελθόν για να εξιστορηθεί.Ίσως όμως η υπερέκθεση του τα τελευτάια χρόνια να του έκανε κακό.Πολύ ενημερωτικό και πλούσιο review πάντως :thanks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άψογη παρουσίαση . Αν και ως ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ με τον wolverine τα περισσότερα τα ήξερα ήδη. Ξέρατε ότι στην αρχή είχαν σχεδιάσει να τον κάνουν νέο και όμορφο; Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω σχετικό link για να σας δείξω :sorry:

Edited by Straken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με αφορμή την νέα ταινία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαβάσουμε νέα ongoing σειρά με τον αγαπημένο μας μεταλαγμένο καναδό. Wolverine: Weapon X. Η τρίτη σειρά πρόκειται να βγει την επόμενη χρονιά. Υποτίθεται οι ιστορίες θα είναι όλες one-part και reader friendly.

 

http://www.newsarama.com/comics/120812-Wol...e-Weapon-X.html

 

Δε γνωρίζω πόσες σειρές Limited κυκλοφορούν για πάρτη του αυτή τη στιγμή.

 

Σχόλιο: Νομίζω το παρακάνουν με τον Wolverine. Οι μηνιαίες εμφανίσεις του είναι πάνω από 10.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ντυθεί Wolverine

 

beckham.jpg

 

Ποιος είπε ότι τις απόκριες «μασκαρεύονται» μόνο τα παιδιά; Κάποιες φορές και οι μεγάλοι θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά, κι ένας εύκολος τρόπος είναι να μασκαρευτούν και εκείνοι.

 

Έτσι λοιπόν και ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής David Beckham αποφάσισε φέτος, την ημέρα εορτασμού του Halloween, να μεταμφιεστεί σε Wolverine. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να αφήσει μούσι για να αρχίσει να μοιάζει στον αγαπημένο του υπερήρωα.

 

Ο 34χρονος star, ο οποίος έχει αποκτήσει τρία παιδιά με την σύζυγό του, Victoria Beckham, δήλωσε: «Το Halloween έρχεται και για αυτό έχω αφήσει το μούσι. Θα με βοηθήσει στην μεταμφίεσή μου. Είμαι τεμπέλης και βαριέμαι να ξυριστώ».

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

:beer::beer:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πληροφορία που μόλις είδα:

 

Η Mariko Yashida, σχεδόν γυναίκα του Wolverine/Weapon X/Logan/James Howlett, ήταν χαρακτήρας εμπνευσμένος από τη σειρά SHOGUN. Οι παλιοί σίγουρα τη θυμούνται.

Το θέμα είναι ότι το σήριαλ βγήκε ΜΕΤΑ το κόμικ. Ο John Byrne δηλώνει ότι είχε εμπνευστεί από το ΒΙΒΛΙΟ που βασίστηκε το σίριαλ και εκδόθηκε ΠΡΙΝ το κόμικ.

 

ΠΕρισσότερες πληροφορίες για το θέμα, και για άλλα στην πολύ καλή σελίδα Comic Book Legends Revealed

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά η ταινία δεν έχει καμιά σχέση με το κανονικό Origin!!

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Germ νομιζω οτι καποια εκδοτική είχε όντως μεταφρασει το όνομά του σε Αδηφάγος... Κάνω λάθος;

Yoshi πολυ ωραιο αφιερωμα αλλα θα ηθελα να μαθω και πώς απέκτησε το ονομα Wolverine...

