Jump to content
Dr Paingiver

CIVIL WAR: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Recommended Posts

Τίτλος:
CIVIL WAR: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Mark Millar
Σχέδιο:
Steve McNiven
Hμερ. έκδοσης:
2010
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.5 x 26.7
Σελίδες:
208
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Χρωματισμός:
Morry Hollowell
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
Civil War #1-7 (Marvel, 2006-2007)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-306-945-4
Ομαδοποίηση:

CIVILWAR_0001.jpg  CIVILWAR_0001z.jpg
Τιμή: 29.90 Ευρώ

 

Το συγκεκριμένο κόμικ δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση. Αποτελεί το πιό γνωστό ίσως event στον κόσμο των υπερηρώων της Marvel. Η ιστορία απλή, ξεκινάει όταν η κυβέρνηση, μετά από μιά σειρά θυμάτων μεταξύ των πολιτών για τα οποία υπάρχει ανάμιξη των υπερηρώων, αποφασίζει την κοινοποίηση των μυστικών τους ταυτοτήτων και τον έλεγχό τους από την ίδια. Μια τέτοια απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίζει τους υπερώρωες σε δύο στρατόπεδα, με καταλυτικές συνέπειες για όλο το σύμπαν των υπερηρώων.
Πολύ καλό, τόσο το σχέδιο του McNiven όσο βέβαια και το σενάριο του Millar. Το σύνολο συμπληρώνεται ιδανικά από την καλή έκδοση με σκληρόδετο εξώφυλλο, που περιλαμβάνει συγκεντρωμένα τα τεύχη 1 - 7 του αυθεντικού Civil War.

 

 

Επανεκδόθηκε στις 15/04/2016 (στο Comicdom), με μαλακό εξώφυλλο.

 

Ευχαριστούμε γιά την πληροφορία τον Γάντζο.

:valtnino:

 • Like 25
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

πολύ καλή σειρά.αντιπάθησα σφόδρα τον τόνυ σταρκ βέβαια και ταυτίστηκα με τον κάπταιν αμέρικα. ήμουν με την μεριά του καπ

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως, από τα πιο γνωστά. Και το event που μας έβαλε σχεδόν όλους τους νεώτερους να ασχοληθούμε με τα υπερηρωικά σκανς (άλλο που ακόμα κι έτσι έχουμε πελαγώσει πλέον :lol: ). Ενδιαφέρουσα ιδέα, ωραία σκίτσα, 2-3 απίστευτα σεναριακά ατοπήματα, απίστευτο άπλωμα σχεδόν σε όλες τις τότε σειρές των χαρακτήρων της Marvel και ένα τέλος που σήμανε μια απίστευτη κατρακύλα στα major Marvel events, η οποία κάπως διακόπηκε με το Dark Reign. Ναι, τόσο μετά. Τα Secret Invasion και World War Hulk είναι πάρε το ένα χτύπα το άλλο, καθώς και η μεταστροφή του Millar, σε πιο "σάπια" αντι-υπερηρωικά (Kickass/Wanted). Τουλάχιστον είχε γίνει ένας ψιλοχαμός όταν βρισκόνταν σε εξέλιξη, και είχαν βγει και banners του στυλ -Civil War -I'm With Yoda. :xm: Επίσης, το MUA 2 εχει ως βάση το Civil War αλλά έχει πάρει μέτριες κριτικές.

 

Αυτοί που επηρεάστηκαν εξαιρετικά αρνητικά από το Civil War όμως δεν είναι μονάχα οι δυο αρχηγοί (Σταρκ-Καπ), αλλά και ο ταλαίπωρος ο Πάρκερ, που ακόμα προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του (βλ.One More Day κλπ).

