Jump to content
News Ticker
 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 • Η ΛΕΦΙΚ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2019 στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΟΥΣΗ Παρουσίαση: Σάββατο 14 ΔΕΚ 2019 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ
leonidio

GREEN LANTERN: NO FEAR - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ

Recommended Posts

Τίτλος:
GREEN LANTERN: NO FEAR - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ
Σενάριο/Kείμενα:
Geoff Johns
Σχέδιο:
Darwyn Cooke, Carlos Pacheco, Ethan Van Sciver, Simine Bianchi
Hμερ. έκδοσης:
2011
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 25.8
Σελίδες:
180
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Έκτωρ Τσουγκαράκης
Χρωματισμός:
Moose Baumann, Dave Stewart, Nathan Eyring
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-497-006-3

 

Φυσικά πρόκειται για τη σειρά που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό της Anubis DC UNIVERSE στα τεύχη 13-18, που αντιστοιχεί στα Green Lantern v4 1-6 της DC. Όσοι έχουν διαβάσει το περιοδικό, ξέρουν την ιστορία. Για τους υπόλοιπους, να αναφέρω ότι η ιστορία πραγματεύεται την επιστροφή του αυθεντικού Γκριν Λάντερν στο σύμπαν της DC. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν το (ξανα)διαβάσω και το (επανα)εκτιμήσω. Αν θέλει ο οποισδήποτε, προσθέτει πληροφορίες.

Εύχομαι να δούμε κι άλλες ιστορίες και να είναι και αδημοσίευτες στα ελληνικά.

 

===

Πέραν των  Green Lantern v4 1-6, περιέχει και το "Green Lantern: Secret Files" 

 • Like 21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τιμή να υποθέσουμε πως έχει την κλασική της Anubis ?

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε λογικα γυρο στο 20ευρο! :oops::lol:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε λογικα γυρο στο 20ευρο! :oops::lol:

 

Μέσα έπεσες! 21,90 για την ακρίβεια!

:crying:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

********************************************

************** ΕΙΣΑΓΩΓΗ ***************

********************************************

 

Λεπόν...

:thinking: Green Lantern, να ένας σούπερ ήρωας που ουσιαστικά η μόνη μου επαφή μαζί του ήταν να γνωρίζω όνομα, χρώμα και κατ' επέκταση εμφάνιση, αλλά αν μπορεί να το πει κανείς και τα αξεσουάρ του... αυτά και πολλά ήταν.

 

Το πιο σχετικό που μου έρχεται στο μυαλό από επαφή μαζί του είναι μέσα από την κωμική σειρά Big Bang Theory με τους geeks επιστήμονες και κυρίως τον (Dr.) Σέλντον Κούπερ (Sheldon Cooper) να φοράει την μπλούζα του συχνά και να γίνονται ανά περιόδους αναφορές (κυρίως στο δακτυλίδι).

 

post-5-0-49708500-1351668531_thumb.jpg post-5-0-34916900-1351668532_thumb.jpg post-5-0-85686400-1351668532_thumb.jpg

 

Αν είναι δε απόκριες, θα τους δούμε και ντυμένους με στολή αλλά και τον Φανό του Green Lantern να κόβει βόλτες στα χέρια του Σέλντον ως δώρο εξιλέωσης αν θυμάμαι καλά.

 

post-5-0-96219500-1351668552_thumb.jpg post-5-0-89565900-1351668556_thumb.png

 

Αυτά... νομίζω ότι είναι αρκετά για εισαγωγή, άλλωστε δεν έχω κάτι άλλο πλην ίσως της πρόσφατης μου επαφής με την ομάδα των Green Lantern μέσω του κόμικ Alan Moore: Ιστορίες από το Σύμπαν της DC Comics.

Οπότε ούτε ποιοι είναι και τί ρόλο ακριβώς βαράνε μπορώ να πω με σιγουριά ότι είχα γνώση, ούτε τον κεντρικό πρωταγωνιστή και πως έγινε αυτός μέρος των Green Lantern, ούτε τίποτα. Έτσι κάποια στιγμή έπρεπε να κλείσω αυτά τα τρομακτικά κενά γνώσης μέσω... ίσως του συγκεκριμένου κόμικ; Το συνάντησα μία, δύο, τρεις φορές... δεν το πήρα, στο τέλος όμως υπέκυψα. Δεν το μετάνιωσα αν και θα στοιχημάτιζα διαφορετικά.

