Jump to content
Dr Paingiver

THE INVINCIBLE IRON MAN - ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Recommended Posts

Τίτλος:
INVINCIBLE IRON MAN (THE) - ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Matt Fraction
Σχέδιο:
Salvador Larroca
Σχέδιο εξωφύλλου:
Gabrielle Dell' Otto
Hμερ. έκδοσης:
2010
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.5 x 26.5
Σελίδες:
184
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Χρωματισμός:
Frank D' Armata
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
The Invincible Iron Man #1-7 (Marvel, 2008-2009)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-306-949-2
Ομαδοποίηση:

 

Με σκοπό να εκδικηθεί τον Iron Man, ο γιός του παλιού και μεγαλύτερου εχθρού του, κλέβει την πανοπλία του και την τεχνογνωσία της. Τώρα ο Iron Man πρέπει να τον σταματήσει, εμποδίζοντάς τον να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους.

Αρκετά καλό επεισόδειο του Iron Man. Όπως και στο "Extremis", έτσι και στους "Πέντε εφιάλτες", γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της ανθρώπινης πλευράς του Iron Man, με πολύ καλό κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα.

 

:valtnino:

 

 • Like 22

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω, σχεδιαστικά μια μου φαίνεται υπέροχο όταν δείχνει τον Iron Man μια πλαστικό και ψεύτικο όταν δείχνει τον Τονυ Σταρκ, την Πέππερ και γενικά τα πρόσωπα των ανθρώπων. Δεν είναι κακοσχεδιασμένα, απλά για παράδειγμα τρόμαξα να αναγνωρίσω τον Τόνυ Σταρκ την πρώτη φορά που εμφανίζεται και για λίγο σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά μήπως διάβαζα την ιστορία κάποιου διαδόχου του. Οι χρωματισμοί γενικά είναι σκοτεινοί ως επί το πλείστων και κάπως υπερβολικά θα έλεγα επεξεργασμένοι μέσω της δύναμης των Η/Υ ή τέλος πάντων έτσι μου φαίνεται εμένα. Δεν είναι κακό σχεδιαστικά, απλά κάπως ξένο σε ότι έχω μάθει, κάπως υπερβολικά στυλιτζαρισμένο ίσως, κάπως άχρωμοι οι χαρακτήρες και τα πρόσωπα τους, κυρίως των γνωστών μου προσώπων. Κατά τα άλλα όπου μάχη, υπερήρωας, καταστροφή και ειδικά εφέ :popcorn: τα πάει νομίζω τέλεια. Ο Iron Man (όσο και ο special quest Spidy) και ο κακός, είναι πολύ καλά δουλεμένοι - καλοσχεδιασμένοι και ειδικά ο πρωταγωνιστής νομίζω άριστος (μόνο οι "πατούσες" της στολής μου φάνηκαν κάπως, σαν να βγήκαν από το Mass Effect και την Tali'Zorah).

 

Η ιστορία

:thinking: χμ... ξεκινάει με μία σκηνή που μου θύμισε την έναρξη του Resi5 σε μία μικρή πόλη στην Αφρική. Μετά ο πανικός... ο Τόνυ, να μας αφηγείται τους 5 εφιάλτες που έχει για τον ίδιο και τον ρόλο του ως υπερήρωα, και ο κακός που νομίζω σταδιακά τους μετατρέπει εν μέρη σε πραγματικότητα αν και τελικά επικρατεί ο καλός μεταλλάνθρωπος.