 

Προπομπός του Civil War είναι το Road To Civil War. Όχι ότι προτείνεται κάποιο από αυτά για αγορά. Πανάκριβο για κάτι που δεν το αξίζει με την καμία. Δεν ξαναδιαβάζεται. Παραθέτω για το τέλος, το θεϊκό Civil War In 30" ( :respect:@ Bonadrug που το είχε ανακαλύψει!), για όσους δε θα κάτσουν να διαβάσουν το Civil War, για όσους το έχουν διαβάσει και τους άφησε μια παράξενη γεύση και γενικά γιατί στην τελική είναι καλύτερο και από το ίδιο το event :P :

 

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αγόρασα και το διάβασα με το που το εξέδωσε η Anubis. Εκπληκτικό σχέδιο, σενάριο προσχολικής ηλικίας. Sorry.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά top, έχω 5 τευχάκια του αμερικάνικου. :cheers3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόσα είναι σε σύνολο τα τευχάκια;Α και διαβάζεται σαν αυτόνομο τεύχος ή πρέπει να έχω διαβάσει κάποια συγκεκριμένη σειρά της MARVEL?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ιστορία τρέχει σε 150 περίπου τεύχη (όπως και όλα τα μεγάλα event της Marvel τα τελευταία χρόνια) αλλά επί της ουσίας, καλύπτεσαι με τρία τομάκια: 1) The Road to Civil War, 2) Civil War και 3)The Amazing Spider-Man: Civil War. Νομίζω πως η Anubis τα έβγαλε όλα. Σε αυτά βρίσκεται ο κορμός της ιστορίας και δυστυχώς δεν μπορείς να παραλείψεις κανένα. Αξίζει επίσης να διαβάσεις το Civil War:Frontline για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα (στην ουσία παρουσιάζει το πως αντιλαμβάνονται οι απλοί πολίτες τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου των υπερηρώων συν κάποιες ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέριες) αλλά και χωρίς αυτό τα γεγονότα βγάζουν νόημα. Απλά πιστεύω πως είναι το μόνο, ουσιαστηκά, από τα tie-ins του event που έχει λόγο ύπαρξης. Προσωππικά το Civil War το θεώρώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κόμικ που εξέδωσε η Marvel την προγούμενη δεκαετία αν και επικρίθηκε από πολλούς, κατά τη γνώμη μου για εντελώς λάθους λόγους (mainly funboy stuff). Να το διαβάσεις! :nek:

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μένα μου άρεσε σαν ιδέα το Civil War. Το είχε. Τα ατέλειωτα tie-ins δεν χρειάζεται να τα δεις σαν απαραίτητα κομμάτια της μεγάλης ιστορίας, αλλά σαν "background" ενός μεγάλου γεγονότος σε όλους τους τίτλους. Ο CX έχει δίκιο. Τα Amazing Spider-man είναι σχεδόν απαραίτητα και ίσως λιγότερο (πολύ λιγότερο) τα FF και τα Illuminati.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δηλαδή αν πάρω το τομάκι της anubis παραπάνω, με καλύπτει;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι, δεν σε καλύπτει. Πρέπει να πάρεις και τα άλλα δύο. Και όπως είπα, η Anubis πρέπει να έχει εκδώσει και τα τρία (βαριέμαι να το τσεκάρω τώρα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος). Το Εμφύλιος Πόλεμος είναι, ας πούμε, το μεσαίο μέρος μιας (άτυπης) τριλογίας (οκ, τα τεύχη του The Amazing Spider-Man: Civil War διαβάζονται παράλληλα με τα τα γεγονότα του limited series αλλά anyway...). Το μόνο, ας πουμε, ουσιαστικό "κενό" της ιστορίας που δεν παρουσιάζεται στους τρεις αυτούς τόμους είναι ο η δολοφονία του Captain America (Captain America #25), η οποία νομίζω πως περνά μόνο ως αναφορά στο τελευταίο τεύχος του limited series (με μια μικρή επιφύλαξη αυτό). Έτσι και αλλιώς όμως κατά τη διάρκεια του Siege ο τυπάς με την ασπίδα επανέρχεται στη ζωή, οπότε... Με λίγα λόγια, αγόρασε τους τρεις τόμους και διάβασε όλα τα υπόλοιπα σε ψηφιακή μορφή. :iron:

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα χθες! Λοιπόν, αρχικά να αναφέρω πως υπήρχε ένα τρελό μπέρδεμα για τον συγκεκριμένο τίτλο πριν τον διαβάσω. Και το μπέρδεμα οφειλόταν στο ότι οι μισοί έλεγαν πως το κομικ είναι πάρα πολύ καλό και οι άλλοι μισοί πως δεν διαβάζεται. Έχοντας διαβάσει το Civil War, κατα την γνώμη μου, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

 

Ο Millar δομεί απίστευτα καλά τα πρώτα κεφάλαια, μόνο και μόνο για να τα καταστρέψει όλα με το τελευταίο κεφάλαιο. Το τέλος αναπάντεχο

ελάτε τώρα! κανείς δεν περίμενε πως θα νικήσει ο Iron Man και η παρέα του

αλλά γενικά νομίζω θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί το θέμα πολύ πολύ καλύτερα! Έλειπαν δύο αξιοσέβαστοι απο μένα χαρακτήρες απο τον όλο τζέρτζελο (Hulk, Ghost Rider). Λοιπόν, αξίζει το Civil War; Και ναι, και όχι! Είμαι τελείως άσχετος από κομικ Marvel, αυτό ήταν το πρώτο μου, και παρ'όλα αυτά δεν με τράβηξε κάτι στο να ασχοληθώ με το σύμπαν, δεδομένου πως χαρακτηρίζεται σαν μια από τις σημαντικότερες ιστορίες.

 

Θα προτιμούσα να ένωθούν οι ήρωες εναντίον της κυβέρνησης, όπως συνέβη στο DC Universe με το πρόγραμμα Κάδμος, παρά να τρώγονται μεταξύ τους. Πέρασε λοιπόν ευχάριστα η ώρα αλλά μέχρι εκει.

 

Βαθμολογία: 6,5/10

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Θα προτιμούσα να ένωθούν οι ήρωες εναντίον της κυβέρνησης, όπως συνέβη στο DC Universe με το πρόγραμμα Κάδμος, παρά να τρώγονται μεταξύ τους. Πέρασε λοιπόν ευχάριστα η ώρα αλλά μέχρι εκει.

 

 

 

Κάτι τέτοιο γίνεται στο Siege. Δεν θα πω τι και πως, γιατί είναι ψιλοspoiler, αλλά πρέπει να διαβάσεις Secret Invasion και Dark Avengers (Dark Reign). Θα έλεγα ότι αξίζουν αν τα διαβάσεις όλα μαζί. ;)

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Siege, είναι το και στα Ελληνικά Πολιορκία της Anubis; Αν ναι, τότε που το βολευουμε σε σχέση με το Civil War; Μετά, πριν, Ενδιάμεσα, άσχετο, άμα είναι να ξέρω που να το στριμώξω για το διάβασμα και την τοποθέτηση του στην βιλβιοθήκη.

 

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=25344

Edited by Yoshimitsu
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

ειναι μετα το civil war :)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι:

 

~Civil War

~World War Hulk

~Secret Invasion

~Dark Reign

~Siege

 

Πολύ πολύ χοντρικά. Να λιστούλα με τα βασικότερα Major Marvel Events της προηγούμενης δεκαετίας:

http://en.wikipedia.org/wiki/Publication_history_of_Marvel_comics_crossover_events#2000s

 

:beer6:

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα την εβδομάδα που μας πέρασε και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά...!

 

Θεωρώ πολύ μεγάλο εγχείρημα από τους δημιουργούς να βάλουν σχεδόν όλους τους πρωτοκλασάτους ήρωες του Marvel Universe να πολεμήσουν μεταξύ τους...!

 

Φαντάζομαι αυτή η κίνηση θα έκρυβε μεγάλη πρωτοτυπία αλλά και μεγάλο ρίσκο για το εάν θα την υποδέχονταν ευχάριστα οι φανατικοί αναγνώστες,αλλά απ'ότι κατάλαβα είχε επιτυχία...!