Straken στο ντοκιμαντέρ του dvd x-men origins: wolverine εδειχνε ενα πρώτο προσχέδιο του χαρακτήρα... Ο σχεδιαστής του ειχε βαλει μουστάκια, σαν αυτά της γάτας αλλα ο σεναριογράφος του ειπε οτι ηταν αδελφίστικο και τα έβγαλε... :P

Και επίσης βρήκα αυτό σε ενα Μικυ Μαους...

post-11156-12831688312249_thumb.jpg

Σαν κουνάβι ειναι :thinking: Εγω παντα παρομοιαζα τον logan με καποιo ζωο πιο πολυ σαν λύκο...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασικά από ότι διάβασα στο origin, wolverin είναι καποιο είδος νυφίτσας. Παίζει να είναι και το ζώο που έδειξες duck!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα είναι το ζώο που έδειξα το γράφει και το χαρούμενο κορίτσι πιο πάνω! :)

Edited by Duck
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην ταινια Η Rose (η κοπελα του) του ειχε πει μια ιστορια για το φεγγαρι.

"Γιατι ειναι τοσο μοναχικο το φεγγαρι?

Γιατι?

Γιατι εχασε τι φιλη του. Το ονομα του ηταν

κουικ-κουατσου και ζουσαν μαζι στον κοσμο των

πνευματων.Και καθε βραδυ περιπλανιοντουσαν μαζι

στους ουρανους.Αλλα...ενα απο τα αλλα πνευματα

ζηλεψε.Ο τρικστερ ηθελε το φεγγαρι για τον εαυτο του

Οποτε ειπε στον κουικ-κουατσου οτι το φεγγαρι ζητησε

λουλουδια.Του ειπε να κατεβει στον κοσμο μας και να

μαζεψει τριανταφυλλα. Αλλα ο κουικ-κουατσου

δεν ηξερε οτι μολις φυγεις απο τον κοσμο των

πνευματων δεν μπορεις να επιστρεψεις ποτε.

Και καθε βραδυ, κοιταει τον ουρανο και ουρλιαζει

το ονομα της.Αλλα δεν μπορει να την ξαναγγιξει.

Κουικ-κουατσου σημαινει Wolverin."

Αφοτου "πεθανε" η Rose ο wolverine πηρε το ονομα του

απο κει.

 

(αν κανω λαθος σβηστε το ποστ)

Edited by Deppy
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην ταινια Η Rose (η κοπελα του) του ειχε πει μια ιστορια για το φεγγαρι.

"Γιατι ειναι τοσο μοναχικο το φεγγαρι?

Γιατι?

Γιατι εχασε τι φιλη του. Το ονομα του ηταν

κουικ-κουατσου και ζουσαν μαζι στον κοσμο των

πνευματων.Και καθε βραδυ περιπλανιοντουσαν μαζι

στους ουρανους.Αλλα...ενα απο τα αλλα πνευματα

ζηλεψε.Ο τρικστερ ηθελε το φεγγαρι για τον εαυτο του

Οποτε ειπε στον κουικ-κουατσου οτι το φεγγαρι ζητησε

λουλουδια.Του ειπε να κατεβει στον κοσμο μας και να

μαζεψει τριανταφυλλα. Αλλα ο κουικ-κουατσου

δεν ηξερε οτι μολις φυγεις απο τον κοσμο των

πνευματων δεν μπορεις να επιστρεψεις ποτε.

Και καθε βραδυ, κοιταει τον ουρανο και ουρλιαζει

το ονομα της.Αλλα δεν μπορει να την ξαναγγιξει.

Κουικ-κουατσου σημαινει Wolverin."

Αφοτου "πεθανε" η Rose ο wolverine πηρε το ονομα του

απο κει.

 

(αν κανω λαθος σβηστε το ποστ)

 

Σωστά τα λες, άλλα αυτά έλεγαν στην ταινία, στο κανονικό origin δεν έχει καμιά σχέση. Είναι σαν wolverin, αδηφάγος δηλαδή, επειδή έχει κοντό σώμα και μεγάλη δύναμη, και επίσης δεν τα παρατάει πότε όπως ο αδηφάγος...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ. Από τον Sean Murphy. Ναι, θα μπορούσε να μπει στο epic topic αλλά... :D

 

post-556-12992371096116_thumb.jpg

 

post-556-1285089619155.gif

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spring Break Wolverine by Jason Latour and Robbi Rodriguez