 

 

 

Spoiler Alert :notalk:

Μία νίκη πύρεια όμως, που τον αφήνει αποκαμωμένο στα αποκαΐδια της παλέ ποτέ αυτοκρατορίας που έγινε στόχος και δέχτηκε τα πυρά του Ezekiel Stane. Ιεζεκιήλ που το όνομα του σημαίνει η δύναμη του Θεού, προφανώς στην περίπτωση μας μετατρέπεται μέσω της κλεμένης τεχνολογίας της Stark Industries σταδιακά σε έναν μικρό Άνθρωπο-Θεό ο οποίος έχει δυνάμεις τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές αφού ελέγχει εξ αποστάσεως την δική του στρατιά αυτοκτονίας. Στόχος του η εκδίκηση για τον πατέρα του Obadiah Stane, με τον θάνατο του Σταρκ και την εξαφάνιση μέσω της ολοκληρωτικής καταστροφής της Βιομηχανίας που φέρει το όνομα του, σκοτώνοντας στο ενδιάμεσο όποιον και ό,τι βρεθεί μπροστά του. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να δει κάποια σχέση αλλά μέρος της ιστορίας σαν να ταιριάζει με την αντίστοιχη της Παλαιάς γραφής όπου ο "υιός προφήτης" Ιζεκείλ έχοντας εξοριστεί στα 25 του με την σύζυγο του από την πατρίδα του, επιθυμεί την σύγκρουση με τον Θεό (ισχυρότερο άντρα του πλανήτη) και την καταστροφή της ιερής πόλης του (βιομηχανίας) μέσω των ομάδων αυτοκτονίας του που συνήθως αριθμούν σε τρεις (οι τρεις νέοι Ιουδαίοι που τεμαχίστηκαν και κάηκαν στην προφητεία και αναζωογονούνται από τον προφήτη, εδώ μάλλον αντιστρέφεται ο ρόλος τους).

 

Στο τέλος ο Τόνυ Σταρκ όπως είπαμε κυριαρχεί αλλά κατά κάποιον τρόπο νιώθει οίκτο έναντι του εχθρού του και δεν σκοτώνει τον Στέιν, λυπάται για τα θύματα και των δύο πλευρών και καταπονημένος ψυχικά και σωματικά μένει σκυφτός μπροστά στα ερείπια αυτής της μάχης, ερείπια της ίδιας του της ύπαρξης ίσως. Αυτό που είπε ο Παύλος περί επικέντρωσης στον άνθρωπο Τόνυ Σταρκ, είναι εμφανές σε όλο το κόμικ, αφού μας εκμυστηρεύεται τους φόβους του. Ο ίδιος μας μιλάει συνεχώς, δεν ακούμε τις κραυγές των εχθρών του ή τον θόρυβο της καταστροφής που σκορπάει γύρω του στην βάση των εχθρών, αλλά την μουσική που τον ηρεμεί και τις σκέψεις του που μοιράζεται συνέχεια μαζί μας. Οι πέντε εφιάλτες παρελαύνουν μπροστά μας και όταν μετουσιώνονται σε πραγματικότητα και τις αντιμετωπίζει με θάρρος, έρχεται τελικά η λυτρωση ή μήπως όχι;

 

 

 

Συνολικά: Ωραίο κόμικ, δυστυχώς χωρίς κανέναν ουσιαστικό extra αυτή την φορά (άντε κλασικά κάνα δυο εξώφυλλα και εναλλακτικά art), όμως σε προσεγμένη και από ότι είδα ανθεκτική σκληρόδετη έκδοση. Όλα αυτά να συνοδεύουν μία γενικά ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία σχεδιαστικά κρίνεται καθόλα ικανοποιητική πλην των προσώπων κυρίως που μου φαίνονταν από εκφράσεις κλπ κάπως δυσκοίλια σε κάθε περίπτωση, οπότε ευτυχώς που ο Iron Man είναι ήρωας με μεταλλικό κράνος.

 

Extra info: Ενδιαφέρουσα η quest εμφάνιση δύο υπερηρώων, μία αυτής του Thor :thor: σε ελάχιστα καρέ και πιο πολύ για συναισθηματικούς λόγους (υποθέτω ότι όσοι έχουν επαφή με το Civil War θα αντιλαμβάνονται καλύτερα την εμφάνιση αυτή), όσο και του your friendly neighborhood Spider-Man :spidey_yeah_that: , που έστω και με την άρνηση του Iron Man - λόγω του ότι βρίσκονται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα (βλ. Civil War) - σπεύδει στο τέλος να δώσει με το ζόρι μία χείρα βοηθείας στον φίλο - αντίπαλο του.