 

Βέβαια,ως ο πλέον αδαής στον χώρο του υπερηρωικού,μπορώ να πω ότι με ξένισαν δύο πράγματα...!

 

 

1ο : Γιατί φάνηκε τόσο "κακός" ο Ironman και

2ο : Γιατί μισούν τόσο πολύ τον Τιμωρό...?

 

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καιρό έχω να γράψω καμιά κριτική. Τεμπέλιασα. Οπότε ας ανακάμψω με το πιο απροσδόκητο: Civil War.

 

Να ξεκινήσω κι εγώ λέγοντας ότι δεν έχω καμιά απολύτως σχέση με τα υπερηρωικά. Άσχετος, άσχετος, άσχετος. Άντε καλά, ξέρω το Μπάτμαν, το Σούπερμαν, το Σπάιντερμαν και το Σπόουν (το Σπόουν; Πού το θυμήθηκες το Σπόουν; ).

 

Αν το γράφικ νόβελ δεν είχε βγει σε προσφορά η πιθανότητα να το διαβάσω θα έτεινε στο ζερό. Βήκε όμως.

 

Το χάζευα στην Πρωτοπορία και μου φάνηκε πολυ ενδιαφέρουσα ιδέα. Παρά το γεγονός ότι δεν ήξερα καλά καλά τους χαρακτήρες, το υπόβαθρο, ποιοι είναι παντρεμένοι, ποιες είναι οι υπερδυνάμεις τους, ποιοι είναι οι αβέντζερς, ποιοι οι χ μεν, ποιοι οι 4 φανταστικοί κλπ κλπ κλπ. Όλοι οι υπερήρωες μαζί και να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ποιος είναι ο καλός, ποιος ο κακός; Ποιος ο άσχημος;

 

Γενικά μου άρεσε (και δεν το περίμενα). Μου άρεσε όλη η πλοκή, με κράτησε σε αγωνία, ήταν αρκετά δραματικό. Επίσης όσον αφορά στο σχέδιο δεν αντιμετώπισα ένα πρόβλημα που είχα παλιότερα. Ότι δηλαδή δεν καταλάβαινα στα υπερηρωικά τι ακριβώς απεικονίζει κάθε καρέ με τις περίεργες οπτικές γωνίες, τα ασύμμετρα καρέ και λοιπά (μήπως είμαι χαζός; ). Αυτή τη φορά όλα ήταν ξεκάθαρα. Και ωραία. Ωραία ήταν επίσης τα χρώματα. Και οι γυναίκες. Δεν ήξερα ότι στα υπερηρωικά κόμικς ζωγραφίζουν τόσο ωραίες γυναίκες-μπράβο.

 

Προφανώς υπήρχαν διάφορα που δεν τα κατάλαβα (όπως αυτό που λέει ο indian για τον Τιμωρό, τι τρέχει επιτέλους με αυτόν τον Τιμωρό;

Ή αν οι θεοί όπως ο Θωρ πεθαίνουν. Είναι θεοί αφού

. ). Σε γενικές γραμμές όμως μπόρεσα να το παρακολουθήσω.

 

Φυσικά κι εγώ περίμενα διαφορετικό το τέλος με άλλες εξελίξεις, αποκαλύψεις συνομωσιών, ανατροπές κλπ. Ωστόσο μου άρεσε κι αυτό το κλείσιμο με τον πρωταγωνιστή να

Νομίζατε ότι θα σας πω το τέλος;

Είχατε δίκιο: να αποφασίζει ότι δεν αξίζουν όλα αυτά, να τα παρατάει και να τελειώνει εκει το μπάχαλο και όλοι να μένουν αποσβολωμένοι.

 

Είχε πλάκα.

Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο αυτό το κλείσιμο επιβαλλόταν από κάποια μετέπειτα εξέλιξη της ιστοριας σε άλλα τεύχη.