 

post-10513-0-44845000-1341614171_thumb.pngpost-10513-0-12056200-1341614143_thumb.jpgpost-10513-0-00460900-1341614148_thumb.jpgpost-10513-0-91565800-1341614102_thumb.jpgpost-10513-0-36235500-1341614109_thumb.jpgpost-10513-0-46111100-1341614115_thumb.jpgpost-10513-0-75771100-1341614121_thumb.jpg

post-10513-0-20822000-1341614129_thumb.jpgpost-10513-0-87051700-1341614135_thumb.jpgpost-10513-0-84275100-1341614154_thumb.jpgpost-10513-0-69939000-1341614140_thumb.jpgpost-10513-0-38410300-1341614138_thumb.jpg

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπημένος μου ήρωας, και πιανού δεν είναι θα μου πεις.. τεσπα...

τα βιβλία

Wolverine The End είναι alternative universe?

και η νουβέλα

Wolverine Weapon X by Marc Cerasini είναι η επίσημη ιστορία σύμφωνα με τα comic ή και αυτή alternative?

Υπήρχαν δηλ. όλα αυτά τα άτομα και οι καταλήξεις τους μέσα στην νουβέλα? Εκπληκτική εξιστόρηση πάντως

από τον συγραφές, και έχει κάνει και άλλες καλές δουλειές, το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

τα βιβλία

Wolverine The End είναι alternative universe?

Ναι αν πρόκειται για τα κόμικς που ανήκουν στην "υπερσειρά" The End.

 

και η νουβέλα

Wolverine Weapon X by Marc Cerasini είναι η επίσημη ιστορία σύμφωνα με τα comic ή και αυτή alternative?

Υπήρχαν δηλ. όλα αυτά τα άτομα και οι καταλήξεις τους μέσα στην νουβέλα? Εκπληκτική εξιστόρηση πάντως

από τον συγραφές, και έχει κάνει και άλλες καλές δουλειές, το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

Λογικά είναι η νουβέλα πάνω στην οποία πάτησε και το μετέπειτα κόμικ.

 

Η τελευταίες παραφωνίες στα κόμικς του Wolvie? Ο πρώτος "Wolverine" και το Wolverine Goes To Hell... :(

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι αν πρόκειται για τα κόμικς που ανήκουν στην "υπερσειρά" The End.

 

 

 

Λογικά είναι η νουβέλα πάνω στην οποία πάτησε και το μετέπειτα κόμικ.

 

Η τελευταίες παραφωνίες στα κόμικς του Wolvie? Ο πρώτος "Wolverine" και το Wolverine Goes To Hell... :(

 

Δεν σου άρεσε το Goes to Hell; :wow:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε μου'κανε κλικ, δεν άκουσα και τρομερά λόγια, οπότε δεν το τσέκαρα.

 

Α ναι, ο πρώτος "Wolverine" ήταν ο Romulus. O πρώτος των Lupines. :)

 

Bonus: απίστευτο AC Wolvie σχέδιο για τισερτάκι.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το νέο όχημα του Wolvie:

 

post-556-0-64466600-1362429705_thumb.jpg

 

Και φυσικά, η νέα γραμματέας/βοηθός του:

 

post-556-0-12159000-1362429734_thumb.jpg

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-556-0-86460800-1374878565_thumb.png


 


 :lmao: 


 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOLVERINE vs PREDATOR - Super Power Beat Down (Episode 9)

 

Μου αρέσει που πήγαν και ρώτησαν και την Kelly Hu που έπαιζε την Lady Deathstrike στο X2 (την οποία ο γούλβι καθάρισε φυσικά) για το ποιος θα νικήσει. :P

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο (επερχόμενος) θάνατος του Wolverine με ένα... χαριτωμένο τρόπο από τον Skottie Young:

 

post-556-0-44453100-1403132152_thumb.jpg

via Solaris fb :coffee:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.