 

Γενικά μου άρεσε...

:bye2:

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπέροχο. Απλά. Υπέροχο.

 

Ο Iron Man έρχεται αντιμέτωπος μέσα από την καλύτερη εικονογράφηση που έχω δει ποτέ σε Iron Man, με τον νέο "Iron Man", του οποίου όμως δεν είναι ο ίδιος δημιουργός. Ή μήπως όχι; Ή μήπως ναι; Και κάπως έτσι οι πέντε εφιάλτες του Σταρκ γίνονται έξι, τα θύματα μιας νέας μορφής τρομοκρατίας αυξάνονται επικίνδυνα και ένα από αυτά είναι

 

η PEPPER!!!!!!! Ενώ guest στο #7 εμφανίζεται ο Spidey!

 

 

Must have, ειδικά τώρα με την προσφορά. Απλά. Must. Τρομερή σκληρόδετη έκδοση!!! 9.58/10!!!!!

 

 

Προστέθηκε ο καλλιτέχνης του εξωφύλλου και ο πρωτότυπος τίτλος στο πινακάκι. Είναι η αρχή αυτής της σειράς:

http://www.comicvine...9-21487/?page=4

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο, αλλα αξιζει και η συνεχεια της σειρας που δυστυχως δεν ηρθε κατα τα μερη μας...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι η αρχή του αγαπημένου μου run με τον χαρακτήρα. Λογικό είναι να το λατρεύω. 

 

Ο Tony έχει βγει από την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο γιος του μεγαλύτερου του εχθρού κάνει την κίνηση και απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, ενώ έχει αλλοιώσει την τεχνολογία του Tony. Σαν να έχει πάρει λίγο από Armor Wars, να το εκσυγχρόνισε και να βγήκε αυτό το τεκνο-θρίλερ. 

 

Το σχέδιο του Larroca προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Και ταιριάζει φυσικά στην σειρά, γιατί είναι άσσος στην απεικόνιση τεχνολογίας. 

 

Μετά γίνεται ακόμα καλύτερο! Κρίμα που δεν το είδαμε στα περίπτερα από την Anubis. 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

το τελειωσα σημερα..Ενω δεν ήταν κακό δε με ξετρέλανε..ούτε με πόρωσε ούτε ξετρελάθηκα,χλιαρά πράγματα..γενικά δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τον ήρωα..Σιγουρα εχει τις καλές του στιγμές,οπως κάποιες στιγμές ψυχολογικής κατάρρευσης του Τονυ αλλά ως εκεί..Δυστυχως δε θα συμφωνησω με τους απο πάνω μόνο και μόνο επειδη διάβασα κατι εκτός των γουστων μου, οποτε δε μπορω να το πω κακο.. Σαν να λεμε να μην τρωω μπαμιες και να λεω κακες της μπαμιες που μαγειρεψε καποιος (ειτε καλα τις μαγειρεψε ειτε οχι σε μενα δε θα αρεσουν..)

?/10

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωρίς περιττά λόγια, εκπληκτικό! Ένα αρνητικό βρήκα και αυτό είναι στα πρόσωπα και το «άχρωμο» χρωματισμό τους... Κατά τα άλλα πολύ ωραίες σκηνές μάχης.. το όλο θέμα του κόμικ γύρω από τους "Πέντε εφιάλτες" του Τόνυ είναι πολύ εύστοχο και βοηθάει αργά αλλά σταθερά προς την κορύφωση του έργου... Η σκληρόδετη έκδοση ικανή ακόμα και να αντέξει πυρηνικά της βιομηχανίας Stark :P Με αγάπη προς τον ήρωα 9/10

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

χτυπηστε το αφοβα..

 

η εκδοση αψογη, hardvover, ωραιο σχεδιο και καλη-τιμια ιστορια για υπερηρωικο..