 

Γενικά, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω και άλλα γράφικ νόβελ που σχετίζονται με αυτό; Θέλω να πω: το Road to Civil War θα μου αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και θα με κάνει να αναφωνήσω ¨Αααααα, εκεί το πας¨;

 

Συμπέρασμα: Πολύ ευχαριστημένος που το διάβασα, παρά το γεγονός ότι δεν παρακολουθώ το συγκεκριμένο είδος.

 

:pool:

Edited by tik
πρόσθεση spoiler tags
 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kabuki γιατί με βάζεις σπόιλερ; Αφού δεν πέθανε σε αυτή την ιστορία; Άσε που ρωτάω αν πεθαίνουν ή όχι;

 

1.jpg

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kabuki γιατί με βάζεις σπόιλερ; Αφού δεν πέθανε σε αυτή την ιστορία; Άσε που ρωτάω αν πεθαίνουν ή όχι;

 

1.jpg

 

σε βάζω σπόιλερ για να μην μπερδεύεις τον κόσμο :P

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν ειναι ο ίδιoς, είναι κλώνος

 

μην ρωτήσεις περισσότερα χαχαχα :P

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

σε βάζω σπόιλερ για να μην μπερδεύεις τον κόσμο :P

 

Δεν τους μπερδεύω. Αυτί μας μπερδευουν.

 

 

δεν ειναι ο ίδιoς, είναι κλώνος

 

μην ρωτήσεις περισσότερα χαχαχα :P

 

 

omg.gif

 

Εδώ ναι. Εκεί όμως; Σε προηγούμενες ιστορίες; Πώς την έπαθε έτσι;

 

 

 

 

 


 

 

Ολοι σας και κυρίως ο mr-d παρακαλούνται να μην ποστάρουν από κάτω!

 

 


 

 

 

1.jpg

 

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

όλοι πεθαίνουν και όλοι ξαναγεννιούνται :)

 

λχ δες το λήμμα στη wiki με τίτλο Comic book death όπου όπως λέει μέσα κάποτε υπήρχε μια φράση πως "οι μόνοι χαρακτήρες που μένουν νεκροί στα κόμικ είναι ο Bucky, ο Jason Todd και ο θείος Μπεν" διότι και οι 3 είναι κομβικοί στη διαμόρφωση κάποιων υπερηρώων (ο πρώτος ήταν ο βοηθός του Captain America ο οποίος στον Β ΠΠ προσπάθησε να απενεργοποιήσει μια βόμβα σε ένα αεροπλάνο μαζί του, δεν το κατορθώσαν και όταν έσκασε η βόμβα ο μεν Καπταιν έπεσε στο νερό, καταψύχθηκε και τον αποψύξαν 20 χρόνια μετά οι Εκδικητές οποτε ένας χαρακτήρας των κόμικ του ΒΠΠ ξαναεμφανίστηκε πάνω που δημιουργούσαν το σύμπαν της Marvel, ο δεύτερος ήταν ο βοηθός του Μπάτμαν και μια ωραία μέρα τον απήγαγε ο Τζόκερ και μετά έγινε δημοψήφισμα μεταξύ των αναγνωστών για το αν ο Τζόκερ θα τον σκότωνε ή όχι και ο τρίτος ήταν ο θείος του Σπάηντερ Μαν (και θετός του πατέρας) τον οποίο σκότωσε ένας ληστής, με την παράμετρο ότι τον ίδιο ληστή δεν τον καταδίωξε μερικά καρέ προηγουμένως ο αραχνάκιας διότι αδιαφόρησε (και αυτό τον ώθησε στο να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους για το γενικότερο καλό μετά)).

 

Και η συγκεκριμένη ατάκα έχει καταρρεύσει αφού πλέον και ο Bucky και ο Jaston Todd "ζουν ανάμεσά μας" (μπρρρρρ)

 

άρα άστο.... μην το πολυψάχνεις :)

 

Δεν ξέρω άμα κάποιος άλλος έχει να σε παραπέμψει κάπου όπου να απαριθμούνται γελοίοι τρόποι αναβίωσης :) Έχει γραφτεί ότι μπορείς να φανταστείς.