 

********************************************

******* GREEN *** LANTERN ********

********************************************

 

Το κόμικ, λοιπόν σαν έκδοση είναι στα κλασικά πρότυπα της Anubis. Θα έχετε κουραστεί να με διαβάζετε να το γράφω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Υψηλή ποιότητα εκτύπωσης γραμμών και χρωμάτων σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί, με πολύ καλό (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) δέσιμο σε χοντρό ιλουστρασιόν χαρτονέ εξώφυλλο. Όλα κυριλέ μέχρι εδώ. Εσωτερικά πλην της εισαγωγής - απόλυτα απαραίτητης για τύπους σαν εμένα - το μόνο επιπλέον που έχει είναι κάποια εξώφυλλα από τα τεύχη που φιλοξενεί και επιπλέον εναλλακτικά artworks αυτών, ποσότητα μάλλον πτωχή σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κυκλοφορίες.

 

Fear not όμως, γιατί το Green Lantern δεν είναι μία ατυχής έκδοση. Ακόμη και εγώ που δεν είχα καμία επαφή με το φαινόμενο και σαφώς δεν είμαι ο πλέον ενδεδειγμένος στόχος πώλησης του συγκεκριμένου κόμικ, έμεινα γενικά ικανοποιημένος με το περιεχόμενο και δεν μετάνιωσα την αγορά του. Η ιστορία, είναι αξιόλογη και εύκολα αναγνώσιμη ακόμη και για μένα τον άσχετο.

 

Η εισαγωγή της μίας σελίδας βοηθάει πολύ για αυτό ακριβώς που λέει να σε εισάγει στο σύμπαν, ενώ και οι πρώτες μίνι ιστορίες κάνουν το ίδιο λίγο πολύ. Μας γνωρίζουν με τον χαρακτήρα και το πως έγινε αυτός μέλος των Green Lantern. Μετά ουσιαστικά ακολουθούν άλλες δύο - ας πούμε χοντρικά - κεντρικές ιστορίες με διαφορετικούς λίγο πολύ εχθρούς, στις οποίες η μετάβαση γίνεται χωρίς πολλές φανφάρες και σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις, ξεγελώντας σε σχεδόν σαν μία συνέχεια ελλείψη εμφανούς κεφαλαιοποίησης (όχι αυτή των τραπεζών αλλά διαχωρισμό κεφαλαίων). Αξιόλογες μάχες και στόρι στην πρώτη από αυτές, η δεύτερη μου φάνηκε αρκετά πιο χαμηλού επιπέδου από το υπόλοιπο κόμικ στο σύνολο του, ίσως "βοήθησε" σε αυτή την εντύπωση και η αλλαγή του σχεδιαστή που αν μη τί άλλο είναι νομίζω εμφανής (στο τελευταίο τεύχος των 6 αν έκανα σωστά τον διαχωρισμό).

 

Γενικά είναι αξιόλογο κόμικ συνολικά, αρκετά ενδιαφέρων χαρακτήρας για κάποιον σαν εμένα που δεν τον γνώριζα αν και ομολογώ ότι μάλλον δεν ξέρω αν θα ήμουν και φαν αυτού του σύμπαντος και των ιστοριών του. Βέβαια έρχεται σε μία περίοδο όπου τα υπερ-ηρωικά γενικής φύσεως δεν μου κάνουν πολύ κλικ, ενώ επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου στην σχολή αυτή, σε μάλλον συγκεκριμένους και πολύ γνωστούς χαρακτήρες περισσότερο από νοσταλγία ίσως. Παρόλα αυτά δεν είναι ότι δεν μου άρεσε, αντιθέτως θα έλεγα καθώς γενικά μου φάνηκε αξιοπρεπές και αρκετά πάνω του μετρίου στο σύνολο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα αρέσει στους οπαδούς της σειράς, λογικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι.

Edited by Yoshimitsu
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

( :lol2: όλα είχαν γραφτεί στο τόπικ που ήταν γενικά για GL?)

 

Το εν λόγω τομάκι είναι το πιο ιδανικό για να ξεκινήσετε το καλύτερο run υπερηρωικού στο διάστημα του GL ever, το volume 4. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο επανέρχεται ο Hal Jordan, για περισσότερα σχετικά με το background και τους 3 ενδιάμεσους αντικαταστάτες GL's της Γης τσεκάρετε το αφιέρωμα του DC.