 

στην τιμη που μπορειτε να το βρειτε αυτη τη στιγμη, ειναι must

 

:)

 • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μετά γίνεται ακόμα καλύτερο, οπότε αναζητήστε την συνέχεια στα αγγλικά.  :)

Edited by GreekComicFan
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το είχα αποκτήσει την τελευταία Black Friday και ήρθε η ώρα του για ανάγνωση...!

 

Η ιστορία είναι αρκετά πιο ανθρώπινη σε σχέση με τις συνηθισμένες υπερηρωικές περιπέτειες κι εμφανίζει έναν Tony Stark εντελώς διαφορετικό...!Φαίνεται λιγότερο υπερφίαλος και είναι ωριμότερος και πιο προσγειωμένος από ότι συνήθως...!Το σενάριο είναι ουσιαστικά μία εξομολόγηση του πρωταγωνιστή,φυσικά με την ανάλογη περιπέτεια...!Ο villain είναι υπολογίσιμος και πανέξυπνος αντίπαλος,δρα οργανωμένα κι έχει για κίνητρο την εκδίκηση...!Δύσκολα θα τον χαρακτηρίζαμε παρανοϊκό...!Είναι ο κλασικός εκδικητικός τρομοκράτης...!Τώρα που το σκέφτομαι,αυτό είναι παρανοϊκό...! :) Το φινάλε δεν ήταν το αναμενόμενο,μιας και δεν ήταν 100% ευτυχές...!Αφήνει πολλές πληγές στους καλούς...!Τον εκτίμησα αυτόν τον ρεαλισμό...!Η είσοδος του Spider Man στις τελευταίες σελίδες ήταν ουσιαστική,αν και δεν ήθελα να αποσπαστεί η προσοχή μου από τον κεντρικό ήρωα...!

 

Εικαστικά έχει γίνει αξιόλογη δουλειά...!Το σχέδιο είναι λεπτομερές κι εκφραστικό...!Επίσης,πολύ έντονα και ζωντανά ήταν και τα χρώματα...!Ερωτεύτηκα το εναλλακτικό εξώφυλλο του Joe Quesada για το πρώτο τεύχος...!  :div:  :love4:

 

Η έκδοση ήταν ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ο φανατικός των κόμικς...!Πρόκειται για ένα βιβλίο κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη...!Έχει το πιο σκληρό εξώφυλλο που έχω δει και είναι εξαιρετικά στιβαρή...!Η ποιότητα του χαρτιού είναι η κλασική της Anubis...!Καλή δουλειά έχει γίνει και στα έξτρα,με εισαγωγή,βιογραφίες των δημιουργών κι εναλλακτικά εξώφυλλα...!

 

 

 

:beer:

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

To 2o Ιron Man που διαβάζω μετά το Extremis (έχω δει και την 1η ταινία) :)
Συμμερίζομαι την άποψη του dimious.
Καλό ήταν, ευχάριστα πέρασα, αλλά τελικά κατέληξα πως το σύμπαν του Iron Man δεν μου είναι πολύ ενδιαφέρον.
H σούπερ τεχνολογία, τα υπερσύγχρονα όπλα, άνθρωποι με πανοπλίες να μάχονται (συνήθως) άλλους ανθρώπους με πανοπλίες...
Οk, όχι ακριβώς στα γούστα μου.

Μάλλον δεν θα πάρω άλλο Iron Man, εκτός κι αν η Hachette βγάλει στη συλλογή της το πολυδιαφημισμένο Demon in a Bottle :)
Σίγουρα πάντως δεν μετάνιωσα την αγορά του. Σκληρόδετη πολυτελής έκδοση 170+ σελίδων με 8.94€ απ΄την Πρωτοπορία.

Και μια ιστορία που ναι μεν δεν είναι ακριβώς για μένα, αλλά σίγουρα άξιζε.
Τοποθετώ τoυς Πέντε Εφιάλτες περίπου στο ίδιο επίπεδο με το Extremis. Σχεδόν την ίδια γεύση μου άφησαν.

Βαθμολογία Laz: 7/10

 

:beer:

 • Like 5
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το υπόλοιπο run του Fraction γίνεται πολύ καλύτερο. :)

 

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.