 

Και γενικότερα επειδή μια ιδιαιτερότητα των υπερηρωικών συμπάντων είναι το ότι έχουν εσωτερική ιστορική συνέχεια, και είναι τόσο απίστευτα πολλές οι ιστορίες τους, που δημιουργείται τέλμα/μπέρδεμα, κάθε 15-20 χρόνια, θα συμβεί και κάτι το οποίο θα διαγράψει όλο το παρελθόν και θα ξαναξεκινήσουν από την αρχή, το λεγόμενο retcon (Retroactive Contiuity)

 

:cheers5:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μερσί.

 

Κατεψυγμένο ο Κάπτεν Αμέρικα; Δηλαδή γκοτζιλας; Κάτι μάθαμε και σήμερα.

 

:holidays2:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

έχει και συντηρητικά!!!! :)

 

έγινε υπερστρατιώτης χάρη σε έναν ορό που του είχαν δώσει (και πέτυχε μόνο σε αυτόν). Από τον ίδιο ορό πήρε και ο Nick Fury (που τον παίζει ο Samuel Jackson στις ταινίες, αν και είναι λευκός στο κόμικ) ο οποίος ήταν λοχίας στον Β ΠΠ (και πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικ το 1963 με περιπέτειες από τον ΒΠΠ). Ο συγκεκριμένος ορός λοιπόν έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Και με αυτό τον τρόπο έχεις τη σήμερον ημέρα να "δουλεύουν" χαρακτήρες οι οποίοι ζούσαν το 1940 :)

 

:cheers5:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

:wow:

 

Παρεμπιπτόντως εξαφάνισα τα ίχνη της Kabuki από το ποστ μου και τώρα αυτά που λέμε παρακάτω είναι λίγο ξεκάρφωτα. μουα-α-α-χαχχχαχαχαχα!

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ξαναδιάβασα (πρέπει να είναι η πέμπτη φορά; :thinking: ) και ενώ μέχρι τώρα το θεωρούσα το καλύτερο event της Marvel, εντόπισα διάφορα που δεν μου άρεσαν. Σημείωση: όταν κρίνω ένα event  ή ένα μεγάλο storyline τέλος πάντων, ένας από τους παράγοντες είναι και η κεντρική ιδέα. Το Civil War είχε την καλύτερη δυνατή ιδέα. 

 

Λίγο στην εκτέλεση έπασχε...... Ήμουν με τον Iron Man, ενώ ο Millar προσπάθησε να κάνει και τους δύο αρκετά κόπανους. Δεν είδα τις πράξεις του τόσο out-of-character όσο λένε στο internet (δεν μιλάω για τα παρεμφερή τεύχη aka tie-ins). Μάλιστα ήταν αυτός που έδινε συνεχώς ευκαιρίες στους επαναστάτες. Μαντέψτε όμως ποιος έπαιξε π$%στιά στον Tony γύρω στο #3. Και μετά ο Hercules τα πήρε που έδειρε τον Cap μέχρι τελικής πτώσεως. 

 

Οπότε ναι.... Iron Man. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι για τις πολιτικές πεποιθήσεις που θα έχω στο μέλλον. 

 

Καμιά φορά ο Millar μπερδευόταν και έγραφε τον Cap όπως τον γράφει στους Ultimates. Και οι διάλογοι στην αρχή πολύ meh. Μετά έφτιαξαν. 

 

Το άλλο άκυρο ήταν η μάνα του παιδιού, που για έναν ανεξήγητο λόγο είχε τόσο επιρροή στον Tony και είχε τόσο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Έγινε πολύ επιτηδευμένα. 

 

Άφησε αρκετά γεγονότα για να εξερευνηθούν στα tie-ins, αλλά θα ήθελα να δω λίγο παραπάνω το γιατί ο Spider-Man αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο. Είναι αρκετά σημαντικό γεγονός για να μπει και στην κεντρική σειρά και στα tie-ins του Amazing Spider-Man. 