 

Πάμε μία στα αντίστοιχα τομάκια στα Αγγλικά. Ναι το No Fear έχει δυστυχώς την ίδια λογική με Thor, Y: The Last Man και Fables όπου η Anubis έβγαλε μονάχα το πρώτο τομάκι, δεν πήγε καλά (πως να πάει αφού είναι μονάχα το ορεκτικό!) οπότε μιλάμε για ίσα ίσα το εισαγωγικό:

 

1) No Fear (Green Lantern (vol. 4) #1-6 & Green Lantern Secret Files & Origins #1) O Hal ξανα-αναλαμβάνει ουσιαστικά χρέη του GL Γης μετά το GL: Rebirth. Αντιμετωπίζει από Manhunters (το διαγαλαξιακό σώμα πριν τους Πράσινους Φανούς) μέχρι τον κεφάλα τον Hector Hammond, ενώ έρχεται face2face με τον Black Hand, τον οποίο θα ξανασυναντήσουμε στο επικό Blackest Night :D

 

2) Revenge of the Green Lantern (Green Lantern (vol. 4) #7-13)

O Hal πάει στον πλανήτη Biot μαζί με τον Guy για να ελευθερώσει τους Lost Lanterns, που τους είχε βγάλει Κ.Ο. ως Parallax. Όμως θα πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από τις ορδές των Manhunters και τον Cyborg Superman!

 

3) Wanted: Hal Jordan (Green Lantern (vol. 4) #14-20)

Ο γιος του Abin Sur, Amon Sur, θεωρεί τον Hal ανάξιο να φοράει το δαχτυλίδι του πατέρα του και όλα αυτά ενώ οι Φύλακες τον θεωρούν δολοφόνο και βάζουν διαγαλαξιακούς κυνηγούς κεφαλών και τους νέους Global Guardians να τον συλλάβουν! Μπλέκεται και η JLA μέσα σε όλο αυτό και γίνεται χαμός. Συμπεριλαμβάνεται και το story arc με τις Star Sapphires, τους φανούς της αγάπης που είναι όλες γένους θηλυκού. :)

 

4) Sinestro Corps War: Volume 1 (Green Lantern (vol. 4) #21-23, Green Lantern Corps (vol. 2) #14-15 και "Green Lantern: Sinestro Corps Special")

Εδώ ξεκινάει η σύρραξη Πράσινων Φανών με τους Corps του Sinestro, τους Κίτρνους Φανούς! :giati:

 

5) Sinestro Corps War: Volume 2 (Green Lantern (vol. 4) #24-25 και Green Lantern Corps (vol. 2) #16-19)

Εδώ τελειώνει :giati:

 

6) Rage of the Red Lanterns (Green Lantern (vol. 4) #26-28, 36-38 και "Final Crisis: Rage of the Red Lanterns")

Και σα να μην έφταναν οι Κίτρινοι που η δύναμή τους αντλείται από το φόβο, να σου και οι Κόκκινοι που αντλούν δύναμη από το μίσος!!! :giati:

 

7) Secret Origin (Green Lantern (vol. 4) #29-35)

Το πραγματικό origin του Hal, με Sinestro ακόμα GL, η πρώτη αναμέτρηση με Atrocitus κλπ.

 

8) Agent Orange (Green Lantern (vol. 4) #39-42)

Πάμε σε άλλο χρώμα του φάσματος των συναισθημάτων. Στο πορτοκαλί της ζήλειας, της κτητικότητας. Και ναι υπάρχει λόγος που δεν υπάρχουν Orange Corps... :D:giati:

 

9) Blackest Night (Green Lantern (vol. 4) #43-52)

This is da $hit! Η προφητεία των Guardians του Oa για την πιο σκοτεινή νύχτα γίνεται πραγματικότητα! ENTER BLACK LANTERNS και τίποτα δε θα είναι πια ίδιο σε όλο το σύμπαν της DC.....Μέγιστο κρίμα που δε συνέχισε τη σειρά η Anubis...

 

10) Green Lantern: Brightest Day (Green Lantern (vol. 4) #53–62)

Μετά το τέλος της νύχτας για να επανέλθει η ισορροπία του σύμπαντος, έρχεται η πιο φωτεινή μέρα. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα.

 

11) War of the Green Lanterns (Green Lantern (vol. 4) #63-67, Green Lantern Corps (vol. 2) #58-60 και Green Lantern: Emerald Warriors #8-10)

OMG WTF!!! :giati:

 

12) War of the Green Lanterns: Aftermath (Green Lantern Corps (vol. 2) #61-63, Green Lantern: Emerald Warriors #11-13 και War of the Green Lantern: Aftermath #1-2)

Και με αυτόν τον τρόπο τελειώνει το volume 4 αφού μετά έχουμε το reboot του New 52 και το volume 5 με τελείως νέα δεδομένα.

 

 

Yoshi τσέκαρε τις 2 ταινίες animated που έχει βγάλει η DC!post-556-12851754598744.gif

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλιστα, εκει που λες "πήρα ότι ήταν να πάρω απο το σύμπαν" (αυτό των GL), έρχεται ο :DJO: και με χαρακτηρισμούς όμως "this is da shit" και "omg" σου ανάβει φωτιές.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

To πηρα απο το παζαρι της Anubis στην Λεσχη . Ετσι και ετσι το βρηκα . Βασικα με χαλασε το γεγονος οτι αντιμετωπιζει δυο τρεις απειλες αντι για μια και καλη. Χωρια οτι προσπαθει να χωρεσει οσο πιο πολλους συμπληρωματικους χαρακτηρες γινεται. Στα περισσοτερα τευχη το σχεδιο ειναι αυτο που ταιριαζει , καρτουνιστικο εκτος απο το τελευταιο που κλεινει σε μια πιο ρεαλιστικη αποψη . Στον συγκεκριμενο ηρωα , οπως και να το κανουμε δεν κολαει . Επισης ενω υπαρχουν δυο GL δεν τους βλεπουμε να πολεμανε μαζι . Κριμα :( Στην kwtsοκλιμακα ενα 6/10 :)

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

To πηρα απο το παζαρι της Anubis στην Λεσχη . Ετσι και ετσι το βρηκα . Βασικα με χαλασε το γεγονος οτι αντιμετωπιζει δυο τρεις απειλες αντι για μια και καλη. Χωρια οτι προσπαθει να χωρεσει οσο πιο πολλους συμπληρωματικους χαρακτηρες γινεται. Στα περισσοτερα τευχη το σχεδιο ειναι αυτο που ταιριαζει , καρτουνιστικο εκτος απο το τελευταιο που κλεινει σε μια πιο ρεαλιστικη αποψη . Στον συγκεκριμενο ηρωα , οπως και να το κανουμε δεν κολαει . Επισης ενω υπαρχουν δυο GL δεν τους βλεπουμε να πολεμανε μαζι . Κριμα :( Στην kwtsοκλιμακα ενα 6/10 :)

 

Πρέπει να διαβάσεις τα επόμενα. Και το σχέδιο βελτιώνεται (σε πολλά είναι ο Ivan Reis, ένας από τους 2-3 καλύτερους artists της DC,  και πιο μετά παίζει σόλο ο Manhke, επίσης εξαιρετικός) και η ιστορία ανεβάζει ρυθμό και γίνεται το έλα να δεις!  :minigun:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα είναι καλό κόμικ για να ξεκινησει κάποιος με τον GL, παρότι έχουν προηγηθεί αλλαγές στο χαρακτήρα κλπ. Κάνω λάθος;

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συστήνει ξανά του χαρακτήρα του Χαλ Τζόρνταν στο κοινό με το να το βάζει να επιστρέφει στις ρίζες του, οπότε ναι, είναι η κατάλληλη ιστορία για να ξεκινήσεις,

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σκεφτόμουν να το αγοράσω από τις προσφορές του kwtsos, αλλά με προλάβανε... Θα το έχω στα υπόψη πάντως, ευχαριστώ!

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1-0 :giati:

 

 

 

χαχαχαχα :P

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν ειχα διαβασει ποτε green lantern, βεβαια ηξερα τι παιζει (απο την ταινια, τα animation της dc κ γενικοτερα ειναι γνωστος ηρωας)
ετσι το βρηκα σε προσφορα εδω μεσα κ το πηρα.. τελικα ηταν πολυ καλυτερο απ οτι περιμενα, μου αρεσε
δεν θα γραψω τιποτα παραπανω τα εχουν αναλυσει ολα στα πιο πανω ποστ :P
απλα θα το προτεινω σε οσους τους αρεσουν τα υπερηρωϊκα κ ας μην εχουν καμια σχεση με τον χαρακτηρα, διαβαζεται ευκολα :best:
 
epic edit: επισης εχει τον πιο χαλια τιτλο ever

 