 

Αλλά το τέλος ήταν όλα τα $$. Ήταν πολύ δυνατή εικόνα να βλέπεις τον Cap να κλαίει, να συνειδητοποιεί το λάθος του, να τα παρατάει και να παραδίνεται. 

 

Επίσης, εκτός από την κεντρική ιδέα που αναφέρω στην αρχή, είναι και το πόσο σημαντική αποδεικνύεται η ιστορία μακροπρόθεσμα. Μία από τις σημαντικότερες ιστορίες της Marvel για την δεκαετία των 00's (και να τολμήσω να πω σε όλη την ιστορία της; ), έφερε σημαντικές αλλαγές σε πολλούς χαρακτήρες, προχώρησε άλλα plot-lines και ξεκίνησε μια εντελώς νέα εποχή για το Marvel Universe. Ενδεικτικά:

πέθανε ο Cap, o Tony έγινε Director της SHIELD, δημιουργήθηκε το Avengers Initiative, ο Spider-Man έχασε τον γάμο του και έκανε συμφωνία με τον διάβολο και άλλαξε λίιιιιιγο την πραγματικότητα, ο Norman Osborn ανέλαβε τους νέους Thunderbolts (το οποίο με την σειρά έπαιξε σημαντικό ρόλο αργότερα) και οι μισοί ήρωες κρίνονται παράνομοι.

 

 

Στα του σχεδίου, ο McNiven σχεδιάζει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται με καρτουνίστικο στυλ. :P Δεν βγάζει πολύ νόημα, ε; Οι μάχες του είναι εντυπωσιακές, όπως θα έπρεπε σε ένα κόμικς blockbuster τύπου. 

 

7,5/10 νομίζω ότι είναι μια χαρά. Ακόμα το θεωρώ το καλύτερο event της Marvel, από πλευράς fanboyσμού. 

Edited by Dark Chris
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Αλλά το τέλος ήταν όλα τα $$. Ήταν πολύ δυνατή εικόνα να βλέπεις τον Cap να κλαίει, να συνειδητοποιεί το λάθος του, να τα παρατάει και να παραδίνεται. 

 

 

O Cap να συνηδειτοποιει το λαθος του??? :P Δε το σχολιαζω αυτο. Ωραιο review κατα τ'αλλα.

Edited by the comic guide
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι, λάθος. Έβαλε τα ιδανικά του πάνω από την πατρίδα του, την οποία ορκίστηκε να προστατεύσει και να υπηρετεί. Τα οποία ιδανικά του δεν πήγαιναν μόνο αντίθετα με το νόμο, αλλά δεν έκαναν καλό στην υπερηρωική κοινότητα. Και τα λέω όλα αυτά γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε ο Cap υπό κανονικές συνθήκες. Και όσο πολεμούσε, τόσο κατέστρεφε δημόσια περιουσία και τραυματίζονται άνθρωποι. Επαναστάτης χωρίς ιδιαίτερα σοβαρό λόγο. Μισθός, ασφάλεια, περίθαλψη, εκπαίδευση, διασημότητα. Δεν βλέπω κάτι κακό με το Registration Act. ;) 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Και όσο πολεμούσε, τόσο κατέστρεφε δημόσια περιουσία και τραυματίζονται άνθρωποι. Επαναστάτης χωρίς ιδιαίτερα σοβαρό λόγο. Μισθός, ασφάλεια, περίθαλψη, εκπαίδευση, διασημότητα. Δεν βλέπω κάτι κακό με το Registration Act. ;)

 

.....διασημοτητα αλλα οχι προσωπικη ζωη? Θυμασε τι εγινε με τον Peter, τους paparazzi και τον Kingpin, right?

 

Εdit: Ουτως η αλλως, το γεγονος να γινουν "υπερ του Act" οι ηρωες με το "ετσι θελω και γουστ@ρω" που πουλουσε ο Stark και η παρεα του, ποτε δεν μου αρεσε. ;)

Edited by the comic guide
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως ξεχνάς ότι ο Peter αποκάλυψε την ταυτότητα του σε συνέντευξη τύπου; ;) 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.