 

nflogo.jpg

 

 

χαχαχα :P

Edited by mr-d
 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα κι εγώ κι ενώ το σενάριο ξεκίνησε καλά,μετά έγινε αρκετά ακαταλαβίστικο...!Είχε πολλές αναδρομές στο παρελθόν,που από κάποια στιγμή και μετά γίνονταν κουραστικές...!Θα συμφωνήσω με το θέμα των κακών...!Κι εγώ θα ήθελα έναν και...βαρβάτο...! :P

Το σχέδιο μού άρεσε πολύ,μέχρι πριν το τελευταίο κεφάλαιο...!Τα χρώματα σε όλο τον τόμο ήταν έντονα κι εντυπωσιακά...!

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και μπορώ να πω μάλιστα ότι μου ήταν ιδιαίτερα αδιάφορος. Διάβασα όμως το τομάκι και άλλαξα γνώμη. Το σενάριο ξεκινάει ωραία, συνεχίζει ωραία, αλλά κλείνει κάπως απότομα. Δε με χάλασε τόσο το γεγονός ότι πολεμάει πολλούς διαφορετικούς, όσο το ότι στο τέλος γίνεται ένα μπούγιο. Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα από το παρελθόν του GL, που είναι γνωστά σε άλλους αναγνώστες, μου στέρησαν ένα μέρος της ευχαρίστησης, χωρίς ωστόσο να αδυνατώ να παρακολουθήσω την υπόθεση. Τα σχέδια μου άρεσαν σε όλους, λιγότερο βέβαια του τελευταίου (ο van Sciver είναι?) και τα χρώματα είναι υπέροχα. Τελικά  πέρασα απρόσμενα καλά και θα ήθελα να διαβάσω και κάτι ακόμα από GL.

Edited by GeoTrou
 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελείωσα σήμερα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο τα Green Lantern του Geoff Johns. (Ενάμιση χρόνο γιατί μία τα έπιανα, μια τα άφησα λόγω πανελληνίων, μετά βάλθηκα να συγκεντρώσω όλα τα tp που είναι out of print πλέον κλπ κλπ). Απορώ που δεν υπάρχει ξεχωριστή σελίδα στο φόρουμ γι'αυτό το αριστουργηματικό run. Πραγματικά εξαιρετικό από κάθε άποψη. Μπορείς να ξεκινήσεις με σχεδόν μηδενικές γνώσεις για το σύμπαν των Green Lantern και θα καταλήξεις να το λατρεύεις. Φοβερή ανάπτυξη χαρακτήρων και της σχέσης Χαλ-Σινέστρο, ο οποίος Σινέστρο δεν είναι εδώ ένας μονοδιάστατος ανταγωνιστής αλλά ένας πολύ πιο περίπλοκος χαρακτήρας. Γενικά σε όλη την σειρά σου δείχνει τι οδήγησε τον κάθε χαρακτήρα στις πράξεις του και δεν υπάρουν αυστηρά καλοί και κακοί θα έλεγα, κάτι που μέσα σε όλο τον διαστημικό σουρεαλισμό προσδίδει μια αναγκαία ρεαλιστικότητα. Να προσθέσω ότι με το New 52 η ιστορία συνεχίζει κανονικά, δεν πρόκειται για reboot όπως ανέφεραν παραπάνω. Μάλιστα ο Johns δίνει στο τέλος ένα οριστικό κλείσιμο με έναν πολύ ωραίο επίλογο, σπάνιο για τα δεδομένα των κόμικς. Ουσιαστικά κρέμασε τους διαδόχους του, αλλά έγραψε πραγματικά μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος χωρίς να αφήνει τίποτα που σε αναγκάζει να έχεις τον νου σου για κάποια μελλοντική συνέχεια (σπάνιο για τoν συγγραφέα, που συνηθίζει να στήνει μελλοντικές ιστορίες που ούτε ο ίδιος ξέρει αν θα δημοσιευτούν ποτέ, θυμίζω ακόμα περιμένουμε το Three Jokers που ανέφερε προς το τέλος του Justice League και αντίστοιχα στο Αquaman έταξε μια ιστορία για τις Επτά Θάλασσες που λογικά δεν θα έρθει ποτέ). 

 

Όπως και να χει, πραγματικά αξίζει. Αν έχετε τα χρήματα αγοράστε τα Omnibus γιατί τα tp πολύ δύσκολα θα τα βρείτε πλέον όλα, ειδάλλως διαβάστε το διαδικτυακά. Πολλοί λένε ότι αξίζει ακόμα παραπάνω να διαβαστεί σε συνδυασμό με τον συνοδευτικό τίτλο "Green Lantern Corps" του Gibbons/Tomasi . Προσωπικά δεν είχα το κουράγιο να μαζέψω κι αυτά, οπότε από τις συνοδευτικές σειρές των Green Lantern έχω διαβάσει μόνο τα τεύχη που συμπεριλαμβάνονται στις ιστορίες που μπλέκουν όλοι μαζί, δηλαδή Sinestro Corps (GL + GLC) και Rise of the Third Army/Wrath of the First Lantern (Green Lantern, Green Lantern Corps, Green Lantern: New Guardians, Red Lanterns). Στο Sinestro Corps War βαρέθηκα λίγο στα τεύχη που δεν ήταν του Johns να πω την αλήθεια αν και είναι ωραία γραμμένα. Απλά επειδή δεν ακολουθούσα την σειρά και αφορούσε λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες που προφανώς είχε εμβαθύνει στην δική του σειρά ο Gibbons, δεν ξετρελάθηκα. Στο Rise of the Third Army/Wrath of the First Lantern από την άλλη ευχαριστήθηκα αρκετά τα τεύχη GLC, GLC-NG που ασχολούνται με τους Stewart-Gardner και Rayner αντίστοιχα. Τα Red Lanterns βαρετά και αν δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα που δεν εντάσσονται στο event ούτε ξέρεις ποιοι είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν. Απορώ γιατί τα έβαλαν στον συγκεντρωτικό τόμο. Το Blackest Night πρέπει να διαβαστεί παράλληλα με τα τεύχη των Green Lantern οπότε συμβουλευτείτε διαδικτυακούς οδηγούς για το πως να καθοδηγήσετε την ανάγνωση. Οι υπόλοιπες σειρές δεν είναι αναγκαίες, αν σας ενδιαφέρει μόνο ο Johns προσπεράστε τις. Όσον αφορά τα 25 τεύχη Brightest Day, δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με την υπόλοιπη ιστορία των Green Lantern. Αφορά δευτερεύοντες χαρακτήρες της DC και όχι τους Lanterns. Προσπεράστε το, το τέλος είναι απογοητευτικό ούτως ή άλλως. 

 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22/1/2011 στο 9:28 ΠΜ, leonidio είπε:

 

Φυσικά πρόκειται για τη σειρά που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό της Anubis DC UNIVERSE στα τεύχη 13-18, που αντιστοιχεί στα Green Lantern v4 1-6 της DC. Όσοι έχουν διαβάσει το περιοδικό, ξέρουν την ιστορία. Για τους υπόλοιπους, να αναφέρω ότι η ιστορία πραγματεύεται την επιστροφή του αυθεντικού Γκριν Λάντερν στο σύμπαν της DC. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν το (ξανα)διαβάσω και το (επανα)εκτιμήσω. Αν θέλει ο οποισδήποτε, προσθέτει πληροφορίες.

Εύχομαι να δούμε κι άλλες ιστορίες και να είναι και αδημοσίευτες στα ελληνικά.

Στο "Goodreads" γράφει πως περιέχει και κάποιο "Green Lantern: Secret Files" όπου πιθανολογώ πως είναι αυτό εδώ. Όποιος το πέρασε, βέβαια, άφησε μια αγγλική περιγραφή μέσα, αλλά και στις ξένες εκδόσεις για 176 σελίδες διαβάζω (χωρίς τα εξώφυλλα, προφανώς). Αυτό το κόμικ 40 σελίδων δε συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση της "Anubis";

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμπεριλαμβάνεται κανονικά, το τσέκαρα μόλις. Ας διορθωθεί στην περιγραφή.

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επομένως έχει περισσότερη ύλη από τα τεύχη του "DC Universe" που έχω εγώ; Εκεί ήταν καθαρά τα τεύχη, άραγε; :thinking: Έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να το πάρω, τώρα ένα παραπάνω σε περίπτωση που το πετύχω ακόμη!

Edited by Mandrake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.